Új privát üzeneted érkezett!

Bea,JOBBULÁST!!!!!!!!!!!!

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!!!

Akor én el se mondjam, hogy kész vagyok a mézeskalácsokkal???
:oops: :oops:
Sajnálom, hogy ilyen beteg mindenki!!! :cry: :cry:

Kory!!

Miért kell a könnycsatorna átfecskenezés?? Mint a Bea is írta erről eléggé megoszlanak a vélemények. Mármint, hogy mikor kell??!
Szörnyű látni, de gyorsan végeznek és elég gyakori a kicsiknél. Tudom ez nem vigasztal!!! :?

Bárány!!

Sajnálom ezt a ritmuszavaros dolgot. Kezdem érteni miért parázol ennyire. hogy lehet egy embernél (egy családban) ennyi minden :twisted: :twisted:
Nem lehet könnyű együtt élned vele.
Szóval a billentyűzavaroknál műtétek előtt/alatt mindig szoktam adni antibiotikumot, erre határozottan emlékszem, csak arra kevésbé, hogy miért :oops: :oops: .A szervezetünkben akkor is vannak kórokozók, ha nem vagyunk betegek., és ha egy baci-góc elakad a szivbillentyűkön, akkor ott a rossz működés miatt panghat és komoly szív(belhártya?) gyulladást okozhat. Ez rémlik, próbáltam utána nézni, de nem voltam sikeres, így a memoriámra hagyakszom :roll: :roll: :roll:
Így már érthetőek a császárok is nálad. Vagy ez nem indokolta?? Minden szívrendellenesség fokozódik a terhesség alatt, hiszen a magzat megterheli a keringést is, és nyomja fel a rekeszt, igy a szívet is!!
Így már azért is csodállak, hogy vállalkoztál a harmadik babára!!!! :o
Ja, és asszem császárnál is adnak rutinból antibiotikumot, vagy nem???

Éva!!!

Majd gondolok rátok!!!!
Csak azt tudom mondani a tubusról, hogy a barátnőm fiának is berakták, aszem kétszer is, És nagyon jó volt utána!! Ezzel akár a hallását is megmentheted!!! Mit jelent ehhez képest, hogy nem pacsálhat!!!
De annyira igaza van Andinak!!! (saját bőrömön is tapasztalom :lol: ) : Sokkal több mindenből csinálunk mi szülők nagy ügyet, mint a gyerek. Ők sokkal lazábban fogják fel ezeket a dolgokat - szerencsére. És nyárig még olyan hosszú az idő, ki tudja mi lesz addig!!! Addig tuti meggyógyul!!!
És valóban nem elfogadható, hogy 5 évesen ennyit beteg, ezt meg fogja oldani a tubus, majd meglátod!!!!

Jobbulást mindenkinek és szép hétvégét!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Szia!
Gyöngyi a császárnak nem ez volt az oka(szivritmuszavar).
Az első terhességemből született gyerek fertőzésben halt meg,és nem zárták ki,hogy a szülőcsatornában kapta,8 napot élt ezért nem tudták soha eldönteni,hogy kint vagy bent kaphatta...

Elővigyázatosságból volt a császár,de a lányom faros volt ,lábtartású ,plusz előreeső köldökzsinór,tehát minden kizárta a természetes szülést...
A fiamnál meg vastag volt az előző heg,vagymi
Most meg harmadszorra eggyértelmű :(

Betegek gyógyuljatok!!!!!Láttam a hiradóban a közelgő influenza járványt :twisted: Ti beoltatjátok a gyerekeket?????

Gyöngyi köszi az infót
Vendég

Hali.

Bárány. én nem oltatom be a gyerekeket.ha elkapjuk...majdcsak túlleszünk rajta.
meg lehet,hogy hülyeség,de mikor azt szajkozza a tv,rádio,hogy naaa..most van a járvány...akkor már az emberek 90%-a túl is esett rajta...

és ti többiek?szuri v. nem szuri?

Szép hétvégét!!!!!!!!!!!!!!

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Bárány!!

Emlékszem, mesélted az első babádat (szerintem ezt megelőzendő van már kötelezően az utolsó trimeszterben a hüvelykenet vizsgálat)
Te vagy az az anyuka, akinél esély sincs a sima szülésre, tényleg az én érveim is elfogynak nálad :lol: De mondtad, te nem is bánod. Lényeg, hogy kibujjon valahogy a baba és egészséges legyen, és az is lesz :)
Influenza oltásban én nem hiszek, ezért nem is adattunk soha magunknak. Amikor még dolgoztam az egészségügyben, akkor ingyen járt volna, de nem kértem és soha nem voltam influenzás. Tavaly a lányok voltak (bár a doki szerint nem az volt :roll: :roll: ) : infuenza járvány indult, nagyon magas (Mariettának 40 fokos) lázuk volt, 3 napig alig bírtam levinni, semmi egyéb tünetük nem volt, nem folyt az orruk, nem köhögtek, szóval tuti influenza volt. Aztán 3 nap után láztalanok lettek és szépen rendbejöttek. Nem mondom, hogy könnyű volt az a 3 nap, de mint minden más betegséget ezt is túléltük :lol: És mi felnőttek nem kaptuk el :roll:
Azért nem oltatom be magunkat, mert az influenza vírus nagyon változékony, vagyis egyik évről a másikra változik. A beadott oltás mindeig az előző évi variáció ellen van (ezt tudták vizsgálni, ez ellen van ellenanyag), így oltás mellet is el lehet kapni az influenzát. Lehet, hogy sokat változott a technika, de én így tudom. Abban az esetben, ha valkinek olyan alapbetegsége van, ami miatt nagyon megterhelő a lázas állapot, akkor meg kell próbálni megelőzni, az oltással. De mi alapból egészségesek vagyunk, és szerintem egy egészséges immunrendszernek ennyit ki kell bírnia. Semmivel sem rosszabb, mint a középfülgyulladás, vagy a mandula- vagy a tüdőgyulladás. Arra ugyan kap antibiotikumot, de akkor is lázas 2-3 napig az ember. Persze nagyon kell figyelni a szövődményekre, illetve fel kell ismerni, ha vannak és akkor kell gyógyszer. Nálunk szépen tisztán, egyértelműen zajlott le az influenza. És amúgy is annyi oltás van ma már, hogy félek túl sok ez az immunrendszernek. Jobban hiszek abban az immunitásban, amikor átesik egy gyerek a betegségen - ezért nem kaptak bárányhimlő elleni oltást sem.
Látod, én ennyire másképp látom a dolgokat, mint Te . Hiába mutatták hogy vannak csúnya szővődményes bárányhimlők, engem nem rémisztett meg, régen is voltak. De nálunk nem lesz ilyen, mert támogatom az immunrendszerüket és simán átvészelnek ilyen betegségeket. Punktum :lol: :lol:
És mivel akkor sem okolnám magam, ha másképp lenne, ezért nyugodt szívvel döntöttem igy.
De például az az agyhártya gyulladástól félek, ezért arra beoltatam őket csecsemőkorban. Ott az a ritka, ha valaki szővődménymentesen gyógyul , itt túl nagynak láttam a rizikót.

Bocsi kicsit sokra sikeredtem :oops: :oops: :oops: , kikivánkozott. Jót ebédeltem, leültem ide és rámtört a közlési kényszer :oops: :oops: elő szokott fordulni :roll: :roll:

ágyöngyi

Szia!
Gyöngyi,én sem oltatok influenza ellen,mert én egy munkahelyen 8 évvel ezelött kaptam oltást és olyan beteg lettem mint még soha életemben,elötte és azóta sem.
Két hetet voltam otthon minden bajom volt.
De azért nem tudom most terhesen milyen következménye lenne egy lázas betegségnek,szerintem oda lenne a terhesség,szoval para indul
Agyhártya gyulladás ellen én is oltattam őket,bárányhimlő ellen nem(a kisebb még nem is volt).
Vendég

Sziasztok!

Oltásilag mindenben egyetértek GYöngyivel.

Naon sz..ul vagyok!

bea
öreganyu

Bárány!

Na, ettől félnék én is, hogy az oltástól lennénk betegek :roll: :roll: :roll:
Terheség alatt nem oltanak, asszem, de nem feltétlenl kell elkapnod!!!!! Bombázd magad c-vitaminnal (tudod napi 1000-2000mg) és akkor mindent megtettél, amit lehet. Terhesség alatt egy fontos, hogy amikor lázas vagy azt mindenképp le kell vinni, mert a magas láz nem jó a babának. De hidd el nincs olyan nő, aki ne lett volna lázas vagy minimum beteg a terheége alatt és semmi baja nem lesz ilyenkor sem a babának. Én is voltam a Sárával lázas beteg. Ezt nem lehet megelőzni, de jól ki van találva a baba védelme, ne parázz!!! :lol:
És büszke vagyok rád, amiért nem parázol anyira, hogy beoltasd magatokat :lol: :lol: :lol: Látod, nem vagy menthetetlen para ügyben :lol: :lol:
Vigyázz magadra!!!!

Többiek, is, cak hol vagytok?????????????????????
Ennyire hétvége van, és bronz vasárnap :roll: :roll: :roll:

ágyöngyi

szoval akkor senki nem híve az influenza elleni oltásnak...
legalább ebben egy véleményen vagyunk :D na jó másban is :D
biztos nem örülnek nekünk a gyógyszergyártók :?
Vendég

c vitamint akartam külön szedni,de olvasd el a tájékoztatóját(terhesekre vonatkozó rész)
Vendég

Hali.

Bárány.én Sziszivel mikor terhes voltam a 11-12.héten voltam influenzás!!!A védőnőm kicsit parázott is,de valahogy én nyugodt voltam (és szerencsére nem volt net,hogy megcáfoljam magam :lol: )
és a lényeg,hogy nem lett semmi gond.
Én úgy tudom,hogy ezek a "gyengébb" vírusok...influenza stb a terhesség legelején veszélyesek-3-7hét körül - sajna sógornőmnek is pont az 5.héten elkapott influenza miatt ment el a babája.:(
De....nálatok már tuti nem tud bajt okozni!!!

Majd még írok később

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!
Cleo,remélem megúszom,életemben kb 4-5-ször voltam lázas és ebben a gyerekkorom is benne van.Az utóbbi 25 évben 2-szer.
Köhögni szoktam,és a torkom szokott fájni,nálam ennyi álltalában egy betegség,remélem most sem lesz ez másképp :D
Vendég

Sziasztok!

Gyógyuljatok betegek!

Már bronzvasárnap van? Munkával ünneplem...
Még mindig nem kész az adventi koszorúm, ilyen még nem volt, pedig még helye is van most a magasban.
A Playmobil tizedáron, amit írtam csak 2 fajta kastélyra vonatkozik, nálunk pedig a házak mennek, úgyhogy Wader farm házikó lett belőle, majd félretszik az állatokat, és beállnak autóval :lol:

Ebből a fül-tubusból én csinálok nagy ügyet, igazatok van, de a gyerek nem tudja mit hagy ki, mert amit nem tud, az nem fáj.
Mi egyébként egy nagyon fürdőzős család vagyunk. El akartunk menni ünnepek előtt- között egy Wellness szállodába gyerekekkel, most majd Bp-re Mikulásvárosba. Hát ez van.

Na dolgozom, mert nem végzek!

Ja, és Gyöngyi nagyon köszönjük a részletes útmutatásaidad, egyáltalán nem túlzás a közlési kényszered.
Jó, hogy vagytok, és nyíltan meg tudom Veletek dumálni a bajaimat. Mégsem a férjemnek nyávogok.

Pusszantás!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!
Hol van mikulásváros??????????????????????
Én is megyek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Bp. Kossuth tér
www.karacsony.freeblog.hu

KépKépKép
agmano

köszi
Vendég

Sziasztok

Bárány.jó neked.én mindíg "lázas-fajta" voltam-vagyok (mint a gyerekeim).ha már egy kicsit náthi vagyok-rögtön hőemelkedésem van.

Évi.úgy látom most már picit jobb a hangulatod, :) meglásd csütörtökön túllesztek a fülcsi-dolgon és utána még jobban fog alakulni minden.
Norbit vinni kell még vissza ellenőrzésre?

Tegnap mi is odavoltunk rokonlátogatáson, és vittük a gyerekeknek a Miki-csomikat (na a többség már illatszer-csomit kapott,mert nagyok :) ),voltunk Berényben is Kory!! :D -gondoltam rád!!
Úgyhogy este 10-kor indultunk haza Jászfényszaruból.már úgy volt,hogy ottalszunk sógoroméknál,de Sziszi nagyon tiltakozott ellene.Kerilányommal (6éves) a 2huncutom 10-ig bírta is a rohangálást,már a végén vörös volt mindegyik :lol: :lol: -de olyan jól elvoltak

Menek megprobálom elaltatni Sziszit.

Este meg itt lesz a coca-karaván lehet kimegyünk mi is!!

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Bárány!!

Igen a gyógyszergyártók bűvkörében élünk, sajna. Ők határozzák meg azt is, hogy mennyi vitamint szedhetünk!!! Azt az adagot, amit a vitaminkészítményekbe beletsznek hitleri adagnak nevezik. Mert csak arra elég, hogy életben maradjunk. Szentgyörgyi, aki felfedezte a C vitamint napi 3000 mg-ot szedett és ha beteg volt, akkot 8000mg-ot. Ehhez képest mi 80 mg-ot szedhetünk. De sz hosszú táma, lehetne vesézni. Apropó vese: azt is mondják, hogy a sok c vitamin vesekövet okoz, de érdekes módon egyes veseköveket nagy dózisú aszkorbinsavval oldanak?? Ezek érdekes ellentmondások.
Sőt ma már egyre több helyen hangoztatják rákkutatók, hogy a rákmegelőzésre is okkal nagyobb adag c-vitamin kellene, mint ami a megengedett hivatalosan.
Persze ez is egy tudományos vélemény, és az is, hogy csak 80 mg-ot szabad enni. (de gondolj bele mennyi ellentmondás van az antibiotikum szedés körül is). És az embernek egyedül kell eldöntenie, hogy miben hisz, mert annyi a tudományos ellenmondás.
Mi mindannyian esszük a napi 1000 mg C-vitamint és ha betegek vagyunk, akkor felemelem az adagot 5000-re. Ennyi, én hiszek benne. De ez is olyan, ami egy infó és eldönti mindenki, hogy mennyire tudja a magáévá tenni. Én a magamévá tettem :lol: :lol:
Képzeljétek találtam cukorkát epres izben echinacheásat, ezt is etetem a csajokkal, tetszik nekik gondolhatjátok :lol:
Na megyek, mert rágják a fülemet, hogy induljunk!!!

ágyöngyi

Sziasztok!

Mikulás vár(os) lefújva, tegnapelőtt voltak a szüleim, csak kormány propaganda, semmi extra.
Majd elmegyünk az állatkertbe. Tudtok öteletet adni, hova érdemes menni pesten 2 kismanóval félnapokra? A szálláshelyünk Csepelen lesz. Du alvás.
Ja és szeretnénk metrózni, villamosozni. :D

Mi 1000C-t szedünk Lenkei-t, a gyerekek nagyon szeretik. És a folyékony multit is lenyeli a finnyáspalánta.

Igen Gyöngyi, beletörődtem, még meglesz a kiborulás is, de majd gondolom a szerda esti utolsó hajmosás után, vagy a pénteki ágyneműmosás

folyt köv

KépKépKép
agmano

... után

Bea? Élsz még?
Kory? Hogy van a picúrka? Éjjel alszik már?

Pusszantás!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!
Sokat hallom az a bizonyos Lenkei-t.Jó??
Vendég

Hú, bocsi...Pesten, nagy P
agmano

agmano

Sziasztok!
Évi!
Köszi,az érdeklődést!
Mi még mindig a babalátogatók forgatagában élünk minden
hétvégén,amit már kibasz..tul unok.
Kisfiam 3hetes kora óta nincs egy szabad szombatunk sem.
Most hétvégén 3család fog jonni,most meg szombat sőt még
vasárnap is voltak.
Nagyon elég már!!!
Most hétvégén a 3 család,köv.hétvégén ismét jönnek,mert a lányom 3
éves szülinapja lesz,utánna meg vándorolhatunk mi,mert
karácsony lesz már!
Kisfiam megkapta szombaton a 2hós szurit,dr.nő szerint erre nem szokott láz reakció lenni,megnéztem Kingánál sem volt.
Erre estére persze az este (szombat)is volt látogató 38,6fok
volt a láza.2evést is kihányt.Dr.nő szerint összeszedett valami
vírust,mert ez már nem lehet az oltástól!
Szerintetek csajok??????
Ami nagyon bánt azóta nyögve menősen eszik,az eddigi 140ml
helyett 90ml.t vagy 40perc alatt 5ször visszaadva a cumisüveget.
Cuppog rajta,mint egy hal,nem is szívja,tekereg közbe.
EGÉSZ ÉJJEL NEM ALUDTAM EZ MIATT,MERT HA ÚGY LESZ,MINT LÁNYOMNÁL,AZT ÉPP ÉSSZEL NEM BÍRNÁM KI.
Andi!Csak átutazóban voltatok itt?
Bea!
Látod nem is regisztrált,de azért csak hirdetheti vagy propagálja magát,mert Andi is hozzá ment volna lehet,ha nem mondom,hogy ne hozzá menjen.
Tényleg Andi,voltatok valaki homeósnál?

Gyöngyi!
Most ettől az oltástól eltekintve,kérdezem :tulajdonképpen most mi a jó?Ha egy gyereknek mondjuk van egy kis hőemelkedése,éáz reakciója az oltásra,vagyis fellép az immunrendszer,vagy ha észre se veszi.
Sok szülő örül,hú be se lázasodott,sokan meg annak ha igen ,mert
működésbe lép az immunrendszer!
Hogy van ez Gyöngyi?Melyik jó?
Másik kérdésem hozzád:Lányaid miben kapják meg a napi C
vitaminukat?
Cebion cseppben vagy miben,és hol szerzed be?
kÖSZI ELŐRE IS!
Évi!
Csütörtökön majd a nagy bajunkban gondolunk egymásra! :cry:

Kép

Kép
kory

Sziasztok!
Kory,a fiam is úgy indult az első egy-két hétben mintha húúú de jó evő lenne,aztán jött a rémálom,folytatodott minden ami a lányomnál volt :twisted: :twisted: És egyre -egyre roszabb lettmai napig katasztrófa :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Érzésem szerint egy kicsit magamnak is köszönhetem,mert a görcsösségem átragasztottam rá.Ha már nem 150-et evett csak 80-at,a torkomban dobogott a szivem és belülről örjöngtem...
Na valahogy ezt ne csináld!!Én képtelen voltam megváltozni...
Legalábbis hosszu évekbe került,de most,hogy a fiam szint nullát eszik megint előjött belőlem ugyan az a rettegés..És ugyan úgy félek,nehogy valami szörnyű betegség bujjon meg a háttérben.

Oltás:nekem sosem lázasodtak,eggyik sem..Bár volt amikor az orvos javaslatára autómatikusan kaptak egy lázlehúzót oltás után,és lehet,hogy azért nem ment föl nekik soha
Vendég

Szia Kory!

A lázasodáshoz nem tudok hozzászólni, a C vitamint (Lenkei féle) 500 mg-os rágótablettában adom a fiúknak, olyan mint a szőlőcukor, finom édes, kb. 2 cm átmérőjű simán elrágják, szeretik.

A hányásos, nemevős dolog miatt szerintem kár aggódnod. Nálunk Martin 2 hónapos volt, mikor visszaöklendezett 2 szopit a falig elért, olyanokat hányt. Utána átaludt egy délelőttöt és mintha elvágták volna. De a mostani hányós dolgok után 1 hétig nem ettek rendesen, még az esti kakaó fele is ottmaradt, ami kisebb csoda. Norbi az okt 23-ai hétvégén hányt és azóta is hirtelen evés ivás után mondja, hogy fáj a pocija. Tehát eléggé sokáig kihat az étkezésükre (jó, közben volt egy antibiotikum is). Pár nap és megint megjön a vákum, figyeld meg!

Nem cserélnék most veled a sok vendég és a közelgő szülinap és karácsony miatt. Én már utálok bemenni a játékboltokba, jövőre neten fogom intézni, az biztos. De szeretem legalább egyszer az életben is látni, mielőtt kiadok x ezer forintot egy ajándékra.

Nálunk a darabos kajáig csak annyi bajom volt az evéssel, hogy a szájába kellett tukmálnom az első falatot/ cseppet. Aztán szopott/evett. 1 éves koráig, aztán máér ismeritek a történetet. Az öccse elől úgy kell elvenni az ételt, fél zsemlét egyben bekap - mai napig úgy kell kicibálnom a szájából.

Aztán volt afta, herpesz, láz - nem evés.
Most már jobban lehet vele beszélni és zsarolni, ha megszik vmi újat, akkor kaphat csokit. Most mandarint eszik végre, sült gesztenyét kóstolt. A répával próbálkoztam, de előre öklendezett. Hagytam.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok, na valahogy ma már kezdek jobban lenni, majd jövök még!

bea
öreganyu

Sziasztok!
Na nem azért hogy mégnagyobbat mondjak :D
De leírom,hogy mik azok a dolgok(a teljesség igénye nélkül)amiket a fiam még a szájához nem emelt.. :twisted:
minden gyümölcs a banánon kívül,pl szilva ,dinnye,szölő,cseresznye,meggy,stb-stb
Spenóton kivül minden főzelék,bab,borsó,lencse,krumpli,stb-stb
De nem eszik paradicsomot,paprikát,ezeket még sose kostolta,sajtot,és tojást sem semmilyen formában..tejet sem.
Tehát összesítve,megeszi a banánt,ez a gyümi,a spenótot,ez a főzelék és a zöldség...és a vajaskenyér párizsi málnaszörp,így lehet valaki jól táplált egészséges felnőtt???????
Szerintem nem!!!!!
Vendég

Jaj Bárány!
Most se evett!
Úgy érzem kezdődik!
Minden ugyanúgy!
Szájába adom az üveget,kettőt szív erőlködik,fecereg,mint
aki ülne fel.
Elveszem ,pihenünk,de újból ezt csinálja!
Mi történhetett,eddig normálisan és jól evett!!!!!!!!!!!!!
Most el se bírt aludni,sírogat ..
gondolom nem lakott jó,hát igen az eddigi 140ml helyett,mi az a
80-90ml,ez is hogy...
Na,hogy Kinga mit eszik meg az is elfér 2mondatban,de mindent
elárul,hogy 3évesen 11kg.(ha nem 10.8kg.
Már félek a következő etetési időtől,fel se merem hozni a cumisüveget
úgy érzem.
Nem tudom megfejteni ,mi változott 1nap alatt,más is kap védőoltást.

Kép

Kép
kory

Kory
Tudom milyen érzés,én minden etetés elött éreztem,és remegve csináltam a tápszert.Csak azzal tudlak biztatni,hogy minden elmúlik egyszer,lásd Szindi.Ennyit kell kibirni 12 év :D :D :D
Na de nem akarok viccet csinálni a dologból mert tudom,hogy rá lehet menni idegileg(nekem sikerült)
Szerinted mennyire nyomasztó érzés amikor örülnöm kell ha a 6 éves fiam megeszi a csipszet,amit mindenki tiltólistára tesz,nálunk az is eredmény...
És,hogy mi tud változni egy nap alatt???Kérdezd a fiamat?
Persze lehet,hogy nálatok csak átmeneti az állapot,és tényleg az oltás mellékhatása...Azért próbáld lazán felfogni a dolgot,a doki is azt szajkózza:nem fog éhenhalni)
Amúgy a 80-90gr,szerintem nem kevés egy 4 hetes babának...
Te mindíg egyformán éhes vagy???
Na ugye,hogy nem!!!4
Na ő sem gép!!!!
Vendég

Bárány!
Ha 4hetes lenne,de már 9hetes volt,ez a 2hós védőoltás volt :lol:
Ezeket a kérdéseket:Te mindig egyformán eszel?
Te szeretnéd ha erőltetnék stb...én is hallottam már
jó párszor,meg pár orvostól.
De olyan nehéz elfogadni,hogy 140-150ml-ket jóízűen megevett,
mostmeg 60ml-után erőlködik,forgatja a fejét,mint aki menekül.
Kingánál is így indult...
Megjártunk pár klinikát ambulánsan,csodatevőket stb..
Na,de most mit csináljak?
Ha hagyom 60ml egyen visszafejlődünk 2hónappal ezelőttre
és összeszűkül a gyomra,ha tukmálom akkor meg tudod...
Azt látom most menekül az evéstől,nem örömforrás,mint múlthéten.
Szilveszternek pedig jó a súlya,most volt a státusz vizsgálaton.
Akkor mitől hízik?Én is azt adok akkor Kingának.
Én se akarok nagyot mondani,de Kinga még életébe nem fogott meg egy kiflit,banánt stb..,hogy megegye.
Úgy adogatom beszélgetés ill.játék közben a szájába.

Kép

Kép
kory

Sziasztok!!!

Kicsit nem érek rá, és nem győzök visszaolvasni!! :lol: :lol: :lol:

Sajnálom a nem evős gyerekek (anyukáját), nem ismerem ezt a problémát. De hozzáteszem én soha nem tudtam mennyit eszik a gyerekem amig szopizott. Nem voltam hajlandó mérni és stresszelni magam a mennyiségeken. Hiszek benne, hogy az éhes gyerek eszik. Ha nem eszik, akkor nem éhes. Ezt biztos nehéz elfogadni, de nem nagyon tudunk rajta változtatni. :cry: :cry:

Kory!!
Oltásról!!! Ez az oltás valóban nem szokott lázat okozni, persze mindig van kivétel. De ezt jól tűrik a gyerekek. Ha hányt, akkor szerintem is betegség az oka, nálunk nagyon sok a hányós gyerek mindenfelé. Pár napig fájlalják a hasukat, de egy nap alatt lemegy a hányás. Viszont a bélrendszernek idő kell a regenerálódásra. Ez lehet a picidnél is. Minden gyerek étvágytalanabb lesz egy hányásos-fosásos betegség után. Hagyj neki időt, vissza fog térni az étvágya!!
Megkérdezhetem miért üvegből eszik??? Ez annyira megnehezíti a dolgod!
Lázról!! El kell különíteni az oltás okozta és a betegség okozta lázat. Az oltás utáni láz nem szükséges láz, bár az immunrendszer válasza. És nem csak azért adunk ilyenkor lázcsillapítót, mert esetleg láza lehet, hanem mert a gyógyszernek fájdalomcsillapító hatása is van (ez jól jöhet a DPT oltásnál).
Ha betegen valaki, akkor az immunrendszer sajátossága és az aktuális állapota szabja meg, hogy lázasodik-e. Vannak lázasodó és nem lázasodó típusok. És az is befolyásolja, hogy épp milyen állapotban van az immunrendszerünk, ha eleve védekezik mondjuk egy vírus ellen (amit lehet észre sem veszünk), akkor egy más bacira intenzívebben reagálunk.
De az én tapasztalatom az, hogy ha lázas vagyok sokkal hamarabb túl vagyok a betegségen, mint ha nem. De persze ezt befolyásolni nem lehet. Viszon ha betegek a lányok, akkor hagyom a lázat dolgozni, és csak akkor csillapítom, ha közeledik a 39 felé, mert a Marietta felette már hány, vagy éjszakára, mert ha jól alszanak (véletlenül), akkor nem veszem észre ha szökik felfelé. Nappal viszont tudom ellenörizni és időben cselekedni.
Szóval nem tudjuk brfolyásolni, hogy lázasodjunk-e vagy sem. De nem kell a láztól félni, mert az normális immunválasz egy betegségre. De ha három napon túl is lázas egy gyerek/felnőtt, akkor az gyanus baktériumra. És figyeljétek meg, hogy a baktérium okozta betegségek ált nem nagy lázzal járnak, csak hőemelkedéssel, vagy éppen lázzal. A vírusos betegségek magas lázzal járnak, sokan megijednek tőle és persze bedják az antibiotikumot, amit az "okos" orvos felír.

Igaza van Báránynak, szerintem sem lehet előírni senkinek( egy csecsemőnek sem), hogy mennyit egyen.

Jó nagy a család, hallod, nem tudom írigyeljem -e vagy sem
:lol: :lol: :lol: . Ennyi látógatót!!!!!

Bárány!!

Lesz egészséges felnőtt a fiadból, láttunk már ilyet :lol: :lol: , csak a menyed fog szidni :lol: :lol: :lol:

Ja, és a C vitamin. Én a legolcsóbb megoldást választottam :lol: :lol: :lol: . Gyógyszertárban lehet kapni kimérve aszkorbinsavat (fehér por) . Bár van barátnőm, aki azt mondta húzták az orrukat a gyógyszertárban, nekem autómatikusan adják ha megyek :lol: :lol:
Szóval veszek 50 vagy 100 grammot igy kimérve (50 gr olyan 600 ft) Ez nagyon koncentrált , végülis ez a cvitamin alapformában. Egy napi adagunk az kb egy lapos mokkáskanálnyi. Ezt osztom el napközben a teába vagy a szörpibe. Mivel nem túladagolható (Lenkei és sokan mások szerint, ellentétben a hagyományos orvoslást tanulókkal szemben :lol: ), nem baj, ha nem számolom pontosan az adagot. 2 dl szörpibe egy késhegynyit rakok kb. És emelett isszák a folyékony Lenkei vitamint a csajok. Sajna arra mostanság nincs keret, hogy mi is együk :cry: :cry: :cry: . De amikor ettem érdekes módon nem használtam testápolót, kézkrémet, lábkrémet. Mert alapjáraton annyira ki tud száradni a bőröm, hogy kirepedezik az ujjam és a sarkam és iszonyatosan néz, ki, és nem mellékesen fáj :cry: :cry: :cry:

Húúúúúú megint sok lettem, bocsi :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

ágyöngyi

Sziasztok!
Kory,szeretnék neked egy példát írni,nem magamról szól hanem egy szomszédomról akihez rendszeresen átjárunk mert a gyerekeink együtt szoktak játszeni.Magamról nem írhatok mert én olyan vagyok pont mint te!!!!!
Szóval ő egy 3 gyerekes anyuka akinek a legkisebb 8 hónapos a közéső4 éves a nagy 12.
Az ő legkisebb fia nagyon jó étvágyú(szerinte)
Többször előfordult,hogy nyáron egész napokat náluk töltöttünk.
Akkor a kicsi 2-3 hónapos lehetett
Gyakran előfordult,hogy reggel 6-kor evett,és legközelebb csak este 5-6 kor,addig semmit....
Ez igen gyakran előfordult nála,én is sokszor kínáltam,és csak tekergett a kezemben,köpte ki ezerrel a a cumit
Az anja eközben még mindíg úgy fogalmazott,hogy:jó evő a gyerek csak most éppen nem éhes
Hát mit ne mondjak kurva gyakran volt az az "éppen"
Én már éhenhalni láttam volna,ő csak annyit mondott :nem éhes
Kinek van igaza???
Vendég

Bárány!!

Jó a történet!!!! Lehet belőle okulni!!! Ennyire máshogy látnija két ember ugyanazt!!! És a szomszédasszony nem is izgul annyit!!!
De a bőréből nem bújhat ki senki :roll: , De megnyugtatásnak szerintem jó volt :lol: :lol:

ágyöngyi

Gyöngyi köszi
Igen valószinüleg az én hajam ősz lesz 40 éves koromra,50 évesen megáll a szivem(ha nem elöbb), a szomszédasszonyom meg jót röhög :D
Vendég

Kory, ne aggódj, ez biztos csak a rókázás utóhatása. Esetleg puhább cumival, pohárral nem próbálkoztál? Lehet, hogy fogzik. Norbinak ilyenkor jött az első. Ne stresszelj, mert megérzi a gyerek!!!!!!!!! Könnyű mondani. :?
Arról is biztos hallottál, hogy vannak könnyű csontú emberek. Egy kislánynál pedig nem baj, ha nem díjbirkózó, irasd be balettozni, és mindenki irígyelni fogja, hogy micsoda szerencsés alkat. Nem is okoskodom tovább, tudom milyen idegesítő tud lenni.

Hú, Bárány, leírtad a fiam étredjét? Csak nálunk spenót nincs, néha a rakott zöldbab lecsúszik. Ez a főzelék. Zöldség csak az uborka, igaz?
Beletörődni jobb, és kifogni a jó alakalmat az újdonságok kipróbálására. A korabeli gyerekek átlag 20 kilósak, ő talán van 17. Én ennyivel mentem 7 évesen iskolába, pedig mindent megettem, csak valszeg nem nagy étvággyal.
Azért egy kis lazaságot tanulhatnál a szomszédassznyodtól!!!

Gyöngyi, feloldódik folyadékban az aszkorbinsav?

Már rakosgatom a kórházi papírokat... Nem gondoltam volna, hogy várni fogom, a gyerek egyre süketebb.

Éva

KépKépKép
agmano

Éva!!

Igen, nagyon könnyen oldódik, csak savanyúúúúúúúúúúúú :lol: :lol:
A füles betegségeknél sajna ezért fontos a műtét, mert a gyerek hallása a tét!! Ha egy gyerekgégész azt mondja, hogy muszáj, akkor sajna nincs mit tenni. De utána hidd el sokkal job lesz!!!!!!

Bárány!!

Igaza van Évának, tanulhatnál kicsit a szomszédaszonytól!! :lol: :lol: De asszem vannak még itt, akik tanulhatnának, igaz csajok :lol: :lol:
Kell bizonyos fokú lazaság, mert valóban belehülyül az ember :cry: :cry:

ágyöngyi

Sziasztok!
Gyöngyi,minden vágyam egy kis "lazaság",de szerintem ahhoz elöbb ki kéne köttetni az internetet,mert igy egy két klikk,és minden szörnyüség azonnal látható. :?
Vendég

Bárány!
Igen jó példa a lazaságra a szomi asszonyod,de én erre is pesszimistán sajna tudok mit mondani.
Én rengeteg anyuka társaságát kerestem akinek szintén nem evős gyereke volt.Senkié nem evett semmit"Ó az enyém annyit sem eszik stb."
Csak az érdekessége a dolognak az volt ,hogy mégis jó súlyban volt a gyerek,mégse látszott rajta!
Én gyerekem nem eszik,de nem is 16kg,hanem a 3évére 11kg!
Lehet a szomszédodnál is így van ,nem eszik de jó sülyban van,ebből következik,hogy nem érdekli az anyukát.Engem se érdekelne,ha nem enne,de amúgy a súlya ott lenne ahol kell!
Ma jól kikészültem,világvége hangulatom volt.
Nem elég,hogy a kicsi rejtélyes módon nem eszik(mert nem beteg stb,csak kapott egy védőoltást,amit minden 2hós)
30ml-amit huzakodás,fej forgatás nélkül eszik,hanem Kinga is hajnal 3-tól kezdve hányt folyamatosan!
Na,ő még egy falatot sem evett!
Örülök,ha iszik.Most jön a 11kg-ból a nagy fogyás!
Na megyek,idegeskedek tovább!

Kép

Kép
kory

Sziasztok!!

Akkor beállunk a betegek sorába:Mariettának középfül-gyulladása van :cry: :cry: :cry:

Kory!! Megértem az aggódásod, de nem tudsz mit csinálni, sőt nem a Te hibád, nem Te csinálsz valamit rosszul!!!!!!!! Kaptál egy ilyen gyerkőt az égiektől/sorstól/stb és vele kell kibékülnöd.
Vannak jó evő gyerekek, akik mégis soványak. Vannak roszevő gyerekek, akik mégis jól néznek ki, és vannak rosszevő gyerekek, akik vékonykák. Ez van , ezt kaptad, ezzel kell együtt élned. De egészséges!!!!!!!! Nem beteges fajta!!! Nézd meg a környezetedben a vékonyka gyerekeket (nálunk is van a szomszédban ilyen lányzó) , ők sokkal szívósabbak, élénkebbek, mint a ducik.

A kicsire nem tudok mit mondani, csak azt hogy kitartást. Innen a távolból úgy érzem minden csak okoskodás volna a részemről.
Éjjeleitek milyenek???

Bárány!!

Bár kaphatnál valakitől (tőlem??) egy kis lazaságot :lol: :lol: , Szívesen adnék, hogy ne aggódj annyit ( de adnék másnak is szívesen). De ahhoz gyanítom újra kellene születned. De az utat tudod, indulj el rajta :lol: :lol: :lol:
Az a "baj" hoyg kezdem megérteni a Te esetedben az aggódásodat.

Megyünk fürdeni!!! És gyógyulni!!!!

ágyöngyi

Sziasztok!
Kory megértelek teljesen,csak akartam egy kis optimizmust küldeni neked(pont én.. :? )
A kis Olivér sincs jó súlyban??
Kinga lehet,hogy kilóra kevés,de tényleg jól néz ki...
A képen Olivér meg kimondottam husika,persze a kép nem mindíg a valóságot mutatja.

Szindi jelenleg 10 kilóval kevesebb a leg kisebb súlyú osztálytársánál,csak ebben a korban már senkit nem érdekel...
Neked is eljön ez a kor...
Vendég

Gyöngyi:küldj egy kis életkedvet,és optimizmust nekünk :lol:
Vendég

sziasztok

Huu...gyerekek...termeltetek

Mariettának gyógypusza a fülcsire.kapott antibiot vagy csak melegítés?

Mi jól vagyunk,azt leszámítva,hogy tegnap Sziszinek hőemelkedése volt-így ma nem vittem oviba (de egész nap csavarogtunk kettesben :lol: :lol: ),holnap már megy ő is+én is +persze Zso mert karácsonyozás lesz-így legalább szemmel tartom,hogy tényleg jól van-e.

Kajáláshoz csak annyit tudok szólni,hogy tényleg nem szabad túlaggódni-én aggódós vagyok,de egy idő után beleunok és tojok az egészre. :wink: :oops: (vagyis az aggodalomra)
Persze nálunk jó evő mind a 2,de mondjuk nem is erőltetem a dolgokat-ha pl itthon ebédelnek és nem kívánják a kajcsit-akkor eszik amit szeretne (pl van amikor Sziszi kolbit+kenyeret ebédel :lol: )

De tényleg ahány gyerek annyi alkat-pl én nem hazudok,de Zsolti eszik annyit mint én-mégis vékony!!! én meg..... :? brrrrrrr... :oops:
úgyhogy Zsolti most 20,Sziszi 15kg.

Zsoltival pedig én is voltam úgy picinek ahogy Te Kory-forgatta a fejét,nem evett---kész ideg voltam-már a végén kiskanállal adtam neki a tejcsit,hogy meglegyen az adagja,cumit váltottunk stb...aztán már egy jó ideje jól eszik...
Sziszi meg mindíg csak 80g-okat szopizott-igaz rengetegszer-szal.tényleg igény szerinti szopi volt
Szuri után persze ők is mindíg meg voltak "zavarva"-vagy nyűgik voltak,vagy nem ettek a szuri utáni 2hétben ez szerintem egy határon belül normi.

na befogtam,mindenkinek aki beteg jobbulást!!!

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!!!

Direkt megnéztem most az iwiw-en az összes gyereket!!!!!!!!
Néztem anyai szemmel, és szakmai szemmel is!! Gyönyörűek, jó rájuk nézni!!!! :lol: :lol: :lol: Lehet hogy szarul esznek, de egészségesnek tünnek, és egyikükre sem mondanám, hogy húú de sovány!!!
Higgyétek el és a kövérkés gyerekeket jobban szánom (biztos nem vagyok egyedül), nekik több bajuk van/lesz az életben. Egészségileg és lelkileg is.
Ismétlem::: Gyönyörűek a gyerekeitek, pont úgy tökéletesek, ahogy vannak

Jó éjszakát!!

ágyöngyi

Sziasztok, sok ölelés a betegeknek, mi már kilábalóban vagyunk.

Nem tudok a nem evéshez mit mondani, nekem a kicsi nem evett nyáron kanállal semmit, csak szopott (8-10 hónaposan), ugyanekkora korában a nagy 250 ml-s bébiételeket simán, most a kicsi fal, a nagy meg szerintem napenergiából él. Néhai anyósom világéletében kb. 40 kg volt, 80 évesen még átment rajta a busz és életben maradt és egészséges volt haláláig. Igaza van GYöngyinek, ilyen tjpus és kész. Engem mondjuk a nemevésnél jobban idegesít a válogatás, meg az oviban megtanult hülyeség:"Fú, ezt nem szeretem", holott 3 hónapja még imádta.
Ma volt oviban kari-ünnepség, tök aranyosak voltak.

Igen, a kövér gyerekek sokkal rosszabbak!!!!

bea
öreganyu

egyetértek.

én is a kövér gyerekeket jobban sajnálom--de hát ugye ők sem tehetnek róla :(

Kép

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!
Gyöngyi köszi,küldted,én meg vettem :D :D :D
A fiam egész éjjel köhögött,én meg nem aludtam,magunkra nyitottam az ablakot,akkor meg a fogam csattogott. :evil:
Aztán beszélgettünk egy órát,hogy minden gyerek köhög az oviban és ő nem is csodálkozik,hogy már ő is...
Mondjuk a minden a 9 gyerek mert a többi már betegácsiban van
Nálatok is ilyesmi a helyzet?
Szerintem ma bánatára ős is itthon marad,pedig mézeskalácsot sütnek...

Én kövér zabagép gyereket akarok!!!!!!!!!!!!
Vendég

...sszus, mi van itt?

Gyógyulást mindenkinek!!!!!

Igazad van Gyöngyi, a kövér gyerekeket kell inkább sajnálni. Valóban nem ők tehetnek róla, de részben a szülők igen. Most az elhízottakról beszélek, nem az olyan pocakosokról, mint Norbi (az apja is vaskos).

Kory az én 5 évesem 16-17 kiló, a 3 éves olyan 13-14, de esküszöm megmérem este.

Ha Kinga is hányt, akkor biztos Olivér is még a hányása miatt nem eszik. Nálunk is 1 hét volt a rendes evésig - 1 kiló. Vigyázz, mert Te lehetsz a következő! Gyomorgörcs amikor csak megmozdulsz, egynapos fekvéssel. Engem ősszel 2-szer is elkapott (de az egyik rókázással együtt), előtte sosem.

Ma voltunk betegfelvételen és piros Martin torka, összeérnek a mandulái, lehet, hogy ugrik a műtét? Közösségben nem volt, a levegőzés csak nem ártott meg. A gyerek állítja nem fáj a torka és nem is taknyos.

Most én is kicsit izgulok, hogy reggelre ne durvuljon be a dolog. Ja és a kórház nem tud engem felvenni (ágyszámcsökkentés) és táppénzen tartani, most megyek a körzetimhez. Olyan mint egy náci kiképzőtiszt. Nem nagyon csípem...

Pusszantás, remélem holnap műtét...

Éva

KépKépKép
agmano

Köszi mindenkinek a megnyugtatást!
Gyöngyi!
Nem veszem okoskodásnak,amit a kicsi etetésével kapcsolatban is akartál írni,úgyhogy légyszi adj,vagyis kérek is tanácsot!
Minden témánál nagyon várom,hogy mit írsz,mert tényleg nagyon jó
megvilágításban,és sok tudással,tapasztalattal ellátva látod a dolgokat!
Te mit csinálnál a kicsivel?
Cumisüvegből eszik(már erről írtam miért)ellaposodó mellbimbó végett,
csecsemősökkel,dr.nővel se tudtunk vele mérhető menny.-et szoptatni,mient pihent elvesztette a fogást.
Most hajnal 3kor eszik
d.e.fél10kor
d.ufél2kor
d.u 5kor
este 9kor
Tehát nem eszik sűrűn,van ideje megéhezni.
Eddig 130-140ml evett,most 40-50ml után huzakodik,erőlködik,forgatja a fejét.
Betegség kopp-kopp nem látszik rajta csak oltást kapott,attól láza lett,meg 2szer bukott-ez szombati nap volt.
Ennyi a kór történetünk!
Neked mi a meglátásod?
Hagyjam egyen 50ml-t,mikor már 150ml is képes volt enni?
Kinga továbbra is beteg még,láza van,a hányáshoz+-ba jött a hasmenés!
Éva!
-1kg az nekünk akkor 10kg lesz!
Martin azért 3évesen csak volt 13kg,mi 5évesen ha leszünk annyik!
Már annak is örültem,hogy 3évesen 11kg,csak most ebből fogy ebbe a fránya vírusban!
Este mérd meg kiváncsi vagyok!
Andi!
Írtad Sziszi se mindig eszi amit készítesz,én nem is bánnám ha nem enné azt helyette enne mást,mint Sziszi pl.kolbászos kenyeret,de Kinga semmit,követgetem a Kinder pingvinnel,adogatom a szájába.
Nincs kedvence,mindent figyelem eltereléssel eszik,mintha mindent utálna.
Tudom csajok agyatokra megyek ezzel az evés témakörrel,de ebből a depimtől egyszerűen nem tudok túllépNI.
eGYSZERŰEN NEM LEHET NEM ÉSZRE VENNI,hogy ma még alig evett,vagy főzöl valamit azt eszik 2kanállal,de más sem kell.
Nap,mint nap ez a kínlódás egy 3évessel,azt semmire se haladunk.
Na,most meg kezdi a kicsi is.
Bárány!tudom te ezeket a dolgokat mind tudod hiszen voltál benne!
Ha meg beteg ,mint most neki nincsen aranytartalék,amiből ha lead se látszik,a minimum alattinál is alattibb súlyból mit adjon le?
Na,jó,most legalább kiírtam magamból!
Többi betegeskedő,hogy van már?
Marietta?
Éva!
Nektek minden jót holnapra,kívánom Martin nagyon jól viselje a beavatkozást,éssokkal jobb legyen neki utánna!
Majd várom,hogy írjál,hogy hogy zajlott!
Kory

Kép

Kép
kory

Sziasztok˘
Kory:tényleg csak ismételgetni tudom magamat,én kettővel már végigcsináltam ezt az evés őrületet.
A naggyal iszonyat volt a kicsi fél fokkal jobb.
Azért 2 hónapos korától a fiam is leblokkolt az evéssel neki is már csak ilyen 40 grammok mentek és akkor jött az év ötlete,hogy abba a kis tápba joghurtot öntöttem,na úgy sürübb is lett és finomabb is,meggyes epres
Hónapokig joghurton élt, a védőnő meg szörnyülködött.
A lányomat meg haggyuk :twisted:
Az első évben orvostól orvosig,ugye folyadék semmi,folyton a kiszáradás szélén állt.
A zárt szájába feszítgetni a kanalat,késöbb minden evésre vettem valami mütyűr játékot,azt nézegette mint valami hülye,és amikor eltátotta a száját gyorsan be a kaja,amit persze nem gyözött kiköpni...
A fiam meg 3-4 évesen még úgy evett,hogy állt egy széken a csapnál és nyakig összepancsolta magát,én meg a nagy játék hevében becsempésztem a kaját.
Most sem eszik asztalnál csak tv számitógép elött,és gyakran adogatom neki :oops:
Vendég

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?