Sziasztok!
Visszatértem! Illetve visszakaptam a notebook-om, aminek a DVD-je sajna javíthatatlan.
Bár ezt sejtettem, azért most meglettünk volna e nélkül a kiadás nélkül, a notebook-hoz a belső DVD író horror árú.
Valszeg külsőt veszek. Voltam dokinál csütörtökön, kész őrültekháza volt. 12-re mentünk és 2-kor jöttünk el. A dokinőmet össze-vissza rángatták a vizsgáló meg az UH között. Kornél babával minden OK, kb. 1500 gr.
Viszont ami idegesít, hogy a magzatvíz az átlagosnál kevesebb. Bár a dokinőm azt mondta, hogy ez nem probléma, és ne idegeskedjek, de persze én hülye kismama módjára minden baromságot összeolvastam ezügyben.
Nektek szokott olyan lenni, hogy fáj, mikor rugdos a babó? Kornél baba néha akkorákat rúg, hogy úgy érzem szétszakad a hasfalam.
Szilvi17! Üdv itt.
Judy! Köszi a torokfájás elleni tippet, legközelebb megpróbálom. Lázam szerencsére nem volt, de az orrom még mindig folyik, bár ez nekem egész évben megvan. Tavasztól őszig a különböző pollenek miatt, ősztől tavaszig meg a hideg miatt.
Én tavaly 3 cseppes TENA betétet vettem, nekem elég volt, és csak egy csomaggal fogyott el. Viszont azt az arcot, ahogy néztek rám a DM-ben, mikor fizettem, hááát, legszívesebben képen vágtam volna a pénztárosokat.
Szerintem ollóval könnyebb vágni a baba körmét. Manónak már a klinikán levágták, mert akkora volt, hogy túlért az ujján.
Kriszti! Nem semmi ez az elcserélés.
A házhoz viszont gratulálok, remélem, mihamarabb be tudtok költözni.
Réka! Az én párom dettó ilyen. Ő takarít, fürdeti Manót, tereget, beszedi a ruhát, felviszi az emeletre, amit én kivasaltam, sokszor elmosogat, stb.
Nem tudom mitől lett ilyen házias, az apja nem ilyen, tehát nem tőle látta. De annyira jól esik, és olyan sok kisbabás ismerőstől hallom, hogy ha valami házimunka nincs megcsinálva, akkor a férjek csesztetik őket érte. Tehát összetehetem a kezem, hogy az én párom ilyen.
Gem! Örülök, hogy Rebeka jobban van. Elnézegettem a képet, és mintha Manót látnám rajta, olyan értelemben, hogy ő is így el tud gondolkozni, és azokkal a hatalmas szemeivel csak „néz bele a világba”.
Nagyon édes.
Réka, Benszi! Pihenjetek sokat. Elküldtétek már valakinek a számotokat? Nekem elküldhetitek, ha gondoljátok, és ha történik valami, tudósítok.
Réka! Nem él a törvény, amit írtál. Nem kell fizetni az ellátásért, és nem vagy köteles a területileg illetékes kórházban szülni. Egy jó tanács, ha elfogadod: mikor elkezdődik a szülés – így vagy úgy – a saját dokid hívd fel, hogy indultok, hogy kb. egyszerre érjetek be. Mi így csináltuk, és már beöltözve várt bennünket.
Drumka! Én dettó így megyek, elindulni marha nehéz, aztán persze lassan bejáródok, de addig is a párom jókat vidul rajtam.
Cas! Én most kezdem átélni, amit írtál. Manó már ugyebár jó ideje érti, hogy „nem szabad”, de azért feszegeti a határokat. A legnehezebb, hogy ő még nem megy egyedül, az egyik kezét még fogni kell, és ennek ellenére egész nap „úton van”. Néha én is türelmetlen vagyok Manóval, aztán persze lelkifurdalásom van, hisz olyan pici még.
Tegnap előtt én is rácsaptam a combjára pelenkázás közben, mert hatalmasat rúgott a hasamba. Aztán persze volt nagy sírás mindkettőnk részéről.
Ezek a reggeli odabújások szerintem is feledtetik az összes gondot, „bosszúságot”. Nálunk ez úgy megy, hogy mikor felébred odaveszem magam mellé, felém fordul és a kis karjaival átöleli a nyakam, a kis fejét pedig belefúrja a vállamba. Így fekszik percekig, én pedig átölelem és hallgatom a szuszogását. Ezek a nap legszebb pillanatai.
Domidina! Babakocsinál szerintem az a lényeg, hogy nagy legyen a fekvőfelület, mert télen a bundazsákban nagy hely kell a babónak, és vízszintesig lehessen fektetni. Szerintem fontos még, hogy majd mikor már ülni tud, kényelmesen tudd ültetni benne, ne legyen teljesen függőleges a háttámlája ülőhelyzetben, és több pozícióba lehessen állítani. A kerekek mérete szempontjából pedig az legyen a döntő, hogy milyen terepen sétálsz vele. Bár a bolygókerekek általában kisebbek, de sokkal praktikusabb, könnyebb vele fordulni. Remélem, tudtam segíteni, nekem ezek voltak fontosak.
Ancsa! Nagyon jó színe van a babakocsinak, ilyen színt én is el tudnék képzelni. És egyébként is nagyon praktikusnak tűnik.
A telefonszám elküldése persze vonatkozik a többiekre is, én elég középtájon vagyok szülésileg, és több helyről is tudok netezni. Elvileg bármikor tudom tudósítani a csapatot, ha valakinél esemény van. Ja, és én is szeretném valakinek elkérni a számát.
Tüdőérlelőt itthon is adnak, ha koraszülés fenyeget. Akit írtam legutóbb baráti párt, náluk a csajszi a 31-dik héttől benn feküdt a kórházban, mert 1,5 cm-re ki volt nyílva, és kapta a tüdőérlelőt végig.
Ahogy elnézem a Ti babóitok súlyát, mi kicsit le vagyunk maradva. Nem? 1500 grammal Kornél baba a legkisebb 30 hetesen. Nem gond ez kicsit? Az a baj, hogy Manónak sosem mértek súlyt, így nincs összehasonlítási alapom.
Mi még semmit sem vettünk, pedig lassan ideje lenne már.
Bár csak néhány dolog kell: ágy Manónak (a kicsi kapja az ő kombiágyát), egy kisszekrény (a komód nem elég a két gyerek ruháinak), babakocsi, ágynemű a kicsinek. Ruhák megvannak, kimosom őket, aztán, ha meglesz az új szekrény Manó ruháit átpakolom abba a kicsiét pedig a komódba. Tavaly ilyenkor már mindennel megvoltunk, most meg még semmi.
Ja, szülinap megvolt szombaton, de nem volt sajnos felhőtlen.
Teszek fel képeket.
Jóccakát mindenkinek.