Sziasztok!
Ha nem bánjátok, én is csatlakoznék!
Magamról annyit, hogy Londonban élünk a párommal (ezek után csak Norbi, mert nem szeretem a "párom" kifejezést, a "pasim"-at meg itt inkább nem használnám )
, én 22 vagyok (áprilisban 23), ő 30. Most hagytam abba a gyógyszer szedését, egészen pontosan ma kellene bevennem a következő kör első drazséját, de ez már nem fog megtörténni.
Az április közepi/végi mensim után indul ténylegesen a project, addig kitisztulok a bogyó után, és felkészítem a testem a baby-re.
Egy hete szedek én is vitamint, itt is 2 meghatározó készítmény van, mint otthon, és én a Pregnacare-t választottam. Nagyon fontos dolog - amiről meglepően ezen a fórumon nem olvasok (ezek szerint otthon még nincs híre ennek) de itt már új, és elfogadott dolgonak számít - hogy ha van rá lehetőségetek, akkor szedjetek omega 3 kapszulát. Ez halolaj, és a legújabb kutatások szerint nagy szerepet játszik a baby agyának kifejlődésében. Itt már lehet kapni kombinált Pregnacare-t is, amiben benne van 1-1 vitamin+omega3 kapszula. De az ára érthetetlenül sokkal több, mintha megveszem a símát, és mellé egy doboz omegat. Nem tudom mi a választék otthon, de olyat vegyetek, amiben fel van tűntetve az EPA és DPA tartalom. Ebből az utóbbi, a DPA fontos az agyfejlődés szempontjából és terhesség felkészítésére olyan kb 300mg kellene. De ha otthon még nincs ilyen, akkor sztem kevesebb is megteszi. Itt van külön terhesség előkészítő omega 3, csak ebben van 300mg, a többiben kevesebb. (Egyelőre még én is ilyet szedek, mert a speckóra csak későb bukkantam rá, miután ezt már megvettem, de 60 van benne, úh februártól áttérek)
A vitaminok után leírok minden infót, amit tudok, hogy segítsek mindenkinek itt a topic-ban, vagy annak, aki csak olvasó üzemmódban van. Az előbbihez kapcsolódóan még csak annyit, hogy a vitaminok nem segítenek teherbe esni, csak felkészítik a testet a terhességre, az erősebb szervezetben nagyobb eséllyel fogan meg a baba. Valamint a folsav megelőzi a gerincbetegségeket, mint nyitott gerinc, stb., az omega ugye agyfejlődést teszi kockázatmentessé, a többit nem tudom mit miért, de a lényeg, h felturbózza a szervezetünket, és nyugodtan várhatjuk a baby-t.
Ja, és én emelett még szedek 200mg-os C vitamint is. Másik dolog a hőmérőzés, ezt én 2 napja csinálom, de tapasztalatból mondom, hogy ez sokat segít. Mondhatni lehet benne bízni 100%-osan, na jó 90.
Ennek a lényege az, hogy a ciklus első napján kell elkezdeni méregetni a hőt, fontos, hogy reggel, kb ugyanabban az időben, ágyban fekve, lehetőleg még mindenfajta fizikai tevékenység előtt. (Tehát ha éppen konkrétan gyúrnátok a baby-re apával, biztos, ami tuti reggel-este, akkor a méregetést még előtte rendezzétek le
) A rendszertelen mensinél kicsit nehezebb a dolog, de ha kb +/-3nap mozgás van, akkor simán használható. Peteéréskor a hő ugrásszerűen megemelkedik, általában 0.5-1 fokot, innen lehet tudni, hogy akció van. Az okosok viszont azt mondják, hogy a legjobb elkapni a peteérés előtti 12-48 órát, mert a spermiumok 24-48 óráig életképesek. (És aki kislányra gyúr, annak ez még ideálisabb is...ezt később kifejtem) Viszont peteérés után már csak 12-24 órával termékenyíthető meg a petesejt. Ezért jó, ha valaki már 2-3 ciklussal az éles próbálkozás előtt elkezd hőmérőzni, mert kb be tudja lőni ezt a max 72 órát, amíg célba lehet lőni.
De ha ez nem történt meg, az sem baj. Kb ki lehet számolni úgy, hogy a várható mensi előtti 14 napon van peteérés, és előtte 2 és 1 nappal kell ágybabújni, és addig folytatni, míg fel nem szökik a hő, akcióba lépni, majd 12-24 óra múlva rádobni egy megerősítő hadjáratot.
Persze mondják, hogy pihentetni kell a kiskatonákat 2 napot, de én ebben nem hiszem...könyörgöm, ha figyelgeted a peteérés előtti 48 órákat, a tényleges petetérést, és még legyen megerősítés is, de még pihenjenek is a harcosok...na hát így sosem lenne baba, ha minden egyezik. Nincs idő pihenésre kérem, apa készüljön! Mondjuk úgy, h a várható 72órás akció előtt 2-3-4 nappal nincs huncutkodás! Másik jel még erre vonatkozólag, hogy peteérés előtt pár nappal a hüvelyváladék nyúlósabb, áttetsző, tojásfehérje szerű állagú lesz. Innen is lehet sejteni valamit. Hát időzítésről kb ennyit. remélem nem felejtettem ki semmit, amit tudok. Ja, ha tutira akartok menni, márpedig ez a cél, akkor valahogy ne hagyjátok elmenekülni a kisfickókat. Értek ez alatt gyertyállást, popsi alá párnát, és olyan pózokat, amiknél kevesebb a menekülésveszély...ezt inkább most nem fejtem ki, remélem mindenkinek van fantáziája...bocs.
És visszatérve a kislány-kisfiú zárójeles dologhoz. Én a Jónás módszerben nem hiszek, főleg a fogantatás részében...csak nagyjából olvastam, hogy mi a lényege. De könyörgöm, minden féle holdálláshoz nem lehet ragaszkodni, a hold nem a tested...van akinél menses idején kukucskál úgy a hold, ahogy kéne, hát képzelem mennyi az esély a sikerre ez alapján. A fiú-lány táblázatra már egyszer rábukkantam, és max érdekességből megnézném, de ebben sem hiszek. Azért ha valakinek van ilyen táblázat linkje, nemek besaccolásához, dobjon már ide egy linket légyszi, megnézném. Olvastam viszont egy ésszerűbbnek tűnő módszerről, bár ez is még csak új tudományos kutatgatás eredménye. Szóval. Biológia óra. (anyum biosz tanár, de nem tőle tanultam
) A katonák közül a fiúcskák y jelűek, a leánykák x és ehhez hozzá tartozik, hogy állítólag az Y-osak könnyebbek, és gyorsabbak, ezért hamarabb érnek célba, míg az x-esek nehezebbek, így szegények lassabban érnek oda a petesejthez. Valamint azt mondják, hogy a srácok kevésbé ellenállóak, max 12 óra alatt elpusztulnak, míg a csajok akár 24-48 óráig is bírják. Tehát ebből következik, hogy ha kiscsajra gyúrtok, akkor valahogy a peteérés előtti 24-48 órát kell belőni (itt megjegyzem, hogy a 48-ban én mára annyira nem hiszek), ha kistököst szeretnétek, akkor ahogy felszökött a hő, azonnal AKCIÓ! Ennek oka, hogy a kiscsajok simán nyugiban megvárják a petesejtet, ha hamarabb érnek oda, és mikor leesik a zsákmány, azonnal akcióba léphetnek. A kissrácok viszont addigra elpusztulnak, hiába értek oda hamarabb, ha még sehol a petesejt. Viszont ők hirtelen, frissen, gyorsabban tudnak támadni, ha már van mire. Ja, bocs, hogy össze vissza kuszálok, de a hőmérőzéshez annyi, hogy ha vknek van türelme, akkor maradjon a hagyományos higanyos verziónál, mert 100x megbízhatóbb, mint a digitális, és hüvelyben kell mérni a hőt, nem hónaljban, vagy nyelv alatt, úgy nem ad teljesen pontos értéket. Én most Boots-os (=otthoni DM) digitális hőmérős, hőgörbevezetgetős füzetes szettet használok, de sajnos nem vagyok benne biztos, hogy jó. Viszont tökmind1, mert itt égen földön nem lehet már higanyos verziót kapni. Van speckó BBT hőmérő is, ami pontosan erre való, hogy ciklus hőmérsékletet mérjen. De ebben sem vagyok biztos, hogy kell, mert elvégre ha már csinálnak egy hőmérőt, akkor gondolom kihozzák belőle a legtöbbet, miért lenne a BBT pontosabb, míg a másik nem annyira, mert az úgy sem olyan fontos?? Áhh, okos tudósok!
Ezek után az enyém végülis nemtom milyen, de ez speckó ciklusmérő szett, annyi tuti.
Húha, asszem lassan elég lesz belőlem. Jól bemutatkoztam, írtam egy fél fórumoldalnyit. Na de csak segíteni szeretnék mindenkinek, szurkolni nektek, és megosztani, amit csak tudok, hogy mindenki a legtöbb infó birtokában legyen, és minél hamarabb bővüljön a család!
És bocsi, nem akartam okostojás lenni, csak így egyben leírtam mindent, biztosan a nagyrészét ti is tudjátok, de remélem valaki felfedezett benne vm újat is.
Nem tudok most senkinek név szerint írni, mert még új vagyok, de azért az utolsó hsz-re reagálok.
Pintyus! Én Norbinak egy Xbox 360-at szeretnék venni 1-2 játékkal, de ez még nem 100%-os terv, lehet majd végül vm olcsóbb dolog mellett döntök. Szeretne egy új telefont is (asszem nokia e65), az kijön fele árból...na majd meglátjuk!
Családnak valszín ruhákat fogok küldeni, itt meg tudom venni fillérekért a fizumhoz képest (pontosabban penny-kért
), otthon meg kiadni 5-6ezer forintot egy pulcsiért, vagy 8-10-et egy nadrágért. Hát szegények nem túl gyakran tehetik meg a nagy családi ruházkodást. Barátoknak meg nem nagyon ajándékozom karira.
Ötletnek esetleg dvd, cd, könyv, gyereknek kreatív fa vagy akármilyen játék, társasjáték (ez felnőtteknek is nyerő, rengeteg "felnőttes" is van már) Pasinak vm személyreszóló esetleg, na meg szentestére esetleg egy szép fehérnemű szett magadon. Aki most csűnyán néz, annak bocsi. Itt lehet kapni minden féle szexi mikulás(né) cuccokat...na ezen már én is elgondolkodom, hogy biztos kell ilyen nekem/nekünk?
Komolyra fordítva, ékszer (szerűség) szeméylreszóló, szivecske felezős, vagy fonott/szőtt, ki milyen stílusú...felezős bögre. Sapka/sál/pulcsi olyan aminek a hasonló párjával magadat is megleped. Kétünnepközötti mozi/színház/kiállítás jegy, amire tudod, hogy szívesen elmenne,és neked is jó. Esetleg jövőévi akármilyen "nagykoncert" jegy. Meg majd még gondolkodom.
Na megintcsak bocs, hogy ilyen sok voltam! Mindenkinek mielőbbi baby-t kívánok a pocakjába, vagy jó készüéődést tavaszra, nyárra, "2 év múlvára". Én addigis hőmérőzgetek, számolgatok, kalkulálok, és jövök csevegni veletek, ha nem voltam túl sok!
Üdv. Réka