Sziasztok!
Hú,már tényleg rég voltam,de olvasgatni azért időnként szoktam.
Tegnap éjjel (sorházban lakunk)betörtek a zárt áttriumunkba(zárt többnyire falakkal körbevett kis füves udvar)és elloptak négy téliguminkat,alufelnistól.Én meg ahogy bébiőrként funkcionálva alszok,meghallottam a hangokat,mikor mertem szólni a férjemnek akkor két perce már csend volt.Szaladt,villanyokat oltott,és látta ,hogy ellopták.Rendőrséget hívtunk stb.És volt olyan szerencsénk,hogy
a hátsó kertszomszédunkon keresztül menekítették volna(,de mivel észlelték a fényt)minden kerék meglett a sötét kapualjban,nem volt idő még a néni kerítésén is kitenni.Amivel fellétrázták a falakat létra
az itt maradt.Hát ez volt a tegnap éjjelünk.
Amúgyy ami a legfontosabb apróságok jól vannak.Kingám továbbra is imádattal van öcsi iránt.Régebben annyit unta magát,tesó óta tiszta elfoglalt.Ő tépőzárazza le a pelust,hozza az újjat,viszi ki a kakást.Fürdéskor combtól lefelé ő fürdeti a kicsit,az az ő területe,a többi apáé,enyém meg az öltöztetés.
Mostanában anyum segítségével eljutottam vásárolgatni karácsonyra.Vasárnap délelőtt is megpróbálok eljutni Hatvanba,ahol borzasztó nagy ruhás piac,vagyis vásár van.
Én már kidíszítettem a lakást.
Úgy szoktam,hogy zöld grinland(lehet nem helyesen írom)olyan,mint a zöld boa csak nem dízs,hanem fenyőág hatású,bizti tudjátok.
Ez az alap,és erre teszem ,az égőt és a díszeket.Ezt a konyhaablakba tettem a függöny pálcára,ami az ablak 3/4van,Leér teljesen két oldalt.
Erre égő.és egyszínű,de különböző formájú díszek.Középen fehér cérnára,8cm-es távolságonként vattából nedves kézzel hógolyókat csináltam(vatta volt most itthon bőven
)Ezeket felfűztem egy hosszú cérnára vagy 10db-ot,leérjen a párkányra.Na ilyenből sokat,és ezt is a kis függönyrúdra tettem,magyarán ez van a függöny helyett.Így ha benézel,vagy kinézel,olyan,mintha nagy pelyhekben esne a hó.
Érti valaki,nem nagyon ugye?
Na,ez az ablak.
Nem giccses,mert középen a pálcáró ezek a hópelyhek vannak,a szélén a zöld grinland,egyszínű dísszel.
Még a lépcsőfeljáró korlátját akarom dísziteni,szintén hosszú zöld grinland,rá egyszínű karácsonyi szalagok megkötve.
Na,ennyi!
Karácsonyfa díszeket idén nem veszek,tavaly vettem.Hófehér
díszben lesz a fa,fehér égővel.Mondjuk tavaly tettem hozzá mély bordót is,idén lehet nem teszek.
Karácsonykor,mi vándorolni szoktunk,egyik mamától a másikig,ami néha már elég fárasztó,nem tudom két gyerekkel,hogy lesz kivitelezhető.
Mi 21.-én Kinga születésnapján látunk mindenkit vendégül.
Ennyit a karácsonyról.
Most mennem kell reggelizetni.
Kívánom,hogy az ünnepek,és az előkészületek is mindenkinek
egészségben teljenek.
Kory