Gabika!
Nem allergiás!
Valószínűleg ez lehetett a baja:
"Háromnapos láz (Exanthema subitum)
Ártalmatlan, vírus okozta fertőző betegség, szinte kizárólag csecsemőben és kisgyermekben fordul elő. Három napig magas láza van a betegnek minden egyéb tünet nélkül, a láz hirtelen esik le a normálisnál akár valamivel alacsonyabb szintre és megjelenik a törzsön, végtagokon, ritkán az arcon a világosvörös kiütés. Ezzel a betegség véget is ér, szövődmény vagy maradandó károsodás még soha nem fordult elő. Kezelést nem igényel. Lappangási ideje 1-2 hét. Elkülönítésnek nincs értelme. A betegség valószínűleg egész életre szóló védettséget hagy maga után. "
Bettica!
Nem a mi óvónénink volt, hanem a váróban egy anyukáé. Gergő még nem óvodáskorú!
Apa megkezdte a bilireszoktatást: Gyerek ül a bilin pelenkástul-ruhástul, apa pedig mesél neki. Egyenlőre csak az a cél, h. 3 másodpercnél tovább egyhelyben ülve maradjon!
Mostmár ott tartanak, h. a gyerek hozza a könyvet és pattan fel a bilire várakozóan. Kis lépés az embernek........
Egyébként hihetetlen, de már eljutottunk odáig, h. ha nap közben álmos, akkor hozza a takaróját és ha ilyenkor lefektetjük, akkor zokszó nélkül elalszik. Ha éhes, akkor kimegy a konyhába és behozza az előkéjét v. rázza az etetőszéket. Már bonyolultabb utasításokat is végrehajt (pl. "Tedd bele a kockát apa papucsába!", bár ha éppen olyan kedvében van, akkor felettébb szelektívvé válik a hallása!
És iszonyatos cirkuszokat rendez, ha vmi nem úgy van, ahogy ő szeretné! Hanyattvágódásról már leszokott, mert rájött, h. beüti a fejét, de a seggreülésig azért még eljut!
És a krokodilkönnyek! Hihetetlen, de tényleg igaz, amit vhol olvastam, h. a sírás és a hiszti onnan különböztethető meg, h. hisztiben csak két kövér, gondosan őrzött, le nem gördülő könnycsepp jön létre!
(Ha sír, akkor viszont lefolynak a könnyek.) És hiszti közben villog a tekintete kettőnk közt, h. ki szánja meg!
Egyébként most, h. apa folyamatosan itthon van és ő sem mindent enged meg, már van, h. hozzám jön, hátha én viszont megengedem. Eddig mindig én voltam a gonosz anya, aki mindent megtilt, és mindig apához ment kibulizni a dolgokat. Rafkós egy csirkefogó!