Új privát üzeneted érkezett!

Szia Mancsi!

Egyáltalán nem veszem tolakodásnak a kérdésedet. Azért nem vállalok még gyereket, mert a vőlegényemmel még szülőknél lakunk, ő még suliba jár és mellette dolgozik. Végre sikerült hitelre egy lakást vennünk, de még rengeteg felújítást kell rajta végezni és minden pénzünk arra megy. Én először férjhez szeretnék menni és nyugodt körülmények közé szeretném a babát szülni. Ez remélhetőleg 1-2 éven belül megvalósul és akkor nagyon-nagy szeretettel várjuk őt.

Nagyon sajnálom, hogy Horváth doktorról nem hallott senki, mert a tesóm még nála született a Margitban. Igaz, már 15 éve, de én még mindig hozzá járok magánrendelésre és különböző vizsgálatokra a Margitba küld. Ezért gondoltam, hogy még mindig ott kell lennie. Kb. 60 éves lehet, de nagyon fiatalos, aktív, stb. Ha esetleg mégis tud valaki róla, akkor lécci jelezze!

Köszönöm
legass

Kedves Ági!

Az én orvosom Horváth doktor. Most vagyok a 19.hétben az első babával, így még nem tudom milyen nála szülni Kép
Több ismerősöm is szült nála ill. volt egy komoly nőgyógyászati műtéte is egyiküknek, ők nagyon ajánlották nekem, mert az előző -nem margitos- orvosom már nem vállal szülést.
Az első vizsgálat másnapján sajnos az a baba spontán vetéléssel elbúcsúzott tőlem, és műszeresen kellett befejezni.Nekem nagyon sokat jelentett, hogy a telefonhívásom után a szabadnapjáról bejött és elvégezte a műtétet.Lelkileg is támogatott, és Uh-ra sem engedett egyedül és a folyosón sem kellett egy percig sem magamba roskadva várakoznom.
A rendelésén illetve telefonon is mindig készségesen válaszol a kérdéseimre, és mindennek elmondja a várható következményeit, akkor is ha az éppen nem megnyugtató. Ő a második orvosom, tehát túl sok összehasonlítási alapom nincsen.
Remélem tudtam segíteni
Üdv
Jade
jade

Kedves Jade!

Nagyon szépen köszönöm soraidat, reméltem, hogy valami hasonlót fogok hallani. Jól vagytok? Tudod már, hogy kisfiad lesz vagy kislányod?
legass

Sziasztok!

Ági! Nekem is van tapasztalatom a Horváth doktorról.Az első babámat császárral szültem(a másodikat is).De az első szülésnél még nem volt fogadott orvosom,így ügyeletben kellett szülnöm.A Horváth doktor döntött úgy,hogy legyen császár,mert semmi esélyem arra,hogy hüvelyi szülést produkáljak.Ő is bemosakodott a műtéthet,végig nagyon kedves volt,pedig akkor látott életében először.Én nagyon megvoltam vele elégedve,csak jókat hallottam róla,szóval szerintem egy olyan kismaminak aki hozzá jár rendszeresen,és ismerik már egymást csak öröm lehet egy ilyen dokinál szülniKép
Remélem,hogy tudtam én is vmicskét segíteniKép

Rita
Rita

Sziasztok!
Agi,
igen, pont ma tudtam meg az UH-n, hogy kisfiú!
Természetesen mindegy, de a férjem elég büszke volt magára Kép
Kedves Doris és Lányok!
Említettétek Raffai kapcsolatanalizisét,én is olvastam az egyik könyvét. Tudna valaki segíteni abban, hol lehet hozzá bejelentkezni?

Köszönöm
Jade
jade

SziasztokKép

Ma voltam AFP-n. Szokásos várakozásKép Aztán megrohamoztam a büfétKép Két hét múlva uhKép
Jól van mindenki?

Verus ha jelentkeznél írtam neked feljebb. KösziKép
mazsola26

Jade!

Nagyon sok szeretettel gratulálok a kisfiatokhoz! A kapcsolatanalízissel, illetve hasonló témákkal kapcsolatosan tudok neked egy fórum címet adni, ahol a témában sok illetékes kismama tud neked segíteni. Fórumcím: www.nlc.hu (ez a Nők Lapja Café), ezen belül kell a "Fórum"-ra kattintani és rákeresni az "Ezoterikus mamák és babák" címre. Nagyon sok érdekességet olvashatsz!

Ági
legass

Rita!

Neked is köszönöm a segítséget. Azt hiszem maradok Horváth doktor úrnál, mert mindenki csak jót mond róla.

Még egyszer köszi.
Ági
legass

Jade,
dr. Hidas György (rendelő Donát utca I. kerület)) 241-6461
dr. Raffai György: 06-30-9002039
Névtelen

Kedves Ági és Névtelen!

Nagyon szépen köszönöm

Jade
jade

Sziasztok lányok, én azt hiszem többé nem jövök közétek. Sajnos két hete súlyos tragédia történt az életemben, olyan amire ilyen korban az ember álmába sem gondol. Autóbalesetünk volt (egy műszaki hibás teherautó áttért a mi sávunkba és letarolta a kocsinkat) és a férjem szegény nem élte túl a balesetet. Nekem is lett elég bajom, de fel fogok épülni és egyenlőre a kisbabám is jól van- csak amiatt aggódok még hogy a röntgensugarak mennyit árthattak Neki.
Még mindíg rettenetesen érzem magam, nem tudtam feldolgozni a történteket. Most úgy érzem darabjaira hullott az életem, hiszem annyi tervünk volt, most vettünk házat, és a babával. ..Tudom, hogy nagyon jó apa lett volna, imádta a gyerekeket és annyira örült a babának. Ma vagyok 14 hetes terhes. Holnap mentünk volna közösen UH-ra. Mindíg emlegette, hogy ha én kismama vagyok, ő a kispapa... Tudjátok még annak is örülnék most, ha kómában feküdne, vagy súlyos sérülten de legalább tudnám hogy él. Valahogy mindíg biztos voltam benne hogy soha nem fog elhagyni, annyira rendes fiú volt, és úgy szeretett engem - ahogy vagyok, minden hibámmal egyetembe. Nagyon hiányzik, folyamatosam Őrá gondolok. Nem tudom mikor lesz jobb, és egyenlőre azt sem tudom mihez kezdek az életemmel, a hitelünkkel, a házzal. Ha már fizikailag rende jöttem ki kell találnom valamit az biztos. Addig bele sem gondol az ember hogy tényleg rengeteg baleset történik amíg vele meg nem esik ugyanaz. Az a legrosszabb, hogy abszolut vétlenek voltunk, és esélyünk sem volt a teherautóval szemben..

Még sokszor úgy érzem ez csak egy rossz álom és fel fogok ébredni. Még mindíg érzem ahogy átölel, simogat és látom a szemét, ahogy mosolyog rám.. Azt kívánom, soha ne ismerjétek meg ezt az érzést.

Mindenkinek problémamentes babavárást kívánok.
Tina
Tina

Kedves Tina!
Őszinte részvétem.
jade

Drága Tina,
Borzasztó ami Veled történt, nem találok szavakat.
Fogadd mély és őszinte együttérzésemet!
Kriszta
Kriszta

Kedves Tina!

Részemről is fogadd mély és őszinte részvétemet!
Kívánok neked mielőbbi felépülést,habár sajnos nagyon kemény idők várnak most rád!Kép
De gondolok rád,és a babádra,legyél nagyon erős!
Nagyon vigyázz magatokra,és ha mégis úgy érzed,hogy kell egy kis támogatás(lelkileg),vagy bármiben tudunk neked segíteni,akkor keressél itt minket!
Rita
rita01

Tina!

Őszinte részvétem!
rjuli

Szia Tina!

Fogadd őszinte részvétemet és együttérzésemet. Amikor olvastam a soraidat, annyira szíven ütött a dolog. Igaz, hogy nem ismerlek, de így látatalanul is nagyon sajnállak és sok erőt, kitartást kívánok Neked az elkövetkezendő időszakra. Azért ne hagyj itt minket, hátha tudunk Neked segíteni valamiben. Gondolj a babára, aki szép lesz és egészséges és biztosan nagyon sok boldogságot fog neked okozni.

Ági
legass

Kedves Tina!
Fogadd őszinte részvétem! Talán segit valamicskét, hogy a baba, mindkettőtök folytatása rendben van, segits neki is érte is küzdeni!

Doris! Kép Úgy örülök, hogy minden rendben van nálatok! Mizújs Pálffy dokival?
bogyeszka

Kedves Tina!

Nem talalom a szavakat, ugy megdobbentem, hogy egy ertelmes mondatot se tudok irni. KépKép

Fogadd őszinte részvétem!

Gombóc
gombóc

Tina!

Most olvasom, amit írtál és nem térek magamhoz. Fogadd őszinte részvétem!
Az Ő élete a Kicsiben fog folytatódni. Ha bármiben segíthetek, kérlek szólj.
Adél
(16)
adél

Kedves Mikoo,
Most olvastam vissza és látom, hogy megvan a Baba! Gratulálok. Örülök, hogy ennyire elégedett voltál mindennel. Én is a Sztanyik dr-nál fogok majd szülni (jan. 22)...

Mancsi,
Hazajöttünk a nyaralásból persze, de rengeteg volt a munkám és nem tudtam jönni. Még nem jelentettem be a mh-emen (bár már művészet az öltözködés...), mert most pénteken elmegyünk Horvátországba egy hétre és utána szeretném. Majd beszámolok mi volt. A Balatonon voltunk félpanzión egy kis hotelban és bár nagyon jó volt, a végén kaptam egy hasmenéses valamit. Pánikoltam egy kicsit, hogy bébike hogy fogja viselni, mert ha diétáztam, akkor minden rendben volt, de ha rendesen meleget ettem akkor szörnyű volt, több, mint egy hétig. Arra gondolok, hogy az egész csak a nehéz kajától lehetett, mert a védőnő szerint a ha súlyos lett volna, akkor láz is lett volna és napi 30szor mentem volna wc-re.

Előtte a 12. heti UH-on minden rendben volt, felvettük videóra is. Én nem láttam, hogy mozgott volna Angyalka, de annyira gyorsan mozgatta a szerkentyűt a szonográfus, hogy akár mozoghatott is. Az ember ilyenkor fogja fel, hogy gyereke lesz... Most csüti lesz AFP, vércukor és doki.

Doris,
Én is XXII. kerületi voltam, oda jártam gimibe is. 2 éve költöztünk a férjemmel egy kis faluba, Bp-től északra, családi házba.

Lányok,
Írjatok mindenről, ki hogy van!!
Ja, és volna egy kérdésem is a tapasztaltakhoz. Csüti kezdem a 17. hetet és pár napja fájdogál a hasam (gondolom a méhem), néha feszül. Olyan, mint a gyenge menstruációs görcs, persze ki lehet bírni, de szerintetek ez normális, ahogy nő a méh? Nektek volt ilyen ilyenkor?

köszi, üdv
Adél
adél

Sziasztok LányokKép
Visszatértünk a szabadságrólKép
ÁgiKép
Én is üdvözöllek a körünkben és sok boldogságot kivánok az új lakásotokhozKép
JadeKép
Gratulálok a kisfiadhozKép ÉN sajna nem tudok segiteni a bejelentkezést illetően Raffai doktorhoz de a könyv cime amit olvasta: Lelki köldökzsinórKép
TinaKép
Fogadd Őszinte részvétemetKépKépIszonyatos ami Veletek történt és ezt szavakkal ki sem tudom fejezni... Ha az segit, hogy köztünk vagy és irogatsz nekünk akkor kérlek gyere bátran...mi meghallgatunk.Nagyon drukkolok, hogy megoldódjanak a gondjaid és egészséges kisbabád szülessenKép
BogyeszkaKép
Köszi a kedves sorokatKépPálffy is jól van. Pénteken jött meg a szabadságárólKépA Párommam aznap voltunk 21.heti UH-on és olyan megható voltKép Képzeld! Egy kicsi Leány és egy kicsi Fiú csücsül odabenn a pocakombanKépKép Annyira boldogok vagyunkKépKép Sajnos most derült ki, hogy a 16. heti AFP eredményem ikrekhez képest is nagyon magas lett, igy vasárnap ismételték a vérvételt... Genetikai UH kell majd mennünk de oda csak péntekenként lehet időpontot kérni 9-12-ig az I.Női Klinikára. Hát most igy állunk... Állitólag a terhesgondozóban szoktak szólni, ha nem stimmel valami és szokták ismételni is az AFP-t de nem a 22-hét elején... Olyan kár, hogy nem voltak elég körültekintőek és most izgulhatok hetekig hogy minden kiderüljön.
AdélKép
Én pedig a XXII. kerületbe mentem férjhez mert elötte III. kerületi voltamKép Ha sikerül néhány év mulva mi is szeretnénk majd épitkezni Pátyon és akkor mi is vidéki, kertes-házas életet élünk majdKépA méhem néha szokott fájdogálni, de keményedni soha. Mi most vagyunk a 22. héten két babuskávalKép Ha keményedik azt azért mindenképp egyeztesd az orvosoddalKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!

kapcsolatanalizissel kapcsolatban:

Hidas prof száma helyesen: 2146461
Raffaival beszéltem telefonon, aki Hidas számát adta meg, gondolom szabin lesz..
Nem tőle, de azt hallottam egy lánytól aki volt Raffainál, hogy hetente 2-szer érdemes menni és 5000 Ft egy alkalom.Hát kiszámoltam, és ez 200000 Ft lenne az elkövetkező kb 20 hétre.
Így inkább olvasgatom a könyveiket és mesélek Babócának.

Sziasztok
Jade
19+4
jade

Elfelejtettem:

Kedves Adél!
Szerintem megérne egy telefont a dokidnak, hogy mi lehet ez a görcsölés? Nekem inkább nyilalgatni szokott. Lehet, hogy magnézium segítene.

Szia
Jade
jade

Sziasztok!Kép
Doris, de jó, hogy megint tudsz írni! Egy kisfiú és egy kislány? Jobb nem is lehetne!Kép A genetikára számíts úgy, hogy sajna majdnem az egész napot ott fogod tölteni. Kapsz egy időpontot, és nem érdemes korábban odamenni, mert biztosan nem hívnak be előbb. Először bekérik a beutalódat, aztán várni kell, behívnak, de csak személyes adatokat kérdeznek, megint várni kell, utána UH, ahol nem hajlandóak semmit mondani (engem kb. 4-en vizsgáltak, abból asszem 3 tanuló volt, ők jól elbeszélgettek, de nekem nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy mit látnak), aztán kiküldenek megint a váróba. Utána a leleteidet átviszik a genetikai tanácsadóba, ahol az adataidat felvették, aztán egyszer csak behívnak, és akkor a genetikus megmondja, hogy mi a helyzet. Remélem, minden rendben lesz!Kép

Tina, már régen elolvastam, de én erre egyszerűen nem tudok mit írni, csak annyit, hogy nagyon sok erőt kívánok Neked és azt, hogy minél több örömöt találj a kisbabádban!

Adél, mikor mész csütörtökön a dokihoz? Én este 7-re... nekem is voltak ilyen keményedéseim, és bizony magnéziumot kellett rá szednem!

Mi már a 36. hétnél tartunk, nagyon gyorsan megy az idő. A meleget egyre nehezebben bíro, de már nincs sok hátra!Kép

Viki
vikici

Sziasztok Lányok,

Köszi, hogy ennyien írtatok.
Nem túl sűrű a fájdogálás, de nem annyira keményedik, megfigyeltem. Holnap este megkérdezem a dokitól. Anyu szerint csak nő a méhem, de most tényleg látványosan beindult.

Doris,
Ideális, hogy egy kisfiú-egy kislány. Én nagyon kíváncsi vagyok nekünk mi lesz, de még jó, hogy nem nekem/nekünk kell választani, mert nem tudnék...
Ismerek egy ilyen ikerpárt, januárban születtek és annyira édik: tökre látszik melyik a kislány és melyik a kisfiú. Az AFP miatt ne izgulj. A környezetemben csomó mindenkinek volt hülyeség az eredmény. Van egy francia könyvünk és pl. Fr.o-ban nem is csinálják ezt a vizsgálatot, nem ír róla egy szót sem a könyv.

Mancsi, Rita, Mazsola,
Mizújs Veletek?

Viki,
Hú 36. hét... Mikor fogunk mi itt tartani...
Én 18:20-ra megyek, pont találkozunk szerintem. (Ja, egyébként az igazi nevem Zsuzsi)
Üdv
Adél
adél

VikiKép
KÖszi, hogy mindezt leirtadKép Akkor élelemmel és itallal megyek majdKépNem emlékszel véletlenül, hogy a bejelentkezéstől számitva mennyi időn belül adták az időpontot? Hetekig kellett várnotok? Kitartás Nektek, már csak néhány hét és babázhatszKép
AdélKép
Köszi az infotKép Nekem is fájdogál bent a méhem mert valószinüleg növöget és feszülnek a szalagok. Lényeg, hogy ne görcsölgess és ne legyenek keményedésekKép

doris

Doris, én pénteken voltam UH-n, akkor derült ki, hogy valami nem oké. 12 után pár perccel jöttem ki, így elméletileg már nem akarták kapcsolni a genetikát, de nagyon erőszakos voltam... és a genetikus kérdezte, mennyire sürgős (utólag kiderült, hogy ő vette fel a telefont), én mondtam, hogy nagyon, mert baj van, így kedden már mehettünk.
Engem nem is a várakozás készített ki, hanem nagyon szar látni, amikor néha kisjön egy-egy kismama sírva, ez lelkileg eléggé megviseli az embert.Kép Remélem, Te majd nem látsz ilyet!Kép

Adél (tudom, hogy amúgy Zsuzsi vagyKép), a keményedés, a görcsölés és a húzódás különböző dolgok...
Akartam felrakni egy új képet a profilomba, hogy megismerj holnap, de nem sikerült. A mostani meg olyan bénán van fent, valamiért nagyon torzít (szerencsére életben azért nem így nézek ki Kép), de törölni sem engedi.Kép
Viki
vikici

VikiKép
ÉN is pénteken voltam UH-on és szombaton jöttünk volna vissza Svájcba. Délután 3-kor jöttem ki a vizsgálatról és elkezdtem hivni a Klinikát de már senki nem vette fel a telefont. Aztán vasárnapra sikerült kikönyörögni, hogy a Nőgyógyászaton vegyék le az AFP ismétlést mivel elutazunk. Aznap visszajöttünk Svájcba és hétfőn reggel első dolgom volt, hogy hivjam a genetikát de sajna leráztak, hogy telefonáljak pénteken...nem voltam olyan szerencsés mint Ti. Most pénteken derül majd ki, hogy mikorra mehetünk. És már 22 hetesek vagyunkKépNo nem idegeskedek, úgysincs mit tenni. Köszi azért, hogy leirtad mire kell készülnöm...én ebbe bele sem gondoltam eddig de majd lelkileg is igyekszem ráhangolódni a dologra...

doris

Doris, de a kórházban az UH-n mindent rendben találtak, ugye?
Tudod, az is lehet, hogy nem jókor vették le a vért. Arra mindenesetre számíts, hogy a mostaninak sem lesz jobb az eredménye, mert hát mitől is lenne...
szóval ha az UH-n minden rendben volt, szerintem ne aggódj. Én azt gondolom, a Klinikán is csak egy UH-t csinálnak, ilyenkor már (22. héten) én úgy tudom, nem csinálnak magzatvíz-vételt.
Amúgy az a rengeteg kismama, akiket majd látsz, szinte mind a rossz AFP miatt mennek oda, szerencsére túlnyomórészt teljesen feleslegesen. Úgyhogy ne izgulj, nem lesz semmi baj!Kép
Puszi:
Viki
vikici

Doris, mik lettek az eredményei az AFP-dnek?
vikici

VikiKép
Köszi az infot. Igen, én is úgy tudom,hogy ilyenkor már nincs magzatviz vétel. Itt az AFP-m eredménye amit jó időben vettek le mert tudod a lombik miatt jól kiszámitható az idő. 16 hét+3 naposan volt a vérvételem:
AFP 143,2 ng/ml
wAFP 143,5 ng/ml
MOM 3,3
B-hCG 118000 U/L
wB-hCG 118275 U/L
MOM 5,9

doris

VikiKép
Elfelejtettem irni, hogy igen, persze csináltak UH-ot és azon nincs semmi gond csak a megszokott, vagyis a Kicsi lány kissebb mint a Fiúcska de ez a kezdetektől megvanKép

doris

Doris, előkerestem az enyémeket, nekem valamivel alacsonyabbak voltak, de engem azzal nem küldtek a genetikára, csak később.
Olvastalak a Kaálisban, ott írt az egyik lány a Hajdú drnőről. ő nem genetikus, hanem neonatológus, nagyon-nagyon kedves drnő. Akire a lány hondolt, ő a Szabolcs u.-ban dolgozik, ő tényleg genetikus, és szintén Hajdu drnőnek hívják (csak egy első Júlia, a második asszem Krisztina).Kép
A terhesgondozóban szerintem azért nem mondtak semmit, mert nem mondhatnak. Gondold el, lehet, hogy egy eredményre azt mondanák, hogy húha, ez nagyon alacsony,a doki viszont az Uh után úgy ítéli meg, hogy nincsenek további teendők, mert minden rendben. Hogy nézne ez ki?
Szóval szerintem ne aggódj, ha mindkét baba normálisan fejlődik, biztos minden rendben van!
Amúgy ha telefonálsz a Sotéra és nagyon sokára akarnak időpontot adni,próbálj kicsit erőszakoskodni, mondd meg, hogy kint élsz, meg hogy már milyen előrehaladott a terhességed,...stb. lehet, hogy visszatetsző a stílusom, de én ezt tenném, mert amúgy utálom a konfliktusokat is, de több heti várakozásba biztos belehalnék.KépKépKép Nekem az a hétvége is éppen elég volt.
Puszi: Viki
vikici

VikiKép
Köszi a javaslatot, holnap nem hagyom magam lerázni az biztosKép Egyébként a terhesgondozóban szoktak szólni, hogy ismételni kell a vizsgálatot. Ezt a nőgyógyászati osztályon a főnővér is megerősitette meg az ottani nővérkék is csak ebben az esetben valószinüleg az ikrek miatt nem tettek megjegyzést.Amikor az első AFP-re vártam épp egy lánnyal ültem együtt akit értesitettek, hogy magas lett az értéke és menjen vissza ismétlésre tehát valószinüleg működik a dologKép

doris

Engem múltkor nem értesítettek, csak UH után döntötték el, hogy ismételni kell.
Most már rutinosabb voltam, mert a vérvétel után pár nappal odatelefonáltam a Schöpf-Méreibe, ugyanis ott csinálják a vizsgálatot, és telefonon meg is mondják az eredményt. Az ikrekkel nekem is magas volt, most meg alacsony... Viszont most is csak UH után szóltak, hogy megismétlik, a terhesgondozóban nem mondtak semmit.
Egyébként az sem biztos hogy jó, ha telefonon megkérdezed az eredményt, mert úgysem tudsz csinálni semmit, csak idegesíted magad. A kismamik már csak ilyenek, pedig az igazi aggódás csak akkor kezdődik, amikor megszületik(nek) a baba(ák).Kép
Mindenképpen számolj be holnap, mire jutottál! Aztán csak ügyesen és határozottan!KépKépKép
Puszi:
Viki
vikici

VikiKép
Bocsi, hogy csak most jelentkezem de szerencsére a Párom ma itthonról dolgozott és kellett Neki a modemKép
Szóval reggel sikerült időpontot kérnem és 19.-e 11. óra a pontos dátum. Már nagyon váromKép
Köszi minden tanácsotKép Ugye enni-inni lehet várakozás közben? Pisiljek elötte mint normál UH-nál?

doris

LányokKép
Tettem fel néhány képet magunkról, "Dorisék albuma" cimen nézhetitek megKép

doris

Szia Doris!Kép
Meglátod, hamar elrepül ez a néhány nap, remélem,a vizsgálat után már tényleg megnyugszol!Kép
Enni-inni ugyanúgy lehet, mint más UH előtt.
Jót mosolyogtam a kérdéseden, hogy pisiljél-e előtte, mert nem fogod tudni, mikor vagy éppen előtte. A behívási sorrendben a kismamák számára semmi logika nincsen. Én személy szerint el sem mertem mozdulni a padról, nehogy közben hívjanak be, én meg ne legyek ott.
Megnéztem a képeket, nagyon helyesek vagytok a Pároddal. Ugye lesznek majd nagyobb pocakos fotók is?

Velünk még semmi különös nincsen, méhszáj teljesen zárt. Voltunk 4D Uh-n, ahol 3600 grammra és 52 cm-re becsülték a babát, és hát van még 4 hét... kis szumós.Kép Így a sima szüléssel kapcsolatos reményeim lassan kezdenek szertefoszlani, bár kicsit még reménykedem...Kép
vikici

VikiKép
Gratula a méretetekhezKép Ne izgasd magad, nem pontos az UH-os becslés. Egyik barátnőmnek 2 kg fölöttire saccolták az ikreit mikor terhességi mérgezés miatt idő elött meg kellett Őt császározni. Nagyon el volt kenődve, de az UH alapján a doki mondta, hogy ne izguljon,mert már elérték a babák a két kg-ot. Aztán másnap érte a hir, hogy a kisfiú 2,200 a kislány pedig 1,300 g-osak voltak... Nagyon elkenődött de most már hála a jó Égnek minden rendben van velük. Hátha Nálad is csak hosszú combú babácskáról van szó akinek nagy a kobakja mert ugye ezekből az értékekből saccolnakKép A pisiléssel valószinüleg én is úgy leszek mint Te... Egyébként szólitanak majd, vagy van valami kartonzó féle ahová le kell adnom a beutalómat? Egyáltalán hol van ez helyileg?

doris

Szia Doris!
A Klinikát bizti tudod, hol van (Baross u.). Bemész a kapun, ott felmész pár lépcsőfokon a portáig, és ott a folyosón jobbra kell menni. Én a portástól kérdeztem meg, mondta, hogy ott van a genetika, ahol a legnagyobb a tömeg... Ott csak simán leülsz a padra (valszeg fel kell állítanod egy kispapit, olyan udvariasan be szoktak csücsülni az első padok valamelyikére a kismamákkal.Kép) A folyosó végén balra van a genetikai rendelő, jobbra vele szemben az UH. Ha jól emlékszem, fél óránként adnak időpontot, és ha Neked 11-re kell mennem, szerintem fél 11 körül menj oda, 11 előtt pár perccel, vagy utána kicsivel kijön az asszisztens, megkérdezi, ki ment 11-re, és akkor a kezébe kell nyomni a beutalót. Én úgy vettem észre, a papírokat azért időben beszedik. Hogy utána milyen sorrendben hívnak be, az számomra nem derült ki, valszeg találomra. Ott felveszik az adataidat, és innentől kezdve a személyi számod utolsó 4 számjegye lesz az azonosítód (ha tudod. Ha nem, adnak egy számot), ezt a számot kell majd a kijelzőn figyelned az UH-hoz. UH után megint kicsücsülsz, átviszik a leleteket a genetikára, és majd egyszer csak kiírják a számodat, akkor kell újra bemenned oda, és akkor fogsz a genetikussal beszélni. De ezeket leírtam feljebb.Kép Egyedül mész, vagy viszed a párod?

UH-súlybecslés: éppen ma szült egy lány, akinek majdnem 1 kilóval többre becsültéka babáját, mint amekkora a tényleges súlya lett. Ő is császárral szült, bár nem emiatt.
Eléggé el lennék keseredve, ha pusztán a baba súlyára való hivatkozással kellene újra császározni, aztán a végén kiderülne, hogy mégis kifért volna simán... Na, majd meglátjuk. Azért iszom málnalevél-teát, meg beszereztem pár homeopátiás bogyót, elvégre sosem lehet tudni.Kép
Amúgy a szonográfus azt mondta, hogy a súlybecslésnél +/-10% eltéárés lehet, a hosszúság szinte cm-re pontos. Majd kiderül, most már kíváncsi vagyok. Mindenesetre elég nagy a pocakom, tegnap a boltban a pénztáros 3-szor!!! megkérdezte, hogy biztosan nem ikrek-e?Kép

TÖBBIEK!Kép
Hol vagytok? vagy csak mindenki babázik?
Adél/Zsuzsi! Voltál végül a dokinknál? Én igen, de éppen szülésről jött, így nem tudom, az előttem lévők közül kik vpltak ott, és kiket mondtak le.

vikici

VikiKép
Köszi a részletes leirástKépSajna a Párom csak hazavisz csütörtök éjjel és utána vasárnap már jön is vissza mivel a munka nem várhat. A legidősebb Nővérkém fog elkisérniKép
Nem mérted le a pocid méretét? Mekkora?
Drukkolok, hogy simán szülhess és minden rendben legyenKép

doris

Szia Doris!Kép
Szívesen!Kép Bár jobb lett volna, ha inkább nem kellett volna leírnom.Kép
A pocakom 128-129 cm, attól függ, vacsi előtt, vagy után.Kép Múltkor az ikrekkel ekkora volt a 31-32. héten, illetve akkor pontosan 130 cm-re nőtt. Jó nagy lufi.Kép
Ma volt itt a védőnő, ő azt mondta, eszébe nem jutna, hogy ekkora babát simán akarjon szülni (van 2 gyereke), direkt kérné a császárt. Szerinte vagy a babának vagy nekem lenne valami bajunk.
Én megbízom az orvosomban, amit majd mond, úgy lesz.Kép
Neked van esélyed a simára? Ha jól emlékszem, műtötték a méhedet is, az nem számít?

vikici

Szia Viki
Bcsánat hogy idetolakodom, de elárulod, hogy mire jó a málnalevéltea, és miféle homeopátisá bogyókat szedsz??
Sosem lehet tudni, elég nagy eséllyelindulok egy 4kgos bébiért a versenyben.
Köszi
Judit
holophernes

VikiKép
Szép nagy már a pocidKép Kiváncsi leszek nekem mekkorára nő a két babussalKép Fogalmam sincs, hogy miként fogok szülni mert szóba sem került. Töredelmesen bevallom, nagyon szeretnék császárral szülni mert nagyon be vagyok tojva de majd meglátjuk. Igen, volt már néhány nőgyógyászati műtétem meg kétoldali csipőficamom is van bár az állitólag nem nagy gond bár amikor a peték visszaültetése folyt a legjobban a forgóm, combjai fájtak, mert úgy voltam kiszijjazva a nőgyógyászati székre, hogy az már nagyon fájt... Ezen kivül nagyon féltem a babókat és fogalmam sincs mindkettőjük befordul-e a megfelelő irányba. Még korai volt erről kérdezni az orvost. Két hónap múlva majd rátérek a dolograKép
Volna még egy kérdésem: Ikrekkel miként feküdjek, aludjak? Az az érdekes, hogy mindig az a babuska nyomkorászik bentről akira épp "ráfekszem" és olyan lelkiismeret furdalásom van... Akár hová fekszem mindenütt tele van a pocim és féltem Őket nehogy alnyomjam a kis végtagjukat vagy bármi mást... Van ötleted?

doris

Sziasztok!Kép
Judit, a málnalevél tea egyes "hiedelmek" szerint a szüléskor elősegíti a minél gyorsabb tágulást, én elég pozitív tapasztalatokat hallottam róla. Igaz, utólag nehéz bizonyítani, hogy enélkül hogyan tágult volna a kismami.Kép A 36. héttől ajánlják inni, napi kb. fél litert. Gyógynövény-boltokban lehet kapni, kb. 150 kemény magyar forintért.
Homeós bogyók: nekem konkrétan egyet ajánlottak, ami szintén a tágulás folyamatát segíti, ha érdekel, megnézem a nevét.
Mivel jó esélyem van a császárra a gigászi baba miatt, beszereztem még két bogyót, ezek a műtét utáni sebgyógyulásra jók (gátsebre is, és császáros hegre is). Ha érdekel, szívesen megírom a neveket.

Doris, ne izgulj, nem tudod összenyomni Őket.Kép Gondolom, Te is már csak oldalt fekve tudsz aludni. Egy kispárnát mindenképpen tegyél a pocakod alá, úgy sokkal kényelmesebb, főleg nagy pocaknál. Nekem is mindig úgy volt, hogy lefeküdtem az egyik oldalamra, először mindig az alul lévő helyezkedett el, aztán a felső. Ha átfordultam, kezdődött elölről.KépKépKép

Ne félj a szüléstől, az orvosod biztosan nem fog kockáztatni. Nem is írtam még, hogy az előző terhességem alatt párszor volt alkalmam találkozni a Te dokiddal, nagyon negatív véleményem volt róla. Most mikor ismételték az AFP-met, ő csinálta utána az UH-t, és annyira rendes volt, hogy az nem igaz... Úgy látszik, most jó napot fogtam ki nála.Kép

vikici

Sziasztok!

Régen jártam már erreKép

Adél!Köszi a kérdésedet,mi jól vagyunk,csak ez a hülye melegKépMeg sajna a lábaim nincsenek jól,eléggé fájnak,és csúnya visszeresek lettekKépA görcsökről.Nekem is előfordul néha,ez állítólag normális.Én mindig azt mondom,hogy ettől függetlenül említsük meg a dokinknak,ebben ő a szaki,és nekünk is az a megnyugtató,ha ő rábólint,hogy normális ha érzünk görcsöket,és minden okés nálunkKép

Viki!KépHozzád még nem szóltam,most elkezdemKépMivel én már 100%osan tudom,hogy császározni fognak,ezért szeretném megkérdezni annak a bogyónak a nevét ami majd segíthet rajtam is a műtét után.Én sajna elég rosszul tűröm a fájdalmakat,így jó lenne ha jönne vmi gyors,és hatékony segítségKépElőre is köszönöm!

Na lányok most mennem kell,mert kihűl az ebédemKép
Rita
rita01

Szia Rita!

1. Arnica Montana 9 CH - napi 2X5 golyócska.
Mindenféle sérülésnél alapszer, enyhíti a fájdalmat, megakadályozza a véraláfutásokat, a kapillásrisok szintján hat.

2. Staphysagria 9 CH - napi 2X5 golyócska.
Késsel, éles szélű vágott seb, pl. műtéti metszésnél felgyorsítja a sebgyógyulást.

Ezeket a "Homeopátia mindenkinek mindenkorra" című kiadványból írtam ki. Vannak külön golyócskák pl. a szoptatáshoz is, tejtermelés fokozására, csökkentésére és mellgyulladásra is, terhességi hányásra,...stb.Kép Szerintem érdemes beszerezni egy ilyen kiadványt.

Én úgy tudom, többedik terhességnél még hamarabb jöhetnek a keményedések. Nekem a huszon-valahányadik héttől elég sok volt, most meg a 37.-en szinte semmi.Kép
Viki
vikici

VikiKép
Igen, tudom, Ő nagyon hangulatember és ez gyakran érződik Rajta de én már több mint 10 éve csak az Ő kezébe adom az "életem" mert nagyon-nagyon korrekt és - bár hihetetlenül hangzik - nagyon emberségesKép Tény, hogy lelki életet nem szoktunk élni (bár volt már rá példaKép)és nem egy csevegős tipus, de ő a legjobb UH-os és szakmailag nagyon dicsérikKépHát kicsit morcika, mit tegyünkKépKépEgyébként soha nem hagyott még magamra műtétek elött vagy utánKép Minden nap, hétvégéket is beleértve ott állt az ágyam szélén és megnézte minden rendben van-eKépÉs 10 év alatt sajna sokszor kellett az ágyam szélén csücsülnie ezért én el nem "hagynám"Kép Lényeg, hogy bizz az orvosodban bárkit is választaszKép Köszi az alvással kapcsolatos infot, kezdek megnyugodniKép Szó szerint azt irtad le amit én tapasztalokKép Amelyik oldalamon fekszem ott indul a motoszkálásKépKépA párnát már néhány hete használom a pocim alá meg a lábaim közéKép

doris

Szia Doris!Kép
Hát nekem kicsit több gondom volt vele annál, hogy nem csevegő típus, azzal még önmagában nem lett volna baj...Kép na mindegy, most nagyon-nagyon rendes volt, így már nincs bennem tüske.
Igazad van, annál az orvosnál kell maradnod, akiben maradéktalanul megbízol, én sem cserélném le az enyémet.Kép

Nem tudom, mondta-e már valaki, hogy van egy kismama fehérnemű, tépőzáras haskötő-féle, nekem nagyon bejött, most is használtam, amíg nem lett ilyen nagy hőség. Nagyon jól megtámasztja a pocit, nem fáj a hátad/derekad a "tehertől", állítólag még koraszülés ellen is jó, mert nem nehezedik akkora nyomás a méhszájra a támaszték miatt. Én nagyon szeretem, bár tény, hogy ilyen melegben felér egy fogyi-övvel.Kép de mire Neked kell, szerintem tudnád használni. Igaz, nem túl olcsó, én csak az Anita márkájút ismerem, kb. 7 ezer Ft körül van, de nekem az előző terhességem alatt egy elég volt.
vikici

Doris, medig leszel itthon? Csak hogy mikor leszel megint net-közelben, hogy megírd, mi volt a genetikán?
Viki
vikici

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?