Zsibima!
Most nem tudom hirtelen, irtam-e Neked már, hogy nekem is 3 gyerekem van, Máté 18 éves és utána jöttek a kicsik (egy alomból).
A szülészorvosom javasolta az amniót, de a lombikos dokim nagyon lebeszélt róla mindkétszer, és én nagyon bizom benne. Ő a markeres vizsgálatot javasolta, ami 94-95% biztos. Az amnio kb 97%. A közte lévő különbség 3 %. Azt kell mérlegelni, hogy bevállalod-e a tévedés 3 %-át, vagy a lehetséges vetélés 1 1/2-2 % át. Én nem vállaltam be, a vetélésem 22 hetesen történt (nem amnio miatt), és ugy döntöttem, ezt még egyszer nem tudnám elviselni. Beszélgettünk Dezsővel a lehetséges kockázatról, beteg babáról, és arra jutottunk, hogy az esélyt nem vehetnénk el, és aki közénk akar jönni- ha egészséges, ha beteg- fogadnunk kell. Mert betegen is a miénk lenne. És szerencsére egészségesek lettek.
Hát, valóban a döntés a legnehezebb, mire felfogja az ember és el is fogadja, hogy meddóségi szakemberhez kell fordulni. Ez nálunk is éveket vett el... És az a görcs, amiről Icus is irt, hogy tudod, hogy ketyeg az óra, ugranak a lehetőségek mert nem sikerül... Ez is egyre feszültebbé teszi a várakozást, aminek ugyebár stresszmentesnek kéne lenni, a pozitiv hozzáállás a siker egyik záloga... Bár gondolkodás nélkül ujra nekiállnék, ha kellene, de tény, hogy nem könnyü. Igy utólag viszont nem is tudom, hogy tudtam mégis szinte természetesnek venni?
Icus!
Emese egész pár héttel ezelőttig hálózsákban aludt, ami nekem nagyon jó volt, mert nem kellett aggódnom a kitakarózás miatt. Sajnos azonban kb 2 hete közölte (igy télviz idején) hogy Ő nem veszi fel többet
Pedig már sprintelni is tudott benne
A rácsos ágy egyelőre eredeti állapotában, nem akarom levenni a rácsait, mert attól félek, komoly gond lenne az elalvással. Igy is bevet minden lehetőséget...
A takaróval nincs probléma, általában önállóan betakarózik, persze éjjel 1-2x megnézem, de ritkán rugja le.
Mátét is csak kb 3,5 évesen vettem ki a kiságyból, amikor már tudta mi a rend az alvás körül.
Mandulácska!
Maga az elalvás nálunk is állandó probléma, és hiába mondja a magáét mondjuk 1/2 10-ig, reggel akkor sem alszik tovább, na nem is kell, 8-ig huzza a lóbőrt. A lefekvés utáni idő viszont változatosan telik: vizet kér, most takarjam be, most hol a macija, vagy egyszerüen csak "mamamamamamama" majd "apapapapapa", és megjegyzi az apjának: "Kértem vizet, mama kiabált, nem hoz többet!" Micsoda anya!
Azt mondod könnyen veszem az akadályokat? Hát lehet hogy ez is hozzájárul a sikerhez minden téren. De én valójában nagyon tudom élvezni ezt az egész káoszt, csatazajt meg miegyebet ami nálunk van, és én kuncogok a legjobbakat napközben rajtuk, nem kell nekem cirkuszba vagy kabaréba menni itthonról
elég ha Őket lesem. Mostmár Emese pl. tökélyre vitte a kuszást, tekeregnek egymás után a lakásban. Igy sokkal könnyebb dolgom is van, mert szépen lefoglalják egymást, Lukunak ugy tünik nagyobb élvezetet okoz Emese látványa bármelyikünkénél, Pöri meg mindig kapható a bohóckodásra.
Eszembe is jutott, mikor ott tartottunk Pörivel, hogy kikuszott a hálóból, hogy csalogatta Dezső. Erre Luku esetében nem kellett energiát forditanunk, mert ma Emese utmutatásával megtette ezt a bátor lépést minden különösebb buzditás nélkül. Igazán könnyü dolgunk van.
Délután aludtak, és kb egyszerre ébredtek, hallom ám a bébiőrből Pörimet: "Luku, aludjál, ne kiabáljál!"
Luku nem aludt tovább, és Emese sem.
Nekem mesélni sem kell folyton, ma odaült a kisszékébe Luku mellé, és azt mondta: "mesélek Lukunak, jó?" és szépen előadta, amit látott a képeskönyvben.
Hát ilyenek után mondja valaki, hogy nem kell ide még egy gyerek
Kistesón egyébként ettől a hónaptól élesben dolgozunk! Figyel már a lila labda
Kellő időben, 1x be fogjuk vetni (legalábbis Lukunál elég volt az az 1)
Fanny!
Szomoruan olvasom, mi történt Nálatok! Kitartást és jobbulást kivánok, bár ebben a korban ez már... tudom hogy gázos...
Melinda!
Szigorlathoz 1 kalappal!
Viola (a balesetes kislány) továbbra is kétséges állapotban, 11 körül tudok majd többet. Egyébként felháboritó, a János intenzivjén fekszik, kizárólag a 2 szülő lehet Vele de csak 9-este 9 -ig! Nem mintha a kézsimitáson, beszéden kivül tehetnének érte bármit is, de nem lenne mindegy, hogy ott kuporog a széken éjjel is az anyja??? Szánkóbaleset volt, a feje ripityára tört, szilánkos koponyatörés, agyi ödéma, az agyvize folyt a füléből, reflexek teljes hiánya, arccsonttörés, szóval iszonyatos állapotban van, ráadásul légmellet kapott, láza lett. Mindez egy gyönyörü kislánnyal történt. Ha felébred az alvásból is, kérdéses, hogy mennyire sérült? MRI vizsgálatra kéne vinni, de nincs szállitható állapotban, ráadásul 5 helyen vannak benne különböző csövek, meglékelték a koponyáját és ugy vezetik ki a vizet stb stb. Semmit nem tudnak mondani az orvosok egyelőre. El sem tudom képzelni, mit élhetnek át a szülei, ez már a 2. gyerekük!!!
Máté jövő héten készül sielni, Franciaországba mennek a barátaival