Sziasztok!
Hát nemtom. Egyrészt engem kicsit elborzaszt a gondolat, h. egy idegen, ráadásul női (!!!) kéz szorgoskodjon odalenn.
Bár az sem dob fel, ha ugyanezt a párom "nyújtja", meg esetleg lehet, h. neki sem igazán élmény, ha azt látja, h. a kedvenc terepe kályhacső vastagságúvá válik! (Az apás szüléseknél sem véletlen, h. az apákat - kivéve persze a vállalkozókedvű, kamerával felszerelkező típusokat, akik képesek a gyereket a 18. szülinapján is zavarba hozni azzal, h. a haverok előtt levetítik a születését premier plánban
- inkább a szülő nő feji végénél helyezik el.
Másrészről viszont úgy rémlik, h. az EDA-ig az sem igazán érdekelt volna, ha vki lebontja körülöttem a Szülészeti klinikát.
Szóval esetleg szülésnél lehet, h. nem zavarna, de az előedzést nem hiszem, h. bevállalnám!
Lafi!
Lehet, h. egy kicsit emelni kéne a CH-n! Az éhomi cukrod is alacsonyka egy kicsit, meg a ketontestek sem biztos, h. olyan jók a picinek! Ne félj nem fogsz elhízni! 30. héten 0 kilóról?
Dimet!
Hú, én is ugyanígy voltam. Vajon mennyit kéne aludni és mikor? Átszerveztük vagy kétszer, mert apa azt hitte, h. attól jobban fog aludni éjjel, de sokkal rosszabb lett.
Mai fejjel azt mondanám, hagyd, majd kialakul!
Ha ő álmos, akkor aludjon, ha éhes úgyis fel fog ébredni, ha játszani akar, akkor meg ébren fog maradni.
Csak éppen észre kell venni, h. mikor álmos és mikor éhes.
Meg lesznek frontok, fogzás, pocifájás, szóval nem túl egyszerű, de megoldható!
Hason altatás:
Régen az volt a divat, ma pont az ellenkezője, de már láttam olyan kis párna-szerkentyűket, amik arra hivatottak, h. a babát oldalfekvésben tartsák.
Az egyik gyerek fekszik egy helyben, a másik bejárja az egész kiságyat. Az utóbbit megnézném ebben a szerkezetben!
Nálunk a párom azon parázott, h. félrenyel a gyerek és megfullad, ha éjjel bukik, ezért hason altattuk. Volt légzésfigyelőnk a biztonság kedvéért. Sosem riasztott be, csak, ha elfelejtettük kikapcsolni és úgy vettük ki a gyereket (vagyis naponta kb. 5X
)
A hason altatásnak is van előnye, mert hamarabb emeli a fejét, ezzel erősíti a hátizmait, talán ezért indult el hamarabb stb. Nem tudom.
Ugyanakkor volt egy olyan szakaszunk, amikor megtanult hanyattfordulni, de még nem tudott visszafordulni, és ment a hiszti, mert nem tudott hanyatt elaludni. Aztán megtanulta mindkettőt. Szóval lehet, h. a következőt már hol így, hol úgy fogom fektetni!
Csajok!
A vasat nem célszerű tejtermékkel egy időben szedni, mert a tej kalciumával kelátot képez és nem szívódik fel. Pontosan ugyanebből az okból ne szedjétek a kalciummal és a magnéziummal egy időben sem!
Én a végén már úgy csináltam, mint a Dr. House, kis üvegbe bekészítettem a napi adagot, aztán hol ezt-hol azt bekapdostam. De egyszerre mindig csak egy bogyót!
Kavics!
A folyás mennyisége tényleg növekszik, de valószínűleg ez is egyedi módon változik, én arra emlékszem, h. tisztasági betét kellett, de ilyen felálláskor megindulásra nem. Nem vagyunk egyformák!
Vmit tuti kihagytam, de lukas az agyam!