SZilvi!
Szia!
A mi kisfiúnk a 28. héten született, 2 hónapig volt kórházban. 1045 grammos volt és 35.5cm, 2001. nov. 25-én született teljesen egészségesen, kompikáció mentesen, most egy tüneményes, édes, gyönyörű, értelmes 19 hónapos kisfiú, 11 kilós és 83 centis, senki nem akarja elhinni, hogy mekkora is volt valójában. A lényeg hogy teljesen behozta kb másfél éves korára a lemaradását, sőt a dokik szerint sok mindenben már előrébb is jár, nagyon értelmes.
Szóval csak nyugi.
Szerintem egy ideig feltétlenül úgy kell foglalkoznod vele, hogy ő igenis több mint 2 hónappal korábban jött. Nem csak a súly és a centi számít uis. Mozgásilag ő tényleg inkább a biológiai korához fog közelíteni egy ideig, kb másfél éves koráig lesz egy kis különbség. Inkább a biológiai és a ténylges kora között lesz egy darabig.
Persze magadban tudod, hogy ő 4.5 hónapos, de mégis hidd el a tapsztalt anyukák, mikor kérdezik, hogy mennyi idős és te ezt mondanád, meresztgetnék a szemüket. Sok kellemetlenségtől, magyarázkodástól mentheted meg magatokat, ha pl. mindig a biológiai korát mondod, csak pl. felfelé kerekítesz. Pl. Most én azt mondanám a helyedben, hogy 3 hónapos.
Nem csak a saját tapasztalatomat írtam le, az egyik barátnőm szintén a 28. hétre egy napon szült velem (ez hozott minket össze az életben) hasonlóan gondolkodik.
Sok puszi és kitartást az első évhez!
Puszi: NYuszimanó és Donátja (no és a nemsokára érkező pocaklakó
)