Sziasztok Fiatalok!
Kriszta, Csakegy!
Húú, azok a fránya vizsgák!
Én időnként fel szoktam tenni magamnak a kérdést, hogy megéri az állandó tanulás?
Megtérül ez valaha???
6 éves korom óta ezt csinálom és egyelőre nem úgy néz ki, hogy vége lenne.
De ti sokkal keményebbek vagytok, mert baba(ák) mellett ropjátok!
Köszönöm a pelusos hozzászólásokat!
Lassan már nem lesz mit megkérdezni a védőnőtől, mert ti teljesen felkészítetek!
De azért kíváncsi vagyok az errefelé zajló szüléselőkészítőre.
Monee!
Az alvásosdi nálunk úgy müködik, hogy alapjáraton a párom 10 órás gyerek. Este 10kor fekszik és vele én is.
Amikor a terhességem álmosos időszakát éltem, akkor én du. is aludtam és este kb 9-10 között feküdtem. De természetesnek tartotta, hogy ő is lebújt velem.
Viszont van mostmár olyan, hogy lefekszünk, ha az egyik álmosabb, elaltatja a kevésbé álmos és utánna az ébrenmaradt kimegy a hálóból.
(TV, net, de csak szigorú ajtócsukás után és halkan
).
Amióta éjszaka elég gyakran felébredek, nem hánykolódok a szobában, hanem inkább felkelek és TV, vagy netezek.
Szóval ne lepődj meg, ha a párod miután elaludtál kisettenkedik a szobából.
A lényeg az esti együtt bújcizás, hogy egy kicsit megszeretgessétek egymást! Ha már álomba szenderedtél tök mindegy hogy az urad merre leledzik!
Dimet!
Este volt valami, mert miután lefeküdtünk utánna úgy gondolta a gyerek, hogy elkezd mocorogni. Időnként jókat döfött a jobb petefészkembe és a hólyagomba.
De nem voltam hajlandó megmoccanni, aztán kb egy órás állandó fickándozás után abbahagyta.
Akkor tudtam csak elaludni!
Lafika!
Ennyi kő!
Az hogy UHn nem látták az összes követ, az betudható annak, hogy vannak olyan kő tipusok, amelyek nem látszanak UH-n.
A másik dolog, nem szeretném ha kötözködésnek vennéd, de 36 hetesen azért már nem oltatok annyira korababák! Persze a 40hez képest igen! És ha jól emlékszem a te babád nem fejlődött. Kevesebb volt a magzatviz és a placenta is érett volt. Ezért figyelték (CTG, flow, UH) és vették ki! Nem azért mert görcsölt a méhed vagy sem(mert esetleg az epéd volt)! Mikor legelőször bementél a kórházba a CTG fájástevékenységet nem mutatott és a méhszáj is zárt volt. Kétségtelen. De másodjára már nyílt a méhszáj és fájástevékenység is kimutatható volt.
Hogy az egészet egy gyulladt epehólyag indíthtatta el? Lehetséges, mert azt mondják, hogy a szervezetben a gyulladás és a fertőzés okozhat görcsöket (méh) és ennek következtében nyílhat a méhszáj! Én most nem az orvosodat(kat) akarom védeni, csak én így emlékszem.
A másik, hogy terhességben nagyon gyakori az epekő megjelenése (a te esetedben ez extrém mennyiség, lehet, hogy már a terhesség előtt is volt, csak nem okozott panaszt), mivel a megnövekedett méh miatt megváltozik az epehólyag helyzete.
A legtöbb esetben nem tudnak vele semmit sem csinálni, max figyelgetik egy pár napot a kórházban (gastro enterológián, de ha méhtevékenység is van, akkor szigorúan a szülészeten), epekímélő diéta (bár a te cukros diétáddal nagyon izgalmas lett volna
) antibiotikum kezelés és hazaküldik. Aztán ha valaki még relative messze van a szüléstől akkor kontorollálják. De műteni nem tudnak a baba miatt. Nagyon sok terhesség alatt kialakult kő a szülés után megszűnik. (de már írtam a te eseted egészen más!
ennyi kő nem tud felszívódni, nem szokása
)
Persze javíts ki, ha valamit félreértettem!
A lényeg, hogy végre jól vagy!
Kisbabáddal otthon lehetsz!
Azért kérlek szépen tessék befejezni ezt a sok megműtettem magam játékot!
Úgy végig gondoltam, hogy 13 hó alatt 3 műtét. Nem irigyellek.
Nem lehet leányálom!
Tényleg nem kötekedni akartam!
Cuppancs Mindenkinek!
Asszem visszafekszem!