Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocsi,hogy így Rátok török!
Csak Sheilánakk szeretnék gratulálni!

Kép

Gyönyörű a kicsi Maya!
Vendég

Sziasztok!

Sheila! Mégegyszer gratula Maya születéséhez :lol: ! Nagyon szép kisbaba! Látod végül csak rendben ment minden és Apa is hős votl :lol: ! Köszi, hogy leírtad.

Fanny! Milyen nagylány már Hanna is :shock: ! Nagyon szép baba. Szereti a pihenőszéket? Emesének elektromos hintája volt ami zenél is, nagyon sokat segített, sokszor úgy főztem, takarítottam, hogy Emese benne ült.

Melinda! Azt a havat mind Bence lapátolta el :shock: ? Nagyon ügyes! Benji megint nagyon aranyos a képeken, és nagyon közvetlen kis emberke, Alex is ilyen volt :) .

Icus! Úgy látom Anna már igazán élvezte a karácsonyt :lol: ! Örülök, hogy addigra meggyógyult!

Bea, Móni, Nika! Nagyon jók a képe!

Nekünk is jól teltek az ünnepek, bár Emese még nem sokat értett belőle. Gondolom jövőre már jobban fogja élvezni.
Sajnos kicsit besűrűsödtek a kamasz gondjaink, ha lesz időm majd írok erről is, kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sheila
Köszi a történetet és a képeket :D Nagyon helyesek vagytok, ugye érdemes volt megszenvedni Mayácskáért :D nagyon szép kisbaba! Melissának sem nem könnyű most, kitartás!
Van tejcsi? Patrik biztos szívesen felrak nekünk újabb képeket, ha Te nem érsz rá... :D
Tudom milyen zűrösek az első hetek, de ha lesz időd, írj, hogy telnek a napok, hogyan szoknak össze a tesók ( én nagyon tartok Anna féltékenységi reakcióitól - ami szerintem teljesen természetes, csak nehéz jól kezelni - ő egyébként nagyon féltékeny most is ha más kisbabát kézbefogok... hogy kéne ehhez szoktatnom... :roll:

Fanny
Köszi a képeket, abból sosem elég... :D Nagyon édes Hanna, és tényleg olyan jó kisbaba? De jó!

Móni
A babúszásról főleg jókat lehet olvasni, de vigyázz, lehetnek veszélyei is... ezzel ugyan sokan nem értenek egyet, de én pedagógus továbbképzésen hallottam ellenvéleményeket szakemberektől. Elöljáróban annyit hogy a búvárreflex fenntartása mesterséges beleavatkozás az idegrendszer fejlődésébe, és ez okozhat problémát, azoknál akiknél minimális idegrendszeri kapcsolódási zavar áll fenn - olyan kis mértékű ami különösebb tüneteket nem okoz, de ettől felerősödhet, és esetleg évek múlva okoz problémákat
Ha visszakeresel, a 26. oldalon, 2006 március 13-a körül volt téma itt a topikban. Esetleg priviben küldhetek még pár cikket ezzel kapcsolatban.
Nem akarlak lebeszélni, csak gondold át...
Van aki nagyon dícséri, Melcsi is járt Pörivel és nagyon szerették.
A "szakmeberek" -ről, akik tartják, csak annyit, hogy a babúszás magyarországi megalapítója Amerikában uszodagépészként leste el a fogásokat, aztán hazajött és feltalálta a spanyol viaszt... :shock: de semmi szakmai képzettsége erről nincs... ( eredetileg kosárlabdaedző) Az úszóedzők pedig nincsenek tisztában az idegrendszerre , a reflexintegrációra gyakorolt hatásával...

Zsibima
Üdv köztünk, gyere gyakrabban és írj magadról :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok lányok!!!

Nagyon kedvesen fogadtatok! Köszönöm! Először inkább olvasó üzemmódba helyezném magam, mivel a kisbabás témákhoz nemigen tudnék hozzászólni. Olyan mintha ezer éve szültem volna, nagyon sokat felejtettem meg sokat változott minden azóta, hogy kicsi gyerkem volt. Én inkább most a bulik, diszkók, ruhavásárlások világához tudok hozzászólni :).

De ha lesz olyan téma, akkor én is írnék...de olvaslak benneteket ezerrel! :D Időmbe belefér, mivel itthon vagyok a babaprojekt miatt nem enged a párom dolgozni. Ne stresszeljem magam feleslegesen, meg talán túlságosan is óvni akar. Igazából nem bánom, hogy itthon vagyok, a nagylányomon legalább rajta tartom a szememet. :wink:

De benneteket olvasva legalább egy kis tapasztalatra teszek szert újra, mire meglesz a babám, legalább tudom, pl. hogy vigyem-e babaúszásra...

Jó babázást mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!
Tudtam én, h érdemes felvetnem itt a babaúszás témát! Elgondolkodtató amit írtál, Icus! (Átküldöd a cikkeket priviben?) Épp körbejárom a témát, nagy segítség lenne! Köszönöm!
További szép napot mindenkinek!

Kép
ermoni

Zsibima!
Ne haragudj, figyelmetlen vagyok :oops: . Üdv köztünk! Örülök, hogy végre van egy kamaszlányos anyuka rajtam kívül :lol: ! Nagyobbik lányom nekem is 14 lesz.

KépKép
mandula35

Most csak egy pár kép:

A barátnőm kutyusával: Kép

Imádja pakolgatni
Kép

Kisember nagy hóban :lol:
Kép

Kép

A saját asztal
Kép

Ezt a képet csak azért rakom fel, mert kíváncsi vagyok, hogy szerintetek is nagyon sovány-e? (a nagyszülők szerint igen :? )
Kép

És egy kép Marci kutyáról:

Kép

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandula- örülök, hogy nem vagyok egyedüli, akinél nagy lesz a korkülönbség (ha összejön egyáltalán).

Szerintem a kisbabád pont jól néz ki, amúgy meg minden baba annyit eszik amennyire szüksége van szerintem...a nagyszülőknek a kövér baba a szép...de nem biztos hogy az a jó! Én is kövér baba voltam, (nagymamám etetett :D ) és egész felnőttkorom a fogyókúrákkal telt el... :oops:
Gondolom mozog sokat a kislányod, olyan elevennek látszik, akkor nem csoda ha nincsenek hurkái, amilyeneket a nagyszülők szeretnének. :D
Vendég

Sziasztok!

Mandula!

Szerintem ugyanolyan mint a fiam.
Kép itt 1 éves és 2honapos

Zsibima!

Én is köszöntelek a topikunkban. Nekem 4gyerekem van 20, 14fél, 10 és 1. Nagyon nehéz volt 9év után is visszarázodni a babaázásba, sokminden más lett, még az oltásokat is máskor kapja mint a többiek. Annyi uj modi van.

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Móni
Küldtem privit

Mandula
Szerintem nagyon csinos Mese, ő ilyen törékeny, légies alkat. Én meg mindig az elhízás miatt aggódtam és nem bánnám, ha Anna ilyen vékony lenne :wink: de hát ő a másik véglet - volt - azért lassan mennek le a hurkák, de még mindig van pocak :lol:

Azért ez már nem vész ugye? Szerintetek?

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Judit- nálatok aztán tényleg jó nagy korkülönbségek vannak! A legnagyobb(ak) hogy viszonyultak a kisebbekhez? Akarták? Örültek? Nem mesélsz erről?
Az én lányom megkönnyezte, amikor megmondtam neki, hogy kistesója lesz (ő előbb tudta, mint apuka :D) és azt is megsiratta, amikor megtudta, hogy mégsem lesz... Tehát úgy láttam rajta, nagyon örülne egy kicsinek. Egyébként is nagyon megbízható, anyáskodó típus, mindig akart kistestvért, de az élet nem így hozta...

Szücsi- szerintem Anna nagyon jól néz ki, se nem kövér se nem sovány: pont jó! Az én Bettym annyit evett másfél-két évesen mint egy felnőtt férfi, mert leszaladgálta. Aztán már nem szaladgált annyit, rajta maradtak a kilók, mert enni ugyanúgy evett! De szerencsére a fiúknak akar tetszeni, úgyhogy most már vigyáz magára!
Vendég

Sziasztok Lányok!
Nem vesztem el! Csak most megint besürüsödtek az események, autót keresünk és Ujév óta ezen dolgozom, nappal megyünk, gyerekek szüleimnél, éjjel bujom a netet... Nem egyszerü...
Zsibima!
Üdv köztünk, csak hogy én se maradjak le. Nekem van 1 db 18 éves fiam, 1 db 2 éves lányom, és 1 db 7 hónapos kisfiam, "egy alomból", mind akartuk és még akarunk egyet. A nagy korkülönbséget nem akartuk, dehát igy alakult. Nekem is elment 1 baba :cry: :cry: :cry: 12 év várakozás után, szóval átérzem a helyzetedet... De előre kell nézni, mert minden nap eggyel közelebb visz a babához.
Sheila!
Mindjárt visszamegyek az előző oldalra és elolvaslak, látom irtál!
Ermoni!
Én jártam Emesével uszni, nagyon jó volt, bár nem erőltettem a "haladási terv" szerint, mi pancsizgatni jártunk inkább.
Többiek bocs, holnap nem megyek sehová és irok majd.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sheila!
Muszáj volt visszamennem elolvasni! Nem volt könnyü, ahogy irod, de a végeredmény csodálatos! Majácska gyönyörü kislány! De miért nem kaptál még 1 adag EDA-t? Nekem Mátéval adtak többször is, hasonló nagyon elhuzódó szülésem volt... Tejecske van? Melissa kezd lenyugodni?
Mandulácska!
Szerintem nem sovány a leány, de azért mégis, hány centi, mennyi a sulya mégis? Ebből pl. lehetne következtetni :roll: :D Összehasonlitásképpen Emese 1 éves adatai: kb. 75 centi (lehetetlen volt mérni) 9650 gr.
Judit!
Gyerek-kutya nagyon édi! :D
Melinda!
Tudom már, hogy miért van Neked 3 fiad! :wink: Hómunkásra mindig szükség lehet! :lol:
Icus!
Azért Annácska is lejjebb adta már a bébihájat!
Fanny!
Neked meg nem is kivántam még boldog névnapot! Igy utólag is, sok boldogságot!
Én is ezért félek megbolygatni a netet...
Nem semmi a malacsülted,mmmmmmmmm
Hannácska mekkora lett, és milyen vagány szerkója van! Nagyon édes! :D

Mi- bár csendes Szilvesztert terveztünk, végül reggel 1/2 6-ig mulatéroztunk, nagy jövés-menéssel. Egész éjjel jött-ment valamelyik szomszéd, ugyhogy mozgalmasan telt az éjszaka. Az éjféli koccintásnál 6-an voltunk, a babák aludtak. Emese reggel megjegyezte: "én nem is buliztam!" :shock: Máté, a beharangozással ellentétben igazán kulturált bulit csinált, néhány tüzijáték volt csak, igazán nem sok, és nem ébredtek fel rá a bébik, és a társaság sem volt kirivóan hangos meg semmi. Ugyhogy ez a Szilveszter is eltelt...
A képeket (bár már nem is aktuálisak) sikerült végre lekicsinyitenem, és próbálok idevarázsolni mostmár belőlük.
Luku számára kinyilt a világ, mióta kuszik, nagyon gyorsan helyet tud változtatni, hatalmas kurjongatások közepette halad, és persze folyton a karácsonyfa érdekli. Emese tegnap reggel azt mondta Neki: Visszaviszi Jézuska, aztán akkor mi lesz? Haggyad Luku, ne bántsad!" Folyton Emese körül tekereg, ha a lány esetleg háttal van neki, nyujtogatja a nyakát, kikuszik oldalra, hogy nehogy lemaradjon valamiről. Egyre elmélyültebben játszanak együtt, Pörikém magyaráz állandóan, és persze neveli a Kófickót (ez a neve ujabban). Multkor meg azt találtam mondani Pörinek, hogy mi van Krumplivirág? erre a tudor képével azt mondja: "Nem Lukuka vagyok, Emese vagyok!" És már Luku is beszél, határozottan rámnéz és azt mondja: mmammammamma! és tud integetni is!

melcsi1967

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Az utolsó kép Icusé. :oops: :oops: :oops: Bocs, hogy csak most... :oops: :oops: Hogy vagytok? Baba jól van?

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi!

Nagyon nagyott nőt a fiad, vagy csak régen láttam rola képet. Az üzletek egy étterem mellett van, az emeleten?

Zsibima!
Az a helyzet nálunk hogy nem egy alombol valok./Melcsi mondása szerint/ Én három gyerekkel válltam, és találtam uj párt. Csak a lányom szeretett volna kistesot senki más nem, még mi sem. Februárban megtudtuk hogy babánk lessz, márciusban összeházasodtunk, nyuszira azt kapta hogy elmondtam neki.
Amikor én terveztem soha nem jött össze, amikor nem foglalkoztam vele nem volt bennem a görcsösen gyereket akarás akkor meg lett baba. Nehéz nem gondolni rá!

Sziasztok
Vendég

Melcsi-megnyugodtam hogy másnál is van nagy korkülönbség :D
Én a vetélést még csak a koromra sem foghatom, mert sajna nekem 2 is volt :( és az első 16 éve...

Judit-nekem se egy "alomból" lesznek a gyerekek...lányom apjával 8 év, mostani párommal elmúltunk 8 évesek. (de én nem merek férjhez menni még most sem :D )A görcsösen akarás tényleg nem jó! Bár én mindig akartam gyereket, azért életem nagy részét védekezéssel töltöttem...egy nő aki pedig gyereket akar, annak tényleg nehéz nem gondolni rá...nekem a lányom Betty első védekezés nélküli szexből jött össze, amelyik pedig most elment, őt 4 hónapig "készítettük" de az utolsó hónapban már úgy voltam vele, hogy nem görcsöltem annyira rá, és rögtön összejött!

Sziasztok!
Vendég

Szia Zsibima!

Én sem gondoltam soha 2.házasságra. Csak a baba miatt tartottuk meg az esküvőt, mert igy könnyebb az anyakönyvezés. A volt férj nevére irják külömben. Volt olyan ismerősöm akinek 2.-os volt a gyereke mire elintéződött a neve.

Szia
Vendég

Judit- ezt nem értem...nekem a lányom apja előtt is volt egy házasságom, de a lányomat nem írták a volt férj nevére. Az apuka tett apasági nyilatkozatot és 3 naposan már az ő nevét viselte, addig az én lánykorimat, hiába voltam x.y-né. Persze volt válási anyakönyvi kivonat, asszem kérték is...(tehát én már elvált voltam, de ha valakinek a terhesség alatt megy a válóper, akkor ez bizti másképp van)

Én ezért nem megyek férjhez az biztos!!! :D :D :D Bár még sok víz lefolyik a Dunán, amíg nekem lesz kisbabám, akár még meg is gondolhatom magamat! :D
Vendég

Sziasztok!

Ezt nézzétek meg nagyon jo, babakocsi tuning!
http://www.youtube.com/watch?v=5NnzF772EkI
Vendég

Sziasztok!

Tegnapelőtt nem jutottam vissza a géphez,azóta jól lemaradtam.

Sheila!
Nagyon szépek vagytok. Remélem alakul az otthoni helyzet.
Melissa jár óviba? Annak idején mikor Marcell született nekem azt ajánlották ,hogy Kyrát ne tartsam itthon,vigyem továbbra is,ne zökkenjen ki az addigi életéből. Viszont ha hazajött több időt próbáltam vele tölteni,hogy ne érezze melőzve magát.

Móni!
Köszi a dícséretet,nagyon jól estek kedves szavaid. Az üzletben elvárás az ápolt külső,de messze nem "szépségek" dolgozunk ott.
Mi nem jártunk babaúszásra,de több ismerősöm vitte a babáját és pozitív véleményük van róla.

Zsibima!
Még nem is üdvözöltelek Téged,örülök,hogy bővül a topik.
Nekem 3 gyerkőcöm, Dani 18 éves lesz márciusban,Kyra 5 éves,Marcell pedig 2 éves. Mint látod nagy korkülönbség van nálunk is a nagy és a kicsik között.
Nekem is 2 apától van a 3,Dani az elsőtől,a 2 kicsi a második férjemtől. És mi is azért házasodtunk össze a jelenlegi /utolsó :wink: / férjemmel,mert a volt férjre anyakönyvezték volna Kyrát. Nem lehetett apasági nyilatkozatot tenni,mert a válás kimondása és a fogantatás között nem telt el 1 év,így automatikusan a volt férj nevére kerül,ezt csak abban az esetben lehetett elkerülni ha összeházasodunk. Ezt tettük mi is.

Melcsi!
Nem a gyertya hanem a tüzijáték maradt le Marcell tortájáról,az én feledékenységem miatt :oops:
Megmondom őszintén én sem jártam még soha a győri Marrionaudban,mielőtt jelentkeztem hozzájuk. Én úgy gondoltam nem az én péztárcámnak való,amiben azért tévedtem,mert vannak olcsóbb árfekvésű áruk is.
A sminkeléssel eddig én is így voltam,mint Te,nem vittem túlzásba,és a férjem sem szerette különösebben. De mióta itt vagyok megváltozott a helyzet. Úgyanis kötelező a smink. És persze este így jövök haza és tetszik a férjemnek :)
Olyan minőségű sminkszereket használunk ami nem feltűnő,de nagyon szép arcot eredményez. Az egyik kolléganőm kozmetikus végzettségű és ő megtanított a fortélyokra. Már csak ezért is megérte idejönni dolgozni :wink:
És a másik ami rettentően tetszik,hogy mindenből van teszter és bármit kipróbálhatunk,hazahozhatjuk. Mióta használom ezeket a méreg drága krémeket komolyan mondom tűnnek el a ráncok az arcomról,sugárzó a bőrőm,ezért láttok szépnek a képeken :oops:
Jók a képek,legjobban a mikulásos tetszik,Emese olyan bájos rajta.ésa másik a fürdős,látszik az imádat Luku arcán,ahogy a nővérére néz.

Judit!
Irigykedve néztem a havas fotókat,nálunk nagyon kevés esett,a gyerekek nem élvezhették sajnos.
Nagyon aranyos a kutyusotok. Nekünk is van egy kis westink,imádják a gyerekek, Ő is ilyen játékos.
Nagyon irigyellek,hogy Robikával öröm vásárolni. Én ezt nem mondhatom el a gyerekeimről. Nálunk kész rémálom ha 2 gyerekkel indulunk neki. Ha a Plázába megyünk,ott csak az ilyen autók,motorok érdekli őket és általában a vásárlás elmarad :roll:
Általában megoldjuk nélkülük a vásárlást és csak kikapcsolódásként megyünk együtt ilyen helyekre.

Melinda!
Tényleg komoly segítséged volt a hólapátolásban,gondolom Benji élvezte is a dolgot.

Fanny!
Én pont emiatt nem merek szolgáltót váltani,mert attól félek net nélkül maradunk és nálunk 3 gép megy róla,mindenkinek nagyon hiányozna.
Sajnálom hogy betegséggel teltek az ünnepek Nálatok. A Hannáról készült képek nagyon jók,szépen gyarapodik a baba szemmel láthatóan. Szuper a pihenőszék amit vettetek neki. Nekünk is elektromos hintánk volt remekül bevált,mindig vittem magammal ahol éppen dolgom volt a lakásban,így látott Marcell mindig.
Az ajándékozással kapcsolatban egyetértek Veled,én nagyon tudok örülni ha látom,hogy eltaláltam a megfelelő ajándékokat,főleg a gyerekek szebében a csillogás,a boldogság ami fontos nekem.
Szép volt a fátok,egyáltalán nem giccses. Én 2 színű díszeket rakok általában,idén mályva és arany lett.

Mandula!
Jók a fotók Emeséről.
Miért aggódsz a súlya miatt? Hány kg? Szerintem sem olyan nagyon sovány,Marcell is hasonló,még most is csak 10,5 kg.

Jó hétvégét!

Bea
beátab

Hu, bocsi,csak most olvastam el amit írtam, eléggé sok az elírás, hiba és szóismétlés, elnézést, közben a kicsikre is figyelnem kellett.
Így is 1 óra alatt készültem el vele :oops:
beátab

Bea!
Marcell csak 10,5 kiló? Nem is tünik olyan törékenynek...
Otthon fested ki Magad, vagy a boltban, munkakezdéskor? Meglepve olvasom, hogy vannak észrevehetetlen sminkek. Hiába, én sem foglalkozom ilyesmivel... De ha nem látszik a pingálás, és valóban szebb lesz az arcom, talán kipróbálnám én is... Csak még mindig az az aggályom, hogy lenyalom, lesirom, stb.
A kicsikéid arcán valóban látszik az öröm, Kyra biztos nagyon vágyott arra a pónira :D
Én ugy vagyok egyelőre, hogy mivel tényleg és szó szerint mindenünk van (amit én fontosnak tartok), most nehéz lett volna több ajándékot választani, és nem is akarom, hogy erről szóljon a Karácsony. A gyerekeknek maga a fa akkora örömet okozott, meg a köré rakott mese (ez Pörinek), hogy magában elég lett volna. Nálunk azóta is "nagykarácsony" van, folyton énekelni kell, de mindig ezzel kezdődik, a "kiskarácsony" kimarad :lol: És szinte mindennap elhangzik: "jaj de szép a karácsonyfa", ez olyan sóhajból jön.
Most csak azon töröm a fejemet, mi lesz ha le kell szedni, ez lehet hogy hamarosan bekövetkezik, mert Luku már folyamatosan rángatja :shock: hiába huzom el onnan, villámgyorsan odatornázza magát. Mit mondjak, hova lett, hiszen azért kell rá vigyázni, "nehogy visszavigye a Jézuska".
Judit!
Igen, egy pizzéria felett vagyunk, és annak a tetejében lakunk.
Zsibima!
Az biztos, hogy a görcsölés nem tesz jót ennek a hadmüveletnek. Mikor nekem Emese sikerült, utána nem is gondoltuk, hogy összejöhet máshogy, készültünk a következő lombikra, aztán kopogtatott Luku, ugy mint most Icuséknál. :D :D
Nekem egy vetélés is rémes volt, 2-t nem is tudom hogy birtam volna ki...
Mandulácska!
Érdekelne a kamaszgond, ha nem titok...
Regina!
Neked is, utólag is, nagyon boldog névnapot kivánok, na és kicsi Évinek is! :D

melcsi1967

Szia Melcsi!

Gondoltam mert a képen levő babakocsit csak egy helyen árulják Érden. Voltunk már az üzletetkben mert francia ágyat akartunk venni fábol és ágynemű tartosat. De lemértük és nem tudtuk volna felvinni a tetőtérbe. A pizzériában tartottuk az esküvőnket, és tavaj is oda mentünk az eggyéves évfordulonkat megünepelni. De most zárva van nem? Nemtudom akkor hol tartjuk a következő évfordulónkat.
Jo tudni hogy ilyen közel lakunk egymáshoz. Én minden nap a Széchenyiig gyalogolok a lányomért a suliba.

Szia
Vendég

Sziasztok!

Zsibi
Én megértem a nagylányodat, én is mindig szerettem volna egy kistesót, de nekem csak egy bátyj jutott :wink: Biztos meg lesz még az öröme, csak türelem. Ő meg már amilyen nagylány, biztos sokat fog anyáskodni. Nálunk Anna keresztanyjával hasonló a helyzet, ő 13 éves múlt. Anyáskodik is - meg mint gyerek játszik is vele, úgy imádják egymást hogy az leírhatatalan.

Melcsi
Az első képen Luku olyan érdeklődő és komoly arcot vág, mint egy igazi nagyfiú, csuda helyes :D Pöri meg ahogy fürdeti :D kíváncsi leszek nálunk hogy lesz, Anna sajnos nagyon féltékeny még az idegen gyerekekre is :?
Köszi a fotót, nagyon szép a bútor de az asztal láthatóan nagyon nagy. Max. 60x60-as férne el.
Köszönöm kérdésed, jól vagyunk, most voltam dokinál, a méhszáj nem nyílt tovább és ez jó hír, cervixindex 2000 ami zártat jelent, tehát az "ujjkúpnyi" nyílás ahogy ő fogalmaz nem lehet olyan nagy. Csak az a rossz ( most másik dokim van mert a régi a város túlfelén rendel és Annával nem tudok oda bemászkálni) hogy az ő rendelőjében csak egy ősrégi pici uh van, a monitort én nem is látom :cry: , a fontosabb uh-kra be kell mennem a Klinikára. Ő a rendelésen csak az életfunkciókat ellenőrzi. Pedig Annával ahhoz voltam szokva hogy minden rendelésen ráérősen elgyönyörködhettem benne, a régi dokim mindent alaposan megmutatott az uh-n, hát ez most nem így van...
De néha érzem már halványan, hogy mocorog, és ez olyan jó :lol:
Anna egy évesen szintén 9600 gramm volt és 76 cm, pedig ő ducibbnak tűnt :shock: érdekes...

Viszont nálunk nem állt meg a súlygyarapodás, mint ahogy sokaknál, mikor járni kezd, havi 30-40 dkg-t folyamatosan felszed :wink: tény hogy nem egy örökmozgó, inkább nyugodt típus, bár újabban esténként a kedvenc játéka a fogócskázás. Áll az ajtóban, és kiabál hogy kergessük már, aztán futás át a lakáson a másik szobáig nagy visongással. Vagy bújócskázni kell, bebújik az asztal alá, mi persze úgy teszünk mintha nem találnánk, s mikor hangosan keressük, ő gyöngyöző kacagással előjön :shock: Ha hiszitek ha nem, napról napra jobban szeretem. Mostanában kezdett hízelegni, régebben könyörögni kellett egy pusziért, most meg osztogatja szívesen, bár cuppanósat csak Zsófi baba kap :D Meg napközben többször odajön, átölel, odabújik hozzám, olyan édes :D Ez újdonság nálunk és én nagyon élvezem :lol:

Melinda
Te csepeli nőgyógyászhoz jársz? Írnál róla priviben, milyen, hol rendel, mennyit kér stb. Gondolkodom hogy váltani kéne, nem ( csak ) az uh miatt...

Judit
A vásárlás nálunk addig egyszerű, míg Anna ül a bevásárlókocsiban. Ha letesszük, valakinek folyton figyelnie kell, hol jár, mit pakol(na) le...
Míg kicsi volt, babakocsiban elvolt, tudtam vele vásárolni. Most már a kocsiban csak addig van nyugton míg tolom, ha megállunk valahol hogy valamit megnézzek, rögtön reklamál hogy vegyem már ki. De ahhoz 2 ember kell, egy aki őt figyeli, egy meg aki vásárol :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
gyönyörü a vonalzód! :D :D :D Örülök hogy jól vagytok, öles léptekkel haladsz a félidő felé! Látszik már?
Annácskád édes lehet, ez olyan aranyos korszak, a huncutságok, meg a szeretetmegnyilvánulások, meg a betyárságok is napról napra kedvesebbé teszik.
Tényleg ducibbnak tünt Annácska. Lehet hogy Pörinek nehezebbek a csontjai? Mondjuk nekem is a csontjaim teszik ki sulyom nagy részét,hi hi (ide nagy röhögés kéne)
Ez a darab azt hiszem 80x 40-es. De majd érdeklődöm, hátha van kisebb. Hétfőn nyitunk ugyis.
Judit!
Talált! :D De a pizzéria nyitva van! Csak Ujév napján volt zárva, na meg Karácsonykor!
Szerintem van szétszedhető franciaágyunk is, ill. darabokban van, tehát a helyszinen szereljük. Vagy megoldódott azóta?
Tényleg közel vagyunk egymáshoz. :D

melcsi1967

Hú lányok annyit írtatok, hogy most már azt sem tudom kinek mit írjak! :D

Szücsi-szerintem nálunk is így lenne, játszana még vele a lányom, de csak szűk családi körben, nehogy ciki legyen :wink:

Melcsi-lombikra készültetek és spontán teherbe estél??? Ez nem semmi!!! Gondolom volt nagy öröm.
Egyébként én egyáltalán nem görcsölök, olyannyira nem, hogy ez a második próbálkozós hónapunk (valószínű második peteérés, de nem hőmérőzök tehát biztosra nem tudom) de még nem sikerült szexelnünk peteéréskor...ez nálunk nehéz ügy a nagylányom miatt. Ha ő itthon van, akkor én nem tudok... Azért 2 naponta meg nem küldhetem el itthonról pl. moziba... :oops:

Beáta-köszi az üdvözlést! Így már értem a házasság dolgot. Valószínű én már régebben elvált voltam, mire jött a lányom. (sőt bizti. mert 19 évesen már elvált voltam és 22 éves elmúltam mire megszültem a lányomat) De ki tud ilyen régre visszaemlékezni :D Örülök ha még emlékszem tegnap mit ebédeltem :D :D :D
(kicsit irigykedek rád is...3 gyerek, jó lehet)
(mik azok a csodakrémek, amiket használsz?? Rám is rámférne egy nagy generál :D )
Vendég

Sziasztok!

Judit! Hát tényleg Robika sem az a vastag fajta :) ! Emesével nem valami öröm a vásárlás, tegnap nem tudtunk kivenni a kezéből egy 43-as edzőcipőt, ott álltunk vagy 15 percet.....

Icus! Szerintem Anna pont jó husiban van, nagyon csinos! Nem tudom Mese hány kiló és centi, kedden viszem az 1 évesre, kíváncsi vagyok! Tényleg már mindjárt félidős vagy, repül az idő! Anna érti ha mondod neki, hogy kistesója lesz? Én is úgy imádom ha Mese bújik hozzám, de most már az is előfordul, hogy valamelyik családtagtól nem akar jönni az én ölembe :? :lol: . Egyébként már ő is nagy huncut!

Bea! A smink tőlem is távolt áll (kb. azokból az okokból mint Melcsinél
:lol: ), de nem is tudom sminkelni magam, biztos béna vagyok hozzá...
De te tényleg nagyon szép vagy a képeken!
Én végülis nem aggódom Mese súlya miatt csak a nagyszülők a fülembe ültették a bogarat.... Egyébként nagyon keveset eszik, de ez különösebben nem zavar, Alex is ilyen volt. (azért a 120 tápszer tényleg kevésnek tűnik, de nem eszik meg többet :? )

Zsibima! A nagylányod milyen kamasz? Vannak gondok vele? Ja, az én lányomnak is minden ciki....

Melcsi! Kamaszgondok: Alexról kiderült, hogy kb. 4 :shock: :evil: tantárgyból áll kettesre, majdnem megütött a guta.... És ha azt mondom, hogy kézilabda helyett matek korepetálás akkor sértődés, szájalás stb.... És ráadásul napi egy óra tanulással mindenből négyes lehetne :roll: Ja, és ez azért derült ki most, mert sajna csak a jó jegyekről hallottam, meg 1-2 rosszról. És az ellenőrzőt is csak most írta be a tanárnő az én külön kérésemre.
Kitti: most épp "bandát" akar alapítani egy "barátnőjével" (aki 16 éves, rózsaszín a haja és ráadásul Kitti csak egyszer találkozott vele). Mondjuk remélem erről már letett, inkább kitaláltam, hogy járjon aerobicra egy osztálytársnőjével, úgy tűnik ez tetszik neki. És nem hajlandó csak egy csőszárú fekete farmert hordani, amiben minimum anorexiásnak néz ki... Olyan dolgokat húz magára ami nem áll jól neki (pont a vékonysága miatt, rosszul állnak rajta a testhezsimuló ruhák), és nem érti meg, hogy hiába divat....
Sorolhatnám még, de szerintem egész nap itt ülnék :lol:
Azért úgy tűnik tudok rá hatni, megpróbálok a kedvében járni, hogy érezze számíthat rám, ha reális dolgokat szeretne...

Most mennem kell, majd még jövök (tudom így is elég volt belőlem :lol: )!

Itt ónos eső esik, minden lefagyott...

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Szia Mandula!

Ugy számolják a sulyt, hogy egyéves korára megkéne nekik 3×-orzni a születési sulyukat. Mi sem értük el!

A kutyánknak négyfelé állt a lába reggel a járdán olyan jeges az ut. A férjem reggel jött haza a munkábol és a főutvonalak járhatoak. Csak a mellék utaknál nem lehet kanyarodni, játszott egy darabig mire bekanyarodott az utcánkba. :lol:

Sziasztok Kép
Vendég

Sziasztok!

Előre is elnézést kérek, csak nagy vonalakban tudtam visszaolvasni, most is gyorsan írok, és megyek játszani Melissával, míg Maya alszik...
egyébként ma először történt meg, hogy nem eszik-alszik napközben, hanem viszonylag sokat volt ébren...remélem éjjel viszont kicsit jobban alszik majd, eddig 2,5 óránként ébredt, (pelenkázás, etetés, szeretgetés) kb. 1 óra, így nagyon részletekben tudunk csak aludni, de nem panaszkodom, nagyon boldog vagyok :) :) :)

ma már elővettük mi is a pihenőszéket ( ugyanolyan, mint Hannácskáé :) ) ugye ilyen pici korban is lehet már használni??
(mert Maya nagyon szereti, és nincs szívem az ágyában hagyni, mikor ébren van és nyöszörög)

tejcsi: nekem sajnos nagyon kevés volt a tejem mindegyik gyereknél (valószínű, hogy kevés a tejmirigyem, és nehezen is ürül :( :( ) ezért már tápszer recepttel jöttünk haza a H-ból...
(Milupa Aptamil HA prev-et írt fel a telkis doktornő)
de hozott a Párom egy Medela elektromos mellszívót, azzal kifejem a tejet (napi 2x tudom, mert nem termelődik több), így napi 3x anyatejet kap Mayácska üvegből...

iszom a szopis teát literszám, és homeós bogyókat is szedek, amit tudok megteszek, de nem akarok kikészülni idegileg, mint anno. Melissánál (akkor még az a kevés is elapadt :( )

cicire azért nem teszem Mayát, mert teljesen kirágja (sajnos befelé forduló bimbóm van, így helyesen mellre tenni is szinte lehetetlen)
a H-ból már sebes cicikkel jöttem haza, mert szegény olyan erővel szívta, de nem jött belőle semmi :(

ezért nem is kísérletezem, mert olyan nehezen ürül, fejéssel is 1 óra alatt hozok össze egy-egy adagot (már 100ml-t eszik alkalmanként), így sosem lakna jól szegény baba...szóval ez van.

Melissa: teljesen visszafejlődött szegénykém, egy kétéves gyerek szintjén van kb. :roll:
süketnek tetteti magát, és kijelentette, hogy amíg fel nem nő a kistesó, Ő bizony süket lesz...tegnap megkérdezte, hogy "akkor is szeretsz, ha süket vagyok??" mondtam: igen, erre Ő : "akkor megnyugodtam"

ezenkívül: köhög, de DIREKT, hogy felhívja magára a figyelmet :roll:
Karácsonykor beteg volt, azóta egy csomó köptetőt, calcimuscot stb. bevetettünk vele, már el kellett volna múlnia...és a gyerekorvos is megvizsgálta szerdán, mikor kijött a Picihez, azt mondta, semmi baja...szóval nehéz vele, de igyekszünk türelmesek és megértőek lenni, de nagyon nehéz, sok energiát igényel...

szegényt úgy sajnálom, karikásak a szemei, alig eszik (még annyit sem, mint eddig), korábban kel reggel, mint eddig stb.

még nem viszem a jövő héten sem oviba, úgyis itt lesz anyukám is segíteni, hadd nyugodjon meg szegény, hogy semmi nem változott, ugyanúgy szeretjük...

az a baj, hogy nagyon elkényeztettük, körülötte forgott a világ, és most nehezen viseli a kis betolakodót...de azért igyekszik szeretni a babát, puszilgatja, és mondja, hogy szereti :)

Mandula!

Azért nem kaptam több EDA-t, mert gyakorlatilag a kitolási szakaszban voltam, a méhszáj eltűnt, bár még a fejecske magasan volt :roll:
szerintem Mese pont olyan, amilyennek lennie kell :) :)

Icus!

Anna is tökéletes, egyáltalán nem duci, pocak meg minden babának van ennyi idősen :wink:

már 16. hetes vagy?? :shock:

Isten bizony, irigyellek...nekem olyan csodálatos volt ez a várandósságom, (a legszebb az összes közül) , és a szülésem is a legszebb volt, mégha a leghosszabb is...olyan lüke vagyok, ma azon bőgtem, hogy milyen kár, hogy vége, és nem élem át többször, én az utolsó percig nem sürgettem az időt most...

Patrikot nehéz lenne rávennem, hogy tegyen fel képet (most is gépezik :evil: ) de majd én teszek...

Melcsikém!

nagyon jók a képeitek, Emese nagyon tetszik, ahogy babázik...és Luku is már milyen nagyfiú :) :)

Judit!

Te nem szomorkodtál Robika után, hogy többet nem lesz ilyen kisbabád??
(én nem bánnám, ha most kicsit megállna az idő, sőt már terhesen megállhatott volna...)

Móni!

Babaúszáson én is gondolkodtam, különösen azért, mert Melissának "víziszonya" van, nem szeretném, ha Maya is ilyen lenne( bár Melissánk elég nehéz eset szinte minden téren)...

sajnos nálunk Győrben csak egy helyen van babaúszás, és nem hallottam róla jókat ( mármint a helyről) ezért nem fogunk járni, viszont Alsópáhokon a Kolping Hotelben lesz az idén is "babaúszó tábor" (5 napos) kértem is tőlük ajánlatot április 20-25 re, akkor már Maya is mehet, mert 3 hós kortól van, meglátjuk, mit szól hozzá :wink:
engem a babamasszázs is nagyon érdekel...

Zsibima!

De jó, hogy Te is itt vagy!!! Maradj velünk! :) :)
köszönöm a kedves szavakat :)

Alziza!

Aranyos vagy, hogy Te is benéztél, köszönöm szépen!! :) :)

Lányok, Mindenkinek mégegyszer is köszönöm a gratulációkat!!!

puszi,

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila- én is pont így jártam a szoptatással, mint te! De ne idegeskedj, valamennyi anyatejet kap a pici, a legfontosabb a szeretet! Azt meg úgy is megkapja tőletek, ettől nem leszel rosszabb anya, sokan túlfújják ezt a szoptatás-ügyet és azt hiszik, aki nem tud szoptatni, az nem is akar. Én ezért lettem szerintem depis szülés után...De neked nyugi!!! :D
Melissa kár hogy féltékenykedik, remélem hamar megszokja az új helyzetet! Édes lehet, ahogy direkt köhécsel hogy rá figyeljetek! :D
Azért minden nehézség ellenére én most nagyon-nagyon irigyellek!!! :D :D :D
Remélem minden rendben lesz tovább is, nagyon sok sikert kívánok az éjszakázásokhoz és sok erőt, energiát is!!!
Puszi
Vendég

Sziasztok!

Elnézést a betolakodásért, csak már nagyon hiányoltam Sheilát!
Szia :P !
Már alig vártam, hogy halljak Rólad és írták a másik topikban, hogy itt megleshető Maya. Bár én már meglestelek Benneteket a kórházban, de olyan jó ilyen pici babát ismét látni... :lol: .
Nagyon sok erőt küldök Neked (testvérféltékenység, baba ellátás, háztartás... stb...). Úgy felidéződött bennem, ahogy a soraidat olvastam, hogy mennyire ki tud lenni ilyenkor az ember - pedig nálunk Janka a maga 19 hónapjával sokkal kevésbé volt féltékeny, mint Melissa.
Az anyatejjel kapcsolatban pedig, szerintem is úgy van, ahogy gondolod, ne ez töltse ki a gondolataidat, ami van, annak minden cseppje aranyat ér, de ne húzd ezen magadat.
Amúgy nagyon örülök, hogy találkozhattunk, olyan más így írni, hogy már láttalak :wink: .
Sok erőt és energiát (mindenkihez és mindenhez), ha tudsz, majd jelentkezz a másik topikon is!!!
Puszi,
Klári

jankica

Sziasztok lányok!

A Robikával valo vásárláshoz még annyit, hogy amig mi a lányommal az Oázisba nézelődtünk addig a fiuk kint játszottak az autokkal. Az áruházban a legtöbbször telefonon tartjuk a kapcsolatot igy mindenki azt nézi amit akar. Vagy nálam volt a Robika mert sapit probáltam a fejére vagy a férjemmel nézegették az autos cuccokat. Ha az összes gyerekkel megyünk meg a fiam barátnőjével, két kocsival persze, akkor is igy van.

Melcsi!
Azt számolgadtam hogy mikor voltam nálatok, és már 3éve. Amikor felmentünk a lépcsőn sokan voltak az iroasztalnál és azt hiszem te is ott voltál.

Sziasztok Kép
Vendég

Sziasztok!
Bocsi,hogy megint Rátok török! :oops:

Sheila!
Miattad jöttem,mert látom ide írsz,így gondoltam néha benézek mi van Veletek!
Amiért most írok az a szoptatás!
Nekem szintén nincs tejmirigyem így én egyiket sem tudtam szoptatni!Zalán már a kórházban is kapott tápszert az 5. napon,mert ugye kis súllyal született,így nemlehetett tovább várni!
Nekem nemhogy elapad,hanem meg sem indul soha!Az össz mennyiség kettőből 20ml! :shock: Tehát semmi!
De egyik sem beteges!Tényleg! :lol:

[quote]A írta: másik!Isten bizony, irigyellek...nekem olyan csodálatos volt ez a várandósságom, (a legszebb az összes közül) , és a szülésem is a legszebb volt, mégha a leghosszabb is...olyan lüke vagyok, ma azon bőgtem, hogy milyen kár, hogy vége, és nem élem át többször, én az utolsó percig nem sürgettem az időt most

Szintén ugyanezt éreztem Zalánnál!Mert akkor azt gondoltam,hogy ez így lesz!Most már nem biztos,gondolkodom a negyediken! :lol: Erősen!Csakhát az előzmények!(ezeket nagyjából ismered),kicsit visszatartanak!
de szeretném mégegyszer átélni ezt az egészet!Tudom,hogy akkor is ezt fogom érezni,de most még egy lehetőségem van!Azt mondta a prof,hogy még a 4.csaszit bevállalja velem! :wink:

A férjem azt szokta mondani,hogy egy valamiért jó,hogy csáazáral szültem mindíg!Mert különben lenne vagy tíz gyerekünk! :lol: :lol: :lol:

Többike!
Bocsánat,hogy ilyen hosszú voltam! :oops: :roll:

Sziasztok!
Vendég

Sziasztok!

Sheila! Azért jó, hogy tudsz jönni néha, öröm hallani rólatok :lol: ! Amikor Mese megszületett akkor én is úgy megállítottam volna az időt, mert tudtam, hogy Ő az utolsó babám..... Persze most sem szeretem, hogy így rohannak a napok :? . Biztos beleszokik Melissa is, hogy tesója van, csak türelem. (tudom, könnyű mondani :wink: )
A pihenőszéket szerintem lehet ilyen pici korban is használni, én legalábbis használtam.

Icus! Azt elfelejtettem írni, hogy én is irigyellek ám, sőt már mondtam Gábornak, hogy ha nyerünk a lottón akkor szülök még.... :lol:

Judit! Milyen helyes Robika!

Lányok! Ilyen rossz időben mit tudtok kezdeni a babákkal? Most, hogy minden le van fagyva ki sem tudunk menni...

Mennem is kell....

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Mandula!
Nemsokára 5-kor indulok el ithonrol a Robival babakocsival. Visszük a lányt táncra, majd megirom hogy meddig jutottunk, mert felénk sok a domb. Amikor aludt a jeget törtem a házunk körül, remélem már nem fagy le.

Sziasztok Kép
Vendég

Sziasztok lányok!

Ma megkaptuk a 15honapos szurinkat, azt mondta a dr.nénink hogy egy hét mulva lesznek majd tünetek. Megint hiztunk 9130gr-mok vagyunk!!!!!!!!!
Ja és jol vizsgázott a jégtörő babakocsink!

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Látogassátok meg a köv. oldalt.
Mondókákat fogtok találni :-D

http://hoppa.ltime.hu/index_mond.html

Vagy

www.ltime.hu/hoppa/index_mond.html

Köszi

Sziasztok

Üdv.
maci1981

Szia Sheila!

Mi kezdettől fogva használtuk a babahordozot, abban hoztuk haza is. Találtam neked egy képet rola, Robika másfél honaposan.
Kép Jo babázást!

Szia
Vendég

Judit!
Ha egyedül voltam nő, az biztos én voltam, Emesével az utolsó napon is dolgoztam :D 3 év sok idő, azóüta tényleg lett szétszedhető franciaágyunk.
Ki a gyerekorvosod? Nem dr. Benkó Márta? Mondjuk ő kedden du. rendel.
Sheila!
Látom alakul a féltékenység. Szerintem elkerülhetetlen. Vigaszul: mi is folyamatosan visszafejlődünk, lásd büfi, cumi és társai... Most épp a kuszásnál tartunk (az ágy alatt :lol: ), szóval időrendben követjük Lukut :lol:
Jó hogy nem görcsölsz a tejen (nekem is az volt a bajom, hogy teljesen magam alatt voltam miatta, pedig várható volt), a szeretet a lényeg az pedig biztositva van! Remélem az éjszakák lassan csendesednek.
Zsibima!
Emese lombikból van, aztán fel sem tételeztük, hogy lehet máshogy is :shock: :lol: Erre tessék, hát semmi sem végleges.
Mandulácska!
Hát, mi is bennragadtunk, Emesém köhög, ugyhogy inkább pár napig nem sétálunk. Különben, épitő, gyurma, kockafüzés, rajzolás, babázás (ez örökös elfoglaltság), és már este is van. Ja, mesélünk is folyton.

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi
Nem nagyon látszik még a pocak, bár a sógórnőm karácsonykor mikor bejelentettük a hírt, így kiáltott: tudtam! Nem csal a szemem! Furcsán állt az a gomb! ( mármint a nadrág gombja, ami átnyomódott a felsőmön ) :D
Minden esetre nagyobb már a derékbőségem, jó ideje szorítanak a nadrágok. Így hát az ünnepek alatt, míg apa itthon volt, ráértem varrni kicsit, átalakítottam 2 nadrágot kismamanadrággá: kivágtam a cippzár körül és rugalmas passzét varrtam a helyére, egyes típusokat gyáriag is így csinálnak, egész jó lett.

Mandula
Hajrá lottó ötös!!! :lol:
Nem nagyon érti Anna, mi az hogy kistesó :shock: ha mondom, baba van a pocakomban, arról meg szerintem egy játékbaba jut eszébe, mert ilyenkor arra mutat :lol: Majd ha nagyobb lesz a pocak, talán érthetőbbé, elképzelhetőbbé válik számára, de nyilván csak akkor fogja megérteni igazán, ha itt lesz a maga valóságában, a nap 24 órájában.

Sheila
Kitartás a nehézségekhez, én mindig azt gondoltam hogy nagyobb korban könnyebb feldolgozni a féltékenységet, de lehet hogy tévedek. Csak a nagytól a felnőttek elvárnák hogy ő már okos, legyen megértő... de nem érdemes erre hivatkozni, engedd meg neki hogy babaként viselkedjen ha az esik jól aztán szép lassan majd elhagyja...
Befelé forduló bimbó... rossz lehet. Sokan nőnek fel tápin, és semmi bajuk tőle, ne aggódj. De hát tudod ezt Te is, a többi gyerkőcödről, lényeg a szeretet :D
Én csak azért voltam kétségbeesve a tápitól, mert Anna 1 hós korában mikor pár napig pici pótlást kapott ( napi 2x 20-30 ml) dupláját hízta mint addig, 4kg-osan heti 40 dkg-ot :shock: ezért nálunk az elhízástól való félelmem volt a meghatározó a tápival kapcsolatban. Aztán 6 hetesen indult be rendesen a tejcsi.
Milyen az elektromos mellszívó? Úgy értem jobb mint a kézi? Leginkább az érdekelne, hogy gyorsabb-e a fejés vele, illetve hogy elég-e 1 kéz hozzá, hogy a másikkal addig tudnék valahogy büfiztetni :roll: vagy ez lehetetlen?

Bea
Ugye neked is elektromos mellszívód volt? Megírnád a tapasztalataidat róla? köszi
Nálatok kb 3 év a korkülönbség, ugye? Kyra hogy viselte ezt a rengeteg időt: szopi, büfi, fejés... ez másfél óra... addig mit csinál a nagyobb? Hogy lehet ezt testvér mellett naponta többször megcsinálni?

Épp tegnap olvastam végig a neten egy tucat cikket a testvérféltékenységről. Mindenhol azt írják, hogy nem lehet megúszni, csak az a nem mindegy hogy kinél hogyan nyilvánul meg és meddig tart. Azt is írják, hogy az a rosszabb, ha eleinte látszólag nem féltékeny a tesó, csak pár hónap múlva jön elő, de akkor nagyon. Jobb előbb túl lenni rajta. A második hullám akkor várható mikor a kicsi mászni, járni kezd, és elveszi, elrontja a tesó játékait. Persze sok múlik a szülőkön és a gyerekek személyiségén is, ha legalább az egyik gyerkőc alkalmazkodó, sokkal simább az ügy mintha mindkettő kakaskodó természet, mert a 2 dudás ugye az 1 csárdában...

Megvallom nektek, újabban szinte pánikba estem én is emiatt, hogyan fogja Anna viselni az új helyzetet. Hihetetlenül féltékeny ugyanis. Képzeljétek el, ha apja átölel ( pl. szilveszterkor táncoltunk - volna - egyet) teljes kétségbeeséssel és sértődöttséggel torka szakadtából bőgni kezd... :cry: :shock: :evil: szerintem kirekesztettnek érzi magát, de hiába hívjuk hogy jöjjön ő is, nem hajlandó hogy hárman legyünk együtt, ő kizárólagosan akar birtokolni vagy engem, vagy apát. Egyikünket ellöki, szinte megüt, pedig ilyet amúgy sosem csinál... :cry: :cry: :cry: szerintetek ez normális???? mi a fenét lehet ezzel kezdeni? Most napok óta próbáljuk ehhez szoktatni, hogy legalább pár másodpercre viselje el, de azonnal kétségbeesik és vígasztalhatatlan :cry: :cry: :cry: csak akkor nyugszik meg ha valamelyikünk kizárólag őt öleli... bármi ötletet szívesen fogadok...

Judit
Mi ma mondókásklubba mentünk. Reggel még minden csúszott, a babakocsiba kapaszkodtam hogy el ne essek. Hazafelé meg úgy olvadt, hogy helyenként bokáig érő vízben gázoltam a járdán...
Nagyon helyes Robika, olyan nagyfiús :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Icus! Emese is féltékeny Apára! Ha meglátja, hogy átöleljük egymást már kiabál is. Sajnos nekem sincs ötletem....
Már akartam kérni, hogy írd már le légyszi a torta receptjét amit a multkor felraktál!

Melcsi! Én is próbálom Mesét lefoglalni, de már néha szemmel láthatóan unatkozik. Semmi nem jó, egyik játék sem. Az segít néha ha hívom hozzá valamelyik nagyot.

Judit! Hogy viselte Robika a szurit?

Mi is voltunk tegnap tanácsadáson. Emese végig ordított, de rendesen hüppögve sírt, nem tudom miért. Ahogy ráraktam a mérlegre elkezdte és abba sem hagyta amíg ki nem jöttünk. De kint sem engedett el, még a harisnyát is úgy adtam rá hogy az ölemben volt....
8350 gr és 75 cm. Azt mondta a dokinéni, hogy sovány ugyan, de a szeptemberi méréshez képest ugyanolyan ( 7550 gr és 73,5 cm).
Rengeteg baba volt a váróban,(két órát várakoztunk) Emese nagyon élvezte, nem nagyon találkozik hasonló korú babákkal.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Melcsi!

Ő lenne körzetileg, de nem őt választottam. Ti is ide jártok?

Szücsi!

Tegnap én is belecsuztam az eggyik lábammal egy gödörbe ami csurig volt vizzel. Jo hogy van babakocsi mert lehet hogy ketten landoltunk volna a vizben Robival.

Mandula!

Én tegnap reggel jöttem rá hogy szurira kell menni. Pont kedd volt és tanácsadás. Felhivtam a rendelőt és kértem időpontot, nálunk igy működik nem kell várni. Igy csak 2babával találkoztunk, azért is hagyta abba a sirást szuri után mert mondtam neki, hogy nézd a baba nem sir.

Sziasztok Kép
Vendég

Melcsi-sok ilyenről hallottam, hogy lombik után spontán babásodás lesz. Szerintem ez is az agyban dől, el. Már nem stresszel az anyuka, hiszen van egy édes babája...görcsölés nélkül könnyebb teherbe esni. De hát amikor valaki babát akar, nehéz nem görcsölni, igaz?

Lányok nagyon jó, hogy ide tévedtem, mert ha sikerül babásodnom rengeteg kérdésem lesz hozzátok! :D Hiába: jó pap holtig tanul...
Vendég

Mandula
Itt a tortarecept, nagyon tuti ( csak nem egy diétás, tele van tejszínnel :D ) egy a lényeg hogy a tejszínt keményre kell verni, ne folyjon ki belőle. Nemrég küldtem el egy ismerősnek, azt mondja, óriási siker volt náluk is :D

Feketeerdő torta:
6 tojásból kakaós piskótát sütünk szokott módon ( ugye ezt nem kell leírnom? ), majd 3 felé vágjuk, kevés meggylét vagy meggylikőrt csepegtetünk a lapokra. 1 nagy üveg magozott meggybeföttből kb. 10-12 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit 2,5 dl levével, 1-2 kiskanál fahéjjal, 4 dkg cukorral felforralunk és 2 evőkanál étkezési keményítővel jól besűrítjük.
15 g zselatint 1 dl vízzel elkészítünk, 7 dl tejszínt 6 dkg porcukorral habbá verünk, mielőtt teljesen kemény lenne 1 merőkanál tejszínt belekeverünk a langyos zselatinba, majd azt lassan hozzáöntjük a többi tejszínhez és jó keményre verjük.
A lapokat így töltjük: a tortalapot vékonyan megkenjük a habbal, majd a szélére körben tejszínhab peremet nyomunk, majd beljebb haladva kb. 2-3 cm-re még 1 vagy 2 tejszínhab kört készítünk koncentrikusan ( attól függ mekkora a torta átmérője), a tejszínhabok között megtöltjük a meggyes krémmel. Mindkét lapot megtöltjük, a maradék tejszínnel bevonjuk az oldalát és a tetejét.
1,5 dl tejszínt vaníliás cukorral, porcukorral és habfixálóval keményre verünk, a torta tetejére körbe habrózsákat nyomunk és meggyszemekkel díszítjük. A közepére és az oldalára csokoládéforgácsokat szórunk ( táblás tortabevonót uborkagyalun ügyesen leforgácsoljuk).
Jó étvágyat!

Zsibima
Nálunk is lombik után most spontán baba lesz :D
Deigazad van, mikor az ember nagyon szeretne, nem tud nem görcsölni...

Judit
Mi is időpontra megyünk tanácsadásra, mégis néha sokat kell várni mert csúszás van. Az a baj hogy szörnyen pici a váró, pedig vadiúj épület, most építették át, 4 babával már dugig van

Mi ma kaptuk a második influenza elleni oltást, 10 nap és kialakul a védettség. Remélem addig már megússzuk. Én nem vagyok beoltva, jó lenne ha én sem kapnám el, főleg a Picur miatt...
Kihívtam a dokinénit, hátha itthon kicsit barátkozósabb lesz Anna és nem ijed úgy meg, de semmi eredmény, ahogy hozzáér a hallgatóval már üvölt :cry:
Viszont ingyen kaptunk oltóanyagot, pedig a patikában hónapok óta nem lehet kapni, de a dokinéni hozott nekünk, kaptak az ÁNTSZ-től.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Szücsi-neked is gratulálok, akkor most dupla boldogság! Gondolom nem számítottál erre a babára, vagy tudat alatt igen?? Mindenesetre elképzelem milyen meglepetés lehetett! :D
Vendég

Icus!
Pont akartam kérdezni, hogy mit szólt a család. :D
Ingyen kaptátok az oltást? Nekem fizetni kellett érte, pedig volt a dokinak a rendelőben... Sajnálom, hogy nem jött be az doki házhozjövetele.
Féltékenység- azt hiszem a kulcs a szülő. Mi próbáljuk teljesen természetesen kezelni a dolgokat, mikor Emese épp Lukut játszik, akkor Lukunak hivom, és ennek megfelelően bánok vele, aztán kis idő mulva közli, hogy "nem Luku vagyok, Emese vagyok", akkor visszatérünk a 2 éves szintre, engem nem zavar az ilyesmi, szerintem jól veszem. Nem is nevezném féltékenységnek ami nálunk történik, inkább természetes reakció. Ha pl. látja, hogy Lukut csikizem, jön Ő is, és várja. Akkor csikizek kettőt. Még jó hogy 2 kezem van :D Mostmár ugy Hóc hóc katonázunk is, hogy mindekettő az ölemben, átölelik egymást közben és egymásra nevetnek nagyokat. Tényleg olyanok mint az ikrek, majd meglátod, mennyire össze tudnak nőni.
Tánc- nálunk is volt olyan, hogyelkerekedett szemmel nézett minket, mi egyszerüen megfogtul és együtt táncoltunk. Mostanában aztán olyan muri megy este, hogy a "Nád a házam teteje" c. kocsmai nótát kell nekem énekelni, ők meg Apával tapsolva, forogva táncolnak rá. Ezt ugy "altatás" előtt képzeld el, mintegy ráhangolódva az éjszaka csöndjére. Szegény Luku, aki ezidőre már szinte szenderegne, gyorsan fel is ébred a hangzavarra, szerencse, hogy gyorsan vissza is tud állni alvásra
Hát a kicsi körüli macera, az tényleg nehéz eset, szerintem ezért is adtam fel olyan hamar, de egyszerüen nem tudtam több időt elvenni a másiktól reménytelen vállalkozásra. Az elején nagyon nehéz, mikor még sok időt elpiszmog a pici, aztán később már sokkal egyszerübb.
Judit!
Hozzánk kijár. Ti miért nem őt választottátok, ha meg szabad kérdezni?
Mandulácska!
Tényleg nem tulsulyos a lánykád, viszont egyenletesen növekszik, és a nagyok se kövérek, meg Ti sem...

A családunkban szörnyü baleset történt. Emese keresztszüleinek kislánya szombaton a normafánál fejjel nekiment 1 fának, azóta kómában van, élet-halál között :cry: :cry: :cry: 17 éves... Ez a család eltemette már 18 éves korában az egyetlen fiát, aki rákos volt :cry: :cry: :cry:

melcsi1967

Zsibima!
Hát nekem ne mondja senki, hogy "nem kell görcsölni" én ugy 12 évig görcsölttem, mire Emese összejött! Lehetetlen nem gondolni rá.

melcsi1967

Sziasztok!

Icus! Köszönöm szépen a receptet, igaz még nem aktuális senkinek a torta, de biztos, hogy kipróbálom :lol: !

Melcsi! Annyira irigyellek, hogy ilyen könnyen veszel minden akadályt :lol: ! Biztos azért ilyen kiegyensúlyozottak a gyerekeitek is.
Dolgoztok már a kistesón :lol: ?
Nagyon sajnálom a rokon kislányt, remélem fel fog épülni!!!!!

Emese mostanában úgy visít mint egy kismalac :lol: ! Ha tetszik valami akkor is, ha nem akkor is. Mondta Apa, hogy az oviban sziréna lesz a jele :lol: .
Nem tudom mi lett az alvókájával, már két este 10-kor aludt el. Igaz a tápi közben már alszik, de ha elég volt akkor felül és nem lehet vele mit csinálni...

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Melcsi-egyetértek! De szerencsére sikerült a nagy álmod neked is!
Nekem az első vetélésem után 22 évesen egyetlen szexből összejött a lányom: szerencsém volt! Most bezzeg, már nem megy olyan könnyen, de azért bizakodom...Nektek lombikosoknak nagyon nehéz lehetett, minden elismerésem,nagyon hosszú az az út lelkiekben, míg addig eljut egy nő. Gondolom poklok-pokla...
Vendég

Sziaztok!

Zsibima
Köszi :D hát tényleg nagy meglepetés volt, én is alig hittem el :D
A lombiknál időbe tellik, míg megszületeik a döntés: nem várunk tovább a csodára, vágjunk bele! Utána már halad a maga útján, persze macera a sok vizsgálat, hormoninjekció, orvosi beavatkozás, meg anyagilag sem olcsó, de akkor ez már nem érdekli az embert, csak legyen siker! És itt jön a másik nehézsége a dolognak, hiszen a lombik véges számú lehetőség - régebben 5, most azt hiszem 2 próbálkozás, és ha nem sikerül, vége a dalnak. Nekem pl. a harmadikra sikerült, és ahogy fogynak a lehetőségek, úgy nő a stressz: mi lesz, ha nem jön össze így sem... ez a gondolat lehet a poklok pokla, amikor a kudarc kudarcot ér. Ismerek olyat, akinek az ötödik, és olyat is, akinek az ötödik sem sikerült... és van akinek elsőre bejön.

Melcsi
Igen, a kulcs a szülő, de sok múlik azon is hogy a pici pl. mennyire nyugodt, alkalmazkodó, "jó" baba, vagy épp sírós, nyűgös, hasfájós. Mert úgy azért a mamának is, a nagytesónak is nehezebb, ha nagyon sok időt leköt a pici. Épp ezért ha pl. van elég tejcsi és mindig jóllakik a kicsi és nyugodtan van 3 órát ( akár tápival) akkor a közte levő időt a nagynak lehet szentelni. Sajnos már most azon töröm a fejem, hogy a Picivel talán nem lesz erőm azt a küzdelmet végigharcolni a tejcsiért, amit Annával végigcsináltunk, ha kellett heteken át óránként kétóránként ciciztünk míg igazán be nem indult. Most lehet hogy hamarabb fel fogom adni és jön a tápi, a nyugalom érdekében... pedig nem kéne már most ezen agyalnom, mert így biztos nem lesz elég tej...
tánc: én hiába akarom odavenni Annát harmadiknak, kézzel lábbal tiltakozik...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?