Sziasztok!
Üdvözlöm én is az új topiclakókat!!!
Olyan jó lenne ha mi is "felpörögnénk" kicsit, részemről ígérem, hogy igyekszem jönni mindennap
Doreen!
Látom, csak pár nap van közöttünk, én is esélyes vagyok decemberi szülésre, mert eddig még mindig előbb jöttek a gyerkőcök, az első két héttel (indítás toxémia miatt), a második 1 hónappal
, Melissa pedig 6 nappal...
én nagyon szeretném, ha Szenteste, valamint 25-26-án még itthon lehetnénk egyben, és 27. v. 28-án (apa szülinapja
) szülnénk
próbálok egyezkedni ez ügyben Maya babával, meglátjuk hallgat-e rám
...akkor Szilveszter napján jöhetnénk kb. haza, olyan jóóó lenne!!!
Orvos, szülésznő: az előző három gyereket Győrben szültem, elég rossz emlékeim vannak (nem a szülésről, az gyorsan ment) hanem az utána bent töltött napokról és a körülményekről ( kosz, zaj, stb. egy perc nyugalmam sem volt depisen, hullafáradtan jöttem haza)
a negyediket csak úgy vállaltam, hogy a győri kh-ba be se kelljen tenni a lábam (sajnos itt csak ez az egy van
)
így most kezdetektől a Telki Kórházba járunk.
így most, negyedszerre új orvosom lett, nagyon elégedettek vagyunk vele eddig...szülésznőt azt hiszem nem fogadok, mert biztos érteni fogja a dolgát az éppen ügyeletben lévő...dúlán viszont gondolkodom, de lehet, hogy nem lesz, mert nekem nagyon gyorsan (2-3 óra alatt) lezajlottak a szüléseim...ez úgy nézett ki, hogy burokrepesztésig 5-3 perces fájások+ két ujjnyi méhszáj, utána viszont fél órán belül baba
ennek a gyorsaságnak persze ára volt, nagyon intenzív fájások jöttek...azt hiszem az én esetemben az EDA ezért nem jön szóba most sem, mert mikor már nagyon fájok és kellene (kitolás) pont akkor szokták visszavenni
bevallom őszintén: félek a szüléstől most is, még a programcsászár is megfordult a fejemben
, de mivel a kislányom fejvégű fekvésű és nem lesz túl nagy Ő sem ( max. 3kg)
őrültség lenne felvágatni a hasam különösebb ok nélkül, és hát a császár utáni felépülés nem egy leányálom
baba-mama szoba: én is mellette szavazok...az első fiamnál még nem volt ilyen, a másodiknál és a kislánynál már igen, és nagyon jó dolog szerintem...igaz, hogy kevesebbet tud a mama így pihenni, de én ki sem bírtam volna, ha nincsenek mellettem...és az otthoni éjszakai ügyeletre is fel kell készülni
őssejt levétel: mi is levetetjük, mivel utolsó baba lesz, többet nem lenne rá lehetőségünk...és Telkiben van egy "akciós csomag"ami a szülés+őssejtre vonatkozik, így együtt nagyon kedvező.
vásárlás: ruhácskákból már rengeteg van, azt már nem kell venni
van pihenőszékünk (ez nekem újdonság, Melissának nem volt
),
zenélő forgónk, vettem sterilizálót, mellszívót, cumisüveget (sajnos egyszer sem volt elég tejem, hamar tápszerhez kellett nyúlni
)
de azért optimista vagyok, most is próbálkozom, hátha...
így én is megvettem a Szoptatás c. könyvet.
babakocsit már kinéztük, talán a jövő héten megvesszük, a bútort megrendeljük, és egy festés is hátra van a mi szobánkban, ott lesz a Pici az első hónapokban.
még néhány apróság kell, és persze a kórházi cuccok összekészítése...
lenne egy kérdésem: Ti vesztek légzésfigyelőt?
én gondolkodom rajta, de annak csak úgy van értelme, ha elvégzem a tanfolyamot is hozzá...
bocsi a kisregényért, remélem Ti is sokat írtok majd