Új privát üzeneted érkezett!

Klara, de azert lehet probalkozni.:)
Nalunk az van, h egy ideig a gangon komposztaltam egy ladaban, amirol a tobbiek nem tudtak, mi:) Aztan a kert rendbe lett teve. Felvetettuk a komposztalot. A tobbseg nem akarta. Szerintem mindenfele tevkepzeteik vannak:( Ellenben a levagott fuvet a kertben gyujtjuk. Alt. mi vagjuk a fuvet... A fu alatt meg van hely:) Ugyh mar nem a gangon gyujtom a komposztot.

Biobaba
biobaba

Én is azon agyalok, hogy titkon ások egy gödröt, amit fűvel leplezek :DDD De szerintem feltűnne nekik. Itt a kerti zöldhulladékot (lomb és fű) elszállítja az önkormányzat. Egy ideig azt csináltam, hogy az erkélyen egy zsákban gyűjtöttem a konyhai hulladékot, és néha elvittem a barátnőimhez, akik komposztálnak a kertjükben, de elég macerás ez is, főleg az átszállítás, meg messze is laknak. :(
klara

Sziasztok,

Véletlenül találtam ezt http://move-alfa.hu/modules.php?name=szov&file=termekek

azok a fa játékok :o
tabajd

Nagyon szépek ezek a játékok! És egész jó áruk van.

Andi
_andi

Nagyon szépek és egyszerűek a játékok, és külön elismerés a csökkent munkaképességűek foglalkoztatása miatt! Valahogy így képzelek el egy korrekt céget. Ezeknek az embereknek, úgy gondolom, nagyban javították az életminőségét, és nem a fizetésre célzok, hanem arra, hogy megadták nekik az esélyt arra, hogy hasznosnak érezzék magukat. Magamon is sokszor megfigyeltem, hogy ha nincs értelmes tennivalóm, mert pl. inkább alvással, semmittevéssel pihennék (ez persze nagyon-nagyon régen volt :) ), elkezdtem nagyon frusztrált lenni...
kamcsatka

Sziasztok!

Tanácsot kérnék fürdetés ügyben:
Panka most négy napos. Úgy jött világra, hogy nagyon száraz volt a bőre, hamar berepedezett, főleg a hajlatokban, sok pici sebe van. Eddig tiszta mandulaolajjal próbálkoztam, meg anyatejjel, de javulni egyelőre nem javult, csak stagnál.
A fürdetést sem tudom, hogy kéne csinálni, vmit tenni a vízbe, vagy semmit, esetleg ne fürdessem gyakran... nem tudom.
Ha vki tudna segíteni vmi natúr ötlettel, az jó lenne. Védőnő patikai krémet ajánlott, attól pedig idegenkedem.

Előre is köszi

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Zsu :) mindenképpen ajánlom a weleda körömvirágos babaholmijait - ezek kaphatók DM-ben is már, van krém, olaj, fürdető és garantáltan" ehetők ".

Én nem használok egyébként semmilyen fürdetőt, de ennyire nem volt sosem száraz Dé bőre. A németeknél a gyerekek hetente egyszer fürdenek,
indianyo

Indianyo, nemcsak a nemeteknel:)

Zsu, a Tautropfen babaapolo cuccok is nagyon jok.
http://www.tautropfen.de/de/produkte/ba ... dukte.html

Biobaba
biobaba

Biobaba, próbáltad a Tautropfen bababalzsamot? Kacérkodtam vele, hogy vegyek-e, száraz bababőrre jó?

Kiegészíteném, hogy Tautropfen babakozmetikumokat itthon a Lottiesnél lehet kapni, én egyelőre máshol nem láttam, persze lehet, hogy vannak (ha igen, szóljatok). A www.lotties.hu honlap webáruház is, házhoz is szállít.

Eszter
ikra

Eszter, nekunk Tautropfen van (az olaj, nem a balzsam). Nekem tetszik:)
Lehet kapni a Napraban is, de a Lottiesnal olcsobb.

Biobaba
biobaba

Indi, Biobaba! Köszönöm a gyors segítséget! Valamelyik biztosan jó lesz.
Ez az a weleda, amelyik antropozófiás szereket is forgalmaz, vagy vmi más?

Zsu
tothzsu

Szia Zsu,
ez az a Weleda. Az én Vajkom is nagyon száraz bőrrel született, bár nem repedezett, de hámlott az egész gyerek. Szerintem fürdesd minél ritkábban, és rövid ideig. Én semmit nem teszek a vízbe, fürdés után viszont olajjal (Lavera) masszírozom. Amióte "levedlette" az első újszülöttkori bőrt, nincs vele probléma. Mondjuk én minden nap fürdetek, de csak azért, mert imádja és tökéletesen ellazul tőle :) Piszkot szerintem egy hét után se látnék rajta :)

KépKép
KépKép
safrany

Nekem az összes gyerek levedlett, :) és utána nem volt gondunk száraz bőrrel. Amíg le nem vedlett, viszont, kenegettük, hoyg nehoyg berepedezzen.
h_szilvi

indianyo

Sziasztok!

Képzeljétek, kaptam ajándékba egy Diva Cup-ot (vlaszeg túl sokat beszéltem róla, hehe)! Minden viszolygásom és aggodalmam ellenére tegnap kipróbáltam és...hú, nagyon jó! Kicsit még aggódok a gátizmaimért, de majd igyekszem nem mindig használni. Könnyen használható, nem érezhető és sokkal-sokkal jobb, mint a tampon. Sima forró vízzel tisztítható, 2 ciklus között meg ki kell főzni és megszárítani.
Katica (és akinek még van), neked hogy vált be?

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731

Livi :) én is nagyon szeretném kipróbálni, az amerikai barátnőd kint van még vagy ő az, akitől kaptad? az az óriási árkülönbség ugye...
indianyo

NA most segítsen valaki nekem légyszi jó kis információkkal... Barátunk árul víztisztító berendezést. Sajnos hajlok is rá, hogy igaza van, vagyis hogy hasznos. Végignéztük azt az elválasztós trükköt, mármint, hogy beledugott valami izét, áramra kapcsolta, és a csapvíz meg az ásványvíz is nagyon gusztusstalan lett, cask a tisztított víz maradt tiszta.
Mivel meggyőzhető szkeptikus vagyok, ha valakinek van forrása szakembertől, hogy ez szemfényvesztés-e, vagy tényleg igaz (hogy jó ez a víz), hálás lennék érte.
Elolvastam ebben a fórumban egy régebbi eszmecserét a mikrosütőről pro és kontra, és abban az esetben a pro érvek győztek meg. Vagyis: nem hiszem, hogya mikro ördögtől való.

köszönöm orsi
kamcsatka

Orsi :) a víztisztítókról is írtunk itt pro és kontra sokat. a végkövetkeztetés elmaradt :wink:
indianyo

ez lemaradt: én ugyan egyrészt nem kedvelem sem íz ízét sem a gondolatát az ilyen desztillált víz-szerűségnek, de példál Esztercica örömmel és meggyőződéssel használ egy ilyen víztisztítót.
indianyo

Liv,
ha lesz egyszer érkezésed, lefotóznád (vagy beszkenenlnéd) a D.C. papírjait (használati utasítás, stb.), és elküldenéd akár privátban vagy mail-ben?
Éjjel is használtad?
h_szilvi

Kamcsatka,
ha csak abból indulok ki, hogy már a sima Brita filter totál megváltoztatja a csapvizet, akkor nem tudok nem víztisztító-párti lenni. Persze még nekünk sincs pénzünk arra, amelyiket én szeretném. De majd lesz, egyszer. Addig marad a Brita, ezzel is ég és föld.
Persze ideális esetben forrásról hordanánk az ivó- és főzővizet, ismerek ilyen "elvetemült" családokat. :) Akkor nem kéne a víztisztító.

Magamon azt vettem észre, hogy ha éppen "rossz" a szűrt vizünk, mert régi a filter már, vagy olyan helyen vagyok, ahol csapvíz van (pl. anyukámnál Szentendrén, ahol köztudottan eléggé nem ideális a csapvíz), akkor nagyságrendekkel kevesebbet iszom egy nap. Ami pedig fontos lenne. És lehet, hogy a gyerekek is kevesebbet isznak (mert nem szörpözünk, nem gyümilevezünk.) A suliban is tisztított víz van, megszokták.

Indi,
van olyan víztisztító, ami valóban "desztillál", de nem mind ilyen. A Brita víz új filterrel pl. kifejezetten édeskés, abszolút nem íztelen.
h_szilvi

[quote="h_szilvi"]P írta:h_szilviersze ideális esetben forrásról hordanánk az ivó- és főzővizet, ismerek ilyen "elvetemült" családokat. :)

Hehe, mi is ilyen elvetemültek vagyunk... csak most nem férünk a forráshoz, mert a mezőgazdasági gépek szétnyomorgatták ősszel a földutat, amin oda lehet jutni. 100 liter vizet meg nem nagyon hordanék ki a kocsihoz kézben több kilométert. :(
Meg is voltunk lőve, mikor elfogyott a készlet, és visszakényszerültünk a csapvízre. Hatalmas a különbség.
Emiatt engem igencsak érdekelne, hogy van-e igazán jó víztisztító. Az ökoszolgálat honlapján is láttam egyet, de nem nagyon vagyok járatos a témában, így dönteni nem tudnék tanácsok nélkül.

Mellesleg mi akkor is forrásoztunk, mikor még Pesten éltünk. Ott a Lajos-forrás. Könnyen megközelíthető és garantáltan tiszta. Télen, nagyon lefagyott utaknál pedig a visegrádi Kaán-forráshoz jártunk. A végén már a családnak is kellett vinni... És fordulónként 100-120 liter víz sokkal jobban megéri (költségek szempontjából), mint bármilyen ásványvíz. (Ezt csak azért írom, mert sokan pestiek vagytok...)

Livi
Kép
picilivi

Sziasztok!

Bocs, hogy nem a témábavágót kérdezek, olvasom a topikot, nagyon sok hasznos infót tudtam meg.

Szóval: ti adjátok a kicsiknek a Dentocar tablettát? Az én kislányom 6,5 hós, a doki most felírta neki, de nekem nagyon nem akaródzik beadni. Főleg miután a patikus azt mondta: "Biztos, hogy akarja ezt a sz*rt adni a gyereknek?"
Ti mit tudtok erről?

Köszi:
Almababa
almababa

Sziasztok!

Indi: sajna már megjött (Livinek hozott is egyet! :wink: ) US-ból. Az árkülönbség nevetséges!

Szilvi: éjjel nem használtam, és nem is nagyon fogom mostanában, mert kábé 68 naposak a ciklusaim jelenleg, hehe, de márciusban kipróbálom! :D Emailezem, ha sikerül szkennelni.

Dentocar: nem is tudom, mi az, ciki!

liv731

Nem biztos, hogy sokat segít, mert németül van leírás, de hátha:
http://www.tragezauber.de/Frau-ganz-int ... ::607.html

Én sem adok Dentocart a gyereknek! De szerencsére nem is tudom, mi az... :D

Szilvi, megnéztem a Brita honlapját, de nem sokat tudtam meg. Még jobban utána fogok nézni, köszi! Egyelőre vettem Pi-vizet (remélem nem röhögtök ki...)

orsi
kamcsatka

Almababa, ne adj Dentocart. Tényleg sz-r és foltos lehet a fog tőle. Nekem is az lett...

KépKép
KépKép
safrany

Almababa,
Én sem tudom, mi az a Dentocar, keress rá a neten. De én annak a híve vagyok, hogy minél kevesebb adalékanyagot adok a gyerekemnek, annál jobb.

Eszter
ikra

Szilvi :) persze, én a fordított ozmózis-elven működő csodamasinákkal nem szimpatizálok, de látom, hogy a használók szeretik általában őket. A mechanikus szűrőkkel szemben nincs ellenérzésem, csak még nem próbáltam egyet sem. Ez a Brita érdekel, milyen gyakran kell szűrőt cserélni? Látszik a szűrőn, hogy már cserélni kell, vag a víz ízén érzed?

A mosható mamapelusról egy kérdés: legutóbb a fiam régi foltos tetráit használtam próbaképp - hát tök jó érzés volt tényleg, de a szag magamon zavart - pedig nem aszaltam őket sokáig (ez msot nagyon naturális, elnézést) éjszakára pedig nem mertem magában használni. Szóval a kérdés: egy erősebb vérzésnél hány óránként cserélitek és az éjszakát hogy oldjátok meg?

Liv :) köszi, hát erről akkor jól lemaradtam :lol:
indianyo

Kamcsatka,
köszi, megy a német, elolvastam. Ami miatt kérdezem: én úgy érzem, hogy valamilyen fokú méhsüllyedésem van. Ez pl. a Leánál hátrány lehet (ügyesen kell felrakni!), ill. ha nagyfokú lenne, nem tudnám használni. Ezért kérdezem. És erre a linkben nem találtam utalást.

Indianyó,
a Britában a filtert kb. havonta kell cserélni, fogyasztástól függően. Nálunk logikusan gyakrabban kéne, de nem szoktuk, mert elég drága a filter, olyan 1500-2000 körül van egy darab. Hármasával lehet kapni. A klórt és nagyobb szennyeződéseket biztosan kiszűri, de h nehézfémsókat, baktériumokat, stb. szerintem nem.
h_szilvi

Köszi a válaszokat Dentocar ügyben. Eldöntöttem, hogy nem adom. (Ez egyébként egy nátrium-fluorid tartalmú tabletta, fogszuvasodás ellen. - Még nincs is foga a manómnak :D .)

Safrany, nekem is foltos lett a fogam, rémlett is, hogy ettől, de azt hittem, csak rosszul emlékszem.
almababa

Kamcsatka!

Figyelemmel olvasom a felvetésed, mert ugyanez a kérdés foglalkoztat. Nővéremnek van víztisztítója, múlt héten hoztam pár litert, s most, hogy elfogyott, nehezen forralok csapvizet a gyerkőknek. Viszont tényleg jó lenne tudni, hogy az ökoszolgálatnál kapható elég-e, vagy be kell ruházni arra méregdrága Z...ter-es víztisztítóra, ami sztem aránytalanul nagyon drága.

Dóri
foldori

Dóri, kissé tanácstalan vagyok... Majd megnézem, mit lehet az Ökoszolg-nál kapni, amit a baráték árulnak az egy ilyen hálózatépítős (nemszeretem) márkát, Ökonet (nem reklámozom, nem én vagyok a bizniszelő).
Szóval a gáz az, mint mindig, ha jót akar az ember magának: mi alapján döntsek??? Azért, mert XY ezt mondta? Vagy a kísérlet alapján??
Egy tuti: határozottan NEM fogom megvenni a víztisztítót 140e Ft-ért, még ha nagyon tuti is.
kamcsatka

Igazabol nekem ez az okonetes cucc nem tul megnyero. Aki tartott egyszer egy effele bemutatot, nem tudta elmagyarazni a fizikajat ennek a mutatvanynak. Ez mar eleg gyanus. Siman lehet krealni egy olyan szerkezetet, amitol a csapviz gusztustalan lesz, a "tisztitott" viz pedig nem. Szoval en eleg szkeptikus vagyok ezekkel.

Biobaba
biobaba

Biobaba, egyetértek. A Tőled olvasottak alapján teljesen adok a szavadra. De hát akkor mit igyunk...???? (amúgy pedig hálózaépítőék persze, hogy nem értenek hozzá. A barátomék is fodrász és vízvezetékszerelő, nem kémikus/fizikus. Egyébként Anyukám anyagvizsgáló laborban dolgozott, vegyészmérnökként, és egyszer mondta, hogy megvizsgálták a Pi-vizet. Igen, amit én most vettem:-) Azt mondta, hogy semmi különbség nem volt a csapvízhez képest. Persze ez jelentheti azt is, hogy ők más szempontokat néztek, mint amit pl. élettanilag kellene. Mit szólna szegény, ha tudná, hogy én meg most azt vettem...)
kamcsatka

Kamcsatka, én úgy tudom a Pi víznek nem az a lényege, hogy hű milyen tiszta. Energetizált ivóvízről van szó, ami mit tudom én mi módon előnyös hatással van a te egész szervezetedre lényedre. Bármilyen vízből előállítható.
Én olyan módszert ismerek, hogy fogj egy üveg vizet (akár csapvíz).
tegyél le az asztalra 5db réz pénzt (azt hiszem a 20 forintos éppen jó), úgy ahogy a dobókockán is vannak a pöttyök, csak érjenek egymáshoz. Erre állítsd az üveg vizet és hagyd ott legalább pár órát. Eztán lehet inni, meg virágot locsolni és csodákat művel.

na most ez az én tudományom(arra se emlékszem honnan), ezer éve nem csináltam, az előnyök nyilván nem már másnap jelentkeznek és az egésznek a működéséről és elméletéről se tudok semmit. nesze semmi :lol:
a lényeg hogy a labor eredmény valszeg ezért nem mutatott különbséget.
savitri

savitri

Livi!

Felcsigáztál ezzel a forrásvízzel!

Hol, és milyen formában tároltatok hetekig a forrásvízet? (20l-es kannákban elhoznánk, majd le a pincébe, és az eláll?) (Mert néha találok 1-2 hetes posványos vizet a gyerekeim játszóterezős kulacsában :shock:

Lajosforrás a legközelebbi Budapsethez? Most hirtelen az ugrott be, hogy kalákában is lehetne hozni onnan, még takarékosabb lenne.

Nekem Fóton mondtak valami forrást, de nem tudom a kilétét, valakI???

klári /puma
pumama

Sziasztok!

Mi a Széchenyi fürdő (Városliget) előtti forrásból hordjuk haza a vizet, van a Lukács uszodánál is forrás. Én télen kint tartom a folyosón palackokban, igaz, vettünk egy gyönyörű nagy üveget (50 literes-vagy több?), de még sose sikerült telehordani, mert a gyerekekkel szoktam menni, busszal, babakocsival, és úgy csak 10-15 litert tudunk egyszerre hozni. Kár, hogy nem fényképeztem le múlt héteN:ömlik a forró víz, illetve szökik a magasba (mert szökőkútja is van a forrásnak), és a kúton körbe hatalmas, nagyobbgyerek méretű jégcsapok...Olyan Földanya hangulat volt...

Picin
picinke

hahó! mamapelushoz kérek hozzászólásokat !
indianyo

Indi! Nekem van mamapelusom, de nem tudok mit mondani, mert nincs tapasztalatom erős vérzésről. Ezért nem válaszoltam.

hordozo

Picinke, ez a Szt. Istvan-forras? V lehet, h rosszul emlekszem a nevere, reg jartam arra. Egy kis pavilon, es mogotte egy elkeritett kis "tavacska" novenyekkel, es neha tokes recek is uszkalnak benne.
Mennyiert adjak a vizet? V h mukodik?

Biobaba
biobaba

Indi,

én van hogy óránként cserélem és mosakszom többször egy nap ha lehet. Éjszakára nem használom, mert nekem nem elég. de ezek mellett a paraméterek mellett első két-három napban csak itthon használom.

forrásvíz. mi falun lakunk és van a központba egy forrás ami télen nyáron folyik, de szagos kicsit. Lehet hogy én is kipróbálom és azt kéne innunk, mert a csapvíz az szörnyű. csak a vízforralón látom hogy egy nap alatt mennyi vízkő rakódik le. forrásvízet gyereknek is adtok bármilyen mennyiségben? valahonnan meg lehet tudni hogy milyen összetevőből áll a forrásvíz?

Laura
tabajd

Bio:), felújították pár éve a lerobbant bódét, és egy szép kis épületecske van ott, a forrás ebben bent csapba vezetve működik, kb. 45-50ft egy liter. Sajnos---ilyenkor mindig a balatoni forrásunkra gondolok a honnan egész nyáron visszük ingyen a finom savanyúvizet...
Ingyenes forrás, ha jól tudom, a Dagály strand mellett is van (vagy csak volt?), ott nem voltam még, a bkocsival kicsit durva lenne...

Ja, a tavacska, van egy bácsi, iszonyú rendszeresen tisztítja, "megy a vízinövény "külföldre"-szokta mondani, mert olyan jó minőségű...
picinke

Tabajd, most látom, hogy írtál: a Széchenyiben pl. ki van írva, mit és mennyit tartalmaz a víz, és hogy mire jó (köhögés, vesebajok, stb.) A mi falusi forrásunkat csak a szóbeszéd szokta "vasasnak" nevezni, meg "jó fogyasztószer"- nek, de hogy pontosan mit tartalmaz?! Jó lenne pontosan tudni, analitikai mérés megszervezésében tudnék (remélem) segíteni.
picinke

majd megnézem de ha jól emlékszem nincs kiírva hogy mit tartalmaz. néhány házba tudom hogy be van vezetve és ezt használják vezetékes víz helyett fürdésre, wc stb de inni pl. a szomszédba ásványvíze isznak. igaz nem azért mert nem iható hanem mert nem szeretik az ízét. de majd megpróbálok utána kérdezni:) most felcsigáztatok. azért néha hihetetlen hogy mióta "idejárok" mi minden megváltozott az életemben és mennyivel jobban érzem magam. "tisztábban" nem tudom hogy ez érthető-e?

Laura
tabajd

Sziasztok!

Én még nem jártam itt, üdv mindenkinek! :) A vizes témába szeretnék belekotyogni (bocs ha, régebben erről már volt szó, nagyon visszamenőleg nem olvastam még bele a topikba). Itt, ahol mi No-ban élünk, egyszerű és olcsó módját választják az én ismerőseim (és mi is) a víz vitalizálásának, és erről a neten magyar leírást is találtam:

"A víz újraélesztése kvarckristállyal (SiO2)
Egy természetes, nagyon hatásos és olcsón kivitelezhető módszer. Az így elkészített víz felületfeszültségi mérések alapján hasonló értékeket mutat, mint egy vitalizált víz. A kvarckristályok trigonális ametiszt struktúrája képes a víz folyékony szerkezetét újrarendezni és így közvetíti a hiányzó struktúrát. A kvarckristályok nem képesek az esetleges szennyeződések eltávolítására, de viszont egy folyékony kristályos, rendezett szerkezetet ad a víznek.
Vegyünk egy maréknyi nyers, vagy csiszolt kvarckristályt, például hegyikristály, rózsakvarc, ametiszt, és tegyük egy üveg kancsóba. Töltsük fel este annyi csapvízzel, amit a következő nap fogyasztani szándékozunk. Még intenzívebb hatást érünk el, ha a kancsót napközben napos helyre tesszük. Természetesen ezt az eljárást forrásvízzel és ásványvízzel is végezhetjük, ez az ún. drágakővíz.
Fontos! Az így kezelt vizeket a kezelés után kizárólag üvegben tároljuk!"

További szép napot!!!!
hardik

Köszönöm szépen a pelusos válaszokat! ha esetleg valaki éjjelre is használja, ossza meg velem majd a tapasztalatokat - msot már ráér februárban is :lol:
indianyo

Indi: nekem semmi szag nincs, és éjjelre is működik. De a vérzésem távolról sem mondható erősnek, úgyhogy biztos ez is számít. kábé 3 óránként cserélek.

liv731

Tothzsu! fürdetésügyben.
Az én kislányomnak is elég száraz volt a bőre én mézszappannal fürdettem és a babaolajtól helyrejött. Mostmár csak néha szárad ki az arca de a dm-ben kaphato saját márkás arckrém nekünk bejött.
Igaz én csak minden másnap fürdettem egy hónapig de én nem a szárazság miatt hanem mert sajnáltam hogy teljesen kikel magából :?
Vendég

mamapelus... hmmm mi az...???? :oops:
Vendég

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?