Sziasztok!
Hicudzsi, most direkt nem neked címzem, hanem mindenkinek és nem pufogni jöttem, csak leírom a ma délutáni tapasztalatomat.
Elballagtam a srácokkal a Westendbe.
Hát...
Hozzá teszem nem szoktam ide járni, ha megyek is akkor valami konkrét célja van, pl. jó találka helynek, a gyerekek szeretik megnézni a vizesét és a szökőkutat. Vásárolni nagyon nagyon ritkán vásárolok itt.
Direkt megnéztem mind a három wc-t, az egyiket használtuk is.
A legalsóban valamikor volt egy pelenkázó, mert ott a helye a falon. A középsőben van pelenkázó. A legfelsőben nincs pelenkázó egy nagy szemetes van a helyén.
Nem tudom mi a bajotok a pelenkázóval, a falról lehajtható, öntött műanyag, igaz egy kicsit alacsonyra van szerelve, de egy legalább van.
Az igaz, ha betolod a babakocsidat, akkor a helységet nem tudod másra használni, mert annyira kicsi.
A mekiben is ilyen falra szereltek vannak,
A Duna Plazaban csak egy van a mozgássérült wc-ben, a többibe nincs.
A budaörsi Corában olyan magasan van, hogy egy alacsonyabb anyuka pipiskedve pelenkázza csak be a gyerekét.
A dunakeszi Auchanba a közlekedő folyóson van pelenkázó.
A fóti Corában nagyon sokáig nem volt, most az egyik wc-be van, de a csapóajtóval szembe, időnként félő, hogy rácsukják a hátadra.
A Pólusban van, a fogarasi Tescoban van és ezen a két helyen szoptatni is lehet.
Az meg, hogy be van zárva, csak támogatom, még ha kellemetlenséget okoz a kulcsért való elballagás is, mert ne használgassák olyanok aki nem pelenkázási céllal mennének be csak lusták sorban állni a közös wc-be.
Ezeket csak azért írtam le, hogy lássátok máshol se jobb a helyzet.
A pelenkázást még csak csak megcsinálod valahol, babakocsi, autó, pad stb.
Sokkal kínosabb az, hogy nyilvános helyeken nincs gyerek wc. Sem gyerek méretű wc, sem külön helység. Bár itt a Westendben ez külön álló hely ill. a Tescokban, de a többi helyeken igen csak a női szakaszhoz van kötve.
Mert mi van, akkor ha az apuka sétáltat pelenkást, illetve apuka megy a lány gyerekével és az még nem küldhető be egyedül a női szakaszba. Ki hova menjen? Apa a nőibe vagy kislány a férfibe?
Felmentünk a tetőre is. Ha fizetnének, akkor se hordanám ide a gyerekeimet.
Balról a parkoló itt püfögnek el az autók. A vasútállomásról beszűrődik a mozdonyok zaja.
Jobbról pedig az áruház szellőzője zajong + nagy kaja szag volt a meki miatt.
Az a kicsi zöld gyep meg az a pár lelakott fajáték meg nem volt annyira vonzó nekem.
Akinek ez kell, járjon ide nyugodtan.
Én továbbra is maradok a Margit sziget, Szent István park, Máltai játszótér szerű helyeken, még akkor is ha buszra, villamosra kell szállnom a távolság miatt.
bigacsiga Kata