Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Drumka, Ancsa! ezt a csontfájást én már két hete érzem és az a problémánk,hogy lenn van a baba és nyomja szét a csontokat, és nyom egy ideget is. Sokat segít a felpolcolt láb. A védőnő azt mondta, hogy ne izguljak szülés után 2 hónappal elmúlik. :evil:
Kriszti! Tényleg kis csókos!

Kép
nyafi

Sziasztok!

Bocs', hogy nem reagálok mostanában rendesen, csak úgy hébe-hóba írok egy-egy témához... :oops:

Ez a szeméremcsont-fájás nálam is van, már régóta, és sokszor ennek köszönhetően (is) totyogok. De az a jó, ha van ez a fájás, mert azt jelenti, hoyg a szervezet, és főleg a medence+szeméremcsont készül a szülésre, tágul, ezért fáj. Nekem van, amikor jobban, van amikor kevésbbé fáj, sokszor az is fájdalmas, ha annyira tesze szét a lábam, hogy leszálljak az ágyból. :roll:
Nyafi, nem emlékszem, hoyg szülés után én éreztem volna még egyszer ezt a fájdalmat, de lehet vannak olyanok, akik érzik, és a védőnő inkább ráhagyott egy kcisit, mintsem ne múljon el időben. :)

Réka, köszi az infót a mentollal kapcsolatban, tudtam a fogmosást. Mármint, hoyg nem szabad tenni közvetlenül homeós bogyó szedése előtt vagy után. :)

Még volt valami, tudom, amit tegnap olvastam, és írni szerettem volna rá, de az előző oldalon, és már nem emlékszem. :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Nem találom, hogy pontosan mi is volt... :oops:

De akkor most még gratulálok Krisztiéknek ahhoz a kis csókos szájhoz! :wink: tényleg, olyan jól elkapta a doki (vagy ti vágtátok ezt ki?) :D :D :D :D

És Szilvi17 téged is üdvözöllek közöttünk, gratulálok levente fiacskátokhoz! :) Ő is nagyon édes az UH-fotón! :)

Puszilok mindenkit és vigyázzatok magatokra! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Én még viszonylag új vagyok itt, remélem tudtok segíteni. Gondolom már van köztetek olyan, aki már ott tart, hogy vásárolja meg a különböző dolgokat a babának. Szeretném ha megosztanátok velem, hogy pl. babakocsiból milyet érdemes venni. A napokba beszabadultam egy-két nagy áruházba, de zavarbaejtő a választék és nem igazán tudom hogy melyik lenne a legideálisabb egy januári babának. Olyanra gondoltam, ami több funkciós, de ezeknél a fekvőfelületet olyan kicsinek találtam.
Előre is köszi a véleményeket.
Edina

KépKép
domidina

Sziasztok!

Mindenkinek szép jó reggelt!
Gemini:
November 15-re vagy kiírva????Ez jó, és hogy viseled az utolsó heteket?Alvásal hogy állsz?Voltál már CTG-n?Ha igen milyen élmény volt?

Solymosy:
35.hétben vagyok :D
Hogy viseled a terhességed?

Szilvia72:Én is nagyon sokat rágtam magam, hogy enm lesz kész a szobája és mikor lesz már festés, de 2 hete apu kifestett, végre ráért, ő szobafestő így gyorsan megcsinált a pici szobáját és a mienkét.A kisfiamé világos almazöld lett, a mienk pedig narancssárga de nem az a vad sötét(pedig a kedvesemnek az lett volna az álma), de apu nem tanácsolta mert nagy a szobánk és nagy felületen már nagyon sötét lett volna.
Kérdésedre a válaszom nem, nem él velünk a párom kisfia csak általában pénteken alszik itt mert "anyukája" bulizik és persze valahova le kell passzolni a gyereket, amúgy meg alig látjuk,SAJNOS.Sajnáljuk, hogy így van ez a dolog, hogy alig látja az apja de nem tudunk mit tenni.Ez egy hosszú történet.Dióhéjba:A páromnak nem a vérszerinti gyereke, az anyját terhesen(6 hónaposan) ismerte meg és azóta ő nevelte, 4 éves koráig.Sokáig nem értettem, hogy egy férfi hogy képes ilyenre, hogy felneveli más gyerekét, főleg még pocakos az anyuka, de ő imádja a gyerekeket és a csajt is szerette.Csak a kisfiút sajnáljuk nagyon mert nincs jó élete az anyja mellett, minden fontosabb, buli, pasik...
Remélem nem untattalak :D
Ez a gyomorégéses dolog, nekem is ég a gyomrom kb. 1 hónapja kezdte el, nagyon rossz,sok mindent kipróbáltam de a szódabikarbóna a legjobb, nekem.Nekem is mondták, hogy nagy haja lesz, de szerintem ez babona, bolondság.
Jól vagytok?

Kkriszti77:Nagyon édes a pici :D Tényleg csókos szája van.Egy picit irigyellek, mert Kecskeméten éltek.Szeretem a várost nagyon.

Cas:Igen, igazi kis bokszoló a kisfiam, érezm is vagy inkább focista???Nem tudom, nagyon eleven baba,ha ilyen lesz "kint" is akkor fogok utána rohangálni, én voltam ilyen meg vagyok is.Az Apuka nagyon nyugodt, jó lenne ha mégis tőle örökölné ezt a jó kis tulajdonságát :D
De mindegy, csak egészséges legyen.
Vigyázz magadra

Sedith:Köszönöm a gratulációt.Köszönöm, hogy befogadtatok.

Mindenkinek szép napot és sok mocorgást a babáknak :D

Sziasztok

Szilvi
szilvi17

Lányok! Köszönjük a bókokat!

Cas! Lehet, hogy apa szégyenlős? Erre nem is gondoltam :lol: Nagyon édi Sebi picikorában, tehetsz még fel róla képeket, nagyon bírom nézegetni a picibabás képeket...:) Hogy megnőnek.... :roll:

Szilvi17! Igazán rendes párod van, nem semmi, hogy így "befogadta" a kis lurkót, mennyi idős?
Ti merre laktok?

Edina! Szerintem mivel téli baba, olyan babakocsit vegyetek, amihez van mózes, most hogy rendes mózes, vagy textilmózes az már részletkérdés, mondjuk attól is függ, hogy autózni mennyit szoktatok, mert a textilt nem lehet bekötni. Nekünk az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy amíg picike a baba, addig teljesen vízszintesen tudjon utazni, aludni, levegőzni a babakocsiban. Ezeket az autós hordozókat ált. nem lehet vízszintesbe dönteni, úgyhogy bár megvettük hozzá azt is, de csak később fogja használni. Nyilván az sem mindegy, milyen terepen laktok (kiskerék, nagyobb kerék), mennyit fogsz buszozni (súlya, mérete), mennyit akartok rá költeni, és még egy csomó szempont....Ja és az is fontos, hogy könnyedén lehessen tolni, fordulni, az sem árt, ha levehető a huzata, lehet mosni, sőt! levegőznie is kell!
Hát írj még vmi konkrétabbat, mert így nehéz... :D

Ja! Ez csak az ÉN véleményem, nyilván van, akinek más szempontok a fontosak, úgyhogy kérdezősködj, és aztán nézz szét, mert pl. nálunk is úgy volt, hogy megláttuk, és megszerettük :lol:

Kép
kkriszti77

Edit! Mi vágtuk ki a filmből, mostanában már nem szoktunk képet kérni, mert ezerért adja :shock: , és mindig ott állítja meg, ahol őszerinte jó...így meg sokkal egyszerűbb...Csabi lelassítja a lejátszást ilyen tizedmásodpercekre, és meg tudjuk állítani bárhol.

Hát lányok nem bírom ki, hogy ne tegyem fel az a kis alulnézetes képet...sikerült egy nem annyira kompromittálót kimásolni, szerintem apa meg fogja nekem bocsájtani... :lol:
Bocsi, aztán eldugulok :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Köszönöm, a vérvételen túl vagyok, tényleg nem volt vészes, de mindig úgy félek.
persze eszembe sem jut odanézni, mindig oldalra fordítom a fejem, mély levegő, és próbálok nem arra gondolni, hogy megszúrnak.

Réka
úgy látszik, valóban muszáj pihenned, próbáld valamivel lekötni magad közben, hogy ne legyen annyira uncsi.

az uh képek nagyon jók. Kriszti, a második képet több percen át kellett bámulnom, hogy lássak is valamit, de most már látom.

Cas
nagyon jó a kardigán, én sajnos még nem vagyok ilyen profi. Csavart minta, és eleve kardigán az szerintem nem menne nekem.

és egy kérdés, leginkább a tapasztalt anyukákhoz.
Mivel könnyebb levágni egy pici baba körmét? csipesszel, vagy ollóval.
Én a sajátomat mindig csipesszel vágom, ollóval nem tudom, azzal csak bénázok. na de egy kisbaba pici ujján, az annál is kissebb körmöt.....?

Babakocsi
Szilvi, én is januárban szülök, nekem az volt az egyik szempont, hogy legyen hozzá lábzsák. a másik pedig, hogy két irányból lehessen tolni, legyen vízszintesig dönthető a támlája, és legyen bolygós kerekű.
Mi egy Bergont néztünk ki. ez minden elvárásomnak megfelel, és a többihez képest belül nagyon tágas, bővel elfér benne 2 évesen is majd a pici, egyébként kétfunkciós a babakocsi. Tény, hogy nem egy könnyű darab, mi Ráckevén lakunk, itt városon belül nem kell járműre fel-és leszállni, így nekünk ez nem szempont.
Remélem tudtam segíteni.

Judit

Kép
vjudyt

Sziasztok!

Nem sikerült feltennem a vonalzót.Segítsetek légyszives eligazítani.

Köszönöm.
szilvi17

Szilvi
Ha felmész a lap tetejéra, akkor a társalgó mellett van két legördülő sáv. az egyik a társalgás a másik a segédletek. a Segédletes melletti nylra rákattintasz, és kiválasztod a profilt.
a profilban pedig az aláíráshoz be kell másolni azt a vonalzós kódot, ami úgy kezdődik, hogy url. És az aláírás hozzáadásához pedig rakj egy pipát, hogy minden üzenet végére csatolja automatikusan az aláírást.

Judit

Kép
vjudyt

Szilvi 17
Üdv Közöttünk! :)
Én most csiáltam új vonalzót, mert egy héttel előrébb hozták a várható szülinapunkat. Ha sikerül, leírom, hogyan és mit kell. Emlékszem nekem sem sikerült elsőre a régi...

Kép
tittina1982

Siker! :)
Szóval megcsinálod a vonalzót, és kéred, hogy az email-címedre elküldjék a kódot.
Asszem kettőt is küldenek.
Neked a PHPBB kód kell (az egész). Az enyém így néz ki: [url=http://babafalva.hu]Kép[/url
És ezt kell bemásolni a Profilodba, ahová szeretnéd. Nekem a nevem alatt van egy enterrel.
Bocs, ha kicsit szájbarágós lettem. Csak így tudtam leírni.

Kép
tittina1982

Hát sajna nem sikerült magát a linket beillszteni, mert berakta a vonalzót. :( Azt a részt ne vedd figyelembe.

Kép
tittina1982

Tittina!

Hát szomorú, hogy mégsem egy napra vagyunk kiírva, hanem te már egy héttel előrébb jársz.
Ez tök fura, hogy így utólag változtatnak rajta. Mármint hogy így túl a félidőn.

Judit

Kép
vjudyt

Na sziasztok Lányok!

Tegnap dolgoztam - no comment...

Judyt
Beszélgettünk újra a lánynevekről, nagyon a Napsugár felé hajlunk, mindketten. Az írek majd megoldják, ahogy akarják. Ha másképp nem megy: Sunshine vagy Sunlight. :lol:
Vérvétel
Én sem vagyok odáig érte, de amíg lehetett én jártam vért adni is. Én sem bírok odanézni, mindig megkértem valakit, hogy beszélgessen velem, kösse le a figyelmemet. Én is nagyon félős voltam, de mikor Anyukám bekerült a kórházba, 3 l vért kapott. Akkor határoztam el, hogy ha tudok, segítek én is másoknak.
Igen, változott az időpont. Dehát Íro-ban most voltam először UH-n. Remélem legközelebb már nem változik...

Cas
Nekem is nagyon tetszik, ahogyan neveled Sebit. Legalábbis abból a pár történetből nagyon arra lehet következtetni, hogy példás Anyuka vagy... :)
Még az én Törpém is végigalussza az éjszakát, ugynúgy mint Nálatok. Csak akkor jelentkezik be, amikor kimegyek pisilni.

Kriszti
Úgy irigyellek, hogy kérhettek és kaptok is felvételt a Babóról. És ráadásul milyen jó minőségűek ezek a 4D-sek. Nagyon szép szája van Bencének! :) .(Régen emiatt volt Val Kilmer az egyik kedvenc színészem..) És a kis fütyis kép... Eszméletlen!

Itt a takaró:
Kép
És ez van a hátulján:
Kép

Melltartó
Asszem hozatok a barátnőmmel egy 90 C-set. Az talán jó lesz. Aztán majd januárban lehet Anyósommal is.

Lenne egy kérdésem azokhoz, akiknek van itt fent képük. Az avatart Ti milyen programmal csináltátok? Mi a Photoshopot használjuk. Párom elég nagy szaki benne, de nem tudunk olyan kicsi képet szerkeszteni, amit fel lehet ide tenni. :(

Szilvia72
Én ezt kaptam az UH-ról, van rajta egy-két érfdekes adat. Bár sokmindenről nem tudjuk, hogy mit jelent. De le van írva, hogy a különböző méretei alapján mennyi idősnek felel meg. És ott vannak a határértékek is - le lehet ellenőrizni, hogy korának megfelelő-e.
Kép

Puszika Mindenkinek,

Kép
tittina1982

Szeméremcsont-fájdalom
Nekem is nagyon durva néha, Sebinél nem volt ennyire, igaz ő nagyon a végén ereszkedett csak le, ez a csajszi már most sokkal lejjebb van, gondolom emiatt fáj hamarabb.
De én se emlékszem, hogy szülés után lett volna ilyen bajom?! :roll:

Edina
Kriszti nagyon jól összefoglalta a szempontokat, de végül általában tényleg a beleszeretés dönt. :)
Nemtom mennyit autóztok, de ha sokat, és nyitni-csukni kell a kocsit, akkor könnyen összecsukhatót vegyetek! Ott a boltban alaposan próbáljátok ki, mert a miénket én nem csukogattam, csak a párom, itthon meg kiderült, hogy képtelen vagyok kezelni. :evil:
És nem túl praktikus, mikor a pici üvölt bekötve az autóban, te meg a kocsival küzdesz, hogy begyűrd vhogy a csomagtartóba. :(

Szilvi17
Huh, bonyolult rokoni szálak! :)
A párod klassz ember lehet, hogy így képes volt felvállalni egy "idegen" gyerek nevelését! :)
És tény, hogy az ilyen zűrös élethelyzetben, mint amiben a kisfiú anyukája él szegény gyerek sérül a legtöbbet... :(

Kriszti
Annyira szemérmes lett az a fotó, hogy nem is igazán látszik semmi a "koronaékszerekből". :lol:

Judit
A csavart minta nem nagy kunszt, csak egy segédtű kell hozzá, és már kész is. :)
Körömvágás: az első hetekben nem nagyon szabad semmivel (már nem emlékszem, hogy 2 vagy 6 hétig? majd a gyerekdoki/védőnő elmondja), mert könnyen begyulladhat a körömágyuk. Addig ha nagyon hosszú lehet popsikenőccsel kenegetni, hogy megpuhuljon, és akkor ált. magától letörik. Vagy van, aki lerágja neki, de ezt talán egyszer próbáltam, nekem nem ment.
Én utána ollóval vágtam Sebinek, de magamnak is azt használok, csipeszt sosem, szóval arról nem tudok nyilatkozni...

Kép
Kép
Kép
cas

Tittina
Kedves tőled, de nem vagyok ám én olyan példás anyuka!!! :)
Én is sokszor fáradt vagyok, és akkor veszekszem Sebivel és a fekenére is csaptam már, nekem sincs mindig türelmem játszani vele (sajnos nem is vagyok elég kreatív hozzá), tudom, hogy néha túl szigorúan viselkedem vele, és hogy néha túl sokat várok el tőle, mert nem mindig sikerül megérteni, hogy még csak 2,5 éves. :(
No és hát a dackorszak?! Viccesen mondta egy 3 gyerekes barátnőm, hogy a másodikat addig kell összerakni, amíg az első el nem kezdi a dackorszakot. Különben biztos meggondolja az ember! :lol:
Szóval nekünk is megvannak a magunk csatái, nekem is megvannak a magam hibái. :(
De azért igyekszik az ember jó anyja lenni a gyermekének (tőle telhetően), és amikor reggel odabújik hozzám, befészkeli magát a karomba, és óriási örömmel köszönt, hogy "Szia ANYA!", akkor minden gond és lelkiismeretfurdalás elszáll, mert tudom, hogy minden előző napi bűnömet megbocsájtotta, csak a nagy-nagy szeretet marad!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Tittina
Én néha a saját leleteimen sem tudok eligazodni, hát még ezen az angolon.
Azt viszont látom, hogy a dátum 2008. jan. 23.
Lényeg, hogy minden rendben van.
az awatar képet én slovwiew programban csináltam. amikor fel akarod rakni a képet, akkor kiírja, hogy mekkora lehet a kép mérete, talán 600*800-at ír. én talán 600*400-ra kicsinyítettem, biztos ami biztos alapon.
A Napsugár nagyon szép név, ismertem egy Napsugárt, nagyon szép lány volt, és nagyon illett rá ez a név.

Cas
Valószínű veszek vagy kölcsönzök a könyvtárból egy olyan könyvet, amiben alaposan le vannak írva ezek, hogy milyen mintát hogy kell csinálni, mert sajnos sem anyukám, sem anyósom nem tud annyira kötni, hogy ezeket meg tudnák nekem mutatni.
a körömvágós választ köszönöm, valószínű veszek egy kisollót, meg egy csipeszt is, aztán valahogy csak összejön a körömvágás.
De hogy lerágni a picur körmét.... azt inkább nem.

Judit

Kép
vjudyt

Sziasztok!

Titti! Szuper jó lett a takaró, azért büszke vagyok magunkra... :lol:, a hátulja pedig zabálnivaló!!!!
90C tuti jó lesz, hacsak nem lesz túl nagy neked (sztem 85C is elég lenne, bár ha a hátulja ilyen 3fokozatba kapcsolható, akkor lehet, h nem lesz túl bő a 90-es....) Mármint a fotóid alapján tűnik így nekem, nehogy vki félreértse hihi :lol: :oops: :lol:
Napsugár nagyon szép név, különleges, de nekem a Patrícia is tetszett, az összes Patri ismerősöm nagyon kedves, biztos ezért...:)

Cas! "koronaékszerek" :lol: :lol: :lol:

Avatar: az Office-ban (ahol a word, excel is van) van egy microsoft office picture manager nevű képszerkesztő program, ha azzal nyitod meg a képet (társítással tudod így pl. megnyitni vele, hacsak nem alapértelmezettként is ezzel nyitja már meg, de sztem nem), na és ott akármekkorára le tudod kicsinyíteni, asszem max. 80x80 lehet az avatar (nem bizti)...ha nem sikerül leírom részletesen...ált. ha van a gépen word, excel, akkor ez a képnézegető is van...

Körömvágás: Én is úgy tudom kb. 2 hetes koráig nem szabad, mert begyullad (lerágni nem merném, beleszakad, stb.), utána pdig érdemes álmában levágni (sztem sima körömollóval), mármint nem úgy értem, hogy majd azt álmodja, hogy levágják a körmét :lol: , hanem amikor alszik, akkor levágni :lol:

Kép
kkriszti77

Titti: ultrahang rövidítések: http://www.babaszoba.hu/topics/9month/help

Kép
kkriszti77

Kriszti :D
Tündéri szép a kisfiatok!! Tényleg nem sokat enged apa láttatni belőle....lehet, hogy tudja, hogy milyen sz.r késöbb az ilyen képeket viszontlátni :wink:

Szilvi17 :D
A ti Levitek is nagyon szép kiskölyök :wink: Párod pedig tényleg jó ember lehet...ilyet bárki nem vállal fel :D
Más gyerekét nevelni - hááát az én párom is valahol ezt vállalta :wink: csak az én nagyfiamnak nagyon jó a kapcsolata apukájával, s az ő családjával is, de szerintem ez így van a legnagyobb rendben :wink:
Szoba: nálunk is a narancs - zöld fog dominálni :wink: a picurnak a szobáját ezzel a két színnel képzelem el, a mi hálónk narancsos, barackos valami lesz, s a Kristóf pedig kéket szeretne :wink:
Jó, ha a családban van egy jó festő :D

Szeméremcsont fájdalom: ez valami olyasmi, amit én kérdeztem x héttel ezelőtt :?: :roll: nekem olyan érzésem van/volt (sok függőleges helyzet után), mintha a hüvelyemen ülne a kismanó :oops: - vagy ez teljesen más?????

Tittina :D
Bescannaltem neked az én utsó "eredményhírdetésemet"..ugyanaz a doksi, csak magyarul :wink: mivel én már a 28.dik héten voltam akkor ezért a számokat nehogy összehasonlísd!!!
Kép
A rövidítéseket itt megnézheted: http://www.babaszoba.hu/topics/9month/help
Meddig dolgozol még??? Ezek szerint anyós lesz kint a segítség januárban?? Jól kijöttök, egyébként?? Úgy rémlik, hogy írtál már erről régebben, bocsi, ha valamit kétszer, kétszer :wink: ez a terhességtől van :roll: :wink:

Körömvágás: mi is vettünk ollót is és csipeszt is, aztán majd kiderül :roll: Én is ollópárti vagyok, még a párom csipeszpárti...ez szerintem majdnem mindenhol így van.

Cas :D
Már nem is emlékszem erre, hogy nem lehet vágni a körmüket az elején :roll:
Ez a kreatívitás, amiről írtál - ez hiányzik (szerintem) nálam is.... :oops: de hát egy már felnőtt (majdnem), a másikkal is csak megoldom valahogy...

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Kriszti :D :D :D

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Köszi Lányok a tippeket az avatarhoz.
Amit Judyt ajánlott, slovwiew nevezetű programot nem ismerem sajna.
Kriszti
Megpróbáltam két képet is (egy telefonnal készültet és egy digit fényképezővel készültet) átméretezni, de sajna csak a méretét hagyja.
"Az avatar nem lehet szélesebb, mint 80 pixel, és nem lehet magasabb, mint 80 pixel. A mérete nem lehet nagyobb, mint 6 KByte." A pixelekkel nincsen gond, eddig sem volt, de 6 kbyte??????

Szilvia72
Jajj! Nagyon köszi! :) Nem is tudod elképzelni mekkora segítség!
Mindjárt rá is ugrok, és átnézem... :)

Kép
tittina1982

Titti (Kriszti után szabadon, de így nekem is tetszik, ha Téged nem zavar :wink: )
Szólj, ha van még kérdésed!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Dehogy zavar! :)
Viszont egy kicsit szégyenlem magam, mert ha utánanéztem volna, akkor magam is rájövök, hogy ezek az UH rövidítések használatosak otthon is. És akkor nem csak bámultam volna ezt a papírt... :(

Kép
tittina1982

Titti :D
Nincs miért szégyelned magad!! :wink: Honnan gondoltad volna??

Kép
Kép
Kép
szilvia72

A munkát még kb egy hónapig tudom elképzelni. Tovább már nem hiszem, hogy bírni fogom.

Anyóssal még csak egyszer találkoztam. Jó fejnek tűnik. Azt a pár hetet meg csak kibírjuk, így is- úgy is. Párommal már majd 3 éve nem látták egymást... Amúgy se lenne más segítség;az én Anyukám már nem él. :(

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Kkriszti:5 éves a párom kisfia, és valójában ő issza meg ennek az egésznek a levét, ő sérül a legjobban.Amikor nálunk alszik állandóan sír éjjel és bepisil.Én szeretem őt nagyon,mondtam neki, hogy nem akarok a pótanyja lenni hanem a barátja de kevés időt van velünk, hogy "helyre hozzuk a kis lelkét".Sokat mondok azzal, hogy 5 éves és 15kg.Nem eteti rendesen az anyja, műzlin él a gyerek.
Törökbálinton élünk, de úgy tervezzük, hogy majd ha egy picit nagyobb lesz a baby 2-3 éves akkor kiköltözünk Kanadába nagybátyámék kint élnek már 21 éve, megpróbáljuk.

Körömvágás:Mi is vettünk ollót is és csipeszt is, a kedvesem csipesz párti én rosszul vagyok tőle.Emlékszem tavaly a barátnőm kislányának nagyon csúnyán begyulladt a kis körme a csipesztől, nagyon szenvedett.Pedig mindig úgy vágta hogy szokta és mégis.
Mivel már nem érem el a lábam :D a párom vágja a körmömet csipesszel, kb 30 percig vágja mert nem bírom.

Nemrég jöttem a kismamajógáról, most voltam először és nagyon jó volt.Ha még nem mentetek el menjetek el ha van rá lehetőségetek, fantasztikus élmény volt.Nagyon jól érzem magam. :D

Mindenkinek szép estét és jó alvást kívánok.

Sziasztok
szilvi17

Kriszti
Álmában levágni: ezt már több helyről hallottam, de én örültem, ha a gyerek aludt, nem mertem hozzányúlni, nehogy felébredjen?! :lol: Mondjuk nálunk őrületesen recsegett a parketta, már arra felneszelt volna, hogy bemegyek hozzá! Mondjuk itt ilyen bajom szerencsére nem lesz, jó a padló. :)
Sebinek ébren vágtam a körmét, és közben mindig mondtam a mondókát, hogy "egy, megérett a meggy, kettő, csipkebokor vessző...". Ez sokszor megnyugtatta, de persze nem mindig, volt hogy végigbirkóztuk a 10 körmét. Aztán viszonylag hamar elkezdte ügyesen tartani a kezét, azóta nincs gond.
Bezzeg a lába?! Na az tortúra volt mindig, és csak most egy pár hete kezdi azt is hagyni, ha vmi nagyon érdekes mesét teszek be közben a dvd-lejátszóba, és közben is nyugtatgatom.
Olyan, mintha fájna neki, vagy csikizném?! Nem tudja megmondani, de utálja, ha a lábkörmeit vágom. :(

Szilvi
Ne lepődj meg, ha Kristóf az első hónapokban nem nagyon tud majd mit kezdeni a picivel. De aztán annál nagyobbakat tudnak majd játszani. Az én öcsém (aki ugye Kristófnál alig idősebb) eszement sokat tudott Sebinek ökörködni, és nagyokat kacagtak mindketten. Most pedig teljes beleéléssel tudnak együtt vonatozni ,autózni, duplózni, építeni, bármit... :) És olyan jó nézni őket.
Szóval neked nagyon jó lesz, mert lesz egy "beépített" játszótársad a picinek! :)

Tittina
Drukkolok, hogy anyóssal jól kijöjjetek majd. De ha mégse, akkor ne légy szégyenlős, és bátran de udvariasan kérd meg, hogy menjen haza... :roll:
Az első hetek-hónapok még hasznos segítséggel is nehezek, nemhogy úgy, ha vki még az idegeidre megy közben.
Én anyámtól kaptam frászt, jól össze is vesztünk egy idő után, aztán persze úgy csinált már másnap, mintha mi se történt volna.
Most szerencsére majd Sebi lefoglalja, ha jön segíteni, és engem békénhagy a picivel remélem. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi17 :D
Kismamajóga :lol: biztos jó, de itt már nem is keresek ilyesmit :roll:
S közel laktok párod "nagyfiához"?? Hétvégén nem bulizik a mamája? Akkor többet lehetne veletek :?
Azért az ilyen mindig megdöbbent...mert az valahogy elfogadott, hogy apukák között van ilyen (na persze nem ffi az ilyen az én szememben), de hogy nő is képes legyen így viselkedni :roll: na nem az én dolgom, csak úgy kijött belőlem...bocsi, nem akarok senki életébe belekotyogni :oops:

Annyira jó olvasgatni a módszereidet - akármit is mondasz :wink: Ezek mind annyira hasznosak lesznek a számunkra később...Nekem egyébként - tudom, sajnos - nagy bajom, hogy nagyon kevés a türelmem...nyílvá nem a picurikra vonatkozik, de amikor már meg kell - szerintem - , hogy értsen valamit a pár évestől felfelé, akkor valahogy nem tudom neki higgadtan sokszor egymás után elmondani ugyanazt, s hamar emelem a hangom...soha nem ütök (egyetlen1x csattant el egy pofon
:oops: :oops: a 14 és fél év alatt, s azt is megbántam)
Ugyanez pl. a Kristófnál, ha vmit el kéne neki magyarázni suli témában, akkor másodszorra már az jön, hogy "nem igaz, hogy nem érted!?" Nem tudok magyarázni, s számomra felfoghatatlan, hogy ha én értek vmit, akkor az neki miért nem egyértelmű.....mondjuk velem pl. soha nem tanultak a szüleim, ezért azt hittem/hiszem :oops: , hogy az én gyerekemmel sem kell....
Na jól elkalandoztam.....ma a szokásosnál több helyet foglalok.... :oops: bocsi, ha untattam vkit!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Jujj, mennyit írtatok, képtelen vagyok most visszaolvasni!!!! :) De ez nagyon jó, legalább reggel lesz "dolgom"! :wink:

Szilvi17, amint olvastalak jutott eszembe, hogy mit akartam írni. Az babona, amit a savról meg a baba hajának hosszáról mondanak. Kristának alig volt náéhány pihe a fején, pedig mindvégig baj volt a savammal, égett a gyomrom, nyelőcsövem, egy másik csajnak meg, akinek egyszer nem volt sava a terhessége alatt olyan hajasbabája lett, hoyg csak csuda. Dehát van, amikor bejön, és aztán így terjednek a feltevések! :)

NA, megyek is lefeküdni, mert ma volta kismamatornán és már addig is elég fárasztó volt a napom! :roll:

Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja, azt nem is mesélem, hogy anyuval beszabadultunk egy Kenguru Goldba, és vettünk egy szuper bundazsákot a picinek! Olyan nyílás is van rajta, amivel a hurciba is be lehet kötni, és klassz meleg. No meg anyu egy pihe-puha kiskardigánt is megszeretett, azt se lehetett otthagyni! :)
És persze mindkettő RÓZSASZíN! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi
Velem se játszottak túl sokat, és korombeli társaságom se nagyon volt, úgyhogy valszeg ezért nem tudok én se játszani jól Sebivel. :(
Tanulás: hát szegény öcsémmel mennyit tanultam?! És hiába magyaráztam neki ezerféleképp, akkor se értette, na akkor már nálunk is jött, hogy NEMIGAZHOGYNEMÉRTED??!?! Mondjuk a matek azóta se erőssége, akkor is azzal volt a legtöbb gond. De azért mégis pedagógus lettem, csak nem matek, hanem info szakon. :)
A tanítványaim eddig nem panaszkodtak... :)
Viszont sajnos a mai iskolarendszer (pláne itthon) nagyon is megköveteli, hogy a szülő sokat tanuljon a gyerekkel odahaza, és akivel nem, az menthetetlenül lemarad! De kinek van még hozzá türelme egy végigdolgozott nap után, amikor még ott a házimunka is, és az a büdös kölök meg olyan lassú felfogású?! :) Vagy csak ő is hulla fáradt, és elege van az egészből... :( Szóval vmit nagyon elszúrtak a mai rendszerben, én nem emlékszem, hogy nekünk ilyen nyűg lett volna a suli, pedig akkor még sokkal magasabb volt a színvonal!
Vagy csak a pedagógusok színvonala esett?! Hát sajnos ezt sem tartom elképzelhetetlennek... :( Kevés ma már az igazán elhivatott szakember (én se vagyok az), sokan csak "jobb híjján" mennek tanárnak (óvónőnek, tanítónak, stb.), és ez katasztrofális következményekkel jár az újabb és újabb generációkra nézve. :(
na jól elkalandoztam...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Domidina! Én egy Bergont néztem ki, 4 funkciósat, a két funkciós 44e ft. XV. ker. szentmihályi úton van a bolt. Nagy 180C-os fekvőfelület, késöbb sportkocsi is lehet belőle, téliesíthető, könnyen összecsukható.
Tittina! A neveid közül nálam a Tamara a befutó. Anyós. Fölöttem lakik, és semmi gond nincs vele. Ha gáz van valamibe belekotyog, kedvesen szólok és megérti.

Kép
nyafi

Titti! Szuper jó lett az avatarod!!!!!! Munka: 1 hóóóóóónapig????? :shock: :shock: :shock: Felejtsd el!!!! Nem ér annyit! Anyós: Szerintem jó lesz egy kis segítség majd, ha csak annyit, hogy megfőz, kimos, kivasal, hozd ide ezt-azt, vagy figyel a picire, amíg te mondjuk pl. tusolsz....jó, ott az apja is, de ha mindketten besokalltok, abból csak veszekedés van...szerintem...azért eleinte-akár császár, akár hüvelyi szülés- szerintem csak megviseli az embert, és kell pár nap, amíg felépül....azt meg csak pihenéssel lehet, és azért nem mindegy, hogy amíg szundít a pici, addig te is pihensz vele egy kicsit, vagy takarítasz.... :roll: Sztem ne félj anyóstól... :lol:

Cas! Tegyél képet a bundizsákról, és a kardigánról!!! Rózsaszín miatt azért őszintén szólva tudat alatt irigyellek ám.... :lol:

Iskolarendszer: Teljesen egyetértek veled, tőlünk olyan emberek mennek tanítóképzőbe (máshova esélyük se lenne), akiket minden évben megbuktattam matekból, mert egyszerűen annyira nullák...pedig a mai matek-színvonal, hát arról inkább nem nyilatkoznék...általánosból jönnek 4-es, 5-össel, aztán a szülő engem támad, hogy a 9.-es év eleji felmérő miért lett 5-10 %-os....hát komolyan mondom, ja és jön a szülő, hogy a nyáron nem gyakorolták a törteket, a százalékszám.-t, és azért nem ment,húúúúúúú, és a szorzótáblát? azt gyakorolták, mert kb. ilyen a dolog. Alapvetően az ált. isk.-ban van a baj, túl sokat akar megtanítani, marhaságokat, úgy, hogy közben maga a pedagógus sem érti, mit is tanít, és csak az a jó, ahogy ő tanítja, pedig a matekot nem lehet bemagolni, de sajnos ezt csinálják...a gyerekek 90 %-a nem tud százalékot számolni, mert elfelejti a "képletet" :shock: :shock: , mert igaziból a tanára sem érti, miről is van szó, ezért egyszerűbb képlettel...és amikor elmagyarázom, csak lesnek, hogy az 1/4 akkor ezért 25 %???...jaaaaaa....mint a birkák komolyan. A mi sulink olyan középkategória pedig. Ja és ezek mennek óvónőnek, tanítónak, hát az én gyerekemet nem kell, hogy visszafejlesszék, mert sztem valahol az alsó tagozatban butul el a gyerek.
Ja, és a legszebb, hogy a középiskolákra a kormány ráerőltette az ún. kompetencia alapú oktatást (uniós pályázat, de szinte kötelező csinálni, különben be lehet zárni a bazárt), nnnnnnna, engem már kiképeztek, képzeljétek el, hogy mivel az ált. isk.-ban kimarad a logikai érzék fejlesztése, ezért jobb későn, mint soha alapon, nekem pl. a logaritmust úgy kell megtanítanom, hogy közben amerikai mintára csoportokba rendeződünk, és eljátszuk, hogy, pl mi az a logaritmus, miközben minden csoportnak van egy címere, plakátja (a matek órán készül), csendfelelőse, és egyéb titulusok....én mint a hülyegyerek az oviban ugye...aztán előre kivágott színes lapocskákból kirakjuk a dominót, amin logaritmusos "dolgok" vannak (nekem előre ki kell találnom ilyen feladatokat), van egy két standard játék, amit kötelező lejátszani, a többit neked kell kitalálni, aztán interaktív számítógépes tábla segítségével prezentációkat kell készítenem, amin leellenőrizzük az elsajátított tudást, nemtom folytassam-e...és ez van minden egyes témakörnél...ja, persze mindent adminisztrálni, fényképezni kell...és aztán jön az érettségi, ott meg megbukunk, vagy a kormány hogy gondolta ezt???

Bocsi lányok, de szájmenésem volt... :lol:

Kép
kkriszti77

Ja és még annyit: sajnos egyelőre változás sem lesz, legalábbis addig, amíg be nem vezetnek az ált. isk. végére egy ún. "érettségit", ami országos, egységes, egységes a javítása, és kötelező (mint a középiskolás érettségi), mert amíg ez nincs, addig a kedves kollégák (tisztelet a kivételnek nyilván, csak sajnos abból van kevesebb) nem tanítják meg úgy az anyagot, ahogy kellene...8-ban szinte semmit nem csinálnak, azon kívül, hogy marhára fölosztályozzák a gyerekeket, ami már a felvételijükből is látszik, csakhát itt is a felvételi pontoknál, ha vki 4-es, 5-ös mindenből, akkor marhára nem sok súlya van annak, hogy pl. matekból 12 %-ot írt....ja szoktak 3-4 %-kot is írni majdnem kitűnő tanulók, nyilván be is kerülnek hozzánk....sajnos...

Kép
kkriszti77

Nnnnnnna, egy időre kitomboltam magam...irigyelnek is, hogy jókor mentem szülni.... :lol: :lol: :lol:

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Kezdem a végével...
Kriszti, hát nem semmi, hogy miket írtál! Igen, ez valahogy ovis tevékenységre utal! :roll: Én is tanítóképzőt végeztem anno, de aztán azt mondtam, nincs értelme a román tanügyben kínlódni, mert csak tönkreteszed az idegeidet, eredmény pedig semmi. És nem magára a tanítás-tanulás folyamatára értettem, hanem a tanügyre, mint intézmény. Itt is annyi baromságot kitalálnak, csomó fölösleges papírmunka, és a diákok kikerülnek szinte tudatlanul a padokból. Én ált. iskolában tanítottam, kicsi, másodikosokat, akkor még élvezet volt a sok szemléltetés, ilyesmi, szerettem is a tanítást, de már középiskolában nem tudom elképzelni ezt a plakátos-matricás-kutyafülés dolgot.

CAs, majdnem elbőgtem magam, amikor ezt a sorodat olvastam: "...és amikor reggel odabújik hozzám, befészkeli magát a karomba, és óriási örömmel köszönt, hogy "Szia ANYA!", akkor minden gond és lelkiismeretfurdalás elszáll, mert tudom, hogy minden előző napi bűnömet megbocsájtotta, csak a nagy-nagy szeretet marad!!! :) " Háááát, ennél jobban nem tudom, ha meg lehet fogalmazni a dolgok lényegét. Nekem az este volt ilyen élményem, amikor hazajöttem terhestornáról, kriszta a lépcső tetején várt, és anélkül, hoyg bárki utasította volna, Sziát köszönt! :) Amikor ölbevettem pedig, azt mondta nevetések közepette: szia-mia! :lol: :lol: :lol: Azt sem tudtam, hová tegyem magam, annyira elérzékenyültem! :)

Szilvi17 és Szilvia72: Szerintem azért nem egy és ugyanaz, amit kettőtöknek a párja felvállalt. Mert míg Kristóf nevelőapukája együttél az édesanyjával, addig a másik Szilvi párjának tulajdonképpen még ennyi köze sincs a gyerekhez, hisz nem él az anyjával. (bocs', de csak eben az általánosabb formában tudtam kifejezni magam. :oops: ) És igen, ezért tiszteletreméltó az utóbbi "apukának" a viselkedése. Bár az én szememben mindenki tiszteletreméltó, aki tényleg szeretettel tud fordulni a párja gyerekéhez! :)

Szilvi17, nincs lehetőség a gyámügyet értesíteni hogy valamiféleképpen rendeződjék a gyerek sorsa? Talán, ha egy normális családba kerülne, ahol tisztességesen nevelik, másképp alakulna későbbi élete! Vagy azt még jobban megsínylené ha nincs a vér szerinti édesanyájával? Én nem hinném. Szeretetteljes környezeben mindene másképp tud kibontakozni. Nemtörődöm-szülő mellett még akkor is elhalványulhat és nem juthat előre, ha különben jó képességei vanank, esetleg valamiben nagyon tehetséges!

Körömvágás: Nekem más anyukák és a terhesiskolában is azt mondták, hogy eleinte csakis alvás közben merjem levágni. Én így is tettem, nem is volt gond. Így kisebb a veszélye annak, hoyg elhúzza a kezét-lábát hirtelen. Kb. féléves koráig ment így, amikor jó mélyen aludt, és nem kellett attüól tartanom, hoyg mehébred. Aztán lassan én is kiiktattam, mert örültem, hoyg alszik, és nehogy felébredjen, de Sebihez hasonlóan Kriszta is elég gyorsan megszokta a körömvágást. Mi az "Ez elment vadászni" -mondókát szoktuk mondani - most már szinte ketten, míg végzek. :)
Én mindig ollóval vágtam és nem oylan tompavégű babaollóval, hanem egy normál, jól vágó kisollóval. Így pillanatok alatt végeztem-végzek, 1-2 percnél nem több külön-külön (kéz-láb) a körömvágás. Azért a lábról sokkal ritkábban kell vágnom. Ja, ami még lényeges szerintem, hoyg biztosan, határozottan kell megfogni a gyerek végtagját, főleg a lábát, hoyg ne csikizzed! :)

Na, most ennyi tellett tőlem, puszilok mindenkit, még próbálok jönni! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kriszti, most olvasom, amit reggel írtál...
Nálunk van ez az országos egységes tesztelés 8. után már néhány éve, de így is vannak, akik "átcsusszannak".
Annak idején, amikor én végeztem az általánost és középiskolába akartam menni, akkor rendes felvételi volt 3 tantárgyból abban a suliban, ahová beiratkoztam. Ha akkor nem sikerül, egy évet csak valamilyen inas-vagy szakiskolában tölthettem volna. Szóval akkor annak a felvételinek nagy tétje volt. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok csajok!
Sajnos nem tudok visszaolvasni,mert ülni már nehéz!
Rég jártam erre,de sokat kell pihiznem még mindig,kb a 34.hétig,mert akkor már kibújhatnak minden nagyobb gond nélkül!Jövőhéten megyek UH-ra és CTG-re,mert Dóra nyaka körül van a zsinór és voltak méhösszehúzódásaim.Mióta pihenek nincsenek!Csak ez a hidegfront ne lenne!
Mostmár óránként van pisijárat éjjel és minden fordulásra fen vagyok!Gyomorégés az egekben!Fürdés az csak apával,mert a lábújjaimat alig érem el!Izgalmas!Nem vezethetek csak a bálnabalettra engednek még heti2X,de az nagyon jó!A kölkökbe Duracellt tett valaki titokban!Balázs most fejjelé lefelé,de kicsit oldalt fekszik,Dóra meg szinte keresztbe és néha borda alá benyomja magát!Kész élienes mozi a hasam néha!De helyesek,csak nem tudom elképzelni még pár hétig ezt a benn létet!
Mindenkit puszilok!
Vendég

Kriszti
A kért képek:
Kép Kép
És a rózsaszínért ne irigykedj, én néha kicsit frászt kapok az übercuki lányruháktól (ezek még jók), fiúknak viszont nagyon vagány ruhákat lehet szerezni, csak sajna abból sokkal kisebb a választék. :(
Amit meg az oktatásról írsz, az egyenesen elképesztő. Mi ez az amerikai hülyeség?! A gyerekek nem röhögtek az egészen? És volt értelme, megértették a logaritmust, vagy káoszba fulladt az egész, jó buli volt, de egyik fülükön be, a másikon ki?
Én nem bánom a modern pedagógiai eszközöket, mert tényleg a legnagyobb baja a magyar iskolarendszernek, hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a frontális előadásmódot tudta elképzelni, mint egyedüli üdvözítő módszert, és ez se jó. De ez, amit neked kell csinálni, már a másik véglet, pláne nem középiskolában kéne tényleg ilyenekkel "szórakozni". Aztán meg tényleg sorra buknak meg a matek-érettségin, pedig ha jól tudom annak is évről-évre csökken a színvonala? :roll:
De vhogy a gyerekek is változnak. Én egyetemen tanítottam elsősöket az elmúlt 6 évben. És az utolsó 2 évben kezdem azt érezni, hogy öregszem, vagy a fiatalok változnak nagyon, de ilyen mértékű érdektelenséget, ki-ha-én-nem hozzáállást, és emellett oltári sötétséget fejekben még nem láttam?! Pedig ez már aztán igazán válogatott társaság, ELTE!!! A tavalyi tanév volt az első, ahol nem tudtam olyan mértékben fegyelmezni (eddig ezzel SOHA nem volt gondom, mert az alapvető tiszteletet megadták maguktól, és onnan már ment minden a maga útján, teljesen jól lehetett velük dolgozni), hogy kénytelen voltam egészen új tanítási formákat kiagyalni, mint eddig... :oops: Ami nyilván nem baj, csak ijesztő, hogy már itt tartunk, hogy egyetemen fegyelmezni kell, különben káoszba fullad az óra?!?!?!?!
Szóval minden tiszteletem a középiskolai tanároké, mert bizony EMBERILEG sincs könnyű dolguk a diákokkal, nemhogy szakmailag?!
Na megyek, mert kitúr a fiam, pedig még órákig tudnék erről írni.

Kép
Kép
Kép
cas

Benszi
Jó olvasni rólatok!
Pihenj sokat!!!
Mi megvárunk... :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Hát nem semmi amennyit irtatok.

Megmondom őszintén,hogy elég sokat gondolkoztam azon,hogy mennyi türelmem lessz leülni a gyerekemmel tanulni.Nincs benne tapasztalatom,csak azt látom,hogy a hugum mennyit szenved a lányával.Bozasztó magasak a követelmények,és az a gond,hogy az órán le se tudják adni az anyagot rendesen,mert nincs rá idő,tehát te magán szorgalomból tanitsd a gyereket otthon még munka után.Ráadásul ő egy gyengébb tanuló,de ha a hugom nem nyúzná minden áldott nap iskola után,nem is tudom,hogy hol tartanának.Igazából azt sem tartom jó dolognak,hogy 4.osztály végéig nem lehet megbuktatni a gyereket.Gondoljatok bele,hogy egy gyengébb felfogású gyerek,aki nem tudja követni az órán hallottakat,és még a szülőknek sincs ideje leülni vele tanulni,az mit csinál a 4.osztályba,ha még az elsős anyaggal sincs tisztába?
Azért a mi időnkben nem is volt ekkora követelmény.

Cas:Nagyon szépek ezek a rucik.

Benszi:Kitartás,meglátod megéri a sok szenvedés.Tudom,hogy mit érzel,én egy babával is óránként járok éjjel pisilni,és mivel keresztbe fekszik a drágám,én is fent vagyok minden fordulásnál.

Kép

Kép
ancsa03

Hello Mindenkinek!

Szilvi17
Mi újság a vonalzóval?

Cas
Maximum 1 hónapra szeretnénk igénybe venni Anyós segítségét. De már Apával megígértettem, hogy az első fürdetést mindenképpen Ő csinálja.
Tündéri a zsákocska, és a kardigán is. Ti már bátran vásárolhattok rózsaszínű babaholmikat... :)

Szilvia72
Én a 6 éveel fiatalabb húgommal voltam ugyanígy. NEm értettem, hogy Neki miért nem egyértelmú a matek, és hogy miért nem igényesebb a füzeteire. Miért nem gyakorlok többet, ha nem megy Neki valami... Velem sem tanult senki. Akokr nekem miért kell a saját tanulnivalóm után Vele is tanulnom? Aztán később rájöttem, megértettem, hogy nem vagyunk egyformák. Neki csak 8 általánosa van, és most 19 évesen várja Ő is a babáját... Ez van!
Ja! Azért mellette szóljon, a helyesíráshoz nagyon jó érzéke van. Azt soha nem kellett tanulnia... De nekem sem. :)

Kriszti
Képzeld! Amíg este tusoltam, Apa megcsinálta nekem a képet. Most reggel csak pislogtam, hogy miről is beszélsz?! :)
Teljesen igazad van a segítésggel (Anyóssal) kapcsolatban. Csak attól félek, hogy majd a Törpi miatt fogok csúnyán nézni rá. Őt én "akarom" ellátni, ápolni... Félek, túl önző leszek... :oops:

Benszi
Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, és hogy a körülményekhez képest jól vagytok! Még egy kis kitartás!

Iskolarendszer
Sztem a tanáron is nagyon sok minden múlik. Én Matekból szín5ös voltam általánosban. Aztán gimiben ez volt az egyik fakultációs tárgyam is. Itt az oszifő tanította, aki éeppn akkor szabadult az egyetemről - mi voltunk az első osztálya. Biztos okos volt, meg minden, de magyarázni egyáltalán nem tudott. Semmit nem értettünk. Következett a különóra. Ez a tanárnő pedig szakmunkásképzőben tanított. Ő konyhanyelven magyarázott. Én meg a suliban a többieknek ugyanúgy, hogy Ő nekem. 4-esre érettségiztem matekból.
A másik dolog, amit ezzel kapcsolatban akartam, az első föci óra a gimiben. A tanár csak mesél-mesél, mondja-mondja - mi meg kb az óra felénél jöttünk rá, hogy hát a vázlat itt nem kerül fel a táblára, mint az általánosban... Úgyhogy az első óra anyagát könyvből tanultuk meg. (Amúgy Ő ez az egy tantárgyunk volt, ahol nem használtuk a könyvet.)

Képzeljétek! Tegnap este Apácska érezte Törpi mocorgását - először. Reakciója: "Csak ennyi?" Erre mit lehet mondani?! Amikor meg úgy igazából beindult a mocorgás, addigra Apa bealudt. :(

Kép
tittina1982

Cas!
Tünemény ruhákat vetettek :D Fiúruhából tényleg alig van, én meg amilyen válogatós vagyok... :lol:

Suli: El tudom képzelni, hogy a felsőoktatásban is mi lehet, felmenő rendszerben gondolom a középiskolát szidja, okkal is, mert nem semmi tudással mennek ki tőlünk manapság, az egyetem pedig lassan már minden hülyét felvesz, sőt, fel is veszi, ledöbbenve szoktuk hallani, ki hova került be a mieink közül, fúúú, gondolom csak a pénz számít, amit utánuk kap a felsőoktatás, ráadásul ez a kredit-baromság, hát ne is haragudjatok, de mi az, hogy 3 évig el lehet lébecolni az egyetemen, anélkül, hogy bármi vizsgád meglenne...1 kurzust 3-szor lehet felvenni (ált. csak őszi, vagy csak tavaszi félévekben, tehát 3 teljes évig próbálkozhatsz), hát az én időmben ha nem sikerült az utóvizsga sem, akkor évet kellett ismételni, most meg....Nem is tudom már melyik playmate-csaj mondta, hogy jogi egyetemen negyedéves (büszkén mondta), de a római jog vizsgája még nincs meg (1. éves).....na mindegy. Nem is tudom, ki mondta már, hogy milyen fasza rendszer ez, és hogy örüljünk, hogy ma M.o.-n minden második fiatal felsőoktatásban tanul....hát nagyon örülünk, teljesen elértéktelenedik a diploma...na mindegy.

Cas: ne is mondjam, hogy a logaritmust sem, és mást sem lehet ilyen dedós módon megtanítani, persze, hogy röhögnek, dumálnak, nem érdekli őket, majd pont így lehet lekötni, felébreszteni a figyelmüket, mi?, különben meg ez a "csoportterápia" matek órán legalábbis, egy nagy sz*r, mert az amúgy is gyengébb tanulók még passzívabbak (a módszer kitalálója persze azt vallja, hogy ha a gyengébbeket pl. csendfelelősnek jelöljük ki, akkor így legalább érzik ők is, hogy fontosak a csoportban, és hogy ők is számítanak....áááááá), ne is mondjam, hogy a jobbak rögtön bekiabálják, megoldják, lelövik a poént, a gyengébbek meg csak lesnek, hogy akkor ez már egy másik feladat???? Fúúú szörnyűűűű.
Ja és idén 3000 intézménynek kellett belépnie ebbe a HEFOP pályázatba, óvoda, ált.isk., középisk., aki nem tér át erre, annak esélye sincs a fennmaradásra, ha jönnek az iskolabezárások, ők lesznek az elsők, akik megszűnnek...
Ne is mondjam, hogy 5 db interaktív táblát kellett vásárolnunk a pályázati pénzből (darabja 800ezer - 1M) projektorral, felszereléssel, plusz egy csomó kütyüt, de pl. amikor a gyereket leküldtem a portára színes krétáért, a portás lazán közölte, hogy mit képzelek, nincs már pénz színes krétára, a fehérből is a kisebb kiszerelést rendelik már...
Több milliárd forint elmegy ezekre a pályázatokra, SŐT: meg van szabva hozzá, hogy azokból a könyvekből, fel.gyűjteményekből kell tanulniuk, amiket ehhez a pályázathoz írt az educatio kht., nem beszélve a továbbképzésekről, tréningekről (pl. a tantesületnek is részt kellett venni ilyen "tedd a kezed a kollégád vállára, és relaxálj"-típusú, vagy "csukd be a szemed, és dőlj hátra, mennyire bízol a kollégádban, hogy majd el fog kapni"-típusú tréningen), na ezekre marha sok pénz elmegy...ehhez a hefop-rendszerhez is el kellett végezni 8-unknak fejenként 4 ilyen marhaságot (darabja 75-100 ezer)....és akkor nincs pénz a közoktatásban, mi?

Kép
kkriszti77

Fú ne haragudjatok még egyszer, amiért ilyen sokat hablatyoltam, de ha egyszer a sulitéma szóba kerül...ráadásul még tudnám folytatni... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Benszi! Kitartás, mostmár tényleg alig néhány hét van hátra :)

Titti! Nyugi a mocorgással kapcsolatban, mert fog ő még nagyobbakat is rúgni, és akkor majd leshet apa... :lol: , nem beszélve arról, majd ha csuklik, rá fogsz jönni, hogy az milyen, és olyankor nálunk pl. apa odatette a fülét, és még hallotta is, nemcsak érezte...állítása szerint, és röhögött, hogy hihi én bezzeg nem hallgathatom meg a csuklását, hehe.... :lol:

Ancsa teljesen egyetértek veled az osztályzással kapcsolatban, épp tegnap mondta a Fábry, és nagyon is találó volt, hogy lassan már a tesiórákon is betiltják a sorakozót, mert diszkrimináció, hogy van aki alacsonyabb, és van, aki magasabb, és nehogymár így be legyenek skatulyázva a gyerekek...az osztályozás is pont ilyen.

Kép
kkriszti77

Cas: Téged, mint tanárt, ha érdekel jobban ez az új típusú okt. rendszer (végülis Sebi nemsoká óvodás... :lol: ), akkor bővebben itt olvashatsz róla :
http://www.sulinovadatbank.hu/index.php?akt_menu=247
Van itt egy letölthető, fél órás film "mérlegen a kompetencai alapú oktatás", érdemes végignézni...

Kép
kkriszti77

Húúúúúúúúú, hát nem gondoltam, hogy ennyi tanító/tanárnénink "lakik" a topikban, s hogy ilyen "indulatokat" indítok el a "nem tudok magyarázni a gyerekemnek" - hozzászólásommal :wink: :lol:
A szakmai dolgokhoz nem tudok hozzászólni, de az biztos, hogy anno, amikor még én járam suliba egész más rendszer volt...na jó az már a dinoszauruszok korában volt :wink:
Egyébként én sajna az az anyuka vagyok, akinek nem volt ideje a gyerköccel tanulni, s elhitem neki, hogy már mindent megtanult, s hogy nincs lecke :oops:
Nálunk úgy volt, hogy Kristóf már majdnem 7 éves volt, amikor itt kint elkezdte a sulit, de a kora miatt itt nem elsőbe, hanem másodikba került :shock: próbáltuk gyorsan behozni a folyóírást, mert a nyomatatott nagybetűket ismerte, s a számokat 20-ig tudta :lol:
Teljesen idegen nyelven, rögtön mélyvízbe dobva, simán "vette az akadályt", azaz átment harmadikba, s így tovább :wink: S én azt hittem, hogy az iskola, az tuképpen ennyi.... :oops: - mert ugye, nekem, mint anyukának sem volt semmilyen tapasztalata iskolás gyermek ügyben :oops:
Most már az elmúlt években sokkal nehezebb, + kamaszodik, s már nem tudom belenevelni (vagy nem tudom, hogy hogyan kéne hozzáfognom :oops: :roll: ), hogy tanulni igen is fontos :oops: , s ehhez jön az, hogy tényleg ZÉRÓ érzékem nincs a pedagógiához :oops: Remélem azért még maradhatok köztetek :?: :wink: :D
Annyit még (egyenlőre) ehhez a témához, hogy azért az én Kristófom már nem tudna beülni - szerintem - egy magyar iskolapadba, mert itt annyira más (szerintem jóval gyengébb) az oktatás...na meg a magyar irodalom, történelem, mint olyan, ugyebár :roll:

Edit :D
Én is pont azt szerettem volna kihozni a sztoriból, hogy a két törénet homlokegyenest különböző....csak arra, reagáltam a mi esetünkkel, hogy "más gyerekét nevelni" :)

Benszi :D
Már nincs sok hátra a nehezéből!! Kitartás!!! Én is csak azt tudom mondani, hogy a végeredményért megéri!!!
Fogadásukra már készen van minden??? Így, hogy nem tudsz már nagyon tenni-venni??? Apuka, nagyszülők tudnak gondolom segíteni, s neked csak irányítani kell :?: :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Titti :D
Apukák - ahogy én látom - nem tudják úgy beleélni magukat a pocaklakók mocorgásába, mint mi...Nálunk eleinte nagy dolog volt, hogy érzi - ezért vagy fél percig ott is tudta tartani a kezét ennek érdekében :wink: (majdnem) Mindig én szólok, hogy tegye a pocimra a kezét, mert nincs ám türelme várni :D Tegnap este ő lepődött meg a legjobban, hogy miket művel kisfia :wink: mert ugye nekünk most már nem szimpla rúgások vannak, hanem komoly kidudorodások, s ezeket már másképp reagálta le...de úgy gondolom, hogy ez természetes...nekik más lesz feldolgozni ezt az érzést!!

Még nem köszöntem meg a folyamatos bíztatást Kristóf-Mütyür kapcsolat ügyben....s tudom, hogy nem szabad nagy dolgokra számítanom eleinte :wink: A maga módján nagyon várja, s már nagyon szereti...mostanában kapok pocisimit tőle is :wink:
S még nem írtam azt sem, hogy tényleg tünemény volt babának IS Sebi, s ha van még, akkor én is néznék még szívesen fotókat róla!!!
Majd én is keresek Kristófról, s bescannalem...de majd csak a jövő hét után, mert holnap festés, s jövő héten el szeretnék kezdeni rendezkedni :lol: de jó lesz :lol:
Na eldugultam....megyek fasírtot csinálni, s karfiollevest...remélem, hogy megeszi majd kis családom :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!
Köszönöm a babakocsival kapcsolatban adott tanácsokat, hasznosak voltak.
Kkriszti77: igazából azért nem írtam túl sok konkrétumot, mert egyenlőre csak annyit tudtam, amit fontos volt, hogy teljesen vízszintesen lehessen utazni, és a fekvő felülete tágas legyen. Na meg később is lehessen használni. Amit a mózeskosárról írtál az megfontolandó.
Egyébként mi főként autóval közlekedünk, ritkán lesz olyan alkalom, amikor buszra kell szállnunk, annak ellenére, hogy falunk lakunk közel a városhoz. Tehát fontos az is, hogy könnyen összecsukható legyen. Nem lenne rossz, ha két irányból lehetne tólni, meg amiket leírtatok szemponokat az mind fontos, csak nem tudom, hogy ezek mind megtalálhatóak-e egy kocsiban. Egyébként én is általában úgy vásárolok, hogy beleszeretek abba a dologba amit megveszek, de itt azért fontos, hogy a babának kényelmes legyen.
Szóval köszi a tanácsokat.

KépKép
domidina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?