2007.11.01 06:37
2007.11.01 08:39
2007.11.01 10:54
2007.11.01 14:56
2007.11.01 15:21
2007.11.01 21:31
[quote]A írta:z anropozófiát valóban nem ismerem, de ahogy itt kapom a válaszokat, már ne haragudjatok, de ti sem egészen
2007.11.02 15:04
2007.12.03 19:35
2008.02.10 20:48
2008.02.11 10:27
[quote]M írta:ég ha nem is értik pl. a beszédeit, akkor is meg kell hallgatni őket, mert hatásukra ún. belső lelki szervek képződnek és ezek képesek lesznek „fogni az adást”. Tehát a tanításaiban hinni kell, nem érteni kell azt.
[quote]S írta:teiner szerint a nagy Beavatottakat kell követni, az hatol be ugyanis a lélekbe, ami tőlük jön, nem az ami az Istentől.
2008.02.11 18:57
2008.02.13 09:08
2008.02.13 09:33
2008.02.13 10:17
2008.02.13 12:54
Az Istenné válás itt is szerintem definíció kérdése. Mert gondolj bele: mire törekedsz? Magad urává, mesterévé lenni, saját erőfeszítéseid által Istenhez hasonló (a.k.a. tökéletes) lénnyé fejlődni. Innentől már csak a szavakon lovagolunk.[quote="pindi"]K írta:pindirisztusról, Luciferről, a "megváltásról", az istenné válásról (???) egészen mást ír, mint amiket te fentebb. Legtöbb esetben a szöges ellentétét.
[quote="pindi"]A írta:pindiz is érdekelne, hogy szerinted a Biblia hol írja, hogy ezt ne tedd.
[quote="pindi"]A írta:pindiz viszont igaz, hogy Steiner szerint igenis tenni kell a szellemi fejlődésünkért, nem elég vakon hinni. Ugyanis ő ezt tartja az eljövendő idők nagy veszélyének, hogy ha azt mondjuk, elég a hit, ezzel elaltatjuk a lelket, és így nem törekszünk a bölcsesség megszerzésére (és ezzel Ahrimán kezébe adjuk az emberiséget).
[quote="pindi"]H írta:pindiozzáteszi még, hogy nem az a fontos, hogy az ember megszerzi-e a bölcsességet, hanem hogy dolgozik-e érte.
[quote="pindi"]M írta:pindia már nem elég a hit, de nem az egyes ember szempontjából, hanem az egész emberiség fejlődése, jövője miatt.
2008.02.13 12:59
[quote="pindi"]N írta:pindiem ebből kell megismerni Steiner világképét.
2008.02.15 13:20
[quote="ilkamama"]H írta:ilkamamaonnan vannak az információk arról milyen szellemi szinten éltek akkor ez emberek, most magasabb szinten vannak???
[quote]C írta:sak remélni tudom, hogy egyik könyve nem mond ellent a másiknek. Az Ismeretek-et azért választottam, mert szinte mindenről szót ejt benne, amire én kíváncsi voltam. Ha a világkép egységes, akkor nincs aggódni valóm, mert nyilván mindenhol ugyanazt írja pl. a halálról.
[quote]A írta: halál Steiner szerint egy jelentéktelen esemény, mert ilyenkor az ember abba az érzékfölötti világba lép be, ami-ha ügyes volt-már életében valamelyest kitárulkozott előtte. A Biblia szerint a halál a bűn következménye és zsoldja, az ember ellensége. Megmenekülni az örök halálból csak Jézuson keresztül lehet.
[quote] írta:s végül Lucifer, a bölcsesség keresője, a fény hozója. A Biblia szerint Lucifernek egy vágya van: hogy az én életemet tönkretegye, megkeserítse, szétzúzza és a lelkemet megkaparintsa a Pokol számára. Egyszerű és világos szerintem.
[quote]M írta:egváltás: Steiner szerint mindenki maga jut el a megváltásra, az igazság a lélek mélyéről tör fel, sehonnan semmi erőre nem lehet számítani, csakis önmagunk erejére. A keresztény tanítás szerint Jézus azt állította: nélkülem semmit sen tehettek magatokért, tehát mindenestől rá vagyunk utalva Isten segítségére. Szerintem 100% ellentmondás ez is.
[quote]V írta:an Bibliád? Mert akkor csak helyeket írnék.
[quote]V írta:akon hinni?
[quote]N írta:incs ember, aki ezidáig nyomon követhette volna az ismeret útján.
[quote]A írta:z Istenné válás itt is szerintem definíció kérdése. Mert gondolj bele: mire törekedsz? Magad urává, mesterévé lenni, saját erőfeszítéseid által Istenhez hasonló (a.k.a. tökéletes) lénnyé fejlődni. Innentől már csak a szavakon lovagolunk.
[quote]p írta:indi írta:
Ma már nem elég a hit, de nem az egyes ember szempontjából, hanem az egész emberiség fejlődése, jövője miatt.
Liv írta:
Ez megint relatív, nem tudom megfogni ennek a mondatnak az értelmét anélkül, hogy leírnád, hogy kiben, mit, stb. hinni.
2008.02.15 17:06
2008.02.15 17:34
[quote]K írta:risztus a szellem halálától ment meg, a megváltás révén a szellem élni fog a fizikai test széthullása után is. Míg Krisztus előtt a szellem is az anyag foglya maradt.
2008.02.16 00:22
[quote]E írta:gyébként fejlődésről írsz anno, azaz, akkoriban az emberek fejletlenebbek voltak a mainál (nem gondolnám), a válaszodban pedig pont ellenkezőleg beszélsz. Akkor ez most hogy is van? Mi fejlődtünk vissza, és most keressük a magasabb (korai) szinthez az utat, vagy fordítva?
[quote]T írta:ovábbra sem hiszem, hogy bármi pontos információnk lehet arról, hogy 2000 évvel ezelőtt az emberiség milyen szellemi szinten állt, mivel elég kevés az írásos forrás ebből a korból, azok pedig nem arról szólnak, milyen szellemi szinten állnak az emberek.
[quote]K írta:risztus nem a szellem halálától ment meg, hanem a testétől. Ismét csak a hitvallást tudom idézni, amit minden keresztény magáénak vall: Hiszek a Szentlélekben.... hiszek a testnek feltámadásában és az örök életben.
[quote]N írta:em igazán értem, miért gondolod, hogy a keresztény ember a hite miatt nem gondolkodik (azért nem gondolkodik, mert hisz), nem törekszik a bölcsességre, megértésre.
2008.02.18 15:32
2008.02.18 18:34
2008.02.18 20:21
2008.02.19 09:53
2008.03.20 14:02
2008.03.20 15:26
[quote="liv731"]A írta:liv731 Fa a VÁLASZTÁS jelképezése egyébként. Döntés. Nem robotok vagyunk, Isten szabad akaratot adott nekünk. A szeretet, az elkötelezettség választás kérdése
2008.03.20 19:53
2008.03.25 13:26
2008.03.25 15:55
2008.03.25 17:11
2008.03.25 20:32
2008.03.25 20:52
[quote="picilivi"]
írta:piciliviA tudatot még nagyon sok részre lehet osztani a működési struktúrák szerint, de ez mit sem változtat azon, hogy ha önmagamban vizsgálok pl. egy vágyakozást, akkor a vágy tárgya valóban teljesen lényegtelen, hiszen az egy rajtam kívűl eső dolog, és én olyankor magamat akarom megvizsgálni.
2008.03.25 22:01
2008.03.26 22:41
2008.03.27 09:26
2008.03.27 11:58
2008.03.27 12:13
[quote="picilivi"]
írta:piciliviA vizsgálódással kapcsolatban érdemes tisztázni, hogy valaki komolyan vizsgálja-e önmagát, vagy csak gondol rá, illetve beszél róla. Amikor azt mondom, hogy megvizsgálom magam, nem arra gondolok, hogy átgondolom, hogy milyen is vágyódni, mert amikor erre gondolok, akkor valóban a vágyódás éppen nincs jelen.
[quote="picilivi"]
írta:piciliviEllenben ha a testemben végbemenő változásokat figyelem meg, akkor a vágyódással egyidejű dolgot tudok megfigyelni, ami ráadásul teljesen egyértelmű, majdhogynem kézzel fogható, és természetesen bennem zajlik, tehát valóban Magamat figyelem meg.
[quote="picilivi"]A írta:picilivimikor éppen szerelmed tárgyára nézel, attól érzed jól magad, hogy olyan biokémiai változások mennek végbe a testedben, amiket a tudatod egy része számodra kellemesnek értékel. Lehetsz szerelmes úgy is, hogy nem figyeled meg közben, hogy neked ez most éppen jó, de attól még jó. Vagy megfigyelheted közben, hogy pontosan mi is történik a testedben.
[quote="picilivi"]K írta:piciliviis gyakorlással miközben reménykedem, meg tudom figyelni, hogy ez konkrétan milyen érzéseket vált ki bennem, a testemben. Amit írtál, hogy tudatodat a reményre magára irányítod, azt nem is értem. Mi az hogy önmagában a remény? Reménykedni csak valaki tud. Önmagában remény nincs. Van ember, és ő benne lehet remény. Bármi iránt.
[quote="picilivi"]A írta:picilivizért mondom, hogy mindegy a tárgya, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy biokémiai szinten az emberi testben mindig ugyanaz a változás zajlik egy-egy érzelemmel kapcsolatban.
[quote="picilivi"] írta:picilivis ezért a változásért csináljuk, csak nem tudunk róla. (Illetve mi ketten most már igen ) Olyan ez mint a drog.
[quote="picilivi"]A írta:picilivi Káin és Ábel történetét illetően, a következtetést (mint említettem) nem én vontam le, hanem számos kis gyerkőc.
2008.03.27 12:36