2007.11.02 10:22
2007.11.02 17:41
2007.11.02 18:18
2007.11.02 18:48
[quote="kertikiri"]M írta:kertikirialacka, gratulálok Benihez!
Lányok, nehezen tudom követni. Ki van még hátra? Lamme, Nyulcsi, Babett, Ágica.....és még?
Lily is nagyon eltűnt.......szegény lehet nem tud jönni.
Panndi, Ti hogy vagytok Zsófival?
Rajtunk teljesen eluralkodott a tejkiütés Ami krémet dokinéni felírt azt ki sem fogom váltani, valami mellékvese-kéreg hormon van benne, és a tájékoztató szerint 6 hó alatt nem is használható. A gyerek feje viszont úgy néz ki, mint egy rinocérosz. Kiütéses és száraz az arcocskája, homloka, nyaka, hajas fejbőre.. és egy-két pöttyöt már a vállán és a hátán is felfedeztem. Ez normális??!! Mit csináljak vele szerintetek?
2007.11.02 19:18
2007.11.02 22:14
[quote="lamme"]S írta:lammeziasztok!
Kertikiri: Én sem valószínű, hogy adnám azt a krémet Bár pl. az ekcémára is hormontartalmú krémet szoktak adni, és ezekkel nagyon kell vigyázni, hogy csak 2-3 napig szabad használni max. Mi Vivit nyáron vittük maszek bőrgyógyászhoz. Igaz, hogy 5000 Ft volt, de alaposan megvizsgálta, megmondta, hogy mivel ajánlja kezelni és mivel nem, hogy mit várhatunk a jövőben, adott termékmintákat, válaszolt a kérdéseinkre, szóval szerintem teljesen korrekt volt. Lekopogom, akkor kijött egy kis ekcéma, azt elmulasztottuk, és azóta max. egy picike bőrszárazság van egy-egy helyen, de azt meg egy Sanatopic nevű testápolóval kordában tudjuk tartani. Jobbulást Nadinnak!!
Voltam ma a szülőszobán beszélni a fogadott szülésznővel. Olyan jó volt belépni megint oda Sajnos teltház volt, így nem tudott sok időt szánni ránk, de az megmaradt a fejemben, hogy említett két vajúdó helységet Ezek szerint kialakítottak ilyet is a közelmúltban. Megbeszéltük ezt a nyákdugó témát, valószínűleg az lehetett nekem tegnap, és azért volt olyan tiszta, mert még nem vagyok nyitva eléggé. Nem is bánom, a holnapot még ki kell húznom, mert Vivi szülinapját ünnepeljük. De persze nagytakarítottunk, meg csináltam fini kókuszgolyókat, totál fáradt vagyok, és kicsit izgulok, mert Vivinél is egy hasonló takarítás indította be a szülést (valószínűleg).
Mindenkinek szép hétvégét.
2007.11.03 07:15
2007.11.03 07:20
2007.11.03 08:35
2007.11.03 08:39
[quote="kata55"][ írta:kata55b]lamme: ki lesz a szülésznőd? Nekem Fazekas Zsuzsi. Vivinek boldog szülinapot! Nekem is meg kellene néznem a szülészetet, még soha nem jártam a Szabolcsban.
Lányok!
Lusta vagyok visszaolvasni. A babának vinni kell pelust? Ruhát? Magamnak gondolom kell vinni betétet.
Velem lehet majd 24 órában?
Kata
2007.11.03 08:42
[quote="kertikiri"]K írta:kertikiriata, pelust kell vinni, és popsitörlőt is. Elvileg veled lehet baba-mama szobában éjjel is, de ezt külön és határozottan kérni kell. Alapból este 11-kor elviszik. Magadnak kell betét, bár valami gézgönygyöleget adnak, de azt csak első nap akarod használni,utána jobb, ha van normális saját.
Panndi, és mit csinál Zsófi két etetés között? Gondolom már nem alszik végig. Mivel töltitek az idejét??? De nagyon ügyesek vagytok!
Szerintetek hol nézzek maszek gyerek börgyógyászt? Tud valaki ajánlani Pesten? Hétfőn elvinném akkor.
Vivit Isten éltesse!
2007.11.03 11:49
2007.11.03 12:51
[quote="kertikiri"] írta:kertikiris mit játszotok Panndi? Már érdeklik a tárgyak, és lát rendesen? Igaz két héttel nagyobb Zsófi mint Nadin, de Nadinnal még nagyon nem tudok játszani
A tornáztatást elmondod részletesen, hogy hogy csináljátok?
Köszi
ui: mi lehet Lilyvel?
2007.11.03 14:00
2007.11.03 14:50
2007.11.03 16:19
[quote="kata55"][ írta:kata55b]panndi: hogy érted, azt, hogy ha baba-mama szobába KERÜLÖK! Van másfajta is? Hát akkor most rögtön más kórházat keresek, nekem az a legfontosabb, hogy velem lehessen a baba születését követően. Egyébként, hogy a fityfirittybe tanulnánk meg szopizni, 6 hónapos koráig az enyémek eddig csak anyatejet kaptak, ezt most is így szeretném. Hát mi akkor alszunk, amikor ti sétáltok. 1-4 között nagyjából alszanak. Panni kicsit kevesebbet, Tomi van, hogy ennél is többet.
kissani: hát Panninak is jobb lenne, ha oviba járhatna 4 évesen, hiszen egy öcsi és én elég kevesek vagyunk neki mostanában. Még szerencse, hogy a 2 éves öcsikéjével mostmár tudnak együtt játszani.
lamme: nekem is az lesz a szülésznőm, aki az elsőnél ügyeletben volt. Nagyon sokat segített. A másodiknál már felkértem, de pont akkor is ügyeletben volt. Nekem nagyon sokat jelentett, hogy ott volt a szülésnél és segített, vágni se kellett. Vajúdásnál nem igazán volt rá szükség, inkább apucira.
Lányok!
Köszi mindenkinek a válaszokat. Akkor viszek magammal mindent, az a biztos.
Még arra lennék kíváncsi, hogy a babák születése után, kb. mennyi idő múlva kaptátok meg a születési anyakönyvi kivonatot, lakcímkártyát? A 13. kerületben kellett intézni ugye?
Kata
2007.11.03 16:53
2007.11.03 17:03
2007.11.03 18:46
2007.11.03 18:58
2007.11.03 19:54
[quote="nyulcsi"]
írta:nyulcsiMalacka: Nahát!! HOgy jött ez a toxémia - vizeletből mutatták ki? És császár volt, vagy rendes szülés? És végül Beni hány hétre érkezett? És ő Benedek vagy Benjamin? Az én fiam Benedek lesz, csak én Benő-zöm. Mindenesetre gratulálok sok sok szeretettel és ha lehet, akkor várjuk a részleteket!
Bea
2007.11.03 20:09
[quote="kertikiri"]K írta:kertikiriata, szólni kell, hogy baba-mama szobába akarsz majd menni. Én csak a második napon tudtam, de amint lett üres hely, áttettek.
Panndi, bocsi, hogy ezt a témát nyúzom, de most ez érdekel leginkább Mennyi idő kora óta tudtok így játszani Zsófival?
Lamme, kérlek add meg akkor a bőrgyógyász elérhetőségét. Köszönöm!
2007.11.03 20:10
2007.11.03 20:17
2007.11.03 20:53
2007.11.04 07:13
2007.11.04 07:41
2007.11.04 12:33
2007.11.04 13:11
2007.11.04 17:03
2007.11.04 18:34
[quote="nyulcsi"]
írta:nyulcsiMalacka, akkor ugyanúgy fogják hívni a porontyainkat!?!? Örülök, h van akinek még tetszik ez a név, mert a családban mi nem arattunk vele túl nagy sikert...
Puszi!Bea
2007.11.04 18:38
2007.11.04 19:05
2007.11.04 20:12
[quote="kata55"][ írta:kata55b]malacka01: nekem nincs gondom a látogatással, illetve azzal, hogy nem foghatja meg senki a babát, mert ez teljesen normális, csak szeretném, ha mindenki láthatná, amikor éppen beér hozzám és nem kellene tologatni össze-vissza. Vidékről is fognak hozzám jönni, akik csak azért utaznak órákat, hogy láthassák az újszülöttet. És úgy vagyok vele, hogy inkább jöjjenek be a kórházba, aki tud, otthonra csak a közeli hozzátartozók.
De akkor ezek szerint a látogatási időre nem maradhat a baba a szobában, nem lehet látni a folyosóról? Látszik, hogy MÁV-os szokásokhoz vagyok szokva, ott az ajtóhoz lehetett tolni a kocsit és onnan gyönyörködhetett mindenki a csemetékben.
Bea: nekem mindkét szülésem váratlanul indult be. Tomi 1 hóval hamarabb. Igaz, hogy volt egy elég erős hidegfront, de maga a születése hirtelen jött, nem volt semmi előjele. Most bezzeg fáj a hasam már egy jó ideje, illetve most néhány napja nem is annyira. Elég erőteljes jóslófájásaim voltak már két hete is. Most lenyugodott. Remélem azért még 2 hétig legalább egyben maradunk.
Panndi: köszi a anyakönyvi választ. Még annyit szeretnék kérdezni, hogy hová kell majd érte menni? Neked ki a gyerekorvosod? Mi két éve költöztünk ide, de még mindig visszajárunk a belvárosi dokinkhoz. És ezt a babát is elvállalta.
HOlnap megyek UH-ra Kisfalvi dokihoz. És megnézi a méhszájat is.
Kata
2007.11.04 21:57
2007.11.05 02:43
[quote="zsuzsoo"]M írta:zsuzsooúlt hétfőn mi is megnéztük a Szabolcs utcát, megvolt az első ctg-m
Hááát, ami a kórházat illeti, elég abszurd helynek tűnik. Mondjuk, egy nagyon kedves portásnéni fogadott minket, és kinyitotta a kaput este 10-kor, ami elvileg f9-től reggelig zárva van, majd mondta, hogy álljunk át a kocsival úgy, hogy rálásson. Ezt követően az épületben rögtön óriási tacepaók figyelmeztettek rá, hogy 14 éven aluli gyerek nem látogathatja a betegeket. (Úgy döntöttem, engem ez nem érint, hiszen nem leszek beteg.) Ezután beszálltunk a liftbe, amiben tök sötét volt, de azért fölért a harmadikra. Ott egy 1,5m széles folyosón várakoztunk, ez alatt újabb nyolc tilossal, illetve kötelezővel kezdődő kiirást nézhettünk meg. A műanyag székek egy szerkénnyel szemben voltak letéve, amire nagy betűkkel ki van irva, hogy tűz- és robbanásveszély. Nem csoda, hogy hangosan röhögni kezdtünk, alig birtuk abbahagyni, majd a férjem fél perc múlva megszólalt, hogy "szerintem szeressük meg". Ezek után az "orvosi szoba" feliratú ajtó mögül előjött egy fiatal, valami elképesztően unott nő, akit teljesen váratlanul ért, hogy a férjem köszönt neki. Utóbb kiderült, hogy ez az ügyeletes orvos. Ezek után bemehettünk a szülőszobába, ahol 6! fakk van, kettő kicsit távolabb, de ezekre nincs esélyünk, ott a több napot bent lévő visszatartósok vannak általában. Alig volt ciki, hogy lazán ráláttunk más nőkre. Tény, hogy aktiv szülés nem zajlott. Minderre van egy darab wc+zuhany egy helyiségben. Levegő egyáltalán nincs bent, az abalakokat szülésznő kinyitni még nem merte megpróbálni. Ez a szülőfülke annyira kicsi, hogy egyáltalán nincs hely vajúdni csak az ágyon. Azt még nem teljesen látom, hogy végülis hol fogok vajúdni. Csap nincs. Amikor a férjem fölvetette, hogy én hányni szoktam, és utána tökre szeretek megmosakodni, szegény szülésznő csak azt tudta mondani, hogy tudnak hányáscsillapitót adni. Hát, majd viszünk több liter vizet. Lefelé menet már nem vállaltuk be a sötét liftet, igy tanulmányozhattuk a csecsemőosztály "etetési rendjét" is. Akkor fölmerült bennünk, hogy mégis bent kéne maradnunk 4-5 napot, hadd szokja az a gyereke a rendet, és ne csinálja majd azt velünk, mint az első annak idején.
De azért hajrá!
zs
36+4
2007.11.05 07:21
2007.11.05 10:23
2007.11.05 10:50
2007.11.05 10:55