Új privát üzeneted érkezett!

Szia Gabibi!

Az büszkeség ha a fiadat lánynak nézik. Az azt jelenti hogy szép mint egy kislány. Nekem a nagyfiamnál mindig igy volt pedig teljesen kékbe járattam.
Engem már ugy ismernek a rendelőbe, ennyi gyerek után hogy bemegyek azt mondom: szeretnék popsikrémet iratni, és hozzák is ki. Meg se kérdezik hogy hivják a gyereket. Mi volt a táppal?

Szia
Vendég

Örültek a tápszernek :lol: Majd odaadják egy anyúkának.Ti beadatátok az agyhártya gyuladás elleni oltást? Én jövöhéten megyek (16000ft).Szerintetek nem gázos,vagy jobb ha beadatom?

Sajnos nekem azóta van a bögyömbe amióta a fiam ekcémájára olyan krémet irt fel,hogy a másik doki(szbin volt a B.É)csodálkozott rajta és furcsálta,hogy mitől gondolja ugy a mi dokink,hogy ez jó. :shock: De persze nem akarok panaszkodni,mert ha annyira gázos lenne akkor már a másik dokinál lennék :wink: :lol:

Na lehet,hogy 4 gyereket kell szülnöm,hogy megismerjen :wink:
Nem csodálkoztak,hogy a 4.babát is beválaltad?

Kép

Gabi
gabibi

Szia Gabibi!

Hidd el a jobb a mi dr. nénink, mi se hozzá tartozunk én választottam. A másiknál is voltam és olyan mintha nem szeretné a gyereket. A gyerekek megérzik nem akartak hozzá menni.
Én nem adattam be az atyháttya elleni oltást, ha feltétlen kéne akkor kötelező lenne. Több rosszat halodtam rola mint jot, ez mindenkinek a saját döntése.

Amikor a nagyfiam 18és fél éves volt akkor hoztam el a dr. néni-től a kartonját. És egyben bejelentettem neki, hogy nemsokára uj betege érkezik hozzá. Aznap amikor szülni mentem a lányom beteg lett és még du-tán elakartam vinni az orvoshoz. De ezt a kisfiam már nem birta ki és igy az anyukám vitte a lányt és mondták neki, hogy nemsokára már csinálhatják neki is a kartonját. Egyébként az előző polgármester felesége az aszisztensnőnk. Nagyon aranyos.
Itt mindenki tudta hogy egyedül nevelem mind a három gyereket. Nem csodálkoztak hogy az uj párommal válaltuk a közös babát.

Szia
Vendég

jaj bocsi pedig végig olvastam,de elfelejtettem,hogy másik párod van :oops: :oops: Persze természetes,hogy akartatok 1 közöset :oops:
Mondjuk elég morcos volt a másik doki.akkor már tudom,hogy mindig ilyen.Akkor jó,hogy nem hozzá tartozunk.
Még jó alaposan utána olvasok ennek az oltásnak,aztán megbeszélem a férjemmel.Még jó,hogy van msn :wink:

Kép

Gabi
gabibi

Szia Gabibi!

Nem terveztük. Meglepetés babánk lett. Ő miatta lett esküvőnk is. A hatodik évfordulonkra született. Rakok fel egy képet a legnagyobbrol és a legkissebbről.:
Kép
Vendég

Jó dolga van a kisfiadnak mindig van aki foglalkozzon vele igaz?Kár hogy nem szemből van a nagyfiad.Megnéztem volna,hogí milyen az arca.Tudod a gyerekkori lányosság miatt :wink: A képen nagyon fiatalnak tüntél és már ekkora fiad van? :lol:

Kép

Gabi
gabibi

Sziasztok,

Húúú, teljesen le vagyok maradva mostanában az eseményekről, már nem jártam itt pár napja. Sajnos most is csak naggyából tudtam átolvasgatni az üziket. :( :( :(

Mimi,
Nem semmi, ahogy értesz az autókhoz. Én is imádom a kocsikat, de én inkább csak vezetni. Biztos nem mernék nekiállni szerelni!! De szerintem mindenkinek így a jobb! Főleg az autóknak... :D

Gabibi,
Képzeld, mi is csináltunk gipszlenyomatot Bence lábáról, amikor 3 hónapos volt. Nagyon jól sikerült, és olyan jó most ránézni. Hihetetlen, hogy nem is olyan régen még ilyen picike lába volt.Hogy repül az idő!... :)

Curse,
Voltatok a Tücsök-zenén? Ha igen, milyen volt?
Remélem jobban vagy már, és sikerült kipihenned a hétvége fáradalmait?!

Kép
Kép
anett_

Gabibi,
Mozi témában nálunk is időnként nincs egyezés :lol: Én pl. imádom a horror és thriller filmeket, párom meg rühelli, de most a szülinapomra való tekintettel bevállalta a filmet :lol:
Te mit akartál megnézni? Ja és igen, hol lehet ilyen gipsz cuccot venni? Én is úgy csinálnék Adél kezeiről, meg lábairól :D

Judit,
Ugyan a képek homályosak, de ettől függetlenül az tökéletesen látszik, h nagyon ügyes lányod van :D Büszke lehetsz rá nagyon :wink: Robikád pedig csúcs :D

Mimi,
És a pacit hova hoznád haza, oda ahol a szomszédnak is vannak a lovai? Egyébként hogy hívják a pacidat?

Arivirág,
Jaj, látom te is nagyon merész vagy :( Én is olyan nehezen szokok hozzá, h már nincs kint jó idő és emiatt el is felejtkezek róla :roll: Remélem azóta jobban vagy !!!
És nagyon köszi a linket :wink:

Autók: én szerelni nem szeretném őket, viszont imádom a szép autókat :wink:

Torna: azt hiszem nem csatlakozom. Egyrészt Adélt nem tudom hova tenni, másrészt itthon jobban szeretek tornázni saját tempóban, meg persze közel a zuhany :lol: Egyszer a bnőmmel elhatároztuk, h eljárunk tornázni. Mondanom sem kell, hamar kudarcba fulladt :lol: Akkor bkvztunk, a hidegben kimozdulni stb. mindig visszatántorított minket :lol:

Anett,
Inkább nem mentünk, mert még ma sem voltam százas. Ugyan szerintem csak megfázás volt (semmi vírusos), de nem akartam kockáztatni, h esetleg másokat lefertőzzek. Helyette inkább kiruccantunk a camponába. Adél kapott az egyik déditől pénzt, (sajnos ő nem tud elmenni neki vásárolni) és gondoltam veszek neki néhány cuccot :) Aztán a legvégén beugrottunk megint a játszóházba. Rajtunk kívül még egy édes 4 éves Csenge nevű kislány volt :) És még mindig ingyen :oops: de most bevallottam, h Adél már elmúlt 1 éves :oops: :lol:
Egyébként már sokkal jobban vagyok és sikerült kipihenni a vasárnapi bulit is :) Hétfőt gyakorlatilag végig aludtuk a csajjal :)

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Gabibi, mi be adattuk ezt az oltást, majd súlyos-életveszélyes állapotba kerültünk a klinikára, mert Biankának nem alvadt meg a vére, meg is halhatott volna, csak a szerencsénken múlott az egész…….

Nálunk a dokink, meg Dominikát, Dominiknak hívja, ne ettől szaladok ki a világból!!!!! :evil:
Ezért inkább ha oda megyek próbálom benne erősíteni, hogy inkább Jázminnak hívja a lányomat!
arivirág

SZiasztok,jó reggelt!

Mi sem adattuk be az oltást a Szabinak.Nekem a dokinéni azt mondta,hogy inkább majd a bárányhimlő ellenit.De én spec azt sem tartom annyira fontosnak.Jobban mondva a lányom is volt bárányhimlős,igaz ő nagyon kevés pöttyel megúszta,és 1nap enyhe lázzal.Szóval semmi extra.Amiért viszont húzok a bárányhimlő elleni oltás mellé,az az,hogy rajtam néha kijön az ővsömör,ami a bárányhimlő vírussal marad benne a szervezetünkben.Mert ugyi ez valami herpeszvírus(vagy mi),és ha egyszer elkapjuk,akkor bármikor kijöhet rajtunk az ővsömör.Ismerek olyat akinek minden évben kijön,és ráadárul az arcán.

Arivirág,Biankának az oltás mellékhatásátol nem alvadt a vére?
Húú,azért ez durva,és ezek azok amikről nem beszélnek.
AMúgy én úgy vagyok ezekkel az oltásokkal,hogy ez is iszonyat nagy üzlet,a gyógyszegyártóknak.
Apropó Arivirág.Megkérdeztem a hugomtól,hány kiló most a 6éves lánya?19.:D
Szóval,ha kiszámolod,hogy évente kb 2kilót hízik,akkor jó ha volt 1éves kora körül 9kiló.Úgyhogy szerintem ne aggodj Dominika súlya miatt.(csak így zárójelben,a lányom kb 4évesen volt akkora,mint a hugom özépső lánya)és ettől függettlenül tök egészséges és arányos a Renike,csak ő ilyen picike.

No meg,Gabi! Sajni az exéma is lehet az oltás mellékhatása.A hugomnak 3lánya van,és mindegyiken kijött az oltások után az exéma :(
De jó hír,kb 1éves korukra kinőtték.
Amúgy pl a gyógyszertári fürdetőkrémmel is lehet krémezni(fürdés után)Állítólag ez is jó a száraz,exémás börre.No én persze semmi üzleti babafürdető meg kence,..stb.Csak gyógyszetári!
No és Gabi,szerintem is az ha Jotikát kislánynak nézik,az azt jelenti,hogy szép baba :D
Egy barátnőm kisfiát is anno lánynak nézték,és tényleg tök szép kisbaba volt,olyan bájos pofikával.De egy nagy hóhányó 12éves lett belőle :D

Na és csajok,köszi a dícséretet :D
Tényleg ragadt rám valami az évek alatt,az autókkal kapcsolatban.De amit most megnézegettem rajta,ahoz nem kell szaktudás,és ennél többet már én sem tudnék megcsinálni.Szóval a motorját nem berhelném szét,mert akkor löttek a kocsinak :D
És azért is estem neki,mert kb 10-15000ft-ot spóróltam a szerelőn így :D

Curse.A pacit Dömének hívják,és elmúlt 20éves :D
De hála égnek jó egészségnek örvend,még lehet vele lovagolni,akár 20km-es terepet is lehet menni vele.Igazi Magyar lófajta.
Itt pár házzal odébb lakik egy nem fehérbőrü család.AMúgy mondhatni a legnormálisabb szomszédok közé tartoznak.A bácsi,gondolom kereskedik is a lovakkal.Neki van pár lova,Érd és Tárnok határán de,itt a hegyen.Ja és nem ám akármilyen lovakat tenyészt a bácsi.Fogatoznak,és nem is akár hogyan.Sőt,világbajnok fogathajtóink az ő lovait hajtják,és nyernek is velük.Azt nem mondanám,hogy gyönyörű helyen vannak a lovak de,iszonyat jól néznek ki,és a 2éves csődőrcsikók is,nagyon aranyosak és nyugisak,olyan igazi babusgatni való lovacskák.Ez meggyőzőtt engem arrol,hogy nagy becsben vannak tartva a lovak,szóval nem csak egy állat neki,hanem szerintem az élete.

Judit,tök aranyos a kép a fiaidról :D
Nekem is olyan jó nézni a fiamró lányomról készült képeket.A pici és a nagy gyerekem :D

mimi12

Na akkor még tényleg átrágom az oltás témát.Csak körülöttünk majdnem minden országban kötelező és gondoltam a ROSSZ egészségügy miatt nem kötelező nálunk.De még átrágom a férjemmel.Kösz a segítséget!!

Arivirág!Engem is érdekelne,hogy mit kérdezett Mimi!!!!

Nálunk a mozival az a gáz,hogy a párom nem birja a komolyabb témákat,csak az idétlen vígjátékokat.Akkorákat tud rajta röhögni,hogy csak na!!!Én meg nézek bambán,hogy ezen mi volt nevetséges :?: :shock: Én a psziho thillereket (hogy írják? :shock: ) imádom.

Hát persze,hogy szép a fiam!!! Anyja fia!!!!!!! :wink:
(vicc volt)

Kép

Gabi
gabibi

Sziasztok Lányok!

Gabibi
Az oltással kapcsolatban most is hallhattál pár választ, az én ismerőseim között is van olyan akinek okozott gondott rendesen, de hallodtam már olyat is akinek semmi sem volt utána.
Ez szerintem olyan mint a felnőteknél a infulenza elleni oltás. A férjeméknél kötelező volt, de ő nem adatta be, és mindenki beteg lett ő meg nem.

Anett
Legalább olvas minket, ha nem is tudsz irni!

Curse
Képek a buliról?

Mimi
Megkérdeztem a férjem hogy miért indit igy,és azt mondta hogy kéméli az aksit. Jol gondoltam hogy az alsival kapcsolatos.

Majd rakok fel kiskorit a nagyfiamrol, csak nekem nincs szkenelem.
Kép Elölről
Vendég

Judit!
Én a régi képeket le szoktam fényképezni a digifényképezővel :D
Igaz a minősége nem lesz olyan jó de,azért használható.
Sőt a www-m alatt vannak uh képek,azt hiszem pocaklakó néven,és azokat pl telefonnal fényképeztem le,és egészen jók lettek.

mimi12

Szia Mimi!

Én mindent a telefonommal fényképezek. Nekem a digitális gépünk bonyolult, és a telefon meg mindig nálam van.

A multkor emlitetted a kutyáidat, már akartam kérdezni, hogy ők nem féltékenyek a kicsire? A mienk nem bir vele meglenni, mindig lögdösi és felboritja. Ez azota van amiota járkál a Robi a lakásban. Kint kell tartanom a kutyát ha nyugalmat akarok.
Kép
Vendég

Judit!
Nekünk a kertben van egy golden retriver.Ő 7éves,és imádja a gyerekeket.Ő a Bella
Kép

Tünemény egy kutya,a Szabi állandóan lovagol a hátán,és a Bellát hívhatom de,csak ül egy helyben,és adig nem moccan,míg a Szabit le nem szedem a hátáról :D

A másik kutyink,egy jork+havanese mix.Hát tőle nem kell félni,hogy fellöki a Szabit,inkább a kutyát féltem a Szabitól :D
4hónapja lemázsálták az állatorvosnál,és akkor volt 1,kiló 40deka :D (de,komolyan)
De itt egy tavaszi kép róla,itt kb 1éves lehetett.Jól látszik a tv távirányító és a kutya méretaránya :D
Kép

mimi12

No és még kép.
A Szabi is szereti a lovakat,és nem is fél tőlük :D
Kép

mimi12

Jaj olyan édi az a kiskutya ott a kanapén mint egy plüss állatka :lol: :wink: Nem nagyobb mint a szamárka :lol: :lol: :lol:

Kép

Gabi
gabibi

Ja és Judit.A hugomnak kb3 hete altatták el az uszkárkutyiját.16éves volt :(
Süket volt,vak is volt,és már beteg is volt.
Ő sem igazán szerette a gyerekeket.Én úgy gondolom,az uszik amolyan 1gazdis kutyák.A hugom kutyája a hugomért volt oda,ő volt az isten,úgymond tényleg az anyja.
Nem igazán szerette,ha a gyerekek simogatják,nyuzzák.De szerintem szegény kutya kicsit ütődőtt volt amúgy is :D

Amúgy Robika,hogy jön ki a kutyával,és a kutyus Robikával?
Én nem szoktam rászolni a Tinakutyánkra,ha a Szabi körül sertepertél,és mindig egymás körül vannak.
Vagyis persze,hogy rászólók,mert rákapott arra,ha a Szabi eszik,odaül az etetőszék mellé,és várja mi esik le.De tök jókat szoktak fogócskázni a lakásban.
Én megmondom őszintén,nem tartom szerencsésnek,ha elkülöníted a kutyát Robikától.
Csak azért nem,mert ez a kutyában féltékenységet válthat ki,és nem szeretttel fogja fogadni Robikát,hanem haraggal.És az nem volna szerencsés.

mimi12

[quote="gabibi"]J írta:gabibiaj olyan édi az a kiskutya ott a kanapén mint egy plüss állatka :lol: :wink: Nem nagyobb mint a szamárka :lol: :lol: :lol:

Kiseb a szamárnál :lol:

mimi12

A gipszet mi a soroksári uton vettük a baby outletbe.Itt elég jó áron vannak kifutó termékek meg kishibássak na persze újak is..Nem valami nagy szám a hely de időnként jól kilehet fogni a dolgokat.Például most vettünk a fiamnak kiskádat,mert a másikat kinőtte és fele annyiba került és abszolult nincs semmi baja.De a brendonba is láttam ,és szerintem sok helyen lehet kapni.

Judit!Tényleg nem lányos már a nagyfiad :lol: sőt :lol:
a te kutyid is édeske.

Kép

Gabi
gabibi

Sziasztok!

Mimi
A kutyánk 3éves és gyerekek között van azota a lakásban. Nyáron még semmi baja nem volt a Robival, feküdt a jároka mellett és őrizte. Amiota járkál a Robi megy utána és löki fel. Doriszka 4kg. Szerinted engedjem vissza be a kutyát?
Nagyon jok a képeid! Furcsán hangzik az én problémám a te lovas képed mellett.

Gabibi
Valoban mostmár inkább férfi, mint fiu. Az eggyik topikban vele egykoru lett apuka. Még nagyi is lehetnék, de remélem még nem leszek.

Sziasztok
Vendég

Még egy nyári kép, amikor még barátok voltak. Kép
Vendég

Judit!
Igen szerintem engedd visza a lakásba a kutyit.A nevéből arra következtetek,hogy lány kutya.Lehet csak anyáskodni akar Robika felett.
Mikor a Szabi volt Robika korabeli,akkor még a törpe kutyánk is fel tudta lökni,merthogy eléggé instabil volt a Szabi :D
De nagyon hamar megtanult vigyázni magára.
Lehet hülyeség de,én néha egyszerre szídom le a kutyát és a SZabit :D
Csak azért,hogy a kutya érezze,hogy nem csak őt szídom,rakom helyre,hanem a kisgazdit is.
Mindemellet,meg kell tanúlni a kutyának is,hogy az ember a főnők,és a gyereknek is,hogy a kutyával lehet járszani.De nem esszük el előle a kutyatápot,nem piszkáljuk evés közben,nem iszunk a vizéből,és nem huzzuk ki alóla a fekhelyét :D
Szóval épp úgy meg kell tanítani a gyereknek is a kutyával kapcsolatos szabályokat,mint a gyereknek.

De amúgy,hogy dönti fel Robikát?Ráugrik,vagy egyszerűen odadörgölőzik,vagy bújik hozzá?
Neked kell látnod,hogy rosszindulatbó,/féltékenységből csinálja e,vagy játékból?
Mert nem mindegy.Ha játékból,akkor szerintem lehet elég,ha csendben rászolsz a kutyára,hogy nemszabad.Ha féltékenységből,akkor lehet segít,ha együt játszotok Robikával és a kutyával.Hogy érezze a kutya és összekösse,hogy jó dolog a gyerekkel játszani.Ha jól viselkedik és szót fogad dícsérd meg,és adhatsz neki valami jutifalatot.De ne 10perccel késöbb,mert a kutya arra emlékszik amiért az adott pillanatban szídjuk vagy dicsérjük meg.

mimi12

Szia Mimi!

Köszi a tanácsokat! Szoktak labdázni is, akkor semmi baja a kutyának.
Te hova játsz kutyakozmetikushoz? Én csak télen viszem mert nemtudom megszáritani. Az én kozmetikusom vágja a pofákat ha hosszabb a szőre a kutyának. Szerintem az emberek azért viszik mert meg kéne nyirni nem?

Arivirág
Merre jársz? Ma megyünk fél 6-ra a lánnyal, drukkolj, hogy teteszen neki.

Sziasztok
Vendég

[quote="halmai judit"]S írta:halmai juditzia Mimi!

Köszi a tanácsokat! Szoktak labdázni is, akkor semmi baja a kutyának.
Te hova játsz kutyakozmetikushoz? Én csak télen viszem mert nemtudom megszáritani. Az én kozmetikusom vágja a pofákat ha hosszabb a szőre a kutyának. Szerintem az emberek azért viszik mert meg kéne nyirni nem?

Judit,én Budafokra(vagy Tétény?)viszem a kutyát.Tudod,ha átmegyünk a Campóna felé.
Ott van egy állatorvos,és ott dolgozik egy barátnőm,mint kutyakozmetikus.De pl árat ne kérdezz,mert múlt héten is pl egy ajándék nyakörvvel jöttünk el,és még sosem fizettem :D
Szegény Tinánk most eléggé rövidszőrü lett,és nem is áll neki túl jól de,praktikus ebben a latyak időben.
Meg amúgy is 1-2hónap alatt megnő a szőre.
A Szeménél pofijánál,viszot én ki tudom nyírni a szőrét de,máshol nem hagyja,mert bele akar pusztulni :D

A másik meg az,szerintem mindenkinek a magánügye,hogy milyen a kutya szőre.
Hozzánk pl az üzletbe járt egy vevő ,aki Franciaországban lakott.Na az ő uszija tetszett de,nagyon.Hosszú volt a szőre,és rasztás mint a pulié.Tök aranyossan nézett ki.De azt mondta,kb 2havonta kell úgy is vinni a kutyát,hogy megfürösszék,és a rasztákat rendbetegyék.
AMúgy nekem a szárítással mázlim van.Nem nagy ügy,egy macskánál kisebb kutyát megszárítani.Kb 10perc alatt végzek vele :D

mimi12

Judit, majd mesélj, hogy tetszik a tánc!!!!

Te már láttál képet rólam, na most dobok egyett magamról a többieknek :D a lányom rajzolta!!

Kép

Na, jó csaj vagyok??? :D :lol:
arivirág

Szia Arivirág!

Nagyon jol nézel ki! Teljesen felismerhető vagy a lányod karikaturáján. Na és az alakod!?

Szia
Vendég

Mi van az alakommal??? :lol:
Jó nem? :wink:
Mi ennek a tánc csoportnak a neve, akihez mentek?
arivirág

[quote="arivirág"]J írta:arivirágudit, majd mesélj, hogy tetszik a tánc!!!!

Te már láttál képet rólam, na most dobok egyett magamról a többieknek :D a lányom rajzolta!!

Na, jó csaj vagyok??? :D :lol:

Naná,hogy jó csaj vagy :D
De máskor légyszi vigyorogjál,mikor a lányod rólad csinál portrét :D

mimi12

Arivirág!

Szokás szerint nemtudom, hogy mi a neve. Valami ugri-bugri tánccsoport. Ha hazajövünk majd jelentkezem 7-kor.

Szia
Vendég

Sziasztok!

Csak beköszönök, eszméletlen, mennyire el vagyok havazva állandóan, már sosem lesz nyugi?

Nagyjából átfutottam az írásaitokat, nagyon pörögtök :)

Irigykedem a lovaglásért, meg a gyönyörű kutyákért is :) Bár én egyelőre nem érzek magamban helyet még egy kutyának is / úgy értem, érzelmileg sincs szabad kapacitásom, időm se lenne annyi, amennyi kellene rá/.

Judit :) Táncos lánykád tényleg eszméletlen ügyes! És a fiúk is nagyon helyesek! Az nem semmi tényleg, hogy akár nagymamát is csinálhatna belőled a nagylegény :lol:

Amióta itt lakunk, én is megfáztam már, nehezen szoktam meg, hogy attól még, hogy csak kiugrom a cicát megetetni, vagy a postáért, stb., attól még föl kell venni kabátot :oops:

Oltások: én csak a kötelezőket adatom be, azokat se szívesen...
És átkozottul utálom azokat a reklámokat, amelyek az oltásokat népszerűsítik, elültetve bennem az érzést, hogy felelőtlen, rossz anya vagyok :evil:
Nagyon sok igazság van abban, hogy a gyógyszerek, és az oltások is egy hatalmas üzlet, naná, hogy nem a szövődményeket halljuk minden bokorban :evil:
Erről a konkrét oltásról nem tudom, mi a helyzet más országokban, de azt tudom, hogy a legtöbb nálunk kötelező oltás Nyugat-Európában nem kötelező. És a BCG-t nem is nagyon ajánlják!

Arivirág :) Melyik lányod rajzolta? Azért érdekelne, mert nálunk a nagyobbik fiam rajzol hasonló szinten, de egy csomó vele egykorú gyerek már eszméletlen szépségeket rajzol. A kisebbikem meg még csak firkál.
AMúgy nagyon jó csajt rajzolt :lol:

Nálunk:
Tegnap meghozták a konyhabútort, egy hét múlva lesz összeszerelve, mert addig még van pár előkészítő meló. Szóval már csak egy hét konyha nélkül :) Nagyon várom már!

A tegnapi nap őrülete: leolvastam a gázórát, mert a férjem szerint nagyon pörög, kiderült, hogy két hét alatt 400 köbméter fogyott! Ez 40Ezer forint! :evil: :cry: Ez még a régi kazán, valamikor kábé egy hónapon belül lesz kész a kémény, és akkor üzemelhet majd az új. Addig a gatyánkat is elégetjük. Igaz, a bojler már a költözés előtt egy héttel be lett kapcsolva, még az is lehet a ludas, a fene tudja. De inkább a kazánra gyanakszunk, mert nem lehet szabályozni, és fűt, mint állat. Most letekertem a radiátorokat, remélem, javít a helyzeten. Pénteken meg jön a szerelőnk, és megnézi, mit tehet.

Ovit még mindig nem kezdtük el, óvónénivel beszéltem, azt mondta, ráérünk, és valamikor eljönnek családlátogatásra is, hátha úgy könnyebb lesz Balázsnak. Bicajt a hétvégén mostmár tényleg veszünk. Én nagyon nehezen bírom, hogy nem tudunk kimozdulni, de a kocsinál fontosabb volt a konyha, így most csak egy bringa fér bele.

Pár képet is teszek fel:

Balázs és Gergő a kertben:
Kép

Kép
Kép
Ez meg itt a legújabb cicánk :)
Kép
Kép

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc!Ti Érden merre költöztetek?
Kazán.Nekünk régi fég kazánunk van,1hónap alatt volt a gázfogyasztásunk,kb 350köbm.
A miénket lehet szabájozni.Nem esetleg hasonló van nektek is?Mert ha igen,akkor rosszúl van elektromosan bekötve,és azért fogyaszt ennyit.
Ja és gázzról van a melegvizünk is,az havi kb 3000ft

mimi12

Mimi :) Köszi, igen, Fég fali kazán. És a gázos, aki bekötötte, meg tudja ezt oldani vajon???
Mi a Csíz utcába költöztünk :)

Kép

Kép
jucc33
Érd

Arivirág,
Hú, ez nagyon durva :shock: :( Ilyen mellékhatása volt az oltásnak?? A kép csúcs rólad, ezek után már tutira felismernélek az utcán :wink:

Mimi,
Tyű, micsoda korban van már Döméd, ez igen :o És imádnivaló a golden kutyitok, jorki pedig tényleg olyan mintha egy soft toy lenne :lol: Szabi és a paci :D nem egy félős a pasid :o :D
Érdekes, amit írtál a bárányhimlő oltással kapcsolatban, erről én még nem hallottam. Mert én meg idáig úgy gondoltam, h amit biztosan nem adatatok be, az a bárányhimló elleni, mert h az csak 5 évig véd, tehát újra és újra meg kell ismételni.
Én gyerekkoromban semmi ilyesmi betegséget nem kaptam el, többek közt a bárányhimlőt sem. Így én végigrettegtem a terhességet, nehogy elkapjam. Sajnos az oltással lekéstünk, mert olyan hamar lettem pocakos, h mire megjött az oltóanyag, addigra már Adél pocakban volt. Ezek után gondoltam úgy, h inkább jobb, ha még gyerekkorban átesik a dolgon. Mondjuk állítólag ez utóbbi sem garancia arra, h nem lesz újra az, de sokkal kisebb az esély rá. Ez is olyan dolog, mint amit Judit írt. Emberfüggő, illetve immunrendszerfüggő :?

És tényleg olyan pofátlan árakat elkérnek a plusz oltásokért :shock: Mi még anno a rotán gondolkoztunk, ami ugye nem oltás, hanem szirup formájú. Kétszer kellett volna beadatni és egyenként 18e Ft :shock: ráadásul nem garantált az, h a gyerek nem bukja vissza. Ha igen, akkor lehet újra kiadni 18e Ft-ot. Szerintem ezek a cégek mind arra alapoznak, h egy szülőnek semmi sem drága a gyereke egészségéért.

Gabibi,
Nálunk is van időnként ekcéma és nekünk is azt mondta a dokinő, h fürdetővel kenjük és simán kinőheti, nem kell feltétlenül aggódni miatta. És köszi a gipszes tippet :)

Judit,
Ha nem felejtem el, akkor holnap teszek fel képeket. Most épp átdolgozás alatt állnak.
És tényleg annyira hihetetlen, h ekkora fiad van már. Annyira jól néztél ki azokon a képeken, amiket felraktál magadról :)
Kuttyod nagyon helyes :)

Nekünk egy benga nagy írfarkas keverékünk van. Na majd holnap teszek fel róla is képet. Először gondolkoztunk azon, h vegyünk-e kutyit, aztán úgy döntöttünk párommal, h annyi kutyi vár gazdára menhelyeken, hogy végül Roninkat az érdi menhelyről hoztuk el tavaly nyáron. Nem mondom, h tökéletes kutya, mert h másfél évesen elég nehéz kutyát nevelni, annyi volt, amikor elhoztuk a menhelyről, de nagyon jófej. Adélt pl. amikor a teraszon aludt a babakocsiba, mellé feküdt és őrizte :D

Jucc,
Éljen a konyhabútor :) Mi 2 hónapot vártunk rá. Borzalmas volt konyha nélkül létezni :roll: Gázfogyasztásotok nem semmi :shock: Nálunk is súlyos fogyasztás van egyrészt a házmérete miatt, másrészt tavaly épült a ház, így még mindig vizesek a falak, azok meg ugye nem tartják a meleget. Szal rendesen fűtjük az utcát, ezzel a nagyon olcsó gázzal :lol: Fiúk édesek, meg persze a macs is :D Imádom a vörös dögöket :lol: És ilyen rendezett kertetek van?

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Igen ezzel az oltás dologgal, elég rosszul jártunk, amikor bekerültünk a kórházba, már teli volt bevérzéssel a kis teste Biankának!

Jucc, a nagyobbik lányom rajzolta a képet rólam, nekem semmi összehasonlítási alapom nincs, hogy egy ilyen korú gyerekek, milyeneket tudnak már rajzolni!
Nagyon jók a képek a fiúkról, és ez a cica, nagyon szelíd, hogy így fogja a kisfiad és nem karmolja meg, Én is szeretnék tavasszal egy macsekot hozni!!

Jó, aki felismer a képről, nyugodtan szólítson le az utcán, ha lát!
De aki fent van az iwiw-en annak szívesen megírom a nevem, és ott van kép rólam, és akkor össze lehet hasonlítani a lányom rajzával, :shock: és akkor már akár tényleg le is lehet szólítani az utcán!
arivirág

Sziasztok!

Majd később mindenkinek irok!

Arivirág emlitette a iwiwet én ezen az álnevemen vagyok fent. Nyugodtan jelöljetek be!

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Jucc,nekünk azt hiszem nem fali kazánunk van,mert ez a földön áll.De anyumnál olyan régi fali van,és a mai napig tök jól üzemel.
Nem tudom kit hívtatok?De itt egy telószám.Ez egy középkoru férfi,és valahol a környéken lakik.Nekünk ő csinálta meg 1éve a kazánt,és mikor cserélt benne ezt azt,akkor fizettünk kb 10egynehány ezer ft-ot.
06-20-367-58-68

AMúgy nekünk pl a fűtésszerelő elkötötte a kazán elektromos részét.Van a kazán közelében egy konnektor,amibe elvileg be van dugva a kazán is,és még egy dugó kell,hogy legyen benne.
A lényeg az,hogy ez a konektor van a termosztát konektorja,ha nem ebbe vannak bedugva a kazán és a szivattyú dugójai akkor nem kapcsol ki a tarmosztát(kazán),ha elérte az x hőfokot.Lehet nállatok is rossz konnektorba dugták vissza a csatikat?
Nekem úgy rémlik,hogy anyum falikazánján is lehet állítani a hőfokot,bizti a tiéteken is van valami.De ha nem jó helyre van bedugva,akkor egyszerűen nem áll le a kazán ha eléri pl a 60fokot,ha főt folyamatosan,és ez nem jó.Sok lesz a fogyasztás,és a kazán is tönkremegy.
(ezeket csak onnan tudom,mert én voltam itthon,mikor jött a szerelő,és elmagyarázta :D )

Curse!Igen én is úgy tudom,hogy a bárányhimlő elleni oltás csak pár évig véd.Én néha övsömörös leszek(kb 5-8 évente) de,nekem nem olyan vészes.De megmondom őszintén,én csak olvastam valahol,hogy ezzel ki lehet védeni az ővsömört is.De ha logikusan belegondolok.Ezek az oltások gyengített vírust tartalmaznak.Az ővsömör is úgy lesz,hogy elkapjuk a bárányhimlőt,és bennünk marad örökkre a vírus.Hát akkor az oltás is beviszi a szervezetünkbe a vírust,így már miért ne lehetne utána valaki övsömörös?No meg ez annyira új oltás,hogy szerintem még túl nagy statisztikára nem tudtak szert tenni,csak mondják amit pár év alatt láttak.
AMúgy meg sok gyerek lesz bárányhimlős az oltás után :?

A rota elleni oltás szerintem meg tök hülyeség.Ha jól rémlik 3hós korig lehet beadni?Nekem az a véleményem,hogy egy szalmonella fertőzés épp ennyire veszélyes lehet,és az ellen nincs védőoltás.Ja és állítólag sok kisgyerek úgy átesik a rotán,hogy szinte észrevehetettlen,csak max egy kicsit véres a széklete de,ennyi.Sem hányás,sem hasmenés,sem levertség.Na a másik meg az ára.Az felháborító!

mimi12

Amikor mi beadattuk az oltást, azt mondták, hú de jó, erre meg arra is, mikor megtörtént a baj, akkor meg azt, hát igen, még nincs sok tapasztalatunk ezzel az oltással kapcsolatban!!! :?
arivirág

Szia Mimi!

Köszi a bejelölést irtam is!

Szia
Vendég

Sziasztok!
megkérdeztem telcsin 2 barátnőmet,hogy ők beadatták-e az oltást és azt mondták nem.Ugyhogy 99,9%,hogy én se fogom.Csütörtökön mindenféle képpen megyek a dokinénihez és alaposan megbeszélem vele.És valószínüleg azt mondom neki,hogy nem.Megbeszéltem a férjemmel és Ő azt mondta,hogy az én döntésem föleg,de pont itthon lesz és eljön velünk a dokinénihez és meghallgatja mit mond és akkor döntünk.Ugyis van időpontunk és a mérleget is vissza kéne már vinni.Nagyon köszi,hogy leírtátok avéleményeteket,mert én zokszó nélkül beadattam volna :oops:

Fantasztikus milyen jó idő van.Most jöttünk meg a sétából.Rengeteg babakocsis kismamát láttam,ugyhogy itt is lehetnénk többen.

A kisfiam legnagyobb újdonsága,hogy torkaszakattából hümmög.Olyan mintha valami baja lenne és ordítana,de nem.Nála most ez a gagyogás :lol: Nagyon ari.

Kép

Gabi
gabibi

Sziasztok!

Judit :) Én is bejelöltelek :wink:

Mimi :) Köszönöm szépen a részletes tájékoztatást, nem semmi mi mindenhez értesz! Nekem hiába mondtak volna el ennyi mindent, nem jegyeztem volna meg.
Egyébként azzal nincs baj, hogy nem kapcsol ki. Nekünk nem szerelték be a termosztátot, mondván, hogy ez ideiglenes kazán, és majd a véglegesre kötik rá. De holnap fölkerül. Valamennyire lehet ezt is szabályozni, de a szerelő azt mondta, ne nagyon nyúljunk hozzá...

Curse :) két hónap konyha nélkül tényleg őrület lehetett. Mondjuk nekem a legjobban a kávéfőzés hiányzik, meg a mosogató. Elég ócska állandóan a fürdőbe hurcolni a mosogatnivalót, és babakádban intézni a dolgot...
A kert elég rendezett, tudod, mi nem építkeztünk, hanem 20 éves házat vettünk. A kert nagyon tetszett nekünk, bár most már látom, hogy némi ritkításra lesz szükség.
Mekkora a házatok? / he nem indiszkrét a kérdés/.

Arivirág :) Megnyugodtam, hogy a nagyobbik csaj rajzolta a képet, azért a kicsi ezzel már csodagyereknek számítana szerintem :)

Mára én bevásárló körutat terveztem, busszal elmentünk a Stop Shopig, és jól megpakoltuk magunkat :) Nagyon jól esett kimozdulni! Hazafelé már csak a taxi jöhetett szóba :oops:
Ha tudtam volna, hogy ilyen szép idő lesz ma, inkább a kertben maradunk, de nagyon kellett már pár dolog, és már úgy beleéltem magam, hogy nem változtattam a programon.

Pár őszi kép a kertből:
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
jucc33
Érd

jucc, így ám könnyű szép kertet tartani, ha ennyi segítséged van!!!
arivirág

Sziasztok Lányok!

Örülök hogy már mindenki az ismerősöm lett!
Curse márcsak te hiányzol!

Jucc
Jók a képeid! Az első képen a fa középpen, virágzott már neked?
Jobb igy látni a fiukat, az előző képeken nagyon be voltak öltözve.

Tényleg jo idő volt ma.

Sziasztok
Vendég

Arivirág :) Jaja :D Ne tudd meg, mennyire várom, hogy tavasszal legyen nekik homokozójuk, talán akkor nem a virágföldet túrják! Eszméletlen, micsoda sár van mindenhol!

Judit :) Nem tudom, virágzott-e már, nekem még nem, hiszen csak most vettük a házat és vele a telket :)

Kép

Kép
jucc33
Érd

Mimi,
A rota ellenit 24 hetes korig kell beadatni, a két oltás között egy hónapnak kell eltelnie. Az elsőt 4 hós korban ajánlják. Egyébként én azért gondolkoztam rajta, mert nekem sikerült pont olyan anyukákkal beszélnem, akiknek a gyerkőceik kórházban kötöttek ki a rota miatt, súlyosan kiszáradtak :( Ők úgy gondolják, h a következő bébinél inkább beadatják, mert azt a dolgot nem szeretnék még egyszer átélni :( amit teljesen megértek.
Rota alapvetően a kiszáradás miatt veszélyes és ha ezt egy bébi kapja el, annál még nagyobb az esély rá, mert ő neki az ember nem tudja megmagyarázni, h miért kellene innia sokat. Én itt látom a veszélyforrást. Mondjuk attól függetlenül, h lekéstük a dolgot, egyúttal a védőnő is megnyugatott, h azok kapják el elsősorban illetve azoknak van rá esélye, akik állandó közösségbe járnak, pl. bölibe, meg ilyesmi.

Gabibi,
Ma mi is sétáltunk egy nagyot, olyan szép idő volt :D Csajom fél úton bealudt, úgyhogy mikor hazaértünk kint hagytam a teraszon szunnyadni :P

Jucc,
Nekem a mosogatáson felül, a főzés helye hiányzott még :roll: Akkor már itthon voltam Adéllal tp-en és vhogy a kaját nap, mint nap meg kellett oldani. Ugyan volt villanyrezsonk, de csak egyhelyes és nagyon lassan főtt meg minden :roll:
És dehogy van indiszkrét :wink: szóval a br alapterület az 170nm, ebből lejön a kb 30nm terasz és a többit mind fűteni kell, persze ebben van még egy kb. 20nm garázs is :?
És tényleg tök szép a kertetek :D most egy picit irigy is vagyok :lol: Nálunk mikor lesz vmi hasonló, annyira utálatos ez a sziklás talaj :evil:

Judit,
Mindjárt jelöllek :wink:

Egyébként engem pedig a nickemmel simán megtaláltok wiwen.

Kép Kép
curse

na nagy nehezen sikerült néhány képet összeszednem :D
Kép A tűzijátékos torta, Adél a keresztanyukával Kép Torta (volt még rajta egy méhecske is, de azt Adél kezelésbe vette :lol: ) Kép Megkóstoltam a tortát :lol: Kép Egyik ajándékom Kép Kép így kunyerálok tortát :lol:

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Engem mimi és gabibi megtaláltak a lányom rajza alapján :D az iwiw-en, én néztem Judit ismerőseit, de cruse és jucc, nem tudtam vajon melyikek is lehettek, így nem tudtalak megjelőlni! :(

Lányok, használ valamelyikötök hajvasalót, azt a Babyliss-t vagy esetleg azt amit a Hajas Laci reklámoz??
Szeretnék venni ilyent, de nem tudom érdemes-e rá költeni, nektek van tapasztalatotok vele??

Adél gyönyörűűűűű,kis tündér ezeken a képeken!!![/b]
arivirág

Ja, és tegnap kiesett egy tömés a fogamból, :evil: most kell itt érden valami fogdokit keresnem aki helyre hozza :shock:
arivirág

Ha tudtok jó fogdokit, mondjátok ám!!!
arivirág

Sziasztok!
Arivirág,a Hajas féle hajvasalót felejtsd el de,mot azonnal :D
A párom fia vetetett magának az anyjával hajvasalót(végül is a 4cm-es hajának feltétlenül kell)
Pont ezt a Hajas félét ajánlották neki,vett is egyet,majd másnap vissza is vitték,mert ahogy bedugták úgy égett le :?
Én a lányomnak Vidal Sassont vettem.Egész jó,több fokozatban állítható.És nem szabad olyat venni,aminek nagyon széles a vasaló része,és olyat sem,aminek viszont nagyon vékonyka.Szóval az a jó,aminek a vasaló felülete,kb 5-6cm.(kikérdeztem a fodrász barátnőmet),és mindenképp jó,ha a hőfok állítható.

mimi12

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?