Új privát üzeneted érkezett!

Saara,

Igen, a Fellhof egy báránybőr márka. AMiket én eddig találtam itthon: Fellhof, Bowron és Lotties. Az internetes lelőhelyek (vigyázat, nagyon húzós az áruk!!):
www.kekpanda.hu / irha termékek menüpont alatt
www.lotties.hu
www.hunzag.hu/bowrons.html

Érdekelnének még tapasztalatok, ha esetleg mások is használják. Saara, neked mennyi idős a babád, akinek szeretnéd? Én nagyon vacillálok, hogy vajon egy hét hónaposnak érdemes-e még venni?

Jó pokrócon mit értesz? Gyapjúplédet? A normál (ma kereskedelemben többnyire kapható) plédek sajnos általában akrillal kevertek, ill poliészteresek. Kókuszmatracot nem akarsz inkább?

Eszter
ikra

Én is tudatlan vagyok, itt csücsül nálunk a raktárban egy bárányszőröcske. Betenném Bori alá, de erre már nem tesztek lepedőt? Ennek elég hosszúak a szálai, és nem aza afinom tapintású. Bori pedog hason alszik, namost, ha ebbe belefúrja a fejét natúr, nem tudom, hogy kap-e levegőt. :shock:

klári /puma
pumama

Klári,
Az én tudásom is csak az internetről származik :).
Elvileg ezek az általam említett báránybőrök kifejezetten a babáknak készültek, a kikészítés során nem használtak olyan vegyszert, ami veszélyes lehet. Biobaba szerint puhábbak is, mint a normál, "mezei" báránybőrök. Szóval azokhoz gondolom nem kell lepedő.

Eszter
ikra

Ikra, koszi! Hat tenyleg huzos! De az egyik nagyszulo pont kerdezte mit szeretnenk karacsonyra ugyhogy... meglatjuk!
Az en babam pocakban van meg 2-3 hetig :)

Kokuszmatrac mar van, az rendes meretu kisagyba valo. De az elejere kaptunk kolcsonbe egy igazi, gyonyoru bolcsot, az sokkal kissebb. Baratnom kb. 3 honapig hasznalta, arra az idore nem akarok matracot csinaltatni. O is "pled matraccal" hasznalta.

Mi agyunk ugy van, h kokuszmatrac, rajta sima baranybor (szor?) es azon lepedo. Ferjem regen lepedo nelkul hasznalta, nekem jobban jon be lepedovel (amiatt is, amit irtal Klari, bar a mient rovidszuru. "Regen" mikor meg hason tudtam aludni :lol: , zavart, puhabb a pamut lepedo).
Szoval Ikra, ezzel azt akarom mondani, h szerintem siman vegyel a fiadnak, vegtelensegig lehet hasznalni, puha es jo meleg, rosszabbul biztos nem fog tole aludni! :)

Klari, gyerek ala en tennek lepedot, de nem tudom hogyan van ez "tudomanyosan".

Sima pledre gondolok, de amiben van egy kis pamut is pl. Nem lesz konnyu olyat talalnom, ugy erzem :?
saara

"A babák imádják a puha gyapjúszálak érintését. Tovább és mélyebben alszanak a Babycare báránybõrön, így a szülõknek több idejük marad"
- ez jo:)

en nem teszek lepedot ala, a feje alatt este van egy kisparnahuzat, de az elvandorol onnan hamar:) en gyerekem haton alszik, ugyh belemelyedesrol nem tudok nyilatkozni

Biobaba
biobaba

Mi karácsonyra kaptunk tavaly gyapjúplédet, sajna nem tudom, honnan. Barátnőmék viszont Csíkszeredában vettek boltban. Ott még lehet ilyesmit kapni, jó áron.
Engem is kísért ez a báránybőr már rég, de tényleg húzós az ára...

KépKép
KépKép
safrany

tabajd

[quote]& írta:quot;A Bowron babycare betéteket az I. sz. Női Klinika is sikeresen alkalamzta."

- na majd' 5 evvel kesobb megtudhattam most, h mit tettek a gyerekem ala

Biobaba
biobaba

Saara,
Hű, de jó, hogy lesz bölcsőtök, az nagyon jó lehet!
Pamut-akril plédek szoktak lenni babaplédek, a Latex gyárt olyanokat, ezt tudom, mi is olyant használunk. Én annk idején kaptam, de hogy venni hol lehet vajon, nem tudom. Kikában, bababoltban? Vagy lakástextil boltban?

Laura, ez is Bowron bőr, úgy látszik, több helyről is beszerezhető.

Biobaba, engem is a "szülőknek több idejük marad" fogott meg :). A több időt használnám mondjuk... aludni :oops: :lol: :lol:
Egyébként az enyém is háton fekszik, de pl imád meztelenkedni, az biztos tetszene neki a szőrön, illetve amióta forog, gyakran alszik oldalt is.

Eszter
ikra

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket a topik összes tagjának!
m_andi

Bocsássatok meg, de megnéztem ezt az e-baba linket, és nálam ez kiverte a biztosítékot:
"A Babycare különlegessége, hogy fiatal, nyíratlan bárány bőre, amelyet Új-Zélandon tenyésztettek és tarttottak, speciálisan ilyen célokra."
Tudom, hogy igyekszünk "mindent megadni" a gyermekünknek, de vajon ezért jogosultak vagyunk más lények kisgyermekeit lemészárolni? :oops: :evil:

(tényleg bocs, tudom, hogy nem egy karácsonyi téma - legalábbis nem manapság, pedig a szeretet egy egyetemes érzés...)

Livi
Kép
picilivi

Picilivi :) Nálam is hasonló hatást váltott ki a dolog.
indianyo

:)
hat igen...
bar annyiban karacsonyi tema, h a Barany szuletesnapja...

Biobaba
biobaba

Lányok,
hátha valakit érdekel, megjelent Ingeborg Stadelmann (A bába válaszol) új könyve: Bevált aromakeverékeim címmel, az alexandra.hun kapható! Én már megrendeltem, meg is jött, most tanulmányozom, jónak tűnik, nagyon sok információval.

Eszter
ikra

Biobaba, Livus, köszönöm a tippet, a Jézuskától én a Goodall könyvet kértem Karácsonyra, és megkaptam :D Nagyon örültem neki, olvasom is azóta esténként, mér a vége felé járok. Egy-két észrevétel, a teljesség igénye nélkül: a szándék kiváló, tiszteletreméltó, a tartalom kicsit amerikaias (érdekes állítás ez egy britről, aki Afrikában töltötte élete jelentős részét :) ). Nem a megfogalmazásra gondolok elsősorban, bár néhol nekem az is kicsit hatásvadász, hanem a tartalom nagyon USA-specifikus. Pl. olyat javasol, hogy az étteremben ne a tenyésztett lazacot rendeljük, hanem inkább a vadon fogott, alaszkait... Szerintem sokunkat ez a döntés nem fenyeget... Olyan amerikai multikat emleget, amiket mi nem ismerünk, és hogy XY farmer hogyan szállt szembe velük (pl. érdekelne, hogy itthon vannak ilyen történetek???) Meg hogy fenyegessük meg a boltost, hogy nem fogunk nála vásárolni, ha nem fog biotermékeket forgalmazni. Na, elképzelem, amint bemegyek a CBA-ba, kihívom az üzletvezetőt, és megzsarolom, hogy engem ugyan itt többet nem lát, ha holnaptól nincs biozöldség!!! Jó, ez csúnya csúsztatás volt, a mi CBA-nkban vannak biocuccok, de azért nyomást nem tudnék rájuk gyakorolni... :) Meg szerintem a vegetarianizmust is elég egyszerűen rendezi le - mármint hogy miért jobb ,mint a húsevés. Erről többet, részletesebben kellett volna írni. Ettől eltekintve ez egy nagyon élvezetes és érdekes könyv, szívesen olvasom. Vannak olyan javaslatai, amit igenis meg lehet fogadni, és én igyekszem is ezekhez tartani magam, egyre inkább, pl.: helyi boltokban magyar árut vásárolni, kistermelőktől venni gyümölcsöt, zöldséget, vidékről venni tojást, stb. Én erre amúgy is fogékony vagyok, és az itt olvasott tanácsokkal, forrásokkal is egyre előbbre jutok, köszönet ezért! Egy ideje valóban környezettudatosabban élünk, hála ennek a fórumnak (is). Én továbbra is nagyon szívesen olvasnék itt javasolt irodalmat, tanácsokat, internetes forrásokat, ami kicsit Magyarország-specifikusabb...
orsi
kamcsatka

Orsi: én még csak a könyv első felénél járok, elég lassan haladok vele, de nem bánom. Én is esténként olvasom, nappal meg emésztem :lol: meg mesélem a férjemnek (azóta már ő is belekezdett az olvasásba :wink: ). Meg hát itt a Liedloff könyv is, szóval alig győzök választani, mikor melyiket olvassam... :roll:

Szerintem amúgy az egésznek a szellemisége a lényeg. Meg amit ír is, hogy EGY ember cselekededete is számít.
Sok az amerikai példa - ez igaz. De én optimistán nézem ezt: tök jó, hogy egy csomó mindennél azt írja: ezt az EU-ban betiltották, nem engedik. USA-hoz képest jó dolgunk van...
Szerintem próbáld meg lefordítani a "saját nyelvedre" a dolgokat. Értelemszerűen a tenyésztett lazac téma nem ránk vonatkozik.. De nézd a mögöttes üzenetet: törekedj mindig arra, hogy a természetest válaszd a mesterséges helyett. :)
Nekem amúgy nagyon tetszenek benne a kis sztorik (az is, mikor a gazda szembeszáll a Monsantoval :wink: ), meg a vizsgálati leírások. Nekem elgondolkodtatóak nagyon.
CBA kapcsán: egy fecske biztos nem csinál nyarat, és az első kérdéseket, kéréseket valószínűleg el fogja engedni a füle mellett a kereskedő. De lehet, hogy ha a sarki zöldségesnél az ötödik kismama fogja megkérdezni, hogy tart-e bio zöldséget-gyümit, akkor elgondolkodik a dolgon. Talán.

Szíven ütött az is, mikor azt írja: pár év múlva borzongva, értetlenkedve fogunk visszagondolni arra, hogy az emberek valaha mérgzett növényeket ettek.

Ja, és számomra a génmanipulációval kapcsolatos infók is újak voltak. Eddig nem tudtam, mi a gáz velük - azon kívül, hogy beavatkoznak a természetbe. Hihetetlen és döbbenetes, amit írt, hogy az állatok, ha választhattak, mit esznek, minden esetben érintetlenül hagyták a GMO-s cuccokat. :shock:

Szóval nekem tetszik nagyon. Mégegyszer köszi, Biobaba!
És bocs, hogy hosszú lettem. :oops:

KépKép
livus

Sziasztok!

Monsantos tortenet azert is erdekes lehet, mert talan itt is aktualis lesz sajnos:(
Vannak honi specifikusak is, de nagyon keves es nehez hozzajutni. Ha megint 2 kezem lesz, akkor megkeresgelem a cimeket.

Biobaba
biobaba

Azért szeretném hinni, hogy a helyzet nálunk még nem ilyen szomorú, mint ahogy a könyvben le van írva. Nem lehet hosszútávon rettegésben élni, hogy mi van a sütőtökben, amit a babának adok.
Biobaba, remélhetőleg a kezeddel csak annyi történt, hogy lefoglalja egy gyerek :) Egyébként kíváncsian várom, ha esetleg majd találsz valamit a témával kapcsolatban.
Kérdés: hol találok megfelelő bébi-és gyerekkaja-recepteket (feltételezve a bio alapnyagokat), amiben az is le van írva, melyik milyen korban adható? Köszönöm
orsi
kamcsatka

Igen, Orsi, gyerek:)

Akkor par olvasnivalo:
Agrartermeles, kornyezetvedelem, nepegeszsegugy (Magyarország az

genpiszka regeny: http://www.zpok.hu/genmanipulacio/kepre ... rtalom.htm

GMO Mo-on
http://antsz.hu/okk/okbi/hirek/gmo.html

hazai felmeresek, egyebek:
http://www.mtvsz.hu/programok_list.php?which=14

ezredfordulón Stratégiai kutatások a Magyar Tudományos Akadémián) (Szerk: Kovacs Ferenc dr.) - MTA, 1998 (ISBN 963 508 070 0)

http://www.matud.iif.hu/02sze/nagyf.html

http://www.matarka.hu/szam_list.php?fsz=358
- itt az AGRO-21 Fuzetek sorozat egyes koteteinek tartalomjegyzeket meg lehet nezni

kulonbozo mzg-i teruleteket erinto irodalomjegyzek:
http://href.hu/x/4ag0

Biobaba
biobaba

kicsit osszekeveredett par sor az elobb:

Agrartermeles, kornyezetvedelem, nepegeszsegugy (Magyarország az
ezredfordulón Stratégiai kutatások a Magyar Tudományos Akadémián) (Szerk: Kovacs Ferenc dr.) - MTA, 1998 (ISBN 963 508 070 0)
biobaba

Biobaba: kösz a linkeket, nagyon ígéretesek. Most sajna robogok tovább, nincs időm olvasni... :-(

Orsi: Kismama januári számában mindig van egy naptár, aminek a hátuljában benne van a mit-mikortól táblázat. Idei példányt még nem láttam, d evalószínű beletették ebbe is.

Receptek szerintem nagyon jók ebben:
http://www.libri.hu/hu/book/gasztronomi ... bakonyhaja
(Ennek a hátuljában is benne van uaz a Kismamás táblázat)

KépKép
livus

KépKép
livus

Köszönöm a linkeket!
Bár Kismamát utoljára 9 éve olvastam, lehet, hogy megveszem a januári számot. Nem ez az az újság, amiben csak reklámok vannak?
kamcsatka

Hali!

Tudom, hogy már 1000X lerágott csont, de a WC-nk elkezdett egy Kis-Balatonná válni... Nincs fűtve, egyik oldalról kifejezetten a lépcsőház hidegíti, ezen kívül 70 évesek a falai, és emiatt rettenetesen nedvesedik, ami miatt még rettenetesebben penészedik . (Tartály mögött-körött fekete a fal:(, a falon folydogál a víz (de tényleg!!)
Apukám a napokban leszereli a tartályt, én arra gondoltam, mésszel lekenem az egész cuccot (de milyennel??), az elég lesz! De férjem inkább valami agresszív penészölővel menne rá előtte. Ezen kardoskodunk még, mondtam, adjon egy kis időt, telefonos segítséget kérek :)

Szóval? Szükségem lenne valami durva, ámde környezetbarát (létezik ilyen kategória?) megoldásra. Ecetes víz, teafaolaj sztem halottnak a csók :(

klári /puma
pumama

Klari, a mesz az OK, csak az a gond, h a falatok valoszinuleg diszperzites festekkel le van festve. Arra meg nem lehet ramenni messzel, ha jol emlekszem. Szoval elobb azt le kellene szedni, aztan lehet meszelni.
Egyebkent egy idoben nalunk is volt ilyen nedvesedo fal a veceben. Mi ecettel lemostuk, es vizuveggel kentuk le. Aztan megszunt a nedvesedes. Valoszinuleg a szomszednal volt valami v vmi nagy eso a falat elaztatta, de mindenesetre vmi elaztatas volt a ludas.

Biobaba
biobaba

Sziasztok!

Mindenkinek boldog új esztendőt kívánok!!! :lol:

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek!
m_andi

[quote="biobaba"] írta:biobaba
[quote]& írta:quot;A Bowron babycare betéteket az I. sz. Női Klinika is sikeresen alkalamzta."

- na majd' 5 evvel kesobb megtudhattam most, h mit tettek a gyerekem ala

Hááát. Az én gyerekem alatt biztos nem volt:( Viszont hering effektus az volt, mint a palacsinták egymás mellett. Biztos melegíteni kellett egymást (bár júni volt).:) Na mindegy, csak pár órát kellett ott szűkölködnie.
Egyébként tényleg mellbevágó, hogy fiatal bárány....

Békés, kegyelmekben gazdag új évet mindenkinek!

Dóri
foldori

Sziasztok,

Csak egy kis segítséget kérnék. Szövőkeretet szeretnék venni felnőttnek. Fakopáncsnál néztem és több méret van. szerintetek melyiket érdemes venni egy teljesen kezdő szövőnek? remélem valakinek van tapasztalata ilyenben.

Köszi Laura
tabajd

Klári, csatlakozom Biobabához: meszelés előtt mindenképp le kell szedni az előző cuccot, mert az tuti diszperzit (legalábbis azt használják a leggyakrabban). Azért ez macera, hiszen lehet, hogy a vakolatot is ki kell javítani majd a festés előtt.
Persze rákenheted a meszet a diszperzitre is, csak azzal nem érsz el semmit, mert a diszperzit a "ludas"... :)

Livi
Kép
picilivi

Sziasztok, először is boldog új évet!

Laura, az indexen van egy szövős topik, ha itt nem kapsz választ, ott biztosan tudnak segíteni:
[url]http://www.torzsasztal.hu/Article/showArticle?t=9013392

A másik dolog: nálunk a konyha eszméletlenül vizes, nyáron le is lesz kotorva, ahogy itt is javasoltátok többen is. Szeretném megkérdezni, mi az a vízüveg?[/url]

Andi
_andi

Na ezt jól összevissza kevertem.

A link:
http://www.torzsasztal.hu/Article/showArticle?t=9013392

Andi
_andi

Andi,

Köszi a linket majd megnézem.

Meszelés: én is úgy tudom hogy a kívánt felületet meg kell előbb tisztitani teljesen. és csak sima vakolat legyen amire rámegy a mész.

Laura
tabajd

Saara, nekünk bölcsőnk is van, meg belevaló kókuszmatracunk + rácsvédő - szólj, ha érdekel!!! (Nekünk csak nyár közepén kell, addigra meg pont kinövitek :))

(De ne itt, a topikon, mert most is csak beleolvasgattam.)

Én Gulyással tárgyaltam gyapjú derékaljról.

GyeZsu
gyezsu

Brendonban gyapjú bundazsák leárazva! ha valakit érdekel!

http://hirlevel.brendon.hu/hirlevel/200 ... index.html
tabajd

Brendon: sitalpak babakocsihoz 8)

http://www.zoldmagazin.com/belso/wwffavagas.html
http://www.wwf.hu/index.php?p=tudomany& ... 133&id=133
- tok jo, h van ilyen is
hetvegen a Normafan kirandulgattunk a szankoval, kozben vettem eszre
biobaba

Sziasztok!
Kérdezni jöttem: a tejes/gyümölcsleves tetrapak dobozokat hova dobjam? Egyszer a műanyagokhoz, egyszer a papírokhoz dobom, de nem tudom igazából hova is kéne...
Köszi.
potter_76

Szia Ági! Egyik hely sem jó neki :( sajnos a 3 réteg összeragasztása miatt gyakorlatilag nem újrahasznositható. Sima szemét - legalábbis nálunk :( Angliában olvastam olyan kezdeményezésről, ahol az ilyen használhatatlan anyagokat kis téglácskákká préselték és útépítésnél használták - talán egy Frei Dossziéban is mutattak efféle kisérleteket.

megoldás: ha már bolti, akkor inkább zacskós, az kevésbé káros (bér szerintem az meg büdös tej :()
indianyo

Sziasztok!
A hivatalos közlemény szerint ezeket a papírgyűjtőbe kell dobni, állítólag feldolgozzák. Nehezen hiszem, de egy rokonom állítja, látta, hogy így van. :? Azóta a papírosba dobom, de szétválogatják elvben akkor is, ha véletlenül a műanyagba dobtad.
Klára
klara

feldolgozási lehetőség

Utánanéztem, vannak, akik papirhoz ajánlják a tetrapack gyűjtését, mások kifejezetten nem. Nálunk nem lehet bedobni - itt kézi válogatással szedik szét a szemetet ugyan, mégis kérik, hgoy azt ne.
indianyo

Mi a papírhoz dobjuk azóta, hogy belefutottunk néhány lelkes fiatalba, akik tetrapack doboznak öltözve :lol: egy turmixfélével demózták, hogy hogy készül belőle papír. Nem tökéletes feldolgozás, de a semminél több.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Köszönöm a villám válaszokat. Akkor papír.
Akkor még kérdezek. :D :wink:
Itthon elég béna módon gyűjtöm a szemetet. Egyik zacsiba az újra nem hasznosíthatót, és a másikba amit a szelektívbe szánok(üvegtől a papírig mindent egybe). Elég kicsi a konyhám, kevés a hely a szemétnek, így a több kuka nálunk nem megy. (Ha meg kirakom a konyhaszekrényből a gyerkőm veti rá magát.) Ti otthon hogyan tároljátok?
Másik: hova vihetném a komposztálható cuccost? Itt Bp belvárosában nem tudok gyűjtőhelyről. (Van egy vhol a X.kerületben, de az túl messze van ahhoz, hogy megérje elvinni.)

Képzeljétek, láttam az egyik szomszédos társasház szeméttárolójában (fiam egyik kedvenc zuga, hihihi), hogy áttértek a szelektív kukákra. Igaz még gyakorolniuk kell (van 2 palackösszenyomó, de az összes PET normál állapotban leledzik a kukában), de nagyon ígéretes. Izzítom is a mi közös képviselőnket, hogy induljunk ilyen irányba mi is..

Indianyó,
olvastam, hogy "nem élsz dezodorral"...vagy félreértettem? Mit használsz helyette?
potter_76

A hulladekudvarokban kulon gyujtik a tetrapackot. Legalabbis 2 eve meg igy volt.

Budapesten és környékén jelenleg 14 hulladékgyűjtő udvar működik, ahol a lakosság díjmentesen leadhatja a szelektíven gyűjtött hulladékot.

A hulladékudvarokban, az alábbiakban felsorolt hulladékfajtákat fogadjuk:

* papír: újságok, folyóiratok, füzetek, könyvek, hullámpapír, csomagolópapír, kartondoboz
* italos karton (tetrapak) doboz (csak kimosva)
* műanyag: PET-palack és azok lecsavart kupakjai
* színes és fehér üveg: italos, befőttes, parfümös
* fémdoboz: üdítős, sörös, konzerves doboz

Biobaba
biobaba

biobaba

Ági (Potter): tárolás... hát igen... EZ az egyik gyenge pontja a dolognak nálunk is... Főleg, hogy ritkán viszem el a cuccot a Hulladékudvarba. Úgyhogy csak gyűlik, gyűlik mindig... A gyerkőc meg igen: ráveti magát :)
http://szoszmosz.blogspot.com/2007/08/s ... gyjts.html

Én is azt akartam írni, amit Bibobaba már be is linkelt, hogy a Hulladékudvarokban gyűjtik a tertrapackot. Én kérdeztem egyszer itt nálunk a nénit, hogy mi a csuda lesz vele, mert engem is érdekelne, de sajnos nem tudta a választ. Tőlük egy vállalkozó elviszi - ennyi volt az infó. :roll:

KépKép
livus

Ja, és még a palackösszenyomáshoz: ez egy örök rejtély számomra. Nálunk nyáron a szemetes rendszeresen csurig van a szét nem lapított ásványvizes flaskákkal.
Pedig lehozni is egyszerűbb lenne, ha össze lenne nyomva, hiszen kisebb helyet foglalna. (Egyéb - nem önös okokról (pl. társasháznak kevesebb szemétszállítási díj, környezettudatosság...)- meg már nem is beszélek)

KépKép
livus

Biobaba,
köszi, az oldalt ismerem, de nem segített. :? Akkor kuka továbbra is... Hulladékudvarba megyek nemsokára, végleg kimúlt a második turmixgépem is (jah, ha még 19 hónaposan sem akar rágni... :wink: ).

Livus,
optimista vagyok, belejövünk a szelektívkedésbe is. 8)
Videó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Peti már tapossa is, a palack meg perdül messzire.)
Örülök, hogy nem csak én halmozom a hulladékot otthonomban . :wink:
potter_76

Na, mit találtam! Véletlenek pedig nincsenek! Hiszen most olvastam a Goodall-könyvet ugyanerről! Jóképű növényökológus bácsi okos és követhető beszámolója a GM-ről. Pozitívum: még jó, hogy a világ végén van ez a kis ország (mármint Mo.), hogy csak most ért ide a génmanipuláció keze, és egyelőre nem is engedélyezett...
http://index.hu/tudomany/biotech/gmo5980/
kamcsatka

Agi, a Humusznal szerintem segitenek. A masodik keruletben is beindult egy komposztalos hely.
Ennek alapjan mas keruleteknel is lehet nzomulni
http://komposztalj.hu/hirek/2431
http://komposztalj.hu/szervezok

Biobaba
biobaba

Biobaba, de ezt sem lehet egyénileg, csak társasházi szinten. Mi a 2. kerületben lakunk, és akár el is vinném időnként a komposztálható hulladékunkat valami gyűjtő helyre, de a többi lakót nem tudom rábeszélni, hogy itt a kertben ilyen izéket helyezzünk el. :? Különben itt az avarral az van, hogy ha nagy zsákban kitesszük az utcára, elviszik. Úgyhogy égetés nincs. De a zöldséghéjakat nem rakhatom ki oda, pedig akár az erkélyen is gyűjteném egy darabig.
klara

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?