Sziasztok! Köszönöm a sok gratulációt!
Most van egy kis időm írni, mert mióta a babó megszületett nem volt időm unatkozni!
Tejcsim sajnos még nincs elég, így tegnaptól tápszerrel kell pótolnunk. Estére már elfogy és szegény kislányom éhen maradt, így az előző éjszakákat szinte ébren töltöttük!
Viszont, hogy tegnap adtunk este az anyatej mellett egy kis tápot csak 2.20-kor keltett fel Lili és 3-kor már újra az ágyikómban voltam!
Majd reggel 7.40-kor én keltettem szopizni
)
Egyébként nagyon élvezem az új szerepem, végre, végre édesanya lettem!
)))))))))))
Ami a szülést illeti: Februrár 07-én hajnal 6-kor arra ébredtem, hogy "bepisiltem". Félóra alatt összedobáltam, ami még kellett és párommal idultunk a kórházba! Természetesen dugó volt, így csak 1/2 8 -ra értünk be. Szegény párom nagyon ideges volt, folyton kérdezgette, hogy mennyire fáj?
Én nyugodt voltam és egyáltalán nem volt még fájdalmam, csak azt éreztem, hogy még mindig csak folyik, folyik belőlem a víz.
Mikor kiszálltunk a kórház előtt az autóból már csurom víz voltam!
A kórházban azonnal a szülőszobába vittek és nemsokára jött a Járányi doktornő, aki megvizsgált és zselét helyezett fel, hogy a szülés megindítására. Mondta is, hogy ha nem folyt volna el a magzatvíz, még messze nem lennék itt (38.hét 2.nap)!!
Aztán elment vizitelni és mikor 10körül visszajött már bizony voltak fájásaim. Olyan 3-4 perces 80-as fájdalomértékű (100-as mércén)
Mivel nem rendszeres időközönként jöttek a fájások még kaptam plussz egy oxiticin injekciót.
Na utána, 1/2 12 körül már 2perces fájások követték egymást 1 perces időtartamban! Akkor mondta a doktornő, hogy kb kora estére lesz baba!
Ettől kétségbe estem, hogy az még milyen messze van! Így kértem az előre megbeszélt EDA-t. Az viszont bizonytalan volt, mert az aneszteziológus csak 02.13-tól tervezte úgy az idejét, hogy el tudjon szabadulni, ha kell.
Szerencsém volt és nemsokára érezhettem az EDA általi könnyebséget! Lányok, nekem akkora megváltás volt!!!!!
Az leírhatatlan. Beadása után már tudtam kommunkiálni a környezetemmel, és nagyon happy volt minden.
2óra elteltével, mikor ment ki az érzéstelenítő hatása akkor újra teljes intenzitásában éreztem mindent. Akkor viszont már nem kaphattam újabb adagot, mert már 4 újjnyira nyitva voltam és vártuk a tolófájásokat. Amik 1/2-4 táján jöttek is és pontban 16.00-kor megszületett kislányunk Lili
)))
Utána még kaptam egy nagyobb dózis EDA-t, amitől pár órára nem éreztem a lábaim, de a méhlepény távozást, tisztítást, varrást sem!
Vajudás alatt viszont még sétálhattam is az EDA-tól, a bekötött infúziót pedig a párom tologatta utánam.
Így utólag nagyon megszépült minden, sőőőt szeretnénk egy második babát is pár éven belül
)
A szobát tekintve a 6-os egyszemélyest választottam. Bárhová mehettem, mert kevés kismama feküdt bent akkor. Még szülőszobát is választhattam
Ja, és én szültem 7-én egyedül! Így senki nem volt a vajudóban sem. Mondjuk jó volt így mert nem hallottam mások sikolyát, ami beparáztatott volna!
Állítólag nagy szerencsém volt ebben, mert olyan dömping is szokott lenni, hogy van akinek nem jut szülőágy és a vajudóban kell szülnie!!
A személyzet abszolut segítőkész volt mindenben. A szülésnél két szülésznőm is volt (én nem választottam előre), akik ottartókodásom alatt többször is meglátogattak. Járányi doktornő pedig bekopogott minden nap. Volt, hogy többször is!!
Huh, egy kicsit "elszaladt velem a ló" jó sokat írtam! Remélem nem untatok vele senkit
Töltök fel Liliről képet is!