Annamari!
Történt valami rossz, vagy csak úgy simán nem volt valami jó nap? Remélem, semmi komoly probléma!
Bocs, hogy Neked nem köszöntem meg a szülinapi jókívánságokat, szóval: KÖSZI!
Solya!
A szülinap megünneplése még hátravan, mert a hétvégén anyukáméknál lesz a "nagy buli", ott lesz az egész család. Torta, miegymás
. Csak azt sajnálom, hogy fényképekkel nem tudok szolgálni, mert nincs digitális fényképezõgépünk
. A szkennerünkkel valami nem stimmel, a férjem szokott néha pár képet beszkennelni a munkahelyén. Sajna, elég ritkán, ezért van a profilomban még mindig tavaly augusztusi kép
.
Már én is gondolkodtam, hogy miért nem írnak bárki számára érthetõ zárójelentéseket. Talán azért van, mert a latin minden orvos/szakember számára érthetõ, ezért ha esetleg más nemzetiségû doki olvas valamit, az is megérti. Csak épp az nem, akirõl szól. Emlékszem, amikor az elsõ zárójelentéseket olvastam (a latin érettségim ellenére), a kötõszavakon kívül semmit nem értettem. 4 év alatt a fõsulin sosem oktatták a szakkifejezéseket, bezzeg volt olyan tantárgy, amit 4 év altt 4x tanultunk meg, csak más név alatt futott. Gyorsan beszereztem egy orvosi szótárt, és ezzel felfegyverkezve olvastam. De mint a múltkor kiderült, abban sincs benne minden (az ominózus "p.p."), így aztán hogy legyen okos az ember??? De tényleg könnyebb lenne magyarul olvasni, mert pl. mikor tanácsadáson az ember egy koraszülött baba záróját olvassa, rengeteg vizsgálat, adat, eredmény -persze latinul, nem mindig jut hirtelen eszembe mindenrõl, hogy micsoda, ott meg nem lehet szótárban bogarászni. Meg sokszor az anyukáknak is el kell magyarázni, hogy mi micsoda, mert az illetékes doki nem teszi meg. Pedig elvileg a betegnek
joga tudni, mi a baja, sõt, a nem biztos diagnózisról is tájékoztatni kell. Persze, azzal, hogy a zárót a kezébe nyomják, valamennyire el van intézve a dolog, mert azon ugye minden rajta van.
Na, most picit kibosszankodtam magam
.
Shine!
Akkor klassz volt minden
. Annamari szuper képeiben, amiket Rólatok készített, kigyönyörködtük magunkat.
A baba is hamarosan jelentkezni fog, ne izgulj!
Kata!
Veletek mi van?????
Panda