Orsi: én még csak a könyv első felénél járok, elég lassan haladok vele, de nem bánom. Én is esténként olvasom, nappal meg emésztem
meg mesélem a férjemnek (azóta már ő is belekezdett az olvasásba
).
Meg hát itt a Liedloff könyv is, szóval alig győzök választani, mikor melyiket olvassam...
Szerintem amúgy az egésznek a szellemisége a lényeg. Meg amit ír is, hogy EGY ember cselekededete is számít.
Sok az amerikai példa - ez igaz. De én optimistán nézem ezt: tök jó, hogy egy csomó mindennél azt írja: ezt az EU-ban betiltották, nem engedik. USA-hoz képest jó dolgunk van...
Szerintem próbáld meg lefordítani a "saját nyelvedre" a dolgokat. Értelemszerűen a tenyésztett lazac téma nem ránk vonatkozik.. De nézd a mögöttes üzenetet: törekedj mindig arra, hogy a természetest válaszd a mesterséges helyett.
Nekem amúgy nagyon tetszenek benne a kis sztorik (az is, mikor a gazda szembeszáll a Monsantoval
), meg a vizsgálati leírások. Nekem elgondolkodtatóak nagyon.
CBA kapcsán: egy fecske biztos nem csinál nyarat, és az első kérdéseket, kéréseket valószínűleg el fogja engedni a füle mellett a kereskedő. De lehet, hogy ha a sarki zöldségesnél az ötödik kismama fogja megkérdezni, hogy tart-e bio zöldséget-gyümit, akkor elgondolkodik a dolgon. Talán.
Szíven ütött az is, mikor azt írja: pár év múlva borzongva, értetlenkedve fogunk visszagondolni arra, hogy az emberek valaha mérgzett növényeket ettek.
Ja, és számomra a génmanipulációval kapcsolatos infók is újak voltak. Eddig nem tudtam, mi a gáz velük - azon kívül, hogy beavatkoznak a természetbe. Hihetetlen és döbbenetes, amit írt, hogy az állatok, ha választhattak, mit esznek, minden esetben érintetlenül hagyták a GMO-s cuccokat.
Szóval nekem tetszik nagyon. Mégegyszer köszi, Biobaba!
És bocs, hogy hosszú lettem.