Sziasztok!
Rég nem voltam, bocs. Látom sok téma előkerült, nem mindenhez tudok érdemben hozzászólni, de megpróbálom.
Fanny
De jó hogy sikerült jó helyet találni anyukádnak! ( Nálunk apámmal annak idején már nem került rá sor...) Tényleg kapóra jött az a gondozó, és gondolom így anyagilag is jobban jössz ki mintha mellé felvennél egy külön embert aki csak őt látná el és ez lenne az egyetlen jövedelme. Így meg ő „egy füst alatt” ellátja a 2 nénit, neki is jól jön a plusz pénz, Te pedig megnyugodhatsz hogy minden rendben lesz.
Hannáról újabb képeket mikor láthatunk? Hát bizony hamar beleszoknak a babák a jóba, persze hogy érdekesebb ha sétáltatják, szórakoztatják, igaza van
Melinda
Ahogy olvastam a soraidat nekem is az volt az első gondolatom hogy nem biztos hogy érdemes bekényszeríteni Bencét a gimibe, ha ennyire tiltakozik, dacból majd megmutatja hogy úgysem jó az... De látom jó megoldást találtatok, a 0. évfolyam biztosan nem haszontalan időtöltés. És a saját választású iskola azért is jó, mert ha gyengül a belső motiváció és lazítani akar, ez mindig jó érv: Te akartad fiam ezt az iskolát, most már itt helyt kell állnod. Deazt nem értem miért zárkóztok el ennyire a szülőik, fogadóórák elöl? Esetleg ebből az jöhet le Bencének hogy csinálhat bármit, úgysem fogjátok megtudni mert nem mentek be a suliba...
Benjinek BOLDOG SZÜLINAPOT! Klasszak a képek! Mit adott elő a koncerten a kis Művész?
Regina
Örülök hogy ízlett a süti, nekem nem volt még baj a tésztájával, bár csak 2x sütöttem.
Az iskolával kapcsolatban: engem is elborzaszt mikor azt hallom hogy a szülők már a kis alsósokkal is órákat tanulnak. Nem tudom hogy a mostani követelmény lett ennyivel nagyobb, vagy mi történt, de velem pl. sosem ült le anyám tanulni, legfeljebb időnként ellenörizte kész-e, jó-e. És én Annával is így tervezem majd, mielőbb az önálló tanulásra akarom szoktatni.
A teljesítménycentrikusság a szülők részéről már az oviban elkezdődik, ismerek olyat aki a 3-4 éves gyerekével naponta több feladatlapot oldat meg... plusz Gekko képességfejlesztőbe hordja az egyébként teljesen jól fejlődő gyerekét – ugyan minek???
Nagyon egyetértek azzal hogy „legyen elégedett ember”. És igenis jobb az erős négyes mint a gyenge ötös, könnyebb dolga lesz később, könnyebben alakalmazkodik újabb követelményekhez.
Köszönöm jól vagyok, a gyerekszoba átalakításában sok lehetőség nincs mert nagyon pici, 4x 2,5 m. Két gyereknek bizony nagyon szűkös... Azt elvetettem hogy Annát nagyágyba szoktassam nyárra, mert a gyerekszobában lévő heverőn én fogok aludni eleinte, mivel a Pici is ott lesz ( a hálóba ugyanis nem fér be a gyerekágy). Így venni kell még egy kiságyat, és valószínűleg áldozatul esik a pelenkázó szekrény, ami így már nem fog beférni. Ez van.
Nevek: lánynevek közül már Annánál is esélyes volt az Emese, de az már van kettő is a topicban... fiúnevek közül nekem Levente a kedvencem, de a férjem nem rajong érte. Nevekről majd akkor gondolkodunk komolyabban, ha megtudjuk fiú-e vagy lány a Pici, a genetikán ez úgyis kiderül. A nagyszülők persze örültek, a papák fiút várnak...
Évikének gyógyulást! Tehetnél fel képet róla gyakrabban!
Melcsi
A napközi sikere biztos nagyban múlik azon milyen a tanárnéni, de sajnos sok szülőtől azt hallani hogy az nem elég, otthon este még gyakorolni kell, meg a leckét nem ellenőrzik ott le és este kezdik elölről... ez borzasztó... Szerintem önállóan tanulni meg kell tanítani a gyerekeket, ehhez nem biztos hogy a napköziben kap elég segítséget. Bár nálunk is napközisek lesznek, hisz én dolgozni fogok.
Szerintem igazad van abban hogy egy jó szakma amit szeret többet ér mint egy papír, de tény hogyha egyszer váltani akar ( vagy kényszerül) minden továbbképzéshez alap az érettségi.
Fanny írta egyszer és nagyon megérintett hogy a kisebbik fia mióta nem nyúzzák a tanulással szorgalmasan dolgozik az apja műhelyében, sosem késik, megbízható stb. Igen, ez is érték, nem is kicsi!
Nem is gondoltam hogy lombikon gondolkodtok, most hogy a meddőség problémája megszűnt. Én nem figyeltem mostanában a híreket de a törvényi szigorítások szerint Ti belefértek még egy lombikba?
Zsibima
Én is drukkolok hogy a következő próbálkozás már sikeres legyen!
Egy hormonszint ellenőrzés mindenképp jót tesz, lehet hogy csak egy kis progipótlás kéne, ez nagyon gyakori vetélési ok és nagyon könnyű segíteni rajta.
Mandula
Nekem is nagyon tetszik a fotó, főleg az első!
Meséről is tehetnél fel képeket. Nagyon kis ügyes, okos lányka, olyan jó érzés ezt látni, gondolom csavar mindenkit az ujja köré...
Én most fogom kipróbálni a mákos sütit, biztos fini lesz, imádom az ilyeneket.
Én jövő szerdán megyek az amniora, drukkoljatok, a zabszemeffektus már bennem van...
Az AFP jó lett, MOM 1,9.
Ebben a szép időben már olyan nagyokat sétálunk, hétfőn is isteni idő volt, és ma is, szélcsend volt és napsütés, nagyon kellemes. több mint másfél órát sétáltunk. Persze viszem a babakocsit is még hisz nem tudni mikor fárad el Anna és nem merem cipelni, de mióta a kis babakocsijával sétálunk azóta eszébe sem jut hogy beüljön a sajátjába, csak tologatja rendületlenül. Viszont néha nagyon másfelé akar menni mint én, és ez nem mindig megvalósítható. Ilyenkor – hiszti elkerülésére - elkezdjük keresni a kutyust, ami biztosan arrafelé van amerre én gondolom...
Viszont a hosszú séta után már nehéz feljönnie a 3. emeletre, sőt újabban a mániája hogy leül egy lépcsőre is nézelődik, én meg sürgetném mert sűrűn elalszik a villany és a lépcsőház nagyon sötét, akkor meg fél... aztán a harmadik emeleten szárnyakat kap, és ahelyett hogy jönne szépen be a lakásba, míg az ajtót nyitom indul fel a negyedikre, vagy vissza lefelé... élvezi hogy kergetem