Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi72! Vicces vagy ezzel a maradhatok-e mondattal :lol: Jól elindítottad tény és való, és olyan jó volt kibeszélni magamból....neked köszönhetően...fú azért hiányzik a munkahelyem... :oops:
holnap festés? Óóóóó de jó nektek, hoghy már ott tartotok....majd kérünk képeket! Meg Krizsiről is, régebbieket is :lol: Azért te ne nagyon festegess (festékszag nem hiszem, hogy hiányzik neked), és ne is pakolászgass!!!! Majd a férfiak!

Edina! Van olyan babakocsi, ami ezt mind tudja, jól körül kell nézni, pl. a brendon honlapon írja is, hogy melyik miket tud, aztán hogy majd hol veszitek meg, az rátok van bízva.

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Hogy vagytok ebben a rossz időben?Vagy csak engem visel meg ennyire, eddig még a terhességem alatt nem voltam rosszul mint most.Állítólag jön a hideg front, hallottatok valamit erről hogy mennyire hül le a levegő?

Mit csináltok hétvégén?
Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

Szilvi17:Nem tudsz nekem T.bálinton gyerekorvost ajánlani?

Edina:Mi ezt néztük ki,de már nem valószinű,hogy megérkezik. Kép

Valószinű,hogy ez lessz helyette.Ez 36.000Ft
Kép
Két irányból tólható,Vizszintesen fektethető,Lábzsákos,esővédő,táska van hozzá,és sportkocsivá alakitható.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Bekukkantottam egy rövid időre, de már megint annyi hozzászólás született, hogy alig bírtam elolvasni. De ez jó dolog, mert legalább él a topic.

Nem tudok már nevek szerint visszanézni, de egy-egy témához én is hozzászólnék.

Körömvágás
Foglalmam sincs, de én is úgy hallottam, hogy alvás közben a legkönnyebb. Majd meglátjuk. Mi vettünk egy lekerekíttett végű gyerekollót, az lesz a teszt, ha nem meg, majd gyűjtöm az infókat :)
Jaj, a csipeszt én sem bírom, de természetesen Apa is nálunk a sajátját azzal vágja. Valahogy ez tényleg törvényszerűnek látszik.

Iskola
Én eléggé ki vagyok akadva rajta, bár most épp nincs általános iskolai ismerősünk, csak egy távoli ismeretség, ahol a 11 éves kislánynak egy héten négyszer van 6 órája !!! Szerintetek ez normális? A nála 4 évvel idősebb fiútestvérnek nincs ennyi?????
Ráadásul nem véletlen ez a sok un. hiperaktív és figyelemhiányos gyerek. Én nem csak a genetikára és pszicológiára fognám, hanem arra, hogy a mai oktatás baromira nem követi a megváltozott gyerekek mind érdeklődési körét és azt hogy milyen hatással van rájuk az egész környezetük (mit is várunk tőlük, ha a felnőttek körülöttük úgy viselkednek ahogy, hát nem mi vagyunk a minta nekik?). Szóval az oktatást nagyon, de nagyon át kellene szervezni, bár ahogy írom én nem vagyok sem pedagógus közelben, sem pedig iskolaiban igazán most.

Babamocorgás
Nálunk nagy mázli volt, mert már a 17. héten éreztem Manócskát, pedig első terhesség és Apa a 18. héten kapott egy elég nehezen érezhet, de konkrét rúgást, miközben a hátamon feküdtem az ágyon. Még várnia sem kellett igazán :D . Ez nagy csoda volt számunkra, mert nem számítottunk rá ilyen hamar.
Persze a férfiaknál a babamocorgás egészen más dolog, mint nálunk és én is úgy vettem észre, hogy a türelem hiányzik :) , de nem baj, majd bepótolják, ha kint lesznek a babák.
Nálunk minden este Apa elköszön Csongortól, odateszi mindkét kezét, kap vagy 5-6 puszit és egy "Szép álmok" mondatot, mire sosem marad el 2-3 jelzés a kis Drágámtól, hogy igen éreztem és itt vagyok. Ennek ellenére elmosolyodik és elérzékenyül, de tovább nem vár újabb rúgásokra. Én ha érzem hogy mocorog már szinte tudatalatt odateszem a kezem és imádom érezni kívül-belül a mocorgit. Gondolom ezzel ti ugyanígy vagytok.

Éjszaka nálunk is csendes pihi van. Csak amikor kimegyek pisilni (2x) akkor jelentkezik be egy-egy rúgás erejéig (ahogy már írtátok páron a topicon) és utána ő is alszik gondolom tovább.
Napközben sokkal aktívabb, bár az is igaz, hogy nagyon sokat kommunikálok vele. Sokan lehet hogy hülyének néznének, de én szólok neki, hogy most megyünk tusolni és utána fekszünk vagy megyünk Apának teát csinálni, ha éles hang van megnyugtatom, hogy semmi baj, biztonságban van és hogy mit hallott, vagy ha Apa porszívózik, akkor is szólok neki. Szóval nagyon sokat beszélek vele mind hangosan, mind pedig a gondolataim útján. Én így érzem jónak, de gondolom ez egy teljesen szubjektív dolog mindenkinél.

Kérdés kórház témában (bár majd a doktornőt is kikérdezem)
Választott orvosom van és persze nem a lakhelyem szerinti kijelölt kórházban dolgozik, sőt ő még a Szent Istvánba is, ahol szülni fogunk, un. bejáró orvos.
Most akkor kell fizetnünk az ellátás 30%-t vagy sem az új törény alapján. Nektek hogy van? Mindenki a kijelölt kórházában szül? Él ez a törvény egyáltalán? Olvastam egy halom cikket erről és a törvénybe is belenéztem, de elég ellentétes infókat kaptam. Ha van beutalód, akkor nem kell, de csak ez állíthatja ki, máshol azt írák, csak az állíthatja ki (pl. körzeti), ha az orvosod nem a kórházba felvett állományi dolgozó, akkor mindenképpen kell stb.
Hát nem mindegy, mert az a plusz 30%, ami max. 100 eFt lehet, nagyon megnyomná az amúgy sem túl méretezett házikasszát és hát most bevallom nem is tudom, hogy hogy lenne az egész.

Képzeljétek 4 hétig egy gramm sem jött fel rám és most 4 nap elteltével (minden héten 1X mérem meg), hirtelen 1 kg-val több lettem. Nektek is van ilyen rapszódikus súlygyarapodás vagy inkább az egyenletes a jellemző?

No, ennyi olvasás és írás után, azt hiszem el kell hagynom a gép környékét és újra fekvő pozícióba helyezkedni.

Sziasztok,
Réka

ui.: Atya-világ, mi is hamarosan a 30. hétbe lépünk :lol: , ez olyan izgi

Kép
solymosy

Szia Ancsa!

Két gyerekorvos van T.bálinton.Én a Ritvay Juditot ajánlom neked, én is őt választom.Gyerekkorom óta ismerem, sajnos sokat jártam hozzá és a mai napig ha találkozunk megkérdezi hogy vagyok mi van velem.Szerintem nagyon jó doki.

Te hol fogsz szülni?

Mindenkinek nyugadalmas jó éjszakát...

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Szilvi17:Én a Szabolcsban,vagy a MÁV-ban még nem tudom.ha elkészül a Máv akkor ott,ha nem akkor a Szabolcs.Szerinted elválla Diósdiakat a gyerekorvos?

A multkor irtam privit.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Visszatértem! Illetve visszakaptam a notebook-om, aminek a DVD-je sajna javíthatatlan. :( Bár ezt sejtettem, azért most meglettünk volna e nélkül a kiadás nélkül, a notebook-hoz a belső DVD író horror árú. :evil: Valszeg külsőt veszek. Voltam dokinál csütörtökön, kész őrültekháza volt. 12-re mentünk és 2-kor jöttünk el. A dokinőmet össze-vissza rángatták a vizsgáló meg az UH között. Kornél babával minden OK, kb. 1500 gr. :) Viszont ami idegesít, hogy a magzatvíz az átlagosnál kevesebb. Bár a dokinőm azt mondta, hogy ez nem probléma, és ne idegeskedjek, de persze én hülye kismama módjára minden baromságot összeolvastam ezügyben. :? Nektek szokott olyan lenni, hogy fáj, mikor rugdos a babó? Kornél baba néha akkorákat rúg, hogy úgy érzem szétszakad a hasfalam.

Szilvi17! Üdv itt. :)

Judy! Köszi a torokfájás elleni tippet, legközelebb megpróbálom. Lázam szerencsére nem volt, de az orrom még mindig folyik, bár ez nekem egész évben megvan. Tavasztól őszig a különböző pollenek miatt, ősztől tavaszig meg a hideg miatt. :( Én tavaly 3 cseppes TENA betétet vettem, nekem elég volt, és csak egy csomaggal fogyott el. Viszont azt az arcot, ahogy néztek rám a DM-ben, mikor fizettem, hááát, legszívesebben képen vágtam volna a pénztárosokat. :evil: Szerintem ollóval könnyebb vágni a baba körmét. Manónak már a klinikán levágták, mert akkora volt, hogy túlért az ujján.

Kriszti! Nem semmi ez az elcserélés. :roll: A házhoz viszont gratulálok, remélem, mihamarabb be tudtok költözni.

Réka! Az én párom dettó ilyen. Ő takarít, fürdeti Manót, tereget, beszedi a ruhát, felviszi az emeletre, amit én kivasaltam, sokszor elmosogat, stb. :) Nem tudom mitől lett ilyen házias, az apja nem ilyen, tehát nem tőle látta. De annyira jól esik, és olyan sok kisbabás ismerőstől hallom, hogy ha valami házimunka nincs megcsinálva, akkor a férjek csesztetik őket érte. Tehát összetehetem a kezem, hogy az én párom ilyen.

Gem! Örülök, hogy Rebeka jobban van. Elnézegettem a képet, és mintha Manót látnám rajta, olyan értelemben, hogy ő is így el tud gondolkozni, és azokkal a hatalmas szemeivel csak „néz bele a világba”. :D Nagyon édes.

Réka, Benszi! Pihenjetek sokat. Elküldtétek már valakinek a számotokat? Nekem elküldhetitek, ha gondoljátok, és ha történik valami, tudósítok.

Réka!
Nem él a törvény, amit írtál. Nem kell fizetni az ellátásért, és nem vagy köteles a területileg illetékes kórházban szülni. Egy jó tanács, ha elfogadod: mikor elkezdődik a szülés – így vagy úgy – a saját dokid hívd fel, hogy indultok, hogy kb. egyszerre érjetek be. Mi így csináltuk, és már beöltözve várt bennünket.

Drumka! Én dettó így megyek, elindulni marha nehéz, aztán persze lassan bejáródok, de addig is a párom jókat vidul rajtam. :roll: :)

Cas! Én most kezdem átélni, amit írtál. Manó már ugyebár jó ideje érti, hogy „nem szabad”, de azért feszegeti a határokat. A legnehezebb, hogy ő még nem megy egyedül, az egyik kezét még fogni kell, és ennek ellenére egész nap „úton van”. Néha én is türelmetlen vagyok Manóval, aztán persze lelkifurdalásom van, hisz olyan pici még. :oops: Tegnap előtt én is rácsaptam a combjára pelenkázás közben, mert hatalmasat rúgott a hasamba. Aztán persze volt nagy sírás mindkettőnk részéről. :cry: Ezek a reggeli odabújások szerintem is feledtetik az összes gondot, „bosszúságot”. Nálunk ez úgy megy, hogy mikor felébred odaveszem magam mellé, felém fordul és a kis karjaival átöleli a nyakam, a kis fejét pedig belefúrja a vállamba. Így fekszik percekig, én pedig átölelem és hallgatom a szuszogását. Ezek a nap legszebb pillanatai. :D

Domidina! Babakocsinál szerintem az a lényeg, hogy nagy legyen a fekvőfelület, mert télen a bundazsákban nagy hely kell a babónak, és vízszintesig lehessen fektetni. Szerintem fontos még, hogy majd mikor már ülni tud, kényelmesen tudd ültetni benne, ne legyen teljesen függőleges a háttámlája ülőhelyzetben, és több pozícióba lehessen állítani. A kerekek mérete szempontjából pedig az legyen a döntő, hogy milyen terepen sétálsz vele. Bár a bolygókerekek általában kisebbek, de sokkal praktikusabb, könnyebb vele fordulni. Remélem, tudtam segíteni, nekem ezek voltak fontosak.

Ancsa! Nagyon jó színe van a babakocsinak, ilyen színt én is el tudnék képzelni. És egyébként is nagyon praktikusnak tűnik.

A telefonszám elküldése persze vonatkozik a többiekre is, én elég középtájon vagyok szülésileg, és több helyről is tudok netezni. Elvileg bármikor tudom tudósítani a csapatot, ha valakinél esemény van. Ja, és én is szeretném valakinek elkérni a számát.

Tüdőérlelőt itthon is adnak, ha koraszülés fenyeget. Akit írtam legutóbb baráti párt, náluk a csajszi a 31-dik héttől benn feküdt a kórházban, mert 1,5 cm-re ki volt nyílva, és kapta a tüdőérlelőt végig.

Ahogy elnézem a Ti babóitok súlyát, mi kicsit le vagyunk maradva. Nem? 1500 grammal Kornél baba a legkisebb 30 hetesen. Nem gond ez kicsit? Az a baj, hogy Manónak sosem mértek súlyt, így nincs összehasonlítási alapom.

Mi még semmit sem vettünk, pedig lassan ideje lenne már. :roll: Bár csak néhány dolog kell: ágy Manónak (a kicsi kapja az ő kombiágyát), egy kisszekrény (a komód nem elég a két gyerek ruháinak), babakocsi, ágynemű a kicsinek. Ruhák megvannak, kimosom őket, aztán, ha meglesz az új szekrény Manó ruháit átpakolom abba a kicsiét pedig a komódba. Tavaly ilyenkor már mindennel megvoltunk, most meg még semmi. :(

Ja, szülinap megvolt szombaton, de nem volt sajnos felhőtlen. :( Teszek fel képeket.

Jóccakát mindenkinek.

goodfairy

Kép Rácsodálkozás a tortára
Kép Ezt a játékot kapta tőlünk
Kép Keresztanyjával és a nagyszülők ajándékával
Kép Ilyen kis vidám volt egész nap
Kép Ez pedig tegnap készült, a barátnőm kislányával imádják egymást

Bocsi, ha sok lett. :oops:

goodfairy

Anita :D
Jók nagyon a képek, s nagyon édes rajtuk Manó!

Réka :D
Én "csak" gondolatilag beszélek HOZZÁ, meg néha hangosan :oops: A hangunkat hallja állandóan - na meg rengeteget beszélünk RÓLA, s ezáltal HOZZÁ is :wink:

Babamozgás: Ma reggel mondta a párom, hogy tegnap, amikor elaludtam, még Mütyür aktívan mozgolódott, Apuka meg "mozizott" :lol: Mondjuk én nagyon tudok aludni :oops: , de ez nagyon tetszett :D

Ancsa :D
Nekem nagyon tetszik a második babakocsi, nagyon jó színe van :wink:

Kriszti :D
A fiúk pakolnak majd, persze, de nem lesz itt nagy kupi, a festő srácok eltollnak mindent, s hát összesen 4 helyiség lesz festve, holnapra már kész is lesz minden....ma lent alszunk (ha kell még holnap este is), így a festékszag is elkerül.

Kérdés: A baba ruháin, s a textilpelenkákon kívül ti kimossátok a fejvédőt, baldachint és takarókat is??? Újak...s pont tegnap beszétük anyuval, hogy vajon kell-e azokat is mosni, ami nem érintkezik a kis testével közvetlen...abból indulok ki, hogy múltkor Cas írta, hogy nehogy kimossam az új babakocsi húzatát :roll:

Kérdés2 :wink: :Van szopipárnánk, de nem vettem pólyát...olvastam valahol, hogy némelyik babát nagyon megnyugtatja - főleg eleinte - , hogy "körbe van fogva a kis teste", s ezáltal biztonságban érzi magát :roll: Mi a véleményetek erről?? Érdemes beszereznem??? Mert akkor azt anyuval/anyóssal küldetnem kell, itt ugyanis még hasonlót sem láttam :roll:

Gem, Amaryl!!!!!, And, s a többiek!!! HAHÓÓÓÓÓÓÓ!! Merre vagytok????

Na megyek pakolászni - szigorúan könnyű dolgokat :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Anita
Szerintem teljesen ideális a picúrka mérete nálatok, Kriszti és az én pocakbékám nagyobb inkább az átlagnál. (A többiek adataira nem emlékszem... :oops: )
Tena: bocsánat, de elképzeltem a DM-es csajokat, amint pofákat vágnak, és nagyon kellett volna vigyorognom, én biztos beszóltam volna nekik vmi vicceset, amiből derüljön ki, hogy eljöhet az idő, amikor még nekik is szükségük lehet ilyesmire, nem is olyan soká! :lol:
Mondjuk én gyógyszertárban vettem (nálunk a dm-ben mintha nem is lett volna), ott nem voltak pofák.
A pelenkázón való rugdosódást-forgolódást én is szankcionáltam, bár nem voltam terhes, de féltem, hogy a nagy ficánkolásban leesik, és nem tudom elkapni (elég jó súlyban volt a korához képest), illetve akkorákat rúgott belém, hogy komolyan fájt. Szerencsére gyorsan megértette (no azért nemcsak szép szóból, 1-2 fenékrecsapás volt belőle), hogy mit nem engedek neki a pelusozón!
Jók a szülinapi képek! :)

Szilvi
Jó az új kép Kristófról! Kis szívtipró... :lol:
Én a fejvédőt kimosnám, mert ahhoz odabújik, a baldahint, ha nincs rossz szaga vagy ilyesmi, akkor nem.
Pólya: szerintem felesleges pénzkidobás, hiszen csak az első pár hétben lehet használni, amíg gyakorlatilag nem mozog a baba, mert utána korlátozza a mozgásban. Amennyire emlékszem Sebi csak akkor vágyott ilyen bebugyolált érzésre, amikor álmosodott, (különben jobb szeretett szabadon rugdalózni), de akkor meg belecsavartam egy takaróba...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Ancsa:Nem tudom, hogy elvállal e Diósdiakat de ha gondolod jövő héten megkérdezem tőle.

Mit csináltatok ma????

Mindenkinek szép estét kívánok:)

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

Holnap este írok....
Sok dolog történt velünk pár nap alatt... :P
Jelenleg itt van a kerilányunk és a sógornőm.
Még a pihenés sem megy :?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

sziasztok!

köszi a hiányolást :) hát igyekeztem olvasgatni, de azért nem vagyok totál képben :oops:

a hasam marhára keményedik, de ez a kisebbik gond. a 29. héten végzett uh kisebbnek mutatta a baát két héttel, plusz a magzatvíz is kicsit kevesebb volt, ezért a gyógyszereket megemelték, plusz maradjak a s.ggemen, és most szerdán a kontroll uh-on fog eldőlni, hogy befektetnek-e... diaphyllines infúziókat szánnak nekem. az Eszueterrel hasonloóan jártam, de egyrészt ott később vették észre, másrészt akkor még nem volt mellettem egy két éves gyerek, úgyhogy gondolhatjátok hogy érzem magam :(

már egy pár napja tényleg minden szabályt betartok, de azért nem könnyű. az Esztit szoktatjuk a bölcsibe, nagyon-nagyon büszke vagyok rá, és szerencsénk is van, mert rögtön megszerette a gondozónőt, és eddig hihetetlen simán ment a dolog, sőt. kopp-kopp-kopp, folyamatosan kopogok, mint a harkály. ez most pont jkor jött, mert nagy könnyebbség, hogy egy csomót vigyáz rá valaki. oda-vissza jön velem apukám, hogy ne én emelgessem a kocsiba. vasalást holnap adom oda anyukámnak, szóval szerencsére van segítség, a húgom is sokat van az Esztivel, és ember is igyekszik a maga módján (igyekszik nem lekésni a fürdést ;) )

közben volt az Eszter szülinapja, 10 ember plusz a nagylány, hát az nem volt épp pihentető, de már kihevertem. azért mutatok egy képet mindjárt én is :)

Szilvi, én a baross utcai klinikán fogok szülni, majd mindjárt írok neked privit, ha még aktuális!

Cas, Gem, ne haragudjatok de totál nem találom azt az orrcsepp receptet, amit megígértem, de elkérem valakitől, mert az a gyanúm, hogy még nekünk is lesz rá szükségünk a télen...

Kristóf új képe nagyon férfias, igazán jóképű pasi ;) :) ezt rögtön kiszúrtam, ahogy végigfutottam :)

Manó nagyon édes, hát Anita nem irigyellek, bár most talán, ahogy kezd járni egyre könnyebb lesz.
Esztivel most a legeslegkönnyebb (ezt nem tudom hogy kell írni :oops: ) hirtelen elkezdett dumálni, olyan szövegei vannak, hogy bepisilek a nevetéstől, és hihetetlen, hogy mennyi mindent megjegyez, és mikor szedi őket elő :) már lehet vele beszélgetni :) sőt, meg is kell vele mindent beszélni, és akkor az úgy van.

ja, és szobát is rendeztünk, de csak lassan haladunk, viszont Eszti már rendes felnőtt ágyban alszik, leesésgátló nélkül, paplanokkal az ágy előtt, és élvezi :)

Tesó, akinek a nevén még mindig egy kicsit hezitálunk, ami miatt rendesen szégyellem magam, szóval ilyenkor este nem bír magával, folyamatosan hullámzik a hasam. apa nagyon élvezi, Esztivel tényleg nem érezte ennyire a mocorgást, mondjuk neki nem a lába volt a májamnál... ma meg nem tudom milyen front van, vagy csak ő fekszik most rosszul, de kifejezeetten fájt egész nap a hasam.

szóval így állunk, kitartás és hajrá :D
Kép

KépKép
KépKép
and

na még ezt megmutatom, apa trombitáját tisztán megfújja :)
Kép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!
And! Jó hallani felőletek! Eszti nem semmi nagylány már! Hát hallod, neked is kijár a jóból rendesen, az uh viszont rengetegszer téved, szorítunk neked, hogy a következőn minden oké legyen.
Nagyon cuki Esztike a trombitával :lol:

Kia! Kitartás!

Szilvi! Fú Krizsi nem semmi pasi, már most!!!!!!!!!! Lesz neked még álmatlan éjszakád miatta, hallod... :lol: :lol: :lol:
Én sem mosnám ki a baldachint, ha nem büdös, bár mondjuk semeddig nem tart, a rácsvédőt viszont tuti ki kell, és én még a takarókat, plédeket is ki fogom mosni.....ki tudja mennyi kínai, indiai, arab, vagy ki tudja milyen baci van benne! A babakocsi huzatát nem hiszem, hogy ki kell...
És később majd az ilyen plüss játékokat?
Ja, és pólyát sztem ne vegyél, mert egy takaróba ugyanúgy be lehet bugyolálni, a kórházból hazahozni pedig úgysem tudod pólyában, mert egyrészt hideg lesz (mondjuk nálatok nem bizti), másrészt egyszerűbb mózesben, amit utána kocsiba becsatoltok...csak azért mondom, mert anyukám is akart pólyát-hazahozatalra-, de gyorsan belátta, hogy hülyeség... :lol:

Mondjuk aki nem tudja vízszintesbe dönteni a hordozót, annak lehet, hogy ajánlatos egy keményebb kókuszpólya, mégiscsak ad valamelyest egy kis alátámasztást...

Kép
kkriszti77

Sziasztok! Szép jó reggelt mindenkinek!

Mosás téma:Részemről mindent kimostam,még a baldahint is.A babakocsi huzatot viszont én sem mosom.Úgyis teszek egy plédet a kocsiba.

Én is a gyógyszertárban vettem a Tenna betétet,és nem hogy pofát vágtak volna,még abszolult segitőkészek voltak,hogy melyiket szokták vinni,meg stb.

Szilvi17:Megköszönném!Várom a válaszod.

Anita:Máté nagyon csudi kisfiú!Azért én még bizom benne,hogy megérkezik a másik fajta.De ha ez lessz,akkor se ez a narancssárga,hanem valami piros,rózsaszin keverve fehérrel.Ehez a párom ragaszkodik.

Telefonszámot én is szivesen adok,és fogadok is.Igazából nem tudom ki a rangidős köztünk,ki az esélyes aki a leghamarabb megy szülni?

Kép

Kép
ancsa03

And
Hű, drukkolok, hogy jövő héten minden eredményetek jó legyen, és ne kelljen befeküdnöd!
Az nagyon jó, hogy ilyen segítőkész a család!!! Pihenj sokat!
A bölcsihez gratula! Ügyes nagylányod van! :)
És boldog szülinapot neki, gyönyörű csajszi, a süni-torta meg szuper aranyos!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Végigolvastam... nem kevés időbe tellett :wink: Jó sokat írtatok.

Drumka
A lakás kifestve?
A "besz..t" járás nálam is megvan , de nem baj :) csak Apa látja...

A jövőhéten végre ki lesz festve a mi szobánk is és aztán pakolászhatunk - mindent a helyére.

Kriszti
Szép a takaró! Láttam sok ilyet - nagyon jó kis puha...
Mi hasonlót vettünk, mint Tittina.
Bence szép duci baba!

Judit
Örülök, hogy kibírtad a vérvételt!
Én szoktam nézni, ahogy veszik :wink:

Gem
Az tök jó dolog, hogy a pocak miatt lehet első osztályon utazni...
Én már rég vonatoztam.... de akkor sokat.

Szilvi17
Üdv itt és Gratula a pici fiúhoz! Szép a 3D-s kép!

Edina
Üdv! ...és Grtaula a bébihez!

Benszi
Kitartást! Remélem minden rendben lesz végig.... a köldökzsinór pedig nem okoz gondot.
Vigyázz a két kis manóra!

Ancsa
Jó a babakocsi!
Olvastad a másikon? Remélem összejön a költözés és megnézed a szép új MÁV-ot!

Anita és And
Jók a képek!
Nagyon aranyosak a kicsik!
And - szép volt a torta!

Szilvi
Kristófról jó az új kép!
Itt már nagyon férfias....

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kórházban fizetés...
Azt még nem fogadták el - mondták a MÁV-ban is.
Bár én jól jártam volna ezzel az összevonással is (a költségfizetéssel kapcsolatban), mert állami cégnél dolgozom - és azt a kórházat is összevonták a Máv-val, így olyan, mintha abban szülnék. Ha nem ott melóznék mehettem volna a Jánosba :?

Az én férjem is nagyon házias. Sokszor mosogat (nem akarja, hogy ott ácsorogjak közben), néha takarít, főz...
Mindig simogatja a hasam, hogy kemény e, mert akkor nem enged semmit csinálni :lol:

Babamocorgás
Nekem alig rúg, nagyon ritka, inkább csak mocorog, kinyomja az oldalát, a popsiját, néha a lábát...
Nagyon jó érezni...
Apa is türelmetlen.. csak 1-2 percre rakja oda a kezét, ha szólok, hogy most... Manó pedig akkor azért sem mocorog :P

A hetünk tényleg mozgamlas volt...
Szerdán vásárolgattunk a www.pelenka.com és a www.babyfun.hu - helyeken. Ezek jó boltok. Megnéztük a Lehel téri boltot is www.babadiszkont.hu - ez drága - nem tudom mikor rakták fel az internetre az árakat, de semmi nem annyi. Este pedig voltunk a MÁV-ban szülőszoba-látogatáson. Szép lesz, ha be lesz rendezve.
Lesz 1 alternatív szoba (kád, bordásfal, labda, stb) és 3 sima. A régi 4 is megvan (1-ben van kád is, és 1 a császáros).

Csütörtök este UH-on.
Végre láttuk ismét egy kicsit. Kép ismét nincs, de nem számít... nemsokára élőben láthatjuk :lol:
Csak 1733 gramm volt - a doki szerint átlagos - bár én azt olvastam, hogy ekkor már a 2 kiló körül kellene lenni - ha így nő továbbra is - max 3 kg lesz (nem fújja fel az Elevit :wink: ). Ez jó, mert talán könnyebb lesz szülni...

Pénteken ismét vásárolgattunk. Voltunk a www.babyoutlet.hu - ban.

Szinte mindenünk megvan már.

Még a babakocsi hiányzik - de azt is láttunk 20000-ért az outlet-ben - és a tisztálkodó, gyógyszertári dolgok.

Tegnap pedig vidámpark volt és Asia Center :P Mert a sógornőm nagyon el akart menni.

Elfáradtam :)

Jó hosszú lettem - bocs........

Sziasztok!!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Kia! Szupi jól töltöttétek az időt, mennyi mindenetek megvan már....:) A súly miatt ne aggódj, teljesen jó a babód súlya! Nekünk bezzeg kikerekedett szemekkel közölték, hogy "nemá' ", aztán mondták, hogy kerekebb a buksija, azért számolt többet, de egyébként ezekkel a súlyokkal ne nagyon foglalkozzunk, mert bizony olykor a gép fél kilót is téved... :shock: :lol:
A takaró nem a miénk, azt a képet csak Tittinek kerestem , mert nem tudta az övét összepatentolni... :lol:

Fú azért csajok jó sok meleg holmi kell majd a babónak-most kezdem megérteni- nagggggggyon hideg van odakint már most, mi lesz télen?

22-én megyünk a bababútorokért az SCS-be, már nagyon kíváncsi vagyok...Ja és 20-án, szombaton lagzi Tompán (keresztlányunk szülei most esküdnek), fúúúúúú, most ezért vennem kell egy alkalmi kismama nadrágot, mert 1 farmer, és 1 bársony gatyám van, de azok hétköznapiak, olyan mérges vagyok, nem akartam már magamnak vásárolgatni... :evil:

Kép
kkriszti77

Sziasztok mindenkinek szép jó reggelt kívánok!

Remélem mindenki jól aludt:)

Szilvia72:Nekem is ugyanezt mondták a pólyával kapcsolatban, én kaptam kölcsön a barátnőmtől, mi abba hozzuk haza.Az ő kislánya is amikor kicsi volt nagyon szeretett benne aludni. :D

Ancsa:Szerintem én fogok szülni legelőször,van még 1 hónap.
Izgulok már egy kicsit, hogy mi lesz.
Megkérdezem a dokit, de mára nem ígérem,de ígérem valamelyik nap átmegyek hozzá. Rengeteget kéne vasalnom, meg vásárolnom kéne de nincs ok kedvem.De muszály megcsinálni.

Fné Kia:Köszönöm a gratulációt, 4D-s az ultrahang nem 3D-s :D
Csak a félreértés elekrülése végett írtam.Ti mentek vagy voltatok 4D-n?

Mindenkitől kérdezem, hogy inni fogjátok a málnalevélteát?

Nekem már aktuális lenne de sok mindent hallottam jót is és rosszat is, nem tudom, hogy elkezdjem e.
Rosszat azt hallottam, hogy volt egy kismama aki elkezdte a 35.héten és 3 nap múlva megszült.Szerintem ez alkati kérdés ki hogy reagál a gyógynövényre.
Szerintetek?

Szép Napot

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

Kriszti
Jó dolog a lagzi, de így tényleg nem oké, hogy venned kell új ruhát..
ami ugye nem olcsó.

Szilvi
Mi Bp-en a II.kerületben voltuk 4D-n, még aug végén.
Szóval tényleg jó a kép, ami 3D-s, mert a 4. dimenzió a mozgás :wink: amit itt nem lehet látni.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Eltűntem egy kicsit, szombaton Kriszta kicsit taknyoskodott és még mindig köhög, de nincs nagy baj. Látszik, hoyg szedjük az influenzamegelőző bogyókat! :)

Ma délután megyünk orvoshoz és találkozunk Mütyürkével! :) :) :D :D Hátha olyan pozícióban lesz, hoyg érdemes lesz 4D-sen is megörökíteni! :) De persze, azt szeretném leginkább, ha továbbra is azt mondaná a doki, hoyg minden a legnagyobb rendben van velem és a babóval is.
Nevünk még nincs, de most már nagyon keressük! :D :roll:

Kia, tényleg, jó sok mindent vettetek, és főleg sok helyen jártatok. :) Majd pihensz, ha hazamennek sógornőék! :)

And, Isten éltesse a már kétéves nagylányt! NAgyon szuperek a képek és persze, a torta is! :)

Kriszti, nem irigyellek a kiadásért, elhiszem, hoyg most már nem hiányzik. De majd a második babóval felhasználod! :) nekem szerencsére maradt Krisztától egy fekete bársonynadrágom, ami tulajdonképpen melles-hátas (nem kertész, hanem elöl cipzáras, felül meg pántos-gombos), aminek kétoldalt van betoldva a nyúlós része. Ez nagyon jó, mert bármikor hordhatom (anno ebben szilvesztereztem), és bármekkora is legyen a hasam, beleférne. :D Anno anyósom ajándékozott meg vele. Karácsonyra kaptam, de már októberben megvolt! :lol: :lol:

Szilvia72, én nem vettem krisztának sem, most sem veszek pólyát. Szerintem is bármilyen jó vastag takaró is megteszi helyette, sőt nem is annyira kényes. Bár én kaptam sógornőmtől, de valahoyg egyáltalán nem volt ízlésem hozzá. :roll:

Szilvi17, én úgy tudom, hoyg csak a 36. hét után szabad inni a málnalevélteát, éppen emiatt, hoyg méhösszehúzódásokat idézhet elő, és beindíthatja a szülést. No, én ittam a teát, meg mindent bevetettem, kriszta mégiscsak a 42. héten méltóztatott kibújni. Úgyhogy, valóban, biztos alkat kérdése is a dolog. :)
talán Benszi lesz az, aki hamarabb fog szülni, vagy mindenesetre, kb. egyszerre veled, de ez is majd csak akkor dől el! :)

Ha elküldöd priviben az adataidat (beleértve az azonosítódat és a jelszót is) szívesen csinálok neked vonalzót, csak esetleg mondd meg, melyik oldalról szeretnéd. :) jó lenne tudni, hol tartasz te is, ne kelljen állandóan kérdezgetni! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit
Jobbulást Krisztának!

Iwiw-et nézted? :wink:

Tegnap du. hazamentek a sógornőmék, így ma pihi van.

Málalevél tea
A Fődoki a MÁV-ban meggyőzött, hogy nem kell inni - felesleges....
Ő már sok nőt látott szülni és az semmit nem csinál..
Igaza van, hogy a szülés egy természetes folyamat. Sok- sok éve szülnek a nők - és régen nem volt málnalevél tea sem... :D

Néhány kép:

A mi takarónk ilyen
Kép Kép

vettünk rugikat 800 Ft-ért
Kép

pulcsikat 900-ért
Kép

hálózsákokat 1800-ért
Kép

ezek csak 300 Ft-osak
Kép

kapott 2 overállt, de 1-et vettünk, hogy legyen új is
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szia, Kia!

Igen, most, hoyg mondtad, megnéztem az iwiw-et! :)
Hát te meg hogy fedeztél fel? :shock: Nagyon örülök neki, csak meglepődtem. :) Az elején, amikor kaptam e meghívót, szenvedélyesen kerestem az ismerősöket, d e most már van, hyog hetekig be nem nézek! :roll: :oops:

Nagyon jó cuccokat vásároltatok! :)
Mi Krisztát egy hasonló (csak piros) overallban hoztuk haza a kórházból, mert bár április volt, eléggé hideg volt épp akkor. :roll:
megyek, mert a lányom elaludt, teregettem, most meg fürödjek. Nemsokára kell indulni a dokihoz! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

7végére megint eltűntem, de most itt vagyok. Jó sok hsz termelődött. :)

Ancsa
Sztem nagyon jó a "pót" babakocsi is. Sőt; majdnem olyan, mint amit eredetileg szeretettek volna. És árban is teljesen elfogadható.

Tündériek a szülinapos gyerkőcök! :)

Anita
Főleg amelyiken fülig ér a szája, és a szeme sem látszik a kacajtól...

And
Gratula bölcsihez! Állítólag engem minden áldott nap sírva hagytak ott. :(
Ügyes LÁnykátok van, hogy meg tud fújni egy trombitát - nekem máig sem sikerült. :)
Nagyon szorítunk, hogy szerdán az UH-n mindent rendben találjanak! fel a fejjel!

Kia
Nagyon jó cuccosokat vettetek, és nagyon jó árakon. Itt a hálózsákok 30 € -nál kezdődnek (7500 FTt), asszem inkább Mo-ról hozatok egy pár darabot.
Ja, a takaróhoz nekünk is van kis sapka meg a cipellőcske. :wink:
Most nézem, hogy Nektek is közeleg az időpont - alig van több hátra, mint 1 hónap. Na jó 1,5. Izgulsz már?

Kriszti
Pont tegnap néztem Mo. időjárását, és ki voltam akadava, hogy éjjelre már -5 fokokat mondtak. Itt is sz@r idő van, de legalább hideg nincs...

Mocorgás
Végre Apácska is érezte az Ő pici Törpéjét. Képzeljétek el, úgy megijedt, hogy még össze is rezzent, és a kezét is elkapta a hasamról. :lol: De aztán még visszarakta, és a Törpi rugdosta tovább. Olyan jó volt látni az örömét.
Viszont tegnap alig mozgott a Drágám, és ma még egyáltalán nem "jelentkezett be". Tegnap már úgy aggódtam, hogy Párom addig puszilgatta, meg simizte a pocómat, amíg Törpi el nem kezdett mocogni. Lehet, hogy az időváltozás miatt? Ma reggelre itt őrült szél, és eső köszöntött bennünket... Biztos Nálatok is szoktak nyugisabb napok lenni, de nálunk még csak most indult be igazából a mocorgi...

És lenne egy buta kérdésem. Ugye a köldökzsinór nyak köré való tekeredése nem örökletes, vagy ilyesmi? Az inkább attól függ, hogy mennyit és hogyan mocorog a pocaklakó, ugye? Csak azért mert nekem is, és párom nővérének is rajta volt a nyakán.
Ez leírva még nagyobb hülyeségnek hallatszik, mint ahogy elképzeltem; de úgy féltem a Törpémet... És mint legelső hsz-ban írtam, nekem Ő egy kisebb csoda!

Puszi Mindenkinek!

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Köszönjük a Kristóf nevében is a bókokat...az ő hozzászólása az volt, hogy "s ez nem is jó kép" :wink:

Azt hiszem, hogy véleményeitek alapján kimosom az összes cuccát a babónak..igazából én is így gondoltam, csak anyukám szerint "felesleges". Már nem is emlékszem, hogy anno hogyan volt, de anyu szerint pl. akkor szerelték össze a bútorokat, amikor én bent voltam a kórházban :roll: Hát most másképpen lesz az tuti, mert már a hét végén szeretném látni, hogy mi hol lesz, s utána kezdek mosni, s rendezkedni :D
Ez tényleg nagyon klassz része a babavárásnak :wink:

Pólya ügyben még gondolkodom - anyósék mellett van egy kis bababolt, s ott mutattak nagyon egyszerű pólyát, ami nem az a "megkötös" régi fazon (lehet, hogy ezt hívják angol pólyának :roll: :oops: hmmm), lehet, hogy majd egy olyat kérek :roll:

Ma megyünk dokibácsihoz...kettőkor felveszem Kikit a suliból, s direktbe indulunk...apuka dolgozik, s nem akartam egyedül menni :oops: ezért "felcipelem" a nagyfiam...egyébként nem kellett kétszer kérni, nagyon segítőkész :lol: (ez a büszke anyuka volt :lol: )

Titti :D
Örülök, hogy apuka is érezte a mozgást..ez csak érdekesebb lesz a későbbiekben :lol: Köldökzsínór tekeredéstől én is félek(valahol legbelül szerintem minden anyuka), de nem hiszem, hogy ilyen öröklődne....
Szerintem te is jobban jársz, ha elkezded böngészni a netet, s anyóssal vitetsz ki dolgokat....már amennyit tud vinni...mert szerintem otthon sokkal jobb árak vannak. Bár Angliában szoktak lenni Karácsony után hatalmas árleszállítások - ezek valószínűleg vonatkoznak a babaruhákra is :roll: Írországban is van ilyen???

Kia :D
Nagyon ügyes vagy!!! Szerintem Te vagy a topic "vadásza" :lol: Úgy értem, hogy úgy látom, hogy te találod meg legügyesebben, hogy mit-hol lehet a legjobb áron beszerezni :wink: Nagyon klassz rucijai vannak Domi babának!

Edit :D
Még nekünk sincs végleges nevünk, bár valószínű, hogy Marcell lesz :wink: már szinte rábólintott apuka, de még így is Daninak emlegetik a fiúk :lol:

Szilvi17 :D
Geminivel egy napra vagytok kiírva, nekem megvan az ő száma, s neki is az enyém, de ha gondolod/gondoljátok Többiek/ nagyon szívesen elküldöm a számomat priviben, annak aki kéri!!!
Már aktuális lenne, mert Nektek Geminivel, s Benszivel szerintem már hamarosan aktuális lesz :wink:

Nagyon elszaladt az idő...most indult a topik, s már az sms-ekről beszélünk, aztán nem sokára a kialvatlanság, s a szopi téma következik :wink: :lol:

Kriszti :D
A lagzit nem irigylem tőled, mostanság nem feltétlen kívánkozom ilyen helyekre....bezzeg egy pár hónap múlva mit nem adnánk pár óra kikaccsért :wink: Olyan jó, hogy Krizsinek hívod a Kristófot, egy ember van, akit egyébként nagyon szeretek, aki szintén az első pillanattól így emlegeti :wink: már akkor is tetszett :wink:

And :D
Jó, hogy előkerültél!! S remélem, hogy minden rendben lesz!! Szorítunk, s majd jelentkezz feltétlen a doki után!!
Eszti nagyon szép kis csaj!!! Isten éltesse Őt, így utólag is!!

Mégegyszer mindenkinek köszönöm a válaszokat, s a bókokat :lol:
Most ledőlök egy 15 percre, aztán készülődöm....holnap jelentkezem, hogy mi volt a dokinál!!!
Szorítsatok, hogy estére tisztábban lássak szülés témában, s hogy minden kérdésemre választ kapjak!! Na +, hogy persze minden rendben legyen :wink:
Köszi,
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Edith
Csak keresgéltem... és találtam :wink:

Tittina

Gratula a mocorgáshoz!
Nálunk Apa nagy élvezettel szokta hallgatni a szívverését ( csak úgy a fülével a hasamon) és közben 1-2 mocorgást is érez :)
Manó akkor nagyon aktív, ha pl. esik, dörög, villámlik - nagyon nem szereti az ilyen időt.

Nagyon akartam már régóta egy bébit, de izgulok, mert nem tudom mi vár rám, milyen lesz az élet vele, hármasban...
Tudom, hogy nagyon gyorsan elmegy ez a másfél hónap, hisz az előző hónapok is elrepültek...

Szilvi
Vadászom :P igen. Ha meg lehet olcsóbban enni - szinte uazt a terméket, akkor azt ki kell használni :wink:

Remélem csak jókat mond a doki és mindenre válaszol neked!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

enni helyett venni :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Egy apró megjegyzés
Többen írtátok, hogy pólya, meg miben hazahozni.
Azért azzal remélem mindenki tisztában van, hogy autóban a gyerek csak és kizárólag biztonsági babaülésben (hordozó, 0-13 vagy 0-18 kg kategória) van biztonságban! Ezeket nem véletlen árulják, és nem véletlen terevezték úgy, hogy menetiránynak HÁTTAL kell bekötni, és a pici gerincét minden ponton alátámasztja, hogyha baj van, akkor a lehető legkisebb sérülés érje a babát. (Sajnos hallottam már olyan sztorit, hogy egy másik sofőr baromsága miatt nem értek haza a babával a kórházból, mert nem volt biztonságosan bekötve... :()

Kriszti
Én is épp azon filóztam a minap, hogy oké, hogy mózes, meg esetleg bele egy takaró, meg az alatt a bundazsák, de mit adjak a bundazsák alá? Elég rugi meg body, vagy adjak a bodyra még vmit a zsák alá?
:shock: Sebi március végi, mire kijutottunk április lett, és nem kellett annyi hacuka rá, de most?!
Alkalmi ruha: nem tudsz arra az 1 alkalomra kölcsönkérni vkitől? Tényleg nagy méreg ennyire a végén "kidobni" rá a pénzt. Persze ha terveztek kistesót, akkor nem biztos! :wink:

Kia
Igen, az én dokim is megmosolyogta a málnalevél teát is, meg a homeós bogyókat is, és csak annyit mondott, ha jól esik igyam-szedjem... :lol:
Én meg úgy vagyok vele, ártani nem hiszem, hogy árthat, hátha használ!

Tittina
Én még nem hallottam, hogy bármiféle köldökzsinór-baleset örökletes volna! :shock: És még ha a nyakán is van sem biztos, hogy baj lesz belőle. Mikor Sebi született az előttem szülő csajnak 3-szor volt a babára tekeredve a zsinór, de végül minden baj nélkül megszületett! :)

Szilvi
Angolpólya?! Jól meggondoltad? Sebiék a kórházban abban voltak, hát én minden pelenkázáskor leizzadtam, mire beletornáztam a gyereket, és akkor is vhogy mindig sikerült belőle kidugnia a lábát?! :) (Mondjuk az lehet, hogy nem a pólya hibája volt, mert máig mindig kidugja a takaró alól is?! :lol:)
Név: Sebit a férjem végig Hubázta pocakban, de aztán mégse lett... :D

Holnap én is megyek a dokimhoz, remélem csupa jó híre lesz a számomra. Bár az a gyanúm, a csajszim még mindig faros... :( Ez aggaszt picit, pedig tudom, hogy még sok időnk van...

Kép
Kép
Kép
cas

Kia
Figyi, szuper szülők lesztek! Én azt látom magam körül, hogy akik már régóta vágytak rá, ott könnyen sikerült leküzdeni a kezdeti nehézségeket. Akiknek meg kevésbé könnyen, azok is túlélték vhogy! :lol:
Persze azért arra számíthatunk, hogy télen-tavasszal sok beesett-szemű, hullafáradt-nyűgös hozzászólást olvashatunk majd, és praktikákat a hogy-szoptassam, hogy-altassam, hogy-ne-fájjon-a-pocija témákban is, de nyárra már mindenki felettébb rutinos anyukaként vigyorog majd be ide, és jön büszkélkedni, hogy az én fiam/lányom ma rámmosolygott / megfordult / kiköpte-a-reszelt-almát és egyéb hasonlók! :)
Tök jó lesz!

Kép
Kép
Kép
cas

Köszi Cas :P
Azt hiszem :cry: :wink:

Drukk, hogy ne legyen faros!!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Köszönöm a megnyugtató válaszokat Lányok! Gondoltam én, hogy buta kérdés, de azért jól jön egy kis megerősítés... :)

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól.Örömmel jelentem,hogy a babánk befordult.Minden rendben,méhszáj zárt 3000-es.megmondom őszintén,ez nem tudom mit jelent.
BPD:83
THQ:78
FL:59
Kb.1500g.Azt mondta a doki,hogy tökéletes.Én azt hittem,hogy kicsi.
A másik jó hir,hogy megérkezett a várva várt babakocsi.Egy kép,de majd csinálok jobbat is. Kép

Szilvi17:Köszi a doki témát,de közben a férjem is intézkedett.Köszi a számot,majd adom én is.

Kia:Nagyon sok szép rucit vettetek.Akkor már nektek is megvan mindenetek.

Kép

Kép
ancsa03

Kia:Olvastalak a Szabolcsos topikba,és nem akarom magunkat elkeseriteni,de azt mondta a doki,hogy szinte 100%,hogy a Szabolcsba kell befeküdnöm.

Kép

Kép
ancsa03

Na sikerült még csinálnom képet.
Kép Kép

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa

GRATULÁLOK a beforduláshoz és a babakocsihoz!
Igen, lassan tényleg meg van minden. Még átnézem a ruhákat, hogy miből mennyit kaptunk és vettünk összesen.
Én nem adom fel - a dokik szerint a költözésig még van min. 2, max. 4 hét. :wink: Majd kiderül, hogy mi lesz! Bizakodjunk.

A hasleszorítóról mi a véleményetek?
Mindenki mást mond.
Kell, mert gyorsabban visszamegy a has, vagy nem kell - mert nélküle jobban- szebben, csak lassabban megy vissza? :?

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia:Köszi szépen.Azért én is nagyon bizom mostmár,legfőképpen azért,mert cukros társaim akik bent fekszenek azt mondták,hogy nagyon sok lopás van bent,mert nincsenek kulcsok a szekrényekhet.Mondták,hogy vigyünk lakatot.
Én veszek hasleszoritót,mert én eleve nagy darab voltam,és igy is nagyon megnyúlt a hasam,nem akarom,hogy még rosszabb legyen a helyzet.
Szerdán jössz a szülésfelkészitőre?

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!
Voltam dokinál - inkább ne tettem volna....lehet, hogy én vagyok túl bogaras, lehet, hogy én hasonlítok feleslegesen mindent az otthoni orvosomhoz, s az ő hozzáállásához, de úgy érzem, hogy én ezt itt nem bírom tovább :twisted:
Kérdésekre nagyrészt választ kaptam, valahogy így:
K: mit kell vinni a babónak, s nekem??
V: mindent vinni kell, de lista nincs, kb 6 váltás cuccot a babónak
K: délen lakom, mi van ha gyorsan szülök
V: éljek nyugodt életet, s ha valami történik, akkor telefonolálja a kórházba, mondjam, hogy az ő páciense vagyok, s majd itt a matrona várni fog (telefonszámot kértem a recepción, amikor is megadták a hétfőtől péntekig 8-4-ig hívható "időpontkérő" számot....harmadszorra sikerült a csajból kiszednem, hogy nekem egy 24 órás szám kell :twisted: )
K: szülés várható időpontja (előbb/késöbb??)
V: majd 3 hét múlva jöjjek, s meglátjuk
K: epidulár??
V: a szülések nagy része azzal zajlik
K: ehhez vmi extra vizsgálat (a bartátnőm szerint neki volt ezért külön időpontja az aneszteziológussal)
V: három hét múlva majd jöjjek, s megbeszéljük :twisted:

és most (a sírhatnék első hullámán túl) bemásolom nektek a 10 nappal ezelőtti valamint a mai méreteit a babónknak, mi szerint 10 nap alatt a BPD-n kívül minden mérete kisebb lett :cry: , a becsült súllya 100grammal kevesebb...de ezt ugye már csak akkor vettem észre amikor kijöttem tőle, persze szombatig - akkor még van időpontom a régi dokival, s remlem, hogy utána is lesz még - parázhatok, mert megpróbáltam visszatelefonálni, de nem érek el senkit MÉG EGY KIB......TTTTTT(BOCSÁNAT MINDENKITŐL)ÉLŐ RECEPCIÓST SEM :twisted: :evil:
Ő ott az UH vizsgálat alatt, azt mondta, hogy minden rendben van a kis Mütyürrel :roll:
október 04.:
Kép
október 15.:
Kép

+1szer mindenkitől elnézést kérek, s remélhetően minden rendben van, s lesz, s pár hét múlva jót röhögök az egészen, de most nagyon ki kellett írnom magamból + a 14 éves fiamnak mégsem panaszkodhatom ki magam, a párom meg ugye dolgozik.....s ilyenkor nem ér rá :evil: rám :evil: húúú most az egész világra haragszom :cry:

Más:
Cas :D
Ez nem biztos ám, hogy angol pólya volt...valami összehajtogatós történet, ami ott baba nélkül egyszerűnek tünt :roll: ha lesz úgy is jó, ha nem akkor is megoldom, csak egy egészséges baba legyen benne, most semmi más nem fontos :wink:

Ancsa :D
Klassz a kocsi, akkor már nektek is mindenetek megvan!?

Babamozgás, szívhang: lehet, hogy ma van a napja - úgyis kell mennem gyógyszertárba - hogy veszek egy fülhallgatót (olyan orvosira gondolok - fonendoszkóp(fonetikusan :oops: ), hátha megnyugtat.

Egyébként - remélem, hogy nem untatok senkit - van egy barátunk, akinek a húga két hónappal fiatalabb terhes, s már a 10-dik orvost járják, s még mindig nem tud semmi biztosat. Két heteket lekésették a fontos UH-ról...stb, stb....én még ne szóljak semmit.
A két orvostól százszor kevesebb infot sikerült megtudnom az elmúlt fél év alatt a terhességemről, mint egy nap alatt az internetről, vagy kevesebb törődést, s természetesen információt kaptam tőlük, mint a (bruttó :lol: ) másfél óra alatt a régi dokimtól otthon :shock:

Még lehet, hogy jövök, mert nagyon "nyűgös" vagyok....addig is kellemes estét Nektek!!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Ja.... (már itt is vagyok)
Málnalevélteáról szerintem lemondok, pedig akartam inni...mert nem tudom, hogy mi lesz, hogy lesz :roll:
Ha egyébként is gyors lenne a szülésem, akkor azt nem jó gyorsítani, számolva az akár 2-2,5 órás úttal...ha meg nem, akkor így jártam...még gondolkodom...szerintetetek??
Cas???? Barátnődet megkérdezed nekem, ha van időd???
Köszike!!
Hasszorító: én is hallottam mindkét verziót, fogalmam sincs, hogy melyik a jó :roll:
Ancsa, Kia :D -szülésfelkészítőn mit mondanak???? :roll:
Nekem van egy hasszorítós bugyogóm, meg kaptam egy hasszorítót, hááát majd meglátom ezt is....
Ha most szeretnék vicces lenni, akkor azt mondanám, hogy a vak is mindig ezt mondta, hogy majd meglátom....aztán sosem látta meg szegény :wink:

Cas :D
S ti hogy álltok a névvel????? Van már bizti befutó??

Lányok, Amaryllal vajon mi lehet??? Nagyon régen nem jelentkezett....nem tudja senki a számát???

na tényleg eldugultam...sziasztok...

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi
Elküldtem a mailben Neked a barátnőm címét, írj neki bizalommal, szívesen válaszol!
De én a helyedben az ő szüléseit alapul véve nem nagyon tennék semmit a szülésgyorsításért így, hogy ennyit kell utaznotok! Nehogy megszülj a kocsiban! :)
Név: a korábbi két tuti befutót (Boglárka, Dorottya) teljesen elvetettük, akármennyit ízlelgettük, vhogy egyre inkább azt éreztük, hogy ez bizony nem az Ő neve. Azóta van 2 új jelölt, sőt, az egyik lesz talán a befutó, egyre többet gondolunk így rá, de amíg nem végleges, nem szeretném publikálni... :roll: Amint eldöntöttük, megírom!
Az UH-eredményen ki ne borulj!!!!!!!!! A gyerek biztos nem mehetett össze! :lol: Jusson eszedbe, hogy ezek mindig csak BECSÜLT értékek, hibahatárral, szóval nem csoda, ha kétszer nem mérnek egyformát! :) A lényeg, hogy minden oké vele szemmel láthatólag, a többin nem szabad parázni! :)
A doki hozzáállása nem túl szerencsés, bár azt megértem, hogy fogalma sincs, mi kell bentre a babának, szerintem az enyém se tudná, az ő agyuk csak a szülőszobáig ér, utána a csecsemőosztály már nem fér bele! :lol:
Gyors szülés: háááát, mentőt nem lehetne hívni, aki oda visz be, ahová menned kell szülni? Hátha azzal gyorsabban beérsz?
Szülés várható időpontja: jövőbe ő se lát, főleg ha még mindig totál zárt vagy, és semmi nem utal a közelgő szülésre... :roll:
Epidurál: nekem volt Sebivel, és semmi extra vizsgálat nem volt előtte, nem is anesztes adta be, hanem egy másik szülészorvos, és szuper volt! Nem a spinálra gondolsz? (Császárnál ezt szokták alkalmazni, tudtommal ehhez kell az anesztes, azt más nem csinálhatja... és ehhez lehet, hogy kell extra vizsgálat, azt már nemtom.)

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi
Na, fel a fejjel, nincs semmi baj!!!
Remélem megnyugtattalak picit!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi!
Az uh miatt ne fájjon a fejed, figy, nálunk is előfordult már, hogy a szonográfus lemérte, aztán rá 1 hétre a dokim fél kilóval nagyobb gyereket hozott ki, de mondta rögtön, hogy nyugi, elég nehéz az "egérrel" belőni a távolságokat, pl. amikor a combikáját méri, honnan-hova húzza az egeret, pár tizedcentiméter is sokat számít, és egyébként tényleg, ahogy Cas is írja, kétszer egymás után nem tudják ugyanazt mérni, mert nincsenek ún. fogópontok (mint pl. egy komolyabb rajzolóprogramban), hanem valahonnan elkezdi mérni valameddig kb-ra... a gyerek pedig tényleg nem fog összemenni, anyukám szerint, ő már egy életképes kis emberke, ha neadjisten most születne, akkor sem lenne nagyobb baj vele, ennyi idősen...(mondjuk ezt azért nem szeretném kipróbálni :lol: )
Szerintem a 2-3 óra utazás szülésig simán belefér, bár nyilván mindenki másképpen szül, de nálunk pl. unokatesómat hazazavarták a kórházból este 8-kor, hogy jöjjön vissza reggel, mert még bőven van ideje, hiába vannak fájásai, kolléganőm miután elfolyt a magzatvíz, összepakolászott, letusolt, hajat mosott, és utána indultak csak, sőt olyat is ismerek, akik még éjjel kimentek a tescoba valamiért 10 perces fájásokkal, és én úgy veszem észre, hogy a védőnők is ezt szajkózzák, hogy nem kell rögtön bepánikolni, és azonnal rohanni be a kórházba...itt Kmét-en legalábbis...úgyhogy neked lesz időd sztem, ha rögtön elindultok, csak legyen minden cucc készenlétben, és akkortájt legyen a kocsi is megtankolva mindig....:)
Az én dokim se tudja mit kell vinni a kórházba, de a neten utána tudsz nézni, van egy csomófajta lista, majd látod úgyis, hogy szerinted mi kell neked (pl. én walkman-t, könyvet, stb. nem fogok vinni :lol: ), de ha a kórházban jártok, akkor menj el a csecsemős osztályra, és kérdezz meg egy nővérkét, hogy abban a kórházban mit szokás...
Ha nem találsz kórházi listát a neten, akkor szólj...

A legfontosabb, hogy ne idegeskedj, ne mérgelődj, már nem sokat kell kibírni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Mi is voltunk tegnap a dokinál, és hál'istennek jó híreket kaptunk. :)
Méhnyak hosszú, méhszáj zárt. (Mondtam a gyakori és hosszas keményedést és a doki félt, hoyg lehet megnyíltam, de szerencsére mégsem. :) )
A baba is jól van, korának teljesen megfelelő. Továbbra is kislány. :D A BPD-je 75,9, eszerint 29 hetes kereken, a combcsontja pedig 57,5, miszerint már 29 hetes 6 napos. Szóval ma vagyok 30 hetes, akárhogyis. És megkezdődött az utolsó negyed is. :D
Most volt súlysacc is: 1465 g-nak saccolta (+,- 200g), ami az orvos szerint TÖKÉLETES. :D Rákérdeztem a hosszára és azt mondta, hoyg olyat nem tud mondani, de orvosi szempontból az amúgy sem bír jelentőséggel. :) Mondjuk, ezt tudtam is. :roll: (Emlékszem, Kriszta is ilyentájt pontosan 1400 valamennyi g volt, úgyhogy lehet ez a baba sem lesz nagyobb, mint ő.)
Házi feladat: 2-3 óra FEKVŐ pihenés naponta, mert azért fennáll a lehetősége a megnyílásnak és ezáltal (isten őrizz) a koraszülésnek. Mindenesetre, a terminusig még jó két és fél hónap van mindenképpen, és nem ártana azt kivárni. :) Ja, és mellesleg ismét no szex, de ez már igazán nem is jelent semmit! :P :oops:

Szilvi, elhiszem, hoyg kicsit kiábrándult vagy most. De teljesen egyetértek Cas-szal. A baba össze nem mehetett, és az a lényeg, hoyg amúgy jól van, nem a méretei. Különben a súlynál akár fél kiló is lehet a tévedés. (Egy barátnőmnek 4,5 kilóra saccolták a gyerekét+,- fél kiló. Hát igen: 5050 g-mal született :shock: :shock: )
A kórházi cuccal, babaholmikkal kapcsolatban meg valóban nem hiszem, hoyg mondhatott volna valamit. Nekem eszembe se jutna őt megkérdezni. A szülést tényleg nem tudhatja.
Én is rákérdeztem az epidurálra még múltkor, és azt mondta, szerinte, főleg második gyereknél fölösleges. Főleg, hoyg az elsővel se volt hosszú szülésem, elképzelhető, hoyg ez olyan hamar érkezik, hoyg nem lesz idő ilyesmire. Ő úgy mondta, hoyg ezt csakis aneszteziológus adhatja be, aki különben mindvégig ott kell, hoyg legyen melletted és adagolja.
Én mindenesetre, inkább lemondok róla, mert állítólag fájásgyengeség is felléphet miatta, ami miatt esetleg elhúzódik a kitolási időszak, mivel a nő nem érzi, hogy mikor kell nyomnia.
Cas úgy szült, lehet, ezt meg tudja cáfolni, én csak az orvostól, másoktól hallottakat és az olvasmányaimból szerzetteket tudom mondani. Végülis, ha már egyszer kibírtam, még egyszer csak kibírom! :)

Remélem, nekem is sikerült kicsit megnyugtatni, de mindenképpen fel a fejjel, és ne félj, minden a legnagyobb rendben lesz! :)

Szilvi17, megnéztem a vonalzódat, aranyos, és hű, te már nagyon közelítesz a véghez! Te is, jobbanmondva. :)
Ha gondolod, szívesen elmagyarázom, lépésről lépésre, hyogan illesztheted úgy oda, hoyg mindig látsszék. Nem kell ehhez senkinek zseninek lenni. :) Nekem is elmondták annakidején, mert nem volt honnan tudnom! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ancsa! Nagyon vagány a járgány! Örülök, hogy végül csak megjött :D

Szilvi! Sztem ne igyál olyan teát, én sem fogok sztem, mondjuk én amúgysem vagyok ilyen homeo-párti,-ellenes sem...

1-2 szülésfelkészítős anyagot teszek fel:
1192517436.7511.doc
1192517482.0969.doc

1192517500.8028.doc
1192517525.9222.doc

1192517555.7254.doc

1192517575.3865.doc

1192517587.9853.doc

1192517607.1286.doc

1192517624.6687.doc

Kép
kkriszti77

Ja!
Nem én írtam őket...

Kép
kkriszti77

Szilvi!!
először is NYUGI! :)
nézd meg jól az értékeket. igazából a combcsont hossz az, ami eltér 3 mm-t. 3 mm az nagyon-nagyon kevés, tényleg, igazuk van a többieknek, az annyit jelent, hogy a nyíl végét egy fél légylábnál közelebb vagy távolabb tette a doki, vagy az egyik uh gép felbontása kicsit rosszabb a másiknál. a többi érték körfogat, tehát ott fél centi eltérést még könnyebb összehozni. ha megnézed a szülés várható idejét, 8 nap különbség van köztük, pont +/- 4-4 nap az eredeti időponthoz képest. én boldog lennék ilyen értékekkel, és nem csak azért mondom, mert mi kb fényévre vagyunk ettől!
ja még valami, mondtam, hogy Esztivel hasonlókat éltem át, mint most a tesóval, nem részletezem, mert elég nehéz volt az egész, mindenesetre a 37. héten közölték, hogy marha nagy baj van, mert csak 2 kilós a baba és nagyon le van maradva. szűk egy hét múlva volt a műtét és 2400 gr-mal született az Eszter, pedig nekem ketten, 2 féle uh géppel is megnézték, az általad szeretett I. nőiklinikán! nagyon nehéz becsülni, ennyi a hibahatár, ezt el kell fogadni.

és ha már itt járok, köszönöm az együttérző szavakt mindenkinek.

ja még egy, itt egy link, ahol le tudod ellenőrizni az adatokat, hogy milyen idős terhességnek fele meg, de ezt sem ér komolyan vennei, csak miheztartás végett..
http://www.med.upenn.edu/fetus/gestage.html

na még egy utolsó. 3 hét múlva, amikor mész a dokihoz, készülj egy listával. írd le a kérdéseket, és addig ne állj fel, amíg nem kérdeztél meg mindent, vagy kérdezd meg, hogy mikor van rád 5-10 perce, mert te ezeket a kérdéseket szeretnéd vele megbeszélni. ne hagyd magad lerázni, hogy majd máskor, majd szüléskor meg ilyenek, legyél határozott!!! neked ez jár!!! ;) :)

KépKép
KépKép
and

lányom bölcsiben, én meg a gép előtt pihizek, és amit Cas írt, hogy áprilisban már jó idő volt, eszembe jutott, hogy milyen kis pici volt Eszti, és egész télen, meg a hóban is hogyan sétáltattuk. annyira élveztem :) szóval, nekem nem volt bundazsákom, valahogy úgy voltam vele, hogy áhh most ár nem veszek, de idén asszem beszerzek egyet.. szóval bocs, hogy megint képet rakok fel, de nem tudom megállni, tudom, hogy pofátlanság ezerévente jönni aztán képpel telenyomni az oldalt, bocsi :oops: :oops:

csak, mert sztem nem elég a body még a bundazsákban sem ;)

KépKép
KépKép
and

meleg október volt, 3-4 hetesen kimentünk a margit szigetre sétálni. body-rudi-meleg overáll, sapka-kapucni, 2 vékonyabb takaró, plusz a szuper szélvédett mózes.
Kép

ennyi látszott ki belőle :D
Kép

KépKép
KépKép
and

Cas, And!
Téli szerelés nálunk:
body,
rugi,
thermo-rugi-féle (nemtom a nevét, de vastagabb a ruginál,
bundazsák (láb nélküli),
vékony pilóta sapka, fölé vastag sapka, kapucni.
Nem vagyok a túlzott beöltöztetés híve, de anyukám szerint is kell ennyi ruha rá a nagy hidegben, jaj bárcsak ott tartanánk már....

Kép
kkriszti77

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?