Sziasztok!
Na az elején még megpróbáltam megjegyezni, kinek mit akarok írni aztán mostanra elfelejtettem...
Rejo: szeritem igazad van a reggeli-tízóraial kapcsolatban. Én világéletemben 9-10 körül reggeliztem, előtte nem ment... aztán terhesen jött a diab - amit ugye úgy néztek, hogy reggel 1/2 8-kor bazi sok CH, aztán kötelező reggelik 7-kor... Én szenvedtem, az összes reggelinél hányingerem volt, a cukrom meg pocsék volt.
Na ez az amit a ketteskénél másképp fogok csinálni. Egyszerűen kimarad a reggeli, helyette pótvacsora lesz... (ld. ezt most is így csinálom, van, hogy este 10-kor is iszok vagy eszek még valamit amiben van CH aztán reggel meg van, hogy 11-kor vagy délben kajálok csak)
Anno erről is beszélgettünk, hogy valszeg az is gáz, hogy az emberre rákényszerítenek egy olyan életritmust (vagy mit) ami teljesen ellentétes a megszokottal, azzal amihez anno hozzászokott... Szerintem nálam azért szabadult el a diéta első 2 hetében a cukrom... aztán amikor hozzászoktam a reggeli kajáláshoz meg hirtelen javulni kezdett (na jó, az is igaz, hogy akkor eljutottam a 37. hétig.. bár szerintem a javulás már előtte elkezdődött) (bár továbbra is rosszul voltam attól, hogy reggel 7-kor kajáljak...)
Szerintem úgy xar a protokoll ahogy van, nem veszi figyelembe, hogy nem vagyunk egyformák.
...
Lilla 2 napja éjjel ÓRÁNKÉNT ébred, mosott xar vagyok. Nappal meg tündibündi, ami azért kompenzálja a dolgot, de nem bánnám, ha visszaszokna arra, hogy hajnali 5-ig alszik és csak utána kel óránként....
Fú... tegnap tökre megijedtem... Alszom az ágyamban, Lilla kint játszik a nappaliban a karámban, a férjem a szgép előtt. Egyszercsak kétségbeesett sírás - olyan ami soha nem szokott lenni.. Kipattanok az ágyból, rohanok a nappaliba... Látom, hoyg a férjem már ott áll Lilla előtt, Lilla meg kétségbeesetten sír... és minden csupa vér... Sejthetitek...
Kiderült, hogy a férjem odapakolta a mókusokat Lilla elé, hogy szórakoztassák (ez eddig OK, én is odaraktam egy csomószor a napokban, Lilla tényleg jól szórakozott, verte a ketrecüket stb.)...
Hát az történt, hogy Lilla szokás szerint felkapaszkodott a mókusok ketrecébe és kapaszkodott, és kapaszkodott... a jó kis édes anyatej szagú ujjaival... amik hát egyértelműen úgy néznek ki mint az tvágygerjesztő kis kukacok amiket annyira szeretnek a mókusok.
Na most a mókusokról tudni kell, hoyg még soha nem haraptak, nekünk is meg szokták kóstolni az ujjunkat, Lilláét is megkóstolták már - és ezt olyan finoman teszik, hogy az max. csiklandozza az embert.
Hát most valszeg Lilla ujja nagyon anyatejszagú lehetett mert Töki mókus úgy döntött, hogy nyami, ezt jobban meg kéne csócsálni... És szépen megkóstolta... Lilla pedig nem volt hajlandó elengedni a ketrecet így Töki egyre lelkesebb lett...
Na most elég éles és hegyes fogai vannak így persze azonnal elkezdett vérezni Lilla ujja - kb. mintha egy tűvel jó mélyre szúrt volna valaki.
Szerencsére nem lett semmi baj, van néhány fognyom Lilla ujján, nem fáj a keze, az eset után 2mp-el már le is nyugodott, a vérzés is hamar elállt csak azért szépen megijedtünk.
Úgyhogy amíg a mókusok nem költöznek vissza a megszokott ketrecükbe (abba nem tud benyúlni - most egy ideiglenesben vannak mert a házukat ganézzuk és az elég nagy meló - az összes fát lecseréljük benne, új kötél stb.), szóval addig nem hagyjuk, hogy Lilla akár 10mp-re is felügyelet nélkül odamenjen hozzájuk. (felügyelettel nem gond mert ha látom, hogy Töki rácuppan akkor elhúzom onnan). (Támadni nem támad így abszolut nem veszélyes, ha Lilla elengedte volna a ketrecet nem lett volna semmi gond csak szegénynek eszébe se jutott)
Hát ez van...
Ja... és pénteken Lilla Verdi Requiemet énekelt a Zeneakadémián
)))) Nem semmi mi?:)))))))))))) Hány 7,5 hónapos mondhatja el ezt magáról?:))))))
(Bevittem a főpróbára ahol néha ő is beszállt... a férjemék meg ott röhögtek a szinpadon... a karmester persze nem tudta mi ez a hang
))) Csak az előttünk ülők dőltek a röhögéstől néha (ők is gyerekekkel mentek be, igaz kicsit nagyobbakkal így értékelték a helyzetet
))). Mondjuk a végét már végig akarta énekelni - megjegyzem szebben énekelt mint a szoprán szólista- úgyhogy azt már az ajtóból néztük végig, de tök jó volt végre egy kis élő zenét hallgatni:)))))