Sziasztok!!!
Annyi mindent írtatok, és olyan sok gondolatot ébresztettetek bennem
Megpróbálok sorba menni, hohy mindent el tudjak mondani (néha csodálkozom miért van ilyen közlésikényszerem??)
Bárány! Aggodalmakat ki KELL beszélni!! Mindegy kivel, de légyszi ne fojts magadba. (észre vetted, hogy a Szindi és a csajok vonalzója egyforma?
)
Tévedsz, az anyatej gyógyító hatása nem divatjamúlt
. Én is cseegtettem a csajoknak. Amikor a Sára megszületett, akkor neki is,(váladékos volt a szeme) és ezért kérte a Marietta is.. na az nagyon vicces volt.
Nagy cici=sok tej!! Na ez azok közé a hülyeségek közé tartozik, amik nagyon dűhítenek!!!
Mindenkinek egyforma mennyiságű tejmirigye van, akinek nagyobb a melle, annak több a zsírszövete, ennek meg semmi köze a szoptatáshoz. Sőt minnél nagyobb a cici, annál nehezebb a szoptatás technikai kivitelezése
Évi örülök, hogy téged sikerült meggyőzni az igazságról. Sajnos a sok tévhit nagyon befolyásolja a gondolatainkat.
Gyári hiba - ez tetszik
De csak 1 ezreléke a nőknek ilyen gyári hibás, és ez öröklődik. Akinek van 30ml, annál más a hiba
Andi! Köszi a gratulációt, eszembe se jutott, hogy másképp is lehet. De igazad van a kórházba nagyon el lehet csesni a kezdeteket és az ember önbizalmát. Én is igény szerint szoptattam és ma is az az igényük a csajoknak, hogy 2 óránként egyenek
, mert gyors az emésztésük, képzeld mi lett volna, ha betartom a hivatalos 3 vagy 4 óránkénti etetést. És én össze is vesztem a védőnőmmel, a szoptatás miatt. Ha korlátoltak, akkor azt kell mondani amit hallani akarnak, csak hogy nyugi legyen - csak ez nagyon szomorú. Mért nem lehet elfogadni hogy a gyerekek nem egyformák, az anyukájukról meg nem is beszélve
Andi!! Ha ilyen édesek a gyerekeid, nosza kell a harmadik!!!
Gátvédelem: Furcsálom, hogy nagyon fájt neked a varrás, én nem is éreztem egyiket sem. Szerintem fontos a gátmetszés, nehogy rossz irányba repedj (végbél). De harmadik gyereknél már kiderül, hogy mekkora gyerekekt szültél, milyen könnyen tágulsz, és lehetne róla szó. De ehhez tuti szülésznőt kell választani. Mondják, a aharmadik már csak kicsusszan (és a kivétel, mint én csak erősítené a szabályt
)
Van egy barátnőm, Ő mindháromnál nagyon erősen visszeres volt a gáttájékon is, gátmetszés nagyon veszélyes lett volna. Mindhármat gátvédelemmel szülte a MÁV-ban, de nagyon alaposan választott szülésznőt, és olajokat használt, stb . Úgyhogy van remény
Otthonszülés: Szerintem is a gyerek életének veszélyeztetése. És be is bizonyosodott, sajnos.
Elfogadom, hogy nem kívánatos a rideg, hideg, személytelen kórház, de vannak lehetőségek választani megfelelőt. Én egy elég maradi kórházban szültem, a Délpestiben. Benn volt apa is. A dokim épp akkor meht volna haza 24 órás ügyeletből, amikor én beestem és sikerült 16 órát vajúdnom
A doki végig benn volt (passziánszozott a számítógépen, láttam
), ha kellett jött, de mindig csak a szülésznő vizsgált, ő csak akkor ha muszáj volt. Nagyon biztonságban éreztem magam. És milyen jó volt, mert elekedt a Marietta, és ha nincs ott a doki, aki vaacummal rásegít azonnal, akkor most lenne egy agykárosodott gyermekem.
Szóval otthonszülés nálunk, ma szerintem túlzott kockázat vállalalás.
Még valami, Bárány, amit nem értek (nem te vagy az első akitől ezt hallom), hogy lehet intim élmény a szülés vadidegenekkel a férjed nélkül???? Nem az a gondom, hogy nem akarsz a férjeddel szülni, csak az indoklást nem értem. És bemehet anyukád, barátnőd is
Na remélem mindent leírtam amit akartam, mert mennem kell "szépülni" a fodrászhoz. Üdv mindenkinek