2007.10.19 09:31
2007.10.19 09:47
2007.10.19 09:50
2007.10.19 10:37
2007.10.19 12:22
2007.10.19 12:48
2007.10.19 13:58
2007.10.19 14:12
2007.10.19 14:19
2007.10.19 14:20
[quote="kertikiri"]L írta:kertikiriilly, hogy boldogultok Eszterrel?
És Ti Panndi? Őszike, most esik csak le, hogy Vivi este 9-től hajnali 3-ig alszik??!!!
Ágica, Lamme, Babett, Ti hogy vagytok? Vicsokról tudunk valamit?
Mi már egy ágyban alszunk Nadinnal, már meg sem hajlandó közelíteni a kiságyat. Nem tudom sírjak-e vagy nevessek de az LLL oldal szerint ez így természetes. Kezdenek ritkulni és rövidülni az alvások nappal, viszont a késő esti még mindig van, ezért nagyon későn fürdünk, és éjszakára nehezen alszunk el. Viszont tegnap csak egyszer ébredt, és mivel mellettem aludt el nagyon hamar észrevettem, megszoptattam, és már aludt is tovább , sőt, ezúttal még a kiságyba is vissza tudtam tenni. (Én most a szobájában alszom, felváltva a kanapén ill.a földön). Reggel meg képzeljétek nézegette a zenélő kis virágocskát, úgyhogy holnap megpróbálok elmenni venni még valami nézhetőt neki.
Tejcivel úgy tűnik problémánk lesz viszont
Írjatok légyszi, hogy Nektek hogy megy.
2007.10.19 14:47
2007.10.19 16:43
2007.10.19 17:25
[quote="mtücsi"]P írta:mtücsianndi! Konduktor vagy gyógytornász csak akkor kell, ha mozgásszervileg érintett a baba valamilyen oknál fogva. Nálatok járt? És van valamilyen teendőtök?
2007.10.19 19:05
2007.10.19 19:38
[quote="mtücsi"]P írta:mtücsianndi! Akkor ez szerencsére nem annyira komoly dolog. És hogy jutottatok el a konduktorhoz? Ki ajánlotta?
2007.10.19 20:12
2007.10.19 20:42
[quote="mtücsi"]P írta:mtücsianndi! Akkor le a kalappal a kórházi gyermekorvos előtt. Nem csak a zárójelentésben tesz javaslatot a további kezelést illetően, hanem még rögtön házon belül intézkedik. Nem tudom, hogy ez más szülészeten működik-e így, ilyen flottul.
A csecsemős részleggel én is meg voltam elégedve, a gyermekorvossal úgyszintén. De erről korábban már írtam. Melyik gyermekorvos ment be hozzátok referálni, ki írta ki a konduktori teendőket. (A konduktor nem gyógytornász volt?)
2007.10.19 21:31
2007.10.19 21:37
[quote="kertikiri"] írta:kertikirigica, én láttam kórházi hálóingeket, meg anyukákat is akik abban voltak, de azt lehet,hogy kérni kell, mert nekem nem ajánlották fel. Őszike, mintha Téged is kórháziban láttalak volna a szülés után, nem?
Babacuccot nem kell vinni, illetve ruhát azt adnak nekik, én jó hasznát vettem viszont a saját textilpelusoknak (igaz én baba-mamában voltam), baba-mama szobába pelust és popsitörlőt is vinni kell, meg én saját kissapkát és kesztyűt is adtam rá.
Panndi, és mit mondtak, mikorra növi ki ezt Zsófi? Ezek szerint már a kórházban észrevették..
Gyerekorvos nekem nagyon szimpatikus volt, a nevére nem emlékszem pontosan, de valami Szentirmay, vagy ilyesmi doktornő....
2007.10.20 07:57
2007.10.20 08:09
2007.10.20 08:21
[quote="beneildi"]S írta:beneildiziasztok!
Panndi látod milyen figyelmetlen voltam, a konduktor szóig már nem jutott az agyam tényleg lelkiismeretes gyerekdoki lehetett.
Nekünk csípőügyileg kell tornáznunk hazajövetel óta és nagyon jót tett. Az ortopéd orvos is megdicsérte, hogy milyen jól rendbehoztuk Lillust 4 hónap alatt. És csak tornáztunk... Lillu azóta is imádja és igényli, pedig most már nem szükséges. Szóval tornára fel nektek is, cserébe kapsz egy jólfejlődő, aranyos kedves, nyugodt babácskát. Én amúgy is hiszek mindenféle mozgásfejlesztő-javító módszerek hasznosságában teljesen egészséges gyerekek esetében is.
Ja és nekünk ezért nem szóltak, de a 4d-s felvétel megnézése után egyértelmű, hogy Lilla is felvette születése után is ugyanezt a poziciót és kicsit látszott is a fejecskéjén, hogy fekszik... viszont egy hónapp után nagyon kinyílt, megszokta itthon és akkor már máshogy is tudott aludni, szóval most már semmi nyoma a dolognak.
A konduktorok bizti tök hasznos tanácsokat adtak nektek is.
üdv, Ildi
2007.10.20 08:42
2007.10.20 09:27
[quote="lamme"][ írta:lammeb]Nyulcsi: Szerintem kivitelezhető az a terv, amivel készülsz az alvásokra! És nagyon fontos dolgot írtál: a nappali alváshoz nem kell besötétíteni a szobát!!! Az EDA-hoz még röviden: nekem nem volt katéter Vagyis egyszer kellett pisilnem, akkor hozott ágytálat a szülésznő és kész. Aztán rá nem sokra is kellett pisilnem, de az már a szülés volt Mielőtt levittek volna a szobába, akkor megkatéterezett a szülésznő. Először én is kiakadtam, amikor mondta, hogy katéter jön, de ez nem állandó, bekötött volt, hanem egy egy mp-es valami, nem is éreztem belőle semmit. Szerintem állandó katéter csak a császárosoknak van. Biztos milliószor leírtam már, bocsi, de a kitolási szak hosszabbítása is tök relatív: nekem 12-15 perc volt az EDA-val Szerintem az, hogy hosszabbítja a kitolási szakot azt azért nem órákra kell vonatkoztatni
Panndi: Gratula ehez a szuper éjszakához!!
2007.10.20 09:48
[quote="lamme"][ írta:lammeb]Waterlilly: Ez aranyos, köszi Nehogy azt hidd, hogy Manó nem csinált műsort vagy ilyesmi. Hajaj, volt olyan, hogy párom szolgálatban volt, egyedül "birkóztam" vele, végül hajnali fél négykor feladtam, betettem a kiságyába, mert már az ájulás kerülgetett a fáradtságtól, és úgy voltam vele, hogy inkább ott üvöltsön biztonságban, minthogy elvágódjak vele. Na, ahogy letettem, elaludt Pont ezután az éjszaka után jött a váltás Én azt mondom, hogy a lényeg a nappali és az éjszakai szokások határozott elkülönítésén van!!!! Szóval amikor a Csajszibarack is műsorzott még, akkor természetesen nem hagytuk magára csak azért mert este, éjszaka van, hanem ugyanúgy kivettük, ringattuk, simogattuk, viszont nem kezdtünk el beszélni hozzá, hogy "Aludj kicsi, semmi baj, stb.", max. egy-két cssss, cssss hagyta el a szánkat, meg nem kapcsoltunk villanyt, itt a fővárosban szerintem minden lakásban van annyi fény, hogy lássunk éjszaka, meg ilyenek. Ja és ami fontos, hogy éjszaka nem rakjuk tisztába a babát!!! Persze ha totál kakis akkor igen, de alapból nem!!! Mi eleinte tisztába tettük őt és kb. 2-3 hetes lehetett, amikor erről olvastam a Várandós kiskönyvben, amit a védőnő adott. És komolyan mondom, hogy szerintem egy-két éjszaka után már nem volt kaki éjszaka, csak pisi!!!! Úgyhogy nálunk azóta nincs éjszaka peluscsere, csak reggel ébredés után. Kaki azt hiszem egyszer volt, akkor meg is csináltam, tisztába tettem őt, de addigra már annyira megszokta az éjszakai alvást, hogy simán visszaaludt.
Szóval nem vagyok én profi, nem tudok semmilyen titkot (bár tudnék ), csak ilyen szerintem alapvető és egyszerű dolgokat kell betartani.
A Pampers kiadványa szerint egy újszülött baba alvásigénye kb. 16-18 óra
2007.10.20 09:57
[quote="lamme"]S írta:lammeziasztok!
EDA-ról linkek:
http://www.peterfyszuleszet.hu/szulo.ht ... b33ac42492
http://www.babaszoba.hu/topics/9month/articles/572
http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/cont ... ?article.8
Csajok. Tudnátok nekem segíteni? Nagyon meg vagyok fázva. A legnagyobb bajom, hogy őrülten folyik az orrom. Egy homeopátiás füzetből kinéztem a Coryzalia nevű bogyót, de a gyógyszerésznő nem ajánlotta, és mást sem tudott mondani helyette. Van valami tippetek, hogy a citromos teán kívül mit próbálhatok, vagy csak ennyi jut most babásan? Köszi előre is.
Kertikiri: Amúgy van abban is valami, amit mondasz, hogy belefáradnak a sok ingerbe. Erre figyelni kell, ugyanis a túl sok új inger túlpörgeti a még éretlen kis idegrendszerüket, ezért is sírhat akár órákat egy baba, mivel nekik a sírás a feszültséglevezetés egyik eszköze.
2007.10.20 09:58
2007.10.20 10:04
2007.10.20 10:13
[quote="kertikiri"]T írta:kertikiriücsi,
Úgy látom, hogy estére már kevesebb van, meg pár napja még százakat szopizott, most meg hatvan -hetven a max.
LLL oldalon azt ajánlják, hogy minden szopinál mindkét cici - Ti ezt így csinálj(t)átok??
2007.10.20 10:51
2007.10.20 13:45
[quote="lamme"][ írta:lammeb]Waterlilly: Köszi a homeos tanácsot. Én is úgy gondoltam végül, hogy elég lesz a sok gyümi meg a citromos teák, és bevált. Egy nap volt húzós, azóta már majdnem teljesen tünetmentes lettem. És te milyen C vitamint szedsz? Megmondom őszintén, hogy én csak azt a sima, hagyományos sárga bogyót ismerem, meg a reklámokból a Cetebét, de azt még soha nem próbáltam.
Hallod, az eszembe sem jutott, hogy magát a Boiront felhívjam
2007.10.20 16:42
2007.10.20 18:38
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|