Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lidke!
Ha át tudnád küldeni priviben a leveleéseket, azért nagyon hálás lennék. Esetleg, ha lenne tipped, hogy kinek olyan a hozzáállása, mint a te dokidnak. Azt hiszem tényleg másik doki után kell néznem. Bár a párom nagyon aggódik, hogy hüvelyin akarok szülni, félt a komplikációktól, de azt mondta, az én döntésem, bárhogy döntök mellettem áll.
Ha egyszer már befordult a babád, és ilyen izgő-mozgó, akkor szerintem is van még remény. Nővéremnek utolsó héten fordult be a kislánya. Drukkolok!!!! A homeot érdemes megpróálni. Én először szkeptikus voltam - ahogy korábban írtam is -, de aztán megpróbáltam émelygésre, gyomorégésre szedni, mert már nagyon vacakul voltam, és így egy kicsi eleven gyerkőc mellett ez nem szerencsés, és bevált. Teljesen jól vagyok. Már csak néha szedem.

Viki!
Neked is köszönöm a dokid nevét, én sajnos pont júliusban szülök, úgyhogy akkor engem sem fog vállalni. Azért remélem találok valakit.

Vigyázzatok magatokra!

Képzeljétek, tegnap elindult a fiam! :D :D :D :D :D Furcsa egy ilyen kis emberkét két lábon sétalgátni látni. Csak sajna utálja a cipőt, sír ha ráadom, így nem tudok vele kimenni a hóba. Remélem, azért előbb-utóbb megszereti. :(

kolcsek

Sziasztok!

Viki!
Szerintem a bemenetbe nyomódott fej a beilleszkedettet jelenti! :D Az jó, mert onnan már nem szoktak állítólag kimozdulni!
Megnyugtató, hogy még te sem vagy kész a baba fogadására. :wink: Ha jól emlékszem, Kevével ilyenkorra nagyjából mindennel megvoltunk, úgy látszik, a második babával már mindenki sokkal lazább.
Ugye jól emlékszem, hogy a Baross utcai I. nőin fogsz szülni? Nekem ott minden ismerősömre folyamatosan ctg volt kötözve, és senki nem mászkálhatott. :roll: :?
Sógornőd esete biztató! 8)

Kolcsek!
Ha hazamentünk, küldöm! Esetleg az én dokimmal is megpróbálkozhatsz, bár ő a két év körüli eltelt időt tartja ideálisnak a császár és a szülés között. Még a testvéréhez is megpróbálhatnád bekönyörögni magad, aki állítólag még "lazább", mint az én dokim, csak úgy tudom, hogy ő újakat már nem vállal. Ő tartja a relaxációs szülésfelkészítést amire járok, egy fantasztikus orvos! Azt hiszem, még nem ismertem senkit, aki ilyen alázattal állt volna a hivatásához!!! 9-én lesz a következő foglalkozás, 9-től 10-ig, szerintem érdemes lenne eljönnöd, és személyesen megpróbálni, ha érdekel a dolog.
Kisfiadnak gratula az elinduláshoz! :D Jó korán kezdte! :D Cipőt majd megszokja, szerintem, ha rájön, hogy abban új világot lehet felfedezni!

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Lidke!
Hát, nagyon remélem, h legalább ha kérem, h felkelhessek, akkor nem fognak pampogni. :? Nagyon nem volt jó úgy tűrni a fájásokat, h nem lehetett felkelni, de még nagyon mocorogni se sokat, mert ha elcsúszott az érzékelő fej, akkor mindig megjelent vki, h baj van-e a babával. :shock: Egyszer kimentem a wc-re és teljesen kiakadtak, h miért nem szóltam, ők azt hitték, h leállt a baba szive.... :shock:
No, majd meglátjuk! Remélem nem lesz nagyon szenvedős a szülés és a körülmények!
A Szt Imréről én elég jókat hallottam, főként a felújított állapotokról. A Klinika az sajnos a klinika. Zsúfolt és nem túl emberséges. Dehát nekem a dokim fontos, meg az előzmények miatt is jobb lesz nekem ott.
Hát, ha befordulást jelent, akkor majd próbálom trenírozni a gyereket, h ne is várja ki a terminust, hanem jöjjön nyugodtan akár 2 héttel is előbb! :D Nagyon szeretném már, ha nem lennék terhes! Elsőre is rossz volt a vége, mert nagyon meleg volt, és borzasztóan vizes voltam, de ezt talán még nehezebben viselem. Pedig fele annyi bajom sincs :shock: .
Igen, azt hiszem a második babánál már lazább az ember. Ráadásul nekünk megint fiúnk lesz, úgyhogy nagy változást a pelusban sem fogok tapasztalni. Persze azért ez a gyerek egy teljesen más gyerek lesz. Ez nagyon izgat is, h milyen lesz!

Kolcsek!
Milyen hamar elindult a fiad! Az enyém 10 hósan max felállt, elindulni rendesen csak 13 hósan indult el. Persze azóta nem állt meg egy percre sem! :D Lehet, h azért híztam sokkal kevesebbet a mostani terhességem alatt? :D
Jó dokiválasztást! Remélem sikeres leszel!!!!
Üdv: Viki
Vendég

Sziasztok!

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!!!!

Lidke!
Sajnos nem tudok járni a felkészítőre, mert én vidéki vagyok, és így ez minimum 3 óra lenne nekem, addig pedig nem tudok mihez kezdeni a fiammal. De itt helyben fogok járni kismama jógára, ami szerintem hasonló lehet. Mikor Danival terhes voltam akkor is jártam, és nagyon jól esett.
Az jutott közben eszembe, hogy már ugye új egészségyi rendszer van, ami szerint én a II. nőibe tartozozm. Akkor innen kell szerintem orvost választnom. Némileg szűkül a lehetőségek tára. Remélem itt is van bevállalós doki. :(

A cipő már nem olyan nagy gond. Egész jól hozzászokott a fiam. Már néhány lépést hajlandó benne menni. De mezítláb le se lehet lőni. Nagyon élvezi, hogy jön-megy a házban. :D

Viki!
Emlékszem, az első terhességemnél én is nehezen viseltem a végét. Kb az utolsó hónapot. Gondolom most sem lesz másként. :) De kitartás, neked már nincs sok vissza.

Nálatok egy szobába kerülnek a gyerekek? Én nem tudom, hogy oldjam majd meg, hogy ne zavarják egymást, és apát se. A "Nagyok" már értik hogy jön egy baba a családba? Hú de sok kérdésem van... :oops: Pedig tuti mindent ki lehet alakítani. Majd kiderül, hogy kinek mi jó.

kolcsek

Szia Kolcsek!
Szoba-téma: Én eleinte nagy mellénnyel teljesen simán azt gondoltam, h rögtön egy szobába fognak aludni a fiúk. Eszembe sem jutott, h esetleg a kisebb zavarhatja a nagyobbat (aki végig alszik éjjszaka). :shock: Aztán eszembe jutott ez a lehetőség is. Mivel nincs csak 1 szobánk (az a gyrekszoba) meg a nappali (ahol mi alszunk a kanapén :? ), így az egyetlen logikus megoldás a mózeskosár bevetése. Feltéve, h szükség lesz rá. Csak akkor fog kint aludni nálunk a Miki, ha sírós-nemalvós lesz éjjel. Ha csak szopni kel, akkor bent alszik a bátyjával. Ágoston az első naptól egyedül alszik a szobájában. Én egyáltalán nem vagyok híve az együtt alvásnak, inkább kikelek az ágyból többször is, h bemenjek a gyerekhez, ha megébred, vagy szopni akar. Nekem nagyon fontos, h legalább éjjszaka együtt legyünk a férjemmel. :D De tudom, sokan szívesen alszanak együtt a gyerekekkel, de engem sose tudtak meggyőzni az érvek. :D
Ha minden jól megy tavasszal-nyáron kiköltözünk vidékre, és ott már lesz nagy helyünk. A harmadik babával lehet, h egyszerűbb lesz ez a téma. :D A férjem amúgy sokkal éberebb, mint én! Emlékszem milyen lelkifurim volt, h nem ébredek meg azonnal a gyerekem sírására. :shock: Milyen anya vagyok én?! Aztán belenyugodtam. Amióta nincs éjszakai szopi, azota a férjem kel a fiúkához, már amikor kell. Most kijött egy csomó foga egyszerre (6 vagy 8), és most újra nyugi van.
Ágostonnak szerintem néha feldereng vmi, h jön ide egy baba, de teljesen nem érti. A hasamat sokat puszilgatja, tudja, h ott van a Miki. De lefogadom, h ha hazaállítunk a Mikivel és megkérdezem, h hol van, akkor is a hasamat fogja mutogatni. :D
No, jó sokat sikerült írnom!
Vendég

Halihóóó!

Nézzétek meg aköv oldalt!!!

http://hoppa.ltime.hu

Üdv.
maci1981

Sziasztok, aki még olvassa! :D
Csak el szeretném mondani, h hétfőn megszületet a fiam, Miklós, sima, hüvelyi úton. Nagyon gyors volt a szülés (legalábbis szerintem), a kórházi felvétel után nem egészen 2 óra múlva már túl voltunk rajta. Csütörtök óta pedig már itthon vagyunk! :D
Szóval lehetséges az a hüvelyi császár után! Remélem mindenkinek összejön, aki erre vágyik! Bár meg kell mondanom, h amikor benne voltam a fájások közepében, akkor inkább a császárt választottam volna! Vagy legalább epidurális érzéstelenítést. De arról később kiderült, h úgysem kaptam volna, mert nem lett volna értelme, annyira haladósan ment az ügy.
Puszi mindenkinek! Viki
Vendég

Gratulálok!!!!!! Sok boldogságot mindannyiótoknak!

Zita
pzita

Viki!

Aztaaaaa! GRATULÁLOOOOOOK!!!! :D :D :D Rég jártam erre, most meg ilyen jó hírre jövök! :D Majd ha lesz egy kis időd, tegyél fel képeket is, meg részletes szüléssztorit! Én nagyon kíváncsi vagyok ám, meg jó kis biztatás az ilyesmi mindenkinek ezen az oldalon!
Hú, nagyon örülök nektek! :D

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Sziasztok!
Most van időm írni, mert "nagy" fiamat elorozta a keresztanyja, a kicsi pedig csak alszik. Egész nap. Aztán fél éjjszaka virnyákol, majd alszik. :D
Hát, akkor a szülés! :D
3 nappal a szülés előtt kezdődött minden... :D Voltak rendszeres fájásaim, 10 percesek, jó pár órán keresztül, azután elmúltak. Másnap semmi, illetve elment a nyákdugó. Az, ami hetekkel ezelőtt távozott belőlem, köszönő viszonyban sem volt ezzel. :D Szóval legközelebb már tudom, a nyákdugót nem lehet eltéveszteni, annyira nyák.... :D Később még voltak fájásaim, de nem jelentősek. Hétfőn dokihoz mentem, meg ctg-re. A ctg mutatott fájásokat, a doki megvizsgált és azt mondta, 2-3 nap múlva szerinte meg lesz a baba. Hazamentem nagy csalódottan, h még pár nap. Aztán mire hazaértem már újra jöttek a fájások, de most 10 percesek után besűrűsödött 7 percesre. Felhívtam a férjemet, h jöjjön haza hamarabb, ha potyára is, de lehet, h lesz vmi. Apósomnak meg szóltam, h nem megyünk a gyerekért, hanem kórházba megyünk.
4-re értünk be, 5-re végeztek a "dolgokkal" (borotva, beöntés, kikérdezés, megvizsgálás). Addigra 5 percesek volatk a fájások. A kellemes egyágyas szülőszobában megvizsgált a szülésznő, h haladok-e, akkor megrepedt a burok. Ettől kezdve erősebbek lettek a fájások, végre bejöhetett a férjem is. A dokim oxitocint rendelt, és eldurvultak a dolgok. Állva nem ment a vajúdás, mert nagyon szédültem, úgyhogy feküdtem. A férjem néha közölte, h mekkora volt a fájás, és mennyi időre jött, de azután már nem is volt szünet. jött a tolási inger, a hangomra ( :D ) megjelent a szülésznő meg egy dokinő. Mondták, h ne nyomjak, próbáljak meg ne kiadni hangot, hanem fújtassak. :? Megvizsgáltak és hívták a dokit, h jöjjön, mert itt a vége, közben szétkapták az ágyat, és mire szó szerint befutott a doki, már végre lehetett nyomni. Azt hiszem 3 vagy 4 nyomás után kibújt Miki. Nohát, az volt az öröm! Hirtelen semmi nem fájt! Nehéz elhinni, de tényleg minden fájdalom elmúlt. Kb 1 percre... :D Aztán éreztem, h volt gátmetszés és az ott egy seb. Mikit a hasamra tették, bömbölt és csodaszép volt. Olyan volt, mint egy darab friss, meleg hús. Megható érzés. A férjem elvágta a köldökzsinórt a doki unszolására, aki közben fotózott. Nagyon csodálkoztam ezen, mert a férjem nem az a típus, aki bírja az ilyesmit, de itt nagyon fel volt lelkesülve. Kb eddigre én is "visszatértem" a többiek közé. 18:50-kor született meg a fiam.
2 órát hagytak minket babázni (persze közben felöltöztették Mikit, de nem fürdették meg), csodálatosan jó volt. Kicsit szopizott is (gondolom a nagy semmit :D ). Azután én nem bírtam felkelni, szédültem, úgyhogy miután Mikit elvitték és kaptam két zacskónyi infúziót, és visszatért az energiám. Első éjjel az őrzőben volt Miki, hajnalban pedig már hozták hozzám.
Hát, ennyi a sztori. A szülés rossz volt, mert nagyon fájt, de amint kibújt a bébi, onnantól kezdve semmihez sem hasonlíthatóan jó. De ne higgyetek azoknak, akik azt mondják, h más a kapcsolatod egy császárral született babával, mint egy normál úton születettel! Nem igaz, mindkét esetben csoda anyává válni!

Lidke!
Mostmár Te következel! Remélem minden ok lesz a szülésnél Babád nem fordult meg véletlenül?

Üdv mindenkinek, majd még jövök, ha lesz időm!
Viki
Vendég

Sziasztok!

Viki!
Ez nagyon szép, és biztató! (Mármint, hogy valóban sikerülhet.) Ha lesz időd, hozzál majd képeket is!
Ez az oxitocin érdekes! Van, ahol azt mondják, hogy császár utáni szülésnél nem szabad adni, mert túlterhelheti a méhet, van, ahol adják. :roll:
Férjeddel kapcsolatban: az enyém sem bírja az ilyesmit, de a császárnűál végig ott ült a fejemnél, és mikor kibújt a baba, fölállt, és fényképezett! (Közben "belémlátott".) Mikor visszaült, odafordultam, hogy lássam, hogy borul le egy két méter magas férj a székről, ehelyett úgy meg volt hatva, hogy csak ült és bömbölt! Szerintem ilyenkor ők is megváltozott tudatállapotban vannak. :D
Ágoston hogy viselte a távollétedet? Volt bent nálatok? Elmondtátok neki előre, hogy pár napig nem leszel otthon? Én eddig még nem voltam távol Kevétől napokig, és igazság szerint még most sem érzem úgy, hogy el akarok tőle ilyen "hosszú" időre válni. :roll: Lehet, hogy őt nem fogja megviselni, de azért izgulok miatta.
Nálunk két hete pénteken fejjel lefele volt a baba, de nem volt még leszállva, kifejezetten magasan volt, a ctg-n azt is hitték, hogy csücsül, csak aztán a doki+UH állapította meg, hogy mégsem. Múlt pénteken valamivel lejjebb volt, de a biztonság kedvéért császárra lettem kivizsgálva. :? Tény, hogy még nagyon sokat, és nagyon agresszíven mozog, én sem tudom, hogy most mi lehet a helyzet. Pénteken megyek megint, akkor kiderül. (Én tartok tőle, hogy esetleg annyira rá van tekeredve a köldökzsinór, hogy az nem engedi lejjebb, bár azért az is bennem van, hogy akkor talán kellemetlen lenne neki ennyit mozogni, és nem csinálná. Persze ez csak az én laikus eszmefuttatásom.) Ez az újbóli befordulás különben megint egy olyan dolog, hogy vagy a homeó, vagy nem, de most már nem hagyom abba. Hátha...

Lidke
KépKép
kövecske

Sziasztok!

Viki!
EZ SZENZÁCIÓS!!!!! :D :D :D :D :D GRATULÁLOK!!!! :D :D :D Jó ilyet hallani. Még akkor is, ha fájások közben császárt kíván az ember. :D Tényleg hamar ment. Jó rég jártam erre, Lidke hívta fel a figyelmem, h érdemes idelátogatnom. Tényleg megérte! Alig térek magamhoz. Nagyon örülök, hogy teljesült a kívánságod. Én is várom a képeket, ha lesz időd. Milyen a két kicsi gyerekkel. Ágoston hogy viszonyul a tesóhoz?

Lidke!
Szerintem ha inteníven mocorog a Baba, akkor nincs rátekeredve a köldökzsinór. Főleg, ha a ctg sem mutatott problémát. Nekem mindig azt mondta a dokim, hogy akkor kezdjek el csak aggódni, ha nem érzem a Babám. Dani esetében ilyen nem volt. Ő mindig hírt adott magáról. Most sincs ez másképp. :D Szóval szerintem ne aggódj. Nem lesz baj. Ahogy Viki is írta, most Te jössz. :) De azért ne keseredj el, ha császár lesz a vége. Én drukkolok neked is!!!!

Én még csak a 17. héten járok. De az AFP-m jó lett. Hétfőn megyek uh-ra, akkor elvileg megtudjuk, hogy kisfiú, vagy kislány lesz, és végre kitalálhatjuk a nevét. Lidke, köszi a privit. Még nem sikerült dokit választanom, de nem is nagyon hasaltam még rá. Nehéz elszakadni a régitől. Nagyon bíztam benne. Remélem nem hagytok majd magamra, ha már mindketten babáztok. :?

kolcsek

Sziasztok!
Köszönöm, h együtt örültök velünk! :D
Lidke!
Hát, Ágostonnal nem beszéltem meg, h pár napra eltűnök, ráadásul pont nem is volt itthon, amikor bementünk. Másnap az apja behozta magával, megnézte a babát is, de vhogy nem volt nagyon lelkes. Amióta itthon vagyunk, egy kicsit fel van borulva a lelke. Engem egy kicsit "büntet", többet megy az apjához. De azért én is igyekszem sok időt vele tölteni, lemegyünk kettesben sétálni, buszt nézni, stb. Ha szoptatok azt megnézi, néha odaül mellém ha hívom, megsímogatja a Mikit. De nem tudom, h mennyire viselte meg az új szitu, mert most beteg lett, hányós vírust kapott el lázzal, úgyhogy alapvetően nehéz, nyűgös két nap van mögöttünk. Az biztos, h megérezte, h van itt vki, aki anyából részt kér, és ezt nem fogadta osztatlan örömmel. :? Gondolom ez teljesen természetes. Szerencsénk van Mikivel, mert alig lehet észrevenni, itt van, sokat alszik, vagy csendben nézelődik. Legalábbis eddig, lehet, h később kinyílik a csipája! :D Enni is olyan komótosan eszik, mint egy csigabiga, ami nekem Ágoston vihartempói után nagyon furcsa!
Oxitocinról én is hallottam, h van ahol császár után direkt nem adják. Hát, nem tudom, ehhez nem értek, de bajom nem lett tőle. Azt azonban vki elmondhatta volna előre, h a gátseb nem egy leányálom! Legalábbis 2 napig kutyamód kellemetlen volt. Mostmár szinte nem is érzem, csak ha tüsszentek. :?
Nagyon örülök, h megfordult a bébi!! Akkor lehet, h mégis meglesz az a hüvelyi szülés! :D
Kolcsek!
Képzeld, nem alszanak egy szobában a fiúk! Miki az első 2 napban éjjel volt aktívabb, akkor nyöszizett, úgyhogy kihoztuk a babakocsiba (mózeskosarat nem sikerült szerezni), aztán azóta is itt maradt. Ennyit az elvekről! :?
Képek majd jönnek, ha lesz hozzá türelmem! :D
Viki
Vendég

Sziasztok!

Kolcsek!
Én is ebben reménykedek, de ha holnap sem lesz lejjebb (kinézetre nincs), akkor rákérdezek a dokitól, hogy mikor kéne leszállnia.
Kisfiút vagy kislányt szeretnétek?
Dokiddal azért beszéld át még egyszer szerintem a lehetőségeket! Férjemmel mi is nehezen szántuk rá magunkat a cserére (ő nehezebben), de a kórházváltás automatikusan hozta magával az új dokit is.
Még régebben írtad, hogy a II. nőibe tartozol az új rendszer szerint... Végül a terhesgondozásra és a szülésre nem vezették be az új rendszert, úgyhogy továbbra is szabadon válogathatsz, és nem kerül plusz pénzbe, ha nem a kirendelt szülészetre mész!

Viki!
Tanulmányaim alapján még csak most jön majd az igazi féltékenykedés (bár szerintem ez sem általánosítható), aztán majd Ágoston is magára talál az új szerepében. Azért az nagyon jó, hogy tudsz rá külön is időt szakítani, mi is így tervezzük!
Nekem Keve volt nagyon nyugodt baba, az éjszakákat is végigaludta, és sose sírt! Félek, hogy most majd ezzel a babával "fizetek" ezért. :wink:
Gátsebről nekem mindenki mást mond! A barátnőmnek kétszer volt, és még kellemetlennek sem érezte, egy másik viszont két hétig leülni sem tudott. :roll: Lehet, hogy ez is alkati dolog? Majd meglátjuk... :wink:

Alvás:
Mi mindannyian egy szobában fogunk aludni. Keve úgy négy hónapos kora óta velünk alszik (másképp nem tudtuk megoldani a szopi-problémáinkat, és úgy gondoltuk, hogy jobb, mint a tápszer), ezt már meg is szoktuk, és szeretjük is. Most gondoltuk, hogy kiköltözünk, ő meg marad a saját szobájában, de aztán úgy döntöttünk, hogy várunk még vele, nehogy összekösse a kistesó érkezésével, és úgy érezze, hogy "lecseréltük" (mi a babával mindenképp egy szobában szeretünk lenni legalább egy éves korig). Mi is nyugodtabbak vagyunk így, néhány éjszakát aludtunk nélküle, de aggódtunk. :oops: A baba viszont eleinte szigorúan kiságyban fog aludni, aztán majd meglátjuk, hogy mik az igényei, ha megerősödött.

Lidke
KépKép
kövecske

Sziasztok!

Lidke!
Köszi az infot. Igen, már a védőnőm is mondta, hogy eltörölték a szülésre a kórház kijelölését. Akkor is nehéz dönteni. Mindnképpen beszélek még a dokimmal, de mivel ő magánkórházba került, ami egyrézt messze van tőlünk, másrészt 250 ezer egy szülés (a doki nélkül), ezért muszáj lesz váltani. A SOTE, vagy a Szent Imre jó nekem, az elég közel van.
Igazából mindegy, hogy fiú vagy lány. Mindig szerettem volna, hogy legyen egy igazi eleven fiam. Ez már megvan... :D Nővéremnek három gyereke van, és mindegyiket másért szeretem. Azt hiszem, nem lehet így dönteni. Még a két fiú is teljesen különbözik. Másodszorra ikrei születtek, egyik fiú, másik lány, és ég és föld a két gyerkőc, de mind jófej. Szóval mindegy.
Majd írj, hogy mit mondott a dokid. Nekem az első fiamnál két héttel szülés előtt szállt le a hasam. Tesómnál 3 nappal előtte.
Alvás: Szerintem, ha ti szeretitek, hogy veletek alszik a gyerkőc, akkor tényleg jó, hogy nem most hagyjátok egyedül Kevét. Ne érezze, hogy ki lett fúrva a szülei mellől.

Viki!
Hogy vagy? Hogy bírod a két csöppséggel? Ágoston kezdi megszokni az új helyzetet?
Így van ez. A szülő eltervez valamit, igyekszik betartani az elveit, de aztán a gyerkőc majd úgyis tudja mit akar. :D Azt hiszem, én is először magam mellett tartom a picit, bár ahogy te is írtad korábban, nekem is fontos, hogy legalább este kettesben legyek a Párommal. Danit én is rögtön külön tettem, de most nem akarom, hogy a tesó zavarja. Bár így meg féltékeny lehet, hogy a kicsi velünk alszik, ő meg egyedül. Majd meglátjuk. Úgy tűnik, kár tervezni, úgysem mi döntünk. :)
A gátsebről én is sokfélét hallottam. De ugyanígy a szülésről is. Nővéremnek pl nem okozott gondot a szülés, de a varrásra kért fájdalomcsillapítót. Minden alkat kérdése.

kolcsek

Sziasztok!
Lidke, még egyben vagy? Ennyire a végén már minden nap, amikor nem írsz ide, gyanús! :D

Kolcsek!
Hát, egyelőre nagyon könnyen vagyok a két gyerekkel. Egyrészt, mert Miki jobbára csak eszik meg alszik, legalábbis nappal. Este 8-tól kb 11-ig van egy éberebb periódusa, amikor csak karban van el, dehát akkor meg már itthon van a férjem. És igazábol akkor is alszik. Meg a héten itt van az anyukám is, úgyhogy nem vagyok egyedül. Remélem akkor is minden jól fog menni, ha már eljönnek a "hétköznapok".
Igen, ez az együtt alvás fura. Ma reggel Ágoston még aludt velem kint a nagyágyban, mert nagyon korán kelt, és egyáltalán nem zavarta, h a Miki óbégatott, h éhes. Szóval, lehet, h ha együtt aludnának, akkor sem ébredne fel. Ha már meggyógyult az Ágoston, akkor meg is fogjuk próbálni, mert én is "kellemetlenül" érzem magam, ha reggel Ágoston "rajtakap", h Mikit az ágyunkban szoptatom. Látom rajta, h rosszul esik neki. Nem egyszerű ez, és Ágoston még olyan kicsi, sok mindent nem ért meg, amit mondok neki. :? De azért a legtöbbször tök aranyos a Mikivel, puszit is ad neki, nézegeti, simogatja. Szerintem még 1-2 hét és teljesen megszokja, h itt van.
No, mára ennyi, kezdődik az esti szertartássorozat!
Vendég

Sziasztok!

Viki!
Igen, még egyben! Sőt, szerintem egy ideig még maradok is. Kevével is volt egy hét terminustúllépés, úgy érzem, ez a baba se siet kifele. Írni sajnos nem nagyon van időm, múlt héten még dolgoztam, most meg már kapkodunk, hogy minden meglegyen amit kigondoltam mire jön a baba. :)
Irígykedem, hogy ilyen jól megy a két babával! A férjem pont ma mondta, hogy ő azért izgul, hogy hogy fogjuk bírni, de az első előtt is izgultunk, meg van, aki többel is ragyogóan elboldogul, valahogy majdcsak megoldjuk! :wink:
Szegény Ágoston! Olyan rossz olvasni, hogy rosszul esik egy ilyen picinek valami! :cry: Mi is annyit agyalunk ezen, hogy végülis mi akartunk új babát, a Kevét nem kérdezzük, aztán mégis neki is nehéz lesz eleinte. Persze hosszú távon jót teszünk vele! Nálamnál okosabbak (gyermekpszichológusok) azt mondják, hogy ezt olyan a "nagynak" feldolgozni, mintha a mi férjeink egy nap hazahoznának egy idegen nőt, és közölné, hogy mindkettőtöket egyformán szeretlek, ezentúl ő is a feleségem, és szeressétek ti is egymást. :roll:
Egy szobában való altatásról én azt hallottam, hogy a testvérek nem zavarják egymást, megszokják a másikkal járó zajokat.
Képeket ne felejtsd el, ha lesz egy kis időd! Én nagyon kíváncsi vagyok a gyerkőceidre! :wink:

Kolcsek!
Naaaaaaaaaaaaa? Mi volt ma UH-on?
Sote I.-nek és a Szent Imrének is van jó, meg rossz oldala, én tökéleteset nem találtam. Mindenesetre a Szent Imrében nagyon természetesség-pártiak.
Nálunk fordítva lesz, mint Vikiéknél! A picinek fog rosszul esni, hogy a Keve alhat velünk, ő meg nem! :lol:
Pénteki vizsgálat: Nst jó lett, baba nagyon ügyesen fekszik, csak éppen magasan van még, és a méhszáj is teljesen éretlen. Ez a két utóbbi aggaszt (mindig van valami), mert a méhszájam a Kevével még az utolsó napon is teljesen éretlen volt, ezért is kaptam tágítót. A beilleszkedésre azt mondta a doki, hogy többedik terhességnél az is normális, ha csak az első fájás nyomja le, de azért olyan jó lett volna azt hallani, hogy felpuhult méhszáj, fej beilleszkedett! :? Azért ez megnyugtatott egy kicsit, hogy a nővérednek is későn szállt le a babája! :)

Mostanában kezdek kiakadni az emberekre! Lépten-nyomon olyanokba botlok (akár vad idegenek is az utcán), akik megkérdezik, hogy az első császár volt-e. Én mondom, hogy igen, erre tényszerűen rávágják, aztán még bizonygatják is, hogy akkor ez is az lesz!!! :evil: Persze az ismerősök is rendszeresen hangot adnak a kétkedésüknek, hogy sikerülhet a sima szülés. :evil: Ezt nagyon vacak hallgatni, jobban esne, ha inkább biztatnának, nem ellendrukkerkednének!
Na, kipanaszkodtam magam, megyek nézek valami tennivalót még amíg el nem fáradok.

Lidke
KépKép
kövecske

Sziasztok!

Úgy tűnik, kislányunk lesz!!! :D De akkor se tudjuk méganevét. :( Egyébként teljesen rendben van,a méretei megfelelnek egy 17-18 hetes babának.
Beszéltem az orvosommal, hogy váltanék. Támogatott. Azt mondta, ő már nem fog szülést vezetni, mert a magánrendelő, ahol dolgozik, nem engedi meg, hogy kimenjen szüléshez. Azt a gonoszságot pedig, hogy császár után császár, csak a Schöpfiben vezették be végül, mert ott volt a panaszos kismama. Egyébként a kórház még mindig működik, nem tudni meddig, de nagyon kihalt. Ajánlott egy dokit a SOTEII-n, de még nem értem el, állítólag holnap délelőtt lesz. Ma délelőtt is volt, csak Dancsi nagyon nyfogós volt valamiért, és nem tudtam tőle semmit csinálni. Most szundikál. :)

Viki!
Én drukkolok Ágostonnak,hogy mielőbb beleszokjon az új helyzetbe. Mondd csak meg neki. :) Azt a férjes összehasonlítást,amit Lidke említett, én is hallottam. És tulajdonképpen van benne igazság. Ráadásul olyan picik a nagyok, hogy nem is lehet nekik elmagyarázni, mi történik.

Lidke!
Én is találkozok hasonló okosakkal. Engem is irtóra fel tudnak bosszantani! :evil: De mi akkor is kitartunk amellett, hogy természetesen szülünk. Már egy példa is van előtünk. :) De ha nem így lesz, akkor sem azért,mert nem tettünk meg mindent. Ők nem orvosok, csak sokat nézik a tv-t.
Örülök, hogy az nst-d jó lett. Még van 9 napja a babádnak, hogy lejebb ússzon. Ne idegeskedj. Az biztos nem tesz jót.Inkább próbáld erősíteni magadban a pozitív gondolatokat. Kitartás!!!!

kolcsek

Sziasztok!

Mi van veletek!

Lidke! Egyben vagy még???? Nagyon eltűntél!

Viki! Hogy vagy? Kezd összeszokni a család?

kolcsek

Sziasztok!

Megvagyok, még egyben, csak rengeteg dolgom van, amiket jó lenne befejezni a szülés előtt. Mára még vacsoravendégek (Anyumék) is bejelentkeztek! :shock: :evil:
Voltam délelőtt relaxon. Az orvos, aki tartja, mesélte, hogy a látogatási tilalommal együtt bevezették azt is, hogy nincs apás szülés, nehogy megfertőzze szülés közben az anyát, aki ugye egy órával ezelőtt még mellette aludt! :evil: Mostanra már rájöttek, hogy ez baromság, és feloldották, de egy anyuka a csoportból pont akkor szült! :evil: Ez a doki annyira rendes, hogy míg apuka kint várakozott, addig ő bement anyuka vajúdására, hogy ne legyen mégse egyedül! Le a kalappal! :wink:

Kolcsek!
Gratulálok a kislányhoz!!! És persze irígy is vagyok! :wink:
Dokival tudtál beszélni? Milyen?
Okoskodókat én is igyekszem így kezelni, csak ez valami olyasmi, mint mikor elültetik az ember fülében a bogarat. Persze, ha Vikire gondolok, akkor az megerősít! :wink: Abban is igazad van, hogy ha esetleg most sem sikerül, akkor legalább nem azon fogunk rágódni, hogy mit tehettem volna még, vagy hogy meg sem próbáltam.

Viki!
Te valami hókusz-pókusszal készültél a szülésre, vagy csak hagytad, hogy a tested végezze a dolgát?

Dokim ma nem tudott volna bejönni, ha szülök, mert a bíróságra volt "hivatalos". :( Egy család azért pereli őt, mert down-kóros babájuk született! :shock: :cry: Én nagyon sajnálom őket, és megértem, hogy ilyenkor az ember próbál felelőst találni, de a nőgyógyászt hibáztatni érte! :shock: Orvosom meg mondta, hogy ugyan nem ő a felelős, de mégis nagyon megviseli őt ez az ügy. :(

Lidke
KépKép
kövecske

Sziasztok!
Hát, h kezdene összeállni a család, az egy kicsit túlzás, de a mai napunk nagyon jónak volt mondható. Főleg a tegnapi fényében! :D Ma már szinte a régi Ágoston tért vissza, van étvágya és jó a kedve, még puszit is kaptam tőle. :D Tegnap még nem volt minden frankó vele, éjjel még hányt is egy jót. Ráadásul Miki rengeteget bőgött tegnap, a hasa fájt, nagyon tipikusan. Elkezdtem neki adni az Infacolt, ma csak délelőtt volt gáz, azóta alszik. De ez nyilván nem az Infacol hatása, mert azt legalább 3 napig kell adni az eredmény eléréséhez. Hát, nem tudom, mi lesz. Sokat eszik, mert 8 nap alatt 45 dkg-ot hízott, lehet, h azért fáj a hasa. :?
Lidke!
Nem volt semmi hókusz-pókusz, kivártam a soromat. Azért párszor elolvastam a szülés szakaszait, h tudjam, mi lesz, de persze, amikor ott voltam minden sokkal gyorsabb volt, semhogy követni tudtam volna. :D
No, mennem kell az esti szeánszra!
Kolcsek!
Gratulálok a kislányhoz! Jó névválogatást! Nálunk az Enikő és a Piroska volt a befutó.
Vendég

Sziasztok!

Lidke!
Mi van veled? Sokat gondolok rád. Ugye írsz, ha megvan a pici?

kolcsek

Sziasztok!

Kolcsek!
Persze, írok, csak alig van időm mostanság. Egyelőre minden oké (a terminustúllépésen kívül), csak a méhszájam még alig kezdett puhulni. :roll: Azért már bármikor bármi lehet (és remélem, hamarosan lesz is), de ha mégsem, akkor szerdán megyek legközelebb, utána pénteken, aztán meglátjuk, mi lesz.
Veletek mi újság? Olvasok én, csak alig van időm mostanság, és hulla fáradt vagyok. Most vasaltam ki a babaholmit. Végülis nem hagytam az utolsó pillanatra! :lol:

Viki!
Ha van időd, te is gyere néha!

Lidke
KépKép
kövecske

Sziasztok!
Lidke! Remélem nem kell már sokáig várnod a szülés megindulására! Meddig vár ki a dokid? A kisfiadat mennyivel hordtad túl? Nekem mindkét baba előbb jött, Ágoston 4 nappal, a Miki meg 2 héttel. A sógornőm viszont az első babájára 10 plussz napot húzott rá, augusztusban, ráadásul kórházban volt. Na, ő aztán nem volt nyugodt! :D
Nálunk nincs semmi nagyon különös. Vannak jó napjaink, amikor kijön a lépés, aztán vannak rosszak, amikor semmi nem akar összejönni. Miki hasfájós lett, nem klasszikusan, alapvetően minden kajálás után nyűglődik egy darabig. Ez napközben még csak-csak, de éjjel nagyon fárasztó. Még jó, h ittvan a férjem! Este, fürdés után van egy kif. rossz időszaka, amikor csak kézben van el, de ott akár alszik is, de letenni nem lehet. Még mindig velünk alszik kint. Egy darabig még biztos így lesz. Tegnap óta nagyon zabás lett, mindkét cicit kéri (eddig hiába akartam, nem kellett csak egy), és gyakrabban is eszik. Eddig simán kibírt 3 órát, vagy még többet is, most 2,5-2 óránként kér enni. Remélem pár napon belül több lesz a tejem, mert Ágoston akármilyen toleráns is, azért néha idegesíti, h a Miki már megint cicizik. Amúgy kendőben szoktam hurcolni délelőttönként Mikit, mert akkor is van egy nyűgibb időszaka (tulajdonképpen majd a végén kiderül, h tök nyűgös a gyerekem! :D ). Ezt nagyon jól viseli az Ágoston, mert így tudunk játszani, a Miki meg teljesen jól érzi magát benne, rendszerint elalszik. Úgyhogy tudom nektek is ajánlani! Én Ágostonnál nem használtem, de nagyon bejött!
Kolcsek! Nevet sikerült már választani a leánynak?
No, befejezem, mert nemsokára felébred a nagyfiú!
Vendég

Sziasztok!

Én is csatlakoznék hozzátok. Két sima szülésem volt, a harmadik lett császár mert a kisfiam nyakára tekeredett a köldökzsinór. Most 4. babámat várom. Eddig nagyon bíztattak hogy szülhetek simán. De most új dokihoz kerültem aki azt mondta, csak akkor lehet vállalni a császár után a sima szülést ha ott áll a háttérben a felkészült műtős csapat, és egy vidéki kórházban erre esély sincs, hogy a szülésem alatt ott álljanak készenlétben...És jó részletesen ecsetelte a komplikáció kialakulásának módját és részleteit, s főleg a kockázatokat és végig azt várta hogy lemondok a sima szülésről...hát elkeserítenie sikerült, meg kétségbeejtenie...és tanácstalanná tett. És erre a dokira mondták hogy tuti vállalja...Nagyon úgy néz ki új dokit kell keresnem, de akkor ő már a 3. lesz egy terhesség alatt...elegem van. Ha valaki tud olyan dokit aki vállalja a császár után sima szülést a Margitban, vagy a Honvédban, vagy valahol ami Esztergomból elég jól megközelíthető, az szóljon.

Majd még írok
Puszi mindenkinek
Dana

Kép
danaaia

Sziasztok!

Egész nap nem volt internetem, csak most állt helyre. Valami körzeti hiba volt a telefonvonalla, ezért net sem volt.

Lidke!
Kitartás! Már biztos nincs sok idő visza. Mit mond a dokid, meddig vártok? Biztos arra várt a baba, hogy kivasald a ruháit. :) Drukkolok neked, hogy mielőbb kibújjon a picúr.

Viki!
Első hallásra nem könnyű két ilyen kis lurkó. :?
Én ma találtam dokit, aki - legalábbis telefonban - azt mondta, hogy vállal császár után sima szülést. Hétfőn megyek hozzá 18.45-re. A SOTE I-en van. Telefonban kedves volt, és úgy ajánlotta egy ismerősöm, úgyhogy reménykedem.
Van már nevünk: Zsófia Dorina. A Zsófit fogjuk használni.

Dana!
Üdvözöllek köztünk. Ahogy írtam, én is csak most találtam orvost,de nehéz. Én a Schöpf-Méreiben szültem az elsőt, azért kellett váltanom. Sajnos ajánlani nem tudok, de ne add fel, biztos találsz orvost. És neked a korkülönbség sem olyan kicsi, mint nálunk.

kolcsek

Sziasztok!

Viki!
Péntekig biztos kivár a doki, ha addig nincs baba, sőt, szerintem legalább hétfőig, ha semmi nem utal rá, hogy a baba rosszul érezné magát, mert szerdán csak telefonon kell hívnom az nst után, pénteken meg vizsgál is, és akkor akar beszélni a befektetésről, de nem hiszem, hogy aznap még bárminek is nekiállna.
Sajnálom, hogy Miki hasfájós lett, nekem ez nagy rémálmom. Kevének egyszer fájt a pocakja egy délutánt, én akkor vele sírtam, nem bírtam nézni a szenvedését. Kendőzést mi is tervezünk itthon is, pont azért, hogy a Keve ne érezze magát elhanyagolva. Most vettem szopipárnát is, bár én azt szeretem, ha kézben van a baba, de így lesz két szabad kezem szoptatás alatt is, tudok rajzolni, olvasni, stb.
Szopiról: Szülés után kb. négy hétig alapból nagyon magas az anya szervezetében a prolaktin (tejtermelő hormon) szint, a negyedik hét tájékán viszont leesik, innentől kezd érvényesülni a kereslet-kínálat elve. Nálatok most szerintem ez lehet, és sajnos valószínűleg pár hét múlva lesz újra egy ilyen fázis, akkor a baba növekedési ugrásától. Nekünk sok gondunk volt a szopival, akkor olvastam ezekről, meg szoptatási ambulancián is jártunk, ott kaptunk szakirodalmat is. :)

Kolcsek!
Ki lesz a dokid? Keve ott született...
Szép nevet találtatok! Lassan nekünk is ideje lenne dönteni! :D

Dana!
Szia! :D
Hát, nem könnyű, de ne hagyd magad elriasztani! A pozitív hozzáállás nagyon fontos, és mivel már volt két szülésed, és nem is mostanában volt a császár sem, neked van most itt közülünk a legnagyobb esélyed a sima szülésre (persze Vikin kívül, aki már túl is van rajta)! A dokim azt mondta, hogy általában sikerül, a hegszétválás, amivel riogatnak, az nagyon ritka, ráadásul megfelelő odafigyeléssel már a rá utaló jeleket is időben észre lehet venni, így lehet időben lépni.
Nekem van egy levelezésem néhány dokiról, akiknél születtek babák simán császár után, ha érdekel, átküldöm. Én a Szent Imrében fogok most szülni, itt természetesség-pártiak, de a Margittól még kb. negyed óra autóval, ha nincs túl nagy forgalom.
Hányadik hétben vagy most?

Lidke
KépKép
kövecske

Sziasztok!

Annyira jó hogy írtatok, egész éjjel alig aludtam annyira megviselt az egész. A 25. hétben vagyok.
Igazándiból éjjel elmélkedve elég nagy hülyeségeket mondott nekem a doki. Pl azt hogy max 20 perc alatt tud felállni a császáros műtő ha gáz van...na most akkor ezek szerint minden baba, aki Esztergomban születik iszonyatos veszélyben van, hiszen bármelyik szülésnél beállhat olyan helyzet, hogy gyorsan műteni kell. És akkor hogyan készülnek majd fel az otthon szülőkre.
No meg arról hadovált, hogy az a legkritikusabb, mikor a baba feje bekerül a szülőcsatornába és akkor válik szét a heg, mert akkor már visszahúzni se lehet...és nehéz kihúzni is...és az ott töltött idő milyen hosszú. Csak azt nem értem hogy az előtte lévő vajúdás alatt nem válik szét a heg a fájások miatt, pedig az is elég hosszú idő lehet...akkor minden előjel nélkül pont a kitolás előtt fog amikor már felhúzódott a méh passzív része, vagyis a heg is elviselte a húzódást, tágulást...
Egyébként több helyen azt olvastam a hegszétválás akkor volt igazi kockázat, mikor még a hosszanti irányú vágást alkalmazták, nem ezt a kicsi alsó merőleges vonalút.
Lidke, örömmel venném ha átküldenéd a levelezést, priviben küldöm az e-mailemet.

Kolcsek!
Örömmel hallom hogy találtál dokit!!!
Végső esetben nekem a SOTE-I. is jó. Én is a Söfibe jártam eddig, én sem bírom a nagy anyagi terheket...bár megjegyzem az itteni doki magántarifája vetekszik a Pesti árakkal, sőt...majdnem dobtam tegnap 1 hátast, úgy dobtuk össze a pénzt apával...nagyon ciki volt pedig elég sokat vittünk, az őszi árat, amit a nemrég szült barátnőm mondott.. .

Köszi lányok
puszi
Dana

Kép
danaaia

Sziasztok!

Lidke!
Te tényleg nem kapkodtál el semmit. :D Tényleg nincs nevetek? Nem csoda, hogy a pici kivár. :D Mit mond a dokid, ha nem indul meg a szülés, meg lehet indítani? Mert én már ezt is, azt is hallottam. Juj de izgulok érted!!!!

Viki!
Tényleg egy idő után kereslet-kínálat alapján van tejcsi. De nálunk az is gond volt Daninál, hogy egy idő után rájött, hogy ha már nem jön rendesen az egyikből, akkor kap a másikból, és úgy elkényelmesedett, hogy nem volt hajlandó rendesen kiszívni, csak amíg nagyon jött. Ilyen lustaság volt. Csodálom, hogy 7 és fél hónapig kihúztuk...

Dana!
Nekem azt mondta a régi dokim, hogy ha gyorsan megy a szülés (mint Vikinél is :) ), akkor nincs semmi gond. De sok doki azért keresi a kifogásokat, mert fél a kockázattól, és inkább kényelemből császároz. Ezért nehéz így jódokit találni. Lutri. Én sajnálom, hogy ott kellett hagyni a régit, de őmár amúgy sem vállal szülést, nem megy át a Kartácsba. A Schöpfibe pedig az lett a rendelet, hogy császár után nem szülhet senki, mert valami anyukánál komplikáció volt, feljelentette a kórházat, és nyert. Te kihez jártál?

Én most Belics Zoránhoz megyek a SOTE I-en. Nagyon izgulok, hogy milyen. Remélem nem akar rögtön vágni. Hétfőn már többet fogok tudni róla. Ismered Lidke? Viki, te is a SOTE I-en szültél, ugye? Tud valaki valami bízatatót róla?

kolcsek

Sziasztok!

Kolcsek, nem azt igérte a doki hogy vállal sima szülést? Azért örültem, hogy találtad.
Én Arnold Lászlóhoz jártam. Szerintem ő az a típus, aki nem mond nemet a császár után sima szülésre, de mikor ott vagy a finisben meggyőz hogy császár kell. Támogatta anno az elképzelésem de éreztem rajta, hogy nem igazán. Ő átment a Kartácsba.

Ja egyébként ha gyors a szülés akkor oké a sima szülés csaszi után, de éppen ezekkel a riogatásokkal(amiből kaptam tegnap egy nagy dózist) érik el a dokik azt, hogy annyira elkezd félni az ember a kockázatoktól, hogy nem tudja lelkileg elengedni a babát és emiatt eleve lassú az egész és egyenes út a vágáshoz .

Várom a jó híreket az új dokidról. :)

Lidke,
ha nincs még név nem csoda hogy nem jön...:D gyorsan egy nevet adni és azon hivgatni kifelé :D

pusz
Dana

Kép
danaaia

Sziasztok!
Szia Dana, üdv itt! :D Én nem is tudtam eddig, h a gyors szülés császár után kedvez a simának. Mindenesetre, akkor már értem, h a doki miért adott oxitocint. Nem azért, h jobban kínozzon! :D Annak, amit az egomi dokidról írtál tényleg arra mutat, h fél vállalni a kockázatot. Még hogy 20 perc mire meg tudnak vkit császározni! Szerintem ez blabla. De persze nem tudhatom milyenek az esztergomi állapotok. :roll:
Lidke!
Nevet csakugyan nem ártana találni a bébinek! :D Legalább kettő-három lehetőség nem árt. A sotén császár előtt kis papírra le is kell írni, h mi lesz a neve, ha fiú, és mi ha lány, hátha annyira nem vagy magadnál a végére (vagy alszol), h nem tudod megmondani. De neked nem lesz császár! :D Csak nehogy új járt, mint az egyik osztálytársam, akinek az anyja elfelejtette, h milyen nevet talált ki, és a sajátját mondta be, így lett a lány Valéria... :D
Szopi alatt én verseket mondok Ágostonnak, de sajnos mindig uazt a 3-at szeretné hallani (jó gyerektulajdonság, h mindig uazt akarják, uúgy hallani, látni, csinálni), és már kicsit unom... Esetleg autózunk, vagy tornyot építünk, vagy könyvet nézünk. Hát, ez a hasfájás tényleg nem egy népünnepély, szerencs, h már itthon van a férjem, amikor a legvészesebb a helyzet. Egyedül biztos megőrülnék. Tegnap megmértük, h 1 hét alatt menyit hízott, és azt mutatta a mérleg, h 40 dkg-ot! A mérleg jó, leellenőriztem, úgyhogy vagy az előző héten mértük rosszul, vagy tényleg ennyit hízott. De az azért nagyon durva lenne. Majd a jövőhéten kiderül!
Kolcsek!
Drukkolok a dokihoz, h tényleg elvállalja a normált! A Zsófia nagyon szép név!! Én az olyan neveket szeretem, amik felnőttnek is jól hangzanak, nem túl gyerekesek. Nekem pl azért nem tetszik a Bence, mert az olyan gyerekesen hangzik az én fülemnek, nehéz elképzelni egy komoly felnőtt ffit, aki Bence.
Erről a Belics Zoltánról még nem is hallottam. De arra biztos nem tud hivatkozni, h a császáros műtő 20 perc alatt áll fel.... :D
Hülye szomszédgyerek bekapcsolta a zeneládáját! Hogy utálom azt az embert! :evil: :twisted: Ráadásul pont a gyerekszobában hallani legjobban a basszust.
No, sziasztok, hajrá Lidke!
Viki
Vendég

Dana!
Telefonban azt mondta az új doki, hogy vállal sima szülést, de élesben ki tudja milyen. Azért jobban szeretném már személyesen megismerni. Majd hétfőn megírom milyen.
Én is Arnold Lászlóhoz jártam, de végül nem megy át a Kartácsba, mert az új magánrendeléséről nem engedik ki szülni. Nekem nagyon szimpi volt, és nem tűnt úgy, hogy félne a császár utáni szüléstől.

Viki!
Nem úgy tűnik, hogy unatkozol. :) Szépen hízik Miki. Nem semmi! Jó a tejecske. Remélem hamar elmúlik a pocifájása. Ágoston kezd belerázódni a nagytesó szerepbe?

kolcsek

Sziasztok!

Hú, de termékeny nap volt a mai! :D

Dana!
Ne hagyd, hogy a doki kiakasszon a hülyeségeivel! A császáros műtő valóban kb. 20 perc alatt áll fel, de én még a régi dokimat faggattam, hogy mi van vészhelyzetben, vagy ha foglalt a műtő, és azt mondta, hogy akkor ott helyben a szülőszobán vág, csak utána az anya antibiotikumot kap megelőzés céljából.
Nekem azt mondta a dokim, hogy lehet, hogy vákuumra lesz szükség a kitolásnál, de ez nem egy sürgősségi eljárás lesz ebben a helyzetben, csak segítség a méhnek, hogy a kitolásnál ne kelljen nagyon erölködnie. (De még ez sem biztos, helyzettől függ).
Levelezést küldöm!

Kolcsek!
Indítás elvileg nincs, de ha befektet és már nem lehet tovább várni, meg fogom kérdezni, hogy a burokrepesztés működhet-e. (Gyógyszeresen azért nem megy, mert nem állítható le hirtelen teljesen ha baj van.)
Nekem már olyan érzésem van, hogy tök mindegy, hogy gyors, vagy lassú, oxitocin vagy nem. Minden orvos mást mond, és alá is támasztja valami elfogadhatóval. :wink:
Belics Zorán nagyon kedves, segítőkész. Orvosilag nem ismerem, szimpátia alapján viszont szerintem jól választottál. Fiatal, magas, barna. Engem ő vizsgált, mikor nem hitték el nekem a nővérkék, hogy folyik a magzatvizem, és végül ő jött rá, hogy jé, tényleg! :roll:

Viki!
Tőlem is kérdeztek neveket a műtét előtt. Egyébként már volt név, csak Apuci a múlt héten kitalálta, hogy neki az mégsem jó! :roll: Nekem meg az ő ajánlata nem jön be, én már beleéltem magam az előzőbe. Majd még meggyőzöm, bár remélem, nem lesz fiúnévre szükség.
40 dkg hízás: :shock: :shock: :shock: ! Így nem csoda, hogy fáj az a pocak! :wink: Persze magyarázza el neki az ember, hogy ha nem falna, akkor talán nem fájna! :lol:

Nálunk továbbra sincs semmi konkrétum. Baba valamivel kevesebbet mocorog, meg délután ota vannak keményedések is, de nem fájnak, szerintem csak a baba csinálja őket. Most megpróbálkozom a bába-koktéllal. Az elvileg beindítja, ha a baba is, és a mama is készen áll. Sokat agyaltam rajta, de már ott a rossz tapasztalat a terminustúllépésről, és ez elvileg veszélytelen, úgyhogy belevágok. Drukkoljatok!

Ha nem kell rohanni, írok, ha van valami, ha meg nincs, akkor úgyis jövök.

Lidke
KépKép
kövecske

Sziasztok!

Rétes!
Ügyi vagy hogy ilyen multifunkciósan tudsz működni szopi közben. Én már nem is emlékszem hogy csináltam. Azt hiszem nagylányom eleve lyan jó gyerek volt, hogy hagyott szoptatni, Juli meg olyan jó szopis volt, hogy bárhol bármikr bármilyen körülmények között képes volt szopizni, totál nem érdekelte mi flyik körülötte :)
Pocifájás, sírós időszakok miatt együttérzek, de túl lesztek rajta, csak nem szabad úgy érezni hogy sse lesz vége...persze erő kell hozzá ami hulla fáradtan nem könnyű.

Lidke!
Nekem Mesi jelezte a születését azzal, hogy nagyon keveset mozgott...este el is indult. Többiek nem jelentkeztek ilyen egyértelműen, Juli lányom még szülés közben is felfelé "mászott", igaz amilyen brutális doki volt akkor ott, nem is csodálom.

Azt hiszem orvost váltok, már csak az a kérdés hová és kihez menjek. Végiggondolva nem tartom jónak, ha egy doki úgy adja elő az álláspontját hogy közben a kismamát jól megijeszti és elindít benne egy zsigeri félelmet. Ez mindent el tud rontani, még a császárhoz való hozzáállást is.
Amikor fiamat szültem, este 9 és 10 között, tuti nem volt 20 perc a műtő előkészültéig...de persze azóta volt egy remek kórházreform, így előfordulhat hogy a 20 perc se elég...a vákumot nekem is mondta, de azt is mint valami borzalmat festette le.

Ja és mi is az a koktél amit készülsz bevetni? Engem is érdekelne. Szeretnék minden praktikát bevetni majd, hogy gyors és jó indulás legyen, ha tt leszünk a finisben!!!

Puszi
és szurkolok
Dana

Kép
danaaia

Sziasztok!

Én csak bíztatni szeretnék mindenkit, ugyanis szombaton császár után sikerült simán, gátmetszés nélkül megszülnöm a kisfiamat. Nekem az első szülésem sima, a második császás lett, és nagyon szerettem volna most simán szülni.

És sikerült, nem volt semmilyen komplikáció. DE nagyon fontos a válaszott orvos személye és a kórházi gyakorlat!!!

Lidke: én is jártam a kismama relaxációra, sajnos ma már nem megyek, mert megszületett a baba :D

Remélem neked is sikerül!!!

babicskó

Szióka!

Lidke nem jön, lehet hogy ma szül?????

Babicskó,
köszi a pozitív tapasztalatot, gondolom te is a Szent Imrében szültél...
De azt én nehezen tudom csak megközelíteni...
azért érdekelne a szüléstörténeted és a dokid neve.

üdv
Dana

Kép
danaaia

Babicskó!

Örülök, hogy írtál. Jó hallani ilyen sikersztorikat. Gratulálok a babához!!!! :D :D :D Látom, előbb érkezett. Hogy hívják?
Neked mennyi idő telt el császár után? Hol szültél? Segítettél valamit a természetnek? Olyanokat hallok pl., hogy málnalevél teát kell inni, homeopátiás bogyók, stb.?

kolcsek

Sziasztok!

Babicskó!
Aztaaaa! Gratulálok!!!!!!!!! Ha van időd, mesélj, nagyon kíváncsi vagyok a részletekre!

Dana!
A koktél 1 rész ricinusolaj, két rész sárgabaracklé, és egy korty pálinka (én ezt kihagytam volna). Elvileg, ha minden érett a szülésre, akkor 3-6 órán belül indítja a fájásokat. Végül nem lett belőle semmi, mert a férjem hepciáskodott, hogy a dokival ezt meg kell beszélni! :roll: :?

Ma voltam nst-n, a 20 perc alatt volt egy hullámom, abból kellene 4-5 20 perc alatt, akkor már jó lennék, de azért ennek is örültem, eddig tök lapos volt a méhtevékenység, most meg a 100-as skálán fölment 80-ig! :D Mondjuk nem fájt, csak éreztem, de azért csak beindult már legalább valami! :D

Lidke
KépKép
kövecske

Szia Lidke!

Hát én azt hittem már szülsz...:) Köszi az e-mailt. elolvastam, Szent Imre kórház honlapja nagyon csábító...akármelyik kórházat nézem, mindegyik legalább egy óra hogy odaérjek. Az a gáz, hogy nincs rokonom Pesten ahol ellakhatnék valahol a közelben a szülés előtt.

Ez a koktél nem hangzik valami jól :D

Ja és Babicskó, nem is gratuláltam, ne haragudj...annyira magammal vagyok itt elfoglalva. Jó egészséget nektek, sok tejcit meg minden. :)

Puszi
Dana

Kép
danaaia

Sziasztok!

Nálam 4 év 2 hónap telt el a császár óta. A szt Imrében szültem most.
Igazság szerint a 35-36. héten éppen költözködtünk, így örültem, hogy végül nem lett koraszülés. A 37. héttől ittam málnalevélteát, majd napi egyszer (ha éppen el nem felejtettem bevenni) szedtem homeopátiás bogyót.
DE! Szerintem a homeopátiás bogyó sz@...-t sem ér, nem szedném újból.
Állandó jósló fájásaim voltak, a mostani szülésem pedig hosszabb és fájdalmasabb volt mint az első. Tehát nálam egyáltalán nem hozta a könnyű szülés, gyors tágulás verziót, inkább a vajúdás alatti bevétel során a fájások gyengülését és ritkulását éreztem.
Igaz hozzá teszem, hogy a 38. héten voltam (majdnem 39.-en), és őszintén szólva szerintem a jósló fájából már én indítottam be szülést, mert a férjem már nem bírta idegileg (lépcsőztem, fizikai megterhelés, meleg fürdő stb- lehet, hogy a baba még maradt volna ezért nem volt még érett a méhszáj).

Gyakorlatilag semmi extra nem történt, én nem vettem észre, hogy a szülésznő vagy az orvos (aki már csak a végére jött megvizsgálni, mert több szülése volt aznap), bármit is figyelnének rajtam. Néha nekem beugrott, hogy fájás alatt nézzem, fáj-e a heg stb, de jobb nem erre koncentrálni. Szülés előtt már olyan fájdalmaim voltak, hogy mondtam örülnék, ha kaphatnék epidurált de azt mondták császár után nem kaphatok. A kitolás során gátvédelmet alkalmaztak, pedig én mondtam, hogy semmi kifogásom a gátmetszés ellen. A méhlepény megszületése után került sor a betapintásra, amihez én nem kértem fájdalomcsillapítót, teljesen kibírható.

Én tudtatosan és nagyon készültem a szülésre, beleértve pl, hogy ne hízzak sokat, hogy ne legyen nagy a baba, nem szedtem ezért terhesvitamint se, nem kötöttem mások orrára a korábbi császáromat, pont azért amit írtatok, --> nem voltam kiváncsi mások véleményére, hogy úgyse sikerül a szülés stb.
Az orvosnak minden alkalommal elmondtam, hogy szülni szeretnék, a szülésznőt is választottam, és mikor első találkozásunk alkalmával elkezdte mondani, hogy esélyem van a császárra, stbstb
kértem, hogy döntse el bevállal-e mert ha úgy érzi nem szeretné, inkább mást keresek.
Ezért tartom nagyon fontosnak az orvos és szülésznő hozzáállását, mert ha ők nem akarják, akkor nem lesz szülés, okot mindig lehet találni a császárra és őszintén szólva a vajúdás utolsó órájában már engem is rá lehetett volna beszélni a császárra, úgy fájt mindenem, hogy örültem volna ha minél hamarabb véget ér.

most megyek, de ha van kérdésetek szívesen válaszolok, majd jövök még vissza pár tanáccsal...

babicskó

Sziasztok!

Dana!
Koktél lenyelhető, ha gyorsan iszod, nem gondolkozol közben, és levegőt se veszel! :D

Babicskó!
Tanácsok (főleg, amik mögött tapasztalat is áll) itt szerintem mindig jól jönnek!
Ki volt az orvosod?
Én valahol azt olvastam, hogy hegszétválás előtt már a fájások között is elviselhetetlenül fáj a heg, nem csak alattuk, meg, hogy sokkal rosszabb, mint maga a fájás, ezért nem kell rá külön figyelni. A dokim tudatosan nem mondta, hogy nekem mit kéne éreznem ha baj van, hogy nehogy bebeszéljem magamnak. :)
Homeopátiás bogyót milyet szedtél, és milyen potenciált?

Én kezdek türelmetlen lenni... :roll:

Lidke
KépKép
kövecske

Sziasztok!

Babicskó,

köszönjük a beszámolót. Abban igazad lehet, hogy jó, ha a baba nem túl nagy. Én szedeg vitamint de max heti 1-2 szemet. De már most nagybbnak látszik a baba mint a terhesség kora szerint kéne. Általában véve igaz a három előző babámra hogy "nagyfejűek" voltak, mert a bpd alapján mindig olyan nagy súlyúnak kalkulálták őket, de végül mind átlagos súlyú lett. Azt hiszem ezt nem a vitamin okozza :) egyszerűen fejre gyúrnak, vagy nem tudom :D

A homeós bogyóra én is kiváncsi lennék, lehet, hogy a potenciál kiválasztásával volt a gond, de elképzelhető az is, amit te írsz, hogy még nem volt kész a baba és a tested egészen a szülésre. De mostmár az a lényeg hogy sikerült.

Férjem támogatna, hogy a Szent Imrébe menjek, csak aznapra le kéne zárni az útvonalat a forgalom elől :) hogy a legrövidebb idő alatt odaérjek :) Engem is érdekel a dokid neve, meg a szülésznőé is.

Lidke,
hogy álltok a nevekkel?
Hogy állsz lelkileg? Nincs valami rejtett aggodalmad, ami visszatartja a szülést? Nekem a 2. babámnál tutira az lassította a szülés elindulását, hogy lelkifurdalásom volt, hogy magára hagyom a nagyobbik gyerekem, akit addig sose hagytam napokig másra. Ugyan tudtam hogy jó helyen lesz meg meg is beszéltem vele hogy el kell majd mennem a baba miatt, de valahogy mégis bennem maradt egy feszültség emiatt. Ebből a szempontból jó az otthonszülés...ilyen aggodalmak nincsenek, persze van helyette más. Nincs tökéletes megoldás.
Próbálj meg relaxálni és végiggndolni van-e még valami ami esetleg a szülés útjában áll lelkileg és el kell rendezni. Na meg beszélj a babával, hogy ideje találkozni. Persze te jártál ilyen előkészítő csoportba talán még jobban tudod mit is lehet lelkileg csinálni. Hajrá. Nem marad bent, tuti. :)
Lidke együtt várakozom veled

Puszi
Dana

Kép
danaaia

Na ha rosszabb a hegszétválás mint a fájás, akkor tényleg tuti észre lehet venni :D

betöltött 37 hetedik héttől 1*5 golyó Caullophyllum C5 (néha elfelejtettem bevenni). Én a 38. hét 5. napján szültem.
A bogyó beszedése után jósló fájásaim, keményedéseim voltak.
Pénteken elment a nyákdugó, este megvizsgált a szülésznő és adott 5 golyó Pulsatilla C30-at. mikor későb visszamentem a kórházba, talán 2-3 -szor szedtem caulophyllum C30-at, egyszer Cimicifuga C5-öt majd C30-at (azt a szülésznő adott egyszer mert nekem csak C5 volt).

A vajúdás alatt beszedett bogyók után viszont csökkentek a fájások és ritkultak is, ezért én nem igazán akartam szedni, észrevette a szülésznő, hogy nem igazán tartom be az utasításait, így végül ő se erőltette. Gyakorlatilag a burokrepedés után úgyis felerősödtek maguktól a fájások.

Az első szülésem a kirt időpont körül magától indult be, teljesen érett méhszájjal, 5 óra alatt meg volt a baba, abból kb másfél óra volt nagyon fájdalmas. Most a jósló fájások (amit szerintem a bogyó csinált) olyan bizonytalanságban voltunk a férjemmel, hogy túl akartunk lenni a szülésen. Valószínű még nem volt érett a méhszáj és én nem úgy vettem észre, hogy a bogyó bármit is segített volna . Lassan és rendszertelenül kezdődtek a fájások, a tágulás se volt rohamos, és 3 órányi volt a nagyon fájdalmas időszak.

A kórházban szerintem minden orvos támogatja a rendes szülést! Nekem mindegyik vizitelő orvos külön gratulált és helyeselt, hogy császár után ismét szültem. Mondták, hogy nagyon helyes és jól tettem, hogy szültem. A dokik hozzáállásával nincsen gond ott!

húha hív a baba..................

babicskó

Sziasztok!

Babicskó!
Én is köszönöm a beszámolót! Tényleg minden információ jól jön.
A homeós bogyó kicsit csalódást okozott. Én voltam dokinál, adott bogyókat (majd a 36. héten kell elkezdenem szedni). De én eddig bíztam benne. :( De végülis így is sikerült.

Lidke!
Hogy vagy?

kolcsek

Egyes felfogások szerint a homeobogyó akkor hat leginkább ha hiszel bennük :wink: :wink: :wink:

De leginkább abban higgyél, hogy mint minden nő hosszú évezredek óta, te is képes vagy megszülni a kisbabádat.

Lidke már biztosan babázik!!! kiváncsi vagyok a beszámolójára!

Dana:
Én mikor "kórházutánkutatást" tartotta, szóba jött a MÁV, az István, a Dél Pesti és Kistarcsai Flór Ferenc és Szt imre kórház.

ma már a kórházanakank kötelező közzé tenniük hány szülés, vetélésm császár stb történt náluk egy évben (lásd Eg. miniszétrium honlapján is)

kolcsek: Te hol fogsz szülni? Látom nem telt el sok időd a császár óta, de anno itt a babaneten olvastam egy lányról, aki a Mávban szült 15 hónapos korkülönbséggel simán. Tehát a csaszi után 5 hónappal már ismét terhes volt, és sikerült neki.
Tehát ha neked a budapesti kórházak messze vannak, nézd meg a közeledben lévő kórházak közül melyikekben alacsony a császármetszések aránya. Ebből már lehet következtetni, hogy nem vágják le a szülő kismamát azonnal, ha valami bajt gondolnak.

Olyan 20-30 % közötti császár arány szerintem elfogadható. Ezutám ha találtál kórházat vagy a fórumokban vagy a szülészeten (szülésznő, orvos) kutakodjál, hogy melyik orvosnak milyen a hozzáállása a császár utáni szüléshez---> érdemes megtudni az az osztályvezető orvos hozzáállását, mert ő alakítja ki a gyakorlatot.

babicskó

kolcseknek történő válasz valahogy a sorok közepére kerültek...............

babicskó

Babicskó!
Én a SOTE I-en fogok szülni, ha minden igaz. Hétfőn délután találkozom először az új orvosommal. Telefonon jó volt a hozzáállása. Meglátjuk, milyen személyesen. Hol lehet megnézni a császár arányt?

Lidke!
Te itt hiányolunk! Megérkezett akistesó? Várunk újra köztünk!! :D

kolcsek

Sziasztok!

Még nem. :( Másik fórumon most szállt el egy jó hosszú hozzászólásom, elment a kedvem, de majd írok. Ha jönne a baba, akkor a férjem majd "szól" nektek is, a részletekkel meg majd jövök én.

Lidke
KépKép
kövecske

Nézzd meg az Egészségügyi minisztérimum honlapján. Vagy korhaz.lap.hu vagy van egy olyan könyv,h ogy Szüléskalauz. A hipermarketekben is lehet kapni, én ott belelapoztam és elolvastam azt a pár kórházat ami érdekel (kár megvenni az egész könyvet)

Hát a SOTE-s orvosnál egyenesen kérdezz rá a lényegre, mert ugyebár a SOTE patológiás esetekkel is foglalkozásik, kvázi eleve magasabb a császár aránya, és ott pl. a korábbi méhen végzett műtét elég indok egy császárra. Van egy két történet, amit olvastam, hogy aSoten is sikerült szülni, de szerintem ott hamarabb császároznak. Lényeg, mindent tisztázzál, pl. olyat is, hogy kell-e az orvosnak valaki mástól egedélyt kérnie (pl ügyeletvezető orvos, osztályvezető orvos), hogy szülhess simán.
(ÉN ANNO találkoztam egy orossal, akinek elmondtam, hogy ha még valaha terhes lennék, simán szeretnék újra szülni, erre közölte, akárki is a válaszott orvosom, ha éppen ő az ügyeletvezető, úgyis megcsászároz, mert övé a felelősség (és nem tartja a hátát a másik orvos ígérete miatt--na akkor tök kivoltam, és persze az orvos részletesen elmagyarázta nekem, hogy mi miden komplikáció lehet egy császár utáni szülésnél)

Velem egy időben szült egy kismama, ahol már hónapok óta fórumozom, a kismamának 14 hónapja volt császára, meghaltak a iker babái. nem akart kockáztatni semmit, tuti császárt akart most. Bement a MÁV-ba, mondta császározzák meg, de nem voltak hajlandóak!!!! Ő veszekedett, hogy fáj a császár hege, és nem akar kockáztatni semmit (egyik nap 5 mm, másik nap 4,1 mm volt a hegvastagság). Napokig nem voltak hajlnadóak császárra, de végül a történetét megismerve megenyhültek, és megműtötték.

Na ahol ilyen a hozzáállás, ott tényleg nagyon jó esély van a szülésre.

Lidke: nem mész lépcsőzni, takarítani, erőlködni??? kicsit rá kéne segítened , hogy elinduljon a baba.

babicskó

Á, tegnap rákérdeztem a lépcsőzésre, azt mondta a doki, hogy az annak segít, akinek teljesen be van illeszkedve a baba feje, mert akkor tudja csak picit nyomni a belső méhszájat, ami ezáltal tágulgat. Nekem már teljesen lent van a baba, de nincs beilleszkedve, így nem történne semmi a lépcsőzéstől. Nekünk összebújást javasolt, hogy gyorsabban érjen a méhszáj. Egyébként voltak tegnap történések, csak most nincs túl sok időm írni, de délután vagy este jövök mesélni.

Lidke
KépKép
kövecske

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?