Sziasztok!
Hat en is elokerultem, mert fontos felhivasom van, hisz szinte egy idos gyerekeink vannak, es nem szeretnem, hogy Titeket is olyan varatlanul erjen a dolog, mint engem.
FONTOS!!! MEGERI VEGIG OLVASNI!!!
Atti tegnap reggel egy kis kohogessel ebredt, semmi komoly. Gondoltam, na remelem nem lesz semmi komoly betegseg, mert nemreg gyogyult Andrisom, es a ferjem is, en meg pont benne vagyok valami torokfajos nyavajaban.
Delutan meg egy kohintes, de ez valami iszonyat hangu volt, egesz melyrol jovo. Meg sosem hallottam hasonlot. A szamar kohogest gondolnam ilyennek, de az ellen ugye kaptak oltast. Na tobb kohoges nem volt, igy nem foglalkoztam ezzel.
(halkan megjegyzem epp ezen a napon maradtam egyedul a ket picurral, a ferjem kiment az epitkezesre, es csak ma estere volt varhato)
Este olyan 7fele furan kezdett horogni. Neha egy kohhintes, szinten olyan kutyaugatos. Gondoltam hivom a dokit, ha van laz. De nem volt, sot. Vacsit nem kert (ez tobbszor elofordult, igy nem gyanakodtam meg mindig) Andrist elinteztem, leraktam aludni. Mire visszaertem (nem sok ido, ossz. kb 10perc) a gyerek mar ugy horgott, mint Dart Veder. Fogalmam sem volt mi ez. Hivtam a sogornomet, anyumekat. Adtam Abroxol Q, Calcimuscot. Gondoltam natha, hisz eletemben nem hallottam ezekrol a tunetekrol.
Majd jott egy Isteni sugallat, hogy felhivom a Heim Palt. A no vegig sem hallgatot, csak annyit mondott azonnal kuldom a roham kocsit. Na ettol total bepanikoltam.
Kozolte, hogy KRUPP, es ha a 10perc alatt mig kier a doki rosszabbodik az allapot azonnal vigyem ki a levegore.
Hat csajok, eletem leghosszabb tiz perce volt mig kiert a doki.
Megnezte, beadott egy kokemeny steroidot (rectodelt, amit azota beszereztunk) es Fenistil cseppett. Fel kellett oltoztessem, es kimentunk az udvarra dokistol.
Allitolag szerencse volt, hogy meg a roham elott kiert, mert ennek nagyon sulyos kovetkezmenyei lehetnek.
Azota egyfolytaban bujom a forumokat, mert allitolag visszatero, 6-8eves korra novik ki, es tesonal is elojohet. Altalaban a jellemzo eletkor a 2-3 eves babak, de volt mar 6hetesnel is, es 10evesnel is. Altalaban tavasszal es osszel, de olvastam olyan anyuka levelet, akinek nyaron lett rosszul a gyereke. Szoval minden megtortenhet.
Nem akarok senkit megijeszteni, csak szeretnem, hogy ne ugy erjen Titeket, mindent engem.
Teendok:
a kutyakohoges a legjellemzobb. Azonnal ugyeletet hivni, es kivinni a gyereket addig friss levegore. Ha ez nyaron tortenik ki kell nyitni a fagyaszto ajtajat, es jol bebugyolalva ele ulni kb 20-30percre. Ez nem vicc. Ez allitolag virusos betegsegre (amit meg doki sem tud meg megallapitani, tehat lappango) torteno allergias reakcio.
"A 1-1,5 cm legcso gombostunyire osszeszukul ilyenkor" ezt egy anyukatol ideztem, aki sajnos rutinus, mind ket gyerekevel tobbszor vegigcsinalta.
Azert fontos, hogy tudjatok mivel van dolgotok, mert az lenne a jo, ha a rohamot meg lehetne elozni. Egy anyuka arra ebredt ejszaka, hogy a gyerek iszonyat hangon kohog. Bementek hozza, es mar llilult a szaja. Szoval ilyen nagyon sulyos is lehet.
Most Atti velem, Andris apukajaval alszik, mert annyira rettegunk.
Amugy Attinal meg ma sem javult a dolog, ki is jott a doki nenink, de mondta, hogy estere lesz rosszabb, igy mar szamitottunk ra, es kapta szegenyem megint ezt a steroidos kupot (egyszeruen muszaj, en sem orulok, de tudom, hogy szuksege van ra), es meg a Fluimucin port.
Remelem Nektek sosem kell ezt atelnetek.
Erdekes, hogy olyan sokan esnek ezen keresztul, megsem hallunk rola. En legalabbis eddig nem hallottam, pedig utolag kiderult tobb barati hazaspar is keresztul ment ezen. Persze osztottak az eszt, de errol bezzeg nem beszeltek
Jobb ejt!
Judit