Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy vegyes, pattanásos bőrre milyen készítmény vált be nektek?

Sajnos elég ápolatlannak tűnik a bőröm, pedig igyekszem mindent megtenni.

Előre is köszi
egy másik Rita
Rita
 


Próbáld ki a Synergie normál-vegyes bőrre való krémjét, nekem bevált. Persze előtt ajánlott az arclemosó és a tonik használata. A másik ami nagyon jó,az az Avon Clearskin családja.

Valcsi
Névtelen
 


Köszi Valcsi!

Pont most kaptam meg az új AVON katalógust. Gondolkodtam is, hogy esetleg kipróbálom. De lehet, hogy előbb a Synergie-t.

Rita
Rita
 

 
 

Szia Rita!

Ha nem idegenkedsz tole nem próbáltál még fogamzásgátlót szedni?
Van több cégnek is, de konkrétan az Organon és a Scherringet tudom, hogy gyárt olyan fogamzásgátlót ami kifejezetten jótékony hatású a borproblémákra.

bigacsiga Kata

organon
[url=http://www.organon.hu/organonhun/contraceptiv_pd.htm" TARGET="_top]http://www.organon.hu/organonhun/contraceptiv_pd.htm[/url]

schering
[url=http://www.scheringclub.hu" TARGET="_top]http://www.scheringclub.hu[/url]
bigacsiga
 


Sziasztok,
Rita, nekem is olyan volt a bõröm, nagyon is. Én nagyon nem szeretek hormonális dolgokhoz nyúlni,ezért nem is szedtem/szedek sem fogamzásgátlót sem hormongyógyszert (egyébkéntr is hormonzavarom van). Ráadásul még szõrös is vagyok... Kép
Nem tudom, szülés elõtt v. után vagy-e, nekem az elsõ terehsségem alatt gyönyörû lett a bõröm, utána ugyan visszaromlott de épp csak egy kicsit, most már egész szép.
A tapaszutalatom az (többekkel beszéltem) hogy az ilyen bõrt sajna hormonális probléma okozza.
Ajánlottak nekem is a bõrömre fogamzásgátlót, de ahogy írtam nem akartam szedni (nem volt peteérésem egyáltalán, nem akartam ezzel még jobban bekavarni). Aztán amikor terehs lettem a doki csodélkozott, hogyan sikerüklt...
Amit bigacsiga KAta írt, abszolút helytálló, más gyógyszer nemigen van rá, krémekkel pedig sajna nemigen tudsz nagy hatást elérni. Az ilyen bõrproblémákat belülrõl kell kezelni nem kívülrõl. Sajnos...
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Köszi Kata, Zsóka!

Már két baba után vagyok. A terhességek alatt az én bőröm is megszépült. De sajnos most egyre csúnyább. Hiába ápolom, olyan mintha igénytelen lennék.
A hajamat is 2-3 naponta kell mosnom. Már én is gondolkodtam ezen a belső gondon. Amúgy van hormonzavar nálam is. Pajzsmirigy rendellenesség.

Most a Cilest-et ajánlották nekem. Ismeritek?

Rita
Rita
 


Sziasztok!
Nekem a terhesség alatt barna foltok lettek az arcomon, mintha foltokban jobban lebarnult volna a bõröm. Hormonális dolog gondolom, de hallottam , hogy van valami krém az ilyen foltokra. Tud róla valaki? Egyszer a Fábry showban láttam egy idõs asszonyt, talán Ilcsi néinek hívják, saját kozmetikumai vannak, amit õ kever ki, de sajnos nem tudom, hol lehet ezeket beszerezni.Ezenkívül a göndör hajam a 9 hónap alatt majdnem teljesen egyenes lett.Ha valaki tud segíteni a krém beszerzését illetõen, boldog volnék.
Melinda
melcsi (melcsi)
 


Melinda!

A barna foltokat májfoltnak hívják.
Én úgy tudom, hogy nem lehet eltöntetni oket.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Ilcsi néni
[url=http://www.beautifyingherbs.hu/" TARGET="_top]http://www.beautifyingherbs.hu/[/url]


májfolt

[url=http://www.pro-patiente.hu/pp/books/msd/html/p18/206/melasma.html" TARGET="_top]http://www.pro-patiente.hu/pp/books/msd/html/p18/206/melasma.html[/url]

[url=http://www.mek.iif.hu/porta/szint/egyeb/lexikon/pallas/html/067/pc006745.html" TARGET="_top]http://www.mek.iif.hu/porta/szint/egyeb/lexikon/pallas/html/067/pc006745.html[/url]

Májfolt
(chlosasma), sárgás-barnás folt, mely az által keletkezik, hogy a bor felületes rétegeiben a rendesnél nagyobb mennyiségben gyülnek össze festenyszemcsék. Össze nem tévesztendo a köznyelven szintén M.-nak elnevezett borbetegséggel, melynek foltjait tulajdonképen a kivülrol a bor felületén lerakódott gombák okozzák (p. pityriasis versicolor). A M. külso inger folytán keletkezhetik, p. noknél a fuzo állandó nyomása következtében, vagy helyi izgató szerek, p. mustárpapir alkalmazása után, s ezeknek neve chloasma traumaticum. Sokkal gyakrabban észlelünk elottünk eddig ismeretlen belso okok folytán mutatkozó M.-okat. Ezekhez tartoznak a terhes nok arcában nagy számban fellépo M.-ok (chloasma uterinum) és a senyves egyének M.-jai (choasma cachecticorum). Eltávolíthatók ugyanoly módon, mint a szeplok. L. Szeplo.
bigacsiga
 


Szia Bigacsiga!
Köszi a segítséget, az Ilcsi néni honlapját még le kell fordíttatnom a férjemmel, mert angol nyelven jelent meg. Van mód rá, hogy magyarul tudjam olvasni? Amúgy minden elismerésem az internet ismeretedért, szoktalak olvasni, nagyon profi vagy!
Melinda
melcsi (melcsi)
 


Rita,
még egy: én kb. két éve az Anaconda Clearoderm -jét (remélem jól írom) használom: lemosó gél, tonik, arckrém. Egész jó, úgy veszem észre, nem olyan zsíros a bõröm... Pattanásaim sincsenek azóta ("csak" mitesszerek... Kép )

Pont a múltkor, hogy itt eldicsekdetem, hogy egész sép lett a bõröm, bementem a gyógyszertárba (na ez külön szotri, m9ndjárt leírom) és a gyógyszerész megkérdezte, nem hasznélok-e vmit a pattanásaimra mert akkor A vitamin olajat nem adhat... Kép És én azt hittem, hogy szép (na jó, szebb) lett a bõröm... (Bár az is igaz, hpogy egy gyógyszerésznek más a nézése is...)

Leírom azt is, hogy miért mentem oda, hátha vkinek bejön a dolog: mindenfajta ajakápolóra allergiáés vagyok, még a gyógyszertári készítményekre is, sõt úgy néz ki, a fogkrémekre is.. Aza ajkaim kiszradnak, de úgy, hogy berepedeznek meg "tüskések". Adiott egy bõrgyógyéász egyszer vmi méregdrága kenõcsöt, amit jó sokáig használtam, elfogyott, utána éveikig hiába kerestem, nem tudtam a nevét... Kínlódtam a számmal rendesen.

Aztán a fiamnak vmire a dokinénije felírt egyszer vazelint-. És ez volt az, amit a számra kaptam anno. Most meg vettem tubusos vazelint, két nap alatt meggyógyult a szám tõle. Minõ boldogság Kép.
bocsi ha túl hosszú voltam...
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Sziasztok!

AZt hallottam, hogy a Diane35 fogamzásgátló tabletta jó hatással van az arcbőrre.
Használja valaki?

Köszi
Rita
Rita
 


Szia Rita!

Ez igy igaz de sajna nagyon rossz és sok a mellékhatása.ezért ár nem használom mert még a nögyogyim se igazán örült a gyogyszernek.De proba szerencse de csak a böröd mitt szerintem ne inkáb más valamit keres.Fogamzásgátlásra is mást ajánlott az orvos.

Szia Muci
Névtelen
 


Én használtam Diane-t. Valóban jó a bőrre, meg a szőrösödést is lassítja-gyengíti (nekem ezért kellett), de ez egy elég speciális készítmény. Mindenféleképpen beszélj előbb az orvosoddal róla.

Valcsi
valcsi (valcsi)
 


Köszi Muci és Valcsi!

A szőrösödéssel nem volt gondom, de például lábgyantáztatni is ritkábban kellene?
Mire érted Valcsi, hogy elég speciális készítmény? Valaki azt mondta nekem, hogy nem is igazán fogamzásgátló.
Most már nem szeditek? Ha mást, akkor melyik tablettát?

Rita
Rita
 


Sziasztok,
nekem is a Diane 35-öt adta anno a nõgyógyász, rednbehozni a attanásos képemet meg a szõrösödésemet. Rita, ez nem fogamzásgátló, hanem hormongyógyszer, és mintegy mellékhatása az, hogy egyben fogamzásgátló is.
Én csak egy hónapig szedtem, mert ahogy írtam is, hormonzavarom van (mitesszeres arcbõr, nagyon szõrös láb - comb is Kép, peteérésem sem volt), és úgy voltam vele, hogy így sincs rendben a hormonháztartásom, minek mlég jobban bekavarni.
Aztán amikor terhes lettem, nagyon csodálkozott az orvos, hogy hogyan... (Én sem tudom, hogy mi történhetett.)
Szóval én lassan belenyugodok, hogy így kell leélni az életemet, állandó szõrtelenítés közepette Kép.
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Szia Zsóka!

Ugy tudom hogy a Diane 35-öt fogamzásgátlo is és peteérérs elösegitésére nem ezt hanem a Clostyt adják.

Mivel mind a kettöt szedtem onnan a tapasztalat!!!

Üdv Valcsi
Névtelen
 


Sziasztok,

mikor pár éve egy dunai kenutúra után, ahol 1x vizbe dobtak és egy rakás undoritó gennyes izé nött rajtam mindenhol, Diane 35-öt kaptam.

Azt mondták rá, hogy "mellesleg" fogamzásgátló is, vagyis az is az egyik mellékhatása, de elsösorban nem azért kaptam. Viszont 1,5 évvel a szedés abbahagyása után lettem csak terhes, ami eléggé megijesztett, mert nagyon vártuk már a babit. Én nem hiszem, hogy szedném még egyszer az életben.
Pocok
 


Szia Valcsi,
félreértettél - én a Diane35-öt nem peteérés elõsegítésée, hanem a szõrösödésemre+mitesszereimre kaptam. Csak aztán meggondoltam magam - a fene akarja, hogy (plána ha van hormonzavara eyébként is) pláne belekavarjanak a hormonháztartásomba. Különben is ki tudja hogy milyen mellékhatásai vannak? Húsz év múlva kinõ a harmadik fülem... De komolyra fodítva a szót, ki tudja, hosszú távon milyen hatása van? Olyan dolgokat hallottam már ilyen téren...
Clostylbegitet én is szedtem, még a Diane35 elõtt kb. 2 évvel, de csak addig hasznáélt (volt peteérésem) míg szedtem. Szóval ismerem mind a kettõt.
Nekem a Diane35 után 8 hónappal lett meg a (z elsõ) babám, Pocok,de abszolút megértelek hogy nem akarod többet szedni!
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Szia ZSoka!

Bocsánat tényleg félre értettem !

Valcsi
Névtelen
 


Valcsi,
semmi gond Kép
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Zsóka,

3 fül - 3 fülbevaló. Tiszta haszon.

Tényleg, szülés után hogy müködik a fogamzásgátlás? Családom idösebb hölgytagjai szerint sehogy, mert akkor már nem lehet tablettát szedni. De én már nem nagyon hiszek nekik, mert rájöttem, a 20 évvel ezelötti tapasztalataikkal nem sokra megyek.
Pocok
 


Volna egy ötletem:
a mai modern spirálok (a NEM hormontartalmúak) RÉZTARTALMÚAK, ez fejti ki ALAPVETöEN a fogamzásgátló hatást! Aki azt állítja, hogy a már megtermékenyített petesejt beágyazódása révén hat, az TÉVED!(vagyis nem okoz abortuszt) Ugyanis a réz az ajánlott 5-6 év során egyenletesen leoldódik, és a méhüregben képzödött rézoldat halálos méreg a spermiumok számára, EZÉRT NEM IS TALÁLKOZHATNAK A PETESEJTTEL! Sajnos még a 20-25 évvel ezelötti eszközökröl terjedtek el rossz hírek, amik máig tartják magukat.
Egyébként a legtöbb jót a MONA LISA spirálról hallottam, a feleségemnek is ez van 2 éve, így nyugodt a kapcsolatunk!Fémallergiásoknál sincs probléma, mert ebben a spirálban ORVOSI TISZTASÁGÚ RÉZ van, nem tartalmaz szennyezödéseket, amik az allergiát okoznák, és SZÜLÉS UTÁN ÉS A SZOPTATÁS ALATT IS kiváló, mert CSAK HELYILEG, A MÉHEN BELÜL HAT, nem jut be semmi az anyatejbe! A nőgyógyászok is szeretik, én a feleségemnek közvetlenül a forgalmazó cégtől rendeltem meg,és a nögyógyásza feltette, még csak meg sem érezte.
Gabor
 


De Mona Lisa a legtöbb nögyógyásznál és a patikákban is kapható, és nem is drága, olyan 4400-4500 Ft körül van
Gabor
 


organon, Multiload® cu 375 DETECT spirál
[url=http://www.organon.hu/organonhun/" TARGET="_top]http://www.organon.hu/organonhun/[/url]

schering, mirena spirál
itt van a diane 35 is
[url=http://www.schering.hu/" TARGET="_top]http://www.schering.hu/[/url]
bigacsiga
 


te jó ég, nem vagyok oda a drótokért, rezet eddig csak UTP kábel formájában használtam... na majd lesz valahogy
Pocok
 


Ha averzióid vannak a spirál miatt, én megértem, de nekem megmuttatta a nögyógy.dokim,ez egy kis müanyag rudacskára spirál alakban szorosan felcsévélt hajszálvékony rézhuzal. Egyébként nekem is Mona Lisát tett fel, azt mondta, sok jó van, de most ez a legújabb fejlesztés, és nem is drága, bár ez patikafüggő. Én 4550-ért vettem. Kérdeztem, hogy hogy állapitja majd meg, hogy a helyén van-e, és azt mondta, a jelzőszál látszik, abból, meg hogy ezt a fajtát nem kell röntgenezni. Gondoltam, még szép! De "jót is tenne" egy kis sugár a petefészkeimnek! Még mit nem. Megnyugtatott, hogy nem fog röntgenezni, meg különben se kell csak 1/2-1 évente ellenőrizni, ha nincs gond.
Judit
 


Judit!
A spirál a méhnyakra van tekerve? Vagy hogy rögzül?

Köszi
Bea
Bea
 


Sziasztok! A XVI. kerületben keresek kozmetikust, aki szépen sminkel. köszi,b
b
 


Szia Melcsi!

Ilcsi nénit Molnár Dánielnének hívják, sok kozmetikában csak az ő termékeivel dolgoznak, amit ő állít elő saját "laboratóriumában". Csak természetes anyagok vannak benne. Csak kozmetikában szerezhetőek be a krémek, de dekára meg lehet venni. Nem a csomagolása a lényeg, hanem ami benne van! Egy kozmetikus barátnőm "modellje" volta a vizsgáin amikor tanult, azért tudom ezeket. Én is ezt használom, bár vannak más kozmetikusok, akiknek megoszlik a véleménye az Ilcsiről.
Azt mondják, hogy ma már vannak korszerű "mesterséges" technikák, amiket itt nem haszálnak fel, de "szükséges". Ezek a krémek tényleg csak természetes gyógynövényekből vannak, és érdekel is ez a kérdés, megkérdezem barátnőmet, hogy mi erről a véleménye. Amiket reklámoznak, tele vannak nyomva mesterséges anyagokkal, a glycerin, ami majdnem az összes krém adalékanyaga amig használod kisimítja a bőröd, de amint nem, jobban "ráncosodik", mert hozzászokik a bőr ehhez a "zsírozáshoz". Nem valami szakmai nyelven írtam, de remélem érthető volt. Szóval a lényeg, van egy Ilcsi számom, amit megkeresek, ott megmondják, hogy hol van a lakóhelyedhez legközelebbi kozmetika és ott tudsz krémet venni, elmondjá hogy hogyan kell használni. Hűtőben kell egyébként tárolni őket, 6 hó a szavatosság, mert nincs benne semmi tartósító. Az állaga is teljesen más mint a boltiaké. Szóval jövök még a telcsiszámmal, bocs, ha hosszú voltam.
Puszi,
Évici
Évici
 


évici
Én is kérném a segítségedet, az Ilcsi néni kozmetikumaival kapcsolatosan, vag bárki aki tudja, hogy hol lehet ilyesmit, mármint Õ receptjei által gyártott krémet bezserezni, akkor kérlek írjatok molnam@axelero.hu-ra. Ja néha a chaten is vagyok a fenti (molnam) néven).
Elõre is köszönöm a segítséget, sziasztok
molnam
 


Szia Molnam, a Kiss József utcában (Blahánál, a Rákoczi útról nyílik) van egy kozmetika ahol a kozmetikus krémeket is árul.
Vagy a Nádor utca 20-ban (ahol fodrászat is van, de nem a Hajas) a Ságodi Gabit keresd. Õ egyébként klasszul kezel, és szerintem olcsón.

Mom
Mom
 


Én is szedtem Diane 35-öt, 1 évig.A betegtájékoztatóban az volt, hogy évekig biztonságosan szedhetõ,de az orvos felháborodott, amikor megkérdeztem, hogy szedjem-e tovább, ugyanis 1 év a maximum(a nõgyógyászok szerint).
Eddig csak azt olvastam, hogy a hormonzavar miatt nem szívesen szednék. Én pontosan emiatt kaptam, 2 orvos is ajánlotta. Én csak jót tudok róla mondani. Pontosan 28 napjára jött meg és nem görcsölt a hasam. Amikor abbahagytam, minden a régi lett, teljesen rendszertelen. Egyébként én sem rajongok a hormongyógyszerekért
Timi
Névtelen
 


Sziasztok!
Egy másik topikban már leírtam, nekem trombozisom lett a Dianetõl.És további 3 25 év alatti ismerõsrõl tudok, akinek szintén...
Ja 9 hónapig szedtem, 18 évesen...az arcom idõlegesen javult.(pattanások)
Eszter
Névtelen
 


TUd valaki ajánlani valahol a belváros táján egy jó és olcsóóóóóóóóóóóóóó kozmetikust?

Ha kismama lenne sem baj, házhoz is mennék :-))))


Mónika
Névtelen
 


Sziasztok!
Szerencsére nekem nem problémás a bőröm, és bár elmúltam már harminc, kozmetikusnál csak egyszer jártam, tisztításra. (Az sem volt szükségszerű.) De szeretném, ha minél tovább tartana ez az áldásos állapot. Annyiféle kozmetikai márka létezik, hogy nehéz a választás. Szeretnék kikötni egynél, erre várom a tippjeiteket. És arra is, hogy mik az arc- és testápolás lépései, szabályai. Például hogy milyen időközönként kell radírozni, mivel kell tisztítani stb. Köszi!
moara
 


Moara!

A kérdésedre csak nagy általánosságban lehet válaszolni, mert mindenkinek más és más jön be.
Nagyon sok függ a bőrtől, az kozmetikumtól és nem utolsó sorban a pénztárcáddtól.

Itt egy pár link rengeteg információ van rajta jó keresgélést:

http://kozmetika.lap.hu/

http://szepseg.lap.hu/

http://borgyogyasz.lap.hu/

http://www.egeszseg.lap.hu/

http://www.gyogynoveny.lap.hu/

http://noi.lap.hu/

http://smink.lap.hu/

http://www.parfum.lap.hu/

http://borotva.lap.hu/

http://www.fodraszat.lap.hu/

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


A nőklapján van kozmetikus aki Avon témában ad tanácsot:

c@fe fórum: Szakértőink / AVON kozmetikai tanácsadás
http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?forumid=9872&id=65&PHPSESSID=e93a96f4aead9bc38 f36f9f7ef2f853d

c@fe fórum: Szakértőink / Szín- és stílustanácsadás
http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?forumid=557&id=65&PHPSESSID=e93a96f4aead9bc38f 36f9f7ef2f853d

c@fe fórum: Szakértőink / Öltözködési tanácsadás
http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?forumid=1714&id=65&PHPSESSID=e93a96f4aead9bc38 f36f9f7ef2f853d

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Az Avon saját oldalán van

virtuális szépségszalon
http://www.avon.hu/PRSuite/cafe/vba.jsp

is.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 



bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Köszi a tippeket, de nagyjából már átböngésztem minden oldalt. Inkább személyes tapasztalatokat gyűjtök, mert annyiféle márka van, mint égen a csillag. Az érzékeny bőrű ismerőseim pl. mind Niveat használnak (nálam a samponja jött be), de dícsérték már a Vichyt is, meg a drágább krémeket. Kozmetikusoktól, orvosoktól azt hallottam, hogy (sajna) a drágább krémek hatásosabbak. Én szívesen áldoznék több pénzt egy jó bőrápoló-családra, minthogy ezerféle márkát kipróbáljak, amik kevésbé hatásosak. Szóval erre gyűjtök tippeket.
moara
 


Moara
én Clinique-t használok, ez is érzékeny bőrűeknek is jó. Allergiás vagyok a parfümre és ebben a termékcsaládban nincs parfüm.
Ha elmész egy Clinique szalonban ott ingyenesen megnézik milyen bőrtípus vagy és elmondják, hogy milyen krémeket és arctisztítókat kéne használnod.


Üdv, Tina
 


Sziasztok!

Használt/használ vki Közületek terhességi csíkok megelőzésére szolgálo kozmetikumot?
Szeretnék venni, de nem tudom melyikkel vagytok leginkább megelégedve.

köszönöm
Kzsuzsi
 
 


Névtelen
 


Sziasztok.
Diane35öt szedek, immár 2 éve. Fogamzásgátlót kértem a nőgyógyásztól és a pattanásos bőröm miatt ezt ajánlotta, de azt elfelejtette megemlíteni, hogy nem lenne szabad ilyen sokáig szedni.
A kérdésem főként azokhoz szól, akik már nem szedik. Tényleg sokkal csúnyább lesz a bőröm, mint volt? Most nagyon jó, kozmetikushoz is járok vele. Teljesen kétségbe estem emiatt, mert nagyon depressziós voltam, amikor pattanásos volt a bőröm. Előre is köszi a választ.
 
 


Szerintem minden olyan cég, ami nem természetes alapanyagokat használ fel mint pl. synergie, eucerin, vagy bármelyik avon kozmetikum. Ezen készítmények közül lehet valamelyik látszólag segít, de igazából csak hozzászoktatja a bőrödet. Ha abbahagyod a használatát akkor még rosszabb lesz. Személyes tapasztalatból tudom. Ha zsíros a bőröd semmiképp sem ajánlom a drogériákban kapható kozmetikumokat, nemcsak az ár miatt. pl. garnier, nivea ..stb. Beszélhetünk samponokról is, mint pl. a pantene, fructis. Az egyik összetevő (ami a víz után a legnagyobb arányban fordul elő) ammonium laurel sulfát szürkehályogot okoz! És ilyen termékekkel mossuk a hajunkat. Szerintem vissza kellene térni a tojássamponhoz.
Nekem a Vesta International termékei váltak be nagyon. Kizárólag természetes alapanyagokból készülnek. Persze nem tudom személyesen bizonyítani, de amióta használom, a bőrömet tisztának, és normálnak éreztem. Nekem is alapból zsíros a bőröm. http://www.termeszetes.com/?pid=1

itt van az oldal, mindenkinek tudom ajánlani:)
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

cron