Sziasztok!
Látom végleg elindítottam a lavinát a korral kapcsolatban!
Hát ez van...ki így, ki úgy!
Babszika! Miért vágsz ilyen csúnya fejeket a 85-re?
23 leszek sztem mire beköltözik a baby, és majdnem 24 mire megszületik...hol itt a probléma?
Csak érdekességként:Mikor gimis voltam és 12.-es, az alattam lévő évfolyamból 3 csaj lett terhes kb azonos időben, tehát 18 éves korukra már megjöttek a babyk...most kb. 4 évesek. Valamint anyukám egyik barátnője 38 évesen lett terhes véletlenül, már volt 3 gyerek, nem terveztek többet. És a poén, hogy ikreik lettek, Bernadett és Máté. Most asszem 8 évesek. Ja és apunak ők voltak a 6.-7.-ek.
Van itt ma már minden.
Sex és más semmi! (a film jó!
) Ezt én is megfogadom. Bár én abszolút nem görcsölök, valójában még nem is éles a dolog, csak szabad az út...na meg nem kell nekem rohanni sehova!
Még egy kis érdekesség innen. Uk-ban 12 hét előtt nem érdemes elmenni dokihoz, nem nagyon foglalkoznak veled. Az első UH 11-12 hét között van, előtte csak rendkívüli esetben, tehát nincs. Orvost nem nagyon látsz a 40hét alatt, midwife-ok foglalkoznak veled, akik tul.képpen. terhességre, szülésre "kiképzett" nővérek. Szüléskor is csak ők vannak ott, ha nincs komplikáció. Minden vizsgálatot meg lehet tagadni, és pluszban pedig kérhetsz akármit. Viszont rendesek, figyelnek nagyon rád és a babyre. Az első vizsgálat pl.kb 1,5 órás, csinálnak pár tesztet, vér, vizelet, uh, kapsz képet is kérdés nélkül, és beszélgetnek veled mindenről. Felkészítenek lelkileg, te választod meg milyen szülést szeretnél, azt csinálsz amit akarsz. Epidurált is lehet kérni uccsó pillanatban, nem kell előre egyeztetni. Ezen kívül van gas&air, ami fogalmam sincs mi magyarul, és hogy van-e otthon ilyen, de a lényege, h kicsit elkábít...meg még egy-két más dolog. Minden egyes apró pontot megkérdeznek, hogy mit hogy szeretnél, és ők úgy csinálják. Persze, ha nincs komplikáció, mert ha rohanni kell a műtőbe, vagy más egyéb, akkor az van. Írni kell egy birthing plan-t (szülési tervet), ezt általában közösen a midwife-al, aki segít benne, és nem erőltet rád semmit, hanem segít, elmondja mit hogy lehet, mi miért jó, és segít kitalálni, hogy neked hogy lenne a legkényelmesebb. Itt arra mennek, h a lehető legnyugodtabb legyél, felkészítsenek, és ne félj. Rengeteg nő vízben szül mostmár. Sőt, rengetegen otthon. Ez úgy zajlik, hogy ugye az elején megkérdezik, h hol szeretnél szülni, és akkor már előre így készülnek rád. 1 vagy 2 midwife kirohan hozzád, amikor elkezdődik a muri, és ott vannak végig, segítenek, minden...akár abban is, h kaját, inni hoznak neked, bármi. Otthonra általában vesznek vagy bérelnek egy birthing pool-t (szülő medencét). Ez olyan medence, mint otthon a kék felfújhatósak, 2 méretben van, kisebb fajták, csak annyi az extra benne, h van 2-3 foggantyú a tetején, meg benne egy ülőke. Állítólag jobb így szülni, fájdalmat is csillapít, és kevesebb a repedés esélye is. Én is ilyet szeretnék majd, de azt még nem tudom, hogy otthon vagy sem. Lehet jobban fogok parázni annál, h otthon szüljek...első gyereknél ajánlják is, hogy inkább kórház. Persze ezt is csak halkan mondják, semmi nem kötelező...sztem csak a nő biztonságérzete miatt. A para is nyújthatja az egészet. Huhh, sztem erről most egyelőre ennyi. Csak hogy írjak vm újat, és érdekeset, ha már új vagyok itt.
Szóljatok hozzá nyugodtan, kinek hogy tetszik az itteni rendszer.
További jó hétvégét nektek!
Én ma megyek reggae party-ra Camden Town-ba. De a babym úgy néz ki nem jön. Ugye ő is dj, és nem szereti azt a helyet, mert "nem jó a zene"
Ott főleg lover reggae-t játszanak, ami kicsit nyálasabb reggae, de én nagyon szeretem, ő pedig utálja, nem is játsza egyáltalán...szal elhívtam egy feka srácot (aki egyébként elégg rám van kattanva
) , és táncolunk majd egy nagyot!
Még mielőtt bárki rosszra gondolna, Norbi is tud róla, mindenről...csak tánc és más semmi. Ennyi nálunk még simán belefér.
Na pussz!