Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sheila!
Én is Miattad ugrottam be.
Minden jót kívánok holnapra,biztos minden rendben lesz,mondjuk jobb lenne ha Maya drága közben meggondolná magát és saját maga döntene,hogy látni szeretné a családját.
Jobbulást Neked és Mellissának is.
Várom az sms-t és persze azonnal felírom ide.
Képzeld a barátnőm tegnap délután szült,és persze a férjével,nem velem :( de este már voltam is náluk,fotókat is készítettem róluk.

Nekünk is nagyon jól sikerült a karácsony,ma megtartottuk Marcell elmaradt szülinapját is az enyémmel együtt. A gyerekek tündériek voltak,az itthon kapott ajándékoknak örültek a legjobban,talán amiatt,hogy igazán ünnepélyes,bensőséges hangulatot sikerült teremtenünk. Kyrával kettesben díszítettük fel a karácsonyfát,ami nagy élmény volt számára. Mire Marcell felébredt a délutáni alvásból már csak a Jézuskát kellett megvárnunk míg eljutott hozzánk is :wink:
Mire az ajándékok kibontására került a sor,csodálatosan el kezdett hullani a hó,amitől még jobb hangulatba kerültünk. Este anyukámékhoz mentünk,olyan szép volt a csendes város hófehér ruhába öltözve.
Majd rakok fel képeket,hamarosan nekiállok a kicsinyítésnek.

Bea
beátab

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
beátab

Sziasztok!

Többször is benéztem ma, hátha van valami hír Sheiláról, de még várnunk kell... azért remélem, minden rendben Velük. Ha kicsit szusszan, majd biztos hírt ad magukról.

Mandula
Örülök hogy ízlik a süti. Ugye milyen egyszerű és nem lehet elrontani :D
Köszönöm kérdésed, szombat éjjel már jól tellt, azóta Anna láztalan, időközben már a gyógyszer is elfogyott – szerencsére – mert a vége felé már az édes szirupot sem akarta bevenni. Jókedvű, végre olyan mint azelőtt, bár az utóbbi napokban lényegesen kevesebbet evett mint máskor, de ezen nem aggódom mert van miből leadnia... :D

Melcsi
Ezek szerint sikerült bemásolni a szöveget a naplóba? Ügyi vagy! :D Ugye hogy nem is olyan nehéz, pár kattintás, 1-2 perc és nem kell újra irkálni.

Bea, Judit
Klassz képeket tettetek fel, én is teszek párat.

Mi anyósoméknál karácsonyoztunk, mint mindig. Elutazás előtti nap felállítottuk itthon a fát, de Anna akkor még lázasan ébredt a déli alvásból, nem igazán lelkesedett, bár tetszett neki de csak apa öléből nézte bágyadtan.
Aztóta hogy meggyógyult, minden reggel nagy ovációval csodálkozik rá a karácsonyfára, meg az új játékokra. Kapott a sógoroméktól egy tigrisfotelt, tőlünk egy elemes traktort ami háziállatokat szállít melyek megnyomva nagyon élethű hangot adnak, a mamától síró babát, könyveket, ruhát. És a napokban kaptunk ismerősöktől kölcsön egy csomó játékot, „beszélő” könyvet, játszóasztalt, úgyhogy most van választék a zajkeltőkben... :lol: Apa elég rosszul viseli :wink:
Nálatok nem szokott probléma lenni, hogy az újonnan kapott játékok nem férnek el...? Jaj, kicsi ez a lakótelepi lakás már most...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Ja, ezt sütöttem. Feketeerdő torta, a kedvencem. Nagyon fini lett, ha valakit érdekel, leírom a receptet, isteni :D

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Most olvastam Sheila sms-ét,bemásolom Nektek.
"Megszületett Maya Alexandra ma 17:46-kor,term.úton, 3320 gramm, 53 cm. Jól vagyunk,üdv Sheila"

Sheila!
Ezúton is gratulálok Neked,örülök,hogy minden jól alakult!!!
Kép Kép
beátab

Jaj, tudtam hogy vissza kell néznem, hátha van már valami hír...

SHEILA, SZÍVBŐL GRATULÁLOK, SOK BOLDOGSÁGOT, JÓ EGÉSZSÉGET NEKTEK! ÖRÜLÖK HOGY MINDEN RENDBEN MENT ! :lol:
ISTEN HOZOTT, KICSI Kép Kép Kép Kép :lol:

Móni
Nagyon édes a kis Janka, és nagyon csini a kalapja :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Icus!
Nagyon jók a Te képeid is. Látom Annát a szaloncukor nagyon vonzotta. Szuper az a tigrises fotel. Nálunk is gondot jelent az új játékok elhelyezése,pedig mi nem is panelban lakunk,de ez a mennyiség már ide is sok,ha lesz időm szelektálok is a régiek közül,bevisszük a bölcsibe és az óviba. Ott örülnek a gyerekek nekik,itthon meg felszabadul egy csomó hely.
Jó hogy meggyógyult karácsonyra Anna. Mi is megúsztuk betegség nélkül.Már előre félek a jövő héttől amikor újra mennek óviba,bölcsibe,tuti megint összeszednek valami,meg ahogy hallom elkezdődött az influenza járvány is. Sajnos idén elmaradt az influenza elleni oltás,mert mindig betegek voltak,nem tudom lenne-e még értelme ilyenkor beadatni.
Te jól vagy? Növöget már a pocid?

Bea
beátab

Szia Sheila!

Kép Kép
Vendég

Sheila: Kis Mayácska születése alkalmábol sok Boldogságot sok tejcsit kívánunk.

Látom szépen telt a karácsony mindenkinél nagyon édesek a képek :):):)

Kép

Kép

Nálunk egyszerű szolid ünnep volt csak Gege kapott ajit :):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

SHEILA! GRATULÁLOK A KIS MAJÁCSKÁHOZ!!
Sok boldogságot az egész családodnak!!

Nagyon jók a képek, minden baba nagyon aranyos :lol: !

Most mennem kell....

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sheila!
Gratulálok a kis Maja születéséhez! Nagyon jó, hogy végül úgy alakultak a dolgok, ahogy szeretted volna. Várjuk a képeket a piciről!!

Bea!
Köszönjük szépen a jó hírt.
Nagyon helyesek vagytok a fotókon. Nagyfiad rendkívül szimpatikus fiatalember. Látom ajándékokból nálatok sem volt hiány. Benji is kapott mikrofonállványt (gitárral) karácsonyra. Nagyon nagy siker volt nálunk is. (majd teszek fel képet)

Móni!
Nekem is nagyon tetszenek a sapkás képek. Janka hatalmas szemeire mindig rácsodálkozom. Meg arra is, hogy még csak három hónapos, de nagyon érdeklődően, okosan néz.

Judit!
Látom Robika birtokba vette az asztalt és székeket. Tényleg jó vásár volt. A karácsonyfátok díszítése nagyon tetszik. Már én is gondoltam rá, hogy ilyen egységesen kéne egyszer feldíszíteni, de a végén azért több szín is felkerült. Lányod most kapta ezt a hatalmas babát? Ilyet még nem is láttam.

Icus!
Örülök, hogy Anna a karácsony estére már jobban volt és tudta élvezni az ünnepet. Csuda édes a képeken. Látszik, hogy nagyon jól érezte magát a nagyiéknál. A játékoknak szerintem sehol nincs elég hely. Nálunk néhány a pincében van; a konyha, eladópult, szerszámos készlet és a szintetizátor a földszinten, (néhány könyv itt is van), a többi van a szobájában.
A tortád fantasztikusan néz ki, nagyon ügyes vagy.

Nika!
Jó látni, ahogy Gege felhőtlenül boldog és örül nektek és az ajándékoknak. Olyan kis huncut a második képen!!

Melcsi!
Ez tényleg szép ajándék volt Icustól. Őrizd is meg az írásaidat, mert nagyon jók. Gratulálok Luku új tudományához! Tényleg nagyon szép lehetett a karácsony estétek. A leírásod alapján látom Emese csodálkozó szemeit. Azért tegyél fel képeket is!

Nálunk a következőképpen teltek az ünnepek:
Szenteste az anyósomékkal voltunk itthon. Végül a fát Benjivel együtt díszítettük fel, amit nagyon élvezett. Ez volt a második karácsonyunk, hogy szűkebb körben voltunk . Korábban mindig együtt volt a nagy család, de a húgom tavaly úgy gondolta, hogy túl sokan vagyunk egyszerre, így a gyerekek sem tudják feldolgozni az ajándékokat. Abban igazat adok neki, hogy tényleg jobb volt, hogy megoszlottak az ajándékok a napok között, de Péterem nagyon hiányolta a nagy családot. Abban azért megállapodtunk, hogy egyik évben nálunk, másik évben náluk vannak a szüleim szenteste, mert én rájuk azért továbbra is igényt tartok, ahogyan a húgom is. Első nap volt együtt a teljes család, szintén nálunk. 14-en voltunk a sógorom édesanyjával együtt. Második nap mentünk el Nagykarácsonyba, meglátogatni a Mikulást. Annak ellenére, hogy karácsony két napján ingyenes volt egyáltalán nem voltak sokan. Mindenki nagyon kedves volt, még a felnőttek is kaptak a Télapótól egy kis csomagot. Benji igen megilletődött volt a Mikulás szobájában, de azért énekelt is neki.
Ünnepek előtt, vasárnap megnéztük a Nagytétényi Kastélymúzeumot, még egy kis előadás is volt. Természetesen a végén Benjinek a hangszereket ki kellett próbálnia. Szerencsére az előadó nagyon kedves volt és megengedte neki.

Teszek fel néhány képet.

Melinda
fermel

Kép Kép Kép
fermel

Kép Kép Kép Kép Kép
fermel

Kép Kép Kép
fermel

Drága Sheila!
Ugy látszik, tegnap később kellett volna idenézzek.
Szivből gratulálok kicsi Majácskád érkezéséhez, üdvözöllek idekint, kicsi lányka! Jó egészséget és sok boldogságot kivánok a picikédhez! Remélem tudsz majd jönni hamarosan, és beavatsz minket a részletekbe is. Végül ugye apás szülés volt?
Melinda!
Látom megszaporodtak a szarvasok a Mikulásnál :D Ottjártunkkor csak 2 volt, de a legnagyobb meglepetés számomra, hogy a Te képeden teljesen más a szán, mint amit mi láttunk! A "miénken" az elején faberakás volt!
Látom Nálatok is volt 1 kevés játék a fa alatt!
Ez egyébként mindenkiről elmondható, és a végén nálunk is nagyon felszaporodott a készlet.
Icus!
A tortád gyönyörü! Na meg a kissszony is a karácsonyfa alatt :D
Nálunk is probléma a sok játék, főleg mivel sok olyanunk van, ami nagy helyet foglal, a taxi, a babakocsi, most zsurkocsit kapott Mátétól, stb. És ezeket mégcsak ide-odarakni sem lehet, mert mindennap mindegyiket használja! Egyetlen vigaszod lehet, hogy a 2. gyerkőcnek korántsem fogsz annyi cuccot venni, mert meglesz az elsőről, egyszerüen pénzkidobás lenne csak azért uj játékot venni, mert valami alkalom van!
Nika!
Milyen ügyesen ül Gege a taxin! Biztosan lépeget már?
Ermoni!
Már régen kérdezted, mi bajom, külső térdszalag szakadásom van-volt.
Jankának tényleg nagyon kifejező tekintete van!
Judit!
Élő fátok van? Nekünk sose sikerül ilyen tökéletes darabot kifogni :? Az ideiről nem is beszélve, azt az uram választotta :shock:

Mi ma bábszinházban voltunk, olyanban, ahol egy hatalmas szőnyegen, cipő nélkül lehetett ülni-feküdni-mászkálni. Kedves állatos mesét láttunk, ami teljesen lenyügözte Emesét, egész előadás alatt lecövekelve ült, csak néha megjegyezte, hogy "most nem énekel Katica". A végén meg lehetett simogatni a bábokat, jóval nagyobb gyerekek nem mertek odamenni, nem ugy az én kislányom, aki végigsimogatta az összeset, majd mikor bekukkantottunk a paraván mögé, megtaláltuk a Tücsök urfit, és akkor azt mondta: " Itt vagy Tücsök, téged kerestelek!"
Bábszinház után elmentünk a budaőrsi Mcdonald,s-ba, ahol játszottunk egy hatalmasat. isteni csuszdák vannak, valóságos labirintusok, az egyikből, mikor először lejött, azt mondja: "még egyszer, hol az eleje?" Hát alig tudtam hazacsalogatni, pedig bevetettem, hogy mennyire várja Luku, de ez most kevésbé hatotta meg. Ja, és nagyon kellett pisilnem, de már nem akartam ott az időt tölteni, mert már ugyis kezdett bonyolódni a helyzet. Erre, beülünk a kocsiba, és megszólal: "Mama, elfelejtettél pisilni" :lol: :lol: :lol:
Ma délután, Luku épp majdnem megint lecsuszott a szivacsról, be a kanapé alá. Erre a tudorka: "Luku, ne menj az ágy alá, én megyek a játékodért!"
Észrevettem, hogy mióta kuszik-mászik Luku, mintha hirtelen kitágult volna az értelme is, nemcsak a világ. Kezdenek egyre jobban együtt játszani, Emese nyomogatja neki a zenélő játékokat, és gondosan megdicséri, ha véletlenül sikerül Lukunak is :lol: Folyton magyaráz a kicsinek, Ő meg nagy mosolyokkal hallgatja. Tegnap kiboritotta a Jengát, mondom, hogy szedje most össze. Luku előtt volt a halom. Luku egyszercsak felvett egy kockát és célirányosan odanyujtotta Emesének.
Az Annababának is van 1 kis macija, amivel hozta a Jézuska, Emese kiosztotta mindenkinek a sajátját, majd megállapitotta: "Mindenkinek van macija"
Ma este pedig, mondtam már a meséket, Apa meg nem kapcsolta le a villanyt, mire jött is az okitás: Apa elfelejtetted lePACSkolni lámpát!"

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Melcsi: Már nem is közlekedik másképpen mint két lábon :):):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok lányok!

Sheila!
Nagyon rendes kislányod van, megvárta a karácsony végét, nemszerette volna hogy anya nélkül legyenek a testvérei. Nagyon várom a képeket a kis Majárol, irjál le mindent részletesen hogy mi történt veletek. Köszöntelek a négy gyerekesek clubjában.

Melcsi!
Műfánk van, már 3éves. Minden évben ugyanilyen csini. A lányom szerint minden évben kisebb, nem vette észre hogy csak ő nő.

Fermel!
Nagyon jok a képeid. Most kapta a lányom a babát, jár is. A hugomnak hivja.

Sziasztok
Kép
Vendég

Sziasztok!
Köszönjük a dicsérő szavakat! Igazából azért raktam fel, mert nekem nagyon tetszik Janka ezekben a sapikban!
Fermel! Nagyon helyesek a fiúk! És milyen jó ötlet ilyenkor menni Nagykarácsonyba! (Lehet, h átveszem! Nem baj!)
Icus! Rajtad mindig elámulok, h milyen ügyi vagy! És Anna egy tündér!
Bea! Na nem véletlen, h ott dolgozol ahol! Nagyon szép vagy a képeken. És persze a család is!
Judit! Én rájöttem ám, h mű! Szép ez az egységes díszítés! És cukik a gyerekek!
Nika! Sztem én még nem is gratuláltam a kis kétlábúhoz! Ügyi nagyon a videón!
Melcsi! Térdszalag! Jaj, részvétem! (Nekem bokaszalagom volt! Állítólag a térd rosszabb! Hát a boka sem volt jó! El tudom képzelni!) Vigyázz magadra! Én mindig nagy élvezettel olvasom a két kicsiről szóló történeteidet!
És hát ezzel kellett volna kezdenem:
Sheila! Szívből gratulálok Mayához! Mayácska! Isten hozott! Nőjj nagyra egészségben, vidámságban! (Az anyukának pedig gyors felépülést kívánok!)

Kép
ermoni

Nika!
Gege már nem is mászik egyáltalán? Nagyon gyorsan kezdte akkor a járást! Mondjuk láttam a képen, hogy nagyon biztosan üli meg a taxit és azért biztos járás hiján az még nehezen megy.
Judit!
Egyre kisebb a müfa :lol: :lol: :lol: Én is igy éreztem gyerekkoromban, pedig minden évben plafonig érő fánk volt (kb 4,5 m-es belmagasság, belvárosi bérház)
Ermoni!
Kifejezetten csinos mindegyik sapi, de ilyen fejen ez nem is csoda :wink: :D
Bea!
Nálatok is lemaradt a gyertya a szülinapi tortáról?
nagyon szépek vagytok együtt! Tegnapelőtt a Camponában voltam, és meglepve láttam, hogy ott is van Marionnaud (remélem jól irtam), ráadásul nem is mostanában nyitott, csak én nem vettem észre a nevét. Igaz, nem nagyon fordulok meg ott :oops: én sajnos igazából festék meg kencék nélkül érzem jól magam :oops: . Pedig mikor alkalomra kicsit kifestem magam, állitólag teljesen másmilyen vagyok (vagyis gondolom sokkal szebb). De ugyis lenyalom a ruzst hamar, és ha van valami sirnivaló (pl. keresztelőn), akkor a szemfesték is elkenődik.
Melinda!
Akartam már kérdezni, hogy Bencével rendeződnek a dolgok?

Én ugy érzem, a kamaszkornak sosem lesz vége! A fiam betöltötte a 18. évét, igy aztán 21. óta folyamatos a bulizás meg az ünneplés, mivel 2 barátja is karácsony körül született, aztán meg itt lesz a Szilveszter, ujabb ok a bulira, már készvagyok!!! Ráadásul mindez nálunk, ott ugysincs mit tönkretenni felkiáltással , ami igaz is, de pl. Dezső tegnap ripityára tört üvegeket talált az udvaron hátul, és ugyan most nem megyünk játszani, dehát ott van a mászóka! Már előre félek a Szilvesztertől, nagy durrogtatásra készülnek, nekünk meg itt fent alszanak a babák... És én értsem meg, hogy ilyen éjjel csak 1 van 1 évben, blablabla... :evil: Lesznek vagy 50-en állitólag... De ha nem engedem meg és elmennek, akkor meg ki tudja hol mit csinál, hogy jön haza, stb... Inkább próbálok legalább Luku fülébe füldugót tenni :? És reménykedem hogy hamar elfogynak a tüzijátékok, na meg a környéken is, mert itt mindenfelé nagy divat, a szegény kutyák meg falkában menekülnek.

Fanny!
Nálatok hogy telt a Karácsony?

Én még adós vagyok képekkel, hamarosan felvarázsolom...

melcsi1967

Móni!
Persze, hogy nem baj, érezzétek jól magatokat majd Nagykarácsonyban. Bár Melcsi múltkor kérdezte, hogy nem zavarja-e meg a gyereket, hogy karácsonykor megyünk a Mikuláshoz. Szerintem ez nem probléma, mert a Mikulást a saját dolgozószobájában látogattuk meg és „szezonon” kívül is kell neki valahol lakni. Nekem inkább azzal volt most gondom karácsonykor, hogy hogyan magyarázzuk meg a folyamatos ajándékozást. Innen is ajándék, onnan is ajándék, pedig az ajándékot a Jézuska hozta. (ez azért nálunk is így van, pedig nem vagyunk vallásosak)

Melcsi!
Ez az "egyszer van az évben szilveszter" az én gyerekem száját is éppen a napokban hagyta el, amikor megkérdeztük, hogy ugyan már miért kell olyan sok pénzt tartalékolni a szilveszteri bulira. Pedig ő már 21 éves. Úgyhogy még kitartás! Azt, hogy itt nálunk legyen a buli, én nem viselném el. Tudom, hogy nálatok ez külön lakrészben zajlik, de a zajok, mint írtad azért áthallatszanak. A durrogtatásokra én kifejezetten allergiás vagyok, nagyon nem értem, hogy mi a jó abban, hogy mások frászt kapnak, nem beszélve a kutyákról is. Ennek ellenére az én gyerekeim is vesznek sajnos ilyen szörnyűségeket. Keményen a szemétben is landolnak, ha megtalálom. Tudom ez nem a legjobb módszer, de én annyira irtózom az ilyenektől, tűzveszélyes is, nem akarom, hogy a házunkban ilyesmi legyen.
Bencével a dolgok javulófélben vannak, de azért nap, mint nap meglep új dolgokkal. Azokból a tárgyakból, amit az általam nagyon kedvelt tanárnő tanít, összeszedte magát, szerzett jó néhány ötöst (tudásra!!). A többiből is van azért javulás, de nem tudom, hogy ez már mire lesz elég. 3 hét múlva félévzárás lesz. A többi tanár meg sokkal merevebb, nagyon a jegyek átlagát nézik és nem azt, hogy végül is mit tud a gyerek. Azzal is gondom van, hogy még mindig szakközépiskolába akar menni, pedig erről mindenki (tőlem függetlenül is ) lebeszéli. Úgyhogy még mindig teljes a bizonytalanság.
A fényképeket várom ám tőled!

Éva!
Utólag ugyan, de boldog névnapot kívánok neked! Mi van veletek?

Melinda
fermel

Hát én csak azért ugrottam be, mert látom itt Melinda hozzászólását!
Éva! Én is nagyon boldog névnapot kívánok! (És bocsi, h későn, de én gyakran azt sem tudom, h milyen nap van, nemhogy milyen névnap :oops: ! Kicsit összefolynak a napok! De ezt biztos megérted!)
Majd még jövök!

Kép
ermoni

Szia Melcsi!
Utolag is:
Kép
Vendég

Melcsi: Ha nagyon siet akkor még a mászás a tuti de már egyre többet akar mindenhová kétlábon is menni. A taxival kapcsiban még nem jött rá a csínjára hogy hogyan kell hajtani :):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok lányok!

Véletlenül tévedtem ide hozzátok, érdekel a topikotok, mivel én is elmúltam 36 éves :). Van egy 14 éves nagylányom, kisbabám sajnos még nincs, bár szeretnénk, de eddig sikertelen a próbálkozásunk, októberben a 10. héten elvetéltem. Az "élet a vetélés után" topkban találkoztam először Sheilával, (kedves hozzászólásaival lelket öntött belém) és örömmel látom, hogy megszületett a kislánya!

Gratulálok Sheila a kilányodhoz!!!
Vendég

Kép

nika70
Salgótarján

Kép

melcsi1967

Mindenkinek, kicsiknek és nagyoknak, babáknak, mamáknak, apáknak és tesóknak békés, boldog Ujévet kivánok! Váljon valóra minden tervetek, álmotok és sikerüljön minden, amibe belefogtok!

melcsi1967

Sziasztok!
Mindenkinek B. Ú. É. K.!
Csupa jót és abból is jó sokat! :wink:
Szurkáljátok ki a lufikat! :wink:
http://www.icq.com/img/friendship/stati ... 961_rs.swf

Kép
ermoni

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon Boldog Új Évet Kívánunk!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Kép
beátab

Sziasztok BUÉK!
Kép
Vendég

Nagyon Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Melinda
fermel

Csatlakozom az előttem szólókhoz: :D

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok Lányok!

Már nagyon vártuk a havat. Most jo sokat kaptunk. Bárcsak minden kivánságom teljesülne! Mai képek:
Kép Kép Kép
Vendég

Bizony, hozzánk is megérkezett a hó. Komoly segítségeink voltak a hóeltakarításban.

Melinda Kép Bence igen komoly munkát végzett Kép A legkisebb is segített
fermel

SHEILA

Szívből gratulálok kislányod születéséhez! Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok hozzá és sok energiát, jó egészséget, rengeteg boldog pillanatot!!!

B.U.É.K!!!

Erős hitet, egészséget, szeretetet, békességet,
ősi magyar becsületet, hű lelket, mit Isten vezet;
bútól-bajtól szabadulást, élhető, szép magyar hazát

kívánok mindenkinek!!!
regina3

SZIASZTOK!!!!

Elnézést kérek mindenkitől, hogy így eltűntem, nem volt szándékos!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:10-kor.
fanny01

Sziasztok!

Először is: Isten hozott Majácska! Sheila, ezzel a rózsával kívánok nagyon-nagyon sok örömet, boldogságot az új családtaghoz!!!

Kép

Nálunk a betegség miatt csak Szenteste készültek képek, de akkor sem sok, mert Hanna végig aludta az egész estét. Nagyon jó kis baba, bár most picit folyik az orra, de még így is olan kis türelmes, hogy nem győzök csodálkozni.Teszek majd fel képeket, a pihenőszéket tőlünk kapta.
Egyébként úgy látom, hogy én itt "magamra maradtam" az álláspontommal, mert bizony én ( normál esetben egyáltalán nem vagyok egy shoppingolós típus) imádok karácsonyra vásárolni és bizony engem boldogsággal tölt el, hogy meg tudom venni a gyerekeimnek és a férjemnek azokat az ajándékokat amiket kigondolok. Én nem teherként éltem meg a karácsony előtti rohangálást. Igaz ehhez az kell, hogy már jó előre tudjam, hogy kinek mit veszek. ( elvben egyetértek azokkal akik azt mondják, hogy a karácsony NEM ERRŐL SZÓL, ez igaz is, de azért ne felejtsük el, hogy egész egyszerűen lehetetlen kiszakadni abból a társadalmi közegből ahol élünk, és bizony ez egy fogyasztói társadalom, aminek van előnye is meg hátránya is. ) És hát ahogy elnézegetem a képeket, azért mindenki "behódolt" a vásárlási láznak, azért csak mindenkinek sikerült a legszínesebb, legdivatosabb, legmenőbb játékokat megvenni! ( nagyon helyesen!!!)
Nálunk mindig hagyományos jó színes, össze-vissza feldiszített fa van, mert evvel is úgy vagyok, hogy nagyon tetszenek a dizájnosan megkomponált karácsonyfák, de nekem akkor is a jó giccses karácsonyfa az igazi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:11-kor.
fanny01

Sziasztok lányok!

Fanny!
Gyönyörű a kisunokád!

Sheila!
Mikor láthatjuk már a te kislányodat? Irjál!

Ma voltunk vásárolni, a Robika nagyon jol érezte magát. Öröm vele bárhova elmenni.
Kép Kép Van izlése a fiunak. Kép Helikopterben Kép Kép Kép azért ez is jo

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!!!!

Van egy kis időm a következő etetésig :wink:

Először is NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM MINDENKINEK a kedves szavakat, nagyon jól esett :) :) :)
hiszem, hogy ez a rengeteg szeretet és drukk, amit küldtetek felém segített, hogy ezen a nem túl könnyű szülésen szerencsésen túljussak...nagyon elérzékenyültem, örülök, hogy ilyen melegszívű, értelmes társaságba tartozhatom :) :)

elnézést kérek, hogy még nem olvastam vissza, csak a nekem szóló üzeneteket...a képeket azért megnéztem, gyönyörködtem bennük...a gyerekek csodaszépek egytől-egyig, mint mindig :)

akkor leírom a szüléstörténetet:

27-én, miután alig aludtunk valamit éjszaka, felutaztunk a Telki kórházba. Én egész úton azt hajtogattam a Páromnak, hogy császármetszést fogok kérni, mert nem vagyok felkészülve a szülésre, a fájdalmakra (eddig gyors, de nagyon fájdalmas szüléseim voltak) gondoltam, negyedszerre már nem fogom bírni :roll:
megérkeztünk, CTG (ami nagyon jó lett most is), közben próbáltam a dokimat agitálni, hogy császározzon meg :D
mondta, hogy neki tul.képp az egyszerűbb lenne, de megvizsgál, és ha minden rendben, ő lebeszélne a csasziról, mert mégiscsak egy hasi műtét lehetséges szövődményekkel, lassúbb felépüléssel.
közben azon aggódtunk, hogy ha még mindig zárt a méhszáj, mi legyen (én már nem nagyon akartam hazamenni)
a vizsgálatnál kiderült, hogy elsimult már a méhnyak, 3 cm-s a tágulás, a doki mondta, hogy nem enged el, mert v.hol az árokparton szülnék meg :shock:
azt is mondta, hogy próbáljak barátkozni a hüvelyi szülés gondolatával, mert ilyen méhszáj státuszt mások 3 óra vajúdás után produkálnak, ha ügyes leszek délre meglesz a baba (ekkor volt 9 óra)
na, ekkor megint bepánikoltam, de a tündéri szülésznő ( szerencsére a legjobbat fogtam ki) nyugtatgatott és javasolta, hogy kérjek EDA-t, ha ennyire élek a fájásoktól...
átöltöztem, és közben éreztem már az első összehúzódásokat, mert a doki a vizsg-nál leválasztotta a burkot a méhszájról...javasolták, hogy megrepesztik a burkot, de előtte az anesztes beköti az EDA-t...miután megtörtént a kanülálás, megkaptam a próbaadagot ( ez tök jó volt, mint egy enyhe narkózis :lol: ) ezért meg se kottyant a burokrepi, pedig elég nehezen jött össze :roll:
ezután bekötöttek egy cukros infúziót ( mert reggelit sem ettem a csaszi reményében ) és sétálgathattam állványostól, bementünk a szobánkba, tévéztünk, stb...
fél óránként vissza kellett mennünk a szülőszobába CTG-re, és időnként megvizsgált az orvos vagy a szülésznő, hogy hogyan haladok (elég lassan)...az előző szülések alapján tudtm, hogy előbb-utóbb oxytocin kell majd, de attól nagyon féltem, mert tudtam, hogy brutális fájásokat produkál :shock: :shock:
közben vajúdhattam ahogy jólesett, a labdán pl. sokat üldögéltem, az nagyon jó volt...időnként ránk nézett a doki vagy a szülésznő /Enikő/.
délután már egyre nyugtalanabb és türelmetlenebb voltam, akartam is meg nem is szülni :shock: :lol:
Enikő mondta, hogy szóljak, ha már erősödnek a fájások, akkor kapok újra EDA-t...15 óra körül szóltam, hogy most már kellene...ekkor már a szülőágyon voltam, és már nem akartam mászkálni :roll:
jött az altatóorvos, bekötötte az EDA-t...mondta kb. 1-1,5 óra lesz a hatás, gondoltam, akkor 16 óráig meg kell szülnöm...
mikor hatott az EDA, bekötötték az oxytocint, erősödtek a fájások, de elviselhető volt, kb. a háromnegyedénél tartott a tágulás...

megyek, mert jelzett MAYA, de folyt köv.

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Szia Sheila!

Végre közöttünk a kis Kép
Vendég

később sajnos kiderült, hogy a fejecske még nagyon fent van, ezért hiába tűnt el a méhszáj, mégsem jön ki könnyen a baba...nagyon rossz volt, mert ekkor már múlt az EDA hatása, és már nem kaphattam többet :(
mélyeket lélegeztem a fájások alatt, enikő meg is dicsért, hogy folyamatosan oxigénhez juttatom a babát, de nagyon rossz volt passzívan viselni a fájásokat...
ezután Enikő javasolta, hogy próbáljak nyomni, nem tiszta erőből, csak ahogy jólesik, így a fájások alatt nagyrészt nyomtam (másfél órás kitolás volt :shock: :shock: )
a Párom egy igazi hős volt, végig támogatott, segített, rengeteget számított a jelenléte...szőlőcukorral etetett, mert egész nap nem ettem, és adta az ásványvizet, mikor kértem...
17 órakor sajnos Enikő műszakja lejárt, és átadott egy kolléganőjének, aki szintén nagyon szimpi volt, sokat segített...
mivel még mindig nem mozdult Mayácska lefelé, állítottak az ágyon, és mondták, hogy helyzetet kéne változtatnom...a négykézlábas pózt elutasítottam, úgy éreztem, mozdulni sem bírok...
végül a dokim javasolta, hogy oldalt fekve nyomjak 2-3-t, majd a másik oldalon is, felhúzott lábbal (a lábamat a Párom tartotta)
ez elég rossz volt, mert még jobban fájt, de végre jött le a kis buksi, így elfoglalhattam a félig ülő szülőpózt, és a sokadik nyomás sorozatra ( a végén a doki már sámlin állva nyomta a hasam :shock: ) végre szólt a szülésznő, hogy látszik a kisbuksi, még meg is fogtam, ez nagyon jó volt...
a köv. nyomás után kint volt a baba feje, szóltak a Páromnak, hogy nézze meg :) :)
közben a szülésznő védte a gátat, és hallottam, hogy mondja hangosan: "magától jön ki, magától jön ki!"
ekkor már nem éreztem a fájdalmat, vagy már nem érdekelt, mert tudtam, hogy: MEGSZÜLETETT!!!
a gyerekorvos és a csecsemős nővér már várták ( már egész du. készenlétben voltak, a babaellátó helyet már dél óta melegítették :)
mikor kibújt Mayácska, felkiáltottak, hogy "milyen nagy baba!" pedig nem is volt olyan nagy, bár az eddigi gyerekeimhez képest igen, mert Melissa is csak 2850gr volt, Maya pedig 3320gr és 53 centi.
mikor kibújt, azonnal felsírt, rám fektették, hihetetlenül meleg volt a kis teste, én meg az ujjacskáit csodáltam pityeregve, hihetetlenül pici kezecskéje van :) :)
Párom fényképezett, bár a könnyeitől alig látott, ahogy mondta...
ezután elkísérte Mayácskát fürödni, a doki meg a szülésznő közben levette az őssejthez a kzs. vért, és rendbetettek engem is(sajnos kellett 3 db felszívódó varrat, mert sérültem egy kicsit)
aPárom még a köldökzsinórt is elvágta, nagyon büszke voltam Rá :) :)
a kórházban a nagyon jó körülmények ellenére is magányos voltam, szegény Párom naponta ingázott, de vasárnap hazajöhettünk, a napirendünk még nem állt be, és Melissával is meg kellett küzdeni, de most már jobb talán kopp-kopp

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kép Kép

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Sheila!
Épp most jöttem,hogy elmondjam a többieknek,amit üzentél nekem,de megelőztél :wink:
Gyönyörű a kislányod,remélem láthatunk több képet is róla.
Hát tényleg nem volt könnyű a szülésed,de gondolom utólag azért örülsz,hogy nem mondott igent a császárra a dokid.
Remélem Melissa hamar túllesz a kezdeti időszakon,nálunk is hasonló volt a helyzet Kyrával,de sok türelemmel,odafigyeléssel,közös játékkal átvészeltük a féltékenységi rohamait. Nem mondom,hogy könnyű volt,és hamar elmúlt,de az első időszak volt a legnehezebb.

Melinda!
Utólag boldog névnapot Benjinek.
Remek fotókat készítettetek,mint mindig :wink:
Nagyon jó dolog,hogy Benji ilyen érdeklődő,szerintem mindenhol kedvelik az ilyen klassz kissrácokat.
Látom ő is nagyon élvezte a fa díszítést. Én is örülök,hogy idén együtt öltöztettük Kyrával a fenyőt.
Nálunk is nagy kedvenc a mikrofon,kapott Kyra hozzá magnót is,amire fel lehet venni az énekét.
Látom Nálatok még kíséret is volt :)

Most én is félbeszakítom az írást,megjött a férjem,majd jövök.

Bea
beátab

Sheila- gyönyörűűűűű a babád!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

És te is nagyon szép vagy!!! Hihetetlen, hogy egy szülés után is így nézel ki! :D :D :D

Nagyon-nagyon gratulálok nektek!!!!
Vendég

Sheil-bocsi még szülés előtt :D :D :D annyira a babára koncentráltam, hogy azt hittem szülés utáni képet látok rólad, de mindegy mert vajúdás közben is szép voltál!!! :D
Vendég

Sziasztok!
Szia Sheila! Nagyon szépek vagytok a képen! És bár megszenvedtél érte, de itt van a karodban! Isten hozott kicsi Maya!
Zsibima! Most látom, h Te "szomszéd" vagy!
Lányok! Volna egy kérdésem! Járt valaki közületek babaúszásra? Megosztanátok velem a tapasztalataitokat?
A fényképek szuperek! (A karácsonyos-havas-lurkós-picilányos-malacsültes stb!)

Kép
ermoni

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:12-kor.
fanny01

Bocsi, nem Zsebi, hanem Zsibi!!!

Éva
fanny01

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?