2008.02.04 21:01
Szerző: pilotpub
Sziasztok, nekem a Szent Imrében csináltak röntgenes hsg-t a múlt héten. Reggel 1/2 8-ra kellett ott lennem, éhgyomorra. Kaptam egy ágyat és elküldtek egy friss uh-ra. Ezzel kb 1/9-re meg is voltunk. És jött a várakozás...... Ugyanis a beavatkozásokat a kisműtő és a röntgen leterheltségétől függően végzik. 1 órakor került rám a sor.
Egy korty vizet sem ihattam, azt mondták a bódító injekció miatt, mert az eleve hányingert okoz, hát még ha van valami a gyomromban.
A bódítást nem én kértem, az orvos tényként közölte, hogy a beavatkozást így végzik el.
Papucsot, hálóinget, köntöst, betétet vittem magamtól. Nem igazán szoktam kórházban feküdni, így olyan apróságokra mint wc papír, szappan, törölköző nem gondoltam, ami az 5 órás várakozás alatt azért jól jött volna, de nem volt tragédia.
A bódító injekció más volt mint amire számítottam, én azt hittem, hogy tompán ugyan, de azért érzékelni fogom, hogy mi történik velem, de nem. Kézfejbe katam egy szurit és 10 másodperccel később megszűnt a külvilág. Semmire nem emlékszem. A párom azt mondta letoltak a röntgenbe, majd vissza a kisműtőbe mert rövid volt a katéter, majd vissza a röntgenbe. Valószínűleg ezért lehet, hogy a röntgenben már a legutolsó fázisoknál magamhoz tértem, szerintem éppen akkor amikor kihúzták a katétert. Éreztem, de azért fájdalomnak nem nevezném. Visszatoltak a szobámba, azt tudtam, hogy kb másfél órát kell feküdnöm, amíg elmúlik a bódító hatása, utána haza mehetek. Az előre beígért hányingerből semmit nem éreztem. Jöttek értem, mert azt tudtam, hogy aznap már nem vezethetek. A kábaságot 100%-ra csak másnap reggelre aludtam ki. Enni semmit nem kívántam, a 3 dl víz, amit egész nap ittam eset kijött belőlem, de akkor sem émelyegtem, csak kikívánkozott. A vérzés csak közvetlenül a beavatkozás után jelentkezett, gyakorlatilag akkor amikor felkeltem az ágyból. Szóval az egész nem volt semmi. Semmi hasgörcs utána, semmi fájdalom, minimális vérzés. Az egészben a várakozás volt a legrosszabb, meg az, hogy nem ihattam. Biztos, hogy ez mind egyénfüggő, meg pesze az is fontos, hogy nekem mindkét oldalon tökéletes átjárhatóságot mutatott a röntgen. Így utólag kicsit furcsa, amiket olvastam pl, hogy volt akinek át kellett sétálnia a katéter felhelyezése után a röntgenbe. Azt azért nem vállalnám.