Ha belegondolok, hogy szülés előtt egy héttel még vígan bicikliztem, meg a Bakonyban kirándultam..
Én végig otthon voltam táppénzen, de őszintén szólva sztem az sem változtatott volna a dolgon, ha eljárok dolgozni. (én otthon stresszeltem a két szakvizsga miatt
..)
Utóbb a dokim mondta, hogy szte ez a dolog - hogy császár/koraszülés már jó előre látható volt.
És nemtom hogy a magas vérnyomás, a terhességi diabetes, a pajzsmirigy gondok mennyire voltak döntő tényezők - de ha emiatt lett volna, akkor pl. minden magas vérnyomásos terhesség koraszüléssel végződne.
Persze utóbb derült ki, hogy genetikailag kicsi volt a méhem - persze hogy az volt, mivel terhesség előtti évben összesen egyszer menstruáltam. Egy prof. mondta, hogy már teherbeeséskor eldől a méhlepény sorsa. (?) Persze ezerrel szedtem a magnéziumot, az aspirint, a nagydózisú C-vitamint, E-vitamint és még a jó ég tudja mi mindent..és mégsem nőtt a gyerkőc.
Visszagondolva szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy Domi egészséges. Akiket hazavittek koraszülötteket Domival egyidőben..hát, nagyon nagyon sok közöttük a sérült, agyvérzéses stb. baba, akikkel állandóan a kórházba kell járni.
Fogalmam sincs, hogy a köv. terhességnél mit csinálnék másképp. Nem tudom, hogy mennyire lehet erre tudatosan készülni. Azt mondják minden terhesség más. Az elsőnél egy nő még nem tudja mire számítson..én li. eléggé izgultam.
A köv. terhességnél talán diétáznék már az elején..de lehet az is baj volt, hogy diétáztam, mert Domi súlygyarapodása még jobban elmaradt mikor elkezdtem.
Talán nem szednék béta-blokkolót a pulzusomra, mert állítólag ez is okozhat hypotrofiát..ezt megcáfolta a kardiológus akinél utóbb jártam.
Egy biztos, tanulni nem fogok legközelebb, ez tuti.
Minél kevesebb a koraszülést anno előidéző tényezőt szeretnék.
Lafi!
Én nem hibáztatlak, engem végig paráztattak terhesség alatt - tudom milyen érzés
.
Te érzed mi a jó, úgyis csak annyit csinálsz, amennyit bírsz.
Vigyázz magadra, tartsd minél tovább bent a kisbabád!