Sziasztok!!
Először is - név nélkül, de: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM MINDANNYIOTOKNAK a nyugtató, bíztató szavakat!! Nekem itt tényleg nincs semmilyen társaságom, senkivel nem tudok beszélni ezekről a "problémáimról", s tényleg NAGYON JÓL ESETT MINDEN EGYES SZÓ!! HÁLÁS VAGYOK!!!
Mára már - köszönhetően a soraitoknak, s kis családomnak (közel, s távol) - sokkal pozitívabban gondolkodom
Tudom, hogy Mütyür jól van, s a többi pedig majd alakul.
Kérdeztétek, hogy miért az orvost kérdezem, hogy ő nem tudhatja, hogy mit kell vinni a kórházba...ez igaz, csak, hogy itt nem találkozom a szülés előtt senki mással, csak a dokival. Eddig jártam egy dokihoz - már négy éve, aki -mint már írtam- minden szombaton "rendel" a sziget déli kórházában, de ő egy északi városban (nem főváros) praktizál. A 20.hét környékén közölte, hogy ő nem vállal szülést, de egy barátunk párjától tudom, hogy ajánl valaki mást...nekem így két lehetőségem van/volt: az egyik, hogy választott orvos hijján, amikor megindul a szülés berobogunk a hozzánk közel eső déli kórházba, s ott levezetik a szülést, vagy felmegyünk a fővárosban található kórházba szülni, de előtte akkor átvesz az ott praktizáló "másik" doki. A két kórház közötti különbség, hogy itt délen 8-tól 4-ig van összesen két aneszteziológus, aki vagy ráér vagy nem EDA-t adni, s 4 után nincs ilyen
-ezt a "régi" dokim mondta szinte ezekkel a szavakkal. S még annyi, hogy mivel idejön a legtöbb túrista, itt talán másképpen kezelik az embert
de ez csak talán
Az, hogy EDA vagy Spinál tényleg nem tudom, csak a barát párjától tudom, hogy nála voltak előzetes vizsgálatok, melyeket megbeszélt egy aneszteziológussal....
Hát próbáltam, röviden, s tömören összefoglalni, remélem, hogy nem untattalak benneteket, s így talán jobban átlátjátok, hogy a sok hülyeségem mögött valójában mi is van..
A legrosszabb egyébként a bizonytalanság, s a bizalmatlanság részemről!
And, tudom, hogy a SOTE I - mint a legtöbb magyarországi kórház, s orvos - is megosztja az embereket, szülőket, de valójában a legfontosabb, hogy mindenki a saját orvosában bízzon...na nálam ez hiányzik
Öltöztetés - ehhez sokat nem tudok szólni, mert (ne utáljatok
) itt nincs tél
Természetesen vannak meleg rucik, takarók, amiket vettünk a Mütyürnek, de nagy hidere nem kell készülnünk. Mi vettünk egy kapucnis kabátot otthon a C&A-ban, mert tetszett, hogy narancs-kék színű volt, mint a megrendelt babakocsi (akkor még nem is rendeltük meg
), s kitaláltuk, hogy majd ebbe visszük kirándulni a Teide-re (2000 méter magason már lehet hideg, s némi hó is télen
)
Edit
- aranyos a kép a kiscsajról, s te is nagyon csini vagy
Kriszti
- ismerős az "inkább legyen, mint ne" hozzáállásod, na én is pont ezt csinálom, csak még egy kis pánikkal, mert ugye nem küldhetem el a páromat a legközelebbi babadiszkontba
Kérdésekre nem nagyon tudok válaszolni, szerintem ezt a tapasztaltabb anyucik hamarosan megteszik
Mi az a schogotten
csoki
Kia
- hihetetlen vagy!!! Ha otthon laknék, tuti, hogy "elkéretkeznék" veled shoppongolni
Kórházi csomag ügyben is köszönöm a segítséget - igazából több listám is van, s nagyjából elképzelésem is, hogy mit viszek, csak ugye otthon van olyan, amit adnak, van amit vinni kell (annak alapján, amit olvasok), s itt fogalmam sem volt, hogy adnak-e valamit....most már tudom, hogy semmit....ezért én két külön bőrönddel fogok bevonulni
Most megyek, mert - talán nem is írtam, hogy hétvégén nagyon gyorsban lezajlott a festés, takarítás, lakárendezés....de a babaszoba zöldje és narancs színe nem fedi a falat rendesen, így ma délután még azt befejezik, de előtte el kell robognom megvenni a festéket, illetve találnom kell valami szép kis díszcsíkot a két szín közé
....Nagyon klassz lett a lakás, lehet, hogy még a többi részét is megcsináltatjuk
S minden lakásfelújító, költözős csajszi előtt MÉLYEN LEEMELEN A nem létező KALAPOM, mert ez egy egyszerű történet volt, de nem kicsit fáradtam/fáradtunk el.....lehet ám, hogy így volt ez sok nekem a tegnapi nappal együtt.....
Bocsi, hogy hosszú voltam, s mégegyszer NAGYON KÖSZÖNÖM!!!
Sziasztok!
Szilvi