Titti! Szuper jó lett az avatarod!!!!!! Munka: 1 hóóóóóónapig?????
Felejtsd el!!!! Nem ér annyit! Anyós: Szerintem jó lesz egy kis segítség majd, ha csak annyit, hogy megfőz, kimos, kivasal, hozd ide ezt-azt, vagy figyel a picire, amíg te mondjuk pl. tusolsz....jó, ott az apja is, de ha mindketten besokalltok, abból csak veszekedés van...szerintem...azért eleinte-akár császár, akár hüvelyi szülés- szerintem csak megviseli az embert, és kell pár nap, amíg felépül....azt meg csak pihenéssel lehet, és azért nem mindegy, hogy amíg szundít a pici, addig te is pihensz vele egy kicsit, vagy takarítasz....
Sztem ne félj anyóstól...
Cas! Tegyél képet a bundizsákról, és a kardigánról!!! Rózsaszín miatt azért őszintén szólva tudat alatt irigyellek ám....
Iskolarendszer: Teljesen egyetértek veled, tőlünk olyan emberek mennek tanítóképzőbe (máshova esélyük se lenne), akiket minden évben megbuktattam matekból, mert egyszerűen annyira nullák...pedig a mai matek-színvonal, hát arról inkább nem nyilatkoznék...általánosból jönnek 4-es, 5-össel, aztán a szülő engem támad, hogy a 9.-es év eleji felmérő miért lett 5-10 %-os....hát komolyan mondom, ja és jön a szülő, hogy a nyáron nem gyakorolták a törteket, a százalékszám.-t, és azért nem ment,húúúúúúú, és a szorzótáblát? azt gyakorolták, mert kb. ilyen a dolog. Alapvetően az ált. isk.-ban van a baj, túl sokat akar megtanítani, marhaságokat, úgy, hogy közben maga a pedagógus sem érti, mit is tanít, és csak az a jó, ahogy ő tanítja, pedig a matekot nem lehet bemagolni, de sajnos ezt csinálják...a gyerekek 90 %-a nem tud százalékot számolni, mert elfelejti a "képletet"
, mert igaziból a tanára sem érti, miről is van szó, ezért egyszerűbb képlettel...és amikor elmagyarázom, csak lesnek, hogy az 1/4 akkor ezért 25 %???...jaaaaaa....mint a birkák komolyan. A mi sulink olyan középkategória pedig. Ja és ezek mennek óvónőnek, tanítónak, hát az én gyerekemet nem kell, hogy visszafejlesszék, mert sztem valahol az alsó tagozatban butul el a gyerek.
Ja, és a legszebb, hogy a középiskolákra a kormány ráerőltette az ún. kompetencia alapú oktatást (uniós pályázat, de szinte kötelező csinálni, különben be lehet zárni a bazárt), nnnnnnna, engem már kiképeztek, képzeljétek el, hogy mivel az ált. isk.-ban kimarad a logikai érzék fejlesztése, ezért jobb későn, mint soha alapon, nekem pl. a logaritmust úgy kell megtanítanom, hogy közben amerikai mintára csoportokba rendeződünk, és eljátszuk, hogy, pl mi az a logaritmus, miközben minden csoportnak van egy címere, plakátja (a matek órán készül), csendfelelőse, és egyéb titulusok....én mint a hülyegyerek az oviban ugye...aztán előre kivágott színes lapocskákból kirakjuk a dominót, amin logaritmusos "dolgok" vannak (nekem előre ki kell találnom ilyen feladatokat), van egy két standard játék, amit kötelező lejátszani, a többit neked kell kitalálni, aztán interaktív számítógépes tábla segítségével prezentációkat kell készítenem, amin leellenőrizzük az elsajátított tudást, nemtom folytassam-e...és ez van minden egyes témakörnél...ja, persze mindent adminisztrálni, fényképezni kell...és aztán jön az érettségi, ott meg megbukunk, vagy a kormány hogy gondolta ezt???
Bocsi lányok, de szájmenésem volt...