Új privát üzeneted érkezett!

és a mózes alján pólyát láttok, én ennyire használtam..
nekem férj vette, kb 3ezer ft volt, a legegyszerűbbet vette. a kórházban abba tették, és bizony én kb a harmadik nap mertem megfogni a pici lányom anélkül, nekem könnyebb volt benne tartanom, azt sem tudtam hogyan fogjam meg. ha a fejét a vállamra tettem a kulcscsontomon már a popója volt :lol: és a mózesben oölyan jól kipárnázta, meg betakarta, tehát ez első pár napban-héten jó volt, de a kórház után csak a mózesban használtam, és nem kötöttem be rendesen.

KépKép
KépKép
and

sztem ez tök jó összeállítás :) így a nagyon nagy hidegben is ki lehet velük menni. én minden nap min egy órát kinnt voltam, ez volt a nap fénypontja, így is bekattantam márciusra ;) csak a hóviharban nem mentünk ki :)
emlékszem ember az ablakban röhögött, amikor kimentem hóembert építeni. jobban élveztem, mint egy gyerek :D azt is megörökítettem, de azért azzal már nem terhelem a türelmeteket ;) :lol: olyan jó lenne, ha idén legalább egyszer úgy szakadna a hó, és Esztivel lehetne játszani a firss hóban :)

Kriszti már itt a hajrá, én is úgy várom már, pedig annyi, de annyi minden van még addig. és az is olyan jó, hogy karácsonykor már tuti négyen leszünk :)

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

And:Eszti nagyon édi baba.Jól be van öltöztetve.Én úgy gondoltam,hogy egy bady,rugi,egy kardigán,meg az overál elég hazahozni.De ha kimegyünk sétálni,akkor kevés lenne?????
Nincs tapasztalatom.Szerintetek?Nekünk is van egy termo rugink.Kb.68-as kaptuk.Az még kellene a sétához?Kicsit nagy lessz az elején....

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa, sztem ne aggódj, majd meglátod. én megszámlálhatatlan cuccba csomagoltam be a lányt, épp, hogy levegőt tudott venni szegénykém, de nem izzadt és nem fázott meg :) abban gondolkodtam, hogy ő milyen pici, fekszik és nem mozog, és volt, hogy mínuszban voltunk kint. egy meleg takaró csodákat tesz, ha kell :) ja, én nagyon aggódos anyuka voltam/vagyok ;)

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

And
Eszter szép bébi volt... most pedig szép gyerek :wink:

Edith
Gratla a 30. héthez!

Szilvi
Sajnálom, hogy a doki ismét nem szentelt rátok elég időt!
A következő alkalommal tényleg ne hagyd magad...
..és ne izgulj az értékek miatt.
Vettél "fülhallgatót"?
Kérdezted mit mondtak a szülésre felkészítőn
2 hete szülőszoba látogatás volt, aztán egy szülésznő mondta el, hogy
miket kell (érdemes) vinni a kórházba,
mikor érdemes elindulni (pl. ha 10 percenként jönnek a fájások és min. 20 másodpercig tartanak, vagy vérzés van, vagy elfolyt a magzatvíz ),
ő pl. "hisz" a homeopátiás szerekben, így azokról is beszélt egy kicsit,
1 hete pedig a másik kórházban voltam szülőszoba látogatáson, ahová remélhetőleg novemberben (elején) átköltöznek.
Itt a fődoki tartotta az előadást. Elmondta, hogy hogyan zajlik egy szülés, mit érdemes vinni,stb. válaszolgatott a kérdésekre.

Ancsa
Te is jössz a Szabolcsba szerdán? Én ráérek...
Azán lehet elnézek egy boltba - nem tudom olvastad - e a másik topikban, hogy valaki írt olcsó hasleszorítóról.
Megtaláltam :P Ő a II. kerületben lévő boltot említette , de van itt a III-ban is egy.

Szoptatós melltartó 1190 FT, kapcsos hasleszorító (bár ez bugyi) 1290 Ft, és vannak pulcsik, blúzok 800Ft-ért. A többi kismamaruha már több ezer Ft.
www.christinamoda.hu vagy itt külön meg lelehet nézni a ruhákat - árakkal www.christinamoda.hu/shop/

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia:Én is ráérek.ha gondolod mehetünk.2-kor a korház előtt?

Ismerem a Christinamoda-t.Inkább olyan közép árkategória.
Szerintem az a bugyi is jó.A lényege ugyan az.Én úgy tudom,hogy a Bécsi úton van a III.kerületi.A barátnőm abban a házban lakik.Majd beszélek is vele,hogy nézze meg.

And:Természetesen megpróbálok nem aggódni,de mint első babás,tele vagyok aggodalommal,hogy mindent jól fogok-e csinálni.

Kép

Kép
ancsa03

Itt van két képecske manóról, az egyiken profilból az arca eleje, az öklöcskéje és egy kicsi a lábából látszik, a másikon meg állítólag ismét a "lánysága". Én valóban, látok ott egy erősebb csíkot, valószínű, az az :D :
Kép
Kép
Ez a kép meg ma készült rólam.
Kriszti, ez az a nadrág, amit mondtam:
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ancsa
Oké!
2 körül.... de lehet a nőgyógy. előtt is.

Megyek hajat mosni és a postára, boltba.... kell egy kis séta... :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

And! Nekem is mondták már e célból a pólyát, hát nem tudom, de az tuti, hogy nagyon kis törékeny manócska lesz, úgyhogy lehet, hogy kell majd nekünk is egy kókuszpólya :roll: én úgy vagyok mindennel, hogy inkább legyen, mint ne, mert én nagyon pánikolós tudok lenni, és az első hetekben fő a nyugalom ugyebár, párezer ft pedig le van sz*rva :lol:
Ja! Mint előre aggodalmaskodó kezdő anyuka :D ki voltam akadva, hogy 1990.- volt az aventes bimbóvédő a tescoban, én műbimbónak hívom :lol: , de ezzel is úgy voltam, hogy inkább legyen, mégha csak dísznek is...

Edith! Nagyon csini az a gatyó, és tényleg univerzális...végülis tegnap vettünk egy alkalmi, élére vasalt szövetgatyót (szürke), van hozzá elegáns felsőm (fehér), csak az a baj, hogy rövidujjú, kell rá még vmi, de hogy mi a fene? Vmi kardigán talán, mert a kosztümkabátom nagyon idétlen, mivel nem ér be....Ja és a szövetkabátomat sem tudom összegombolni, pedig nincs más ünneplős....:(

Lányok! Most ettem meg egy egész tábla schogetten-t!!!!!
:oops: :shock: :oops:

And! Én is várom a havat, már ha lesz egyáltalán....

Kérdés:
1. Hálózsák (sima pamut, zsák aljú, nem ez a vastag) alá mit kell adni? Hány db-ot vesztek? Ujjatlan, v. hosszú ujjú? Pizsi megy alá?
2. Kising/rékli kell? Mibe kell belehúzni, ha nincs rajta harisnya?
3. Kisnadrágot vesztek? Nem szorítja a derekát?
4. Ujjatlan rugi alá elég a hosszúujjú body? Vagy kell még kocsikabát?
5. Hosszúujjú rugi alá milyen body kell, rövid v. hosszúujjú?
6. Ujjatlan body kell?
7. Peluscsere etetés előtt van?

Bocsi, ha hülyeségéket kérdezek, annyira hülye azért nem vagyok ám :oops: , csak kell egy kis megerősítés :lol:

Kép
kkriszti77

Kia:Úgy gondoltad,hogy a 10-es épület előtt?Akkor ok.

Edit:Nagyon jó az a nadrág,és a pocakod is nagyon csini.Mindig is úgy irigyeltem a vékony csini kismamikat.

Kriszti:nekem hálózsák kettő van,baromi vastag,bundás szerű.Gondolom,egy hosszú újjú bady elég alá+takaró.
Réklim,kisingem nincs.Nadrágunk van.De szerintem azt csak tavasszal fogom használni,ha már nem kell overál.Vastag takaróval a kocsiba.

Hát én eddig nagyon nem voltam tél,és hó párti.Most sem várom igazán,de majd talán jövőre,mire a gyerek élvezné.Az biztos más lenne.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!!

Először is - név nélkül, de: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM MINDANNYIOTOKNAK a nyugtató, bíztató szavakat!! Nekem itt tényleg nincs semmilyen társaságom, senkivel nem tudok beszélni ezekről a "problémáimról", s tényleg NAGYON JÓL ESETT MINDEN EGYES SZÓ!! HÁLÁS VAGYOK!!! :)

Mára már - köszönhetően a soraitoknak, s kis családomnak (közel, s távol) - sokkal pozitívabban gondolkodom :) Tudom, hogy Mütyür jól van, s a többi pedig majd alakul.

Kérdeztétek, hogy miért az orvost kérdezem, hogy ő nem tudhatja, hogy mit kell vinni a kórházba...ez igaz, csak, hogy itt nem találkozom a szülés előtt senki mással, csak a dokival. Eddig jártam egy dokihoz - már négy éve, aki -mint már írtam- minden szombaton "rendel" a sziget déli kórházában, de ő egy északi városban (nem főváros) praktizál. A 20.hét környékén közölte, hogy ő nem vállal szülést, de egy barátunk párjától tudom, hogy ajánl valaki mást...nekem így két lehetőségem van/volt: az egyik, hogy választott orvos hijján, amikor megindul a szülés berobogunk a hozzánk közel eső déli kórházba, s ott levezetik a szülést, vagy felmegyünk a fővárosban található kórházba szülni, de előtte akkor átvesz az ott praktizáló "másik" doki. A két kórház közötti különbség, hogy itt délen 8-tól 4-ig van összesen két aneszteziológus, aki vagy ráér vagy nem EDA-t adni, s 4 után nincs ilyen :roll: -ezt a "régi" dokim mondta szinte ezekkel a szavakkal. S még annyi, hogy mivel idejön a legtöbb túrista, itt talán másképpen kezelik az embert :roll: de ez csak talán :roll:
Az, hogy EDA vagy Spinál tényleg nem tudom, csak a barát párjától tudom, hogy nála voltak előzetes vizsgálatok, melyeket megbeszélt egy aneszteziológussal....
Hát próbáltam, röviden, s tömören összefoglalni, remélem, hogy nem untattalak benneteket, s így talán jobban átlátjátok, hogy a sok hülyeségem mögött valójában mi is van.. :wink:

A legrosszabb egyébként a bizonytalanság, s a bizalmatlanság részemről!
And, tudom, hogy a SOTE I - mint a legtöbb magyarországi kórház, s orvos - is megosztja az embereket, szülőket, de valójában a legfontosabb, hogy mindenki a saját orvosában bízzon...na nálam ez hiányzik :oops: :(

Öltöztetés - ehhez sokat nem tudok szólni, mert (ne utáljatok :wink: :lol: ) itt nincs tél 8) Természetesen vannak meleg rucik, takarók, amiket vettünk a Mütyürnek, de nagy hidere nem kell készülnünk. Mi vettünk egy kapucnis kabátot otthon a C&A-ban, mert tetszett, hogy narancs-kék színű volt, mint a megrendelt babakocsi (akkor még nem is rendeltük meg 8) ), s kitaláltuk, hogy majd ebbe visszük kirándulni a Teide-re (2000 méter magason már lehet hideg, s némi hó is télen 8) )

Edit :) - aranyos a kép a kiscsajról, s te is nagyon csini vagy :wink:

Kriszti :) - ismerős az "inkább legyen, mint ne" hozzáállásod, na én is pont ezt csinálom, csak még egy kis pánikkal, mert ugye nem küldhetem el a páromat a legközelebbi babadiszkontba :wink:
Kérdésekre nem nagyon tudok válaszolni, szerintem ezt a tapasztaltabb anyucik hamarosan megteszik :wink:
Mi az a schogotten :shock: :?: csoki :?:

Kia :) - hihetetlen vagy!!! Ha otthon laknék, tuti, hogy "elkéretkeznék" veled shoppongolni :wink:

Kórházi csomag ügyben is köszönöm a segítséget - igazából több listám is van, s nagyjából elképzelésem is, hogy mit viszek, csak ugye otthon van olyan, amit adnak, van amit vinni kell (annak alapján, amit olvasok), s itt fogalmam sem volt, hogy adnak-e valamit....most már tudom, hogy semmit....ezért én két külön bőrönddel fogok bevonulni :wink:

Most megyek, mert - talán nem is írtam, hogy hétvégén nagyon gyorsban lezajlott a festés, takarítás, lakárendezés....de a babaszoba zöldje és narancs színe nem fedi a falat rendesen, így ma délután még azt befejezik, de előtte el kell robognom megvenni a festéket, illetve találnom kell valami szép kis díszcsíkot a két szín közé :) ....Nagyon klassz lett a lakás, lehet, hogy még a többi részét is megcsináltatjuk :wink:
S minden lakásfelújító, költözős csajszi előtt MÉLYEN LEEMELEN A nem létező KALAPOM, mert ez egy egyszerű történet volt, de nem kicsit fáradtam/fáradtunk el.....lehet ám, hogy így volt ez sok nekem a tegnapi nappal együtt.....

Bocsi, hogy hosszú voltam, s mégegyszer NAGYON KÖSZÖNÖM!!!
Sziasztok!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Nemrég jöttem haza a védőnőtől.Nekem soha nem volt probléma a vérnyomásommal, viszont amióta várandós vagyok hol magas hol alacsony.Ma nagyon alacsony volt, de én nem érzem magam rosszul.Védőnő megijedt, hogy ez nem jó de addig ameddig én nem érzem maagm rosszul addig nem baj, SZERINTEM.
Nektek milyen a vérnyomásotok?És mit mond a doki a vérnyomásokkal kapcsolatban?
Meghallgattuk a szívhangját és már nagyon lent van. azt mondta, hogy kb.max.10 nap és megjön a "gólya" :D
Eddig még "távolinak" tűnt a 4 hét,azt hiszem ma összecsomagolom a pakkomat :D
Holnap megyek CTG-re, jövő héten kellett volna mennem a dokimhoz vizsgálatra de felhívtam hozzuk előre egy héttel, kíváncsi vagyok tényleg igaza van e a védőnőmnek.
Tényleg ti mit visztek a kórházba?
Vettetek már mellszívót ha igen milyet?

Köszönöm, hogy meghallgattatok :D

További szép Napot

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

Szilvia
Örülök, hogy kicsit jobban érzed Magad!
Én legelőszöris azt nem értettem, hogy minek kell 2 héten belül kétszer UH-ra menned. "?"Páromnak is rögtön az volt a véleménye, mint Krisztinek: nem lehet pontos méréseket végezni az UH-val. Szerinte ha csak egy kicsit más szögben is fekszik a Baba, már más eredmények születnek. Úgyhogy nyugiii!
Hát ezzel a kérdéssel, hogy mit kell vinni a kórházba, nem vagy egyedül. Az ismerősök között senki sincs, aki az új kórházban szült volna, úgyhogy rám is ez a kérdezz-felelek vár majd. (Bár nekem kicsit több időm van rá!)
Ha kész a gyerekszoba, teszel fel róla képet? Tudod, én is nagy narancssárga-őrült vagyok... :P

Ancsa
Gratula a jó eredményekhez, és persze a babakocsihoz is. :)

And
Tündéri Eszti abban a rózsaszín overállban...

Edit
Nagyon csini vagy, és jók az UH képek!

Kriszti
Nagyon hasznosak a doksik, amiket felraktál. Egy párat el is mentettem. :)
Láthatunk majd képet az alkalmi öltözékedről? Plíz!
Én, mint szintén kezdő kismama így gondolom:
1. 4-5 db hálózsák elég; alá csak egy body
2-3. Kising/rékli, kisnadrág szerintem felesleges
4. Ez engem is érdekelne! :)
5. Hosszúujjú rugi alá elég a rövid ujjú body
6. Ujjatlan body-t én nem veszek
7. Peluscsere kajcsi előtt: biztos nem árt! :)

Csajok!
Én is átléptem a bűvös 100-ast!!! :) :) :)

Ma már Törpi is aktívabb, úgyhogy megnyugodtam.

De tegnap este alig bírtam elaludni. Sehogy sem volt kényelmes. :( Olyan jó lenne egy kicsit hason feküdni.. Legalább csak 5 percet... Dehát ez még kivitelezhetetlen, sajnos.

Szép napot Nektek! :)

Kép
tittina1982

Csak gyorsan, írok néhány sort a kérdésekre:
1. Én nem használtam hálózsákot kicsin, inkább takaróval takartam be, még úgysem tud kitakarózni. DE nem tudom elképzelni, hoyg ne legyen rajta valami hosszú nadrágféle. Kriszta most másfél évesen body, hosszúujjú pizsama és hálózsákban alszik. A lakásban 20 fok.
2. Nekem volt réklim, kisingem, használtam is néha, de szerintem felesleges. Most inkább bodyt fogok mindig használni. (Bár egyesek szerint a réklik kényelmesebbek, mert nem dunsztolódik benne a baba. :roll: )
3. Kaptam sógornőmtől néhány szbadidőegyüttest, amik olyan édesek voltak, így néhányszor Kriszta kapott blúz-nadrág felszerelést kinn, de bentre a rugit tartom célszerűbbnek, kényelmesebbnek.
4.-5. Ujjatlan rugihoz elég a hosszúujjú body és fordítva a hosszúujjú rugi alá az ujjatlan vagy rövidujjú body.
6. Szerintem tökmindegy, hogy ujjatlan vagy rövidujjú a body, úgyis kap még valamit rá, így már sokat nem oszt vagy szoroz az a kis ujj. :) Nekem van ilyen is olyan is. krisztával a legtöbb ujjatlan volt.
7. Peluscserét általában evés előtt kell csinálni, de megtörténhet, hoyg kaja után meg kell ismételni, ugyanis a babák előszeretettel kakilnak szopi közben. :D
Szóval, elvileg előtte, főleg ha bukós a baba, hoyg evés után már ne bolygatni a kicsikét, de ezt majd kitapasztalja mindenki. Én evés előtt pelusoztam. :)

Ha van még kérdés és tudok, szívesen válaszolok, de persze, ez csak az én tapasztalatomat tükrözi. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Csajok!

Most beszéltem az egyik Anyuka ismerősömmel, és Ő nagyon bánja, hogy nem használt hasleszorítós bugyit.
Én szeretnék. De hogy rendeljem meg? Honnan tudjam, hogy mekkora kell? L vagy XL? Magas vagyok, és eddig is inkább XL-es cuccokat hordtam, mert nem szeretem, ha bevág...

Kép
tittina1982

Szilvia72:Remélem hogy jól tudom,de ha nem javitson ki valaki,azt olvastam,hogy az Eda után öt órával már fel lehet kelni,a spinális után 12 órát feküdni kell.

Tittina:Bár cukros vagyok és szerintem azért,de én is kéthetente járok UH-ra.

Kép

Kép
ancsa03

Tittina:Most hallottam,hogy nem hasleszoritós bugyi kell,hanem hasleszoritó öv.az jobb állitólag.

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa
Köszi a tippet! Utánanézek.

Kép
tittina1982

Sziasztok!
Hát ezért nem tudok jönni sűrűn!Sajnos a visszaolvasás nem megy!A priviket megnézem,de visszalapozni már nem megy,mert nem tudok annyit ülni!Mindenkit puszilok!

Kép

Kép
Vendég

Benszi
Hát nem csodálom, hogy már nem tudsz ülni! Óriási a pocakod a két Babával. Látszik, hogy szépen növekednek!
Kitartás! Már nem sok van...

Sok-sok puszi Neked,

Kép
tittina1982

Benszi:Kitartás!!!!!!!!!Elnézzük neked.Pihenj nagyon sokat.Nagyon szép a pocid.

Kép

Kép
ancsa03

Kriszti, meg a többiek is
Bocs, hogy ilyesmivel terhellek. Melltartó kérds már megint. Van egy 90/B-s melltartóm, ami a legszűkebbre állítva körfogatilag tökéletes. De a me3llem nem akar elférni benne. a pántja teljesen ki van engedve, és felgyűrődik a mellem alatt, miközben a pánt meg leesik a vállamról, mert nem is tart semmit. És szörnyen kényelmetlen. Segítsetek!! Így néz ki:

Kép

Kép

És a (majdnem) 26. heti pocakfotó:

Kép

Előre is köszi mindenkinek!

Kép
tittina1982

Hello!
Szép termés levélből...
:wink:
Szilvi 17!
Málnalevél tea! Én fogok inni, hiszek benne a szülésznő is ajánlotta. Vérnyomi 85/ 55 pulzus 90 körül. Ez van.
Tittina! Azt mondják a köldökzsinór akkora, hogy tuti valahol rajta van a babán, de nem baj, csak ne szoruljon.
Ancsa! Szééééééép kocsiiiiiiiiii.
Van valakinek a pociján már heg, stria, vagy mifene?
Ma voltunk dokinál azt mondta, 1400-1600gr. az nem kicsi????

Kép
nyafi

Tittina:Nagyon szép pocid van.Ehez a szoptatós melltartóhoz nem értek,meg nem is veszek.Innen nézve semmi hiba nincs a melltartóval,de ha nem kényelmes szerintem ne hord.Az ember úgyis csak otthon szoptat legalábbis 80%-ban biztos,úgyhogy oda megteszi a normál is.De hát ez csak az én véleményem.

Szilvi17:A málnalevél teát én is fogom inni,a szülésznő is mondta,hogy jó.

Kép

Kép
ancsa03

Ma voltam dokinál, minden oké, méhszáj zárt, bár a méhnyak kicsit megrövidült (az már legutóbb is). C2000
Csajszi továbbra is faros, én meg vérszegény, úgyhogy kaptam Maltofert.
Beszélgettünk a szülésről is. Mikulás környékén 4 napra valszeg nem lesz elérhető, akkor egy másik dokinál szülök (őt is ismerem vmennyire).
Ha faros marad (bár ő is megnyugtatott, hogy százszor megfordulhat még), és 4 kg körüli, akkor prog.császár.
Ha 3,5 kg körüli, akkor még megbeszéljük.
Ha alatta, akkor meg lehet próbálni a szülést.
Helyes volt, ahogy pontosan elmagyarázta, hogy bújik ki egy faros baba, és egy ilyen szülésnél mik a kockázatok, miért végeznek sok esetben inkább császárt.
Szóval bent voltam majdnem 1/2 órát, de teljesen megnyugodva jöttem el, hogy az se tragédia, ha nem fordul meg esetleg...
A kórházi körülményekről majd legközelebb, addig le akarok még menni szétnézni, meg beszélgetni a szülésznővel, akit ajánlott.
Majd jövök még!

Kép
Kép
Kép
cas

Edith
Csini mami vagy! Szép a pocak.. és jók az UH képek.

Nekem is kellene már képet csinálnom, mert 6 hete volt az utsó.

Szilvi(72)
Elkísérnélek shoppingolni :wink:

Szilvi 17
Vérnyomás
Nekem mindig is alacsonyabb volt egy picivel, mint a normál, de most pl. egyszer a vádőnőnél 142/... volt. Változó :?
A pulzus nekem is 90 körül van.
A mellszívó, amit mi vettünk:
Kép .

Benszi
Ha olvasod..
Szép nagy a pocak! Vigyázz magatokra! Kitartás!

Tittina
Ha nem fér el benne, akkor nem lenne jobb a C-s?
GRATULA - már csak 2 számjegyű napok vannak hátra! :P
Szépen gömbölyödtök :)

Nyafi
Az 1500 gramm nem kicsi - én is mindig azon izgultam, hogy kicsi...
(ugye Ancsa :wink: )
DE mondta a doki, hogy így max 3 kiló körüli lesz - könnyebb lesz megszületnie.
Nekem szerencsére még nincsenek csíkok... kenegetem :D

Cas
Grat a jó eredményekhez.
Azt üzenem, hogy forduljon meg szépen!! Ügyes bébi legyen!

Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Edith
Csini mami vagy! Szép a pocak.. és jók az UH képek.

Nekem is kellene már képet csinálnom, mert 6 hete volt az utsó.

Szilvi(72)

Szilvi 17
Vérnyomás
Nekem mindig is alacsonyabb volt egy picivel, mint a normál, de most pl. egyszer a vádőnőnél 142/... volt. Változó :?
A pulzus nekem is 90 körül van.
A mellszívó, amit mi vettünk:
Kép .

Benszi
Ha olvasod..
Szép nagy a pocak! Vigyázz magatokra! Kitartás!

Tittina
Ha nem fér el benne, akkor nem lenne jobb a C-s?
GRATULA - már csak 2 számjegyű napok vannak hátra! :P
Szépen gömbölyödtök :)

Nyafi
Az 1500 gramm nem kicsi - én is mindig azon izgultam, hogy kicsi...
(ugye Ancsa :wink: )
DE mondta a doki, hogy így max 3 kiló körüli lesz - könnyebb lesz megszületnie.
Nekem szerencsére még nincsenek csíkok... kenegetem :D

Cas
Grat a jó eredményekhez.
Azt üzenem, hogy forduljon meg szépen!! Ügyes bébi legyen!

Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Köszönöm a dicséreteket. :) És a megnyugtatást is Kornél baba súlyával kapcsolatban. Aztán eszembe jutott, hogy lehet nála is úgy van, mint Manónál volt, hogy a lábacskái kis rövidkék voltak, meg a feje most is „kicsi”, és azért mérte a gép kisebbnek a súlyát. Bár most utána olvasgattam és tényleg 1500-1600 gr. az átlag 30 hetesen. Tehát megnyugodtam. :D

Szilvi17! Nekem AVENT kézi mellszívóm van, nekem bejött, az ismerőseim még a Medelát dicsérik nagyon. Számom elküldtem. :)

Szilvi72!
Én tavaly kimostam a baldachint és a takarót is nemcsak a fejvédőt és a párnát. Lehet, hogy hülyeség volt, de olyan érdekes „üzlet” szaga volt. Szerintem a pólya felesleges, Manó már a klinikán sem szeretett benne, mert nem tud úgy mozogni, ahogy szeretne. Ha meg be akarom bugyolálni, akkor elég egy kis pléd.

Cas! Igazából nem is pofákat vágott a DM-ben a pénztáros, hanem olyan lesajnálóan nézett rám. :( Lehet, ha nem az utolsó hetekben vagyok, akkor beszólok, de akkor már nem volt hozzá hangulatom.

And! Fúúú, vigyázz nagyon magadra! Telefonszámod elküldted már valakinek? Ha ne adj isten be kellene feküdnöd legyen kit értesíteni. Igazából épp az a baj, hogy Manó már 8,5 hónapos kora óta megy, ha fogjuk a kezét, de egyedül még nem próbálkozik. Ez viszont így nagyon derékpróbáló. De remélem egy-két hónapon belül egyedül is fog tudni menni. Nagyon szép Eszti!

Titti! Az időváltozást az én babóm sem szereti. Olyankor mindig kevesebbet mocorog. És hiába második baba, most is aggódom, ha kevesebbet mozog, mint szokott.

Ancsa! A 3000 azt jelenti, hogy zárt a méhszáj, és nincs megrövidülve a méhnyak. Örülök, hogy végül sikerült az eredeti babakocsi. :) Az EDA-ról nincs tapasztalatom, de én a spinális után 24 óráig nem kelhettem fel, sőt a fejem sem emelhettem fel. :(

Edit!
Gratula, hogy minden OK, és csini vagy nagyon. :)

Nálunk a téli öltözék így nézett ki Manónál: benn hosszú ujjú body + hosszú ujjú rugdalózó vagy vállpántos rugdalózó kiskabáttal; kinn ugyanez, csak a rugdalózó alá adtam harisnyát, és a hosszú ujjú rugdalózó fölé is adtam kiskabátot, így jött rá a bundazsák, sapka, sál, illetve pléddel betakartam. Sosem volt leizzadva.

goodfairy

Sziasztok!

Köszönöm a dicséreteket. :) És a megnyugtatást is Kornél baba súlyával kapcsolatban. Aztán eszembe jutott, hogy lehet nála is úgy van, mint Manónál volt, hogy a lábacskái kis rövidkék voltak, meg a feje most is „kicsi”, és azért mérte a gép kisebbnek a súlyát. Bár most utána olvasgattam és tényleg 1500-1600 gr. az átlag 30 hetesen. Tehát megnyugodtam. :D

Szilvi17! Nekem AVENT kézi mellszívóm van, nekem bejött, az ismerőseim még a Medelát dicsérik nagyon. Számom elküldtem. :)

Szilvi72!
Én tavaly kimostam a baldachint és a takarót is nemcsak a fejvédőt és a párnát. Lehet, hogy hülyeség volt, de olyan érdekes „üzlet” szaga volt. Szerintem a pólya felesleges, Manó már a klinikán sem szeretett benne, mert nem tud úgy mozogni, ahogy szeretne. Ha meg be akarom bugyolálni, akkor elég egy kis pléd.

Cas! Igazából nem is pofákat vágott a DM-ben a pénztáros, hanem olyan lesajnálóan nézett rám. :( Lehet, ha nem az utolsó hetekben vagyok, akkor beszólok, de akkor már nem volt hozzá hangulatom.

And! Fúúú, vigyázz nagyon magadra! Telefonszámod elküldted már valakinek? Ha ne adj isten be kellene feküdnöd legyen kit értesíteni. Igazából épp az a baj, hogy Manó már 8,5 hónapos kora óta megy, ha fogjuk a kezét, de egyedül még nem próbálkozik. Ez viszont így nagyon derékpróbáló. De remélem egy-két hónapon belül egyedül is fog tudni menni. Nagyon szép Eszti!

Titti! Az időváltozást az én babóm sem szereti. Olyankor mindig kevesebbet mocorog. És hiába második baba, most is aggódom, ha kevesebbet mozog, mint szokott.

Ancsa! A 3000 azt jelenti, hogy zárt a méhszáj, és nincs megrövidülve a méhnyak. Örülök, hogy végül sikerült az eredeti babakocsi. :) Az EDA-ról nincs tapasztalatom, de én a spinális után 24 óráig nem kelhettem fel, sőt a fejem sem emelhettem fel. :(

Edit!
Gratula, hogy minden OK, és csini vagy nagyon. :)

Nálunk a téli öltözék így nézett ki Manónál: benn hosszú ujjú body + hosszú ujjú rugdalózó vagy vállpántos rugdalózó kiskabáttal; kinn ugyanez, csak a rugdalózó alá adtam harisnyát, és a hosszú ujjú rugdalózó fölé is adtam kiskabátot, így jött rá a bundazsák, sapka, sál, illetve pléddel betakartam. Sosem volt leizzadva.

goodfairy

Sziasztok!

Edith
Csini mami vagy! Szépek az UH képek.

Lassan nekem is kell új képet csinálni, mert az utsó már 6 hetes.

Ancsa
Igen, a 10-es előtt!

Szilvi(72)

Szilvi 17
A vérnyomás
Nekem régebben mindig a normális alatt volt egy kicsivel, mert változó.
2 hete a védőnőnél 142/.. volt
A pulzus nekem is 90 körül van mindig.
A mellszívó
Mi ilyet vettünk:
Kép ..

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Na ez szép lett... bocsi.
Lefagyott a rendszer, de mégis elmet 2x is :shock:

Én pedig újrakezdtem az írást :?

Tényleg jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

[quote="kkriszti77"]
írta:
kkriszti77Kérdés:
1. Hálózsák (sima pamut, zsák aljú, nem ez a vastag) alá mit kell adni? Hány db-ot vesztek? Ujjatlan, v. hosszú ujjú? Pizsi megy alá?
2. Kising/rékli kell? Mibe kell belehúzni, ha nincs rajta harisnya?
3. Kisnadrágot vesztek? Nem szorítja a derekát?
4. Ujjatlan rugi alá elég a hosszúujjú body? Vagy kell még kocsikabát?
5. Hosszúujjú rugi alá milyen body kell, rövid v. hosszúujjú?
6. Ujjatlan body kell?
7. Peluscsere etetés előtt van?

Bocsi, ha hülyeségéket kérdezek, annyira hülye azért nem vagyok ám :oops: , csak kell egy kis megerősítés :lol:

Abszolút nem kérdezel hülyeségeket, ezek szerintem minden "első babás" anyukánál felmerülnek.

1. Én a hosszú ujjú hálózsák alá rövid ujjú body-t adtam, mikor már a hálózsákot nem szerette a pizsi alá is. Nyáron meg már egy body-ban aludt csak.
2. Nekünk volt, bár alig volt rajta. Vettem kisgatyát a legkisebb méretűt, és abba húztam bele.
3. Manóra én már mikor 68-as ruha kellett rá, nem tipegőt vagy rugdalózót adtam, hanem kisnadrágot és pulcsit. Tehát nekünk volt néhány.
4. Én adtam kiskabátot is, csak alváshoz vetettem le róla.
5. Hosszú ujjú rugi alá én általában rövid ujjú body-t adtam, csak mikor nagyon hideg volt kinn, akkor adtam alá hosszú ujjút.
6. Ujjatlan body szerintem nem kell.
7. Peluscsere, hol így, hol úgy. Általában a babók ürítenek kajcsi közben, meg ugyebár lehet, hogy "ki lesz éhezve" mikor felébred, így praktikusabb kaja után cserélni.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni. És kérdezz nyugodtan, senki sem fog kinevetni. :) :wink:

goodfairy

Csajok!

Frissítettem a táblát. Felteszem, hogy tudjuk mindannyian, ki mikorra van "kiírva". Ha valami nem stimmel, szóljatok és kijavítom.

Jóccakát

Kép

goodfairy

Sziasztok!

Bocsi az eltűnésért, de most csak egy gyors helyzet jelentést, később visszaolvasok és megpróbálok reagálni mindenre.

Velünk a helyzet változatlan, dokinál voltunk a méhszáj 2000-es, de bármikor szülhetek, a méretei alapján most megfelel egy 39 hetes babának. Bpd-je: 95, hasa 330, súlya kb. 3 kg. Most kezdett el dagadni a lábam, és sajna néha a hasam is keményedik, pedig legalább okt. végégig kikéne bírni.

Most megyek mert felébredtek, később jövök és megpróbálom behozni az elmaradást.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Sziasztok!
Sajnos nem volt időm még visszaolvasni, de ma megpróbálom, hátha lesz rá időm. :roll:
Tegnap voltunk a szülésznőnél. Nagyon szimpi nő, nagyon kedves és minden gyagya kérdésemre válaszolt, és még listát is kaptunk mit tart hasznosnak. Leírom ide hátha valakinek megtetszik belőle valami. :lol:
Pulsatilla C30 36. héttől 3X5 golyó álítólag ez serkenti a baba mozgását és így nagyobb az esély hogy beforduljon, ha addig nem tette meg.
Caulophyllum CH30: 36. héten heti 1X5 golyó
37. héten heti 2X5 golyó
38. héten heti 3X5 golyó
39. héten heti 4X5 golyó
40. héten heti 5X5 golyó
41. héten napi 1X5 golyó
Cimicifuga CH30: ezt ha a fájások elkezdődnek akkor kell elkezdeni szedni de ezt telefonon egyeztetjük a szülésznővel.
Arnica CH30: ezt be kell vinni a kórházba, ha esetleg bármilyen sérülés lesz fertőtlenítő és segíti a sebek gyógyulását.
Málnalevél tea: 36. héttől napi 1/2-1 liter.
Gátmasszázs olajat is írt, amit a MOM Parkba lehet megvenni, azt mondta eddig ez a készítmény vált be a legjobban nekik.
Azt mondta még 1X találkozzunk mert egy NST-t ő szeretne csinálni, és a leleteket is szeretné látni. Ha valami gáz van folyik a víz vagy bármi más lenne és 5 percesek a fájások hívjuk telefonon és mondja mit csináljunk, riasztja a kórházat. Neki 20 nekünk 15 perc kell, hogy beérjünk. De ha még rendszertelenek a fájások akkor is odaszólhatok, hogy ha esetleg nem otthon vagy a kórházba van akkor is számítson rá és rá tudjon készülni. Nagyon megnyugodtam, hogy tudom lesz egy biztos pont addig amíg az orvosom meg nem érkezik. És asszem vakon bízhatok benne.
Bocsi, hogy hosszú lett :oops:
Mosr elkezdek visszaolvasni! 8)

drumka

sziasztok!

Cas örülök, hogy a dokinál minden oké volt, és hogy ilyen rendi dokid van :lol:

Titti sztem neked 85C melltartó kéne...próbálj fel egyet! Amúgy eddig amiket én próbáltam, egyik sem tart semmit, pedig nekem kéne mit tartaniuk (E kosár), eddig még az Anita Maternity márkájúak voltak a legjobbak, lehet, hogy beruházok egyre, nem olcsó, de legalább kényelmes....hasszorítóból is olyat fogok venni, ha veszek egyáltalán, mert úgy vagyok vele (mint sok minden mással), hogy vagy veszek normálisat, vagy semmilyet... :lol:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=43
Ja, és sztem ne rendelj olyat, ami ilyen L-es, XL-es, hacsak nincs megadva a derék/csípőbőség cm-ben...amit én kinéztem ez oldalt állítható bőségű később... nagyobb kép róla: http://www.maganovi.hu/anita/page6.php#2
http://www.anita.com/hu/hu/0,1,104,1496 ... vs_basic=1
Szopimelltartók:
http://www.anita.com/hu/hu/148,1,104,14 ... vs_basic=1
http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... omelltarto

Nekem az Anita 5041 volt a legkényelmesebb (nekem tényleg nagy melleim vannak, amúgy is D-s volt), remélem segítettem :lol:

Kép
kkriszti77

Goodfairy, köszi a válaszokat, sokat segítettél, ja és szupi a tábla is!

Nem tudom ki kérdezte, de én avent mellszívót vettem, kézit.

Amaryl te már tényleg a finishben vagy :)

Benszi! Aztamindenit, kitartás, szépen megnőttek a babókák! Nem is híztál semmit szinte... :shock:

Titti neked is csini pocid van, szépen növöget.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem már a zoknifelvétel is egyre nehezebb, csak pihegek utána, pedig felrakom a lábam az ágyra, és úgy próbálom felhúzni, sőt néha már a wc-n ülni is kényelmetlen, mert rugdos a kis lábával, miközben próbálnék pisilni :oops: :lol: , és kajálni sem kényelmes, csak ha magam elé veszem a tányért a kezembe...mi lesz még később...ja és már második éjszaka kínszenvedés az alvás, mert annyira kényelmetlen az oldaltfekvés, megfordulni kész gyötrelem, ha csak fél percre is, de úgy hasrafordulnék :roll: Vmelyik nap próbáltam ilyen fél-hasrafordulós pózban aludni, de pár mp után lelkifurdim lett, nehogy vmi baja legyen a babucinak, pedig tudom, hülyeség...már párnát is tettünk a hasam alá, de úgy sem jó... :oops:

Kép
kkriszti77

Kriszti:Én ugyanigy vagyok mint te,csak annyi külömbséggel,hogy kizárólag a bal oldalamon tudok aludni,és sehogy máshogy.Ugyanis a jobb oldalamon nem kapok levegőt,hason nem lehet,hanyat meg nem tudok,mert beszakad a hátam.ha meg meg kell fordulni,vagy felülni,az valami kinszenvedés.Ja és ciki,nem ciki,a multkor apa kötötte be a cipőmet az utcán,mert nem birtam lehajolni. :oops: :oops: :oops:

Anita:Annyi hiányzik a táblából,hogy idén töltöm a 35-öt.

Kép

Kép
ancsa03

Cas :D
Gratula a jó eredményekhez! Van még ideje megfordulni, de ha mégsem teszi, akkor is tudod, hogy jó kezekben vagytok, s ez nagyon fontos!! :wink:
Vasat nekem is írt a pesti doki, de mindig elfelejtem bevenni...na ebben közrejátszik, hogy félek, hogy szorulást okoz :oops:

Drumka :D
Hogy álltok a házzal?? Dolgozol még?? Fiad??
Látjátok ezért a gondozásért/gondoskodásért orvostól/szülésznőtől nagyon irigyellek Benneteket! :wink: :oops: Lehet, hogy ezért is vagyok jobban kiakadva az ittenieken, mert ilyen összehasonlítási alapom van :roll:

Ezeket a homeós bogyókat hol/hogyan kell beszerezni?? Én, őszintén - csakúgy, mint Kriszti - nem túlzottan hiszek benne, de annyian írjátok, hogy lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni. Itt viszont tuti, hogy nincs. Anyukámat küldeném el megvenni,de neki ez tuti -úgyszintén- "kínai", ezért örömmel venném, ha leírnátok, hogy miből mennyit kell venni, stb... :roll:

Titti :D
Én is a C melltartót javasolnám, bár én eddig mindig B-s melltartóban nyomultam, a pushup-os fajtában, de a terhesség elején - teljesen véletlenül - vettem egy pár darab C-st, s nagyon klasszak. Nekem most így 85C vagy 90B a méretem :roll:
Otthoni dokibácsim meg is kérdezte, hogy "ugye én megcsináltattam a melleimet?" - mondtam, hogy nem, csak jó a melltartó :lol: jót mosolyogtunk, s mondta, hogy ez csak a szoptatásnál akadályozott volna egy kicsit, már ha így lenne :lol: 8)
Csini a pocid!!! Már szépen növöget :wink:

Amaryl :D
El ne tünj telefonszám nélkül!!! Jó lenne tudni rólad!! Mi a helyzet otthon?? Fiúk jól vannak?? Ha van időd, akkor írj egy picit többet - ahogy ígérted!!

Anita :D
Köszi a táblát! Nagyon klassz! Már nagyon itt van az első időpont, s aztán - kis kihagyás után - gyors egymásutánban a többi..

Szilvi17 :D
Vérnyomásom nekem általában alacsony, de megfigyeltem, hogy a dokinál mindig többet mérnek, mint itthon...itthon 90/60 -100/70 között van, dokinál volt már 120/80 is :wink:
Nagyon a végén tartasz!! Gyere, ha tudsz, hogy tudjuk mi van veletek, s ha esetleg történik valami, akkor írj sms-t!
Mellszívó - nekünk AVENT gépi van, de kéziként is használható - nem volt olcsó, de nekem ez megnyugvás, hogy "egyben" van minden, s nem kell később utánajárni..
Van aki azt mondja, hogy ha megszületik a baba, akkor is ráér, mert ugye akkor derül ki, hogy kell-e valójában.
Voltunk otthon (Magyarországon) vásárolni vmelyik bababoltba, s mellettünk egy pasit telefonon irányított a felesége/párja, hogy milyet vegyen. Nagyon édes volt, sorban mondta, hogy mit lát, s - gondolom - a másik oldalról meg mondták, hogy mi kell :lol:

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy otthon a gyerekorvos doktornéni azt mondta, hogy ha kell tápszer, akkor HA-s jöhet csak szóba....gondoltam, hogy veszek otthon egy pár dobozzal, csak, hogy nyugodt legyek :roll: elmaradt a vásárlás, de anyu megvehetné...csak nem tudom, hogy mitévő legyek :roll:
Anyatejben gondolkodom - természetesen, de mi van ha nincs (Kirstófnál sem volt, csak akkor "kéznél" volt a dokinéni, védőnéni) :roll:
Itt nincs HA, már megnéztem, csak AR, AE, AC :roll: ezekről tudtok valamit??
Mégis csak jobb lenne - ha már kell neki - ha nem Magyarországról kéne kéthetente hozatni 8) Itt nincs, akitől ezt megkérdezhetném - kivéve a patikus, aki vagy ért hozzá vagy nem :roll:
Bocsi, hogy egy kicsit hosszú lettem!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvia: :)
A gát masszázs olajat a MOM Parkba a Medi-MOM rendelőbe lehet megvenni, a többi homeos izét pedig gyógyszertárakb. Pl. a kórházba ahol szűlni fogok ott is van. Hogy miből mennyit kell venni hát..... Caulophyllum CH30-ből ha mindent a leírás szerint szednénk akkor kb 105 bogyó kellene. A többiből szerintem nem kell ennyi. Ja és minden ilyen izét nyelv alatt kell elszopizni. :? De ha gondoljátok utánna járok mit hol és mennyiért lehet megveni.

drumka

Sziasztok!

Du - a tanfolyam után - írok. Addig 2 kép:

így nézünk ki jelenleg :P

Kép Kép

Ancsa
Én már készülgetek... Te már lehet lassan el is indulsz..

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Nemrég jöttem haza a kórházból, 2.CTG-n voltam most jobb volt mint múlt héten.Kisfiam egyfolytában rúgdosott, csuklott :D
Jól érzi magát.Utána mentem a dokimhoz megvizsgált mert tegnao azt mondta a védőnőm, hogy lassan szülni fogok(10 napon belül), mert nagyon lent van a feje.Azt mondta a doki nem jelent semmit teljesen zárt a méhszájam, nem fogok előbb szülni,de jövő héten megyünk ultrahangra akkor pontosabban meg fogja mondani.
Én már teljesen felkészültem, hogy lassan indulunk a kórházba, amit sejtettem a kedvesem jobban fél.Mondtam neki szedje össze magát, mert neki kelle rőt adnia nekem és nem fordítva :D

És ti hogy vagytok?Milyen volt az éjszakátok?
Hallottátok, hogy hétvégén jön egy hideg front????

Mindenkinek további szép napot

Sziasztok
Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok

Szilvi
Gondolom egy kicsit megnyugodtál, hogy minden rendben a Pocaklakóddal, és nem fog idő előtt érkezni.

Melltartó-kérdés
Nagyon köszönöm a tanácsokat! Sokat segítettek. Már le is adtam a barátnőmnek a rendelést. :)
Kriszti, köszi a linkeket, áttanulmányoztam őket.
Szilvia, én is 85/B hordtam push-up-osat :), de azt már a terhességem elején el is hagyhattam. Már akkor 90/B kellett vennem.
Ancsa, hogy őszinte legyek, egyik melltartóm sem kényelmes, úgyhogy itthon egyáltalán nem viselek, csak ha kiteszem a lábam a lakásból. :oops: Lehet, hogy később meg fogom bánni, de nem bírom viselni.

Vérnyomás
Nekem mindig 110/70. Eddig még csak egyszer mértek mást, de az is hasonszőrű eredmény volt: 100/65.
A pulzusomat nem tudom;azt nem szoktam figyelni.

Kia
Nagyon csini vagy!
És vájuk majd az új, hasznos infokat a szülésfelkészítőről! :)
Jut eszembe, mi a neve a mellszívótoknak?

Anita, a táblázathoz:
Változott az időpontunk: jnauár 23-ra.
És a lánynevünk már megvan: Napsugár. Mától ráállunk a fiúra is. :wink:

Szerintetek ezek a cuccosok értelmesek lehetnek?
Kép

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Megpróbáltam visszaolvasni, de mire a végére értem teljesen elfelejtettem, hogy ki mit írt és mi volt a kérdés, ne haragudjatok ezért rám, tudom többet kéne jönnöm, de nincs nagyon rá időm. Így ha nem haragszotok nem névileg reagálok.

A pocakok nagyon csinik és szépen növögetnek. Mindenkinek kitartást kívánok a végéig. :)

A babócák is nagyon aranyosak. :)

Mi készen vagyunk a festéssel, már csak a szekrény hiányzik, de fogalmam sincs, hogy mikor lesz meg, mert úgy volt, hogy csináltatjuk, de aki elvállalta már 3 hete húzza, így sztem hétvégén megyünk venni egyet, mert addig a kisruhákat nem igazán akartam elővenni mosni, mert addig míg megszülök 3x beporosodik. Kórházi csomagom készülödik lassan, de biztosan nem akarom elkapkodni, nehogy hamarabb kelljen bemenni, mint november.
A fiúk nagyon rosszak, alig bírok velük. Bencével hétvégén a balesetin kötöttem ki, mert leesett az ágyról és a lába elkezdett dagadni, de csak zúzódása van, azóta se hajlandó ráállni a lábára, cipelni kell a fenekét.
Holnap megyek ctg-re először, majd jövő héten 5-én ismét doki, ha addig nem szülők, és akkor megbeszéljük a dokival, hogy mikor kell befeküdnöm és mikor fog megcsaszizni, amitől már most félek, mert sztem nehezebben fogok felépülni belőle, mint az első kettőből.

Telefonszámot kinek küldhettek?

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Titti!
A szobahőmérő és a vízhőmérő, amik talán kellenek, de pl. fogkefe???, az olló és a csipesz???( én sima felnőttollóval fogom vágni), az az orrszívó nem hiszem, hogy sokat ér, lázmérő nekünk homlok-vagy fül-lázmérő lesz (én tuti nem merem végbélben mérni sima lázmérővel), hajkefe elég durvának tűnik, és ha jól tudom első pár héten nem szabad fésülni, fésű ugye később kell csak....hát nem tudom...én nem vennék ilyen szettet, de ez én vagyok :lol:

Amaryl én nem merem elkérni a számodat, mert nem tudni, nálunk meddig lesz net, mert rövidesen költözés várható....úúúúú tényleg lányok, remélem az új helyen gyorsan lesz netünk!!!!

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Bocsanat, de mar meg sem probalok visszaolvasni. Az ebedszunetembol csipek le, hogy irjak, mert mar annyira elegem van a munkabol, hogy azt el sem tudom mondani.

Jelentem, jol beijesztett tegnap a dokim. Gyanutlanul elmentem hozza a 36. heti kontrollra. Erre mondott egy mostani, es egy szuleteskori becsult sulyt a koponyaatmero alapjan, amitol dobtam egy hatast. Az en "kicsilanyom" elvileg most nyom 3700 grammot, egy honap mulva meg 600 grammal nehezebb lesz, elvileg.

Kerdeztem, hogy realis-e ekkora kulonbseg tesok kozott, mivel Rebeka csak 3005 grammal jott a vilagra. Mondta a doki, hogy persze, foleg, ha kulonbozo nemuek. Mondtam: mind a ketto lany. :lol: Ugyhogy ebben meg is egyeztunk.

Szoval jol beijedtem, mert egyreszt felek attol, hogy hogy fog kiferni, es nem szeretnem, ha csaszar lenne belole a vegen. :cry:
Meg azt sem ertem, hogy a dokim miert nov12-re kalkulalta a baba erkezeset, ha nekem minden szamitogepes programon a nov 15. jon ki. Mert hogy azt is megjegyezte, hogy "nem hagyjuk am bent a babat a kelletenel tovabb", szoval ha nem jon pontosan, mint az IC, akkor megsurgeti, vagy mi a fene.

No mindegy, nekem mar minden mindegy, csak kint lenne ez a gyermek, mert mar tenyleg faraszto az elet. Oktober vegeig dolgozom, ha addig ki nem jon.....

Teszek fel egy csaladi fotot, ez kb a 34. heten keszult, ket hete.

Puszi mindenkinek, es veletek vagyok, meg ha nem is tudok szemelyre szoloan irni!

Gem

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Tittina!

Én ebből a dolgokból egyedül a hőmérőt használnám, nekünk is volt hajkefénk, de nem használtam, a körmét is felnőtt ollóval vágtam, hőmérőket meg egyáltalán nem, én mindig érzésre mértem a vizet és a szobában a hőmérsékletet.

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Amaryl :D
Nekem elküldheted a számod, de szerintem azt akartad kérdezni, hogy te kinek a számát kapod meg :wink: Mert neked kell írni, ha esemény van :wink: Ha nem baj, hogy spanyol számról van szó, akkor szívesen megírom az én számom :wink: Írd meg, ha jó az Neked!
Sajnálom Bencét, s hogy esett le az ágyról?? Ugrált vagy véletlenül?? A császár az programozott lesz, vagy a kiscsaj dönt az időpontról?? Nevetek van már?? Publikus??

Titti :D
Víz-, levegő hőmérő - kell, orszívó - nekünk sima van, de nem pontosan olyan, mint a képen, nem mertem (még) porszívósat venni, de szerintem küldetek anyuval :oops: "az a biztos" alapon :oops: hajkefe-ezt az első naptól használtam a Kirstóffal (erre emlékszem :wink: ), mert szép nagy haja volt (ja, még tartozom képekkel :oops: )lázmérő- (Kriszti nélkül nem ismertem volna fel :wink: ) nekünk digis volt (Chicco) a Kristófnál, most vettünk fülhőmérőt...a régit még mindig használjuk, az nagyon jó...s bátran mondhatom, hogy csak félelmetes a gondolat, hogy fenékbe mérni, egyébként az nem vészes....s sokszor segít neki, ha gond van a kakilással(ezért ártani nem árt) ollo, csipesz - mi is vettünk, mindkettő fajtát, s úgy gondolom, hogy a legegyszerűbb tényleg a sima felnőtt körömvágóval lesz (azt előtte le kell fertőtleníteni, úgy gondolom :roll: ) Ha így olcsóbb, akkor vedd meg, de egyébként ezek külön-külön sem drágák, s akkor azt, s olyat tudsz venni, ami tényleg kell - szerintem :roll:

Szilvi17 :D
Az nagyon jó, hogy zárt még a méhszáj!! A doki azért csak jobban tudja...s most végül is te melyik dokihoz jársz??
Egyébként én is azt gondolom, hogy a párom fog jobban pánikolni...bár most még nagyon nyugodt, s azt mondja, hogy az is lesz...háát majd meglátjuk :lol: Remélem, hogy a nagyfiamat nem viseli majd meg nagyon, ha esetleg látja, hogy nekem fáj :roll:

Lányok, aki már szült!?
Nem emlékszem, hogy mennyire fáj, amikor menni kell :roll: :oops:
Eddig is éreztem keményedéseket, de az utóbbi napokban már egy kicsit fáj/görcsöl is...ami általában hamar elmúlik, de van hogy pár perc is (de nem nagy fájdalom, csak épp hogy csak, de érzem :roll: )
Mekkora fájdalmaknál (tudom, hogy ezt nehéz behatárolni, s elmagyarázni) kell majd figyelni az időt?? S mi a jósló fájdalom s a keményedés/görcsölés közti különbség???? :roll:

Tudom, hogy sok hülye kérdésem van nekem is, de annak ellenére, hogy túlestem már egy szülésen, fogalmam sincs, hogy mire számíthatok :roll: :oops: 8)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Köszi Lányok! Legalább nem dobom ki feleslegesen rá a pénzt.
Amúgy 25 € lenne - és mivel egy digitális hőmérő magában tízen fölül van, csak ezért gondoltam. De igazatok van. Köszke. :)

Gem
Nyugi! Biztosan ki fog férni! Én is kifértem. :lol:
És az is lehet, hogy kicsit félresaccolt a doki.
Azért nem semmi egy Csajszi vagy: két hetet akarsz ill. tudsz majd csak pihenni a szülés eőtt. Vigyázz Magadra, nagyon!
És a házikótok? Alakul már?

Kép
tittina1982

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?