Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ermoni
Nagyon örülök, hogy visszatértél közénk! :D És jó, hogy Sheilával rendeztétek ezt a félreértést. :)
Elég rossz érzés, amikor valaki megbántódik és nem jön többet. Pedig itt elég érett és értelmes társaság jött össze és sokat segítünk egymásnak a tanácsainkkal, tapasztalatainkkal. És most már arra is van példa, hogy az esetleges sérelmeket is meg lehet beszélni....
A kislányod nagyon helyes, szép nagy szemei vannak. Gratulálok hozzá! És igazán jó dolgotok van, hogy átalussza az éjszakát!

Pagát én is nagyon hiányolom. De talán idővel ő is visszatalál hozzánk....

Mandula
Szormorúan olvastam a mandulaműtétről. Én sem vagyok műtétpárti, főleg, ha elhamarkodott és nem indokolt .Ha viszont állandóan be van gyulladva, akkor állandó gócpont
is egyben és sok egyéb problémát okozhat. Nálunk Ádámnál merült fel 6 évesen, hogy az orrmanduláját ki kell venni, de aztán jött a veseműtét és mire túl lettünk rajta, egyszerűen már nem volt gond az orrmányával. A férjemnek viszont kivették gyerekkorában a garatmanduláját és később elég torokfájós lett. Nekem megvan és szinte sosem (vagy csak ritkán) fáj a torkom. De más különbséget nem látok kettőnk között. És felnőtt korban is előfordul, hogy ki kell venni (de a lányod még azért nem felnőtt) és azt mondják, hogy úgy kicsit nehezebb az egész.

Bea
Skarlát??? Manapság már olyan ritka! De legalább az ünnepekre elmúlt, túl vagytok rajta. Képzeld, nekem 6 éves koromban volt és pont Karácsonykor, úgyhogy akkor kórházban töltöttem az ünnepeket és nagyon sokat sírtam....

Fermel
Még mindig tanulsz-vizsgázol? Mert tényleg keveset írtál és kicsit el vagy tűnve!

Fanny
Helyes az unokád! Ugye még mindig nagyon jó nagymamának lenni?

Icus
Én hasznát vettem a versikének és a sütirecetet is, ki fogom próbálni (Manduláét is). Ha tényleg jó mézesnek, akkor ezt választom, mert nekem is mindig megkeményszik a mézeskalácsom, pedig több receptet kipróbáltam már.
A verset házi készítésű képeslapra nyomtattam szép betűkkel szép lapra, amit még kidekorálunk a lányommal. Így saját készítésű és egyedi ajándékkísérőt tudunk adni a rokonainknak/ismerőseinknek. Egyébként nagyon sok verset összegyűjtöttem, de némelyik nagyon elcsépelt volt, vagy épp túl komoly/hosszú/elvont, de amit írtál az most nagyon tetszik nekem (én még nem ismertem ebben a változatban :oops: )

Nálunk kitört egy jó kis vírus. A férjemnek nagyon fájt a feje és a gyomra, nekem pedig szörnyű hascsikarás/hasmenés "jutott". Tegnap usziból hazafelé nagyon kínlódtam, alig bírtam a vezetésre figyelni, végül a kiserdő mellett megálltam és muszáj volt beszaladnom... :oops: A lányok csak lestek.... Aztán éjjel folytatódott úgy 2 óránként. Most elég fáradt és nyúzott vagyok, de már megnyugodott a pocakom (azt hiszem). Most nagyon reménykedek abban, hogy a gyerekeim ne kapják el. Az Évi azt mondta reggel, hogy akkor őt most ne puszilgassuk. Hát nem lesz könnyű, de ha ezen múlik....

Mindenkinek kellemes ünnepi készülődést kívánok!
regina3

Sziasztok!

Sheila
Dehogy haragszom :lol:
Amúgy sem vagyok sértődős, még ha a Pókemberről szólna is a dal, és mindenkinek ez tetszene, azt is elfogadnám, legfeljebb én nem venném meg... de komolyan mondod hogy nem ezt énekli :?: :shock: Pedig esküdni mertem volna... :lol: , azért sem értettem mitől tartja magát igényesnek. A bejátszás alapján teljesen úgy hallatszik ( nekem) Viszont akkor annyi lenne a bejátszás hogy "hajrá fókák, del... "mert ennyi szövegrész hangzik el a reklámban, ez viszont elég fura és nagy hiba, szó közepén elvágni :shock:
Nem is tudtam hogy Móni vagy, emlékeim szerint ebben a topikban még sosem került szóba az igazi neved. Pedig már többször meg akartam kérdezni :D

Nika
Persze, Halász Judit az örök klasszikus, és a 100 folkot is szeretem... nem azért hagytam ki őket a felsorolásból mert nem jók. Meg ízlésről különben sem lehet vitatkozni, csak megosztottam veletek én kit tartok nagyon jónak.
A zeneovit Anna élőben hallgatja, tőlem... még nem reklamál :D sőt mostanában imádja ha furulyázok neki. Egy xilofont is veszek hamarosan, lassan ő is "zenélhet" :D
3 napig vajúdtál? És közben tudtál aludni, enni, inni? Hát nem lehetett könnyű!

Regina
Örülök hogy tetszett a vers.
Van még egy kedvencem, ami nem ismert, nem elcsépelt:

"Drága Advent, köszöntünk
maradj soká közöttünk.
Békét hoztál, örömet
áldott ünnep közeleg.
Szép Karácsony, várunk téged
hozzál nekünk békességet!"

És van Gryllusnak is egy kedves karácsonyi gyereklemeze, igaz csak 7 nóta van rajta, a címe: Karácsonyi angyalok:

"Szálljatok le, szálljatok le karácsonyi angyalok
zörgessetek már ma este minden kicsiny ablakot
palotába és kunyhóba nagy örömet vigyetek:
Békességes ünnepet! "
(persze énekelve még szebb)

Regi, ha szeretsz Évivel egyedi ajándékot készíteni, tudom ajánlani a formalyukasztókat ( nem tudom ismered-e) ami jobb papírboltokban kapható. Én most vettem olyat ami pici fenyőfa, harang, hópehely, angyalka formát lyukaszt papírból. Kétféleképpen használható: körbe lehet lyukasztani a papír szélét is, nagyon dekoratív lesz tőle a kép, a kilyukasztott formákat meg fel lehet ragasztani, szép képet tudtok készíteni. Ezzel Évi már ügyesen tudna bánni.
A mézeskalácsot ebből a tésztából nem próbáltam még, de szerintem jó lenne.

Móni ( Ermoni)
Biztos ez lesz a legemlékezetesebb karácsonyotok, először hármasban. Nincs is ennél szebb ajándék az élettől :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Regi
jobbulást!
Jaj, az nagyon nehéz, hogy ne puszilgassuk a gyerkőcöt... én is ha épp meg vagyok fázva, fizikai fájdalmat érzek hogy nem puszilgathatom a kis Angyalomat. De hát muszáj... nem is beteges, csak egyszer volt beteg, még csak náthás sem volt tavasz óta :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

a formalyukasztó:

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus
Köszönöm a tippeket. Formalyukasztónk van és már használtuk mi is. Bár karácsonyiból csak a hópihés van meg nekünk. Mi egyébként könyvjelzőt is készítettünk: versike, alul formalyukasztás és mindez lefóliázva (van egy fóliázó gépünk). Egyelőre sárga és drapp papírra szép barna betűvel nyomtattam.

A versek újfent nagyon klasszak, kár, hogy nem hamarabb néztem be ide, mert közben már az összes színes papíromat elhasználtam. De lehet, hogy holnap veszek még, mert ezek a versek nagyon jók.

Én is leírok egy versikét. Lehet, hogy sokan ismeritek, de lehet, hogy valakinek még jól jön.

Házi áldás

Hol hit, ott szeretet.
Hol szeretet, ott béke.
Hol béke, ott áldás.
Hol áldás, ott Isten.
Hol Isten, ott szükség nincsen.

És szívesen olvasnék még recepteket, ha valakinek van kipróbált és nem túl bonyolult étel/sütemény leírása, akkor ossza meg velünk.

Én egy római tálasat tudok, többszörösen kipróbálva! Az egész család odavan érte és nem nehéz, viszont kissé drága.

Sajtos - tejszínes csirke

Hozzávalók: 0,5 l tejszín, 1 kg csirke- vagy pulykamell, néhány szelet bacon (én egy 20 dkg-os adagot használtam fel) 20 dkg sajt (trappista, füstölt vegyesen) só, majoranna.

A minimum 8 órára beáztatott tálat kivajazzuk és az aljára fektetjük a bacont. Erre rétegezzük a hússzeleteket, beszórjuk sóval, majorannával. Utána következnek a sajtszeletek és végül a tejszín. A sütőt begyújtva kb. 220 C-on 60 percig sütjük, majd levesszük a tál tetejét (nagyon sok leve van, ami azután majd besűrűsödik). Még 30-40 percig sütjük. Rízzsel, sült krumplival, krumplipürével tálaljuk. (Én főtt kölest is szoktam, azzal is finom)
Igazából a fél liter tejszín szerintem sok, mert a besűrűsödéshez akkor több idő kell, mint amit ír. Úgyhogy én kevesebb tejszínt szoktam használni (3,5 dl)
Ha valaki kipróbálja, akkor jó étvágyat hozzá!
regina3

Hát nem volt egyszerű történet:) itt az a szokás hogy a kiírt időpontig nem szülsz be kell feküdni és még egy hetet adnak na én befeküdtem csütörtökön és másnap próba inditást csináltak n meg annyira fáradt voltam mikor vissza kellett menni két óra múlva hogy nem nyomtam az nstn a gombot mikor babóca mozgott erre a nagyokos akkor éppen ügyeletes doki (rohadjon meg ott ahol van ) bocsika:):):):):) aztmondta tachicard a gyerek inditani kell meg van valami fertőzés is meg stb kaptam a zselét hogy meginduljon és elkezdett mondani valami körbeszöveget hogy az legyen a vége hogy fogadjam meg dokimnak na de én nem akartam pénzt adni neki erre péntek este feltette a zselét és hagyott az ügyeletesnek:) na onnantól kezdve már jó kezekben voltam de Márkus dokit soha többé ne lássam ha nem muszály:) péntek délben már nem kaptam ebédet persze a zselére éjszaka voltak némi fájásaim de nem tágultam reggelre a fájs is elmúlt erre kapta oxitocint amire megint csak em nagyon éreztem semmi persze étlen szomjan stb kaptam 4 óránként az antibiotikumot baba meg haláli jól érezte magát odabent és esze ágában sem volt megszületni.estére a szülésznő szólt a főorvosnak mert ő volt az ügyi szmbat vasárnap hogy péntek óta se inni se enni nem voltam gyerek meg nem akar jönni had menjek vacsizni meg aludni.Dr Szász isten áldja a nevét elengedett de reggel vissza kellett mennem. Vasárnap reggel kaptam megint oxit amire 2 perces fájásaim voltak de ahogy lement el is mult na akkor már a szász azt mondta hogy három napja vagyok bent mostmár csináljunk valamit persze nem tágultam továbbra sem egy újjnyi voltam és akkor döntött hogy csaszi:):) fél óra leforgása alatt babóm meg is lett mindenki imádta még a doki is megdicsérte milyen szép baba szülésznő meg a csecsemősök is dédelgették és ez igy is maradt egy hétig mig bent voltam Gege mindig kézben volt :)

Én is sokat énekelek de ez jó hogy a zeneoviból legalább a dalok szövegeit tudom:):):) és imádok is Gege még nem veszekszik ogy anyu ne énekelj és még szereti is :)

Nekünk karácsonyi ajándékként elindult a gyermekem két napja és egyre biztonságosabban sétálgat :):):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!
Regina! Remélem tényleg jobban vagy! Hát gondolom csöppet sem vigasztal, de én is göthös vagyok! Lassan 3 hete nem bírok kijönni belőle! És ugye nem szedhetek szinte semmit! :?
Nika! Szerencsére nekem a szüléstörténetem nagyon egyszerű császár volt, és a császárból viszonylag könnyen lábra is álltam... így nincs negatív szülésélményem ami elriasztana egy kistesótól! Biztos, h próbálkozunk, de még nem most! Én most még Jankával akarok lenni! Neki szánom most az időm! De ha Janka elmúlt egy-másfél éves, akkor szerintem próbálkozunk! És ha szerencsénk van akkor lesz tesó! (A férjemnek is és nekem is van tesónk!) Olvastam, h Ti is szeretnétek! És már most próbálkoztok! Szurkolok!
Sheila! Hát nekem tényleg szerencsém van Jankával, mert így tényleg nincs lelkiismeret-furdalásom! Én egész terhesség alatt mondtam is: nagyon szülőbarát a mi lánykánk! A szülésnél is az volt és itt kinn is az! Tényleg szerencsések vagyunk! Kívánom, h jól alakuljanak a dolgok és Neked/Nektek se legyen lelki gondod belőle, h jól döntöttél-e! Bár én egész végig azzal vigasztaltam magam, h az ő egészsége érdekében lett kitűzve az időpont! (És azt is kívánom, h olyan szép legyen Neked is az a reggel, az autóút, mint nekünk volt! Mert én tényleg szívesen emlékszem vissza rá! Olyan jó meleg, ölelő érzés! Gondolom érted?! :wink: )
Icus! Én annyira bírom, h Te ilyen kis ügyi vagy! A képeslapokat mi is minden évben sk gyártjuk! Az idén a cégünkét is! Szerintem szép lett! De ez a lyukasztós jó ötlet, csak én még nem kaptam ilyet!
Na mennem kell!
Holnap csípő uh-ra visszük Jankát! Szorítsatok, h ne legyen gond!

Kép
ermoni

Móni
Teszel fel képet a sk. képeslapokról?
Homeopátiás szereket szoptatás alatt is lehet szedni, próbáld ki. A patikákban elvileg van egy ingyenes kiadvány: Homeopátia babákna, mamáknak- vagy valami hasonló a címe, kérezz rá.
Biztos minden rendben lesz az ortopédián, csak icsit megcsavargatják szegénynek a lábát :cry: úgyhogy kis sírásra készülj fel... illetve nálunk így volt, de nem volt uh, csak manuális vizsgálat.

Regina
muszáj római tál ehhez? Nekem nincs és nem is lesz, örülök ha a fontos edények elférnek...
A Házi áldás-t mi anyósomtól kaptuk Keresztelőre, szép keretben, szép képpel :D

Nika
Gratulálok az elinduláshoz! Nagyon ügyi a fiad, ennyi idősen! :D
Nem semmi a csaszis történet... de látom ez sem riasztott el a kistesótól :lol: nagyon helyes! :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

A csaszi után már semi gondom nem volt a műtét után már másnap már mászkáltam ezzel semmi gondom nincs és tesó tőlem akár már jöhetne is :):):):):):) legalább együtt nőnének fel meg hát ugye a korm miatt nem kéáne nagyon kihúzni :) tudom tudom még nem vagyok semmiről sem lemaradva meg stb de csak könnyebb lenne és Gege már maholnap egy éves és ha hamarosan jönne a tesó akkor is kb két év lenne köztük igy tök jó lenne nekem öcsémmel majd 5 év a különbség és két teljes világban nöttünk fel nem volt túl jó mostanában meg nem is beszélünk egymással de ez másik történet:):):):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Képzeljétek rájöttem (most, hogy megcsináltam a tésztát), hogy nem is a szalakálitól volt olyan szaga, hanem a szegfűszegtől :shock: . Na, mindegy, de finom volt, csak sokat kellett szellőztetni utánna :lol: !
És rájöttem, hogy sosem leszek kész mindennel, de már nem is idegsít. Azt mondta Apa, hogy vasárnap délelőtt elviszi Emesét szabad programra ("csajozni a Plázába :lol: :lol: ), és addig befejezhetem a takarítást.
Nem tudom mondtam-e, hogy Anyósék képesek voltak dec. 23.-án összeházasodni :roll: :lol: . Ráadásul most lesz a 40. évfordulójuk, vért izzadtunk mire kitaláltuk az ajit. Na jó, a sógornőm találta ki: kultúrális utalvány. Mozi, színház, kiállítás, vadaspark stb. .
Tegnap elmentem Kittivel a Plázába, megfogadtam, soha többet :evil: ! Semmi nem tetszik, csak a 8000-10000 Ft-os pulcsi... sőt van olyan bolt (Jeans Club, Terranova) ahova egyenesen CIKI bemenni :shock: ! Két óra alatt semmit nem vettünk, és ráadásul én nem szeretek vásárolni már.....
Emese már köhög is, elég csúnyán. Tegnap voltunk orvosnál, írt fel gyógyikat, örülök ha beveszi. Szerencsére nem lázas, és elég jókedvű!

Nika! Én is 70-es vagyok :lol: . Én biztos voltam benne, hogy téged Veronikának hívnak :) ! Nem semmi volt a szülésed, de nagyon jó, hogy nem vette el a kedved a tesótol! Tényleg jó ha együtt nőnek fel (nekem 14 hónap van a nagyok között) , de a kamaszkor az borzalom!!!! Legalábbis nálunk! Gege milyen ügyes, hogy már elindult :lol: ! Azért vegyetek minket is számításba, ha már vőlegényt lehet választani :lol: !

Regi! Jobbulást nektek! Évi milyen kis okos, hogy elkerüli a fertőzést!

Móni! Tényleg szép karácsonyotok lesz, főleg, hogy Janka már lassan 3 hónapos! Nekünk tavaly Mese még csak két hetes volt, nagy volt még a fejetlenség, kicsit zaklatottra is sikerült az ünnep :? .

Sheila! Mostmár tényleg csak pihenj, hiszen már nagyon kevés idő van amit még "egyben" tölthettek Majával! Élvezd ki amennyire tudod!!

Icus! Hát én mindíg is írigyeltem a kreativitásodat :lol: :lol: ! Ilyen formalyukasztóról még nem is hallottam. Az idén már lekéstünk a saját képeslapokról, de majd jövőre már együtt csináljuk Mesével!

Melcsi! Remélem ünnep után olvashatunk tőled pár jó történetet a kicsikről! Vigyázz a lábadra!!

Fanny, Melinda! Remélem ünnep után nektek is több időtök lesz!

Képzeljétek Gábornak már két bankártyáját eltüntetett az OTP. Az egyiket kiküldték egy olyan címre ahol két éve laktunk :shock: , pedig minden más ide jön.... Aztán három hete bement, hogy akkor csináljanak újat, na tegnap bement megint (persze mindíg legalább fél óra várakozás), hogy akkor kész van-e már az új, merthogy nem jött semmi értesítés azóta sem. Mondták neki, hogy sajnos nem tudják mi történhetett, de nincs meg az sem :twisted: :roll: :shock: . Megőrülök!! Most úgy tudunk kivenni a számlájáról pénzt, hogy átutaljuk az enyémre és arról vesszük fel. (persze másik bank, nagyobb költség)

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandula: nyitott a kérdés völegényjelölt ügyben szerintem úgyis a gyerkőcök fognak választani :):):):) mondjuk mi aránylag közel vagyunk egymáshoz :)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Regi!

Olyan jó, hogy Te is újra jöttél :) :)
remélem, már jobban vagytok, és Karácsonyra teljesen felépültök!!

Icus!

igen, azt énekli :)
nagyon ügyes és kreatív vagy, néha bepróbálkozom én is, de sajna botkezem van :(

Nika!

hát tényleg rohadjon meg az az ügyeletes orvos!!! :evil: :evil:
gondolom, nem lehet túl népszerű a kismamák körében :roll:
örülök, hogy olyan hamar felépültél a császár után...gondolom azért ez hozzáállás kérdése is :wink:
és biztosan nagy erőt ad, hogy ott a babád, akit bizony gondoznod kell :)

és nagyon is időben vagy még egy kistestvérhez :)

Móni!

Köszönöm szépen a jókívánságokat, nagyon jólestek a szavaid :) :)
igen, értem mire gondoltál a kh-ba vezető úttal kapcsolatban...ez az az érzés lehet, amit ritkán élünk át, mert olyan élesen érzékeljük magunk körül a világot, ahogy máskor sosem...minden apró részlet az emlékezetünkbe vésődik...és igen, ebben benne van a "minden rendben lesz" ígérete is :) :)

ez egy csodálatos ajándék az Élettől, amire mindig emlékezni fogunk...na, jól elérzékenyültem :wink:

remélem Janka jól viselte a csípő Uh-t, és nem szadizták meg nagyon...de úgy emlékszem, ilyenkor nincs lábcsavargatás, csak manuális vizsgálatnál...

olyan jó lesz Nektek, hogy Janka már nagy, csillogó szemekkel fog rácsodálkozni a karácsonyfára :) :)
örökítsétek ám meg a kis meglepett pofiját :) :)

és örülök, hogy Ti is gondolkodtok tesóprojekten :wink:

én is mondtam a Páromnak, hogy szupertartós fát vegyen az idén (talán ma megveszi), mert most kicsit tovább fogjuk tartani, mivel nekem pár nap ki fog esni, míg távol leszek...és azt szeretném, ha Majácska is láthatná, bár Ő még nem sokat fog érzékelni belőle :wink:

Mandula!

Majd tavasszal megjön a kedved, hogy vásárolj Magadnak!!!
most meg nagyon utálatos bemenni bárhova, az iszonyú tömeg miatt :evil:

én is nemrég értem haza, Patriknak vettem könyveket (abban a reményben, hogy addig sem gépezik majd :lol: :lol: )
óvónéniknek desszerteket, és meglátogattam műkörmös barátnőmet is (az ajándékát vittem el) hátha már nem jutok el hozzá, már nehéz mászkálnom...

a győri Árkád H&M-ben (kedvenc boltom) vettem Melissának egy Hello Kitty felsőt, a múltkor vettem egy vagány HK farmerszoknyát karira, ahhoz vettem, egy My Little Pony rövid ujjú pólót (ez már tavaszi kollekció) ezeket eltettem ajándékba,
de kapott egy düftin nacit (az nagyon kellett) meg egy lovas hu. pólót, ezeket odaadom Neki most :)

állandóan kényeztetem a nőcit, nem bírom megállni :oops: :lol:
(mi lesz, ha kettőt kényeztetekmajd :roll: )

ja, és Majácska is kapott egy Hello Kittys tavaszi sapkát :wink:
nem mintha nem lenne máris 5 db sapkája :wink:

viszont a Páromnak még SEMMIT nem bírtam venni :shock:
ezért holnap is lesz még egy köröm...pedig a mait is elég rosszul viseltem :roll:

szerintetek mit lehet venni egy olyan pasinak, akinek mindene megvan, mert évközben mindent megvesz, amire szüksége van??(nekem is :) )

megbeszéltük, hogy csak apróságot veszünk egymásnak, mert úgyis Maja baba lesz az ajándékunk :) :) :)
és majd v.mikor januárban kicseréljük a tv-nket, az is közös ajándék lesz (a régi túl nagy helyet foglal el, ill. az állvány, amin van :evil: )

Bea!

Tényleg, miért is hiúsult meg az "együttszülés" a barinőddel???
(27.-e mégcsak jövő csütörtök) vagy megszült váratlanul? :roll:

www.melissaesmaya.blog.hu

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Elnézést a hosszú hallgatásért. Különösebb oka nincsen, csak egyszerűen az írásra már nem igazán jutott időm. Köszönöm szépen az érdeklődést a vizsgákkal kapcsolatban. Múlt héten szombaton volt egy vizsgám. Kifejezetten kellemesen telt. Az értékelés volt a téma. Kellett némi elmélet is, de azért a tapasztalat és gyakorlat sokat jelentett. Igazából meg se kérdeztem a tanárnőt, hogy hányast adott. (gondolom, hogy ötöst) Itt az a szokás, hogy az indexünket nem mi visszük magunkkal, hanem a tanulmányi osztály gondoskodik róla, hogy a jegyek be legyenek írva. Ez nagyon furcsa nekem, mert máshol ez úgy szokott történni, hogy a vizsgaidőszak elején felvesszük az indexet és az utolsó vizsga után pedig leadjuk. A vizsga végén a tanárnő megköszönte, hogy a félév során sokat segítettem. Néztem rá nagy furcsán, hogy én ugyan miben segítettem? Kiderült, hogy arra gondolt, hogy aktívan részt vettem az előadásokon és megosztottam a véleményemet szülői oldalról is a többiekkel. Az tény, hogy mindig szülői füllel is hallgatom az előadásokat. A gyerekeim pedig rendesen gondoskodnak róla, hogy bőven legyen tapasztalatom és mondanivalóm. Az is igaz, hogy én nagy érdeklődéssel hallgattam minden előadást, nekem kifejezetten élmény volt az itthoni „taposómalom” után egy kicsit kiszabadulni. (azért alapvetően én nem érzem magam itthon rosszul)
Látom téma volt a TV nézés. Ez nem könnyű kérdés. Sajnos vagy nem sajnos ez már az életünk része. Nekem is megvan az a néhány műsor, amit mindig megnézek. Persze nem esem kétségbe, ha éppen nem vagyok TV közelben. Erre találták ki a videót. Illetve most már a DVD felvevőt. A születésnapomra és karácsonyra összevontan kaptam a családomtól egy merevlemezes DVD felvevőt. Ez egy nagyon jó találmány! Hihetetlen mennyiségű műsort fel lehet rá venni. Sőt, nézhetek egy korábbi felvételt vagy egy DVD-t, miközben vesz egy másikat, illetve az aktuális felvételt időelcsúszással is tudom nézni. Mindezt csak azért írtam le, mert ezzel tudok arra figyelni, hogy Benji jelenlétében lehetőleg csak olyat nézzünk, ami még elmegy. Persze így sem védhető ki teljesen, hogy ne lásson pld. erőszakos jelenetet, főképpen a váratlan műsorelőzetesek miatt. Egyébként nagyon haragszom ezekre. Azt ugye ki kell írni, ha korhatáros egy film, de azt senki nem ellenőrzi, hogy délelőtt előzetesként milyen jelenetet játszanak be. Napközben próbálom minimálisra csökkenteni a Tv nézést. Reggeli közben szoktunk megnézni egy filmet (Quinn doktornő), ez még szerintem belefér. Utána általában kikapcsolom a Tv-t és csak este kapcsoljuk be. Olyan előfordul, hogy beteszek egy DVD-t (Vili a veréb, Mazsola, Oroszlánkirály, Dumbo, Micimackó stb.) Ilyenkor tudok olyat tenni, amit Benji mellett nehézkes. Ma például a pincében várt rám egy halom hajtogatni és vasalni való. Egy darabig Benji lent játszott mellettem, de aztán fel akart jönni. Tudom, hogy nem a legjobb módszer, de így biztos voltam benne, hogy a film leköti és én addig tudok végezni. Szerintem, ha ez naponta nem több órában, hanem egy limitált, még elfogadható mennyiségben történik, akkor nem okozhat problémát. A Minimaxot már ő is ismeri, de különösebb kedvencről nem tudok, mert nem sokat szokta nézni, bár a múltkor egyedül kapcsolta be magának, sőt valamelyik nap felmászott a kisszékére, levette a szekrényből a DVD tartót, kiválasztott egy DVD-t és betette a lejátszóba és én már csak azt láttam, hogy egy rajzfilmet néz. Mindezt az alatt, amíg én a fürdőszobában voltam.(oda bizony néha még nekem is be kell mennem )
A CD-kel kapcsolatban. Nálunk a nagy kedvenc az Alma együttes. Ők megzenésített verseket játszanak. A sikerhez az is hozzájárul, hogy a Műpában van a klubjuk havonta és így már többször voltunk a koncertjükön. Nagyon szeretjük még (a többes szám első személy nem véletlen, mert én is) a 100 folk Celsiust. Illetve most már Eszményi Viktóriát is. December 6-án az Aréna Plázában lévő Libriben adott koncertet a férjével. ( a Libri küldött hírlevelet, onnan tudtam meg hogy lesz ez a program) Összesen hat-hét gyerek volt. Benji nagyon elemében volt. Mindenáron a mikrofonba akart énekelni. Nagyokat táncolt.( Különben is mostanában, ha színházba megyünk, mindig a színpadra szeretne menni.) Nekem hatalmas nosztalgiám lett, mert azokat a dalokat énekelték, amik még anno Péter idejében születtek.
A koncert után lehetett játszani, aztán jött a finn Mikulás. Addigra már több gyerek volt. Benji itt is „megszerezte” a mikrofont , de ahelyett, hogy énekelt volna valamit, megénekeltette a Mikulást. Odatartotta a mikrofont, erre a Mikulás elénekelt finnül egy dalt.
A probléma csak az volt, hogy Benjit nem sikerült leállítani, csak ő akart lenni a középpontban, így ki kellett a végén vigyem őt. Szerintem már fáradt volt, mert aznap délelőtt már voltunk egy bábelőadáson. Mindenesetre tanultam az esetből, hogy azért csínján kell bánni a programok számával egy napon belül.
Vasárnap a Diótörőt néztük meg a Tháliában. Ez is a Csajkovszkij balett volt, csak más feldolgozásban, mint az operaházi. Az első felvonás végén például nem értettem, hogy én emlékszem rosszul, ennyire feledékeny lennék, mert annak a résznek már a második felvonásban kellene lennie. Aztán kiderült, hogy ebben a feldolgozásban csak két felvonás van, nem három. Nagyon jó, hogy páholyba vettem jegyet. Az első felvonás alatt nem volt semmi probléma, Benji még dúdolgatta is a zenét. A szünetben masírozott, mint a balettben a katonák. A második felvonás alatt viszont már háromszor kellett kimenni vele. Hiába, még csak most lesz három éves. Mindenesetre nem bántam meg, hogy megnéztük, mindezek ellenére Bnejinek nagy élmény volt, azóta is sokat beszélünk róla. Karácsonykor lesz a TV- ben is, majd felveszem.
A karácsonyi készülődéssel rendben vagyok. Ajándékok becsomagolva ( még a Péteré is, mert ugye ő ehhez ügyetlen?!), már mosnom is csak Benjinek kell egy keveset, holnap takarítás és kész. Hétfőn a vacsorát a szokott helyünkről hozzuk, kedden az Anyósom főz, szerdán elmegyünk itthonról. Nagyon nem vagyok híve annak, hogy törvényszerű, hogy egy családanyának szenteste össze kell esni a fáradtságtól. Szerintem nem a többfogásos vacsorától lesz bensőséges az ünnep. Én még vasárnap pld. el szeretnék menni a családdal a Nagytétényi Kastélymúzeumba. Hétfőn meg szép kényelmesen feldíszítjük a fát és készülünk az estére (meseolvasás, zenehallgatás, mesefilm stb.), . Apropó! Nálatok hogy történik a fa díszítése? Hajlok a felé, hogy Benjivel díszítsük a fát. Mivel a földszint egy légterű, így nem tudom lezárni a nappalit. Idén meg már nem tudom megoldani, hogy estig le se jöjjön Benji az emeletről. Attól még, hogy a fát közösen díszítjük, hozhatja a Jézuska az ajándékot, nem?

Minden betegnek jobbulást kívánok, remélem karácsonyra már mindenki teljesen egészséges lesz. Elnézést, hogy most személy szerint nem írok senkinek.
Ha nem jönnék addig, akkor már most mindenkinek nagyon kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok! Töltsetek nagyon sok időt a családotokkal, szerintem mamapság ebből (az időből) van a legkevesebb!

Melinda
fermel

Néhány kép az említett eseményekről:
Kép Kép Kép Kép
fermel

Kép Kép Kép
fermel

http://www.freevlog.hu/video/10030.html

na Gege igy járkál a kezében narancs héja van hisztizett érte :):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Nika! Nagyon ügyes Gege!! Látom bátor kis legényke, Emesével az a baj, hogy már szerintem rendesen tud menni csak félős! Gege bátor is, ügyes is, pár hét és szalad :lol: !

Melinda! Benji is nagyon bátor kisfiú! És mindíg milyen csinos :lol: !
Én sem főzök karácsonykor, Anyósom és a nagyok Nagyija mindíg annyit csomagol, hogy a felét a kutyák eszik meg :roll: :oops: !

Teszek fel pár képet Meséről:

A kukában (ami egyébként szennyestartó):

Kép

Kép

Este Apával (én elaltattam és kimentem zuhanyozni, mire bejöttem ez volt :roll: ):

Kép
Ja, és Apa próbálta utánozni Mesét :lol: !

Pelenkapakolás:

Kép

Jó készülődést mindenkinek!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Mandula!
Hihetetlen mosolya van Emesének! Szerintem már teljesen tisztában van a fotózás tényével. Apával szuper párost alkotnak.
Ennyit az atyai szigorról.

Nika!
Ez nem semmi. 11 hónaposan így lépegetni! Gratulálok hozzá! Tényleg nagyon ügyes Gege.

Melinda
fermel

Melinda Benji is milyen bátor hogy énekelni akar :):): még a végén valami híresség lesz belőle:):):))

Mandula látom Mesi is ugyanolyan huncutul mosolyog mint Gege szokott hunyorka szemmel :):) nagyon édesek vagytok :):):))

nika70
Salgótarján

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek Boldog Karácsonyt Kivánok!
Kép Kép Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem az utolsó bevásárló körömről :evil: ,
és nem szültem meg :wink: , pedig ma többször is úgy éreztem, hogy Maja kipottyan mászkálás közben :shock: , annyira lent van már...időnként menstruációs görcseim vannak, és ma reggel hasmenéssel nyitottam :roll: , és azon gondolkoztam, hogy ez a karácsonyi mizéria miatti idegességnek vagy a vajúdás kezdetének tudható be(zavart, hogy még annyi minden hiányzik, és a bevásárlást sem akartam a Páromra hagyni, így már hajnalban felébredtem az idegtől, pedig álmos voltam :( )

kiborít ez az ünnep előtti őrület, ez a megfelelési kényszer, eldöntöttem, hogy ez az utolsó ilyen az életünkben :evil: :evil: , jövőre visszaadjuk a Karácsony meghittségét...sajnos anyámék generálják évről-évre ezt az őrületet, jövőre leegyszerűsítjük az ajándékozást is, ha sértődés lesz, ha nem, punktum :evil:

nem fogom azon törni a fejem, hogy kinek mit, meg még ennek a nevében, annak a nevében is én vásároljak :roll:
kapnak a gyerekek nagyszülőktől apróságot, a komolyabb dolgok beszerzése legyen a szülők dolga...egymásnak is csak apróságokat veszünk majd mi, felnőttek...a legfontosabb, hogy a gyerekek öröme meglegyen, én már néhány pihenő extra napnak is örülök, amikor magamra is jut egy kis idő :wink:

régebben az ünnepek azt jelentették számomra, hogy kiolvastam egy-két jó könyvet, esténként családilag megnéztünk egy-egy szép karácsonyi filmet, bejglit ettünk közben stb...

és igen, nem kell feltétlen megszakadni a sok főzésben, takarításban, mert előbb-utóbb rettegni fogunk a Karácsonytól, nem örömmel várni ( még a fánk sincs meg, mert a Párom is a köreit rója reggeltől estig, pedig megbeszéltük novemberben, hogy ilyenkor már itthon lesz, és én már decemberben nem is vezethetek...ehhez képest ma is egész de. úton voltam :lol: :lol:

Nika!

Gege nagyon édes!!!!! :) :)
ezek szerint a fiúk is szoktak hisztizni?? :wink:
és tényleg nagyon ügyes, az én gyerekeim csak 14 hónapos koruk körül tudtak ilyeneket... :wink:

Mandula!

Mese mindig ilyen mosolygós??
olyan édes azon a képen Apa mellett :) :)
tiszta apja a kislány, legalábbis a mosolyuk egyforma :wink:

már akartam írni, hogy kiakadtam azon, amit az OTP-ről írtál :evil:
ezek tényleg ilyen hülyék???
személyesen nem adják oda esetleg a bankkártyát?? (csak mert egyszerűbb lenne) :roll:

Melinda!

Benjiben egy előadóművész veszett el, nem csodálkoznék, ha pár év múlva felbukkanna v.melyik tehetségkutató műsorban... :D
és mekkora öntudattal viseli ezt a csinos (férfias) öltözéket :) :)
a karácsonyfát évek óta mi is Melissa előtt (vagy vele együtt) díszítjük, mi azt mondtuk Neki, hogy a Jézuskának erre nincs ideje, Ő csak az ajándékokat hozza :wink:

Paga!

Légyszíves írj nekünk pár sort, nagyon hiányzol... :( :( :(

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Judit!

Nektek is Boldog Karácsonyt!!! :) :) :)

ezek szerint már nem is jössz addig?? :wink:

ja, akartam írni, hogy megvettem a Páromnak is...vettem egy CD-t Neki ( Smokie-t, ill Chris Norman-t kerestem, de égen-földön nincs :roll: ) ezért vettem egy very best of Gipsy King-et, azt is szereti :)
amíg válogattam a Saturn-ban, a fejem felett meglehetősen hangosan szólt a Modern Talking :lol: :lol: , háát, azt hittem Maja kiugrik a hasamból :shock: (legalább tudom, hogy a hallásával nincs gond :wink: )

majdnem megajándékoztam magam Eros Ramazzotti új (duett) lemezével, de hogy néz ki, hogy magamnak veszek ajándékot :roll:
Páromtól én is CD-t kértem, Szekeres Adriennt.

vettem még könyvet Neki, meg egy Ferraris kulcstartót, és egy "Sportautók 2008) falinaptárt, de azt ma odaadom :wink:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!
Voltam a 12 hetes uh-n, ahol azt mondták a baba a méretei alapján 13hét 4 napos :lol:
Hát, nem tudom, tény hogy az utolsó mensi időpontjára csak körülbelül emlékszem :oops: minden esetre nagyobb mint Anna volt a 12 hetes uh-n, ő 65 mm volt, a Picurkának meg 71 mm az ülőmagassága. Így a szülés várható időpontját a gép június 1-re módosította :shock: Azt azért nem érte, hogy ha másfél héttel nagyobb az eddig kalkulált koránál, akkor miért egy hónappal jön előre a szülés időpontja? :shock:
Amúgy minden rendben, tarkóredő normális, 1,7 mm :D
Akartam csinálni vonalzót, de ha oda beírom a szülés várható időpontját, a vonalzó 16 hetesnek mutatja. Na, most már végképp nem tudom, mekkora :lol:

Sajnos Anna beteg lett, lázas, mandulagyulladása van :cry: :cry: :cry: Olyan kis elesett szegény, sírdogál, nem lehet mozdulni mellőle. Ha felébred, ugatásszerű hangot ad ki, pedig amúgy nem köhög. Szerintetek ez mitől van? Eddig egyszer volt csak lázas, beteg: húsvétkor. Most meg ugye itt a karácsony... remélem addigra jobban lesz.
Holnap elutazunk, lehet hogy már nem írok addig, de mindenkinek békés, boldog, áldott karácsonyt kívánok!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!

GRATULÁLOK!!!!!
Tudtam, hogy minden rendben lesz :) :) :)
jó nagy a Picurka... :) :)

Annának jobbulást kívánok...szegényke, rossz lehet most Neki :( :(

Boldog Karácsonyt Nektek is!!!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

iCUS GRATULA SZÉP NAGY BABÓ:) JOBBULÁST A NAGYLÁNYNAK KÜLDÜNK GYÓGYPUSZIT :):):):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!
Sheila
Köszi :D

Egyenlőre mégsem utazunk, Anna nagyon lázas, felváltja kapja a kúpot és a Panadolt, de a láz teljesen nem megy le sosem... mi lesz estére??? Hűtőfürdő.... :cry: éjjel szinte semmit nem aludtunk... drukkoljatok hogy hamar átessünk rajta! Nem eszik semmit, csak a tejcsit :cry:

Melinda
Nagyon ügyes Benji, és csini mint mindig :D
Jól látod, nem szabad túl sok programot sem szervezni, mert az élményeket fel is kell dolgozni, ellenkező esetben csak túlpörög a gyerkőc...

Mandula
Édes a kis Vigyorgós :D látom apával egy húron pendülnek :D

Nika
Nagyon ügyes Gege, és bátor :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Nika
köszi :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!
Kevés az időm, de mindenképpen szeretném ezt felrakni!
Ezzel kívánunk a topikban mindenkinek nagyon szép Karácsonyt!
(Hangja is van!)
Remélem vevők vagytok a humoromra... :wink:
http://www.elfyourself.com/?id=1680924675

Kép
ermoni

Icus!
Jobbulást kívánok Annának! Remélhetőleg hamar túlesik rajta. Szerencsére a gyerekek egyik napról a másikra hihetetlen javulást tudnak produkálni. Azt teljesen megértem, hogy így nem indultatok el.
Gratulálok a picihez! Szerintem a gép a mérete szerint írta a várható időpontot. Ez nem feltétlen esik egybe a valódi időponttal.

Móni!
Jellemző rám, hogy néztem egy ideig, amíg rájöttem, hogy ti vagytok a „táncosok”. Pici lánykád vezetett rá. Egyébként nagyon jópofa. Bár nem tudom, hogy nálam van-e a hiba, de nekem nem jött be a hang.

Sheila!
Most már tényleg csak otthon készülj az ünnepekre és a nagy eseményre! Tényleg, hogy fogunk tudomást szerezni róla, ha már megszületett Maja? Esetleg Patrik majd ír nekünk?

Jó készülődést mindenkinek!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Icus!

Sajnos sejtettem, hogy ez lesz a kis Annával :( :(
remélem, hamar meggyógyul (a gyerekek hamarabb felépülnek) és azt is, hogy Te nem kapod el...szedd a homeopátiás immunerősítőt :wink:

mára Melissa is taknyos lett, és kicsit köhög :roll: remélem, nem lesz ebből komolyabb gond...talán nem kellett volna oviba vinnem az utolsó héten :(
de annyi ünnepi program volt...
jó lenne, ha elmúlna Neki pár nap alatt, mert akkor hogy jön el hozzám és Majához látogatni?? :(
(és persze nekem sem lenne szerencsés betegen szülni :( , nagyon félteném a babát...)

képzeljétek, ma tudtam meg, hogy Melissa csoportjából a héten egy fiú ikerpár és kiscsoportos húguk SKARLÁTOS lett :shock:
remélem, nálunk azért nem ez lesz a helyzet...

Móni!

Nagyon tetszik!!!! :D :D
Boldog Karácsonyt Nektek is!!! :)
Te már meggyógyultál??

Melinda!

Bea telcsiszáma megvan, Neki küldök majd sms-t, és megkérem, hogy írja be ide a hírt :wink:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Sheila! A karácsonyi mizériáról ugyanaz a véleményem! Én jobban örülnék ha senkitől nem kapnék ajándékot, de ne is kelljen rohannom és feleslegesen elköltenem egy rakás pénzt. Mert úgysem ismerem mindenkinek az izlését és csak kínomban veszek valamit :roll: !
Igazából már mi csak apróságokat veszünk a családban, csak a gyerekek kapnak nagyobb ajándékot.

Icus! Én is gratulálok, nagyon örülök, hogy minden rendben :lol: ! Milyen szép ajándék nektek :lol: ! Annát sajnálom, jobbulást neki! Emese is betegebb, nem kap az orrán levegőt és csúnyán köhög. Nem tudom miért kalciumot és fenistil cseppet írt fel a doktornő? Most vettem neki lándzsás utifű szirupot, remélem segít.

Móni! Jópofa :lol: :lol: !! Nekem is nehezen esett le, hogy ti vagytok!

Minden betegnek jobbulást, remélem mindenki meggyógyul az ünnepre!

Lehet, hogy még jövök addig, de azért mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok!!!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Mandula
Jobbulást Mesének! A lándzsás utifűvel azért vigyázz, mert kicsi korban allergizálhat... csak óvatosan.

Nem akarom elkiabálni, de talán túl vagyunk a krízisen! :D Anna du. 3-kor kapott utoljára lázcsillapítót, és azóta teljesen láztalan!!! :D Pedig annak a hatása már kiment!
Nem gondoltam volna délelőtt, képzeljétek, de. 11 körül a digitális hőmérő 40 :!: fokot mutatott, popsiban ellenőrizve is 39,5 volt... én úgy megijedtem, majdnem elbőgtem magam...
És 1-2 órája már rosszalkodni is elkezdett, ennek úgy örültem mint még soha :D most pedig vidáman pancsizik apával :lol: Remélem ma éjjel már alszunk is :wink:
Holnap valószínűleg utazunk, mindenkinek Boldog Karácsonyt!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!

Jaj, de jó, hogy lement a láza Annának :lol: :lol: ! Hogy telt az éjszaka? Jó utat nektek!!

KépKép
mandula35

Icus!

Örülök, hogy Anna jobban van!!! :) :) :)
Jó utat Nektek!!!

Mandula!

Én is lándzsás útifüvet adok Melissának, és calcimuscot.
a lándzsás nekünk eddig bevált, én is azt szedem, ha köhögök.

Jobbulást Mesének is!!! :)

Kép [color=red]BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!!!!![/color]

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Képzeljétek megcsináltam Icus receptjét! Húú, de finom lett :lol: :lol: !
Kehet, hogy dupla adagot kellett volna :lol: !

Sheila! Nekünk is kellene kalciumot szedni, de a dokinő pezsgőtablettát vetetett velem, és Mese nem issza meg úgy :roll: . Nem tudom mikor fogunk meggyógyulni, de semmit nem javult eddig. Még szerencse, hogy nem lázas és jókedvű!

Szép estét!

KépKép
mandula35

BÉKÉS, MEGHITT KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!
A gyerekeknek szép ajándékokat, a felnőtteknek sok-sok pihenést!!!
regina3

Mandula!

Örülök, hogy Mese viszonylag jól van :) :)

sajnos Melissa ma beteg lett 38,5 volt a láza, aztán jobban lett, de köhög, és szinte semmit nem evett ma (máskor sem sokat :( )

remélem, holnapra jobban lesz, és azt is, hogy én megúszom, nem lenne jó betegen szülni :roll: ...erőm se lenne :(

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

A beteg gyerkőcöknek gyors gyógyulást kivánok!
És mindenkinek,

BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT! Kép

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

és elnézést,hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, de tenger a munka, nőnek a gyerekek és itt a Karácsony! Ráadásul megigértük egymásnak Dezsővel, hogy ezentul próbálunk 10-1/2 11 körül ágyba kerülni, igy az esti irkálásnak lőttek (de ma kivételt tettünk). Sok dolgot pedig csak akkor tudok elvégezni, ha csend van ... És az legfőképp este van...
Ma elmentünk Emesével Kossuth térre megnézni az állatos betlehemes játékot, gyalog! Vagyis, busz, vonat, metró, amiken még életében nem ült sosem. Már ettől elalélt, a produkciók alatt meg szájtátva lesett. Megnéztük 2x is, közben még egy másmilyet az Angyalházban, és kisvonatoztunk is (ezt ismerte már). Végignéztük, ahogy készül a kürtöskalács, isteni volt (bár kicsit drága és nagyon kicsi).Megsimogattuk az állatokat is. Ketten voltunk, a férfiakat itthonhagytuk. Reggel ugyan megemlitette, hogy "vigyük Lukukát is, és vigyük Apát is". Bucsuzáskor 2x is odament Lukuhoz és komolyan magyarázni kezdett: "Ne sirjál Luku, megyek tevékhez, rögtön jövök haza" Telt az idő, jól éreztük magunkat, aztán egyzsercsak megszólal: "menjünk haza Lukukához!" Már épp kezdtem megfagyni...
Nem tudom látta-e valaki közületek ezt a betlehemest, szembetünően szép állatokat vonultattak fel, fényes, vastag szörüek voltak a tevék, a boci, a szamár, a birkák olyanok amilyenek, Emesének azok tetszettek legjobban, mert egész közel voltak, meg is lehetett simogatni őket. És az előadás is szép, szivet melengető volt. Ehhez képest nem tolongtak a téren...
Még nem tudom, hogyan fogom olyan gyorsan feldisziteni a fát, amilyen keveset Emese alszik, de majdcsak lesz valahogy...
Icustól gyönyörü, gyönyörü ajándékot kaptam, kigyüjtötte naplószerüen a gyerekekről irt soraimat, könny szökött a szemembe. Kinyomtattam, és persze hogy már el is olvastam (nem is egyszer) a róluk született irásokat. Boldogság még olvasni is Róluk! Nekem az a feladatom, hogy ebbe a mappába betegyem az ezután születő irományokat. Már az elején megakadtam, sajnos csak a kijelölésig jutottam, és nem sikerült abba a mappába tenni (sehová sem), de nem is volt igazán időm.
Sheila!
Bár ugy érzem, Te kis csaéádod körében 2 in 1 töltöd még az ünnepeket, ám ha Maja mégis máshogy érzi (mert kiváncsi a Jézuskára), akkor most kivánok Neked viszonylag könnyü szülést és szép perceket, és boldog találkozást a Kislányoddal!

melcsi1967

Kép

Este, mikor kigyúlnak a karácsonyi fények,
a gyermekkori álmok egy percre visszatérnek.
Ekkor a szemekben a szeretet fénye lángol,
s a gyertya fényénél még a csillag is táncol.

Mikor a fenyő illata megérinti szívünk,
ezen az estén kicsit az álmokban is hiszünk.
Nem szeretnénk mást, csak boldogok lenni,
és másokért a szokottnál is többet tenni.

A rohanó világban megkoptak a fények,
halványak a hitek és halványak a remények.
Nem szeretnénk mást, csak hinni a szóban,.
őszintén szeretni és bízni a jóban.

Őrizzük meg a karácsonyunk fényét,
s őrizzük a szeretetben való hitünk reményét.
Hisz ma este mi is gyermekek vagyunk,
s gyermeteg vágyainknak ma határt nem szabhatunk.

Boldog karácsonyt kívánok Mindenkinek!!!!!!

Bea
beátab

Sziasztok Lányok!

Remélem mindenkinek jol telnek az ünnepek!
Egy pár kép a nagy naprol:
Kép Kép Kép Kép Kép A mamánál.
További szép napokat kivánok!
Sziasztok
Vendég

Sziasztok Lányok!
Én is kivánok mégegyszer boldog Karácsonyt!
Remélem békében, jól telik az ünnep, és Sheila is otthon van még...
Most végre van megint időm, + sikerült az Icus által leirtakat értelmeznem, a mentéssel kapcsolatban, és ennek megörülvén, leirom (majd elmentem) a Karácsonyunkat.
Először is: Máté vállalta, hogy alszik a gyerekekkel, igy a 3 gyerkőc békésen szunditott a hálóban, nekem pedig sikerült ezidő latt a fadiszités. Igazán izléses lett a fa, és rekordidő alatt végeztem vele. Igy szépen a terveim szerint érkezhetett a Jézuska. Ezt a szerepet idén Máté vállalta, a csengetésre szépen kiosontunk, de már nem találtuk Jézuskát, csak az ajándékait, és a csengőjét! A picik szájtátva nézték a fényes fát a csillagszórókkal, Emesém különösen csodálkozott. Az éneklés után hosszu ideig csak ült a fa előtt megilletődve, nézegette a diszeket, rácsodálkozott némelyikre, és persze konstatálta a látottakat. Nem nyult az ajándékokhoz, talán észre sem vette őket, csak csodálta a fát. Ugy kellett figyelmeztetni, hogy nézzen csak le a földre. Aztán persze rákapott az ajándékbontogatás izére, főleg mikor kibontotta a vágyott babát, akinek "cumisüvege van". Végül mindenkinek segitett a bontásban, és a müvelet hevében ujra a régi cserfes, szeleburdi Pöri lett, az angyalka elsuhant...
Mi Lukutól becses ajándékot kaptunk: kuszni kezdett, épp a fa alatt. Olyannyira érdekelte a sok csillogás, na és a szép papirok, meg a játékok, hogy muszáj volt elindulni feléjük, és az este folyamán tökéletesitette is a tudását. Igy mig mi vacsoráztunk, nem voltam elég gyors, és le is kuszott a szivacsról (buksi beütve :cry: ), de hamar elfelejtette, illetve nem, mert ma már ugy gurult le, hogy a fejét ügyesen a nyaka közé huzta, igy nem volt koppanás.
Na persze a mai nagycsaládi ünnepen Pöri már korántsem volt anniyra megilletődve, sőt, azonnal ajándékot akart bontani...
Mi ugy határoztunk, hogy nem veszünk toronyórát lánccal, mindenki 1 ajándékot kapott, ez főleg a kicsik miatt lett igy, mert igazán sok játékunk van. Ennek ellenére a nap végére tekintélyes mennyiségü uj játékaink lettek, mivel ugye mindenki ajándékoz... Tudtam én hogy igy lesz...
Luku élvezettel hempereg a forgatagban, Emeske időnként odamegy hozzá, nyom egy-egy gombot valamelyik játékon, szóval eseménydus az ünnep. :D
Tegnap délben, fektetés előtt mindkettő a pelenkázón, Pörike énekelt Lukunak, aki épp a pelenkázó szélét harapdálta. Nem figyelt. Pöri rászólt egyszercsak: "Figyelj Luku!" majd a nyomaték kedvéért elkezdte a fejét tekergetni a kezével :lol:

melcsi1967

Képzeljétek, sikerült berakni a naplóba!!! :D :D :D :D :D :D
Judit!
Látom, Nálatok jól sikerült a Karácsony!

melcsi1967

Sziasztok!

Ne haragudjatok, ha nem olvasok vissza, csak a képeket néztem meg, Judit kis családját :)

remélem, mindenkinél jól telnek az ünnepek, én eléggé elkeseredett vagyok, nem találom a helyem...
tudjátok, holnap reggel korán megyünk Telkibe, és nagyon remélem, hogy történik valami...leginkább az, hogy beindulnak az események addig, mert hazajönni nem szeretnék úgy, hogy bármikor kezdődhet, mert ugye nem kis távolság nekünk, és már csak nyűglődnék itthon és a családom idegeire mennék :(

beszélgettem az éjjel Mayácskával, hogy most már jó lenne, ha úgy döntene, hogy kibújik, hisz már alig fér el, az a puha párna (méhlepény) sem tudja már eléggé táplálni, jobb lenne Neki kint, nagyon várjuk...

volt néhány menstruációs görcshöz hasonlóm az éjjel, a derekam is fájt, jó lenne ha ma vagy legkésőbb éjjel elkezdődne...

ami még nagyon bánt: Melissa beteg, köhög és nem eszik szinte SEMMIT 3 napja, inni se nagyon akar :(

néha hőemelkedése is van, egyébként játszik ezerrel az új játékaival...

a Párom most vitte el az orvosi ügyeletre, hogy írjanak Neki v.mi gyógyszert, mert a Nurofen+lándzsás szirup+calcimusc nem nagyon használ...olyan rossz Őt így itt hagynom holnap, nem hittem volna, hogy pont most lesz beteg, a lehető legrosszabbkor :( :(

picit nekem is kapar a torkom, remélem, azért szülni tudok majd...

most búcsúzom, szerintem holnapig már nem jövök, reggel korán jön Anyu a gyerekekhez, nekünk 8-9 között kell a H-ban lennünk, csomagokkal...

Sziasztok, jó pihenést, további jó ünneplést, és gondoljatok rám holnap!

Puszi Mindenkinek!!!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!

Nagyon szorítok Nektek, hogy minden úgy alakuljon ahogy szeretnéd! Hidd el, már mindenképp csak egy rövid időt kell kibirnotok "egyben"! Ha visszaemlékszem nekem is minden rossz volt már ilyenkor!
Melissának jobbulást!

Vigyázz magadra!

KépKép
mandula35

Sheila!
Épp Miattad néztem be... Engedj teret a jó gondolatoknak, meglátod használni fog! Nincs már sok hátra. Sajnálom hogy Melissa nincs jobban, de ha játszik és jókedvü, akkor nem lehet nagyon beteg.
Én is ugy emlékszem, hogy az utolsó napok kétségekkel teli és nagyon nehéz idők voltak már...
Remélem legközelebb már a boldog hirt olvashatjuk! :)

melcsi1967

Sziasztok!
Sheila! Minden rendben lesz és Maya kíváncsi arra, h mi van itt kinn és jönni akar!++++++++
Nagyon várom, h jelentkezz! Képekkel!
Remélem mindenkinek nagyon szép volt a Karácsony!
Mutatok néhány képet!
Kép
Kép
Kép
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 0.8651.jpg[/img]
Kép

Kép
ermoni

Sziasztok!

Egy utolsó bekukk :)

Lányok!

Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm a biztató szavakat!! :) :)
jó lenne tudni, hogy holnap ilyenkor már mindenen túl leszek, boldogan... :wink:

kicsit vacak a torkom, remélem,nem rosszabbodik holnapig :roll:
Melissa még mindig köhög, Sinupret cseppeket kapott az ügyeleten, a doki azt mondta, hogy valami vírusos nyavalya :evil:

Móni!

Látom, Nektek igazán boldog a Karácsony a gyönyörű Hercegnővel :) :) :)
ezeket a szupi sapikat a Jézuska hozta Jankának? :wink:

jelentkezni fogok képekkel ígérem, bár ott tartanánk már...kíváncsi leszek a holnap reggeli útunkra, milyen érzések lesznek bennem :wink:

majd viszek egy jó kis klasszikus lemezt, azt hallgatjuk majd útközben :wink:

jól emlékszem, hogy Te is beteg voltál a szülés előtt? :( :roll:

Puszi Mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!
Hát mondjuk a Jézuska hozta Jankának a sapikat! (Igazából játékokat, meg fülbevalót kapott!) Az Arénában vettem a H&M-ben! Nagyon bírom az ő gyerekcuccaikat!
Sheila! Igen, beteg voltam! Köhögtem és folyt az orrom! Viszonylag gyorsan elmúlt (nemúgy mint most, még mindig göthös vagyok, már vagy 3 hete!). A legkellemetlenebb az egészben a köhögés volt a császár után! Bíborkasvirág cukorkát szopogattam, de a köhögés néha így is fájdalmas volt! De miután ott volt Janka, nem nagyon foglalkoztatott!
Mi jazzt hallgattunk! :wink:
Vigyázz magatokra és most a picire figyelj, h szép legyen a születése! (A nagy meg gyorsan meggyógyul!)
Holnap jövök, de most megyek mert megsült a kenyér és én éhes vagyok! (Karácsonyi nagy zaba ide, zaba oda!)

Kép
ermoni

Móni!

De jó, hogy ilyen gyorsan válaszoltál :)
akkor jól emlékeztem...hát biztos sz@r lehetett a csaszi után, de az biztos, hogy Janka MINDENÉRT kárpótolt :) :) :)

én igazából azért aggódom, nehogy Maya elkapja tőlem ezt a kórságot...de azt olvastam, hogy ilyenkor (születés után) nem teljesen védtelenek, anyai antitestek védik őket a fertőzésektől...remélem, így igaz :wink:

és megnyugtató, hogy pici Janka sem kapta el Tőled...

sajnálom, hogy még mindig beteg vagy, gyógyszert a tejcsi miatt nem szedhetsz??
homeopátiás szerek? (nekem használni szokott, igaz, nem azonnal)

H&M-et én is imádom, szerencsére itt nálunk (Győr) is van az Árkádban :)
hetente benézek, és mindig találok valamit :)
Melissának és Mayának is rengeteg cuccot vettem ott :wink:

ezeket a sapikat viszont , amik Jankán vannak még nem láttam :wink:

jó étvágyat, egyél helyettem is, én nem merek csak gyümölcsöt meg joghurtot, mert a Telki H-ban nem adnak beöntést, én meg nem szeretnék "balesetet" szülés közben, úgyis épp elég bajom lesz :roll:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?