Sziasztok!
Regina, Melinda
Lakáskérdés: köszi, de valójában nem szorulok vígasztalásra. Csak az bosszant, hogy ha előbb tudom hogy 4 tagú lesz a család
, vehettünk volna nagyobb lakást, de akkor elégnek tűnt az 1+2 fél szoba. De hát ki gondolta volna, évekig az is kérdéses volt, lesz-e egyáltalán gyermekünk... Az nem nagyon vonz hogy fél szobával nagyobb lakásba költözzünk, ha nagyon akarnánk, megtehetnénk. De nincsenek itt a közelben olyan nagyobb lakások, amelyek tetszenének ( mindenképp a közelben kéne maradnunk, anyámék miatt, egyrészt hogy tudjanak unokázni, másrészt hogy ha arra kerül a sor, tudjam őket segíteni, gondozni stb) , ami van az vagy panel ( azt nem akartunk) vagy rossz elrendezésű. Igazából egy tágasabb családi ház lenne jó, de az viszont az irreális kategória, legalább 3x annyiba kerülne mint a jelenlegi lakásunk, erre nincs esély, így 40 fölött annyi kölcsönt már nem tudunk bevállani ( ja, Melcsi, szoktam lottózni is...
). Azért sem hiszem hogy eladjuk ezt a lakást, mert a férjemnek annyi munkája van benne, sajnálná nagyon... mindent a saját kezével újított fel, lambériázott, csempézett, járólapozott, konyha- előszoba- és fürdőszobabútort készített stb. Ezt egy új lakásban nem lenne már kedve-ereje elölről kezdeni, mesterekről meg hallani sem akar, mert láttunk „mester” által kicsempézett fürdőszobát, „mester” által készített bútort, hát ő abból köszöni nem kér... klasszisokkal szebben megcsinálta saját kezűleg. Persze ha valami nyeremény az ölünkbe esne... de az nem nagyon vonz egyikünket sem hogy egy picivel nagyobb lakásba költözzünk és elölről kezdjük a tatarozást, a saját ízlésünk szerint. Legfeljebb idővel a hálóból lesz még egy gyerekszoba, mi meg kiköltözünk a nappaliba, ha jobb lehetőség nem lesz. Az a bosszantó, hogy ha mindössze fél-egy méternyivel szélesebb lenne vagy a háló, vagy a konyha ( jelenleg 190 ill. 150 cm a szélességük – a tervező nem gondolkodott, az fix
) megoldódna a pakolási gondjaim 90%-a, beférne a hálóba a szoba teljes hosszában egy plafonig érő gardrób, vagy a konyhában elférne az étkező és a jelenlegi étkező helyén a gardrób, akkor a gyerekszobát sem kéne a szekrényekkel zsúfoltabbá tenni. Egyébként úgy vagyunk, mint te, Regina, nálunk csak engem zavar ez a dolog, hisz nekem kell pakolnom, én szembesülök folyton azzal hogy semmi nem fér el kényelmesen, mindennek ki kell centizni a helyét. És főleg most a gyerkőcök miatt, akiknek tér kellene, a játékoknak viszont sok hely... olyan klassz játékokat lehetne venni, ha volna hová tenni... na nem nyavalygok tovább, én is ismerek 3 gyerekes családot egy szobás lakásban ( azért ezt kicsit felelőtlenségnek tartom).
Melinda
A képek nagyon klasszak! Tegyél csak fel sokat, szeretjük
Amennyire ki tudom venni, Benji nagyon szépen rajzol!
Én is kíváncsi vagyok hogy telt a lefekvés és az alvás rácsok nélkül. Bár Benji olyan nagyfiú már, biztos nem volt probléma. Jó az az oroszlános ágyterítő.
A 0-ról nagyon érdekes volt amit írtál, nekem elég annyi érv hogy páratlan szám előtt áll tehát páros, illetve hogy a 0-ra végződő számok is párosak. Az viszont elképesztő hogy a tanárnéni kedvtelésből másképp tanítja...
Matematika tanítás: igen, az iskolában kellene megtanulni az anyagot. Én általánosban nagyon szerettem, versenyre is jártam, mert jó matektanárom volt, de középiskolában elegem lett, épp a tanár miatt... képtelen volt minimális fegyelmet tartani ( na jó, 43 fős osztályban kamaszok között nem is könnyű, de hát akkor is) , erőtlen volt, nem lehetett hallani mit magyaráz, és nemegyszer komoly hibákat vétett, hogy volt mikor én javítottam ki őt... ez azért nagyon durva. Egy szó mint száz, egy ilyen tárgynál fokozott jelentősége van a tanár egyéniségének, hogy az órákat érdekessé és a magyarázatot érthetővé tegye, mert ezt nem lehet csak a könyvből bemagolni. A főiskolán feladták a tételek közé pl. a valószínűségszámítást, egyetlen szó magyarázat nélkül, mondván hogy ez felsőoktatás, mindenki nézzen utána a könyvtárban. Én kivettem egy könyvet és egy árva betűt nem értettem meg a definícióból, míg egy nálam okosabb el nem kezdte magyarázni. Nagyon egyetértek azzal is hogy a másfajta megoldás is lehet jó, sajnos ezt nálunk sem fogadták el sosem.
Apósoddal ne törödj. Az ő gyerek(ei)vel nyilván soha semmiféle probléma nem volt...
Tényleg nem Bencével kéne ezt megbeszélnie, akármit is gondol.
Melcsi
Gratulálok az új autóhoz, 2 évesen féláron szerintem nagyon jó vásárt csináltatok. Csatlakozom Mandulához, nekem is komoly parkolási nehézséget okozna, de ez a veszély nem fenyeget...
Már akartam kérdezni: dupla pelenkázótok van, hogy együtt elférnek rajta a kicsik? Emese nagyon édes lehet, ahogy védi Lukut, de azért ő „neveli”
néha? Ezt hogy viseli a fiúcska?
Judit
Klassz lehetett a farsangi fellépés. Melyik a te lányod a képen?
Mandula
Én nem adok már semmit fogzásra. Régebben a Dentinox-ot adtam, az sem ért semmit. Anna sem hagyja hogy a szájába nézzek, fogmosás is csak ímmel ámmal megy, kicsit megrágcsálja a fogkefét de azt nem nagyon engedi hogy én mossam a fogát.
Akkor nem fáj ha járkálsz
terápia: gyaloglás
majd írd meg, mit mondott a doki. Mesét is viszed ilyenkor magaddal, vagy valaki vigyáz rá?
Zsibima
Nagyon szép kis „boszid” van, főhet majd a fejed a fiúk miatt...