Sziasztok!
Látom, másoknál is a kisebb a kisördög.
Tegnapi sztori, átmásolom egy másik topikból:
(előzményként annyit, hogy kb 3 hete kaptak emeletes ágyat a fiúk, Benedek imádja a fenti birodalmát, ahová a kicsi nem ér el (eddig). Az első napi próbálkozások után Benedek párszor beütötte magát a létrán, s utána nem mert se felmenni, se lejönni, nekem kellett felraknom. Egy hete döntött úgy, hogy megpróbálja, egy órán át csak fel- lemászott, de megtanulta. A kicsi nem is próbálkozott, egészen tegnapig)
Na szóval. Délután leültem egy kicsit a nappaliban, a két kölök a szobájukban játszott, a biztonság kedvéért bekapcsoltam a monitort, hogy néha lássam, mit művelnek. Egyszercsak azt látom, hogy Levente odatolta az egyik kisszéket az ágy létrájához, ezzel áthidalta a legalsó fok problémáját, ami neki túl magasan van, s felmászott Benedek ágyára.
Majd onnan dobálta Benedeket minden kezébe akadó tárggyal, gyorsan kiürítette Benedek készleteit, ott tartotta eddig a kicsitől féltett játékait. Néhány könyv is repült a polcról, amit onnan könnyen elérhet. Bementem, akkor megindult lefelé, addig még stimmelt neki, hogy háttal kell jönnie, kicsúszott addig, ameddig elért, majd a fokokat nem is keresve, egyszerűen elengedte a kezével. Azt nem tudom, hogy azért, mert tudta, hogy úgyis elkapom, vagy szerinte így kell lejönni a magasból. Utána még párszor bemutatta, hogy milyen pikkpakk fenntterem...
Ezután inkább megengedtem a fürdővizet, hogy legalább bekorlátozzam a bandát egy helyre. Az már meg se ráz, hogy Levente a fogmosópoharával öntözte kifelé a kádból a vizet, míg Benedek felmosott, de amikor Benedek nagyon kiabált, hogy Levente elrontotta a rádiót, akkor majdnem infarktust kaptam. Ugyanis a kád mellett a mosógép tetején van egy rádió, amit Laci szokott üvöltetni, amikor benn van a zuhanyfülkében, ez hálózatról működik. Nos, a két gyereket csak azért nem csapta agyon az áram, mert a rádiónak rövid a zsinórja, s ugyan Levente berántotta a kádba, de a kádon belül, a víz felett megfogta a zsinórja.
Szerintem az idegeim jogos védelmében elkövetett tett lenne, ha agyoncsapnám valamelyiket egy-egy ilyen móka után.
Ma ezt írta a párom:
Kormi most turizik...
este az volt az első, hogy a kisszékeket elmentettem háttértárolóba, amíg kicsit be nem nő a fejük lágya...
reggel Kormi elment Benedekkel...
Levente befalt 2 banánt, majd hívott, hogy szedjem elő a hintapaciját...
előszedtem... egy ideig aranyosan lovacskázott, eljöttem gépezni...
üvöltés...
kimegyek... Levente a gyerekszobában, hintapaci a gyerekágy létrájánál... baromi kreatív a kölyök... lehet, hogy őt is évente fogjuk tetanuszoltásra vinni?