Sziasztok!
Szipola!
De hiszen nem is írtál hülyeséget!!! Sőt!
Egyébként pl. a nehezen született babák között is sokkal több a hasfájós. Ez is jelzi, hogy milyen fontos lenne a baba szempontjait is szem előtt tartani a szülésnél... Na, de ez már messzire visz.
Ha nektek jó az édesköménytea, akkor persze, hogy igyad. babától is függ, hogy hogyan reagálnak, és ezek szerint nektek nagyon bevált!
Laktoherb: igazából a legjobb tejszaporító a gyakori, korlátozások nélküli szopi
Szerintem ezért van sok tejcid. Ha nálatok nem okoz gondot a Laktoherb, és ha te is szereted, akkor ihatod nyugodtan, de azt is megpróbálhatod, hogy fokozatosan csökkented a mennyiségét, és figyeled, mi történik.
Védőnő
Amit a kórházról írtál, az viszont nagyon jól hangzott!
Judit!
Akkor a végén kezdem: nem, nem kéne leszoktatni az éjszakai szopiról. Majd leszokik magától, ha már nem lesz rá szüksége, lehet, hogy egyik napról a másikra. Abban igazad lehet, hogy nem föltétlenül az éhség motiválja a fölkeléseket, de hát a tejcsi meg a szopizás annyi mindenre jó még az éhség csillapításán kívül!
Egyrészt ha jön a foga, akkor lehet, hogy a fájdalom, viszketés az alvásban is zavarja, a tejecske meg szuper fájdalomcsillapító (ezért kérheti gyakrabban nappal is). Másrészt ilyenkor annyi minden történik velük napközben, annyi mindent csinálnak, hogy éjjel jó meggyőződni arról, hogy anya ott van, mindig hozzá lehet bújni, mindig biztonságot ad. Ha nagyon fáradt vagy napközben, esetleg pihenhetsz vele, amikor ő is alszik pl. ebéd után (én így csinálom
).
Harapás: ha mindig a szopi végén történik, akkor figyelheted, hogy mikor lassul a szopi üteme, és megpróbálhatod még a harapás előtt elvenni a cicit. Vagy olyankor közelebb húzni magadhoz, ezzel beljebb kerül a szájába a cici, és nem tud harapni. És persze mindig mondd is neki, hogy ezt nem szabad, anyának fáj.
Norci!
Lehet, hogy félreérthető voltam: szóval nem föltétlenül rossz vagy hiba a váltott mellből történő szoptatás, sőt, ha tejszaporításra van pl. szükség, akkor nagyon is jó. De figyelni kell rá, hogy magától csatlakozzon le a ciciről a baba. Akkor érdemes megpróbálni a csak 3-4 óránkénti ciciváltást, ha a babád a nagyon gyakori (akár negyed- félóránkénti)szopizók közé tartozik, viszont azt látod, hogy ez mintha bántaná a pociját.
Kistesó mielőbbi beköltözéséhez drukk!!!
Anita!
Köszi!
Cukros víz és Espumisan helyett én azért először a mechanikus dolgokkal próbálkoznék, mint a pocakmasszázs, tornáztatás. Az alkarra fektetős pózt próbáltátok? Nálunk nagyon bevált még a "kakilópóz"
, amikor én hanyatt feküdtem, a lábaimat fölhúztam, és a pocakomra ültettem a babát úgy, hogy a fölhúzott térdeimnek támaszkodott. Ez általában hamarosan eredményre vezetett
Jó még, ha pl. kendőben vagy a kezedben ringatod úgy, hogy föl vannak húzva a lábai. A mozgás meg a póz is segíthet.
Hajtós dolgokkal is kísérleteznék még a te étrendedben: mák, barack, szilva, szőlő, kivi?
De ha végül is semmi nem jön be, és úgy érzed, hogy a cukros víz segít, akkor adjad azt. A bélflórának nem túl jó, de pár korty szerencsére a szopiba nem nagyon zavar bele. Viszont nagyon kell vigyázni arra, hogy ne legyen belőle egyre több, hogy ne kezdd adni mindenfélére, hanem előbb próbálj más dolgokat is. Mert ilyenkor az a veszély, hogy az ember egyre könnyebben nyúl hozzá.
Cicifájdalom: ha ég szopi közben és utána is, és fehér foltok is vannak rajta, akkor valószínű, hogy egy gombás fertőzésről van szó. Lehet, hogy a sebeken keresztül fertőződött meg. Robi szájában nincsenek fehér foltok az ínyén vagy oldalt? Vastag fehér lepedék a nyelvén?
Glicerin-bóraxot recept nélkül lehet kapni a patikában, azzal kellene kenni a cicidet is szopik előtt-után, és Robi száját is (akkor is, ha tünetmentes).
Nagyon ügyik vagytok, hogy kitartóan próbálkoztok! Lehet, hogy Robinak is az kell, hogy kicsit ügyesedjen, nőjön. Ha másképp nem megy, csinálhatod azt is, hogy bimbóvédővel kezdesz, aztán lecsúsztatod a ciciről.
Nem baj, hogy nincs mérlegetek! Valszeg csak halálra stresszelnéd magad, hogy most miért ennyit vagy annyit szopizott
Így meg nem tudsz mást tenni, mint a babát figyelni
Ha görcsök közben is tátog, próbáld cicire rakni. A szopi fájdalomcsillapító is, no meg reflexesen segíthet a kaki/puki kiürülésében. Olyan nincs, hogy a cici fölázik, ha jól van mellen a baba, akkor órákig is lehet a cicin.
Kórház
További ugyanilyen sok türelmet és kitartást!
Pele