Lecso: Ez nagyon jó hír! Kívánom, hogy Pocaklakód kibírja még legalább a 38. hétig
Rambóka: Akkor én is sok-sok boldogat kívánok
Monee: Gratula a szép kis szikhólyagodhoz
Oltás: Én is úgy vagyok vele, hogy amint elkezdenek a kollégáim betegen bejárni, akkor elmegyek táppénzre, de ezt elkerülhetem, ha beoltatom magam. (Sajnos otthon van Apósom és nem igazán akarok otthon maradni vele kettesben, de ha nagyon kell, akkor persze bevállalom, viszont ez most nem az a helyzet)
Lehet, hogy túlspirázottnak tűnik az aggodalmam, de valahogy most nem szeretném elkapni azt a fránya vírust. A másik dolog meg az, hogy ha a többiek lebetegednek, akkor is kell valakinek dolgoznia. Persze nem feltétlenül csak nekem, de ha mondjuk beoltatom a párom is, akkor azért már vagyunk ketten, akik dolgozhatnak (egy cégnél dolgozunk a 3 személyes szervizben, szóval nem mindegy, hogy hányan betegek) és jó eséllyel nem fogjuk elkapni.
Én nem úgy látom, hogy az oltás kockázata túl nagy lenne. Nem mondom, nem vagyok egy szakértő, de egészségügyibe jártam, dolgoztam kórházban és van még ápolónő ismerősőm is, aki javasolta, hogy adassam be az oltást, mert azért egy 39-40fokos lázzal bajlódni terhesen nem egy leányálom. Szóval szerintem ez pontosan az a helyzet, amit a met is kivált az orvosok körében a terhesség alatti szedésének felvetésekor... (A metet ráadásul abszolút nem javasolják a gyógyszergyártók terhesség alatt, míg az oltásnál azért van kivétel...)
Persze mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyik kockázatot vállaja inkább...
Pussza