Sziasztok!!
Evés??
Hát arra nem panaszkodhatok
Enyémek jó evők, mégsem aludtak éjjel
, és nem is igazán látszik rajtuk. Sose kellett őket tömni, akkor ettek, amikor kedvük volt, persze igazítva a főétkezésekhez
Sára 1 évesen: 9300 gr és 74 cm
Marietta 1 évesen: 9080 gr és 80 cm
3 évesen:14,5 kg és 104 cm
Akkor miért is kell aggódni a súlyuk miatt????
Nem tudom az evés topikban elhangzott-e, de nekem mindig egy dolog jut eszembe, erről az evés "mizériáról" Ha nagyon központi téma egy gyerek életében az evés, ekörül forog minden (ami érthető ha rosszevő, csak...), akkor ez rögzülhet. Pszichológusok szerint a kamaszkori táplálkozási problémák (anorexia, bulémia, kövérség) visszavezethetők erre. Kamaszkorban alapból is sok a konfliktus anya és gyereke (főleg lánya)között, és ez lehet a gyerek kezében egy zsarolási vagy tárgyalási eszköz. Ha büntetni akarja a szüleit, akkor nem eszik, ha nagyon meg akar felelni, akkor sokat eszik és elhízik.
Szóval csak azt szerettem volna ezzel sugalni, hogy nem tudtok ellene tenni (ahogy leírtátok nem válik be szinte semmi) akkor bele kell törödni, akármennyire nehéz.
Csak van egy hülye társadalmi elvárás, (beszélgettünk a szopi témában is erről, szerintem ez ugyanolyan baromság), hogy akkor vagy jó anya, ha jól eteted a gyereked és az pufók!! Egy frász, ez alkat kérdése, és ha körülnéztek, akkor látjátok, hogy a kövérkés gyerekek sokkal betegesebbek, mint vékony ám de szívós és erős vékonykák!!!
Mi felnőttek folyamatosan fogyni akarunk, nem vagyunk megelégedve magunkkal, mert itt-ott van egy kis felesleg, erre a gyereket meg tömjük
Éva! Ez így leírva is szörnyen hangzik!! Nem lehet könnyű nektek. De nem lehet a gyereket erőszakkal megetetni, elvégre az evésnek egy örömforrásnak kellene lennie (nekem az
) És valamiből fejlődnek, nem???
Bea!!
Jobbulást Dórinak!!!
Hát ha egy homeopata orvos sem tudja elkerülni az antibiotikumot, akkor mit akarunk mi!! Én azt vettem észre , hogy most nagyon masszív, agresszív betegségek vannak körülöttünk. Vagy csak nem emlékszem már mi volt tavaly??
Bárány!!
Hát megint szörnyülködve és sajnálkozva olvastam, amit írtál!!! A terhesség olyan jó, és Te nem tudod élvezni. Tényleg kellene neked valami, mert az életed így egy rettegés, és félelem, ennek nem kellene így lennie. Életünk legszebb korszaka, a gyerekvárás, és a gyerek nevelés (nem könnyű, sőt, de gyönyőrű) és neked megkerseríti a folytonos aggódás. Sajnállak érte.
Azt hittem én is ilyen leszek. Egészségügyi (fél)tudással, azt hittem majd minden rettenet, amit tanultam eszembe fog jutni, de nem. Szerencsére tudtam pozítivan gondolkodni és kizárni amit tanultam, eszembe sem jutott (jó, néha nagyon rövid időre
) hogy baj lehet.
Így tényleg egy rémálom, pedig olyan szép lehetne.. . Keress segítséget!!!!
Képzeljétek én nem látom a képeket amit az előző oldalon felraktatok
, csak én vagy Ti sem???
És jelentem teljesen gyógyultnak nyilváníthatom a lányaimat
Szép estét és holnapot