Kavics!
Szerintem ne ess kétségbe!
Előbb nézess egy HgA1c-t!
Az megmutatja, h. régóta fennáll-e a probléma. Ezt mondjuk érdemes lenne havonta ellenőrizni, de gondolom ezek után fogják majd (remélem).
Szerintem a diétával rendben fogod tudni tartani!!
Érdekes ez a dolog, mert mondjuk Lafira rá lehet fogni, h. a túlsúlya miatt lett GDM-es, de te aztán tuti nem tartozol a gömbölyded kategóriába!
A köztudat és a szakirodalom jelentős része is általában párhuzamot von a DM és a kövérség közé. Mármint, h. a kövérség vezet a DM-hez. (most a 2-es típusúról beszélek)
De nekem gyanús, h. ez egyre kevésbé lesz igaz!
Annyira kíváncsi lennék, h. a PCOS csajok közül a sovány szekció felmenői hogy néznek ki! És hányan vannak, akik a lányukhoz hasonlóan évtizedekig soványak voltak és esetleg csak idős korban híztak el?
Kincs!
Nekem volt EDA-m. Igaz nekem a csaszi miatt.
Ha "meg akarod élni" a szülést, akkor ne kérj! Általában nem halnak bele a nők a fájdalomba, tehát valószínűleg túl lehet élni!
De nekem elég éles határvonal van az EDA előtti és az EDA utáni időszak közt!
Az EDA előtti időszakról annyi az emlékem, h. iszonyatos feladatnak tűnt a szülészethez vezető lépcsősor megmászása 5 perces fájásokkal, a borotválásnál pedig konkrétan az első húzásnál még éreztem, h. pengét kéne cserélni, de az azt követő időszak kiesett, tőlem akár meg is nyúzhattak volna.
Az EDA bekötésétől én is féltem, pláne mert ugye a dokim nem volt ott és így az ügyeletes kötötte be, aki igencsak fiatalkának tűnt (Meg is kérdeztem, h. neki is ez-e az első, de biztosított, h. csinált már párat
. Utána bocsánatot kértem tőle ezért!
), az egészben csak az a nehéz, h. azt hiszed, nem fogsz tudni nyugton maradni annyi ideig, amíg beszúrják, de nyugi, kivárják a két fájás közti szünetet. Az érzéstelenítőt érzed (szúnyogcsípés), utána a többit már nem.
Kicsit várni kell a teljes elérzéstelenedésre, mert először csak próba adagot adnak, de állítólag 20 perc alatt áll be a zsibbadás.
Hát nem tudom. Ez totál ambivalens dolog, mert egyfelől rohadt hosszúnak tűnt a dolog, és azt hittem, h. én nálam nem hat, h. biztos rossz helyre adták stb.. Másfelől teljesen meglepődtem, h. a pótdokim milyen hamar beért és már tolnak is a műtőbe és már le is vagyok zsibbadva. Szóval időérzék ohne!!!!
Az EDA után viszont totál kitisztul az ember tudata. Nincs fájdalom és még viccelődni is tud az ember. Nem folyik össze minden. Tudod, h. mi történik körülötted.
Sajnos úgy tudom a kitolási szakra meg szokták szüntetni az EDA-t, úgyhogy végülis EDA mellett is lehet szülésélményed, csak így az oda vezető út könnyebb egy kicsit!!!!