Új privát üzeneted érkezett!

Rit
köszi a kimerítõ választ. A pelusvédõ nem az a nylon szerû anyag amit régen a normál pelusra tettek. Ilyen megkötõs?

Zsani
Igazad van, legfeljebb betrágyázzuk a fél kerteteket. Kép Kép

Sasha
Grat. az új autóhoz.

Judus
Kép

Nyuszi
Hajrá felújítás, hajrá!!!

Forti és Levi aki tegnap volt 10és fél hónapos

Kép
Kép
forti

Jo reggelt,
En mar tul vagyoka vasalason de igy is kivoltam a melegtol.
Ejszaka olyan jo voltez a kis eso.Remelem videken is esett mert akormil esz a jo kis bio zoldsegekkel,gyumikkel a miket majd Alexnak szanunk,lassan kezd kifogyni a fagyaszto.

Tegnap egy baratnom meselte hogy egy ismerose a Kecskemeti bebietelnel volt ellenorzesen (ez a munkaja )es minden nagyon korrenk,odafigyelnek hogy mibol keszulnek a babakajcsik.Azt ajanlotta hogy inkabb ilyet vegyunk mint mindenfele zoldseget a szupermarketekbol vagya piacokrol.
En is ugy csinalaom ami nincs a melyben azt megveszem uvegben.

Csics
Alexnak a het elejen amikor ket foga jott inkabb az uveget fogadta el,probald ilyenkor inkabb azt,hatha az nem irritalja ugy az inyet.

Nyuszika
Mindent bele a felujtiasba; )))
Igazad van mindenki beszeljen az anyanyelven a gyerekhez.Multkor hallottam egy aruhazban hogy egy magyar anya angolul beszelt a gyerekhez elmondasa szreint hogy a papa is ertse.
Hat szerintem az is jo hogy a noverem magyarul beszel nekik,de az apjuk+csaladja+babycsosz angolul.Egyenlore mindenkinek magyarul valaszolnak : )))De igy legalabba sogorom is tanul valamit verge magyarul : ))
A Te ferjed beszel mar magyarul??

Zsuzsa
Hajra-hajra!!!Drukkolok hogy hamar bekoltozzon a babuci!!!

Sasha
Gratula az autohoz.Jo is az a legkondi,lassan ebben a klimaban mar nem lehet meglenni nelkule : ))

Judus
Udv itt!!!
Nekunk van mar altatasi tapasztalatunk,bar nem betegsegbol adodoan hanem mert kb 3 hetesen korulmeteltettuk Alexet.Kb 5 percig altattak csak.Utana egy kicsit nyugos volt es orakig csak itatni lehetett kortyonkent,de estere mar ki is heverte az egeszet.Azt hiszem en jobban feltem az egesztol mint ahogy O atelte.
Minden jot a mutethez.

Forti
Pont az amire Te gondolsz,szerintem meg anno rajtunk is ez volt : )))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
én kimagvalom és a húsát kinyomom a héjából.
az útlevelet meg mi tavaly decemberben csináltattuk Dodonak, én az akkori állapotokat írtam le. Ja és akkor be is tartották a 30 napot, dec 15én kaptuk kézhez. gondolom a téli szüneti tumultus miatt.

csics
a fogtól is lehet étvágytalan, igen. másfél óra utazás elég gáz, én is Budaörsre jártam a belvárosból, mondjuk szerencsém volt, mert mindíg volt kollega, aki bevitt kocsival. Amúgy nekem is 1 óra lett volna. Persze vannak szerencsések is, a párom pl. 1 villamosmegállóra melózik itthontól, így néha még ebédelni is hazajön Kép

Nyusz
én úgy tudom, hogy hozzáépítésnél csak a felét adják. Egy barátnõméknél legalábbis ez a helyzet, most van folyamatban.

zsuzsa
Tesco saját márkás v. gazdaságos pelusra gondoltál????

sasha
gratula a kocsihoz, tényleg jó, ha minden belefér. bár nekünk még ilyet nem sikerült találni. Eddig is totál telipakoltunk egy kombit a búvárcuccainkkal, most még van plusszba a bébi és cuccai is Kép
hol van az a tó?

szia Judus
üdv köreinkben!! Kép

Forti
de az
de jó nektek, mindjárt mentek!!! - most irígykedem KépKép

Nekünk viszont volt egy csodás éjszakánk, mivel nincs itthon a papa - alhatunk nyitott ablaknál. õ ugyanis azonnal felébred, ha egy kocsi elmegy alattunk az utcában. Szóval kellemes hûvös lett, Dodesz csak 1x kelt kajálni, minden szupcsi volt. kivéve persze, hogy azért hiányzott a papa Kép
most viszont ezer ágra süt a nap, ideje indulnunk csavarogni, jobb híján mi csak a szigetre megyünk ma Kép

szép napot mindenkinek
Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Ebéd félig kész, gyorsan írok. Esti elavásnál óriási cirkusz volt nálunk. A baj ott kezdõdött, hogy a fiam elaludt fél 7-kor apja vállán. (Fél nyolckor van nálunk fürdés egyébként), szóval 7-ig aludt, majd vacsi, játék és fél kilenckor a fürdés, szopi után lefektetés, majd 1 óra hiszti, 3-szor próbáltam elaltani mire sikerült, pedig fáradt is volt. Igaz akkor volt nálunk vihar. Többet nem engedem fürdés elõtt elaludni, máskor simán le lehet fektetni.
Csajok, még jó hogy nálunk van víz, Érd egy részém nincs, hát nem tudom mit csinálnékKép
Délután megyünk kerti partira, remlem Gergõ jól fog viselkedni, csak nem tudom a délutáni alvásával mi lesz.

Kataa
Meleg vízben áztatom és utána simán lejön a héja.
Én is nagyon édesszájú lettem, bár a csokit mindig is imádtam, de most már a sütiket se vetem meg sajnosKép
Akkor megnyugodtam a múltkor a Balcsin csak kecskemétit evett a gyerek. Én itthon kotyvasztani szoktam, lehet akkor jobb az üveges? Mondjuk kényelmesebb az biztos.

Sasha
nekem meg pont az a bajom, hogy Gergõ még ebben a melegben se hajlandó inni, csak a cici. szerintetek ez normális?
Klassz lehet az új kocsi. Mi múltkor amikor bedöglött a kocsink, egy Peugeot-val jöttünk haza a Balcsiról, kombi, légkondi, hát fél óra alatt itthon voltunk, a gyerek meg se mukkant, pedig az opelban sokszor bömböl a melegtõl. Ég és föld, mondtam is apának elfogadnék egy ilyen kocsit.
Szelidi tó klassz hely, jó utat!

Judus
Üdv és gratula Hanna babához, tényleg ügyi lehetKép Az én kisfiam is ma kezdett el elõször inteni pát, eddig tanítgattam a tükörbenKép Most a monitornak int, mivel a háttér az õ fényképeKép Drukkolok a mûtéthez, biztos rendben lesz, az altatásról nincs tapasztalatom. Gyõri vagy? Én 25 évig Sopronban laktam.

Lányok velencei tónál tudtok jó strandot, ahol babával is lehet menni?
Másik kérdésem a kis kerti medence vagy pancsoló, tudtok ajánlani milyet érdemes venni?

Jó hétvégét, pusz:
Judy és Gergõ
Judy (fodroczy)

Haliho,

Mano,
Köszi mélt megkaptam.

Rit,
Hogyan kell meghámozni a meggyet?...szinte semmi nem marad belõle Kép
Uszi - MOM park Csüt délelõtt, 8000 Ft/4 alkalom, 2500 Ft/1 alaklom, jövõ héttõl pedig a Dagályra is keddenként du. fél 6-ra (csütörtökön is van, de akkor mi MOM-ozunk) 1600 Ft/alkalom

Macsek,
Lili még csak 5 és fél hónapos. Szerinted adhatok neki darabos meggyet. (van már két foga) Meg egyáltalán...mikortól lehet darabosat adni a babóknak? Nekem az lenne logikus, hogy akkortól, amikor kinõtt a foga...na jó de Lilinek már 4 hónaposan kijött...

Judy,
Lili végül úgy kap õszibarit, hogy almával keverem. Magában nem eszi meg. Eddig nem kaptam igazán édeset Kép

Csics,
Milyen gyümilevet adsz Petikének (Te csinálod, vagy bébi italt)? Én is gondoltam rá, hogy adok Lilinek centrifugázott almalevet, hátha azt megissza. Csak félek, hogy ebben a melegben hamar megerjed. Naponta többször pedig nem szeretnék pancsolni vele.

Sasha,
Gratula az új autóhoz! Kép

Üveges bébipapi - Lili 1-2 hete még vígan megette, de mióta frisset kap, azóta nem hajlandó. Pedig még csak gyümiket eszik, ami tök finom. Úgyhogy én minden nap turmixolok. Persze azért van itthon tartalékba üveges is, hátha nem lesz valamikor idõm pepecselni vele.

pusz,

gömb
gombolyu

Hat ma Alexnak megint nem izlett az uveges fozi,mivel delelott csempet valasztani voltunk nem volt idom fozni,na meg is kaptam erte a magamet mert csak fel uveget evett meg azt inagy pofavagasok kozepette; (

Rit
Mi meg februarban csinaltattuk az utlevelet.Hat akkor te ugyi vagy mert nekem nem nagyon akrt kijonni,mivel orultem hogy egyatalan megeszi igyis mert regebben tobbszor hiaba adtam fintorgott ra.
Es nem feltel ejszak a multkori betoto utan???Bar a madarpok csak megved: )))

Judy
En sem hagyon hogy elaludjonm ert akkor nagy hiszti kerekedik meg 9-kor is.Mar a mamgam karan megtanultam,persze a nagyik meg akarnak konyorulni rajta hogy faradt szegeny : )))

Judy
En is mindig fozok neki, es mint a fentiekbol kiderult jobban is izik neki,de neha muszaj a kesz is ha lemegyunk valahova.
Gratula az integeteshez!

Gomb
Alt 8-9 honapos kortol kell megprobalnia darabost,mivel Alexnak csak egy hete van foga mi meg varunk egy kicsit.Remelem majd nekem is oltan egyseru lesz mint Mano Emmajanak hogy magatol attert a darabosra.
Soakan jarnak a Mom-ba babauszasra???En ott dolgoztam es volt berletet a cegunknek a fittnessbe.Azon lattam hogy van ilyen is de tavaly mondtak hogy meg nem ra az erdeklodes.

Na mi el egy par napra a nagyihoz es a ket kiskereszt-rosszcsont fiamhoz.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Látom mindenki kihasználja a jó idõ + 7vége elõnyeit és csavarog. Mi is most jöttünk haza. Ma a szigeti szökõkútnál Dodesz volt a sztár: kutyát játszott és kergette a galambokat a füvön. Csak úgy spurizott Kép de láttátok volna azt a fancsali képet, mikor a galambok felrepültek KépKép
azt hittem, hogy nem fog lemászni a pokrócról, erre tessék: mintha észre sem vette volna, hogy az már a fû Kép

Judy
nálunk tegnap dettó ez volt: Dodesz is bealudt, úgy ébresztettem fél óra után, hogy inkább fürdés, kaja és utána alvás. Persze addigra kipihente a legrosszabbakat, így volt ideje és ereje hisztizni. Negyed 10kor raktam le végül. De utána az éjszaka mindennel kárpótolt, csak 1x keltKép

Gömb
én kimagvalom és kinyomom a héjából, de ha meleg vízbe teszes utána könynen lejön: úgy mint a paradicsomKép
köszi az uszi infot - egyenlõre gondolkozom. Most azon jár az agyam, hogy szeptemberig én is tudok vele gyakorolni, nem kell oktató - akkor meg ebbõl a pénzbõl kimehetünk strandra is, és akkor az nem egy óra, hanem akár egy teljes nap.
Dodesz is evett darabosat 2 foggal - még csak pár napja van neki 3. Nagyon ügyesen elmajszolta az ínyével, még tetszett is neki, hogy masszírozza.

Kataa
hááát, megfordult a fejemben, hogy mi van, ha megint jön - különösen, hogy a pókra ilyen téren nem lehet számítani. Viszont itt van Belfike a maga 8 kilójával és oroszlános külsejével KépKép
Dodo is simán elfogadja a darabosat, semmi gond vele Kép
Ma vettem neki joghurtot, majd holnap de. megkóstoljuk. Mivel szoktátok adni?? csak úgy magában??

off: <macskások>
Képzeljétek a macskánk mindíg bosszút áll, ha elutazunk pár napra. Most 4 napig voltunk távol: mire hazajöttünk leszaggatta Dodesz egyik képét az ágya mellõl a falról. Apró cafatokra cincálta. Pedig olyan Belfisittert szereztünk, hogy csak csuda: az egyik barátunk itt lakott addig, így csomót játszott vele és még a gangra is kiengedte. nem értem, miért kell mindíg valamit csinálnia.
ráadásul a bohóchalunk is eltûnt szõrén-szálán. azaz szálkáján. pedig az akvárium le van fedve, már a szûrõt is szédszedtük, nincs-e benne, de semmi. semmi de semmi nyoma. A párom szerint ez is Belfike bosszúhadjáratának eredménye, de én nem akarom elhinni. Csak egy 2cm x 2,5cm es rés van az akvárium tetején, alig férne be a mancsa, v. inkább nem is. ráadásul hogy csalogatta volna a halat éppen arra a területre?? elég relytélyes, kár, hogy Mr. S. Holmes már a múltté Kép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Sziasztok
Judus
Üdv itt és ne aggodj minden renben lesz Kép

Kataa
ez a Kiskecskés kecskeméti ? vagy a Hippes kecskeméti mert az elöbit nagyon szereti petike az utobit viszont nem .

Anenoma
mázlista vagy te akor napközben is láthatod a párod Kép én meg csak este Kép ezért lenne jo mihamarabb gödöllöre vagy nem messze gödöllötöl találni házat vagy lakást . na meg azért hogy aránylag jobb levegöjü helyen nöjön fel petike .

Kataa,Judy
én meg nem kivánom mostanában a sütiket csak a gyümiket meg néha a fagyikat vagyis mindig enék csak az a baj hogy a torkom nem birja nagyon hamar megfájdul. A fagyizástol igy inkább nem is eszem csak néha-néha egy picikét Kép .

Gömb
én csak 8honaposkorában atam elöször darabosat petikének mikor már volt 4foga Kép de még mostanába is joban belyön az ami nem anyira darabos vagy egyátalán nem darabos Képpedig petike 10hónapos .Én KUBUT adok petikének de csak mostanába és nem csak azt iszik hanem teát is délelött tea délután Kubut iszik de mivel a Kubu elég tömény és édes igy most felfogom higitani vagy forralt vizel vagy ásványvizel de ma ép az ö és a magam kedvéért vetem 100%-os narancslevet és majd olat is kostoltatok vele higitva az saját készitésü almalé is jo ötlett és nem megy tönkre a kész almalé a melegbe ha hütöbe rakod .Én is oda rakom a felbontot Kubukat mivel ezekben nincs tartositoszer hökezelésel vanak tartositva igy felbontás után hötöben tárolandok.

Macska
szerintem unatkozik és hiányoztok neki ha nem vagytok otthon ezért rosszalkodik olyankor .nekünk is volt macskánk még amikor fiatalabb voltam Kép és elmentünk nyaralni akor a szomszédot kértük meg hogy etese itasa meg a macskát ,egyszer ara ment be a lkásba hogy a zoknis fiokok kihuzgálva a zoknik kidobálva belöle elöször azt hite hogy mi hagytuk ugy ö visssza tete a zoknikat de másnap ugyanez fogadta akor jöt rá hogy a macska volt a tetes .Unalombol kidobálta a zoknikat .

Pusz Csics és Petike
csics

Sziasztok

Kepzeljetek, ma teljesen meglepett a lanyom. Kezdte azzal, hogy 12 orat aludt ejjel csak egyszeri felkelessel, aztan pedig folytatta ugy, hogy delutan tobb, mint 4! orat aludt...KépTeljesen elkepedtunk, utoljara ilyet 4 honaposan produkalt, akkor is oltas utani napon. Fejlodesi ugras lehet ez vagy mi? Es most megint alszik.Kép

Kataa

Beszel Apa magyarul (mar 10.5 eve itt el), eleg sokat csak hat eleg hibasan...Kép Ugyhogy megtiltottam neki, hogy a gyerek elott beszeljen, mert nem szeretnem, ha hibas ragozast tanulna meg, vagy tobbnyire elfelejtene a targyas ragot mint az apukaja.Kép

Ilke

Hol vagy?Kép

Ma beszeltunk egy vallakozoval es kicsit elszomoritott, azt mondta 4-5 honap rendbehozni a hazat. Meg jo, hogy csak az egyik fele romos, a masikba meg legfeljebb bekoltozunk 2 honap mulva, amikor innen mennunk kell.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Elõször is boldog szülinapot Panda és Pucur babóinak!Kép

Cipõ: Nálunk még önálló lépések nem történtek, csak úgy a bútorok mentén, itthon sosem adok rá cipõt, sajnos a zoknit is lehúzza,pedig mindenhol kõ van és hideg. Most készülök néhány rongyszõnyeget venni átmenetileg.

Nyuszi, irigykedek az alvás miatt, nálunk még mindig megy az éjszakai 1-2 kelés, plusz reggel nagyon korán kel, nem ritka az öt óra-fél hat.

Rit, én akkor szüntettem meg az akváriumot, amikor az egyik hal öngyilkos lett, kivetette magát a vízbõl, a bútor háta mögé. Onnan kuksolt, hát úgy megijedtem tõle. Macskák nálunk csak a kertben vannak, nagyon félnek Bettitõl, pedig õ szivesen ismerkedne velük. Én nem igazán engedem, mert annyi mindent összefogdosnak a macskák: gyikok, egér, nem szeretném ha Betti megsimizné õket. Majd nagyobb korában macskázhat.

Sasha, gratulálok az autóhoz, a férjem is ezen vacilál, hogy kombit vagy simát vegyen.

Nagyon kiakadtam a szocpolon, ugyanis a férjem már elmúlt 35 pedig az idén bele akartunk vágni egy lakásvásárlásba, mivel a nagypapi a mi lakásunkban lakik, és szerettük volna a környékre költöztetni. Szóval ez ugrottKép

Úgy örülök, tegnap vettünk egy új ülést Bettinek, már menetiránnyal egyezõen ülhet. Már rendszeresen balhé volt a kocsiban, mert kitekeredve nézett elõre.

Most mennem kell, mert itt sír mellettem.

Conti Betti 11 hónapos

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Ja még azt akartam írni, hogy a Kenguruban megint 16 százalékos akció van. Nem tudtam megállni, vettem egy pár dolgot õszre a következõ méretben. Voltak biciklis nadrágok is, 1500 Ft körül, vettem egy kettes méretût. Augusztusban megpróbálkozunk egy hét Balcsival, csak még házat kell találni.

Nem tudom mi van Bettivel, de mostanában elég gyakran hisztizik. Az eddig nyugodt, aranyos babám rugkapál, ordít ha valami nem úgy van ahogy akarja. Lehet hogy ez a kulcsszó, rájött, hogy önálló akarata is lehet. Sajnos a kajálásnál ez abban nyilvánul meg, hogy elfordítja a fejét, sõt hátat fordít az etetõszékben amennyire tud.

Puszi mindenkinek, jó hûsölést mára.

Conti

conti

csics
hát igen, levegõt illetõen itt lehetne jobb is. de azért sokat kirándulunk a zöldbe + barlangba is, aminek szintén tök jót tesz a levegõje Dodesznak. Eddig szerencsére minden rendben, pedig a párom asztmás, de úgy néz ki, nyoma sincs, hogy örökölte volna Kép

Dodo nem hajlandó meginni ezekez a gyümileveket. Csak kizárólag a vizet szeretni, néha sikerül teával is megitatnom, de az sem igazán. Gyümilé meg egyeltalán. Kép Bezzeg a papa sörébe beelkóstolt a múltkor, az meg csúszott volna, ha hagyjuk!! ki érti ezt?

nyusz
nem tudom, de az én lányom is többet alszik mostanában (2 napja)

conti
lassan nálunk is aktuális lesz az új ülés. ti milyet vettetek??
nálunk a macsel benti jószág, így engedem is Dodesznak, hogy játsszon vele - olyan jókat szoktak bírkózni Kép

Jó hüsi van ma, remélem ez holnapra elmúlik, mert Lupázni szeretnénk!! KépKép

Rit és Dodesz

rit

anemona7

Rit

Nalunk a tobbet alvas sajna csak 1 napig tartott...Kép Ma megint csak FEL orat aludt eddig. Nem tudom hogy lehetne ravenni, hogy kicsit egyenletesebbre ossza be a nappali alvast. Ha ma nem lenne itthon apa mar reg hulla faradt lennek.Kép

Conti

Mar en is alig varom,m hogy meg lehessen forditani az autos ulest, mert bazi magas es kesz muveszet beletenni a gyereket. Sebaj, ezt az egy honapot mar kibirjuk.

Nyuszi
Es Emilia aki holnap lesz 11 honapos

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Rit, most a Mega Toysban akciósan van a Römer king Quickfix ülés 49.eftért, az egyik legbiztonságosabb ülés 9-18kg-ig. Az akciós narancssárga vászonhuzatú helyett egy piros-szürke plüssöset választottunk ami rögtön 58 e Ft-ba került. Na ennyit az akcióról. Viszont ma ki is próbáltuk, hazafelé elaludt benne, úgyhogy bizti kényelmes is. Ez kb.4-5 éves koráig lesz jó.

Csics, nem tudom végül írta e valaki az ásványvizet. Óbudai Gyémánt a neve és narancssárga a kupakja és a címkéje, valamint a cimkéjén egy babája fölé hajoló anyuka van. Nem kell felforralni, csak újszülötteknek.
Nem lehet hogy a tömény gyümölcslevek veszik el Petike étvágyát? Egyébként mi is csak 7,5 kg-ak vagyunk 11 hónaposan, ámulva nézem sokszor mennyi baba van már túl a 10 kilón.

Pusz Conti, Betti11hó

conti

udus
Szia! Nekem is van egy Hannám. Most volt 9 hónapos. Üdv köztünk. Majdnem egyidõsek. Drukkolok, hogy minden rendben legyen és gyorsan felépüljön a mûtét után.

Pelus
Mi is a Babylove-t használjuk. Elõtte Liberó volt, de az nagyon drága, a Rossmann nekem nem jött be, egyszerûen átázott.

Hanna még mindig nem hajlandó semmilyen darabosat megenni. Szoktam neki adni kekszet, de csak szétcincálja, meg szétkeni. A kicsit darabosabb kajáktól meg egyszerûen öklendezik, és semmit nem eszik.
Már 3 foga van!! (bár szerintem ez sem sok)

Innivaló
Hanna nem bírja az édes dolgokat, semmi baba-gyerek italt nem iszik meg. Csak a jó savanyú narancslét szereti, meg néha az almára rá tudom venni ,de sima 100%-os gyümölcslét kap, a gyerekeknek készülteket nem hajlandó meginni.
Egyébként kajából sem nagyon csípi az édeset, babpiskótát ilyesmit meg sem eszi, csak az Albert kekszet nyammogja el.

Sasha!
Gratula au új autóhoz. nekünk is Mazdánk lett. És a légkondi az valami frenetikus én is modt kezdtem élvezni. Már úgy várom, hogy nyaralni mennyünk.

Apanyelv
Én megkérdeztem a védõnénimet (az én férjem izraeli). Szerinte nem gond, ha apja más nyelven beszél hozzá. Meg fogja tanulni ind a kettõt. 3 éves kora körül lesz egy kis zavar, hogy összekeveri a két nyelvet, de ilyenkor is következetesen mndenki használja a saját nyelvét, és akkor nagyon hamar rendezi. És mind a kettõt tökéletesen fogja beszélni. lesz egy anyanyelve meg egy apanyelve.

Üdv
dec8
dec8

bocs lemaradt az elsõ betû (hova tûnt menet közben??!!). Szóval úgy kezdõsött hogy
Judus
dec8

sziasztok
látom ma mindenki kispapázik mert nincs nagy forgalom Kép

Conti
hisztizni petike is tud ha valami nem ugy történik ahogy ö szeretné ha pedig nem kér vagy nem tetszik neki az étel akor össze-vissza forgatja a fejét és elkezd nyüglödni de rosszabb estben szorosan össze zárja a száját és csak akor nyitgya ki ha leteszem a földre hogy játszon .Már nem tömény a gyümilé mert fele-fele arányban csinálom neki 1dlKubu 1dl forralt víz és csak kaja után adom de félórával a kaja elött már nem kap édesitalt pont azért hogy ne vegye el az étvágyát de ez se nagyon befolyásolja mert ma is csak fél üveg almás csirkét evet ebédre .

Autosülés
mi már rég megvetük még tavasz elején és eltetük de nemsokára elöker venünk nekünk is de mi is kivárjuk az 1éveskort mert még jol elvan a babahordoban bár már kezde kinöni Kép.

Anenoma
nekem tetszet a mai idö késödélután már a nap is kisütöt igy levitük sétálni egy kicsit petikét.Én kitudnék egyezni 20-25 fokban az senem hideg senem kánikula pont jo szerintem Kép.

Lányok
ma megint voltunk vásárolni és ma jött velünk petike is és ma életében elöször ült a bevásárlo kocsigyerekülökéjében egyedül tudjátok aba ami mindenkocsin van hát nagyon tetszet neki mert igy maga ülhetet és ara nézelödhettet amere akart és nem csak a plafont láta mert idáig a bébiülésében volt amit rátetünk a bevásárlokocsira ,és kapott egy szobahintát csak még nem tetük föl neki mert nem találtunk hintakampot .

Pusz Csics és Petike
csics

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek az üdvözlést és a bíztató szavakat!
Judy
Nem Gyõrben lakom, hanem Móron, a férjem szülei Gyõr mellett laknak.

Amúgy elször a pesti I. számú gyerekklinikán kezdtük, de ott valahogy nem tetszett a hozzáállás. Az akkor 8 hónapos, még szopizós kislányomat ott kellett hagynom éjszakára, nagyon megviselte szegényt, ordított egész éjjel. Aztán másnapra be is lázasodott, így nem tudták megmûteni. Ezért mentünk Gyõrbe. Itt egész máshogy fogadatak minket, természetes itt a hely az anyukának.

Képzeljétek tegnap a babakocsiban ülve megkapaszkodott és felállt a Hanna, ma meg észrevettem, hogy kibújt a 3. foga.

Dec8.
A Ti Hannátoknak van valami beceneve?
Nem gond a pici mellett a légkondi? Úgy néz ki az új autónkban lesz nekünk is, de hallottam, hogy gyerkõc mellett nem jó. Igaz ez?

A Hanna is nagyon szeret a bevásárlókocsi elején ülni, azóta élvezi a többórás vásárlásokat.

Na mára ennyi, nem ártana aludni is valamit, a Hanna már szunyókál.

Puszi:
Judus és Hanna
judus

Sziasztok!

Mi naygmamáztunk étvégén, hát csuda mennyit írtatok! Más hévégén alig van termés.Kép

Autósülés: hát nekünk nem volt most pénzünk drágára, viszont a hordozót már kinõtte a csaj, így mi Brevi Grand prixet vettünk, kb 20 000 Ft volt. Beletette, a rági hordozóból a fejszûkítõt, így most pont jó neki és még bõven nõhet. 3 órát utaztunk oda meg ugyanennyit vissza, nem panaszkodott hogy kényelmetlen lenne.Kép Hazafelé szinte végig aludt.
Viszont a mi csotrogány kocsinkba ezt már csak menetiránynak megegyezõen lehet beszerelni, hát remélem még nem korai, azt írják 9 kg-tól leht így, Emma 8,5.

Bébiétel: Emma nem esi meg a kecskemétit, dea nestlét és a hippet szereti, fõleg a nestlét.
A darabosat õ 6 hónaposan kezdte, ahogy Kataa is írta tul képp magától, kikövetelte.Kép

Úszás: én maradok az úszópelusnál, bár tényleg nem olcsó, de mi nem járunk olyan sokat. Én azt a mûínyagot nem szívesen adnám a meztelen fenekére, akkor már inkább a nudizás. Tegnap fürdetésnél Emma életében elõször belekakilt a fürdõvizébe, szóval van ilyen is, de ha csak ilyen sûrûséggel, akkor nem olyan nagy gond.Kép

Sasha!

Gratula az új kocsihoz!

Judus!

De jó hogy jöttél! Drukkolunk a mûtéthez.

Ivás: Nálunk csak a cukor nélküli tea jön be. Én nem adok ilyen bébiitalokat, nem akarom rászoktatni, mert szerintem fölösleges. Szerencsére annyira nem is ízlik neki (kapott már mikor elfogyott útközben a tea).

Pápázás nálunk most nagyon megy, úton-útfélen integet, kivéve ha mi kérjük, akkor nem hajlandó, csak magától.

Cseri: Emma már evett, nem volt gond. Bár nem evett egyszerre sokat.

ja, még nem is írtam, vettünk neki utazóágyat, mert a nagyinál eddig egy sima ágyban aludt, aminek perem van, de az most már nem biztonságos, így nem halogattam tovább az utazóágyat. Brevi típusú. tetszett neki, nagyon jókat aludt benne. Mondjuk kicsit rövidebb mint a rendes kiságya, de hát még bõven elfér benne.

Állatkák+utazás: velünk kutya jön, a tengerimalók meg nem panaszkodnakKép

Macska+hal: Hát szerintem a macskák nagyon ügyesek ilyen téren, én el tudom képzelni az összefüggést a bosszús macska és az eltünt hal között.Kép Ismerõsék papgáját lopta el macsek a bezárt kalitkából.Kép

manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Mi naygmamáztunk étvégén, hát csuda mennyit írtatok! Más hévégén alig van termés.Kép

Autósülés: hát nekünk nem volt most pénzünk drágára, viszont a hordozót már kinõtte a csaj, így mi Brevi Grand prixet vettünk, kb 20 000 Ft volt. Beletette, a rági hordozóból a fejszûkítõt, így most pont jó neki és még bõven nõhet. 3 órát utaztunk oda meg ugyanennyit vissza, nem panaszkodott hogy kényelmetlen lenne.Kép Hazafelé szinte végig aludt.
Viszont a mi csotrogány kocsinkba ezt már csak menetiránynak megegyezõen lehet beszerelni, hát remélem még nem korai, azt írják 9 kg-tól leht így, Emma 8,5.

Bébiétel: Emma nem esi meg a kecskemétit, dea nestlét és a hippet szereti, fõleg a nestlét.
A darabosat õ 6 hónaposan kezdte, ahogy Kataa is írta tul képp magától, kikövetelte.Kép

Úszás: én maradok az úszópelusnál, bár tényleg nem olcsó, de mi nem járunk olyan sokat. Én azt a mûínyagot nem szívesen adnám a meztelen fenekére, akkor már inkább a nudizás. Tegnap fürdetésnél Emma életében elõször belekakilt a fürdõvizébe, szóval van ilyen is, de ha csak ilyen sûrûséggel, akkor nem olyan nagy gond.Kép

Sasha!

Gratula az új kocsihoz!

Judus!

De jó hogy jöttél! Drukkolunk a mûtéthez.

Ivás: Nálunk csak a cukor nélküli tea jön be. Én nem adok ilyen bébiitalokat, nem akarom rászoktatni, mert szerintem fölösleges. Szerencsére annyira nem is ízlik neki (kapott már mikor elfogyott útközben a tea).

Pápázás nálunk most nagyon megy, úton-útfélen integet, kivéve ha mi kérjük, akkor nem hajlandó, csak magától.

Cseri: Emma már evett, nem volt gond. Bár nem evett egyszerre sokat.

ja, még nem is írtam, vettünk neki utazóágyat, mert a nagyinál eddig egy sima ágyban aludt, aminek perem van, de az most már nem biztonságos, így nem halogattam tovább az utazóágyat. Brevi típusú. tetszett neki, nagyon jókat aludt benne. Mondjuk kicsit rövidebb mint a rendes kiságya, de hát még bõven elfér benne.

Állatkák+utazás: velünk kutya jön, a tengerimalók meg nem panaszkodnakKép

Macska+hal: Hát szerintem a macskák nagyon ügyesek ilyen téren, én el tudom képzelni az összefüggést a bosszús macska és az eltünt hal között.Kép Ismerõsék papgáját lopta el macsek a bezárt kalitkából.Kép

manó+Emma

KépKép
manó

Sziasztok!

Végre itthon vagyunk!

Szombaton bejártuk az egész várost cipõért Ádámnak, és végül Csepelen kaptunk, ahol szinte mindig vesszük a cipõt a gyerkõcöknek.
Tegnap szülinapot ünnepeltünk Anyukámnál (ÁdámétKép). Volt torta, minden, bár a torta meglehetõsen hidegen hagyta Ádámot.

Judus!
SZIA KépKépKép!

Ivás: Ádám a vizen kívül mindent megiszik KépKépKép:.

Nekünk van ceresznyénk, de Ádámnak nem kell. Eddig ez az egyetlen gyümölcs, amit nem hajlandó megenni. Pedig van bõven, nem is tudom, mit fogunk ennyivel csinálni. Még leszedni sem tudjuk, annyi van.

Nyuszi!
Gratula a 11 hónaphoz!

Sasha!
Nekünk is kombi van (igaz, Wartburg KépKépKép), de nagyon jó, mikor ezerhatszáz cuccal kell mennünk valahová.

Beszti!
Ha lesz egy pici idõd, csinálsz Ádámnak is táblát? Igaz, a múlt héten volt egyéves, de akkor nem volt táblicsku. Köszi Kép.

Ja, és valami nagyon fontos, majdnem el is felejtettem: ÁDÁM JÁR!!! Jó hosszú távon megy, és nagyon élvezi!!! Már azt hittem, sosem jön el ez az idõ, de mégis KépKépKépKép!
És szombaton levágtuk a haját, most kis kopi, mint Gumicukor Danija.

Ha lenne digitális fotómasinánk, tudnék képet is feltenni, de így meg kell várnom, mire férjecske beszkenneli (a munkahelyén, mert az itthoni nem szuperál Kép), és az még egy kis idõ. De remélem, hamarosan meglesz. És akkor ki tudum cserélni a profilomból a tavaly augusztusi képet...

Szép napot,

Panda

panda
Halásztelek

Judus!Kép
Szia, üdv itt! Drukk a mûtéthez. Légkondit meg ésszel kell használni és nincs megfázás. Mi mikor elindulunk lehûtjük az autót olyan 25-28 forkra (ami azért nem olyan hû de alacsony, csak a 40 fokhoz képestKép) és utána csak minimumon megy a hõtartás végett. Ha meg nagyon hüsinek találod akkor leterítheted a gyerkõcöt egy textílpelussal. Bár Gábor még így is beizzadt a gyerekülésbe, mert az meg téliesített huzattal rendelkezikKép

Dec8!
Igen a légkondiKép Mi már megjártuk Szelidi tót és valami hihetetlen jó volt. Hazafelé a hátsó ülésen anyóssal, gyerekkel együtt egy jót aludtamKép

Köszi a gratulát mindenkinek az új autóhoz! Az elsõ autónkKép Még midnig nagyon örülök nekiKép

puszi
sasha és a 8 hónapos Gábor

Kép
sasha

Sziasztok!

Nekünk is jól telt a hétvége. Szombaton kerti partin voltunk, Gergõ jól viselkedett, pedig nem is aludt így délután, csak a kocsiban. Élvezte a társaságot és hintázott, meg egy kis biciklire is felültettük, ami dudált, hát azt is imádta.
Tegnap a Matáv gyerek szigetet néztük meg. Mondjuk inkább nagyobb gyerekeknek való, de azért tetszett neki. elnézelõdött, fõleg a nyuszi, kacsa, póni, kutyus tetszett neki, meg a körhintát is nézegette. Legalább még nem nyúzott minket, hogy még erre is meg arra is felüljön, stbKép
Sajnos az alvásával egyre több a cirkusz, általában csak cicin hajlandó elaludni. Hát ez van, végülis éjjel nem ébred, az is valami, este eddig is cicin aludt el, úgy látszik most nappal is igényliKép

Rit
Madárpók???? Az van nálatok? Még a hideg is kirázott a gondolattól, bár én még a legkisebb póktól is irtózom, pókfóbiás vagyok.
Édes lehetett a galambvadász DodeszKép
Megkerült a hal?

Csics
Hát igen, a fagyi a legjobb ilyen melegben. Nekem a torkom nem fájdul meg tõle, pedig lehet, hogy jobb lenneKép Magnum, nyam-nyamKép
Hol vettétek a szobahintát? Mondjuk n inkább a kertbe akarok csináltatni egyet.

Nyuszi
Azért ne csüggedj, ha kész lesz a ház, biztos klassz leszKép A belsõ munkák mindig hosszadalmasabbk, mint a házat felhúzni, megaztán a szakik se kapkodják el a munkátKép

Judus
Gratula a felálláshoz és a 3. foghoz. Mi még mindig fogatlan gyíkok vagyunkKép Én is azt hallottam, hogy nem igazán jó a babának a légkondi. Mi egyszer jöttünk légkondis kocsival, de akkor már eeve taknyos volt a gyerek.

Manó
Gergõ meg csak kérésre integetKép Tegnpa hazafelé már nyûgös volt az autóban, de még a sírást is abbahagyta, mikor mondtam, hogy intsen. Persze ahogy leért a keze, bõgött továbbKép

pusz,
Judy és Gergõ, a cicifüggõ
Judy (fodroczy)

Gomb,

Elli mar 9 honapos ugyan, de meg nincs egy szal foga sem Kép En egyszer megprobaltam neki a cseresznyet darabosan, metr kenytelen voltam. Majd kiugrott a kezembol, annyira nezte, amikor ettem es kozel-tavol nem volt turmix. Szepen nyitotta a szajat es elnymmogta nagy morgasok kozepette. Azota igy kapja ezt is meg a meggyet is. Mondjuk macerasabb szerintem, mind a turmixolas (mert azt hejastol kapta), de megeri szerintem. Most mar paradicsomot kap igy.

macsek
macsek

Sziasztok
Csak röviden írok, mert leszedték a tetõnket, és rengeteg a meló. Szorítsatok nekünk, hogy NE LEGYEN ESÕ, mert akkor szépen beázunk mindenütt KépKépKép

Egyébként kibújt a 6. fogunk, és már feltérdelünk mindenütt KépKép

Szilcsike
szilcsike

Hali!

Judy!
Gabi is csak cicin alszik el, de csak ha itthon vagyunk. Pl szombaton a strandon nem aludt el a cicin semi pénzért se. Úgyhogy el kellett tologatnom a babakocsiba.
Mandulás magnum, nyammmmKép
Szobahintát pl a Tesco, Auchan biztosan árul. Mi ott vettük. Ill mindkettõben láttuk. 3 fajta van. Egy kicsibabáknak való amit a Gabi lassan kinõ. Egy nagyobb, de még mindig kicsiknek, azon középen duda is vanKép Meg fa hinta ami még nekem is volt. Szerintem mindhármat kintre is fel lehet szerelni. A fa hinta a legdrágább, az olyan 2,500 forint körül mozog. A müanyagok meg 1500 forint magasságában vannak, szóval nem valami eget verõ összegKép

Szilcsike!
Úgy látom esik...Kép Remélem felétek nem, és akkor nem áztok be!Kép Drukk, hogy ott ne essen!

sasha

Kép
sasha

Sziasztok
Panda
irigyelek a cseresznye fádért meg a sok-sok cseriért Kép én imádom a cserit napi 1kg a fejadagom Kép .

Judy
mi a TESCOBAN vetük a hintát 1700ft volt müanyagbol van de volt fa is de az drágább és ha jol látam nem volt hátámlája csak ülökéje .

Panda
Ádámnak gratula a járáshoz Kép

Szilcsike ,Judus
gratula az ujabb foghoz

Lányok
szerintetek hol lehet épitökockát veni olyat amelyik egy 10hónapos gyerek korához jo mert én most azt keresek petikének csak nem találok a Corában nincsen egyátalán a Tescoban meg ami van az csak másfél éveskortol jo .Kép

Pusz Csics és petike
csics

Sasha, Csics

Köszi a hintainfokat, akkor tényleg nem is drága ez a fajta hinta.
Építõkockát még régebben az IKEÁ-ban láttam.

Szilcsike
Huha, nálunk is esik, drukk-drukk.

Csajok egy csomó dolgom lenne, és csak itt netezek.
na megyek is,
Judy
Judy (fodroczy)

Hali!

Judus
Üdv köztünk!

KÉPZELJÉTEK, DANI SZOMBATON EGYEDÜL ÁLLT PÁR MÁSODPERCIG (KB 10)!!!! AZTÁN APA MÉG LÁTTA TÖBBBSZÖR IS A JÁRÓKÁBAN, HOGY CSINÁLJA.
Ettem a cseri és kikunyerálta tõlem, felállt a térdem mellett és úgy ette a cserit, hogy nem támaszkodott sehová!! Annyira örülök neki! Kép Kép Kép

Tegnap nagyon klassz napunk volt, a szombatival ellentétben. Szombaton uis szerettünk volna az esti lefektetés után kicsit kinézni a liszébe a borfesztiválra. Háát, ,kisfiam este 10 koör volt csak hajlandó elaludni, így ugrott az egész. Aztán fél óra múlva olyan sírásba kezdettt szegénykém, mindezt álmában, hogy alig tudtuk felébreszetni, annyira bömbizett. Valszeg a foga, mert már nagyon az íny végén van, de még mindig nem tört át. Ekkor apa elõvette a gitárt, ,arra felébredt, kicsit megtépkedte a húrokat, ivott egy kis rizsitalt és elaludt. Úgy sájnáltam szegénykémet Kép

Vasárnap viszont délelõtt apával kimentünk végre egyet rendesen úszni a Margitszigeti sportusziba. Ahhoz képest, hogy két éve úsztam utoljára, egészen jól ment, 30 perc alatt 15 hossz. Esõreálló idõ volt, így a víz pont kellemes volt, kint sem fáztunk és nem voltak ezren. Mire hazaértünk Dani éppen akkor jött mega sétából a nagyiékkal, ebédelt és 2 és fél órát alukált.
Délután pedig kimentünk elõször az állatkertbe. Dani nem annyira az állatokat, mint inkább a nagyonn gyerekeket nézte elámulva. Találkoztunk a BK-ból a Varga Izáékkal, már nagyon nagy a kislányuk, csak sajnos nem láttam szembõl, nagyon meg nem akartam bámulni, mert így is biztosan rossz lehet nekik, hogy mindig megbámulják õket.

Daninak a fókák nagyon tetszettek a víz alatt, egy még oda is jött közel az üveghez, Dani pedig nyújtotta a kezét feléje. Sok állat sajnos nem volt kint, mint pl. az elefánt, a zsiráf, oroszlán és a pici majmok. így csak a majomházban néztük meg a gorillák etetését.

Estére jól elfáradt, el is aludt, én is, aminek az lett az eredménye, hogy jól odaégettem a rizst a konyhában , annyira elfeledkeztem róla Kép

Sasha
Gratula az új kocsihoz, nekünk is kombi van, nagyon szeretjük, tényleg ég és föld a kicsi kocsik után. A légkondival viszont vigyázzatok, csak fokozatosan hûtsétek a levegõt,nehogy megfázzatok. Nekünk a minénkben sok egyéb más mellett még az tetszik, hogy kizárható a kinti büdös levegõ, nem kell más kipufogóját szagolni.

Judy
Én is pókfóbiás vagyok, ,mivel rendszerint megcsípnek és elég rossz érzés utána. Ha van itthon, akkor ki szoktuk tessékelni az erkélyajtón.

Na, megyek fõzõcskézni egy kicsit holnapra az uramnak ebédet

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

És persze elkezdett esni, ahogy leszedtük a tetõt Kép Szépen beáztunk. Szerencsére már elállt, de azért lesz mit takarítani utána KépKépKép

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok!

Újabb tanácsot kérnék tõletek. Vagyis inkább véleményt.
Melyik jároka a jobb, a hagyományos farácsos, vagy a hálós?
Elõre is köszi!

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia!

A mûanyag vagy fa járóka azért jó, mert könnyebben felkapaszkodik benne, tehát jobban ösztönzi felülésre, felállásra. A hálós azért jó mert ha már felállt és elesik nem üti meg magát+az összecsukható.:Kép egy biztos, nekünk mûanyag van, de Emma sosincs benne, csak azért van hogy ha majd már tud mászni meg járni és pl ki kell szaldnom ajtót nyitni akkor legyen mibe beletenni. Egyébként üvölt benne. A szoba közepén egy nagy szõnyeg ahol szabadon foroghat sokkal jobb! Arra rövid idõre amíg meg járókába teszed szerintem mindegy milyen.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok,
hátha nem felejtettetek még el teljesen.
Bevallom, nagyon rég nem jártam a babaneten, kíváncsian olvasgatom, hogy ki hogy van, kivel mi történik.
Luca most 7,5 hónapos. Elég mozgékony lett, de attól függetlenül elég nyugis és nem is akar rajtam lógni egész nap. A hasáról a hátára még csak véletlenül fordul vissza. Hat hónapos koráig csak szopott, azóta van már fözelék, gyümölcs és gabona a tejcsi mellett. Eleinte nem akarta elfogadni és nagy általánosságban nagyon lassan eszik, de úgy tünik, ízlik neki. A kedvence a barackos banán. Úgy 7,5 kg lehet, ami nem valami hú de nagy, de legalább már nö, mert volt 4 hét, hogy egy grammot sem szedett fel. Ha dumál is, a gagyogást nem viszi mostanság túlzásba, ha valami nagyon tetszik neki, akkor sikongatva röhög. Persze a legjobban az apját imádja, amikor bohóckodik neki. Ö pedig teljesen odavan a lányától, jól is áll neki az apaszerep. Én is rajongok érte, a legjobban azt szeretnénk, ha hamar jönne egy kistestvérKép

Myssina, Manó!
Én teljes mértékig osztom Manó véleményét a járókákkal kapcsolatban. Nekünk is összecsukható van, és nagyon bevált, hogy bárhova el tudjuk vinni. Mivel ismeri, nem gond az sem, ha kiságyként kell használni. A felhúzóckodáshoz tényleg jobb a hagyományos, viszont a rácsokba beütheti a fejét.

Minden jót nektek, szurkolok, hogy ne ázzatok nagyon be (bár egy emlékezetes gyerekkori élményem, hogy a szüleim lavórokkal és lábosokkal szaladgáltak a lakásban amikor készült az új tetöKép)

LUCA és Csipkebogyó
csipkebogyó

Myssnia!

Nekem is hálós van. Amíg Gergõ nem tudott kúszni, szívesen eljátszott benne, mondjuk nem sokat volt benne, csak ha itt a konyha-nappaliban voltunk, de ált. a szobájában volt a játszószõnyegen. Viszont mióta tud helyet változtatni, üvölt, ha csak közelítünk a járóka fölé, ami pont azért ciki, mert néha be kell raknom (postás, WC, stb...)
Tényleg azt mondják, hogy a fajárókában állnak fel a legkönnyebben.
Viszont tegnap, amikor a férjem rakta be és nem én majdnem egy órát eljátszott benne.
Lényeg, hogy nekem a fa tetszik jobban, csak ezt úgy kptam a nõvéremtõl, most meg már nem hiszem hogy veszek fát, révén, hogy a hálósat is utálja. Szóval tényleg mindegy.

Judy
Ki fogja kitakarítani a fürdõket???
Judy (fodroczy)

Szia Csipkebogyó!

Üdv, bár szerintem akkor én még nem voltam, amikor Te még igenKép Az én Gergõm is tegnap volt 7,5 hónapos és 2 hete volt 7400 grammKép
Milyen gabonát adsz Lucának? Mi még csak fõzi-gyüminél tartunk, de étvágya van rendesen a fiamnak.
Kistesót majd mi is szeretnénk, csak kicsit késõbb.

Judy
Judy (fodroczy)

Sasha

Gratula az autohoz!Kép Hat igen, a legkondi nagyon finom tud lenni.

Myssnia

Nekunk fa van. Es szeretjuk. Nem esett sokat benne Emi, igaz O mashol sem. Viszont tenyleg jol meg lehet benne kapaszkodni felterdelesnel, felallasnal. Nem tolt el benne sok idot, bar neha O maga bekeredszkedik, persze csak ha valaki ott van vele a szobaban. De arra tenyleg nagyon jo, hogy ha ajtot kell nyitni legyen hova rakni.(nekunk 2 emeletet kell leszaladni lepcsohaz ajtot nyitni)Kép

Panda

Nagyon ugyes Adam, gratulalok! Latod nemreg panaszkodtal, hogy semmit nem csinal meg es most tessek!Kép

Gumicukor

Nagyon ugyes Dani Mano!!!Kép Edes lehetett ahogy tepte a hurokat. Azert Emilia emlekszem a fraszt hozta ram, mikor eloszor egyedul felallt es elengedett kezzel alldogalt par masodpercig. Aztan meg parszor megcsinalta es rajottem hogy direkt csinalja, elvezi a kis budos, meg ugy is ha a vegen tobbnyire popsira huppanas lesz.Kép

Holnap megyunk tanacsadasra, megmerik a sulyat.Kivancsi leszek. Megneztem a kis konyveben pontosan, 4 honap alatt 580g-t hizott...de probalok nem aggodni.Kép
Kepzeljetek Emilia megismeri az utcat ahol a jatszoter van es vad sikitozasba es ugralasba kezd a babakocsiban oromeben ahogy kozeledunk... Ennel mar csak az viccesebb, mikor meg a lakasban megkerdezem tole hogy menjunk-e setalni es ugyanilyen orommamorban tor ki. Ma reggel mikor latta hogy huzom a cipomet rikoltozva kavart oda negykezlab es keretszkedett fel az olembe. Mint a kutyusok seta elott...hihi Kép

Judy

Fogatlan gyik....hihi.Kép Emilia is cicin alszik el, legalabb is napkozben, csodot mondott az alvastanitasom...
Nekunk is muanyag, kozepen dudas ,hattamlas hinta van, 1700 penz volt az Arkad jatekboltjaban. De a Tescoban is lattam.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Régen jártam erre...
Képzeljétek ma megint élvezhettem a hordozókendönk elönyét (mindenkinek csak ajánlani tudom). Esett, és Nátán aludt is. De nem ázott meg, csak egy picit a lába, mert ha ül benne, és a popsijánál van az alsó része a kendönek, akkor pont a fejére lehet ugy húzni, hogy kap is levegöt, meg védve is van. Ráadásul sikerült ugy elforditanom benne késöbb (amikor már fedett helyen voltunk, de még mindig aludt), hogy fekve volt benneKépKép, és nem is kellett sokat szórakoznom vele!

Panda!

Tudom, és bocsiKép, de nagyon el vagyok maradva. Nagyon sürüek a napjaink (szuperjó hétvégénk voltKép, csak egy kicsit fárasztó, pl. szombat este 10-kor álltunk neki grillezni a szomszédékkal (a gyerekek már mind aludtak)), és ma sem voltam itthon reggeltöl 1/2 3-ig.
Kérdeztem is a hétvégén egy 3 gyerekes anyukától (gyerekek 5, 3,5 és 2 évesek), hogy ö hogy csinálja, hogy mindenre legyen ideje, mert nekem szalad a lakás, én meg csak max. próbálok utánarohanni, de ha már valami közbejön (esteleg valami miatt nem vagyok itthon egy nap), akkor biztos tiszta rendetlenség minden. Nem tudott biztatni, mert kiderült, hogy ö emiatt 5-kor (!) kel általában... Pedig nekem is kéne, de én jó ha 1/2 8-kor ki birok kelni.
Amint lesz idöm (remélhetöleg holnap), megcsinálom mindenkinek, akit illet.

Nyuszi!

Ne aggódj! (És pont én mondomKép.) Én is mértem Nátánt, és nem nagyon hizik, pedig nem szokták mondani, hogy sovány. Most már talán 8 kg, de ez ahhoz képest egyáltalán nem sok, hogy 3 hónaposan 6 kg (!) volt. Azaz 8 hónap alatt 2 kg, és ennek jó része még 6 hónapos kora elött. De hogy mit össze nem mozog! És Emi is ilyen!Kép

Csics!

Ha nincsenek kisebb darabok benne (márpedig nem szabad benne lennie), akkor a 18 hónaposnak való épitöjáték 10 hónaposnak is jó.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

PandabebinekKép, amig Eszti nem keszul el az igazi tablaval:

Kép

-Afonya
afonya

sziasztok,
ma mi is beléptünk az etetõszékesek táborába: remekül debütált az új bútordarab, most így utólag nem is tudom, hogy bírtam már nélküle Kép
voltunk a Lupán is, Dodesz nagyon élvezte a pancsolást, csak még nem mer elindulni mászni a sekély vízben - de játszani játszik ezerrel KépKépKép

dec8
és te beszélsz héberül??? én csak pár szót, egy-két mondatot, még nem szántam rá magam, hogy elkezdjem tanulni, pedig tetszik Kép

csics
nálunk is van szobahinta: a babysafe-t szoktuk felakasztanni a galériára, onnan himbálózik, Dodesz meg nagyokat röhögcsél benne

Judus
Én még ilyet nem is hallottam, hogy nem engednek be mellé!! nekem úgy lenne természetes, hogy az anya is ott lehet a gyermekével, fõleg, ha az még szopizik

Panda
Gratula a járáshoz!!! KépKép de jó!!

Judy
igen, madárpók. Elõször, mikor beállított vele a párom engem is a frász kerülgetett, most meg jobban csípem, mint õ KépKép Irtó érdekes!! csak én nem tudom etetni, mert nem vagyok hajlandó az óriástücsköket v. sáskákat megfogni. _ így az továbbra is a párom feladata Kép
a hal sajnos nincs semerre KépKépKép úgy sajnálom!

szilcsike
csak most olvastam - így elkéstem a drukkal. nagyon beáztatok???

csics
a fajátékosnál csudi jó építõkockák vannak! csak olyat vegyél, ami nem festett

gumicukor
ügyi a Dani!! KépKép
mi holnap készülünk este a Susanna Vega koncertre a szigetre. remélem sikerül eljutniKép

myssina
a járóka nálunk csak dísz, ill. azokat a cuccokat dobálom bele, amit nem akarom, hogy Dodesz elérjeKép egyszerûen utálja, helyette randalírozik az egész lakásban.

nyuszi
hát igen. nem is kellett sok ahhoz Pavlovnak, hogy bevonuljon a halhatatlanok közé. ezt a reflexet mindenki észreveszi KépKép

Ma elõször ettünk joghurtot. Annyira ízlett neki, hogy úgy sajnáltam, amikor azt kellett mondanom, hogy ennyi volt, most nem többet. De hát nem akartam egybõl egy nagy adaggal kezdeni...

it és Dodo

rit

anemona7

Sziasztok
Judy,Beszti
köszi a játékinfot Kép

Anenomma
hol van ilyen fa játékos ? .

Áfonya
bocsi hogy belekotyogok a táblakészitésbe de nem tejes a tábla mert petike lemaradt rola és még egy páran Kép .Különben szép a tábla csak hiányos .

Csipkebogyo
szia ujra itt gyere gyakraban ,akor luca jobban áll sulyügyileg mint petike mert ö most 10honaposan 7,5kg Kép .

Pusz Csics és Petike
csics

Judus
Mi Hannusnak szoktuk becézni, de az apja Haninak (Honey) is hívja.

Bébiétel
Hanna minden sárga kaját megeszik, bárki is gyártotta, meg a kecskemétinek az almapürés dolgait szereti nagyon.

Panda
Csepelen hol vettetek pici cipõt? Mi si itt lakunk, és Hannus már kapszkodva egészen jól halad, úgyhogy vennék neki egyet, de olyan picike a lába (legalábbis szerintem). Ha tudsz valami jó, olcsó helyet írd meg.

Mysina
Nekünk mûanyag van itthon. nagyon ok, de ha nincs kedve hozzá nem marad meg benne. Anyáméknál hálós van, összecsukható és ugyanolyan frankón fel tud benne állni, az igaz hogy kevésbé üti meg magát, és nagyon tetszik neki a háló, folyton vakargatja, meg nekidõl és hintáztatja magát. De amíg nem tudott stabilan felállni, addig nem állt fel benne.

Anemona
Én hõsiesen meg akartam tanulni héberül, 2x-is, de nem ment: Szerintem a mi Hannánk nem lesz kétnyelvû, lévén hogy én nem értem az apja nyelvét sosem használja itthon (nekei a magyar is az anyanyelve). Én egyszerûen képtelen voltam megtanulni ezt a nyelvet.

Puszi
dec8
dec8

csics,
tudom, direkt en vagtam le a veget, mert nem akartam a nagyot feltenni, hisz Beszti ugyis felteszi holnap az igazit.

-Afonya
Afonya

CSIPKEBOGYÓÓKépKépKép

Szia Te kis tekergõKép Nagyon örülök, hogy végre felbukkantál! Azt hittem nincs netetek, hogy ilyen régóta nem jelentkeztélKép Mi újság veletek? Persze írtad, de akkor is, tessék jönni legalább 2-3 napontaKép Mikor jársz Bp-n megint? Összefuthatnánk a babákkal! Edina (vasorrú) is nemsokára jön haza, találkozni is fogunk, de még majd hív, hogy mikor jár a környéken, mikor rokonozták ki magukat. Úgy örülök NektekKép

Na puszi
sasha

Jaaa
Panda!
Gratula Ádámnak a járáshoz!Kép Nagyon ügyes kisfiú!Kép

puszi
sasha és Gabi

Kép
sasha

Sziasztok!

Megint nincs idõm olvasni csak írok. Mi jól vagyunk, hétvégén költöztünk. Most a férjem szüleinél lakunk amíg nincs kész a ház. Szegény Petra alig foglalkoztam vele de nagyon jól bírta egész nap a járókába volt. Egyre ügyesebb, mindig csak állni akar. Itt csak az a baj, hogy nagyon kell rá vigyázni mert minden elõl van. Rengeteg a virág és tépkedi. A ház emeletes és ma sikerült neki két lépcsõfokot felmászni, szóval nincs egy szabad percem se. Szerdán megpróbálom mégegyszer a szigorlatot ami nem sikerült és hétvégén meg megyünk a Balatonra. Ha lesz idõm akkor még jelentkezem.

Ági
petra2

Sziasztok!

Huuu, de reg voltam itt!!!!
Bocs, de majd´3 het termeset nem tudom, sikerül-e behozni..talan inkabb csak egy par nappal ezelöttröl probalok megint becsatlakozni...Kép
Hat igen , majus 28.-an mentünk le Anyuek hazat örizni Zanka mellett, aztan olyan fantasztikus lett az idö, hogy meg megtoldottuk egy "kicsit"!!!Kép

Hat Rebecca nem viselte tökeletesen a környezetvaltozast:
5 perzenkent cicizett(szolodaritast vallalva az unokanöveremmel, aki egy masfel evest es egy üjszülöttet szoptatKép)
es allandoan rajtam logott,szerencsere kendövel.Igy legalabb volt 1-2 szabad kezem...
De azert jo volt, nem is gondoltam volna, hogy egyedül idegen(ebb) helyen ket gyerekkel igy fogom birni öt napig!!!
Aaron mar bagyon megbaratkozott a vizzel, egyre batrabb!!
Es Rebeccanak is nagyon tetszett!!!Amikor mar csak elindultam vele a Balaton fele, mar ugy elkezdett kalimpalni a labaval!!Kép
Mostanaban etetni lehetetlenseg, mindent maga akar csinalni, de ket kanallal sem megy, mert az egyik kanal allandoan a szajaban van, es igy nem lehet etetni.De megoldjuk, nem problema...megint puhara parolt darabosat kap, azt eheti maga!
Rebi is probal kapaszkodas nelkül acsorogni, hosszabb-rövidebb idöre sikerül is neki. Es neha igenyli, hogy fogjam a kezet es lepkedhessen!

Szeret integetni, ha ö akar..Mostanaban nagyon kezdenek tetszeni a kutyak, cicak, es madarak...
Azota ket fogacskaval lett több a szajaban...
Imadja a cseresznyet es ameggyet is..-eddig meg nem kapott.
Es ugy tünika kaki problema is megoldodott - amiota nem kapott köles pepet nem is volt kaki gond.Pedig valamelyik nap bevagott egy fel banant...-igaz ezutan csak a harmadik napra sikeredett, de szenvedes nelkül.

ketnyelvüseg
nalunk ketnyelvüek a gyerekek, AAronon mar erezhetö(es hallhato) Rebinel meg nem igazan.
En szoktam Aaronnal nemetül is beszelni, ha Ö vagy a környezet ugy kivanja.(ha nem vagyunk egyedül es szeretnem, ha többiek is tudnak miröl van szo.De ekkor ketszer szoktam elmondani, igy is es ugy is. Vagy ha Aaron engem nemetül kerdez, akkor is ketszer mondom el...annyit beszelek, hogy remesKép )
DE problema mentesen, keveresek nelkül ment.Akkor voltam paff, amikor Aaron egyszer megkerdezte tölem, hogy hogy mondjak a tojast nemetül. Kb. ket es fel evesen.
MI az elejen a ket nyelvet nem nemetnem es magyarnak hivtuk, hanem "csak" azt mondtuk, hogy papa mondja (Wasser), es anyu mondja(viz).
Ha valakit valami gyakorti kerdes erdekel, szivesen valaszolok ezügyben!(Nem tudom, mar mi mindent beszeltetek erröl, nem jutottam hozza, atolvasni)

Szoval most akkor ennyi,
mar igy is jo sok lett!
Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok!

Ez az idõjárás már sokkal szimpatikusabb, a Hanna is jobban bírja.
Hát, a kórház nekem is azért nem volt szimpii, mert nem vették figyelembe a gyerek érdekeit, persze a folyosó minden pontján áll egy plakát, amin a családbarát kórházukat reklámozza. Kicsit ellentmondásos, nem?

Köszi a légkondis infokat! Már várom, hogy legyen, mert úgy jobb lesz utazni.

Bébiétel
Hanna mindegyiket megeszi. Bár mostanában már többnyire azt eszi, amit mi, vagy én csinálok neki fõzeléket. De nagyon praktikus az üveges, ha nncs idõm, vagy ha utazunk valahova.
Inivaló nála jöhet minden mennyiségben, kivéve a víz. A babatea nagyon megy, de éppe ma mondta a védõnõ, hogy kaphat sima gyümölcsteát is.

Járóka
Nekünk hálós van, de szinte üres, mivel a kislányunk nem kedveli túlságosan. Pedig néh könnyebb lenne. Mondjuk a kiságyat sem használja. Igen, tudom ez nem túl jó, d ekezdetben a császármetszés miatt muszály volt, aztán utána ottmaradt az ágyunkban. Van vaalki, akinél így van?

Na, jó éjt!

Judus
judus

Hali!

Kryss!
Örülök, hogy jól telt a házvgyázásKép De azért jó, hogyújra vagyKép

Judus!
Szörnyü, hogy a Gyerekklinika nem fogadja a szülõketKép Sajnos van tapasztalatunk kórház ügyben, de szerencsére a Heim Pál-ban voltunk. (bár ki tudja mennyire szerencse..) Igaz, hogy az épület alaksorában volt az anyaszállás, de telefonon leszóltak, ha felkelt valaki babája. Meg az osztályon volt fizetõs szoba. 2000, 4000, 5000 forintért. Ott volt egy kórházi kiságy egy mini kanapé, szekrény és a falon egy tv, meg egy mosdó felszerelve a falra. Ja ez volt 4000 pénzért, de legalább egyótt lehettem az akkor 4 hónapos fiammal.
Kiságyunk nekünk is van. Mutatóba. Eleinte még megpróbáltam hogy éjjel is ülve szoptatok, hogy ne aludjak bele én is a szopikba, hogy aztán vissza tudjam rakni a gyereket az ágyába. Aztán feladtam, mert így olyan kialvatlan voltam, hogy még,pláne, hogy hasfájós is volt. Ezért a gyerek mellettem aludt. Most kb 1- másfél hete hogy a kiságyat visszavittük a szobájába. Így most ott alszik, de persze most sem a kiágyba, haenm egy matracon. Max 10 cm magas, rendes ágybetét matrac. Így ha felébredt csak mellé kell feküdni, és ha nem aludem el akkor csak vissza kell jönni, nem kell gyereket pakolgatni. Mert persze, nem tudok kényelmesen aludni, ha mellettem vanKép

na puszi
sasha

Kép
sasha

csics
fajátékok boltja a belvárosban kb. minden második sarkon van. Én a Baross u./Ferenc krt. saroknál lévõbee szoktam járni, de csak azért, mert ez van a legközelebb. Kép
Dodesz is 7,5 kg - 8 és fél hónaposan Kép

Kryss
üsv újra itt, jó neked, hogy már nyaraltál valamennyit!Kép

Judus
Nálunk nem az ágyunkban alszoik, de közvetlen mellettem egy matracon. - mi is csak matracozunk. Én nagyon csípem ezt a felállást, mert ha nyugtalan v. felébred éjjel, elég csak átnyúlnom és megnyugtatni, nem kell felkelnem hozzá Kép

ma van a takarítós napom - megyek is, bár semmi kedvem.

Rit és Dodo

rit

anemona7

Beszti!
Tudom, hogy kevés idõd van, nem is azért mondtam KépKépKép!

Csipkebogyó!
Szóval, még megvagytok Kép? Azért jöhetnél sûrûbben is Kép.
Hajrá kistesó!!!!!!!!

Dec8!
A Szent Imre téren, a buszvégállomásnál az üzletsoron van egy cipõbolt, mi ált. ott veszünk cipõt a gyerekeknek. Biztos ismered. Olcsónak épp nem mondanám (Ádám szandálja 5990 pénz volt), de ugyanazokat árulja, mint a szigetszentmiklósi Siesta cipõbolt (Tüni!!!), de min. egy ezressel olcsóbban. A cipõk viszont tényleg jó minõségûek.

Rit!
Egy pókkal biztos nem költöznék össze önszántamból. Így is van elég a házban tavasszal, alig gyõzöm irtani õket.

Judy!
Ádám ugyan nem cicin alszik el (a tegnapi nap kivétel volt, mert nagyon kifáradt), de napközben ezerszer is képes szopizni. Mindig rángatja a pólómat, és visít, ha nem azonnal repül a cici a szájába Kép. Szóval, õ is függõ rendesen KépKépKép.

Kryss!
Mentek még nyaralni a nyáron KépKépKépKép? Vagy azért mostantól sûrûbban leszel?

Köszi mindenkinek a járáshoz a gratulációt!

Képzeljétek, Noémi elment Anyukámmal Pécsre. Most 3 napig egygyerekes leszek, aztán pénteken megyünk mi is, mert szombaton esküvõ. Már elterveztem egy csomó dolgot, hogy mit fogok csinálni a "rengeteg" szabadidõmben. Persze, a nagy része a takarítással és pakolással függ össze Kép, de talán végre erre is lesz idõm.
Most megyek, bepakolok egy adag ruhát a gépbe, aztán sétálunk Ádámmal.

Szép napot,

Panda

panda
Halásztelek

Hali!

Raktam fel pár új képet az albumunkba:
[url=http://babanet.hu/album/main.php?album=347" TARGET="_top]http://babanet.hu/album/main.php?album=347[/url]

puszi
sasha és a 8 hónapos Gábor

Kép
sasha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?