Sziasztok!!!
Kicsit nem érek rá, és nem győzök visszaolvasni!!
Sajnálom a nem evős gyerekek (anyukáját), nem ismerem ezt a problémát. De hozzáteszem én soha nem tudtam mennyit eszik a gyerekem amig szopizott. Nem voltam hajlandó mérni és stresszelni magam a mennyiségeken. Hiszek benne, hogy az éhes gyerek eszik. Ha nem eszik, akkor nem éhes. Ezt biztos nehéz elfogadni, de nem nagyon tudunk rajta változtatni.
Kory!!
Oltásról!!! Ez az oltás valóban nem szokott lázat okozni, persze mindig van kivétel. De ezt jól tűrik a gyerekek. Ha hányt, akkor szerintem is betegség az oka, nálunk nagyon sok a hányós gyerek mindenfelé. Pár napig fájlalják a hasukat, de egy nap alatt lemegy a hányás. Viszont a bélrendszernek idő kell a regenerálódásra. Ez lehet a picidnél is. Minden gyerek étvágytalanabb lesz egy hányásos-fosásos betegség után. Hagyj neki időt, vissza fog térni az étvágya!!
Megkérdezhetem miért üvegből eszik??? Ez annyira megnehezíti a dolgod!
Lázról!! El kell különíteni az oltás okozta és a betegség okozta lázat. Az oltás utáni láz nem szükséges láz, bár az immunrendszer válasza. És nem csak azért adunk ilyenkor lázcsillapítót, mert esetleg láza lehet, hanem mert a gyógyszernek fájdalomcsillapító hatása is van (ez jól jöhet a DPT oltásnál).
Ha betegen valaki, akkor az immunrendszer sajátossága és az aktuális állapota szabja meg, hogy lázasodik-e. Vannak lázasodó és nem lázasodó típusok. És az is befolyásolja, hogy épp milyen állapotban van az immunrendszerünk, ha eleve védekezik mondjuk egy vírus ellen (amit lehet észre sem veszünk), akkor egy más bacira intenzívebben reagálunk.
De az én tapasztalatom az, hogy ha lázas vagyok sokkal hamarabb túl vagyok a betegségen, mint ha nem. De persze ezt befolyásolni nem lehet. Viszon ha betegek a lányok, akkor hagyom a lázat dolgozni, és csak akkor csillapítom, ha közeledik a 39 felé, mert a Marietta felette már hány, vagy éjszakára, mert ha jól alszanak (véletlenül), akkor nem veszem észre ha szökik felfelé. Nappal viszont tudom ellenörizni és időben cselekedni.
Szóval nem tudjuk brfolyásolni, hogy lázasodjunk-e vagy sem. De nem kell a láztól félni, mert az normális immunválasz egy betegségre. De ha három napon túl is lázas egy gyerek/felnőtt, akkor az gyanus baktériumra. És figyeljétek meg, hogy a baktérium okozta betegségek ált nem nagy lázzal járnak, csak hőemelkedéssel, vagy éppen lázzal. A vírusos betegségek magas lázzal járnak, sokan megijednek tőle és persze bedják az antibiotikumot, amit az "okos" orvos felír.
Igaza van Báránynak, szerintem sem lehet előírni senkinek( egy csecsemőnek sem), hogy mennyit egyen.
Jó nagy a család, hallod, nem tudom írigyeljem -e vagy sem
. Ennyi látógatót!!!!!
Bárány!!
Lesz egészséges felnőtt a fiadból, láttunk már ilyet
, csak a menyed fog szidni
Ja, és a C vitamin. Én a legolcsóbb megoldást választottam
. Gyógyszertárban lehet kapni kimérve aszkorbinsavat (fehér por) . Bár van barátnőm, aki azt mondta húzták az orrukat a gyógyszertárban, nekem autómatikusan adják ha megyek
Szóval veszek 50 vagy 100 grammot igy kimérve (50 gr olyan 600 ft) Ez nagyon koncentrált , végülis ez a cvitamin alapformában. Egy napi adagunk az kb egy lapos mokkáskanálnyi. Ezt osztom el napközben a teába vagy a szörpibe. Mivel nem túladagolható (Lenkei és sokan mások szerint, ellentétben a hagyományos orvoslást tanulókkal szemben
), nem baj, ha nem számolom pontosan az adagot. 2 dl szörpibe egy késhegynyit rakok kb. És emelett isszák a folyékony Lenkei vitamint a csajok. Sajna arra mostanság nincs keret, hogy mi is együk
. De amikor ettem érdekes módon nem használtam testápolót, kézkrémet, lábkrémet. Mert alapjáraton annyira ki tud száradni a bőröm, hogy kirepedezik az ujjam és a sarkam és iszonyatosan néz, ki, és nem mellékesen fáj
Húúúúúú megint sok lettem, bocsi