Új privát üzeneted érkezett!

Wruska-hát a 3 hónapról csak annyit, hogy én ha minden rendben van biztos nem várnék...nézd meg pl. Pannit ő egy mensit várt utána teherbe esett, meg még bizti vannak egy páran. Mondjuk én sem vártam...de várd meg az eredményeket azért.
Természetesen be fogok számolni a dokiról, már nagyon várom (úgy mint a Messiást :D ) Ha hinnék ilyesmiben...
Szerintem a gynevac jó, de úgy hallom a dokik nem nagyon hisznek benne...
Kiváncsi leszek te is mire jutsz a dokikkal...majd írd meg te is! :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Wruska!
Az eredményeket mindenképp várd meg!

Zsibima!
Örülök,hogy mész a dokihoz! :lol:

Kép
Vendég
 


Hello - csak bekukk, mert az utobbi nehany napban read-only modban voltam. Nagyon szomoruan olvastam eperke tortenetet, de most nem igazan tudok pozitiv energiat kuldeni senkinek, pedig ilyenkor az kell. Azert megnyugtat, hogy sokan masok megtettek.

Ma voltam dokinal a vervizsgalat eredmenyeert. Azt persze tudtam, hogy nem vagyok terhes, de az is kiderult, hogy nem volt a mult honapban pe-em (emlekszem talan panny mondta is, amikor felraktam a gorbem es tenyleg igaza lett). Raadasul a kezembe akadtak a tavalyi terhes papirjaim es lattam, hogy pont egy eve jan. 31-en voltam eloszor dokinal az elso baboval. Szoval azota egyfolytaban folynak a konnyeim es nem tudom elallitani (meg jo, hogy nem az irodaban dolgoztam ma). Szegeny parom sem igazan tudja mit kezdjen velem miota hazajott pedig igyekszik...

A doki adott beutalot a fertility clinic-re - majd holnap hivom fel oket idopontert, de allitolag 21 napos varakozas van idopontra.

Bocsi, hogy most epp ilyen negativ vagyok, de mar ha leirhatom valakinek az is segit...
 
 

 
 

Hajni!

Teljesen megértelek, én is hasonlóan vagyok mostanában. Nekem tavaly jan. 15-én tették vissza a pocakomba a babáimat (lombikosok voltunk) és jan. 26-án tudtuk meg, hogy sikerült. Azóta én is nagyon magam alatt vagyok.

Zsibima, második gyerekhez egyáltalán nem vagy idős. Mi még az elsőért küzdünk és már én is túl vagyok a harmincon (két éve).

Eperke, én is sajnálom ami veled történt, de hasonlóan hajnihoz én sem tudok optimista és vígasztaló dolgokat mondani. Talán majd ha nekem sikerült túljutnom a dolgon. Mindenesetre sok erőt kívánok hozzá.


Sziasztok!

Mindenki akinek elfogyott a pozitív energia,ne aggódjon!Bizti átjött hozzám!Nálam most túltengés van jókedvből,annak ellenére h nem aludtam éjjel...Megtapasztaltam azt a bizonyos niagarát :roll: A no-spa most lelki társam lett...De alig várom a dokit én is!És ha minden rendben akkor persze próbálkoznifogunk!

Nálam egyébként többször csináltak uht,még a 70 nap környékén is(mármint h nem jött még meg),de csak azt mondta h nem vagyok terhes...ki gondolta volna :?


Én is feltezsem a görbém mindjjárt.

 
 


Na megpróbálom feltenni a görbét.A kezdő nap az ugye csak találomra volt.Azt ne nézzétek,hiszen nem az előző menszitől volt.
Kép

 
 


sziasztok!

hajni: én pont emiatt a műtét utűn minden papíromat elraktam egy dossziéba, hogy ne is legyen lehetőségem véleltlenül rábukkanni. Nem akartam, hogy elbőgjem magam, ha a kezembe kerülnek.
Mondjuk, ha valamilyen vizsgáltahoz kellettek akkor muszáj elővenni sajnos. Légy erős!!! Sajnálom, hogy szomorú vagy.

tücsök: neked is jobb kedvet kívánok, rossz hallani, ha szomorúak vagytok!

zsibi: egyáltalán nem vagy koron kívül egy második babához. egyébként az elmúlt években a nők karrier iránti vágya miatt egyre jobban kitolódik az első gyerekszülés időpontja, és most már lassan az az általános, ha egy nő 30-on felül szül először. Szóval nyugi!!!! És fontos, hogy TE mennyinek érzed magad, mármedig Te nagyon fiatal vagy lélekben! :lol:

wruska: az én dokim sem volt jó véleménnyel a Gynevacról mikor egyszer megkérdeztem anno. De hát annyi mindenről össze-vissza nyilatkoznak. Ha neked fontos, mond el neki, hogy ki akarod próbálni.


Málnalevéltea és palástfű-cickafark tea:
A ciklus első napjától a peteérésig kell a málnalevél teát inni, aztán peteéréstől a menstruációig, vagy ha az nem következik be terhesség miatt, akkor a terhesség 12.-dik hetéig iható a cickafark-palástfűtea.
A málnalevél tea lazítja a medence izomzatát és javítja a kismedencei szervek vérellátását, a jobb vérellátásnak köszönhetően nő a szexuális vágy és kellően vastagodik meg a méhnyálkahártya, hogy a megtermékenyült petesejt jobban beágyazódhasson. A cickafark-palástfű teakeverék minden szempontból a lehető legkedvezőbben befolyásolja a női szervezet működését, a havi ciklus rendszerességében óriási segtséget nyújt. Napi 2-3 csésze cickafark-palástfű tea fogyasztása javasolt, főképp vetélés után, egy újabb vetélés megelőzése céljából. A terhesség 34-dik hetétől pedig újra málnalevél teát kell minden nap inni 3x, mert elősegíti a könnyű tágulást, és megkönnyíti a szülést.
Bioboltban lehet kapni őket, nem filteres teák. A zacskóra rá van írva, hogy hogy kell elkészíteni.
lei
 
 


Na a párom bezsélgetett az egyik kollágánkkal, akinek most született gyereke. Mivel annak a felesége csak 8 kg-ot hízott összesen és azt a szülés után azonnal le is dobta, most ez az etalon páromnak. elkezdett mesélni, hogy miket evett az a bizonyos kismama, hogy nem szabadott neki nasizni, meg hogy nagyon sok salátát evett....stb. Meg hogy a kolléga is és úgy amúgy minden kispapa attól retteg, hogy az asszony a terhesség miatt óriás méretű bálnává változik, és ilyen is marad utána.
hát mondhatom most nagyon jól érzem magam......
meg lettem szólva a túróhab és puding evés miatt is, hogy nem kéne este ilyeneket ennem. De én meg nem tudok salátán élni, egyszer-kétszer elmegy, na de nem állandóan.... :cry:
annyira tudtam, hogy emiatt még lesz konfliktus köztem és a párom között. :evil:
lei
 
 


annus: egyébként a 25 év teljesen jó!!! Úgy írtad azt a mondatot, hogy azt hittem épp csak 20 vagy :) Örülök, hogy legalább Te pozitív vagy most. terjeszd az energiát!!

Amúgy már két napja nem szedem a Gravidát és sokkal jobban érzem magam, alig van hányingerem, tegnap este semmi nem volt, és jól is aludtam. Szóval szerintem nálam igenis bezavart a Gravida. Ma megyek Hipp Natalért.
lei
 
 


Sziasztok!

Hajni!
Mivel nincs peteérésed,nagyvalószínűséggel "csak" a progeszteronod alacsony!(nekem is ez volt)
Ezt betudják gyógyszerrel állítani!
Remélem minél előbb!

Lei!
Én Alexnál 22 kg híztam! :shock: De visszafogytam simán volt amikor 48 kg voltam.Zinával 13-at,itt is sikerült visszafogynom.Most Zalánnal csak 8-9kg volt a többlet.Most sem a súlyommal van a bajom,csakaz ember 3 gyerek után leamortizálódik! :( A hasam nem akar szépen visszasimulni)
Az hogy az ember mennyit hízik alkati kérdés is.meg,hogy vizesedik e,stb. :lol:
Vendég
 


Lei!

Szerintem ezzel ne törődj!Persze figyelj oda h mit eszel,de az a legfontosabb h a babának jó legyen!Amúgy meg alkati kérdés télleg!!Vki felszed 20 kilót is,de le is adja szépen.Más meg attól a +10 től se tud megszabadulni :wink: ez van.
A párod akkor is szeretni fog!Nyugi!!!

 
 


Lei,
Ezek a teak tenyleg hatasosak?
En folsavat szedtem a terhesseg elott is,es persze alatt is. A doki most azt mondta, hogy hadjak 2 het szunetet, aztan kezdjem ujra. Ez is segit abban, hogy jobban be tudjon agyazodni a petesejt. Remelem ujra segit majd nekunk is.
Es ha egyutt alkalmazom a teaval, akkor nem lesz sok? Vagy kerdezzem meg a dokit?

Lenne meg mas kerdesem:
Nektek a mutet utan voltak vizelet tartasi problematok? Mert nekem sajnos jelentkezik, max fel percig tudom csak tartani. Bocsi, hogy ilyenekrol faggatlak benneteket, de hat ki mastol kerdezhetnem meg.
Koszi
Eperke
 


Lányok!

Sajnálom, hogy mindig kell valakinek csatlakoznia!

Az első babával én is 25 voltam, mikor megszültem(aki nem tudja, 2006.11.20-án a 39.héten méhen belüli oxigénhiány miatt kellett halva megszülnöm a kisfiamat, aki 3170gramm,57cm volt.) Aztán december 22-én megjött, január 2-án voltunk a 6hetes kontrollon, és ott azt mondta a doki, ha úgy érezzük, ne védekezzünk és vár minket, ha nem jött meg. Azért a januárit még megvártuk és a februárit azóta is várjuk. Február 19-én kellett volna megjönnie és febr.23-án pozitívat teszteltem, de csak március 12-én volt szívhang. Azóta október 12-én 37+4naposan megszületett Martinkám, aki tündéri, rengeteg erőt ad és leköti a napjaimat.

Szóval rengeteg erőt küldök mindenkinek és kitartást, hamarosan ti is túl lesztek a nehéz időszakon és babásak lesztek!!!

Ott van Krixta barátnőm, itt ismerkedtünk meg, azóta nagyon jóba lettünk. Nekik is baj volt a 24.héten, megszülték a kislányt szintén halva, volt egy mensi és utána terhes lett. 8 hetes volt, mikor megismerkedtünk, most már majdnem 35 hetes és együtt várjuk a kislányuk érkezését! Ez is adjon nektek sok erőt, energiát!
Vendég
 


Ja, még annyi, hogy

RÖNÉÉ ÉS BABA!!! HATALMAS GRATULA NEKTEK, VIGYÁZZATOK MAGATOKRA, PIHENJETEK SOKAT ÉS VÁRJUK A FEJLEMÉNYEKET A POCAKLAKÓK FEJLŐDÉSÉRŐL!!!
Vendég
 


Hajni-ne keseredj el, küldök neked pozitív energiát++++++++!!! Lassan jön a jó idő, és mire nyár lesz mind a ketten kivizsgáltatjuk magunkat és romantikus nyári éjszakán (v. már tavaszi?) babásodunk!!! Lehet, hogy neked is egy tök "egyszerű" bajod van és ahogy Alziza mondja: gyógyszerrel meg lehet oldani!!! Higgyél benne: sikerülnie kell!!!

Tücsökbogár-neked is megy a pozitív energia+++++++!!! Van még lehetőségetek lombikra??

Lei-légyszi mondd meg a párodnak, hogy én 30 kilót híztam terhesség alatt, szülés után 5 hónappal meg úgy kellett levakarnom magamról a palikat...és sokkal de sokkal jobban néztem ki szülés után, mint előtte!!! Mert a terhességgel megszépültem, mert boldog voltam!!! És mikor a lányom el kezdett járni a sok futkosástól tovább fogytam és még jobban üldöztek a pasik... :lol: Azért mert gyereket szül az ember és akkor mikor terhes nem fogja vissza magát a gyerek érdekében, attól még utána is lehet bomba jó formában!!! Jó én tényleg sokat híztam, de a szülés utáni napon már 10 kg-val kevesebb voltam! És minden nő más azt is mondd meg neki, hogy ne akarja, hogy anorexiás legyél és elvond a gyereketektől a tápanyagokat.
És mivel te normális súlyban vagy, nem hiszem hogy baj lenne ha egy kicsit magadra szedsz...Lei mutasd meg neki, amit írunk és akkor nemcsak az ismerőse felesége fog a szeme előtt lebegni. Amúgy a férfiak tényleg ilyenek, ezeknek mindent el kell mondani külön, mert nem értik meg a dolgokat...az én párom is ilyen, mondjuk a súlyom szerencsére nem kulcskérdés nálunk, örül ha fogyok, de nem szól akkor sem ha hízom...
Komolyan mondom "ezekre" csak ennyit szoktam mondani: pasik... :lol: :lol: :lol:

Eperke-nekem nem volt ilyen problémám, nem tudom mitől lehet, talán más tud válaszolni erre...remélem már kicsit jobban vagy!!!
Vendég
 


Koszi lanyok a biztatast!

Alziza - nem tudod esletleg, hogy ez mitol lehet. En csak arra tudok gondolni, hogy tul oreg vagyok es ezert :cry:

Felhivtam ma reggel a korhazat - sikerult idopontot kapni jovo szerda reggelre (es nem 21 nap mulva, ahogy eloszor mondtak).

Zsibima - nem akkor mesz te is? ha igen akkor nagyon szinkronban vagyunk :lol:

Remelem tenyleg csak valami olyan van, amit konnyen helyre tudnak hozni, de majd maglatjuk mit mondanak.
 
 


[color=red]Wruska, Eperke[/color]!

Én a gyógynövényeát a köv.képpen ittam: peteérésig cickafarkfűtea-napi 3 kanna, peteérés után, ciklus első napjáig palástfű- ugyanúgy.
A Gynevac-ról: ajánlatos kinyomtatni a honlapjukról az ismertetőjét és elvinni a dokihoz, mert legtöbben nem hallottak róla és látatlanba bizalmatlanok (még a nőgyógyászok is!). És mindenképpen a párotokkal együtt csináljátok végig a kúrát, csakis úgy hatásos.

Lányok!
Adjatok valami tippet, hogy hízhatok, mert most már kezdek aggódni :roll: még mindig a kiinduló súlyom alatt vagyok 4 kg-val :(

Kép
 
 


Hajni!

Nem kell aggódni fölöslegesen, teljesen egészséges nőknél is van , hogy kimarad egy hónapban a pé. Amúgy lehet hogy stressz alapon van az egész, akárhogy menj el dokihoz egy komolyabb kivizsgálásra és hormonszint mérésre. Ha peteérési problémák lennének, segíthet gyógyszerekkel (bár szerintem nem lesz rá szükség :wink:)

Kép
 
 


Sziasztok

szerencsére az én párom sem foglalkozik azzal hogy mennyit hízom. 14 kilót híztam az első kettő terhességgel, 4 kiló maradt rajtam de az kellett is mert nagyon sovány voltam. A harmadikkal pedig 12 kilót szedtem fel, és szintén 4 kiló maradt rajtam, még akkor sem voltam kövér. Sajna időközben felugrott megint 4 kiló de még ez sem vészes. Most 57,5 vagyok. Szerintem is mutasd meg a párodnak ezt az oldalt is. Én egyébként sem tartom jó ötletnek a terhesség alatti éhezést, csak azért hogy az ember ne hízzon. A terhesség arról szól hogy élvezzük a várandósságot, és amit megkívánunk azt meg is együk, majd lemegy szülés után.

Én a mostani terhességnél igaz hogy nem végződött jól, de végső elkeseredésemben ittam a cickafarkfű teát és hog annak köszönhetően e vagy nem nem tudom, de kismama lettem.
Most várom hogy megjöjjön, és akkor a málnalevél palástfű kombinációt kezdem el. Az biztos hogy a málnalevél teát én ittam az előző terhességemnél és sokkal könyebb volt a szülés, pedig Réka 4 kiló volt, énmeg vagyok 154 cm. És simán született gátvédelemmel 3,5 óra alatt. Úgy hogy otthonról zárt méhszájjal indultam, fél óra alatt ahogy a kh-ba értem már bő 3 ujjnyi voltam.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
 
 


eperke: én a műtét után ugyanúgy szedtem a folsavat tovább és ittam a málnalevélteát, a folsavat még most is szedem. De ha aggódsz, azért kérdezz rá a dokidnál.

eperke: a problémád nem lehet, hogy attól lett, hogy a laminária (méhszájtágító) felhelyezésekor túl kitágítottak? De mondjuk a hüvelynek meg nem sok köze van a hugyvezetékhez....úgyhogy nem tudom, mitől lehet a baj. Dokid erre nem mondott semmit? vagy még erről nem beszéltél vele?

ezt az oldalt nem mutatom meg a páromnak közvetlenül, mert nem szeretném, ha tudná, hogy mikről írogatunk itt. De szoktam neki mesélni, hogy sok tapasztalt anyuka ír a fórumokra és hogy ilyen meg olyan sztorik is vannak. De tényleg csak annyi a lényeg, hogy : FÉRFIAK......nem érdemes velük vitatkozni, mert csak felidegesíti magát az ember. Inkább ráhagyom, hogy mondja az okosságait. Ha majd későbbiekben nagyon pampog, majd elviszem a dokimhoz, hogy beszélgessen vele erről a témáról...
:lol:

kimma: állítólag az utolsó trimszeterben híznak a nők jobban. Úgyhogy akkor lehet, hogy rádugrik majd pár kiló. Vagy most nagyon látványos a fogyásod? Esetleg veszélyezteti a babát? Dokid nem mondott semmit erről, hog ymiket ehetnél?
lei
 
 


Sziasztok!
Képzeljétek mi történt ma!
Nyertünk egy wellness hétvégét!!!
Még esküvőis játék volt,ma tudtuk meg az eredményt!Annyira örülök!Belinkelem mindjárt,megazt is hova megyünk!

http://www.somogyieskuvo.hu/index.php?p ... k&sz_id=32

http://www.somogykertje.hu/index2.php

És,vmikor tavasszal megyünk és...3an szeretnék hazajönni!!!!! :lol:

 
 


Annus-de jó!!! :lol: Énis akarok ilyent!!! :lol: :lol: :lol:
Megnéztem a honlapot az a "bódító, kilazító koktél' nem rossz!!! :lol: De a szerelmes csomagban a pezsgőzés is jó lehet... :wink: Remélem sikerül hárman hazajönni... :wink:

Lei-amúgy én se mutatnám meg az én pasimnak ezt az oldalt... :wink: szerintem dobna egy hátast!! De nagyon sokat szoktam mesélni az itteni dolgokról neki, és látom hogy elgondolkozik rajta!!!

Kimma-nekem nincs rá tippem én híztam mint állat... :oops: De szerintem lassan te is el kezdesz, ha eszel rendesen akkor nem gáz, hogy nem hízol...ne aggódj emiatt, úgy néz ki te nem leszel kövér kismama :lol:

Hajni-én is szerdán megyek...igen szinkronban vagyunk, kiváncsi leszek ugyanaz-e a bajunk? De már arra is gondoltam, hogy egyszerre leszünk terhesek!!! :wink: Jó lenne valakivel innen együtt egy hónapra kiírva lenni, remélem te leszel az!!! :wink: (ja és ezt a "kor" dolgot meg ne halljam mégegyszer!!! :D öregasszony nem vénasszony, lesz nekünk is gyerekünk és punktum!!! :D ) Látom neked is ez a parád...
Vendég
 


Annus - gratulalok ez olyan jo! Nagyon szuperul nez ki a hely. En is nyertem szombaton - tiz fontot a lotton 8)

Lei - az en parom idonkent ramnez a hatam mogul, amikor ide olvasok de persze egy szot sem ert belole. :lol:

Zsibima - most gondolom nem ugyanaz volt a bajunk, mert ugye nekem eselyem sem volt teherbe esni :( de a doki azt mondta, hogy ez nem magyarazza meg, hogy miert vesztettem el mar ket babot is. Remelem mindent megneznek, majd beszamolok mi volt. Tenyleg jo lenne egyutt bebabasodni. Tobb babas topicba is beleolvastam es olyan jol segitik agymast a kizmamak. :D Ja es persze utana is, mert ha a gyerek nem jon hasznalati utmutatoval akkor nekem onnantol is sok segitseg kell majd :wink:
 
 


Ja igen es ez a kor dolog most nem igazan tolt el onbizalommal, dehat ez van - az idot visszaforditani nem tudom. Ettol meg nem adjuk fel.
 
 


Hajni- nem mostanra értettem, hanem általában...lehet hogy mindkettőnknek a hormonszintjével van a gáz! De úgy is megtudjuk remélem nemsokára...tényleg angliában általában mikor szülnek a nők?? Kitolódott ott is a kor?? Vagy inkább fiatalon??
Én azért örülök egy kicsit, hogy ma már nem szégyen a mi korunkban szülni...régen ez másképp volt! És persze hogy nem adjuk föl! :wink:
Vendég
 


Na lányok rájöttem: nem is vagyok olyan öreg!!! :lol:
Egy ideje irogatok a 36 éven felüliek topikjába...örömmel írtam nekik, hogy a lányomat megtanították palacsintát sütni a suliban, és azóta lelkesen sütögeti itthon!

Erre kioktattak, hogy ezeket a dolgokat itthon kellene elsajátítani a lányoknak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na asszem öreganyáim véleményére eztán nem vagyok kíváncsi, mert lehet hogy legközelebb azt kapnám, nem is vagyok anya, ha a kölköm nem tud tortát sütni!!! (az anyja se tud, emlékeztek???) :lol: :lol: :lol:

Szóval rájöttem, hogy én lélekben bizti fiatal vagyok, az "anyám" korúakra meg nem vagyok kíváncsi!!!

Ezt most muszáj volt leírnom!!! Olyan jó köztetek, fiatalok között!!! Dehogy megyek én mégegyszer a nyanyákhoz!!! :lol:

Jó hétvégét!!!! :lol:
Vendég
 


Szióka!
Annus:mit látok?Wellness hétvége?Esz az irigység én is mennék de nekem jó lenne csak egy sima hétvége is. :D Sajna mi tavaly előtt voltunk csak nyaralni i.Akkor is haza kellett jönnünk mert Dominak nem ment le a láza.Kórház is lett a vége.Tavaly meg nem jött össze elmenni sehová.De talán majd idén!!

Zsibima:Biztos hogy minden renben lesz azokkal a hormonokkal.Drukkolok neked!!!!

Lei:Én még nem ittam cickafark teát,de már itthon van a polcon. :D Majd kipróbálom ha már ennyi jót hallottam róla.Neked is segített?
A kilókkal meg most ne foglalkozz ,minden férfinek ez a heppje egyébként ,és ez alól az én férjem sem kivétel.Ráadásul én jó duci is vagyok.Attól félt hogy fogok kinézni ha erre még rászedek egy pár kilót.Sajnos nem volt alkalma meglátni.

Hajni neked is drukkolok a dokihoz mennyi idős vagy?Egyébként én is 32 éves leszek márciusban!!!!Szerintem ez nem az kortól függ.Ne hogy elkeseredj nekem!Tudod csak pozitívan++++++! :lol:

Alziza:Olyan szép képeket küldesz nekünk.Nagyon tetszenek.Elárulod honnan veszed le őket?Köszi!

KépKép
 
 


Sziasztok,
Úgy elfáradtam. Teljesen ki vagyok ütve. De ma végre elhoztam a laboreredményemet. Van benne pár érdekes érték, de nem akarok találgatni. Szerintem ez konkrétan arra nem volt jó, hogy kiderítsük van e hormongondom.:shock: , mert azt szerintem nem néztek. Illetve nem tudom, hogy néztek e, de szerintem csak egy kicsit kibővített normál vérvétel volt. Mindegy most nem idegesítem magam.
Hétfőn telefonon elmondom a házidokimnak, hátha ő tud okosat mondani, de bemegyek az üzemorvoshoz is a gynevac harc folytatásaként, és majd neki is megmutatom.
Egyébként a gynevacot mindenképpen mindketten beadatjuk magunknak.

Aztán csütürtökön nődoki. De már teljesen össze vagyok zavarodva, hogy milyen vizsgálatok kellenének. Nekem sosem volt rendszertelen a mensim, akkor nem lehet progeszteronnal problémám, nem?! :shock: :? Hétvégén kiderül, hogy visszaáll e, vagy várnom kell még a második pirire. Mindegy, csak rendben legyen.

Zsibi, Te nem vagy öreg!!!!!!!

Kép
 
 


Zsibima - aha ertem mire gondolsz, lehet, hogy van benne valami. Majd szerdan okosabbak leszunk. Es en is nagyon szivesen babaznek veled egy honapban :lol:

Itt nagyon szelsoseges a megoszlas - ha jol tudom itt van Europaban a legnagyobb aranyu fiatalkoru terhesseg. Igaz itt a torveny szerint illegalis 16 eves kor alatt a szex, de nem ritka, hogy 17-18 evesen mar a masodik gyereket toljak... A masik veglet, meg amikor egy 62 eves no vart babat. Ja es van aki 'ebbol el', hogy gyereket szul es amit utanuk kap juttatast az az egyetlen jovedelme a csaladnak szoval ha nem eleg akkor szul meg egyet...

Szemelyes tapasztalatom szerint sokan vallalnak babat kesobb, nem feltetlenul karrier miatt, csak mert ennyi idosen talaltak meg a parjukat. Egy baratnom is elveszitette az elsot, de utana teljesen egeszseges elso babat szult 37+ evesen. Azota mar egy eves a kiskolok - tunderi es ami meg fontosabb teljesen egeszseges. Egy masik baratnomek (32 eves) is mar egyutt vannak nehany eve, de meg eskuvot sem terveznek nemhogy babat (na ezt nem ugy ertem, hogy csak ugy lehet tervezni). Mondtam is neki mar, hogy tanuljon abbol, ami velunk tortent es ne hagyja olyan sokara, de persze ebbe nem lehet beleszolni es aki nem akar meg babat az nem erzi ugy, hogy neki ilyeneken kellene gondolkodnia.

Mindenesetre en tenyleg aggodom a korom miatt, foleg hogy mi nem csak egy babat szeretnenk, de meg az elso sem nagyon akar osszejonni.

Na jo befejezem, mert mar sokat irtam. Azert jo, hogy ide johetek hozzatok - ma sokkal jobb a hangulatom mint tegnap volt! :)
 
 


Hajni örülök, hogy jobb a kedved!!! Lehet bele kéne olvasnod a 36 éven felüliek topikjába, csak azért, hogy lásd hány évesen szülnek...és akkor rögtön észbe kapnál, hogy te tulajdonképpen még fiatal vagy!!! :D Össze fog jönni, higgyél benne tényleg!!!


Wruska- én aztán nem értek a témához, Alziza-homonmumus meg szerintem barátnőzik, de asszem 3x vesznek vért 2 naponta félidőtájt a hormonszinthez. Egyébként nekem mindig 28 naponta jött meg a menzeszem és mégis arra gyanakszom, hogy a hormonokkal van gáz...mindenesetre nálunk az a jó, hogy tudjuk, teherbe tudunk esni. Nagyobb baj az ha egyáltalán nem esik valaki teherbe...

Henka-mi is csak 2-3-4 napokra jutottunk el mostanába nyaralni, egyébként csak a kert végéig megyek el...ott a medence. :lol: Remélem ti is már 4-esben mentek idén nyaralni!!! :lol: Kilók-képzeld én lustaságkirálynő hetek óta járok futni, na először kiköptem a tüdőmet, most már úgy ahogy lazán lefutom a megálmodott távot. Plusz felülés, kis torna mindezt éjfélkor... :lol: Híztam 1 kilót!!! :lol: Megőrülök!!! Ha 1-2 héten belül nem fogok fogyni, elmegyek egy cukiba és halálra zabálom magam. :lol: (merthogy enni is alig eszem...)
Vendég
 


Olyan sokaig irtam az elozot, hogy kozben irtatok jo sokat :lol: hiaba nem megy mar ez a magyar olyan gyorsan :lol: (na jo ez csak poen)

Zsibima - hat szerintem nem attol leszel jo vagy rossz anya, hogy megtanitod-e a lanyodat palacsintat sutni. Szerintem tok jo, hogy orulsz legalabb a suliban megtanulja. Tuti, hogy toled meg sok minden egyebet tanul. A korom miatt aggodom, de erezni en sem erzem magam nyanyanak!!! :evil:

Henka - en a '73-as evjaratbol vagyok, oktoberben voltam 34 :? de probalok pozitiv lenni. Ma Az, hogy megvan szerdara a korhazba az idopont a kivizsgalasra mar egesz megnyugtat. Most ugy erzem legalabb teszek erte valamit, hogy ha valami baj van kideruljon es rendbe lehessen hozni. Csak nagy gond ne legyen.

Wruska - majd szamolj be te is, hogy mi volt a dokinal

Tok jo - mindenki jegyzetet cserel majd es mi is ki leszunk okositva hormonokbol :wink:
 
 


Hajni-ahogy az előbb is írtam, mivel mi teherbe tudunk esni, nem lehet akkora a baj!!! Szedünk egy kis gyógyszert, járunk vérvételre és meglesz a babó!!! Most nekem is nagy erőt ad az hogy megyek a dokihoz és hátha kiderül valami...és igen, majd tapasztalatot cserélünk! :wink:
Vendég
 


Ja a palacsintasütéshez: az én lánykám viszont tud főzni...de mivel mi nem igen eszünk édességet adott, hogy nem tanítottam meg ilyenekre...nem is érzem akkora szükségét. Egyébként meg sajna valóban elkényeztetem ilyen téren, hogy nem nagyon kell neki semmit csinálnia itthon, de nekem túl sok mindent kellett gyerekkoromban csinálnom 10 éves korom óta mindent (!) a húgom 6 évesen hokedliről mosogatott mindennap. Ezt én nem akarom! Nem azért szültem, hogy ne kelljen semmit csinálnom otthon! Legyen gyerek ameddig tud, majd ha férjhez megy úgy is kell csinálnia eleget... Ez azért nem azt jelenti, hogy nem tud mondjuk egy gombot felvarrni, csak nem neki kell csinálnia mindennapi szinten ezeket a dolgokat!
Úgyhogy ha ez a "szint" akkor vállalom, hogy nem vagyok jó anya! De az én mércém és a gyerek szerint igen: és ez a lényeg!!! :lol:
(ja egyébként bírom, amikor egy olyan nő oktat ki, aki ugyan idősebb nálam de 1-2 éves a legnagyobb gyereke, igaz nekem "csak" egy van, de azzal az egyel már túl vagyok a nagyján...és asszem eddig nem vallottam vele sehol szégyent...)
Vendég
 


Okes - mindjart benezek ebbe a 36+ topicba, ha masert nem megnezem a palacsintasokat. :evil:

En meg mindig a tancolos jatekomat gyurom mint testmozgast. fogyni meg nem fogytam, de a tancolas legalabb mar jobban megy ;)
 
 


Na en aztan tenyleg nem adok tanacsokat anyasagrol senkinek, de szerintem ha a nagylanyod boldog es jo anya-lanya kapcsolatotok van (es amit eddig irogattal abbol ez derul ki) akkor nagyon nagy baj nem lehet. :lol:
 
 


Hajni-jó lehet az a tánc-szőnyeg! Fogytál vele, vagy nem is akartál?? Csak erősödni...?
Majd ne félj eljön az az idő amikor te is tudsz tanácsot adni anyaságból! Csak azt utálom, ha osztják az észt ezügyben, mert tudom én hogy nem vagyok tökéletes...
Vendég
 


Ez a jatek:
Kép

Ja es hogy hozzakapcsoljam a mai temahoz - szerintem a parom azert vette ezt nekem karacsonyra, hogy lefogyjak... :P

Fogyni nagyon jo lenne - ha 15 kilo leesne rolam akkor sem neznek ki gebenek :shock:

A tanacsokkal meg ugy vagyok, hogy meghallgatom - aztan ugyis ugy lesz ahogy en akarom. Sokan vannak egyebkent ugy, hogy nem is veszik eszre, hogy kioktatnak mert nekik ez a termeszetes hangvetel. En erre csak azt szoktam mondani, hogy milyen unalmas lenne a vilag ha mindenki egyforman tokeletes lenne. :lol:

Na megyek vacsit fozni, mert hazajott vegre a kedves. :D
 
 


Ja azt akartam meg mondani, hogy a tea amit Lei emlitett jol hangzik es en is szivesen kiprobalnam. Mar csak azt kellene kideritenem, hogy angolul hogy mondjak a cickafarkat... :shock: A malnalevelet talan meg sikerul, bar az is lehet, hogy nem egyszeruen rabsberryleaf!
 
 


Hajni-tök jó a játék!!! Cickafark angolul???? :lol: :lol: :lol: (én azt szoktam mondani, hogy még magyarul sem tudok rendesen! :lol: angulul (s)nem beszélek... :oops: )
Na én se lennék sovi -15 kióval... :oops: Egyszer lefogytam sovira, és a pasik mondták, hogy hízzak vissza...valakinek kell lenni husosnak is, de hát nem engedjük el magunkat, teszünk érte, hogy jobb legyen, egyszer majd csak sikerül! :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Hajni!
Nem a korral függ ez össze!Amikor mi elkezdtünk a harmadik babára "gyúrni"akkor 29 éves voltam!
Ráaásul volt már 2 gyerekem!
Nekem Alexnál és Zinánál nem volt gond a teherbeeséssel.
Valamitől felborult a hormonháztartásom.De mint Zsibima is írta,mivel te is estél már teherbe így ha a progival van baj,(valószínű)akkor azt be kell állítani!
Nekem pl.mikor elkezdtünk próbálkozni volt,mert terhes lettem könnyen,csak túl alacsony ahhoz,hogy meg is tartsa a terhességet. :(
Aztán a harmadik vetélés után a stressz miatt le is állt.
Sokáig tartott míg beállították.
Végül megpróbáltam valahogy levezetni a feszültséget és akkor rendeződött is!
Úgyhogy csak pozitívan! :lol:

Heni!
A multkor már írtam,hogy egy csomó a gépemben van már rég,de az az oldal megszűnt ahonnan leszedtem azokat.
De a tuti képeslapok.hu,vagy a zwani.com!

Zsibima!
Nem nagyon tudok mit írni a kioktatásodra,ill amit tudnék az túl csúnya! :wink:
Ne törődj senkivel!

Kép
Vendég
 


hali csajok!

reggel megvolt első vukk :lol: az már csak jót jelent, nem? :)

zsibi
meglátod minden rendben lesz! :wink: próbálj meg te is termékenységjavító dolgokat szedni, inni (cicka, multi maca), tudom nincs baj a teherbeeséssel, mert az megy neked, de az a nem mindegy, hogy ezek milyen petével történnek, és ezekkel fokozni tudni, hogy nagy és egészséges petéid legyenek :)
Vendég
 


Baba-gratulálok a rókacsalád megérkezéséshez!!! :lol: Ez valóban jó jel és megnyugtató...
Egyenlőre nem akarok semmit inni, majd megmondja a dokibá mi legyen, aztán meglátjuk, de azért köszi az ötletet! (te is ittál ilyeneket???)

Alziza-dehogy törődöm!! Csak ide muszáj volt leírnom...amúgy nekem már az gyanús volt, hogy szegény Sheilát is leosztották egyszer, fél szemmel átfutottam, de igazán nem tudom miről volt szó, pedig ha jól tudom szülés előtt állt...
Jót röhögök az egészen, szerencsére ti :D nem vagytok ilyenek!!!
Mindenesetre én túl fiatal vagyok oda, hiába múltam el 36... :oops:
Vendég
 


Baba!
Mint már töbször elhangzott itt:a róka örömmel látott vendég! :wink:

Lei!
Kép
Vendég
 


Zsibima - szerintem nekunk a 'gyerek utan szaladgalas' sport jon majd be legjobban fogyozasugyben, legalabbis remelem. :lol: :lol:

Alziza - koszi szepen a biztatast, ami veled tortent az szerintem mindig inspiracio mindenkinek, aki olvassa. Ez most engem is bizakodassal tolt el. Foleg, hogy lattam Zalan kepeit a multkor - igen aranyos bizonyitek, hogy ennyi problema utan is sikerulhet szep es egeszseges babat a vilagra hozni! Mar alig varom a szerdat!

Haha - jo ez a kep! :lol: :lol: :lol:

Baba - szerintem is jo jel a rokakoma latogatasa, meg ha annyira nem is kellemes. Vigyazz magatokra! ja es egy otlet - nem gondoltatok olasz nevekben? Csak hogy emlekezetes maradjon hol fogant. :wink:

Na mostmar tenyleg eldugultam.
 
 


Sziasztok Lányok!

Hát sajnos én is csatlakozom ehhez a topic-hoz, lombikos ikreket vártam, ma voltam UH-n (8 hét), ahol megtudtam, h megálltak a fejlődésben, nincs szívhang, úgyhogy jövő héten küret.

A dokim azt mondta, hogy várjak egy vérzést és utána megint próbálkozhatunk, de én lehet, h többet fogok várni, majd meglátom, h hogy leszek a küret után, lelkileg mennyire jövök rendbe.

Sajnos több ismerősömnek / barátomnak ment el a 8-ik hét körül a babája.
 
 


Sziasztok!
Tegnap voltam a dokimnál.Láttam a Kicsikémet,már dobog a kis szíve!Nagyon rendes volt az orvos,még emlékezett is rám(Ő vezette le a szülést az első babánknál),írt fel Utrogestant.
Kicsit megnyugodtam...de a félelmeket nehéz "legyőzni".
Jó hétvégét mindenkinek!
Zsu
Kép
 


Leo50!
Nagyon sajnálom,ami veletek is megtörtént :cry: Gyere ide minél többször,mert itt mindig olyan aranyosak a lányok,és sokat segíthetnek abban,hogy átvészeld ezt az időszakot!
 


Leo50,
En is a heten csatlakoztam ehhez a topikhoz, szinten 8 hetes volt a magzat, de csak a 12-i heten derult ki. Sajnalom ami veletek tortent, de tenyleg jo helyre jottel. Nekem is sokat jelentenek a tobbiek irasai, jol jonnek a pozitiv gondolatok ilyenkor.

Susisusi,
Ez nagyon jo, orulok neki, de ne engedd, hogy a felelmek eluralkodjanak rajtad.

Mindenki,
Nektek a parotok, hogy tudta feldolgozni ezeket a dolgokat? Mert az enyem tegnap kozolte, hogy nem tud a sexre sem gondolni, es hogy ki szeretne menni kulfoldre dolgozni egy evre. Bar havonta haza jonne, de igy hogy lehetne csaladunk? Ez egy menekulesi forma? Mit tehetnek?
 


Wruska!

Attól,hogy rendszeres a ciklusod még lehet progeszteron-problémád :( Nekem pl. a peteérés volt elég későn (ált. 19-21.nap), ami azt jelenti hogy a luteális szakasz volt túl rövid, így nem optimális a beágyazódás. Ezt jelezheti pl. a ciklus előtti barnázás.
Biztos nem a hormonokat vizsgálták,mert akkor a leleten csak azok lettek volna felsorolva( FSH, LH,Prolactin, Progesteron, Estradiol, Testosteron). A cickus3. és 21. napján nézik.

Leo!
Nagyon sajnálom! :cry:

Kép
 
 


Lányok!

Még annyit hogy jól mondja Alziza mumusunk :wink: , mindenképpen csináltassátok meg a hormonprofilt, mert progi problémán kívül lehet pl. magas prolactin szint vagy más eltérés amit gyógyszeresen be lehet állítani. DE! Nekem minden vizsg. tökéletes eredményt hozott ki, mégis a progi szint a terhesség alatt van hogy nem megfelelően alakul.
A progeszteron a 6. hétig kizárólag a petefészekben termelődik, a 10. héttől kizárólag a méhlepényben. A kettő között van tehát egy kritikus periódus ("luteoplacentális shift" időszaka), amikor a petefészek már, a lepény még nem termel elég progeszteront. Az eleve progeszteronhiányos magzatok jellemzően ekkor halnak el, de nem lökődnek ki azonnal ("missed ab"=megkésett vetélés).
Csak azért írom, mert látom nagyon sokan közületek a 8-9. hét körül vesztettétek el a babátokat (én is kétszer, ugyanekkor :cry: ).
Mindenképpen javasolom, hogy a következőnél irassaok fel a dokival Utrogestan-t! ártani nem árt, én és még sok másik kismama ebben a topikban valószínű ennek köszönhetjük hogy most már itt tartunk :D :wink:

Bocs ha hosszú voltam és nem okoskodásnak szántam :oops:

Kép
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron