Új privát üzeneted érkezett!

Melcsi-nekem a legszörnyűbb a várakozás lenne. Én mindent azonnal akarok! :D Néhány hónap is örökkévalóságnak látszik, nemhogy éveket várni...A lényeg, hogy végülis összejött az első és a második baba is!
Tényleg javasoltak/csinálnak neked amniót? Ez a kérdés izgat engem nagyon, mert ha oda kerül a sor, nagyon félnék...és már most ezen idegesítem magam! :oops:
Vendég

Melcsi
A rokon kislányról van valami hír? Jaj, szörnyű amit leírtál. Szánkó baleset volt? Mielőbbi felépülést neki!

Mandula
Ilyen jel még sosem jutott eszembe, pedig néha nagyon találó lenne :lol:
Reggel tovább alszik Mese így hogy később alszik el? Majd visszaáll biztos, szerintem tedd le a szokott időben, ha látja hogy nincs kecmec visszaszokik.
Képzeld, Anna a 2 ünnep között reggel 9-1/2 10-ig aludt, nagyon élveztük a reggeli lustálkodást :D Ahogy apa ismét dolgozni kezdett, visszaállt a 8 órai kelés ( bár előtte 6-7 között felsír a tejért, de azzal visszaalszik)
Nálunk Anna sokszor fél órát is ébren fekszik mire elalszik. Sokszor már azt hiszem alszik, moccanatlan az ágyában, szeme majdnem csukva, de ha be akarom takarni kipattan a szeme és felélénkül. Csak akkor lehet betakarni ha már igazán alszik.

Körkérdés: nálatok mikortól viselték el a gyerekek a takarót magukon? És mennyi idősen kerültek rendes ágyba?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Zsibima
Bár keérdés nem nekem szólt, de nekem csináltak amniót, és most is lesz... Én is tartok tőle, de még jobban a rendellenességektől...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Zsibima
Ha félsz az amniótól, áthidaló magoldás az integrált teszt, csak vérvételből áll és hamar meg van az eredmény. De a találati biztonsága csak 94% és mi van ha a maradék 6 jön be...?
Mint látod, én sajnos kissé pesszimista vagyok, ez nem jó de hát ez van...
http://www.downszures.hu/site.php?mid=4

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:06-kor.
fanny01

Sziasztok!

Zsibima! Nekem is volt amnio, illetve chorionbiopszia (ez hasonló mint az amnio, csak korábban lehet megcsinálni és hamarabb van eredmény), szerintem ha betartod utána amit az orvos mond, akkor nem lehet baj. De te most ne idegeskedj semmin, most koncentrálj(-atok) a babagyártásra :wink: :lol: !

Icus! Hát én már hetek óta meg akarom kérdezni, hogy ti hogy takarjátok be a babát? Emese egyszerűen nem tűri a takarót. Van amikor már egy órája alszik, betakarom és rögtön felébred. Nálunk elég meleg van a lakásban meg adok bodyt a pizsi alá, így nem fázik meg, de jobban szeretném ha betakarhatnám.
Reggel ugyanaddig alszik a kisasszony így is, kb. fél 8-ig. Remélem visszaszoki a rendes alvásba....
Biztos kevesebb időd lesz a fejésre "tejcsi-harcra", de ne is idegeskedj miatta, minden cseppje fontos, de a tápival sincs semmi baj!
Mikor lesz az amnio?

Fanny, Melinda, Regi (már Pagát nem is merem írni :? ) írjatok ti is.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Fanny!
Nagyon sajnálom Anyukádat, jobbulást kívánok Neki! Neked pedig sok erőt és kitartást az elkövetkezendő időkre! Azért visszavárunk.

Puszi

KépKép
mandula35

Szücsi- a kérdés neked szólt!!! Csak ma nagyon szétszórt vagyok!!! :D Ma lett biztos, hogy az egyik lány akivel nagyjából eg y időben vetéltünk el, újra terhes! Nagy örömömben, teljesen össze-vissza irkálok itt! :D Köszi az infót, sajna ugyanúgy félek...

Mandula- neked is köszi! :D

Fanny-sok erőt és kitartást kívánok neked, anyukádnak pedig gyógyulást!!!
Vendég

Sziasztok!
Két tétel között bekukkantottam (holnap szigorlatozom), de ígérem, hogy utána jövök.

Éva!
Nagyon sajnálom az anyukádat, szorítok nektek.

Sheila!
Gyönyörű a pici Maja, ügyes voltál, még egyszer gratulálok!

Icus, Mandula!
Hálózsákot nem viselik el a lányok? Benji még mindig abban alszik éjszaka. A kiságyat pedig csak februárban alakítjuk át, amikor már óvodás lesz. (önző módon így még problémamentes a délutáni alvás)

Zsibima!
Én is üdvözöllek. Ne aggódj a korkülönbség miatt! Az én fiaim 21, 14 és 3 évesek. Ugyanabból a házasságból vannak és bizony én már 45 éves vagyok. Egyébként chorionbiopsziám nekem is volt a legkisebbnél. Hasonlóan gondolkodom, mint Icus.

Melinda
fermel

Fermel-már át"nyálaztam" az egész netet a genetikai vizsgálatokkal kapcsolatban, de nem igazán nyugtatott meg egyik sem. A vérvizsgálat lenne a leg "bababarátabb" megoldás, de az meg nem 100 %-os. Én nagyon félek a vetélési kockázattól, főleg hogy én sajnos anélkül is hajlamos vagyok elvetélni... :cry: De attól még jobban félnék, hogy beteg babát szüljek...hát nehéz, de bízom benne, hogy mire odáig eljutok, tudni fogom a helyes választ!
Megnyugtató itt köztetek, mert bizony néha úgy néznek rám, mint egy ufóra, hogy én még gyereket akarok ebben a korban...mikor már ekkora gyerekem van. De én akarok és kész!!! :D
Vendég

Zsibima!
Most nem tudom hirtelen, irtam-e Neked már, hogy nekem is 3 gyerekem van, Máté 18 éves és utána jöttek a kicsik (egy alomból).
A szülészorvosom javasolta az amniót, de a lombikos dokim nagyon lebeszélt róla mindkétszer, és én nagyon bizom benne. Ő a markeres vizsgálatot javasolta, ami 94-95% biztos. Az amnio kb 97%. A közte lévő különbség 3 %. Azt kell mérlegelni, hogy bevállalod-e a tévedés 3 %-át, vagy a lehetséges vetélés 1 1/2-2 % át. Én nem vállaltam be, a vetélésem 22 hetesen történt (nem amnio miatt), és ugy döntöttem, ezt még egyszer nem tudnám elviselni. Beszélgettünk Dezsővel a lehetséges kockázatról, beteg babáról, és arra jutottunk, hogy az esélyt nem vehetnénk el, és aki közénk akar jönni- ha egészséges, ha beteg- fogadnunk kell. Mert betegen is a miénk lenne. És szerencsére egészségesek lettek.
Hát, valóban a döntés a legnehezebb, mire felfogja az ember és el is fogadja, hogy meddóségi szakemberhez kell fordulni. Ez nálunk is éveket vett el... És az a görcs, amiről Icus is irt, hogy tudod, hogy ketyeg az óra, ugranak a lehetőségek mert nem sikerül... Ez is egyre feszültebbé teszi a várakozást, aminek ugyebár stresszmentesnek kéne lenni, a pozitiv hozzáállás a siker egyik záloga... Bár gondolkodás nélkül ujra nekiállnék, ha kellene, de tény, hogy nem könnyü. Igy utólag viszont nem is tudom, hogy tudtam mégis szinte természetesnek venni?
Icus!
Emese egész pár héttel ezelőttig hálózsákban aludt, ami nekem nagyon jó volt, mert nem kellett aggódnom a kitakarózás miatt. Sajnos azonban kb 2 hete közölte (igy télviz idején) hogy Ő nem veszi fel többet :shock: :evil: Pedig már sprintelni is tudott benne :lol: A rácsos ágy egyelőre eredeti állapotában, nem akarom levenni a rácsait, mert attól félek, komoly gond lenne az elalvással. Igy is bevet minden lehetőséget...
A takaróval nincs probléma, általában önállóan betakarózik, persze éjjel 1-2x megnézem, de ritkán rugja le.
Mátét is csak kb 3,5 évesen vettem ki a kiságyból, amikor már tudta mi a rend az alvás körül.
Mandulácska!
Maga az elalvás nálunk is állandó probléma, és hiába mondja a magáét mondjuk 1/2 10-ig, reggel akkor sem alszik tovább, na nem is kell, 8-ig huzza a lóbőrt. A lefekvés utáni idő viszont változatosan telik: vizet kér, most takarjam be, most hol a macija, vagy egyszerüen csak "mamamamamamama" majd "apapapapapa", és megjegyzi az apjának: "Kértem vizet, mama kiabált, nem hoz többet!" Micsoda anya!
Azt mondod könnyen veszem az akadályokat? Hát lehet hogy ez is hozzájárul a sikerhez minden téren. De én valójában nagyon tudom élvezni ezt az egész káoszt, csatazajt meg miegyebet ami nálunk van, és én kuncogok a legjobbakat napközben rajtuk, nem kell nekem cirkuszba vagy kabaréba menni itthonról :lol: :lol: :lol: elég ha Őket lesem. Mostmár Emese pl. tökélyre vitte a kuszást, tekeregnek egymás után a lakásban. Igy sokkal könnyebb dolgom is van, mert szépen lefoglalják egymást, Lukunak ugy tünik nagyobb élvezetet okoz Emese látványa bármelyikünkénél, Pöri meg mindig kapható a bohóckodásra.
Eszembe is jutott, mikor ott tartottunk Pörivel, hogy kikuszott a hálóból, hogy csalogatta Dezső. Erre Luku esetében nem kellett energiát forditanunk, mert ma Emese utmutatásával megtette ezt a bátor lépést minden különösebb buzditás nélkül. Igazán könnyü dolgunk van.
Délután aludtak, és kb egyszerre ébredtek, hallom ám a bébiőrből Pörimet: "Luku, aludjál, ne kiabáljál!" :lol: Luku nem aludt tovább, és Emese sem.
Nekem mesélni sem kell folyton, ma odaült a kisszékébe Luku mellé, és azt mondta: "mesélek Lukunak, jó?" és szépen előadta, amit látott a képeskönyvben.
Hát ilyenek után mondja valaki, hogy nem kell ide még egy gyerek :D
Kistesón egyébként ettől a hónaptól élesben dolgozunk! Figyel már a lila labda :wink: Kellő időben, 1x be fogjuk vetni (legalábbis Lukunál elég volt az az 1)
Fanny!
Szomoruan olvasom, mi történt Nálatok! Kitartást és jobbulást kivánok, bár ebben a korban ez már... tudom hogy gázos...
Melinda!
Szigorlathoz 1 kalappal!

Viola (a balesetes kislány) továbbra is kétséges állapotban, 11 körül tudok majd többet. Egyébként felháboritó, a János intenzivjén fekszik, kizárólag a 2 szülő lehet Vele de csak 9-este 9 -ig! Nem mintha a kézsimitáson, beszéden kivül tehetnének érte bármit is, de nem lenne mindegy, hogy ott kuporog a széken éjjel is az anyja??? Szánkóbaleset volt, a feje ripityára tört, szilánkos koponyatörés, agyi ödéma, az agyvize folyt a füléből, reflexek teljes hiánya, arccsonttörés, szóval iszonyatos állapotban van, ráadásul légmellet kapott, láza lett. Mindez egy gyönyörü kislánnyal történt. Ha felébred az alvásból is, kérdéses, hogy mennyire sérült? MRI vizsgálatra kéne vinni, de nincs szállitható állapotban, ráadásul 5 helyen vannak benne különböző csövek, meglékelték a koponyáját és ugy vezetik ki a vizet stb stb. Semmit nem tudnak mondani az orvosok egyelőre. El sem tudom képzelni, mit élhetnek át a szülei, ez már a 2. gyerekük!!! :cry: :cry: :cry:
Máté jövő héten készül sielni, Franciaországba mennek a barátaival :shock:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Kép
Kép
Kép
Kép

melcsi1967

Melcsi-köszönöm a válaszodat, én is ezt a megoldást szeretném majd választani! Persze a dokim véleményét majd én is meghallgatom, de még nem beszéltünk erről, az utóbbi terhességemnél nem jutottunk el eddig...
Nagyon édesek a gyerekek, a kislányodon látszik, hogy anyáskodik a kicsi fölött... :D
Vendég

Sziasztok!

Melinda! Emese is aludt hálózsákban, de nagyon nehezen viselte, hogy beletekredett a lába.... Aztán amikor utoljára adtam rá, már el sem aludt csak tekergőzött :( . Egyébként így takaró nélkül is mindíg izzad a feje, csak én aggódom. Sok sikert a vizsgákhoz! (irigyellek ám, hogy még van energiád és kedved tanulni!)

Melcsi! Húú, milyen szép nagyfiú már Luku is :shock: :lol: ! És Emese igazán gondoskodó testvér :lol: !
Naná, hogy lila labda :wink: :lol: :lol: !
Nagyon szörnyű ami a kislánnyal történt, nem is tudok mit mondani...... Sokat van eszemben és nagyon szorítok, hogy felépüljön :!: :!: :!:

Szép napot mindenkinek! (itt megint ronda ködös-nyálkás idő van :( )

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Szerencsésen túl vagyok a szigorlaton. Írásbeli volt, de ugyanúgy, mint egy szóbelin tételekből kellett húzni és aztán a kihúzottról írni. A decemberi vizsgám anyaga is az egyik tétel volt. Erre mit húzok ki? Azt! Úgyhogy, ha nem tanultam volna semmit a szigorlatra, akkor is tökéletesen meg tudtam volna írni. Azért nem bánkódom a tanulás miatt, mert államvizsgán ugyanezek a tételek lesznek, néhánnyal kiegészülve. Az pedig már szóbeli lesz. Az eddigi jegyeim, amiket megtudtam ötösök, de a három beadott munkát még nem értékelték.
Egyébként kifejezetten jólesett ez a kis tanulás, azért az egyetemi matek szakhoz képest egyelőre egy sétagalopp. Bár a második félévben lesz közigazgatási jog, amivel riogatnak rendesen. Persze az is hozzátartozik, hogy most ugye itthon vagyok, Benjit pedig a nagyszülők elvállalták pár napra, így tudtam tanulni. Februárban pedig ovis lesz a kicsi fiam ( el se tudom hinni!!), így a szakdolgozat írásánál, meg az év végi vizsgáknál már megoldott lesz nagyszülők nélkül is a felügyelet. Már nagyon készül ám Benji. Bár úgy tűnik, hogy egy darabig tévhitben volt. Kérdeztem tőle a múltkor, hogy kik vannak az óvodában és mit lehet ott csinálni. A válasz a következő volt: Játszani lehet, gyerekek vannak ott, meg te. Azt hitte a drágám, hogy én is ott leszek. Nagyon nem rendült meg látszólag, amikor felvilágosítottam a valóságról. Majd kiderül, hogy hogyan fogja viselni. Bár én nagyon csodálkoznék, ha gond lenne a beszoktatással. A két nagynál sem emlékszem semmi problémára, simán vették anno az óvodáslétet. Amivel még riogatnak, hogy majd sokat lesz beteg. Szerintem ez nem feltétlen lesz így. A nagyok sem voltak különösebben betegesek még az elején sem, pedig egyik sem volt előtte bölcsődés. A bárányhimlőn ugyan mindketten kiscsoportban átestek, de az ellen meg Benjit beoltattam.
Ajánlok nektek egy szenzációs könyvet. Vekerdyvel és Ranshburggal írt egy interjúkötetet Révai Gábor. Még így tanulás mellett is három nap alatt elolvastam, annyira tetszett. Ranshburg szerint Benji egy zseni. ( na jó, ezt eddig is tudtam!) A viccet félretéve, azt írta, hogy amelyik gyerek 3 hónaposan nyúl a tárgyak után az egy zseni. Mivel ezt csak 4-5 hónaposan szokták csinálni a gyerekek, és ebben a korban 1-2 hónap rengeteget számít. Emlékeim szerint Benji 3 hónaposan kezdte ezt a tevékenységet csinálni, de azért a biztonság kedvéért megnéztem a feljegyzéseimet. Április 25- nél az állt ( és ő január 23-án született), hogy már megfogja a tárgyakat. Bizony emlékszem, hogy a fölé állított trapézról lógó játékokat megfogta. Érdekes, hogy bizonyos szakemberek szerint ez a trapéz nem jó játék, mert nem készteti hely és helyzetváltoztatásra a gyereket. Ehhez képest Benji 4 és fél hónapos korban úgy forgott mindkét irányba, mint a ringlispíl.( Melcsi után szabadon) Igaz, hogy közel sem volt egész nap fölé állítva ez a játék. Visszatérve a könyvre. Ez csak egy szösszenet volt belőle. Nagyon sok érdekes dologról van benne szó.

Melcsi!
Nagyon- nagyon sajnálom a kislányt, akivel a szánkóbaleset történt. Ezt tényleg kibírhatatlan egy szülőnek, főképpen azok után az előzmények után, amit írtál.

A gyerekeid nagyon jó fejek! Luku is már milyen kis okos. Látom nagyon érdeklődve nyúlt a karácsonyfadísz után.
Örömmel olvastam a soraidat a kisággyal kapcsolatban. Az utóbbi időben ugyanis már komoly lelkiismeret furdalásom volt miatta. Máshol ugyanis azt olvastam, hogy már 1,5 éves gyerekeknél az a téma, hogy mikor szedik szét a kiságyat. Még Benji is teljesen kényelmesen elfér benne (70*140-es). A délutáni alvás szerintem nem mindig menne zökkenőmentesen. Ugyanis van, hogy próbálkozik, hogy nem kéne aludni, de én nem engedek és bizony 5 perc múlva már minden esetben alszik. ( nincs sírás vagy hiszti csak mondogatja egyszer- kétszer, hogy ne menjünk aludni) Mindenestre mondtam neki, hogy amint óvodás lesz, szétszedjük az ágyat. Erre rámnéz csodálkozva és megkérdezi, hogy és akkor kimehetek meg bemehetek egyedül? Hallani kellett volna, ez így leírva nem adja vissza a meglepődését.

Most már befejezem. Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Melinda!

Köszönöm a gratulációt, és örülök, hogy újra itt vagy Te is :) :) :)
képzeld van a Kolpingban "babaúszó" tábor, kértem is ajánlatot áprilisra (akkor már Maya 4 hónapos lesz, és három hónapos kortól lehet menni), remélem nem nagy merénylet ellene, de nagyon szeret fürödni :) :) :)

ennek úgy örülök, mert Melissának sajnos víziszonya van, nem akarom, hogy Mayácska is ilyen legyen :roll:
tehát megyünk 5 éjszakára, ezt is jobb most elkezdeni, mert Melissával szinte ki sem mozdultunk 3 évig, meg is látszik rajta :(

Fanny!

Nagyon sajnálom Édesanyádat, kívánok sok erőt, kitartást Nektek, és azt, hogy felépüljön a betegségből, amennyire lehetséges (az apósomnak 2x volt agyvérzése, mindkétszer szinte teljesen rendbejött )

Melcsi!

megkönnyeztem Violát :( :( :(
szegény szülei :( :( :( Istenem, bele sem merek gondolni a helyzetükbe...mi lesz azzal a gyönyörű kislánnyal? :(

A Te optimizmusod, és a könnyedség, ahogy veszed az akadályokat, valóban irigylésre méltó :wink:

Zsibima!

Leírom én is, hogy döntöttem amnio-ügyben, hátha segítek...
én is féltem a vetélés kockázatától, ezért kértem Czeizel dr. véleményét is (hozzá jártunk az első vetélés után), Ő azt mondta, hogy ha a lánya lennék akkor sem javasolná az amniót első körben, inkább az Integrált-teszt...(ezért döntöttem a teszt mellett)
de elhatároztam, ha kétes lesz az eredmény, akkor megcsináltatom az amniót...az eredmény 1:15000 lett, ami nagyon jó, de tudni kell azt is, hogy a teszt első részénél csinálnak genetikai UH-t is, ami nagyon alapos, és egy nagyon jó szakember végzi...
ott teljesen jó volt a tarkóredő érték , és látható volt a babának az orrcsontja (a downos babáknál nem látszik ennyi idősen), úgyhogy én már akkor megnyugodtam :)
aztán többet nem is foglalkoztam a dologgal
úgyis volt még jónéhány uh-vizsgálatom :wink:

de ez a Te döntésed kell, hogy legyen, és úgyis jól döntesz majd, ha a szívedre hallgatsz :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!
Elgondolkoztató, amit Czeizel dokiról irtál az amnióval kapcs. Nekem ugyanezt mondta Krizsa doktorom (lány helyett feleséggel társitva). Miért lehet az, hogy két jelentős szaktekintély is ugyanazon a véleményen van? Mert igenis nagy a vetélés kockázata, és egészséges életeket kockáztatnak sokszor feleslegesen! És van nekem erről persze hátsó gondolatom is... Ismertettem annak idején...
Hogy veszitek az akadályokat?
Vidd is uszni Majácskát, és egyáltalán, bátran mozogjatok a gyerkőcökkel, előnyükre válik, ha minél több inger éri őket. Nem lesz korai, mi is mentünk Bükfürdőre mikor még Luku épp 3 hónapos sem volt.
Melinda!
gratulálok a szép eredményeidhez!
Ovis lesz a kicsi fiad? Most született...
A könyv engem is érdekelne, pontos cime? A felfüggesztett játékkal kapcs. én is észrevettem, hogy jól elvannak alatta és békésen nézik, főleg Luku volt ilyen, de nekünk csak a kiságyban van ilyen játék és abban csak alvás céljából tartózkodik (ujabban azért zsákostul hasrafordul meg bohóckodik is benne :shock: )
Kiságy- ez lesz a fő motiváció! Ha mégis gond lenne hogy Nélküled van oviban! Aki nagyfiu, óvodás, annak lehet nagy ágya!
Nálunk még nem merült fel hogy lehet más ágyban is aludni, szerencsére Luku kiságya is ott van ugye, Ő meg sokszor játszik Lukut :D Nem kérdezte még.
Pedig folyton kérdez: Mi ez, mi történt, hol van ez-az,hová megyünk, miért, ez a legujabb.
Icus!
Lenne Hozzád 1 kérdésem. Mit tudsz Te a kisgyerekek olyan megnyilvánulásáról, mintha 2 lenne belőlük. Konkrétan: nekünk van 1 "baludánk", akit esténként keresünk : "baluda, itt vagy? Elment anyukájával aludni", és tegnap, köhögés után azt mondta: "Nem Emese köhögött, Baluda köhögött". Remélem ez nem valami skizofrén hajlam! :shock:
Tegnap átrendeztem a nappalit, a játékokat beraktároztam Mátéhoz addig, a kislányom erre: "Hol vannak a játékaim?" De nagyon jó lett, most van a nagy térnek 1 étkező része, meg 1 játszóház része :D Eddig meg mindenhol játszóház volt.
Ma disznótor van nálunk. Ezért kukorékolok ilyen korán, a malacka már perzselődik, a hagymákat megpucoltam, zöldségek konyhakészen, hagyma megdinsztelve, csak a husra várok már a reggelihez meg a vacsorához.
Mandulácska!
Köszönjük, minden gondolat segit Violán, ez biztos!
A dokik tegnap először azt mondták a szülőknek, hogy valami halvány esélyt látnak, de továbbra is alszik...

Nem irtam a kép alá, de remélem kivehető, hogy Emese az egyiken épp fésüli Lukut a Bellababa fésüjével :lol: :lol: :lol:

melcsi1967

Sheila-örülök, hogy jól vagytok! :D Köszi, hogy leírtad az integrált tesztről a véleményedet én 100 %-ra tudom, hogy bárki bármit mond azt választom, de kiváncsi vagyok mindenki véleményére! Nem érdekel mennyibe kerül, egy vetélést nem kockáztatok meg, 2 bőven elég volt... (képeket nem láthatunk kicsi Mayáról??)

Ééés képzeljétek mostanában állandóan egy gyöngyörű kisfiút látok álmomban, aki az én fiam...úgyhogy remélem nemsokára aktuális is lehet a fenti teszt... :D

Melcsi-tök jó a disznóvágás!!! Én pestről 2 éve költöztem vidékre, és addig nem is tudtam, h. ilyen fincsi kaják készülnek disznóból... :D azóta imádom!!! :D
Vendég

Sheila!
Szerintem is nyugodtan menjetek Majával tavasszal kikapcsolódni. A Kolpingban meg különösen megvan minden, amire egy ilyen picinek szüksége lehet és Melissa sem fog unatkozni.

Melcsi!
A könyv tehát a következő:
Révai Gábor: Beszélgetések nem csak gyerekekről Ranschburg Jenővel és Vekerdy Tamással Park Kiadó
(Most látom, hogy az előző írásomban Ranschburg nevéből következetesen kihagytam a c betűt.)
A www.bookline.hu alatt olvashatsz is róla. (még részleteket is lehet olvasni belőle)

Zsibima!
Kívánom, hogy hamar teljesüljön az álmod!!

Melinda
fermel

Fermel-köszönöm, reménykedem én is :D
Vendég

Sziasztok!
Ne haragudjatok, de nem fogok most mindenkire reagálni! Elég nehéz napok vannak mögöttem. De ahogy itt olvasgatom a hsz-okat nincs egy panasz szavam sem!
Szegény Viola, még a férjemnek is elmeséltem! :cry:
Éva! Anyukádnak és Neked is sok erőt!
Icus! Köszi a cikkeket! Azért mi eljárunk majd! Legfeljebb ezt a búvárreflexes dolgot hanyagoljuk majd! Én is úgy tervezem, h inkább pancsi lesz ez, mint úszás! (És hátha nekem is jó lesz! :wink: ) Jól vagy? Tudjátok már, h kisfiú vagy kislány?
Nálunk az történt, h szopisztrájk volt! És nem sikerült letörnöm! (Mindent próbáltam, szoptatási tanácsadóhoz is fordultam végső elkeseredésemben.) De nagyon úgy néz ki, h marad a cumisüveg és fejem a tejem (mert azt azért szereti!). Hát, több mint egy hétig ment ez a huza-vona. Többször sírtam, a férjemmel összevesztem (pedig csak segíteni próbált szegény), szóval kivagyok. De mostmár összeszedem magam!
Nekünk nem megy könnyen ez a szopi-téma, és most még ez is! Nem jó érzés, na!
Sheila! Hogy vagytok? Újabb képek?
Melinda! Gratulálok! Ügyes vagy itt a vizsgákkal! (Megkérdezhetem mit tanulsz?)
Melcsi! Gyermekpszichológiát én is tanultam... :oops: Bár nem engem kérdeztél, de emlékeim szerint amiről írtál normális fejlődési folyamat! Nem betegség! (Fú, remélem nem írtam butaságot, én így emlékszem! Icus?)
Hát én magzatvízvétel témában nem szólnék... Emlékszel, Sheila? :wink:
Nekem volt, és nem volt borzalmas és borzalmasan veszélyes nálam! (És a család orvos része kinyírt volna, ha nem csináltatom meg! Minden orvosi vizsgálatra szorgosan jártam, kicsit többször is, mint kellett volna! Ugye, aki rokonnál szül? :oops: :? Na meg, aki nem hamvas lányka már!) De ugye nekem ez volt az első terhességem, problémamentes volt végig, tehát én könnyen beszélek!
Néha eszembe jut, milyen lett volna, ha hamarabb szülök? Most nagyon élvezem a babázást, meg mindent, ami ezzel jár. Meg hát ugye 23 éves koromig fősuli, utána munkahely keresgélés... szal szerintem nem lettem volna ennyire felnőve a feladathoz, mint most! Remélem most fel vagyok! :wink:
Ja, a Ranschburg tanított a fősulin, ahová jártam!
Bocsánat a többiektől, akikre nem reagáltam, de nézzétek meg mikor írok!? :shock: Fáradt is vagyok! Majd jövök még!
(Írtam már, h Janka elkezdett "kacarászgatni", "dumálgatni", fogdosni és majdnem 7 kiló! :wink: :lol: )

Kép
ermoni

Ermoni-nem lehet most könnyű a szoptatási "mizéria" miatt...ez nagyon nehéz dolog! Nekem annak idején szó szerint senki nem segített!!! Még net sem volt, h. ott kérjek segítséget...én 3 hónapig szoptattam :oops: de már addig is kellett a pótlás! Olyan lelkiismeret furdalásom volt emiatt, de később rájöttem, hogy nem kellett volna!!! Ennél sokkal fontosabb, hogy egy kiegyensúlyozott, jókedvű, boldog anyukája legyen a kicsinek és akkor ő is az lesz!
Úgyhogy próbálj meg nyugodt lenni... :D

Én azt mondom, hogy fiatalon teljesen más anyukának lenni, de nem biztos hogy jobb (bár ugye én még nem vagyok ebben a korban kisbabás anyuka) úgy érzem, most sokkal-sokkal türelmesebb leszek, mint akkoriban voltam! Hiába akartam nagyon a Bettyt, azért néha fájt a szívem, amikor a tesóm és a barátnőim elmentek szórakozni nekem meg volt egy üvöltő kis csomagom!
Szerintem jobb éretten szülni...
Vendég

Sziasztok!

Hiába olvasom a sok-sok topicot, tanácstalan vagyok, hogy hol kérjek segítséget. Végül - a koromnál fogva is :D - Rátok esett a választásom :)
40 éves vagyok, és szeretnénk második babát. Tudom, hogy először hormon- andrológia, utána petevezeték átjárhatósági viszgálat jön.
Tudnátok Budapesten orvost ajánlani ilyen célból, aki szakmailag és emberileg is megbízható?
Előre is köszönöm.

Kép
Kép
anyaanya

Szia! Orvost nem tudok ajánlani, de én is már elmúltam 36. Nekem is mennem kell ezekre a vizsgálatokra, amiket írtál? Ha igen, akkor ezekre ki utal be? Még a terhesség előtt menni kell? Tavasszal "kezdenénk" neki a második babának. Már van egy 3 éves kislányunk.
picur71

Sziszok! Újabb kérdésem van. A GYED kiszámításánál beleszámít-e a GYES, ha mellette dolgoztam. Mert ha igen, akkor inkább arra kellene ráállnunk, hogy 2008-ban szülessen a gyerkőc. Erre már ugyan elég kevés az esély....

PHPBB kód:Kép[/img][/url]
picur71

Sziasztok!

Fanny
Jobbulást anyukádnak! Azért ha van erőd, gyere ám!

Melcsi
Skizofrén hajlam???? :shock: Nem is hiszem hogy komolyan kérdezted... egyetértek Mónival, ez csak fantáziajáték, mesei kettőstudat. Hány gyerek képzeli magát – időnként – Csipkerózsikának, vagy a fiúk Batman-nek. Lényeg, hogy pontosan tudja hogy ő kicsoda, ezt csak játssza.
Én is azt hiszem muszáj lesz venni még egy kiságyat, egyenlőre lehetetlennek látom hogy Annát átszoktassam már rendes ágyba. Pedig a 2006 nyáriaknál már eléggé téma ez, de én nem tudom elképzelni, hogy saját jószántából szépen feküdne benne, így viszont hogy nem bír kijönni hamar elalszik.

Amnio
Ígérem, utolsó véleménynyilvánításom a témában, aztán befejezem...
Szerintem amíg egy orvos nem tudja 100%-ra garantálni hogy nem okoz vetélést, addig ne beszéljen rá, de amíg nem tudja garantálni hogy nem lesz beteg a baba, addig ne is beszéljen le róla... Tájékoztasson minden lehetséges körülményről, de ne befolyásoljon a döntésben, mert ha mégis téved, a végén széttárja a kezét és azt mondja: Bocsi??? Nekem volt a csoportomban Down-os kisfiú, náluk sem utalt rá semmi hogy baj lesz...
Aki viszont betegen is vállalja a babát – és minden tiszteletem az övék – annak szerintem az integrált teszt is fölösleges.

Móni
Szopisztrájk? Húúú, az kemény lehet. Én csak hírből ismerem, mi megúsztuk. Szerintem pár nap szünet után kínálgasd újra cicivel, nem biztos hogy az elutasítás végleges, lehet hogy rájön Janka hogy mégiscsak az az igazi. És minden szopi helyett fejsz? Az rengeteg idő... ügyi vagy!
Köszi jól vagyunk, lassan megyek én is genetikára, ha előbb nem, ott majd kiderül fiú-e vagy lány.

Melinda
Gratulálok a vizsgákhoz!
Anna hálózsákban alszik, de nem túl vastagban, és deréktól lefelé még rá szoktam tenni egy kis plédet, ha már elaludt. Én abból indulok ki, hogy egy ilyen hálózsák mint az övé nekem sem lenne elég. De vastagabbat nem adok rá mert a bélelt téli hálózsákokat már túl melegnek találom, nálunk 22 fok van. Ő egyébként nem olyan fázós mint én...
Ranschburgot én is nagyon kedvelem, még gyerekkoromban a Családi körből emlékszem rá. Kár hogy már nem megy, én nagyon bírtam az ilyen műsorokat.

Biztos van valahol hasonló jellegű sorozat, ha valaki tud ilyet ossza meg velem légyszi.

Anyaanya
Üdv nálunk!
Én meddőségi intézetbe jártam az első terhességemmel, ott nagyon alaposan kivizsgálnak, ha gondolod, ott tudok egy jó dokit. Egyébként nem minden orvos csinálja rutinból a felsorolt vizsgálatokat, petevezeték átjárhatóságit meg csak akkor ha meddőség gyanúja áll fenn. Ha alapos kivizsgálást akarsz, érdemes egy ilyen centrumot felkeresni, pl. Budai Meddőségi Központ ( János kórház), Dr. Wiegant Péter. Mióta szeretnétek babát? Vagy még élesben nem próbálkoztok? Mekkora gyerkőcöd van?

Picur
Üdv neked is.
Szerintem orvosa válogatja hogy elküld-e ilyen vizsgálatokra vagy nem.
A gyes-gyed dologhoz nem tudok hozzászólni.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Nem gondoltam persze, hogy skizofrén lenne, de tudomásom szerint az ilyen betegeknek van kettős személyisége. Ezek szerint nem csak. Köszi. Dehát pont "baluda"? Honnan vett ilyen szót? :lol:
Kisággyal még ráérsz, sokat javulhat a helyzet a hátralévő idő alatt. Bár nálunk sem történt áttörés...
Genetika :D Ujból elmész amniora, gondolom.
Ermoni!
Nem irigyellek a szopi miatt, de javulhat még. Nem tudok érdemlegeset hozzászólni, én olyan kispályás szoptató vagyok csak :oops: :cry:
Anyaanya!
Üdv nálunk! Ha meddőségre gyanakodsz, akkor érdemes szakemberhez fordulni, én a Kaáliba jártam, dr Krizsa Ferenc a dokim (imádom, nagy koponya, Ő a legleglegleglegebb). Sima nőgyógyász általában próbál ezt-azt, kis hormontabletta, miegymás, igazi kivizsgálás nélkül (szerintem ugy gondolják, addig is fizet a páciens :evil: ). Ha mégis a sima nőgyogyi mellett döntesz, keress olyat, aki szakterületének megnevezi a meddőség kezelését, az legalább talán kivizsgál.
Picur!
Neked is üdv! Én a gyedbe szültem, és most másodjára kevesebb gyedet kapok. Nem tudom gyessel mi a helyzet (nyilván még rosszabb)
Icus!
Különben ez a téma Nálad is játszhat, meg kéne kérdezni 1 jó könyvelőt, nem lehetne-e inkább táppénzre menned a jelenlegi gyeded helyett? Lehet hogy többet kapnál a picivel.
És Ti mit szeretnétek, kislányt, kisfiut?
Vitatkoznék a teszt fölöslegességéről. Mert lehet olyan betegség, amivel vállalod a babát, de esetleg már méhen belül lehet gyógyitani. Vagy ha nem, mégis, a doki is és a szülők is felkészülhessenek a várható dolgokra, és nem ott a szülőszobán tudod meg, hogy baj van.
Zsibima!
Remélem nemsokára Neked is jön az állatkert (zebra, majd róka), és ezt kivánom a legujabbaknak is!
Melinda!
Köszi, mindjárt meg is nézem!

Violát levették a lélegeztetőről, de még nem tért magához. Tegnap viszont 3 kanál teát lenyelt (alva), tehát a nyelési reflex müködik. V Beültettek söntöt a fejébe és a mellkasán át vezetik ki a vizet. Nagyon sokan imádkoznak érte. Itt is köszönet mindenkinek!

melcsi1967

Melcsi
A gyed összege tudtommal maximalizálva van, és kb. annyit kapok, azt hiszem. Delehet hogy megkérdek valami hozzáértőt, lehet hogy mégis érdemes lenne... nem tudom, hogy a jelenlegi gyedemet kapnám-e végig, vagy másképp számolnák. Csak az a baj nem ismerek hozzáértőt... Ha esetleg Te ismersz, megkérdeznéd?
A teszttel kapcsolatban abban igazad van, hogy talán könnyebb ha előre felkészül az anya és nem hirtelen éri a sokk. Sajnos bármilyen vizsgálat esetén is van még egy csomó kockázat, rengeteg dolgot nem tudnak kimutatni előre. Én csütörtökön megyek a genetikai tanácsadásra de ez csak beszélgetés, ott adnak majd időpontot az amnióra. Remélem nem húzzák sokáig, jó lenne mielőbb túllenni ezen, és persze remélem minden ok. lesz.
A kettős személyiség nem egyenlő a mesei kettős tudattal :D az előző a betegség, a második csak játék :D sőt pont az a lényeg hogy tudatában van annak hogy játszik, a skizofrén viszont azt hiszi mindegyik személyiségéről hogy az ő. Baluda - szójáték, vagy valami asszociáció, ismert mesehősre pl. Balu. Vagy ki tudja :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi
Pöri olyan szépen beszél már, kérdezd meg tőle: Ki az a Baluda? Hogy néz ki, mit eszik, hol lakik, hol alszik, mivel játszik stb :D biztos fog érdekes dolgokat mondani.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi
Viola ha lassan is, de javulgat ezek szerint, nagyon örülök, annyiszor eszembe jut szegény. Istenem, milyen hamar meg van a baj... fiatal, erős, biztos felépül, kívánok minden jót!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Most nincs időm, csak...

Melcsi! Nagyon örülök, hogy legalább van valami pozitív változás Violánál!!! Továbbra is nagyon szorítok, hogy felépüljön!!

Sziasztok

KépKép
mandula35

Sziasztok! Van még itt valaki, akielmúlt 36 és még csak most próbál teherbe esni vagy éppen végre már sikerült neki. Sajnos nem volt annyi időm, hogy végigolvassak mindent. :oops:
Remélem nem veszitek rossz néven, hogy én is próbálok csatlakozni hozzátok. :?
picur71

Picur-én elmúltam 36 és most próbálok teherbe esni...mondjuk augusztusban sikerült, de üres volt a petezsákom...

Melcsi- "Baluda"?? Nagyon ötletes a gyerek!!! :lol: De emiatt nem kell aggódni szerintem...
Köszönöm a jókívánságot: zebrát elfogadom :lol: de én még egyik terhességemnél sem találkoztam rókával... :D

Icus-szurkolok előre is az amnióra, és ha neked ez a második akkor már tudod mire számíthatsz...biztos nem lesz baj!
Vendég

Sziasztok lányok :D Szeretnék csatlakozni hozzátok :wink: Magamról:41 leszek idén nyáron,a párom meg 45. :wink: Nekem van az előző házasságomból egy 22 éves "kislányom",és most nagyon szeretnénk egy közös gyerkőcöt is (a páromnak még nincs) :wink: 3 éve vagyunk együtt,eddig spontán ,ha összejön alapon próbálkoztunk,sikertelenül :( Minden ötletet szívesen veszek :wink:
67gildus

Szia Gildus!
Üdv neked is nálunk! Te vagy ma a harmadik új belépő :D Lányok, nyugodtan legyetek bőbeszédűbbek, ha visszaolvasgattok látjátok hogy nálunk szokás hosszasabb hsz-ket írni :D
Mióta próbálkoztok élesben? Kivizsgálásokon voltál? Én is 41 éves vagyok. Más ötletem nincs, csak annyit hogy nálunk lombikkal lett az első baba és utána mikor már nem is számítottunk rá, kopogtatott a kistesó :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Gildus!
Üdv közöttünk! Szinte mindannyian próbálunk teherbe esni. Én is 41 leszek, a vonalzósokon kivül van még 1 18 éves fiam, Máté, és mind egy alomból vannak. Nekünk Emese a Kaáliban jött össze, én szivből ajánlom, ha elszántátok Magatokat és akartok babát, lépni kell, sürget az idő...
Icus!
Jó ötletet adtál, meg is fogom kérdezgetni. Bár ma épp nem volt nálunk Baluda. Balu nem lehet, mert nem ismeri azt a "mesét".
A gyed maximuma ha jól tudom 84 ezer bruttó, vonnak belőle vmit. De nekem most kevesebb lett, mondjuk már a tgyásnál gyanakodtam, hogy igy lesz...

Köszönöm hogy gondoltok Violára :)

melcsi1967

Szia Gildus!

Az orvosod mit mond??? Megnyugtatásképp leírom neked, hogy én a nyáron voltam kétségbeesetten a dokimnál, hogy nem esem teherbe (bizti a korom miatt) és ő majdnem elküldött a fenébe, hogy ne szórakozzak már 40-45 éves nők mennek hozzá, hogy "mikor tervezzenek babát"? Nem mondom, hogy rengeteg időd(nk) van, de azért ne keseredj el, sikerülhet, de gyorsan lépni kell...
Ja és a dokilátogatás utáni hónapban teherbe is estem! (de sajna nem lett sikertörténet)
Engem állítom ez a beszélgetés tett rendbe lelkileg, és emiatt tudtam utána teherbe esni...
Vendég

Üdv Mindenkinek :!:

Szücsi :D Élesben igazából egy éve próbálkozunk(Én számolom ki mikor van pém),most készülök menni dokihoz,úgygogy elég tapasztalatlan vagyok még e téren. :wink:Gondolom első lépésként kivizsgálás,aztán meglátjuk mit mond a doki :wink:

Melcsi :D Anyagilag mit jelen a Kaáli?Nekem sajnos ez is számit :(

Zsibima :D Köszi a bíztató szavakat,még csak most megyek majd a dokihoz,mindenképp írok hogy mit mond!
67gildus

Lányok!

Most dolgozok,este jövök újból :D
67gildus

Sziasztok!

Lányok, próbálok majd jönni bővebben is, de az a helyzet, hogy teljesen zombik vagyunk a Párommal együtt :shock:
Mayácskánk felcseréli a napszakokat, éjjel etetéstől-etetésig nyűglödik, egy-két órát alszunk, azt is részletekben :roll:

persze napközben igyekszik bepótolni az alváshiányt a kis terrorista :wink:
természetesen a tejem a kialvatlanság miatt egyre kevesebb, de nem adom fel, fejek rendületlenül, bár illúzióim nincsenek a korábbi tapasztalatok alapján :roll:
már rendeltem a netről More Milk kapszulát is, állítólag 24-48 óra alatt "megnöveli" a tej mennyiséget...hát úgy tűnik, én vagyok a csekély kivétel, akinek nem :(

egy szerencsénk van: Melissa kitűnően alkalmazkodott az új helyzethez, féltékenységnek nyoma sincs (kopp-kopp) :)
talán jót tett, hogy itthon fogtuk, még a héten sem megy oviba, mert még köhög néha, és picit náthás :roll:

anyám viszont jól bent hagyott a szószban, segített is meg nem is, a héten pedig már egyedül vagyok, mert a Páromnak azért minden napra akad dolga a vállalkozással, de mindig siet haza, és rengeteget foglalkozik Melissával :)

még majd jövök, nagyon hiányoztok!!!

sok puszi Mindenkinek!!!

üdv az Újaknak!!! (még a végén én is újra kedvet kapok Tőletek :lol: ) ez csak vicc volt

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok lányok!

Most olvastam vissza, de csak naggyábol.

Üdvözőllek titeket ujjak:Gildus, Picur, Anyaanya.
Sajnos én nem tudok segiteni nektek, mert ugyan nekem négy van de nem volt gondom a teherbeeséssel. Csak azt kivánom nektek hogy minnél hamarabb legyen várandos vonalzotok a hozzászolásotok alatt!

Szücsi!
Kébzeld a Robika már szerepjátékozik. Nem korai még neki? A lányod etett téged játékból a vödréből?

Már forditva is megy a bébitaxi. Kép Kép Kép Aki tud az tud!

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Gildus
ha anyagi szempontból mérlegelsz,a Budai Meddőségi Centrumban minden ingyenes, alapos kivizsgálás van, én oda jártam, kicsit feljebb írtam róla pár sort. Sima nőgyógyász nem biztos hogy nagyon kivizsgál, a meddőségi szakemberek sokkal alaposabbak.

Melcsi
Légyszi számolj majd be Baludáról :D
Én netto 76 e gyedet kapok, ez a levonást hozzáadva nagyjából a maximum lehet...

Sheila
Tudom milyen fárasztó éjszakázni, de így hogy nappal alszik Mayácska, ez most segít abban hogy napközben Melissával tudj foglalkozni. Ez neki nagy könnyebbség, kevésbé kell anyán osztozni... neked meg kitartás, legalább akkor aludj mikor Melissa is alszik.
Ha van időd, írj légyszi pár sort az elektromos mellszívóról, amit az előző lapon kérdeztem. Köszi.

Judit
Multifunkciós bébitaxi :D előre hátra megy, ez igen! :D
Anna is folyton etet, de korábban csak a játék cumisüvegével etette sorra a babákat és az állatokat, nemrég kapott főzöcskés játékot, azóta az a sláger. Legtöbbet a Zsófi babának főz, de nekem is jut belőle :D A traktorhoz kapott háziállatoknak meg bébiételes kupakban tálalja az ennivalót :D

Tegnap voltunk csúszdázni a játszótéren és nagy örömmel láttam hogy már nem kell fogni Annát a lecsúszáskor, mint ősszel, amikor még kissé hátradőlt ahogy vitte a lendület. Szép egyenesen tartotta magát és élvezte hogy jól csúszik az overall, és csak lenn kellett elkapni :D

A képek a játszóházban készültek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Próbálkozom Baludával. Nagy és férfi. Ez meglepett kissé, mert a multkor meg azt mondta este, hogy "elment anyukájával Baluda" dehát a férfiaknak is van anyjuk! És Máté is mondjuk már férfinak tekinthető...
Látom Annácska nagyon jól érzi magát a játszóházban! És nagyon ügyes, hogy már majdnem egyedül csuszik! Nyárra már elkapni sem kell majd!
Sheila!
Kitartás! A nagymamám szokta mondani Máté idején, hogy "6 hetes korukra megfordulnak fiam", ez be is jött Máténál napra pontosan. Viszont, ha nappal meg alszik, akkor legalább tudsz Melissával foglalkozni. Ráér még az ovi, ha birsz kettőjükkel, szerintem nagyban hozzájárul a csapatépitéshez hogy otthon lehet Veletek.
Anyuka :? Mindig elcsodálkozom, hogy lehet 2 nő ilyen egyforma, mármint a Tiéd meg az enyém...
Gildus!
A Kaáli sajnos nem ingyen van, az első konzultáció ha jól emlékszem 12 ezer, +az andrológiai vizsgálat 8 ezer. A többi viszont ingyen van, a gyögyszereket kell fizetni a tb támogatás alapján.
Icus!
Akkor Te tényleg a max. körül jársz. A mi könyvelőnk nem volt a helyzet magaslatán ezzel kapcsolatban :evil:
Ja, képzeljétek el, az OEP nyilvántartásában nem szerepelek!!! Pedig kapom a gyedet és minden be van fizetve!!! :evil: :evil: :evil:
Judit!
Jól megy az a taxi! :lol: Hiába, a férfiak egyik erőssége a manőverezés! :wink:

Emesém ma felpakolta az asztalra a bababögréket, mindenkit elsorolt, hogy ki hol szokott ülni, majd Apánál azt mondta: Itt ül Apa, majd feljön a dolgozóból és iszik teát.
Most hogy átrendezkedtünk, még nem is tartott sprintgyakorlatot az asztal körül. Ma kezdett el sétálni körülötte, mondta is: sétálok asztal körül.
Luku már páros karral "csuszik" Emese szerint, szóval nem kuszik! Villámgyors a kis ügyes, és pillanat alatt mindig oda megy, ahová épp nem kéne. Tegnap majdnem a fejére boritotta a futóvirágomat :shock: , egyik délután meg lehuzta a teritőt és vele repült egy-két tárgy az asztalról (pl. joghurtmaradék, gyümölcsmaradék, SÓ!!!) Még jó hogy az asztal uj helyén nincs még szőnyeg.
Most van aztán játszóhelye a gyerekeknek! Ki is használják, Luku pl. azóta olyan gyors, hogy átrendezkedtünk.

melcsi1967

Sheila-örülök, hogy jól vagytok, remélem már nem tart sokáig a kialvatlanság...
Anyukákról: nekem 1 percet sem segített, 22 évesen hazamentem a kölkicével, és annyit tudtam, h. szoptatni kell, de hogy?? Senki nem mondta... :cry: Napi 18 órát kettesben voltam a gyerekkel, de ha hazajött a párom se volt jobb... Te pedig már tapasztalt anyuka vagy!!! Remélem lesz még azért tejcsid, ha viszont nem, akkor se legyen lelkiismeret-furdalásod! Mindent megteszel úgyis érte...

Icus-látom nálatok már nagy segítség van!!! Akár ki is tud porszívozni a lányod! :lol: Vagy megfőz, ha anyának nincs kedve... :lol:

Melcsi-olyan jókat írsz te is a gyerekekről! :lol: Biztos fárasztó lehet két kicsivel, de gondolom bőven kárpótolnak... :wink:

Gildus-remélem a többiek tudtak segíteni és sikerül egy jó helyet/dokit találnod!
Vendég

Sziasztok csajok!

Szücsi :lol:

A Budai Meddőségi Centrumba telefonos előjegyzés van?Esetleg tudsz egy konkrét nevet ajánlás képpen?
Amúgy a lányod egy tünemény

Melcsi!
Gyönyörüek a gyerkőceid :wink:

Zsibima!

Remélem te is célba érsz hamar :wink: Még nem nagyon tudom követni ki hol tart,de próbálok visszaolvasni,és abból megfejteni.
67gildus

Violának drukkkkkk!
67gildus

Sheila!

A te kislányod..........nem találok szavakat :D Édes nagyon.Reméljük elöbb-utóbb a megfelelő napszakban fog aludni,addig is kitartás :wink:

Judit!

Üdv neked!Jó hallani h van valaki akinek nem gond a teherbeesés.Gratulálok a 4 gyerkőchőz,ÖTÖDIK???????????
67gildus

Gildus- én biztos vagyok benne, hogy hamarosan teherbe esem!!!! Én híve vagyok a pozitív hozzáállásnak!!! Szerintem sok minden fejben dől el...

Egyébként 1 éve próbálkoztok azt mondod: ez nem sok idő, (bár tudom, h. annak tűnik) de vannak akik fiatalon ennél többet várnak...nagylányod mennyi idő alatt "jött össze"?? Hőmérőzöd magad, v. teszttel nézed a pé-det??? Mert nekem azt hiszem nem félidőben van pl. pé-m...bár én nem hőmérőzöm magam...ennyi spontaneitást adok a dolognak! :wink:
Vendég

Zsibima-Én is pont úgy gondolom ahogy TE!Az agyból indul ki minden,a pozítiv gondolatok fontosak.Ha kérsz vmit megadatik,elöbb-útobb.A lányomat nem terveztük,betolakodott,még egy éve sem voltam együtt az apjával,de hát akkor 19 éves voltam,nagyon fiatal,és tapasztalatlan.Most bezzeg.............,mit nem adnék ha ez megismétlődne!De nagyon jó érzés h van már egy ilyen nagy lányom,szinte barátnők vagyunk :wink:

Nem hőmérőzöm magam,viszont 29 napra jön piri minden hónapban,napra pontosan,még talán órára is.Te tesztelsz?
67gildus

Gildus-meg fog ismétlődni, ill. semmi nem ismétlődik, de babásodhatsz, tudom talán téged is frusztrál a korod, ilyen Mo. de nézzük az USA-t, ott már 20 évvel ezelőtt is az volt a divat, h. 42 évesen szülték az első gyereküket...neked is össze fog jönni, lehet egy kis orvosi rásegítéssel! :D
Én is úgy érzem, h. a lányom a legfőbb bizalmasom és a barátnőm! :D Mondjuk érettebb is a gondolkozása a koránál...
Én nem tesztelek!!! A peteérést ugyan nem érzem meg, de félidő után 3 nappal igen, hogy terhes vagyok-e...egyszóval nagyon korán! Ezért gondolom, h. előbb lehet peteérésem, azért mutogatni kéne ha megérezném h. 3 napos terhes vagyok! :lol: De azt tudod, h. pl. egy jó orgazmus után is szabadulhat ki pete?? Bármikor? :lol:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?