Új privát üzeneted érkezett!

Folyt.
Az alvással kapcsolatban annyit, hogy Csongi mostanában minden szopi közben alszik úgy kb. 40 percet. De volt olyan nap, amikor szinte semmit.
Az éjszakák is változatosak, 2-3-4-5 órakor ébred, éppen milyen hangulata van. Ez van.
Képzeljétek elkezdett koszmósodni a feje. Pedig már azt hittem megúszom...

Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Túl vagyunk az osztálykiránduláson, nagyon szupi volt. Kicsi lányom tündérien viselkedett, az éjszakát is átaludta, egy hangja nem volt. Tanító nénik megdögönyözték, gyerekek megcsodálták. Az idő fantasztikus volt, a legtöbben fürcsiztek a balcsiban, a nagy lánykámnak sajna ki kellett hagyni, mert még mindig köhög egy kicsit.
Kitti eddig 5 éjszakát aludt végig, de sajna ez nem jelenti azt, hogy én is aludtam. Első éjszaka azért keltem fel, hogy Kitti mért nem ébred, második éjszaka a nagylány álmodott rosszat, harmadik éjszaka én álmodtam rosszat (vissza se tudtam aludni), negyedik éjszaka pakolni kellett a kirándulásra későn feküdtem, és korán kellett kelni, ötödik éjszaka Zánkán egy közeli szobában lévő középiskolás osztály bulizott (legalább a gyerekek tudtak aludni, mi felnőttek nem sokat). Na gondoltam, a következő éjszaka már az enyém, semmi nem jöhet közbe, erre Kitti 1/2 3-kor, mint a régi szép időkben jelentkezett cicire. Kiváncsi vagyok most milyen éjszaka elé nézünk...
Ma mi sem voltunk gyereknapon, elindultunk ugyan, itt Erzsébeten az Interspár parkolójában voltak rendezvények, de inkább a szüleimhez mentünk a családi telekre. Ott mindkét gyerek remekül érezte magát.

PaMiKa! Nem tudom olvastad-e az "Alvászavaros gyerek" topicot, ott volt szó egy homeopátiás szerről, ami nagyon jó fogzásra. Állítólag. Mi még nem tartunk ott, hogy teszteljük.

Madárka! Erzsébet nem tudom hogy van felosztva körzetekre, van-e másik gyerekrendelő. Nekünk a Vörösmarty utcaiba van az orvosunk, védőnénink. Nektek is? Nagyon kiváncsi lennék, neked szóltak-e a K vitaminról. Bár már nem idegesítem magam rajta, csak érdeklődöm.

Én már sajna töltöttem külön éjszakát a babámtól. Nekem most egyáltalán nem hiányzik, hogy bárkire ráhagyjam. Szilveszternél korábbi időpontban nem is gondolkodom. Még talán az sem, de már barátaink pedzegették a dolgot. Egyenlőre még nem fújom le a tervezgetést, még van időKép
Azért örülök, hogy nektek sikerült egy kicsit beszélgetni, étterembe, moziba menni. Ráfér mindenkire időnként egy kis kikapcsolódás. A férjeket sem szabad elhanyagolni, egy kettesben töltött este nagyon üdítő tud lenni.
(Mondom én, miközben állandóan nemet mondok a gyerekek miatt a férjem unszolására, hogy menjünk el bowlingozni. Ami késik nem múlik.Kép)

Jó éjszakát!
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!

Az előbb írtam egy csomót, és jól elszállt. na mégegyszer:

Andi,
mi a címe a Manó Babacentrumnak?

Kati,
én a Pacsirta utcai rendelőbe járok, és amíg petra csak anyatejet kap, addig kell kapnia a Konakiont. Nem tudom, hogy a gyerekorvosunk véleménye mi a témában, én nagyrészt előéneklem a kívánságaimat, Ő meg bólogat. Itt az e-mail címem ( remélem), írj rá levélkét (ha van kedved).
Amikor Petra több átaludt éjszaka után egyszer felébredt hajnali 2-kor, én nem etettem meg, csak felemeltem, kapott két puszit, majd kb 2 perc után vissza tettem, és elaludt. Azóta sem kel fel, csak reggel 6-7 körül.

Bár még nem hagytuk éjszakára magára a babát, de a bérletes előadásokra elmentünk, voltunk vacsizni egyszer-kétszer, és néha a vásárlás idejére is "kölcsönadjuk".

Na, megyek robotolni. Úgy néz ki a lakás, mintha világháború söpört volna rajta végig. Nem is tudom, nagyanyáink hogyan bírták a gyürést gépek nélkül, mert nekem a gépekkel sem megy. Hozzá kell tenni, hogy amíg nem volt baba, addig semvoltam egy házitündér éppen...

Sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut

Nincs ott az e-mail, pedig isten bizony beírtam. Itt van egy:
bluebird@index.hu
madárka (mad&aacut

Sziasztok,Lányok!
A ligeti gyereknap egyszerűen rémes volt,tömeg,sok bunkó ember...:o,nagyon rosszul éreztük magunkat,jövöre nem megyünk!!!
Pamika,Simon is rosszul alszik kb. 2 hete,éjjel is csak szopival alszik vissza,a Germicid C már nekünk is bevált....a Dentinox mintha nem is hatna semmit...sajnosKép
Lányok,szokás szerint rohanok,puszi mindenkinek!!!Bobojsza
orsolya (orsolya)

Halihó!

Ma megint kevesen... Ez már így marad? Kép

Évi, nem is csak egy napig nem írtál... De, ha gondolod nem hiányollak Kép Kép Kép Kép Csak, hogy tudd Apukák nem szeretik a sírós babákat, ilyenkor még nem tudnak mit kezdeni velük. Nálunk is ez van, bár nálunk Szabi is felvszi, ha sír, ami ritka hálistennek. Főleg, ha éhes. Szóval később jobban meg tudják oldani a problémákat, most még nem tudják kezelni. Apukám pl. ha Lili kicsit nyüszög már rögtön lepasszolja. Mit csináljon ő egy sírós babával? Kép

Madárka, nem vagy egydül a takarítás problémáddal, bár én minden nap rendet rakok. Így legalább az van, ha már takarításra nem is mindig jut idő.

Kati, örülök, hogy jó lett a kirándulás klassz időtök volt. Kicsit irigy vagyok. Lili sem alszik, ma éjjel is fent volt 4-kor és 7-kor. De nem baj, így tuti a tejtermelésem. Lilit nagyon megviseli a szél, lehet, hogy Kittit is.

Verus, mi volt az aza otthoni bulizás, szabad tudni? Mit csináltatok?

Lili ma kicsit nyűgös volt, bár egy nagy dolog történt. Már napok óta próbálkozik elérni a lábát és megfogni és ma sikerült neki. Nagyon ügyi. Már nyúl a dolgai után és egyre több mindent megfog. Az én arcom is sikerült már neki.

Most mennem kell, mert kezdődik az esti menet.

Sziasztok:

Anikó
geri

Geri, te lemaradtál egy hozzászólásomról. Pénteken írtam, csak szombaton voltam nagyon behavazva! Olvasd el kérlek, neked szólt a nagyrésze! Lili babád olyan mintha Csongi elott született volna! Mindent hamarabb csinál!?
Ma anyukám egy kicsit rámijesztett. Csongi imádja, ha felveszem és tartom a fenekét, o meg tartja a fejét,és nézelodik. Aztán én "ráültettem" a combomra, persze a hóna alatt tartottam, o meg tekinget mindenfelé. Ezt egyszeruen imádja. Én meg büszkélkedtem vele, hogy milyen ügyes. Erre anyu, hogy meggörbül a háta, nem szabad még ültetni! Mi a véleményetek?
Mára ennyi.
Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Évi, nem kell megijedni.
Bori is imádott ücsörögni és ácsorogni, mégse lett görbe se a háta, se a lába...

Puszi:

Dia
Dia

Evi

Nekem mind a 3 lanyom imadta ezt. Legnagyobb 9 eves es semmi baja nincs eddig ebbol. En ugy erzem ha hona alatt tartjuk ot akkor nem O tartaja vegulis magat es ezert nem terherjuk a gerincit es ezert nem lesz gond a gerincevel. Vagy legalabbis en ezzel nyugtatgatom magam

Jo novogetest nektek

Napocska
Napocska (napocska)

Madarka!

Sajnos ugy nem mukodik hogy itt irod be a mail cimed , de ha bemesz jelszo modositas linkbe akkor ott ha beirod mindig latszani fog ha neved fele mennek. Nem kell itt lent kitolteni. Itt lent akkor mukodik ha jelszo nelkul irsz

Napocska
Napocska (napocska)

Sziasztok Lányok!

Mindenkit irigylek aki Balcsin van/volt, kirándul stb. Én is úgy csinálnék valamit, de egyedül nem megy a párom meg el van havazva.

Tegnap szörnyű délutánunk volt, hasfájós, nagyon sírós a szél minket is megviseltKép, de reggel meg újra 5-kor keltünk Kép és utána 10-kor. / ideje volt /

Panka Pár napja tud mindkét oldalára fordulni, félig már hasra is csak a kezét nem tudja még kivenni maga alól, akkor visszafordul. Tök ari ahogy próbálkozik. egyik reggel meg fejjel lefelé találtam meg a kiságyában és mivel meleg ven csak egy pelussal volt betakarva és az meg a fejér evolt csavarodva, majd infarktust kaptam, hogy megfulladt, de nem csak vigyorgott alatta. Néha megfogja a tárgyakat, néha nem, de ha a kezébe adok kanalt vígan kalimpál vele. Kép

Holnap ha minden igaz moziba megyünk és a nagyi eteti, fürdetii, fekteti ismét, remélem minden O. K. lesz a részéről.

Bobojsza részvétem a liget miatt.

Geri! Ügyes a babócád, kis mozgékony ő is.

Na pusszantás, megyek a dolgomra, lakás szalad.

Jó éjt,

Üdv:Pankamama
Pankamama

Sziasztok!

Madárka, persze most nem találok semmilyen papírt, hogy a pontos címet leírjam, de holnap elsétálunk arra és megnézem a házszámot. A Nagy Lajos király útján van, Az Egressy úti keresztezódés után kb 100-150 m a Bosnyák tér felé a bal oldalon. Ez egy udvarban van, de a bejáratnál nagy betűkkel ki van írva Manó Babacentrum. Azt hiszem sikerült elég érthetetlenül leírnom, szerintem várd meg a pontos címet. Javaslom a babakocsit vidd magaddal, hogy rápróbálhassátok az ernyőt.

Orsolya, Ti tényleg kimerészkedtetek a gyereknapra? Már arrafelé is annyian mentek, hogy annyi ember nem is fért el a Ligetben.

Sajnos mi is csatlakozhatunk azokhoz, akiknek éjjel felébred a gyerkőc, és csak cicin alszik el, és rág és rág.... Oda a szépen átaludt éjszakák.

Olvasom, hogy nagyon ügyesednek a gyerkőcök gratula hozzá.

Az ültetéshez hozzászólva, engem is mindig azzal rémisztgettek, de gyógytornász barátném, és az ortopéd orvos is azt mondta, ha nem ültetem órákat, akkor semmi vész. HA nagyon kényelmetlen úgyis sírni fog.

Sziasztok

Andi
Andi

Sziasztok!

Bocs Évi, elnéztem. De azért jó, hogy hiányollak, nem? Ami az ülést illeti: Lili kedvenc póza, ha felhúzzuk a lábunkat és beültetjük oda. A doki szerint mivel mi tartjuk a gerincét nem lesz gond. Szerintem ne aggódj. Egyébként a lábát is így fogta meg nem úgy, hogy felemelte magának. Remélem nem volt félreértés.

Pankamama ügyes a kislányod. Én is félek ettől a takaró dologtól, nekünk az van, de azt hiszem veszek hálózsákot. Bár most, hogy nyár van nem szerencsés, mert melege lesz. De akkor altatom inkább egy szál bodyban. Bár mi tégla lakásban lakunk, ami nem melegszik fel annyira.

Többiek merre jártok?????

Holnap engedik haza Anyukámat a hétvégén megyünk a Balcsira pihenni. Nagy baráti összejövetel lesz 10 család apraja-nagyja. Tutesz... Anyukám is jön, de csak 2 napra megyünk. Aztán június végén egy hétre szintén Balcsi hétközben Anyukámmal hétvégén a férjemmel, Apukámmal és Bátyámmal. Persze Lili babus végig ott lesz, dehát ő a tartozékom... Kép Olyan érdekes nem, hogy magunkból tápláljuk a gyermekünket 9 hónapig, aztán utána is ameddig tudjuk. Ma szoptattam Lilit este és tudatosult bennem, hogy a "testemből" etetem. Mit mondjak jó érzés volt. Meg ez az anyaság dolog. Isteni.

Puszi:

Geri

Ui: Tud vki mondani vmi bíztatót a borsóleves témáról? Nagyon puffasztja a babákat?
geri

Sziasztok!

Geri, Te nagyon ráérsz!!! Merre járunk, merre járunk??!! Jövünk amikor csak tudunk!!! Kép Kép Kép

Holnap megyünk ortopédiára, de Pankamama már úgyis diagnosztizált nekünk egy tök normális csípőt, tehát nem lesz gond. A háromhónapos oltást is holnap kapja Kitti baba, két hetes csúszásban vagyunk. Szegénykém, már előre sajnálom. Ahogy magamat ismerem, biztos sírni fogok én is.

Madárka! Ki fogom próbálni az éjszakai ébredésnél amit írtál, de nálunk szerintem nem fog bevállni. Több oka is van pl. látom rajta, hogy szopizni akar, mozog keze lába, mint egy félőrült úgy kapálódzik, a szája óriásira tátva mint egy madárfiókának, és krákog (biztos jele a szopási szándéknak) abban a pillanatban mozdulatlan lesz, amint elkezd cicizni. Ezenkívül mostanában elég meleg van éjszaka, így aztán lehet, hogy szomjas ezért ébred fel, én pedig más folyadékot nem adok neki, csak ami a ciciből jön. Hozzáteszem, hogy én is a mai napig úgy fekszem le aludni, hogy egy pohár vizet magam mellé készítek, és ha éjjel felébredek mindig iszom is, a nagylányom szintén, úgyhogy ha a kicsi is szomjas esetleg, hát akkor mit lehet tenni? Szegénykémen csak én tudok segíteni... De azért megpróbáljuk.
A tejteremlésnek valóban jót tesz a dolog. Egyébként erről jutott eszembe, hogy mostanában már nem lesz reggelre csupa tejcsi az ágy, mégha Kitti átalussza is az éjszakát.
Eddig még nem vettem észre, hogy a szél hatással lenne Kittire, de mostantól figyelni fogom.
Az ültetéssel kapcsolatban én is megnyugodtam, babám is szereti ezt a pozíciót, de féltem, hogy rossz neki.
Kitti mostanában a kezét nagyon nézegeti, játszik vele, a tárgyakért nyúl, és meg is fogja őket, van egy jó kis csörgőnk amit könnyen meg tud fogni, a hasára teszem, megfogja és játszik vele. Az oldalára fordul, de tovább nem. Eléggé különbözik a két lányom fejlődési üteme (a nagy "ügyesebb" volt). Mindkét lányzó "normális", de azért érdekes a hasonlítgatás.

Geri! Az én tapasztalatom a borsólevesről, hogy semmi problémát nem okoz. Nálunk. Ettől függetlenül lehet, hogy a Te babádat puffasztja. Na most aztán sokat segítettem Kép
Már hulla fáradt vagyok.
Na még annyit, hogy Kitti egy vékony hosszú ujjú hálózsákban alszik, már kombidresszt sem adok alá, és még nem döntöttem el, hogy befogom-e takarni. Én most itt melltartóban és bugyiban ülök, és egyáltalán nem fázom. Sőt, eléggé melegem van. Dehát ő mégis egy pici baba. Ma éjjel valszeg ezért nem alszom, mert betakarom kitakarom...

Na megyek is. Jó éjszakát

Kati

ui: Madárka ma már nem, de mostanában fogok írni neked emilt. Az én címem egyébként elvileg működik, ha a nevemre klikkelsz.
Csőre Katalin (cskati)

Cili!

Én úgy tudom, hogy nem kell kérvényezni, mivel a párod származaása miatt adjátok neki a nevet. Elég az indok. De azért kérdezd meg.

Geri
geri

Sziasztok!

Hát ez elképesztő! Egy-két napig nem tudok részt venni a babanet életében, s mire újra itt vagyok máris milyen sokat fejlődtek a kicsik.
Anett is próbálkozik már a fordulással néhányszor a hasáról szinte átesett a hátára, ahonnan próbálkozik visszafordulni, de még nem sikerül neki. Édesen homorít látszik rajta, hogy erősen koncentrál főleg ha valami kedves játékot akar újra megkaparintani így. Olyan édes mikor valami már van a kezében, de Ő egy másik dolgot is meg akar fogni.Kép

Anett egyébként egy body-ban, egy vékony hálózsákban takaró alatt alszik. Igaz még mi is takarózunk, s Ő kezdettől fogva a meleget szerette.
Ültetéssel kapcsolatban nálunk is az a vélemény, hogy a gerincére kell figyelni, amíg mi tartjuk Őt s neki magának csak minimális ideig tart az ilyen erőlködés, baj nem lehet. Amúgy pedig okosak Ők, ha valami nem jó nekik azt kifejezik. Kép

Pankamama! Gratulálok az újra átaludt éjszakákhoz, úgy látszik most nem egyszerre járnak gyermekeink, hanem inkább cseréltek, mi ma 3/4 4-kor keltünk reggel! Kép

Geri! Irigykedem ám a Balcsiért. Olyan jó lenne nekünk is kimozdulni. Jó időt nektek, hogy igazán élvezni lehessen! Kép
A borsóleves nálunk semmilyen gondot nem okozott.

Puszi,
Mse
Mse

Sziasztok
Tegnap azért nem írtam, mert vártam hátha lesz több hozzászólás. És tessék, több olyan témát is felvetettetek ami engem is izgat, és éppen írni akartam róla.
Geri, én pont azzal akartam kezdeni, hogy EPRET ne egyetek! Szegény Csonginak lett olyan hasfájása tole! Én kipróbáltam a borsólevest, bár sokat nem mertem enni, de nem volt semmi gond. Viszont mintha a uborkasaláta nem tetszett volna neki. Én sokszor elgondolkodtam már ezen, hogy belolem fejlodik, tolem függ, hogy én mit eszek, milyen a hangulatom,stb. Olyan furcsa, de jó érzés nem?!
Azt is éppen kérdezni akartam, hogy nálatok miben alszanak a gyerekek, de megeloztetek. Csongi a takarót már rég lerúgja magáról, úgyhogy én hálózsákba teszem. Van egy ujjatlan, akkor hosszú ujjú body-t adok rá, és egy ujjatlan tipegot. Van egy hosszú ujjú, akkor meg rövid ujjú body-t és egy ujjatlan tipegot.
Évi (Évi)

Folyt.
Már gondoltam arra,hogy még így is melege lehet, mert már több napja éjszaka felébred kb. 2-kor és sírdogál. Próbáltam, hogy adok neki cumit, simi és vissza is aludt, de fél óra múlva kezdodött elolrol. Ezért úgy döntöttem, hogy jobban járok, ha cicizünk, utána legalább nyugi van. De nem sokat eszik, szerintem is inkább szomjas lehet. De most már ez így lesz egész nyáron? Hol vannak az átaludt éjszakák?!
Tényleg hihetetlen, hogy napról-napra mennyire ügyesednek ezek a babák. Én nem is gondoltam, hogy a kb. 2 héttel "öregebb" babucik már a fordulást próbálgatják. Még jó, hogy elottünk jártok, így mi is tudhatjuk, hogy mi következik.
Csongi ugyanolyan örökmozgó,mint a pocimban. Ha ébren van, jár keze-lába folyamatosan. Nagyon néz mindent, ha a kezébe adok valamit, azt tartja. De o még a kezét "nem találta meg". Az utcán imádja a faleveleket ahogy mozognak. És olyan kis értelmes feje van! Olyan büszke vagyok rá. Írtam már, hogy 5,25 dkg és 60 cm!
Szélmentes napot mindenkinek
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!

Mostanában nem tudtam írni, mert a kislányom teljesen kiszámíthatatlan. Kb. egy hete délután egyszerüen nem hajlandó aludni, pedig azért egy kétévesnek még erre szüksége is lenne. Ha le akarom fektetni, hisztizik, és mivel most tartunk a szobatisztaságra szoktatásnál inkább elüldögél a bilin órákig, azzal hogy kakilnia kell, csak aludni ne kelljen. Pedig látszik rajta, hogy álmos, de nem és nem hajlandó aludni. És volt olyan nap, hogy emellett még este fél 10-ig fenn volt. Na most jól kipanaszkodtam magam. Kép

Tomi viszont egy angyal, mosolygós, kiegyensúlyozott. Amikor ébren van Ő is állandóan beszélget ;"bü-büzik". Hihetetlenül nyugodt kisbaba. Ő is még csak az oldalra fordulásig jutott el, kiváncsi vagyok mikor lesz belőle megfordulás. Az átaludt éjszakákkal viszont nagyon csínján bánik, hetente max. kétszer fordul elő, hogy nem kér enni. Amikor felébred akkor csak nyöszörög, én már arra felébredek, akkor gyorsan eszik és után szunya. De azért nem bánnám, ha több átaludt éjjelünk lenne.
Kedvenc játéka a kocsicsörgő, le van engedve mellé, belekapaszkodik és a szájába veszi, a cumival ugyanezt fordítva szokta eljátszani, azt kivenni szokta a szájából.

Geri!
Anyukádnak gyors gyógyulást, és jó pihenést nektek a Balcsinál!

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Sziasztok!

Évi! Nem vagy egyedül az éjszakákkal, egy hét Hawaii után Lili megint kért 2-kor enni. Pedig este degeszre ette magát. Nem baj, majd 18 évesen talán átaludják az éjszakát. Vagy akkor már nem... Kép Most vendégek vannak babáznak, én mint Anya már nem is vagyok érdekes. De így legalább fel tudtam nézni. Ma kitakrítottam, meg Anyukámnak segítettem, úgyhogy jól elfáradtam. Lili baba kicsit nyűgös volt a széltől, meg a pocakja is fájt. Lehet hogy a 8 szem epertől, amit ma mertem enni? Hát nem fogok majd jövöre, de én még akkor is szeretnék szoptatni. Apukám vett dinnyét, hazai már és elég finom. Igaz nem olyan mint az augusztusi, de azt legalább lehet enni. A cseresznyével mi van?

Ancsa! Ügyes a picid, a kislányod meg lehet, hogy már nem is fog aludni. Van ilyen ill. volt ilyen a családomban. De azért próbálkozzál. KépKép

Mse! Anett is ügyes kiscsaj, gondolom sajnálja, hogy csak két keze van.

Puszi:

Anikó
geri

Sziasztok!
Jankának ma van a névnapja! KépEbédre is tortát akart enniKép
Simon változatlanul nyügös,napközben is alig alszik....hulla vagyok.
Lányok,ne haragudjatok,többre nem telik tölemKép
puszi,Bobojsza.
orsolya (orsolya)

Sziasztok Lányok!

Bobojsza:Boldog névnapot Jankának!!!!Kép (Rátok gondoltam amikor megláttam reggel, hogy milyen névnap van ma)

Geri:Kicsit megkésve válaszolok a gyereknapi kérdésedre: Miután tavaly megfogadtuk, hogy nem megyünk el sehova, ezért a családban levö össz. gyerek nálunk gyült össze. A 4 sajáton kívül még 3 unokatesó + a 11 éves öcsém... Volt zene-tánc, jégkrém kajálás, du.-n pedig játszótér.. A srácok nagyon jól érezték magukat, mi pedig nem "készültünk ki" annyira, mint tavaly. És ez már önmagában tök jó.Kép
Anyukádnak én is gyors gyógyulást kívánok!!

A hétvégére pedig jó idot, (ebben van egy kis önzés is, nekünk is jól jönneKépKép

A borsó nálunk sem okozott semmi problémát, szerintem próbálj meg egy keveset enni.. (Én pl. ma is azt kajáltam) Az eperrel viszont már Hanna szoptatása alatt "gondok" voltak: ui. kiütéses lett töle. (ezek miatt nem ajánlják a szakemberek, hogy bogyós gyümit adjunk a baba 1 éves kora elött) szóval én idén sem fogok enni epretKépKép Pedig úgy imádom...

Most búcsúzom, jó éjt mindenkinek!!!! Verus
verus (verus)

Sziasztok
Lányok, nekem két ilyen rossz éjszakám és nappalom már régen volt, sot azt hiszem nem is volt!
Tegnap Csongi, ha nem aludt, sírt különbözo intenzitással. Úgy láttam hasibaja volt, de lehet, hogy ez a szél is közrejátszott. Estére alig álltam a lábamon. Erre éjjel már 1-kor felébredt, adtam neki egy kis forralt vizet, de úgy nézett rám, hogy mit is akarok én vele!!! Hát megszoptattam. Erre ötkor olyan ribilliót csapott, azt se tudtam, hogy nyugtassam meg. Remélem múló állapot... Hétvégén mennénk a mamához, erre az én angyali kisfiamból rosszcsont lesz? Mindenesetre én sem eszem mostanában epret!!Pedig annyira imádom. De muszáj lesz kihagyni ebben az évben!
Tegnap vettem fürdetokrémet, és lássanak csodát, a hetek óta jelenlévo kiütések hipp-hopp eltuntek!Úgy néz ki nem bírja a bore az itteni klóros vizet.
Geri, anyukáddal minden rendben? Megjött már a szövettan eredmény?
Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Ja! Elfelejtettem: Orsolya, a kis Jankának boldog névnapot kívánok!
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!

Még mindig jó olvasni a történeteiteket Kép / jól írtam? /

Bobojsza, Isten éltesse a nagyobbik manódat!Kép

Geri! Örülök, hogy a mamád kijön a kórházból, jó lesz neki is a Balcsi, kívánom a jó időt Nektek, és piszok irígy vagyok!Kép

Évi! Hát én nem tudom, mert kilószámra eszem az epret és én vagyok tőle rosszul, de Pankán nem vettem észre változást, csak amikor szeles idő volt. Érdekes, hogy neki is mindig akkor van rossz hangulata amikor én is nyűgősen, fáradtan, netán fejfájással kelek. Hm. Érdekes.

MSE! Hát ez van úgy látszik " kergetik " egymást a csajok. Kitartást!

LÁnyok! van valaki köztetek aki állandóan fáradt, fáradtan kel, és nehezen látja el a napi teendőket, vagy csak velem van valami. Több kávén élek mint eddigi életemben összesen. Bár az éjjeli kelések nagyon megviselnek.

Lehet, hogy allergiás a lányom? minden nap tüsszög sokat sokszor egymás után.

A másik, tök ari, narancsbörös a combja, ezek szerint nem az évek hosszú folyamán történt kis " bűnözések " miatt van, hanem aki hajlamos az így is születik?

A mozi jó volt, a nagyija is jól elvolt Pankával, nem győz áradozni róla és minden itthagyott tejcsit megivott. Volt is ma hasmars. Ma már hasra fordítottam, nem sírt, és amikor megumta MAGÁTÓL visszafordult. Nem akartam hinni a szememnek. Kép

Ezen már én is gondolkodtam, hogy napról -napra felődik, nő, hízik és mindezt egy " kis" anyatejtól teszi. Csodás a természet.

Elég húzós hétvégénk lesz, mert a párom csapatépít holnaptól a Bükkben, szombaton meg vendégeim lesznek. Megbeszélem Pankával, hogy legyen jó kislány. Eddig bejött.

Na jó elég a meséből, írjatok ti is.

Jó éjt!

Üdv: Pankamama
Pankamama

Jaj, bocs ismét én. Kati! ne aggódj, nem lesz semmi baj Kitti csípőjével, csak próbáljatok tornázni, ahogyan megy úgy. A szuritól meg ne félj, max. addig fog sírni ameddig beadják, utána szeretgesd meg és mosolyogj rá.Kép Ne sírj vele, mert akkor azt hiheti baj van. Puszi:Pankamama
PM

Sziasztok!
Bobojsza! Lánykádnak BOLDOG NÉVNAPOT!
Pankamama! Köszi a tanácsokat, de már túl vagyunk rajta.
Kitti szerencsésen átvészelte az oltást, nem volt nagy hiszti, öltözésnél már nem is sírt. Láz sem volt, de azért éjszakára kapott kúpot. Fürdés után rendezett egy kis ramazurit, de alapjában véve nem volt vészes. Mára pedig már, mintha mi sem történt volna. Nagyon imádom. Olyan édesen gagyarászott a dokinál a vizsgálóasztalon, szuri után meg panaszkodott a karomból a védőnéninek. Nem sírtam vele, mert a védőnéni is azt mondta amit írtál Pankamama, és ezért megpróbáltam visszafogni magam. Sikerült Kép Kép
Az ortopédián azt mondták, hogy még mindig tornáztatni kell, mert bal oldalon továbbra is kötött a csípője. Négy hét múlva kell visszamenni, és lehet, hogy megröntgenezik. Hát én nem tudom, nem nagyon engedi magát tornáztatni, de ha véletlenül sikerül, semmi különbséget nem érzek jobb és bal oldal között. Azért remélem csak tudja mit csinál, ő a doki...
Elég késő van, hulla vagyok, úgyhogy megyek csicsikálni.
Mindenkinek jó éjszakát!
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!!Köszi a gratulákat Janka nevében is Kép!
Én már kb. 1 hete alszom éjjel,de eddig nem akartam elkiabálni....KépSimi felkel ugyan,de papa ad neki vizet,és alszik tovább Kép
Amúgy mindkettö taknyos,köhögös...
Félek,hogy ledob,ezért abbahagyom az írást.Következö tali????Én nagyon várom!Puszi,Bobojsza.
orsolya (orsolya)

Sziasztok
Ma vagyok egy darabig utoljára, holnap utazunk a nagyiékhoz Erdélybe. Ma egész nap vasaltam, viszem a gyerek egész ruhatárát, pelus, kence-ficék, mintha költöznénk!
PM, én is állandóan fáradt vagyok, van, hogy még késo délután is megiszom egy fél kávét, hogy az esti menetet bírjam.
Csongi tegnap éjjel megint felébredt 1-kor, de most elfogadta a forralt vizet (kb. 2 korty), cumi, és aludt 5 óráig. Reménykedem hátha ma bírja egyhuzamba...
Kati, mázlista vagy, hogy ilyen jól viselte a szurit. Én nagyon tartok tole, hogy mi lesz, van még 10 napunk.
Geri?! Minden rendben?! Vagy elnéztem, és már a Balcsin vagytok?
Hétfon jövünk haza, csaó mindenkinek
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok,

én itt új vagyok, de látom, hogy a csipő-témáról elég sokat beszéltetek. Hát az én kislányomnak azt mondták a kórházban, hogy laza a csípője, és neki is kell tornáztatni (lábkörzések. Most az a jó, ha laza vagy ha kötött? Ti értitek ezt?
A borsólevessel nekünk sincs semmi gondunk, de az eperről én is azt hallottam, hogy allergiás lehet tőle a gyerek, ezért nem szabad enni. Azért ma két szemet bekaptam, nem bírtam ki...
Sőt, képzeljétek, még kb. 1 dl sört is megittam, én alávaló... bár anyukám szerint jó tejcsináló!

Kriszta
Kriszta

Sziasztok!

tegnap nem volt gép itthon és most is csak röptében érek rá, mert pakolnom kell. Ettem ma borsólevest még eddig nem volt baj. Remélem így marad. Én is mindig úgy érzem, hogy fáradt vagyok reggel, aztán a nap folyamán eszembe sem jut (esetleg ebéd után), mert nincs rá időm. Aztán este... De nem vészes. tegnapelőtt reggel 6-ig aludt Lili, tegnap viszont fél 3-ig. Nem fog ez beállni szerintem...
Most mennem kell, mert ezer a dolog. Ha hazajöttem írok. Hétfőn találkozunk, puszi:

Geri
geri

Sziasztok Lányok!!

Kriszta üdv közöttünkKép, írj magatokról, ha van idöd.

Én is elköszönök egy kis idöre, holnap hajnalban indulunk a BalcsiraKép
Remélem az Aigner Sz. nem mond igazat és JÓ IDÖ LESZ!!!! Igazságtalanság lenne, ha most romolna el végképp az idö...

Mindenkinek sok-sok átaludt éjszakát Kép kívánok, jó hétvégét, puszi a babáknak!!!(+ a mamáknak is Kép

Sziasztok: Verus
verus (verus)

Sziasztok Lányok!

Csúnya Balatonos népségKépKépKép

Kedves Itthonmaradottak!

Kati! Örülök, hogy így minden rendben ment és nem lesz ott acsípővel semmi baj, de ha körözni nem is engedi a lábát Kitti baba, a lehajlításokat próbáld csinálni. Nekem azt mondták, hogy majd a 4 hónapos oltástól lesz lázas a pindurim, hát remélem nem, mert kedden megyünk.

Most, hogy 2 napig nincs a férjem és mindent én csinálok itthon és a picivel is, hát elég fárasztó, tegnap este a fáradságtól már aludni sem tudtam. Milyen jó, hogy van férjem és segíteni is szokottKép

Most meg jönnek a rokonok H.szoboszlóról, a nagyim, nagybáttyám+ felesége és a szüleim a szomszédból. Remélem Panka jól fogja viselni /meg én is /ugyhogy megyek készülődni.

Jó pihenést mindenkinek!

Üdv:Pankababa+mama
PM

Sziasztok!

Sajna az elutazottaknak nem jött be az időjárás Kép

Kitti átment mormotába, ami valószínűleg az időnek tudható be. Tegnap délután 4-kor elaludt (előtte is aludt többször napközben), és átaludta a fürdés időt (7 óra). Máskor is előfordult már egy kis csúszás, de ilyen még soha nem volt. Fél 10-kor már nem bírtam tovább cérnával és felébresztettük. Csupa jókedv, meg mosolygás volt a lányzó, dehát ilyenkor szokott elaludni. Rendesen bepánikoltam, hogy most viháncolni fog órákon keresztül, de képzeljétek el fél 11-kor újra elaludt, és csak reggel 5-kor kelt fel egy rövid szopira, utánna megint alvás 8-ig. Szóval tegnap kimaradt a fürdés. A mai napot is tulajdonképpen átaludta, csak pár órát volt ébren. Nagyon jókedvű, nem tűnik betegnek, ezért gondolom, hogy az idő miatt lehet. Ez azért már mégse lehet az oltás utóhatása, azt szerdán kapta, csütörtök, péntek semmi, szombat estére jönne ki? Hát nem hiszem, meg nem is lázas. Tapasztalt még valaki ilyet tegnap meg ma?

Kriszta! Légy üdvözölve! Én is azt hittem eddig, hogy a kötött csípő a rossz, erreföl a mostani Kismamában miről írnak? Csípőficam - laza csípő.... Én sem értem Kép
Megmondom őszintén én a nagy melegben előfordul, hogy megiszom egy pohár sört, de szerintem ettől nem lesz semmi baj. Nagyon jól esik Kép

További jó hosszú hétvégét mindenkinek!

Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok
Látom a hosszú hétvége megtette hatását, alig volt mozgás mióta nem voltam.
Csongi nagyon jól bírta az autóutat, és a mamáéknál is egy tündér volt. Eszméletlen jó hangulata volt, ma amikor elkezdett sírni, már örültek neki, hogy végre hallják a hangját! Éjszaka jobban aludt, mint itthon!!! És egyre ügyesebb, simogatja a buksiját, mindent megmarkolászik, folyamatosan jár keze-lába, és be nem áll a szája! Csoda, hogy majd' megették a mamáék!? Egyedül az ido tolt ki velünk egy kicsit...
Azért jó volt egy kicsit kimozdulni!

Üdv Évi
Évi (Évi)

SZiasztok, szia Kati,

én is olvastam a Kismamában, de ott labilis és nem laza csipőről írnak. De már nem aggódom, majd a hathetes kontrollon kiderül.Az én kislányom- Anna a neve, de mi csak Pötyinek hívjuk - most öthetes, úgyhogy már csak egy hetet kell várni az eredményre. A karolina úti ortopéd klinikára megyünk, nem tudjátok véletlenül mikor van rendelés?
Egyébként a Pötyi arcán tegnapra kis kiütések lettek, remélem, nem a három szem epertől, aminek nem bírtam ellenállni!
A hét végén, ha jó idő lesz, szeretnénk mi is lemenni Balatonra. Ugye egy majdnem hathetest bele lehet tenni a babaülésbe az autóba?
Remélem jól teltek az ünnepnapok mindenkinek és a gyerköcök is jól vannak.
SZiasztok,
Kriszta
Kriszta

Kriszta!
Mi már 4 hetesen vittük autóval. Arra figyelj, hogy a háta a leheto legegyenesebben legyen (nekem ez volt a heppem). Ha van újszülött-szukíto, az is nagyon jó, mert nem inog a feje.
Kiütései Csonginak is voltak, és itt szinte mindenkinél elofordult. Állítólag a tejcsitol van. Eddig nem volt, most jött ki eloször?
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Szegény balatoni nyaralók, ugye azért nem vitt el Titeket a szél? Képzeljétek megkaptuk az e havi telefonszámlát, és csak az Internet több mint 8000.- Ft, azt hiszem vége a chat-nek. Igen dög ez a MATÁV, nem tudom mikor változtatta meg a 150 Ft-os kedvezményt, de megtette. Na mindegy.
Nem tudom nálatok, hogy telt a mai nap, de a mi lányunk ma igen nyűgős volt, remélem csak a szél, és nem más az oka.
Tényleg, talán tudtok tanácsot adni, eddig minden nap többször is kakilt a Kinga, most pedig már két napja semmi. Igaz, kapott egy kicsi, de igazán kicsi banánt, de azonkívül csak az anyatej. Ráadásul iszonyú sokat pukizik, szóval tanácstalan vagyok. Várom a tanácsokat.

Kiütéseink nekünk is vannak néha, hol a naptól, hol a tejcitől, de azután szépen elmúlnak.

Köszi!

Andi
Andi

Halihó!

Megjöttünk mi is, hazarepített a szél...

Krisztina szia itt közöttünk. Örülünk, hogy erre jársz és írj gyakran. Gratulálok Annához ill. Pötyihez. A pöttyök anyatej pöttyök általában, ennyi idős korban jönnek elő. Nálunk is volt, de elmúlt. A popsikenőcstől. Azzal kentem a pofiját (megjegyzem már a sajátomat is) és elmúltak 1-2 nap alatt. Gyógyszertári készítmény, nem tudom Te milyet használsz. Mi már 2 hetes korában vittük Lilit (most 11 és fél hetes) Bp-re sőt, hát onnan hoztuk haza 5 naposan hordozóban és nem volt gond. Nekünk a szűkítő nem jött be, Lili nem fért bele és a nyaka pedig ugyanúgy nyeklett, viszont én jól elfektettem a hordozót a kocsiban, így majdnem vízszintesen nem csaklik a feje jobbra-balra. Ha van időd nézd meg az archív írásokat, rengeteg mindent találsz.

Andi! Én már üdvözöltelek? Szerintem nem, vagy igen? Na mindegy lényeg, hogy itt vagy. Állítólag az anyatejes babáknál természetes, ha nincs kaki napokig. Akár 5 nap is lehet. Azért írom, hogy állítólag, mert nálunk eddig minden nap volt. De szerintem ne aggódj. Mennyi idős a babád, hogy banánt kap? A net számla nálunk is hatalmas volt februárban (akkor még volt időm és energiám chat-re) azóta 4000 Ft kb. Együttérzek veled. Egyébként Lili is nyűgös tud lenni szélben bár manem volt annyira. Az igaz, hogy elaludni nem tudott, 10 perc után mindig felébredt, de most sikerült egy hosszabb lélegzetvételű alvásra elaltatni.

Évi! Örülök, hogy jó volt ez a 2 nap nektek is. Biztos vagyok benne, hogy a jó levegőnek köszönhető, hogy Csongi jól aludt és jól érezte magát. Hol aludt? Mennyi cuccot vittetek? Állítólag lehet venni olyan hálós utazóágyat, ami egy kicsi táska összecsukva. Elég drága, mert 20000 Ft körül van, de praktikus, mert mindenhova lehet vinni és kis helyen elfér. Körülnézek ez ügyben.

Kati! Remélem Te is pihentél Kittivel, amikor ő dormotát játszott. Ez egyébként érdekes, mert Lili tegnap meg tegnapelőtt 3 órát aludt egy huzamban délután, pedig nem szokott. Biztos a levegőváltozástól is, meghát a sok input ami érte.

Pankamama! Biztos nehéz lehetett egyedül, de azóta már, ha jól sejtem ez az állapot megszűnt. Remélem pihentél egy nagyot ma... Egyébként ne irigykedj a Balcsi miatt, már mi is hazajöttünk KépKép

Annyi minden eszembe jut napközben, hogy mit szeretnék elmesélni nektek, de aztán mikor ideülök a gép elé minden kisuhan a fejemből. Lili nagyon jó baba volt Balatonon, élvezte, hogy mindenki vele foglalkozik. Mosolygott sokat és nagyon vidám volt. Nyűgösködött, amikor álmos volt vagy éhes. Ennyi. Éjszakánként megint kétszer kelünk 2 mörül és 6 körül, de volt olyan is, hogy 2, 5, 7 óra. Jó volt... A balcsin egyébként már fél nyolckor keltünk, kb. 10 órát aludt a picim. Hogy ez hogy elég neki? Nekem nem
Kép Most egyébként pihizik. El akartam mesélni, hogy esténként 8 óra körül elkezd "reklamálni" és addig reklamál, míg le nem vetkőztetem és el nem kezdjük a babamasszázst. Akkor aztán vigyorog egyfolytában. Úgy látszik megszokta. A másik meg, hogy amikor pelenkázom át és vetkőzetetem lefelé néz rám a nagy szemeivel és várja, hogy kezdjem puszilgatni. Akkor aztán van nagy gagyogás, mert annyira imádja, hogy puszilgatom. Meg csikis is. Általában kirázza a hideg és olyan édesen libabőrös a kis lába. Meg akartam kérdezni, hogy a Ti babáitok mennyi ideig maradnak meg egyedül? És milyen játékok vannak nálatok? Most akarok venni egy játszószönyeget és lassan kirakom Lilit a földre, körbe játékokkal. Már próbálgatja az oldalrafordulást, támasztja a kis lábát és billegeti magát. Nem nagyon lehet egyedül hagyni sehol. Most nem jut más eszembe, amit le akartam írni, de bepótolom. Írjatok Ti is olyanokat, hogy mit szeretnek a picikéitek.

Most puszi mindenkinek:

Anikó
geri

Sziasztok Lányok!!

Mi is hazaértünk.. szél-sebesen..Kép
A hétvége nagyon jól telt, bár az utazás maga volt a pokol. (TI. Máv-val mentünk..) Szombaton még olyan jó volt az idö, hogy tudtunk fürdeni a Balcsiban, de késöbb már csak a kertben tudtak játszani a srácok. Az elmúlt éjszaka iszonyú hideg volt, alig vártam, hogy beüljek a kádba egy forró fürdöre..

Geri: Jancsi azt szereti nagyon, ha masszírozom és simogatom a testét. Kifejezetten élvezi, ha függölegesen tartjuk. (Az apja szerint vízszint-mérö van benne, mert ha 45 foknál lejjebb kerül, akkor totál kiborul.) Gondolom így jobban lát mindent és mindenkit. Egyébként van egy Micimackós csörgöje és ha azt meglátja fülig ér a szája. Úgy tünik tudott vmit az öreg Walt Disney.Kép

Az internet számláról: mi is nemrég kaptuk meg a csekket, nálunk is 4000 körül van az internet.(És volt olyan, hogy 6-7 órán át voltunk fent.) Én úgy tudom, hogy van még a 150 Ft.-ig kedvezmény, holnap fel is hívom a Matávot. Esetleg az okozhatja a magas internet-számlát, hogy ha ledob a gép és újra visszamész, akkor újból kezdödik a számlálás. Tehát ha ez esetleg mindennap bekövetkezik, akkor akár 9-10 ezer Ft. is lehet a vége.

Most megyek én is. Jó éjt csajok, puszi a babáitoknak.Kép
Ja, Adritól kaptam szombaton SMS-t és puszil mindenkit. Jól vannak a kis Leevi élvezi az ittlétet.Kép

Verus
verus (verus)

Megint sziasztok!

Verus! Ez nálunk ugyanígy van. Lili néha nagyon utálja a vízszintest és ülve szeret a legjobban. Ez azt jelenti, hogy felhúzzuk a térdünket és oda ültetjük középre Lilit. Meg ha kifelé fordítva fogjuk meg. Na az menő, mert akkor mindent lát.

Képzeljétek megmértem Lilit. 6,70 kg és 70 cm. Nem semmi. Úgy mértem meg, hogy ráálltam a mérlegre nélküle, aztán vele. A hosszát pedig centivel. És nem csaltam. Óriásbébi. Mekkora lesz nagynak??? Ma egész nap a hangját próbálgatta. Ma volt az első olyan napunk, hogy sokat "beszélt". Szerintem tetszett neki, hogy így ki tud jönni a hang a torkán.

Most megyek, puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok Lányok!

Bocs Kriszta, persze, hogy én is üdvözöllek körünkben. A én lányom is Anna, mi csak Pankának hívjuk. Az archívban tényleg sok hasznos van, ha van rá időd. Hol szültél? Merre laktok? Első baba?

Örülök, hogy mindenki jól érezte magát ott ahol volt, én is vágyom már egy kis kiruccanásra, szervezzük is a nyaralásunkat valamilyen bababarát szállodába valahol a hegyekben. Úgy várom.

Geri! Panka azt szereti, ha nincs rajta pelus, na akkor " ugrál " csak a pelenkázón igazán. Utál kézben lenni, viszont ha a földön fekszik / én már ott " tárolom" egy polifoam-on, mióta oldalra tud fordulni és ott játszunk. Bábozok neki, vagy egyszerűen csak melléfekszem és beszélek neki, egyfolytában vigyorog ő is, ma hangosan kacagott. Ha nincs időm vele játszani, akkor 2 zsámolyon kereszbe rakom a felmosó rudat és ráaggatom az összes felakasztható játékát. Na akkora kacagást, csörgést, játszást amit kezével-lábával művel, hogy elérje őket.... Olyan ari!
Ma a kiságyban hasra fordult és olyan keserves sírásra mentünk be, mert vissza még nem tudott és megijedt. Így fejlődik napról-napra. Holnap reggel kapja a szuriját, szorítsatok, nem akarok lázat.

Andi! Nálunk is majdnem minden nap van kaki, néha nem is 1x, de olyan is volt, hogy 3 napig semmi. De mivel Kinga már nagyobb, gondolom a banán kavarta meg, mert az hasfogó kaja. Ha így reagál kevesebbet/ritkán adj neki.

Verus! Koszos vonat?Kép

Lányok! Van már valaki akinek "megjött" szülés óta?
Most ennyi, majd holnap beszámolok az eseményekről.

Üdv: Pankamama
PM

Sziasztok Lányok!

Off:
Nálunk is matáv telefon van mi a mindenkinet csomagra fizettünk elo az 4500 Ft havonta + általántdíjas a telefon az pedig 4000 Ft.
Így hétköznap este 6-tól reggel 7-ig hétvégén délután 3-tól reggel hétig lehet internettezni.
Vagy van az ADSL szolgáltatás ami 13000 Ft-ba kerül havonta és éjjel nappal van plusz telefon költség nélkül. Ez úgyan az a szolgáltatás mint a Chello a UPC kábeltévénél csak matávon keresztül.
Nálunk a matáv elég jó sebességgel jön 49 000 bps az ADSL pedig hatszor ekkora sebességel jön.

on

sziasztok

bigacsiga Kata
bigacsiga

Sziasztok Lányok!

Ugy látom azért a rossz idõ ellenére, mindenki aki kiruccant jól érezte magát. Irigyellek titeket érte, én is szeretnék már kicsit kimozdulni. Talán majd a nyáron!

Nálunk is a kakival voltak gondok az elmúlt napokban, pedig mi nem is ettünk banánt. 4 napon keresztül nem volt semmi, és már nagyon nyügi volt Tomi, de ma reggelre végre sikerült. Azt nem mondom, hogy teljesen elmúlt a nyügije, de sokkal nyugodtabb volt, mint tegnap. Nagyon gyanúsnak tûnik nekem a foga, mert most már teljesen kifehéredett alul az ínye, állandóan rág, és egy kicsit meg is van duzzadva. Lehet, hogy azért nyafog többet mint szokott.

Játszani mostanában a kezemmel tud nagyon jókat. Amikor magam mellé teszem és a feje fölé teszem a kezemet és mozgatom az ujjaimat nagyon tetszik neki, csak úgy kapkod utána. Ha sikerül elkapnia, akkor szorongatja, feszegeti az ujjaimat és közben jókat rötyög, meg tudnám zabálni ilyenkor olyan aranyos.
A fekvõ helyzetet Õ is nehezen viseli, én azt szoktam hogy a babakocsit félfekvõ helyzetbe rakom és abba teszem bele, így látja, hogy éppen mit csinálok.
A lányomon szoktam mostanában jókat nevetni, megvan ugyan benne az egészséges testvérféltékenység, de azért szereti is a kicsit. Valamelyik nap valamiért sírva fakadt az Öcsi, a lányom rohan és vitte neki a cumit. Vagy a másik; unatkozott a pici én meg nem értem rá szórakoztatni, mondom a Timinek (2,5 éves, most kezd beszélni) meséljen a Tominak. Õ meg éppen a pandamacijával játszott. Odament Tomihoz és megmutatta neki a pandát és elmagyarázta hogy mije hol vam a macinak. Én ahogy hallgattam olyan jókat derültem rajtuk, és a kicsinek meg tetszik mert ha beszél hozzá, neki is nevet.

Pankamama!
MEgint együtt izgulhatunk, mert mi is holnap reggel megyünk szurira. Remélem a lázat megint megússzuk. Kanalat kell vinni nektek is?
Nekem még nem jött meg, de én nem is izgulok miatta, mert a Timi is elmúlt már 1 éves amikor az Õ születése után elõször volt alkalmam újra megtapasztalni. Azt mondják, (persze ez nem biztos, hogy mindenkinél bejön,) hogy miután az éjszakai szopit abbahagyja az ember, utána két hónappal jelentkezik az elsõ vérzés.

Most látom, hogy mennyit írtam, úgyhogy el is dugulok mára. Majd holnap írok, hogy viselte Tomi az oltást.

Sziasztok
Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Szisztok

Újra itthon. Legközelebb ha megyek Balcsira majd viszek laptopot és akkor onnan is lehet netezni. gy szörnyu sok az elmaradás.
Egyébként jó volt lent, a hidegben jól befutöttünk a cserépkályhába és néztük a kinti vihart.
Miska hihetetlen anyás lett. Még mindig csak egy foga van kint. Éjszakánként sokat ébred, gy most szinte állandóan velem alszik, mert csak szopival alszik vissza. így nem leszek olyan fáradt reggelre. Sajnos a két gyerek nem tud egyszerre ébredni, ha végre az egyik tovább alszik a másik biztos korán ébred. Ma Miska 1/2 6-kor fent volt.

Pankamama
A fáradtsághoz dióhéjban csak annyit, hogy lehet egy gombás fertozéstol is. Van errol néhány jó könyv, bioboltokban lehet kapni. A Magyar könyvklubnak is jelent meg 2 éve. Címeket nem tudok, de majd utánanézek.
Persze a gyerkocök is fárasztóak lehetnek.

Mensi: elso szülés után két hónappal már volt (Panni 3 hetes korától napi négy szopásra beállt, éjszaka nem evett)
Most idonként vérezgetek 1-2 napig (doki szerint semmi elváltozás, mensi próbálgatja magát), de Miska 1 hónapos éjszakai nem szopi után most éjszaka többet eszik mint nappal.

Szólítanak a gyerekek

Kata
PaMiKa

Sziasztok
Pankamama, Ancsa szorítok a szuri miatt. De mi a fenének kell hozzá kanál?!!!!!
Geri, esküszöm, hogy állandóan egyre jár az agyunk! Nem tudom, milyen lenne, ha megismernénk személyesen egymást, de azt hiszem jó barátok lehetnénk...Én este szoktam kigondolni magamban, hogy mirol is írjak majd nektek, de mire ide jutok, a gondolatok valahogy kitörlodnek a memóriámból.
Én vittem Csongi egész ruhatárát, nem tudtam mi kellhet, ezért elpakoltam az egész gyerekszobát!Az összes krémet, gyógyszert, kedvenc játékot. Ott kiságyban aludt, ami még az apukájáé volt!!
Csongi pár napja simizi a fejét, egyre többet használja a kezét, megmarkolja a pelenkát, a pólómat.És imádom, amikor szopi közben simizi a cicimet! Minden nap vannak új "hangjai". Tegnap pl. be nem állt a szája. De a legjobban a következo tetszett: Fürdés a nagykádban apucival. A pici fütyi meg ott lóbálózott a vízben. Nézi-nézi, mi meg ott nevettünk. Az apuci igazít egyet a babán, erre Csongi belekapaszkodott a fütyiébe! Alig akarta elengedni!! Hát majd meghaltunk a nevetéstol!
Évi
Évi (Évi)

Még eszembe jutott pár dolog.
Csongi már este 7-kor kezdi a cirkuszt, és addig nem lehet vele semmit csinálni, amíg le nem vetkoztetem. Na akkor elkezd gurgulázni, és majd le repül a pelenkázóról!
A mensirol annyit, hogy szerencsére még nem érkezett meg, bár a múlt héten kétszer is éreztem olyat, mint amikor anno meg akart jönni. Azért nem bánnám míg így ezt a kellemes állapotot!
Évi
Évi (Évi)

Kanál. Legalábbis a mi idõnkben. A háromhónaposan a Di-Per-Te-vel együtt kapnak Sabin cseppeket, a gyermekbénulás (Polio) ellen. És ez az elsõnél (3 hó) még kanálban (teával) ment. (késõbb benne van a szuriban)
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok Lányok!

Túl vagyunk az oltáson, szerencsére Tomi elég jól viselte. Képzeljétek el már kereken 8 kg volt, és 68 cm. Meg is dicsérték, hogy mekkora nagy baba.
Amíg a doktornéni vizsgálta, nagyon jól elvolt, még mosolygott is, de szúrást nem vette jó néven, pláne, hogy kettõ volt. De utána hamar sikerült megvigasztalani. Amikor hazajöttünk kapott egy kúpot, és kb. 4 óráig még úgy viselkedett, ahogy szokott, de 5 órakor elaludt, és azóta úgy alszik mint akit agyonvertek. Fél óránként nézegetem, hogy lélegzik-e még. Pankamama Panka is így alszik? Nem tudom mi lehet az Act-Hib oltásban, de kéthónapos korában is így aludt tõle. Most meg ráadásul még kapott egy Germicid-C kúpot is, biztos az is rátett.

Évi!
A kanál valóban a Sabin-csepphez kell. De most már nem úgy van ahogy Ildi írta, mert most a 3 hónapos Di-Per-Te mellett, a másik oltást a gyermekbénulás ellen kapják. A 4 és 5 hónpos oltáskor meg teában adják a cseppeket.
Tetszik a fütyis sztorid!

Pamika!
Az alvás nálunk is így megy, ha az egyik véletlenül tovább aludna, akkor a másik ébreszt reggel, így én sem szoktam reggel 7 óránál tovább aludni. Neked Panni általában mikor ébred reggel?

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Sziasztok lányok!

Annyi minden történt itt is és nálunk is mióta nem voltam itt. Nem is tudom hol kezdjem.
Anett elkezdett kacagni. Bár be kell valjam kicsit féltékenységgel töltött el, hogy kifejezetten apucit tünteti ki a kacagással, de azért nekem is jut belőle. Imádom nézni, ahogy felismeri a kezeit, összekulcsolja őket, fogja a játékait, sőt át is veszi egyik kezéből a másikba, vagy éppen erőlködik, hogy fordulni tudjon. A napokban kezd új rendszerünk kiakalulni, most úgy áll a helyzet, hogy reggel fél ötkor kelünk akkor szopi, majd ott kell hagyni a kanapén és akkor alszik még kb. fél hétig, de ha felemeljük, hogy visszategyük saját ágyába, rögtön felébred, s két órán keresztül /mint eddig is/ ébren van. Hát ezen ne múljon. Kép
Vasárnap, mintegy szülinapi ajándékomként egy megtestesült angyal volt. Ezt csak fokozta, hogy aznap volt a keresztelője, s bár ilyet én még nem láttam négy lányt kereszteltek egyszerre. Igen büszke voltam, mert az én lányom volt /szerénytelenség nélkül mondhatom/ a legjobb. Sokáig csak nézelődött, hiába sírtak a többiek, majd mikor elfáradt elaludt.
Szegénykém, mintha a templom hatása lenne de azóta is nagyon nyugodt. Volt, egészen ma délután fél háromig, mikor is megkapta a három hónapos oltásokat. A méreckedés, vizsgálatok még vígan, mosolygósan mentek, de az első szuri már nagy sírást eredményezett, a másodiktól még be is kakilt kicsit. De mire kivittük, s a védőnéni hozta a receptet amit kértünk már megint vígan mosolygott.
Innentől kezdve azonban nem lehetett letenni, csak ha elaludt. Természetesen nem is akartam letenni az én hősömet. Most már túl van az előírás szerinti esti lázcsillapítón, s fájdalmasan durmol. Remélem holnapra nem lesz lázas. Eddig eszembe sem jutott, de jó, hogy mondjátok, hogy legközelebb már kanalat is vigyek.
Pankamama, Ancsa remélem Nálatok sem volt nagyobb gond eddig az oltásokkal.
Mensi, eddig nincs, de ha igaz, hogy az éjszakai szopi elmaradása után két hónappal várható, akkor már nincs sok időm. Kép Hacsak a reggel fél ötöt nem titulálom éjjelnek. Kép
Ja Anett, 4950 gramm és 61 cm! A doktornéni belenyugodottt, hogy csak heti kb. 10 dekát gyarapszik, főleg, hogy ma megtudta, én sem tettem másként ennyi idősen.
Úgy látom ma bepótoltam, hogy napokig nem írtam. Kép

Puszi,
Mse
Mse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?