Új privát üzeneted érkezett!

Kép
Vendég

gina, jó a pocid ám!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1199444052.1663.jpg[/img] örömaköbön [/img]

Kép

dimet

Monee!

Két kocsi jó ötlet!
Nekünk is kettő van használatban, mert sokat ingázunk Keszthely és Zeg. között.Itthon PP Venezia,Keszthelyen PP Aria.
Mindkettőt használtan vettem,de szinte újonnan,alig használtan,és nem bántam meg, pedig vétel előtt én is csak képen láttam őket, mert Pesten volt mindkettő.
Ja, meg van egy harmadik, ezt újonnan vettem, ezt el kell még adnom,csak apával bedobozoltuk és lusták vagyunk, hogy elővegyük lefényképezni.

Lafi!
Nem semmi ez a súlygyarapodás!Meg megeszik 240-et is??Apám!!
Gergő még 180-nál tart csak,de még ebből is bukik vissza néha.

Gina!
Jó kis kismamis poci!Asszem kezdek irigykedni.Ez normális?? :lol:
Bár még túl korai lenne a kistesó,nem győzném kettővel :lol:

Dimet!
Milyen jókedvű kiscsaj!Tünemény!
ezoterike

Ginuskám, nagyon ari pocis vagy!

Dimet KisZsé fantörpikus!

Ezo, már ketteskén jár az agyad??? :wink: Miért ne győznéd kettővel?legalább elszórakoztatják egymást!

Kérdés:

mikortől lehet 4 órás etetésre átállni???
Vendég

Szia Lafi!
Te ma kellett volna töltsd a 40-ik hetet??? És máris van egy négy hetes fiatal úr a karjaidban! :D
Arra gondoltam, hogy boldog névnapot csak a 8-ik napon kívánok, de attól tartok, akkor el fogom felejteni. :? Úgyhogy inkább hamarabb! :)
Boldog névnapot utólag is! :)

Gina!
Csini pocak! :) Jól áll! :)

Kiszsé gyönyörűséges! Jó nagy baba!

Ezoterike!
Hamár érzed, hogy jöhet a következő, akkor nem kell sokat vakarózni. Bele kell vágni. Ki tudja mikor jön össze? :roll:

Én is teszek pocak fotót. Tegnap készült.

Kép 29+2

Cuppancs
Vendég

Monee!
Neked akartam írni...

Szerintem értékrend kérdése, hogy ki vesz újat és ki nem. Akármiből.

Nálunk is az Ember verte a készülődőt, hogy babakocsi, bababútor: minden új!!!! (bár sziszegtünk az áraknak)

Aztán én elkedtem itt az okos lányokat kérdezgetni és nagyon sok jó tanácsot kaptam.

Mi eddig szinte mindent használtan vettünk.

Babakocsi: PP venezia. De csak 3 hónapot használták.
Fürdetőkád: alig használt
Kiságy: Faktum bútor: vörös róka. Szinte alig használt. azt mondanám, hogy vadonás új.
Kókuszmatrac: kézből vettük, de az nem használt.
Pelenkázó: szintén alig használt (ráadásnak adták a kiságyhoz és a kókuszmatrachoz)
Babaruhák: két nagy szatyor turkis babacuccunk van. Szinte semmit sem kell venni (kaptuk)
Hálózsák, takarók, kenguru stb. Használtan kaptuk. Turkiból. De annyira újszerűek, hogy döbbenet.

Érdemes rámászni a netre. Mert nagon sok jó cuccot meg lehet kapni. Jó minőségüeket féláron, vagy még olcsóbban és alig használtan. Nagyon sok pénzt meg lehet spórolni.

És úgy lehet alkudozni mint egy török. :lol: Kezedben a pénz, szemrebbenés nélkül lehet alkudozni. És aki el akarja adni, az oda adja kevesebbért is, csak vidd! Eddig mi így voltunk.

A párom teljesen rám bízza. És ő is belátta, hogy jobb így, mint újan megvenni. Mert ezeket a "márkákat" újan egy vagyonért.... viszont kevésbé használtan féláron.

No, ez az én meglátásom. :) Engem itt a csajok győztek meg erről: konkrétan: Csakegy, Norka, Rambóka és Rejo.
De ezt mindenki maga érzi. :)

Persze aki nem így gondolja és mindent újat akar, azt is lehet! :)

Hogy mikortól érdemes gyűjtögetni? Mi megvártuk a 18 hetes genetikai UHt. Utánna indult a gyűjtési akció.
Nem babonából, mert nem vgyok babonás. Csupán ez volt a cél hét. Plusz hamarabb időm sem volt.
Addig csak nézelődtem, hogy kb mit is, mennyiért és gyűjtöttük a pénzt!!! :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Gina: szép pocak :D Nagyon csini kismami vagy Te is! ;)

Kavics: A Te pocid is nagyon szép! Lassan rajtad a sor ;) 2 hónap és bármikor mehettek szülni... ;) Mielőbbi gyógyulást!

Monee: És milyen büszke lesz majd Apa, mikor meglátja az UHn a kicsi dobogó szivecskéjét :D Az enyém napokig lázban volt utána, hogy az az ő fia és hogy milyen életerős, mert jó géneket kapott :lol: A mai napig meg van róla győződve, hogy fia lesz, én meg meghagyom ebben a tudatban, majd az UH-n reméljük nem sokára fény derül az igazságra. Tuti nekem lesz igazam, hogy kiscsajszi lesz, csakazért is :lol:

Dimet: Zsuzsi nagyon kis vidám csajszi! :)

A 20. hét nálam csak egy lélektani határ. De sajnos most derült ki, hogy Apósom majd áprilisban lesz hajlandó átköltözni a nagyszobába, tehát a kisszoba felújítását csak akkor tudjuk elkezdeni :evil: Hogy végzünk majd 1 hónap alatt :?: :?: Megőrülök, komolyan mondom... Szóval addig se gyerekbútor, se gyerekholmi vásárlás, mert nem tudjuk hova tenni... :cry: Csak remélni tudom, hogy a festés kiszellőzik majd a gyerkőc jöveteléig. Tényleg mennyi idő kell a festék kiszellőztetéséhez egy panelban? Valakinek van tapasztalata?

Tegnap előtt éreztem valami kis remegésszerűt egészen lent a hasam aljánál. Nem lehetett a bélgáz, mert ahhoz nagyon lent és elöl volt... Kíváncsi vagyok mikor fog a kis lúrkó egy jó nagyot rúgni az anyuciba :lol: Az uram már drukkol neki :)

Asszem elteszem magam holnapra, fáradt vagyok, mint mindig. Ja, most van okom rá :roll: Megvettük az ágykeretet és hozzá az ágyrácsot. Kb. 1 1/2 órán keresztül morfondíroztunk, hogy milyen ágy legyen: házilag, párom által készített vagy előregyártott, de akkor át kell rendezni a szobát... Holnap mehetünk érte, párom és jó barátja elintézik az egészet, nekem csak dirigálnom kell majd :twisted: ... Úgyhogy nem lesz délutáni szunya, mint mostanában eddig oly sokszor :( Dehát valamit valamiért...

Pussza mindenkinek!

Kép

Kép
bettica

Bettica!
remegésszerű valami ..:wink: én ilyet érzek naponta többször is kb a 16. héttől. Szerintem a babó az nálad is!

Kavicska!
Csudaszép a pocid :) Csini kismami lehetsz.

Babacuccok- babaszoba. Mi tutti márciusban kezdünk, akkorra cserélünk szobát az anyósommal ( mert az övé nagy a mienkbe meg csak az ágyunk fér be :oops: ). Remélem 1 hó alatt a szagok is kimennek :) Nálunk apa akar új babakocsit, ágyikót, kádat ... venni. :D Azt hiszem hagyom magam meggyőzni. Végülis nekem egyik sem tűnik oly drágának. De lehet csak mert ez szlovákia??? :o Nemtom . Mindenesetre mi is gyűjtögetünk...hehe a pénzt :D

Lafi!
Babuci már egy hónapos??? Wowwww

Dimet!
Zsuzsi baba nagyon édesen mosolyog. Imádom :)
Vendég

Bettica!
remegésszerű valami .. én ilyet érzek naponta többször is kb a 16. héttől. Szerintem a babó az nálad is!

Kavicska!
Csudaszép a pocid Csini kismami lehetsz.

Babacuccok- babaszoba. Mi tutti márciusban kezdünk, akkorra cserélünk szobát az anyósommal ( mert az övé nagy a mienkbe meg csak az ágyunk fér be ). Remélem 1 hó alatt a festés utáni szagok is kimennek Nálunk apa akar új babakocsit, ágyikót, kádat ... venni. Azt hiszem hagyom magam meggyőzni. Végülis nekem egyik sem tűnik oly drágának. De lehet csak mert ez szlovákia??? Nemtom . Mindenesetre mi is gyűjtögetünk...hehe a pénzt

Lafi!
Babuci már egy hónapos??? Wowwww

Dimet!
Zsuzsi baba nagyon édesen mosolyog. Imádom
Vendég

huuu, kavics. de jó kis formás pocakod van!!!!! :) mostmár elkezd beindulni, és jó nagy lesz. :)

lafi, már 1 hónapos hunor. isten éltesse :) jól összekapta magát:)
160at eszik?? mikor? este? zsuzsi is :D na,jó.kicsit többet. mert 130 tápot kap,és nemtom mennyit szopizik mellé. de 50-60nál nem többet. de zsuzsi is az elején hízott többet, doki néni szerint pont jól. mostmeg már lassabban hízik.
nemtom, nem emlékszem mikprtól. de azt hiszem 3-3,5 hónapos korától kezdett el 4 óránként enni. de ha csak 4 óránként igényli,akkor egyen úgy. tápit kap,lehet neki másképpen áll be. lehet sokat eszik, de ritkábban. más baba meg többször kevesebbet.

miért lehet az, hogy minden esti elalvás után zsuzsi felriad fél óra múlva. 30-40 perc múlva. vmikor viszsaalszik,ki sem kell venni. de van amikor nyűglődik, fel-fel riad még 1 óra hosszáig. tegnap pl. ki is kellett vennem az ágyból. nemtom, vagy a pocakja vagy az ínnye. most is ki kellett vennem,mert iszonyatosan hirtelen felsír.

Kép

dimet

Kavicska, szép pocak és köszi a köszöntést!

Dimet, 160-200-at este, 21kor eszik meg hajnalban 5-6 órás alvás után, a többi meg 120-150 közötti. Anyatejet egyszer, néha kétszer kap, de abból nem sokat, mert nincs sok, a tejgyűjtő keveset ad, de vannak ismerősök innen a topikokból ,akik aranyosak és kisegítettek a sajátjukból fagyasztva!!!!Anyatejet délben kap meg néha 15 órkor.

Nem lehet, hogy frontot érez KisZsé???Gőzöm sincs, csak tipp mert nekem ahogy leírtad olyan frontérzékenységnek tűnik... :?
Vendég

Sziasztok!
Megpróbálok én is egy pocakos képet.
Kép

Kép
Kép
verona

Köszi a hozzászólásokat a depimhez, tényleg úgy néz ki, hogy szülés előtti hülyülés. Próbálok több érzelmet kicsikarni emberből, és úgy látszik, segít.
Ja, a valóságban nagyobb a pocakom.
Vera

Kép
Kép
verona

Dimet!

Vagy a foga vagy front.
Front valószínű, mert délután aludtam és az nekem csak csapadékos időjárás esetén szokott sikerülni. :wink:

Kavics!

Olyan rettentő sok háj van rajtad, h. mélyen megértem, ha rettegsz az elhízástól! Én a helyedben holnaptól fogyókúráznék! :lol:
Szép poci na! Én is ilyet szerettem volna az egyből dinnye helyett, de ma már bármilyennel kiegyeznék.
(Sajnos a jelenlegi erősen hajaz a tiédre, csak éppen gyűrött és nincs bélelve pocaklakóval. :( )

Lafi!

Gergő 4-5 óránként evett, amikor 3 óránként kellett volna; 5-ször, amikor még 7-szer kellett volna; majd 3-szor, amikor még 5-ször kellett volna. Mostanában sikerült egy egész kivit beépíteni uzsonnaként.
Viszont 2-kor benyelt két kisebb csirke felsőcombot, barnarizzsel és majonézzel. Vacsira meg húsos tésztát, kb. zóna adagot.
Nem gömböc, de kezd pofazacskója lenni. Egyébként lemozog mindent.

Ma megint elővettem az Ergót, mert tegnap a letakarítatlan utakon csak hosszas anyázásokkal tudtam eltolni a kocsit. Hát még mindig jó! :D Az tény, h. hegymászást már nem vállalnék be vele, meg távgyaloglást sem, mert 11,5 kiló, az 11,5 kiló, de így városon belül teljesen megfelel. Ma a ded is kifejezetten élvezte, végre kilát a vállam fölött (bár egyes embertársaimnak még így sem tűnt fel, h. nem egy hátizsákot cipelek, hanem egy gyereket és talán ne nekem kelljen kitérnem a letisztított részről a jégre, mert ő siet! :evil: ), a Coopban már ismerik, nem lepődnek meg a Hát Izsákomon (egyébként Hiszt Izsák :twisted: ), ő meg vigyorog és zsinatol.
Csak arra kell vigyázni, pláne ilyenkor télen, h. ha hirtelen fordul vmi érdekes után, akkor ekkora súly mellett már meg tudja bontani az ember egyensúlyi helyzetét, szóval nem ajánlatos zsebretett kézzel közlekedni! :twisted:
De jó volt.
Igaz a hazatérés (fel a 4.-re) felért egy kisebb aerobikedzéssel, dehát asszem nem árt! :oops:
Lehet, h. rendszeresítem a dolgot. :wink:
Csak így téliruhástul nem túl egyszerű felvenni a dedet, állandóan fennakadt a kabátjának az alja, de majd begyakoroljuk.

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Sziasztok!

Köszönöm a pocakdícséretet! Kép A párom annyit szeretgeti :D , hogy már attól is gömbölyödik Kép

Verona! Kép
Örülök, hogy pszihésen rendeződsz. Kép
Tudod, ez az akarsz e beszélni róla kategória! Kép Már rögtön nem is olyan sötét a világ! Kép
A pocakod gyönyörűséges. Én is ilyenről álmodozom.

A méh fundusa most lépte át a köldök magasságát. Lassan már számíthatok néhány borda rugásra is! :lol: :lol: Mert eddig még nem igazán érte el a gyerek. Kép Kép

Rami!
Hehe! Kép Egy csöppnyi lelkiismeretfurdalásom van a két ünnep alatti zaba miatt. :roll: Diétát tartani ábszolute nem lehetett. :roll:
Remélem a jövő héten minden rendben lesz a placentával, gyerekkel, magzatvíz mennyiséggel. :roll:

Nem magyarázkodni akarok. (de megteszem, mert nem szeretném, ha azt hinnétek, hogy egy hülye pica vagyok, aki kilói miatt aggódik Kép ). Én nekem nem azzal van bajom, hogy már rajtam van 6 kiló, hanem, hogy a 22 héten mégcsak 1,5 kg volt. 27-ik héten 4,5 kg és 29-iken 6kg. Szóval a sebességgel van gond. Az étvágyam is a 24 hét után kezdett drasztikusan nőni. "Úgy ennék valamit" :lol: :lol: Az egyenletlenséggel van gondom.
Bár a védőnő és a dokim csak megmosolyogják.
De mivel ti is azt mondjátok, hogy ez így OK, akkor engem nem érdekel. A lényeg, hogy a gyerek szépen fejlődjön! :D És hát Ő nagyon vidám fickónak tűnik. :lol:

Na, így már érthetőbb??? :lol: :lol:

29+4
Vendég

Elkezdjük csinálni a 2008-as metformin baby mozit!

Mindenki jelentkezhet, aki 2007 májusa óta megszült vagy babás lett, és ez a metforminos kezelésnek köszönhetően sikerült. Amik kellenek hozzá:

- nicknév
- mikorra várja a babáját (névvel, ha van), vagy mikor született
- rövid előtörténet, mennyi ideig szedte a metet a + tesztig
- lehetőleg egy terhesfotó a mamiról
- kép a picurról, akár UH kép, akár újszülöttként, ez utóbbi esetben lehetőleg a mamival

A mozi márciusig készül, addig folyamatosan várom az anyagokat a sari.nora@pco-szindroma.hu e-mail címre.
Vendég

kavics, ez nálam is így volt :D 24. hét után menthetetlen lettem. ennem kellett. nem voltam kívánós, de evős. :) nyugi.
megjegyzem, én a szopi alatt híztam sokat. ah. azt hogy fogom leadni. reménytelennek látom a helyzetet, amíg itt van a karifa felaggasztva minden jóval.......pedig tegnapi vacsira husi volt répával. fini volt.

Kép

dimet

verona, nagyon szép pocakod van!!!

rami, egy képet kérünk erről a produkcióról. és a 11,5 kilóval az emeletre tényleg jó lehetett....

hihetetlen, de a gyereknek berögzülz,hogy nelly furtado=egyenlő alvás :lol: én meg ezelatt ugye comb és fenékgyakorlatokat végzek. naponta négyszer :D

Kép

dimet

Dimet!

Én hallgattam nagy lelkesen a terhesség alatt a kedvenc CD-imet (Buena Vista Social Club), hogy majd a szülés után a ded lenyugszik tőlük. Hát egy fenét! :twisted:
Erre ebben a minapi Duna tv-n leadott filmben mondja a dokinő, h. 90 decibel erősségű hang jut csak el a dedig. Hát a légkalapács a 100, ha jól emlékszem! :twisted:
Szóval totál feleslegesen hallgattam a zenéket!
Ideje lenne elkezdenie a pocihangszórók forgalmazását a Brendonnak, h. kielégíthesse a felmerülő igényeket a boldog következő nemzedék érdekében! :twisted:

rambóka

ja, ezt tudtam. ezért nem erőltettem :D

Kép

dimet

Dimet: Az én unokaöcsém annó így volt a Hevesi Tamás-féle postabank reklámmal, nem tudom, emlékeztek-rá, már nem is tudom, milyen szám volt, de neki például CSAK arra lehetett körmöt vágni :wink: Videókazin sorozat volt belőle, amíg azt nézte, bármit lehetett vele/körülötte csinálni :wink:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Kavicska!
Most nézem a tV-ben a fókuszt,a születendő gyerekek keresztnevéről volt szó, és képzeld, volt aki Kavicsnak nevezte el a gyerekét! :D
Nálatok mi lesz a neve?Kiskavics?? :lol:
ezoterike

Sziasztok!

Rambóka!

Ezen a zene izén nekem is elkerekedett a szemem. Eszerint amég nem lesz pocakhallgató, addig a kismamiknak pocakkal a hangfal mellett kell hallgatni Mozartot, hogy a gyerek intelligens legyen. Bazzzz... :lol:
Megnéztem az Ergo kenguruk árát... :shock: Így maradt a fejem. A 25 ezer újonnan kicsit húzóska. Én még talán megvenném ennyiért (újan vagy használtan) de lövésem sincs hogy hogy nyomnám ezt le "apa" torkán. :oops:

Ezo!

Ez most komoly? :shock: :lol: Bár tudom, nagy az állatkert és alacsony a kerítés.

Zazzy, Dimet!

Ez a zene dolog kemény lehet. :D Remélem Zsuzsi lassan ahhoz is hozzászokik hogy az ágyban hallgatva aludjon Nellivel! :D

Kavicska! Gina! Verona!

Nagyon szépek a pocók! :lol: :lol: Énis, énis! :D

Kavics!

Én is a használt cuccok felé hajlok, csak egyenlőre nem tudom mivel leverni a Férjem azon aggodalmát hogy nem biztos hogy jó minőséghez juthatunk, ha pl. netes vásárlásnál nem tudjuk személyesen megnézni a kocsit. Ha meg Pécsről elmegyünk Piripócsfalvára, akkor az üzemanyaggal ott vagyunk, hogy nem érte meg. Nektek jól sikerültek ezek a vásárok? Tényleg olyanok voltak a kocsik, amilyennek leírták?

Olyan ónoseső esett itt hogy fúúúj... Tükör jég minden. :evil:

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Verona!

Irigylésre méltó pocid van :) Sárgulok...én is, én is!

Jó pihit mindenkinek!

Gina
Vendég

Monee: Itt is jégpálya :evil:

Kép
Kép
zazzy

kezd vicces lenni a zene-altatás.

1. szám: nellytől a nemtom mi, de énekel az elején. (ez komoly...a ritmust is eltalálta.....) és elalszik.
2. szám: nelly másik kivonulózene a kisszobáig.

halálra röhögtük magunkat férjemmel:lol:

Kép

dimet

Dimet: :lol:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Lafitól kaptam sms-t. éjjel bevitte a mentő a kórházba mert görcsölt. Ugyanűgy,m int terhesen. Epekő, majdnem gyulladt, laparozni fogják.

Kép

Kép
anyoooka

Úristen szegény Lafi!
Remélem gyorsan túl leszel rajt, és mielőbbi gyógyulást kívánok!!
ezoterike

Jaj Lafi! Nagyon drukkolok. Reméljük, hogy minden rendben lesz!

Dimet: Elképzeltem :D

Kavics: Megértem a felszedett súllyal kapcsolatos problémádat. Az én helyzetem is ilyen, annyi különbséggel, hogy én dec közepén voltam mázsáláson, meg 19-e környékén is mértem itthon, ahol kemény 62kg-t mutatott a mérleg, majd karácsonykor már 65kg-nál tartottam. :shock: És a poén az, hogy nem zabáltam magam halálra!!! komolyan nem, inkább max csak kóstoltam. Persze lecsúszott 1-1 szaloncukor (3nál több naponta sosem!), meg volt mit enni, de csak kis adagokban ment átlag 3-4 óránként. Édes és szénhidrátdús ételt alig ettem, mégis kevesebb, mint 1 hét alatt 3kg-ot híztam 16 hetesen. Remélem, hogy nem romlotam el, mert ez azért szerintem kicsit sok volt ennyi idő alatt... Pénteken elbeszélgetek erről is majd a dokival.

Rambóka: Hihetetlen, hogy milyen bunkók tudnak lenni az emberek. Ezen mindig meglepődöm, pedig már nem kellene annyi hasonló bicskanyitogató dolgot láttam. Az emberek többsége valamiért csak a saját családjával toleráns. Pl a buszon az én anyukám letörte volna a derekam, ha nem adom át a helyem egy rászolónak. Ma már azt is megengedik maguknak a tizenévesek, hogy a lábukat is feltegyék az üres helyekre. De mit várunk? Pontosan ezt látják a felnőttek többségétől, az a csel ugye, hogy inkább kinéz az ablakon, mintha nem venné észre a közeledő nénikét :evil:
Hát ezért nem lepődtem meg, hogy inkább neked kellett a csúszós járdarészre lépned a gyerekkel, mint hogy kikerüljenek...

Monee: Ha viszonylag helyi dolgot próbálsz megvenni, akkor megtudod nézni, mielőtt kifizetnéd. Általában az emberek azért leírják hogy mennyire van leharcolva az adott tárgy, mert a vevő úgy is látni fogja, kipróbálja, tehát nincs értelme hazudniuk. Az, hogy mennyire fordul jól az a típús, meg meg tudod nézni egy ismerősnél vagy egy boltban, ha még kapható...

Verona: Ezt a nagy pocakot! Látszik, hogy már bármikor mehettek szülni :D Nagyon csini vagy ;)

Tegnap 2x és ma is már éreztem 1x azt a bizonyos remegést. Ez már akkor a gyerkőc lesz ;) Éppen ideje volt magmutatnia anyának, hogy tud ám ő ficánkálni érezhetően is, ha akar :)

Lányok: Nőgyógyász felírhatja vajon az influenza elleni védőoltást? A védőnő pl e idhatná, ha megkérem rá? Merthogy ugye a házidokim erre nem hajlandó :( Végszükség esetén a háziorvossal feliratja párom magának és azt beadatom majd én... Tudom, hogy kell 2 hét neki, mire kifejti hatását, de max kiiratom magam 2 hét betegácsira és akkor elkerülhetem a fertőzést...

Pussz

Kép

Kép
bettica

jaj, lafi!!!!!!! szegényke!!! drukk.

Kép

dimet

bettica, tényleg jó ötlet terhesen védőoltás? nemtom, lehet-e. de itt már beszéltetek róla, nem? nem emlékszem.....

Kép

dimet

Sziasztok!

Jaj Lafi, jobbulást!

Mi a véleményetek az infralámpa használatáról?
Mi akkor használjuk, amikor fürdés után öltöztetjük a babát a szobájában ( hogy ne fázzon).
Csak ezért kérdezem, mert megijedtünk, hogy ártunk neki, mert az egyik könyvben azt írták, hogy a babát ne érje az infralámpa fénye.

Kép
lara26

Sziasztok!

Vége az ünnepeknek, végre elszaggattam a konyhához hegesztett láncot, és újra nyilvánosság elé léphetek!!! :lol:

Mindjárt vissza is olvasok!
Előljáróban:
Voltam vérvételen, és még egy terheléses cukker vizsgálaton, tökéletesen és viszavonhatatlanul makk egészséges vagyok! KEdden megyek uh-ra, konkrétumokat majd akkor hozok Nóriról! Aki teljesen szétrúgja a bensőmet, eléri a bordámat időnként, és idétlenebbnél-idétlenebb helyzetekben fekszik mikor rájön a bolondóra. Sokat görcsölök és keményedek, igyekszem rengeteget pihenni! Holnap megyek a védőnőhöz, és tudom, hogy rengeteg sokat híztam az ünnepek alatt, akkora hasam lett........................... :oops: :shock:

Most megyek visszaolvasni!
Vendég

Sziasztok!

Lara!

Nem tudom, az infralámpa milyen meleget ad,szerintem nem lehet ártalmas, hiszen nem sokáig használjátok.Szerintem,de nemtom.
Nekünk erre a célra a pelenkázó mellett egy ventillátoros hősugárzó van, mi ezt használjuk fürdetésnél és tisztába tevésekkor.
ezoterike

Szóval!!!
Monee!!! No hálistennek!!! Millió és egy gratula, majd átnézek a másik topikba is, még nem tudom mikor, de meglesem mi volt konkrétan! Nagyon vigyázz magadra!!!! Juppppppiiiiéééééééé! :lol:

Aztán! Lecsó! Örülök, hogy jól vagytok!
Gina! Neked jobbulást kívánok!
Verona! A pocakod csodaszép! Kívánok neked sok szép és mosolygós könnyű napot, azt hiszem ezzel nem lőhetek bakot!!! Pihenj sokat !
Norka! Neked is jobbulást! Ez elég szemét évvége volt...... :( Végül voltatok szilveszterezni?
Rambóka! Gergő gyönyörű, és a díszeid is! Nagyon tetszenek! Az idén nálunk szalmadíszes fenyő volt, igyekszem majd hozni róla fotót is!
Dimet! Egy gyereket már szoptattam............... Sajna Rabóka igazat beszél. Sosem lesz oylan mint volt. Viszont, nálam legalábbis, kicsit nagyobbacska lett mindkettő!
Lafi!!! Azt kell mondjam, hogy megnéztem a képeket...... A fiad egy tündér, te viszont csodaszép vagy! A bőröd, a szemed...... Ragyogsz! Az epemizériádat sajnálom, gyógyulj meg hamar!
Lara! KisLara aranyvirág lett!!! Amolyan "egy falat szépség" az a lányka!
Rejóka! Johannába is beleszerettem! Még emlékszem Zsizsikéknél milyen kis pofis volt, azóta sokat nyurgult!!! Imádom a harisnyás babákat!
Kavicska! Bibibibibíííííííííííííííííííí Nagyobb a pocim....... :cry: :oops: :( Az ünnepek alatti nagy zabálások megtették a hatásukat! Evvan...... Most nem fogok diétázni, az bizti, max több zöldet eszek majd!
Bettica! A görcsölgetések elég ilyesztőek lehetnek! Remélem jobban vagy!

Ha valakiket valakivel jól összekevertem, attól elnézést kérek, de emlékezetből írtam.......... És most rohanok tovább! :)
Sok puszit mindenkinek!

Ja, és kicsit ugyan megkésve, de boldog újévet!
Vendég

Sziasztok!

Szép jó reggelt!

Jaj Lafi, nagyon sajnálom az epekövet!Gyógyulj meg hamar!

Monácska:Kérünk képet a pociról! :D

Lányok!Lenne 3 kérdésem.1:a védőnőm azt mondta ,hogy a 36.hétig szedjem a magne B6-ot,mivel veszélyeztett terhes vagyok.Nehogy beinduljon hamarabb a szülés,ártani nem árt.Mit szóltok hozzá?

2:a málnalevél teát ha elkezdem inni esetleg a 36.hét után,hogyan?Mennyi víz+mennyi tea+mennyi pohárral 1 nap?

3:a kecskerutateát tejserkentésre mennyit naponta+mennyi vízbe,mennyi tea?

Bocsi a tudatlanságomért! :?

Kép

Kép
lecso

Ja még valami!

Az éjszaka csajok nem voltam benne biztos,hogy nem megyünk szülni! :? :roll:
Olyan 0:45 körül arra ébredtem ,hogy fáj a pocim+keményedik.Kimenetem pisilni,gyorsan ittam egy magnézium pezsgőtablatát,majd lefeküdtem.De kb 10 percenként ismétlődött a dolog.Amire elszunyókáltam,ismét arra eszméltem,hogy a pocim fáj+keményedik.Már kezdtem megijedni,hogy mi lesz itt.Erősen gondolkodtam,hogy felkeltem Apát és bemegyünk a kórházba.Hátha tudnak valami okosat mondani vagy gyógyszert adni amivel leállítják a szülést ha tényleg arról van szó!Olyan 1:30 körül még éreztem egyet,majd csak most ébredtem csak fel.Valószínűleg abbamaradt.CSAK JÓSLÓFÁJÁSOK VOLTAK!De ijesztőek így 32+3 naposan.Még nem akarok szülni.Mondtam is Tominak,hogy még vagy 4-5 hetet húzzon már ki még bent!FÉLTEM A PICÚRT!OLYAN KICSI MÉG

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Lafitól kaptam sms-t: "Nem lesz műtét mert nem akut. Kontroll uh 1 hó múlva. Műtét 6 hó múlva javasolt vagy újabb görcs esetén"

Kép

Kép
anyoooka

Rambóka!

Boldog névnapot Neked is, ha esetleg ma ünnepled!
A többiektől előre elnézést kérek, nem vagyok ekkora szakértő névnapokban. Lafi után ez a második véletlen az idén, szerintem nem is lesz több már hogy észrevettem hogy valakinek ma van/lehet. :D

Lafi!

Remélem hamarosan megint együtt lehettek Hunor babával!

Lecso!

Nagyon drukkolok Neked is hogy a Kistesó bent maradjon még egy kicsit!

Én nemsokára megyek UH-ra. Őrülten izgulok.
Monee

Monee

monee85

Jó reggelt!

Lecso: Jaj istenem. Megértem, hogy megijedtél. Beszéld meg azzal a csöppséggel, hogy maradjon bent még egy picit... Nem kellene elmenned dokihoz, mert nem biztos, hogy ezek után elég lesz az a megneB6 :roll:

Monee: Nagyon drukkolok! Mikor is mentek?

Monácska: Köszi, végülis vettem Magnerot-ot, amiben jóval több a magnézium, mint a MagneB6-ban. Reggel és este elég szedni belőle, úgy tűnik hogy tényleg ez volt a kevés, mert mióta szedem nagyságrendekkel jobban vagyunk...
Nálatok minden rendben? Pocak képet tényleg tehetnél fel :P Kedden nagyon várunk majd az infókkal ;)

Lara: Én is passzolom a kérdésedet.

Dimet: Ez a vakcina dolog is olyan, mint a met és a terhesség... A leírásában benne van, hogy

"A terheseken végzett vakcinálásból származó kevés adat nem utalt a vakcinálásnak tulajdonítható nemkívánatos foetalis és anyai következményekre. A terhesség második harmadától meg lehet fontolni a vakcina adását. A terhesség stádiumától függetlenül javasolt a vakcina adása azoknak a terhes nőknek, akik egészségi állapota az influenza szövődményeinek fokozott kockázatával jár.
A vakcina alkalmazható szoptatás ideje alatt."

Én sajnos a munkám miatt nem tudom elkerülni az emberekkel való kapcsolattartást, így muszáj lenne megelőznöm a bajt. Szóval emiatt szeretném én annyira beadatni...

No, megyek dolgozni... :( Jövök még, ha lesz időm ;)

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Lecso!
Én nem akarlak ijesztegetni,de azért jobb lenne,ha beszélnél a dokiddal.Joslófájások úgytudom (legalábbis nekem anno egy szülészeten dolgozó ismerősöm mondta,és nálam így is volt) szülés előtt egy héttel vagy kb.10 nappal vannak.Így lehet, hogy Neked sem lesz elég a magnézium, én anno gyógyszereket kaptam, hogy ne induljon túl korán a szülés,mert nem hatott a keményedéseimre a magnézium.(persze azért szedtem, de mellette a gyógyszereket is.)
ezoterike

Sziasztok!
Bocs, hogy belekotyogok, de nekem kb. 32-33. héttől vannak jósló fájásaim, és a dokim is rendjén találta, hogy vannak. Az első gyerekkel is gyakran volt. A szülésznő szerint dolgozik a méh, készül a szülésre. Most is fáj kicsit a hasam. Ez olyan menstruációs szerű, plussz derékfájással kombinált valami. Főleg, ha a gép előtt ülök sokat, akkor fáj. De ha lefekszem, helyzetet változtatok, akkor elmúlik.
Én Magne B6-ot már nem is vettem a második terhesség alatt, rögtön Béres Mg+B6-ot szedtem, mert abban van anyag, az elsőben meg nincs. (Szerintem.) A 36. hét óta nem szedem, és azóta keményedek szépen. Állítólag ez is része a testem felkészülésének a szülésre, úgyhogy ezt is normálisnak tartom.
Na, bocs, ha sokat dumálok.
Vera

Kép
Kép
verona

lecso igza van a lányoknak, a magnézium csak vitamin. olyan, mintha tüszős-manulagyulladásra csak C-vitamint szednél.

dokidnak meg kéne néznie, és ha esetleg elkezdtél nyílni, vagy a keményedések nagy száma és erőssége miatt, lehet szedned kéne gy kis méhlazítót. gyógyszert, nem vitamint. nagyon sok kismamának adják, én is szedtem mindkét terhesség alatt, norka is, lafi is, ezo is...ki szedett még csajok. szóval bevált dolog.

kecskerutát én úgy ittam, reggel egy üres ásványvizes másfél literes üvegbe tele forró vízzel, abba olyan hat teáskanálnyi teafű. rengeteg tejem volt, gyönyörű volt a bőrőm, és két hónapig nem szőrösödtem. nem tudom hogy a szülés vagy a tea, de a met ezt azóta sem tudja nálam elérni.

málnalevelet nem ittam, így is eléggé kinyíltam már terhesen nélküle is! :lol: :lol:

Kép

Kép
rejo

verona igazad van, ha nem nyílik ki valaki, és nem okoz gondot, akár normális is lehet a keményedés.

lecso ezt neked kell érezned, ha olyan ersősen fáj, hogy nehéz kibírni, akkor azért nem normális.

Kép

Kép
rejo

magneb6: nem "csak" vitamin. magnézium méhlazító. persze van akinek nem elég. jóslófájások 32 hetesen szerintem normálisak. d elecso, te érzed. szerintme menj be nézesd meg. az a biztos. addig úgyis eszed magad...

málnalevél: 36. héttől. 1 púpozott kanál, 1 bögre víz.leforráz, áztat 10 percig. napi 1 bögre. én a 37-38. héttől vmikor 2vel ittam.

kecskeruta: én napi 2-3 litert ittam. kb. 3 kanál lecskeruta, és a sok forró víz.

challyphyllum!!! 37. héttől. hetente 2 egymás követő nap 5-5 szem. szülés előtt gyakrabban.

Kép

dimet

éjszaka apa kisszobábban aludt, zsuzsi mellettem. valami volt. nem akart aludni. 3szor elaltattam, felkelt. végül mellettem, folyamatros simivel elaludt. 7ig....

Kép

dimet

Sziasztok!

Ramóna!
Boldog Névnapot!!!

Lafi!
Remélem hamar hazamehetsz és nem kell műtétre menned!!

Lecso!
Próbálj valami izmosabb gyógyszert kérni orvosodtól!

Én teljesen elfeledkeztem a kecskerrutáról. :shock: Még jó, hogy nem kezdtem el inni! :shock: :shock: Nekem attól van sok tejem "szerintem", mert egyébként is rettentő magas volt mindig a prolaktin szintem.

Kép
lara26

Sziasztok!

Bettica!

Épp az előbb voltam és szerencsére remek híreket kaptam. Az én 5 hetes :lol: bébi kezdeményem jól van, a méhben van, és szép szabályos az alakja. Van szikhólyag és kemény 7 mm az átlag magassága. :lol:

Örülök! Nagyon!

2 hét múlva újra randi az UH géppel és a dokival, megnézzük hogy nőtt-e, dobog-e. :D

Bettica! Figyu. Én most ugyan csak károgok, de nem lenne jobb TP-re menni egészségesen amikor bejön az influenza járvány az oltás helyett? Tudod, ha csak 10% esély van hogy valami baj lehet az oltás miatt Veletek, akkor az már sok. :(
Én ezt tervezem: Ha elkezdenek taknyosodni a kollégáim, már húzok is haza és be sem teszem a lábam a munkahelyemre amég le nem zajlik a járvány. A dokim benne van a dologban, nem gond.

Egyébként meg az egészségügyben jártas fórumozóktól kérdezem: hogy úgy alapból nem nőtte magát ki kicsit hisztérikus szintre az influenzától való rettegés? Basszus, nem a pestis jön... :evil: Tudom, nekünk (kismamák) nem tesz jót a magas láz ezért jobb ha vigyázunk, de egy egészséges felnőtt ember csak nem hal bele egy kis influenzába?!

Üdv:
Monee

Monee

monee85

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?